PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Oto Rapor Rezaleti.

Poyr4z
30-03-2019, 17:26
Buradaki arkadaşların çoğu süreci biliyor zaten, detaylarını paylaşmak istiyorum.

Merhabalar, 22.03.2019 tarihinde Atatürk Oto Sanayi Sitesi Maslak Oto Rapor şubesine gittim ve alacağım aracı kontrol ettirdik. Ertesi gün aracı bakıma götürdüğüm de usta bu araçtaki balata ve diskler bitik (hatta yok demir demire sürtüyor bu aracı kesinlikle sürmeyin bile) dedi. Oysaki eksper bu balata ve disklere (ön ve arka) Durum olarak : (iyi) yazdığı için bizde sıkıntı yok diyerek araç alışverişimizi yaptık. Sadece balataya bakarak araba almıyoruz ama ona göre fiyatta anlaşacaktık araç sahibi ile. Zaten eksperde ki usta Sol ön z Rot kırık diye bizi uyardığında araç sahibi ben fiyattan düşerim sen yaptırırsın dedi, eksperin bulacağı diğer durumlara göre alışverişi tamamlayacaktık fakat bu bize ekstra masraf çıkarınca, Oto Rapor Genel Merkezi (Maltepe) 'yi aradık ve böyle bir şey varsa aracı görelim mağduriyetinizi gideririz vs... Denildi. Bizde aracı götürdük ustalar incelemeye (lifte kaldırmaya) gerek görmeden dışarıdan bakarak belli oluyor zaten ön ve arka, disk ve balatalar (kötü) bitmiş.-(Arkadaşlar gözden kaçırmıştır.) denildi. Biz Maslak şubemizi arayacağız size dönüş yapacağız denildi. Maslak şubesinin bize geri dönüşü sadece arka balataları yaptırırım şeklinde oldu. Malzemeleri alın işçiliğini ben karşılarım desem de oralı olmadılar. Sanırım arkadaşlar 100-200 TL'lik bir balata alayım da mağduriyeti gidereyim diye düşündü. (sanıyorum sadece.) Genel merkez haliyle topu (kendi aranızda halledersiniz e) bıraktı. Bir yaptırım gibi durumunuz yok mu diyoruz adama biz onlara ne yapabiliriz diyor. (Buna da pekala.) Çözüm üretemeyeceksin beni neden genel merkeze çağırıyorsun? İşin daha rezalet tarafı Maslak şubesi genel merkez Erdinç bey' e nereden bilelim karşı taraf el freni çekmedi demiş? :) 250 km sarf etmişim aldığımdan bu yana 7 günde. İyi denilen bir balata 20-30 bin km gitsin. Orta 10-15 bin km yapsın. Ben bunu nasıl bir drift yapıp da KÖTÜ'ye çekmeyi geç demir demire sürten bir duruma getirebiliyorum 250 km ile? Pazartesi günü inşallah hukuki süreci başlatacağım. (Genel Merkezinde Önerisi bu yönde zaten.) Ekspertiz görselinin tamamını atmadım şasi no... Sebebi ile. (İstenildiği takdirde atarım.) Sadece balata ve disk (ön ve arka) kısmını paylaşıyorum. Oto Rapor giriş km : 59839 Oto Rapor çıkış km : 59839 Araç Maltepe Oto Rapor Km : 60090. Yani 251 km yapmışım aldığım günden bu yana iyi denilen bir balatayı yoka getirmişiz sanırım.

https://resmim.net/f/fgJD3m.jpg
https://resmim.net/f/DlmZsf.jpg
https://resmim.net/f/gcoeMl.jpg
https://resmim.net/f/rFOJCe.jpg
https://resmim.net/f/j7rEOG.jpg
https://resmim.net/f/2BFeNS.jpg

fthdrn
30-03-2019, 17:43
Araba balata bitiyo diye uyari vermiyor mu bilmem kaç km önceden ?

onursumer
30-03-2019, 17:53
bitmeden uyarı vermesi gerekirdi soketleri iptalmi etmişler ?

golgeoyunu03
30-03-2019, 18:06
Uyarı niye vermemiş? Sensörleri çıkarıp bantlamışlar mı?

ruudvan
30-03-2019, 18:15
aracının menusunden balatalarının kac km daha gidebileceği yazıyor bir bakar mısın?
bu arada el freni cekip yürümeye çalıştığında arac kendini park konumuna alıyor.
bu arada kaliper kapakları iyimiş.o kapaga para verene kadar balataları değiştirselermiş.
on arka balata ortalama 350 tl.
ön arka balata fişi 75tl
on arka disk 500 den desek.1850 tl gibi sıfırlama maliyeti çıkıyor.
hukuki surece değecek bir masraf yok.
balata ikazını kim iptal etmiş yada menuden kim sıfırlamış sen bence onu araştır.

ruudvan
30-03-2019, 18:18
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=lco12a0u_A8)

birde buna bakar mısın

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=JzXohIqydyk)

Poyr4z
30-03-2019, 18:21
bitmeden uyarı vermesi gerekirdi soketleri iptalmi etmişler ?
Ben öyle pek anlamam açıkcası araçtan hocam ama bunu kontrol ettireceğim.

Uyarı niye vermemiş? Sensörleri çıkarıp bantlamışlar mı?
Dikkate alıp baktıracağım.

aracının menusunden balatalarının kac km daha gidebileceği yazıyor bir bakar mısın?
bu arada el freni cekip yürümeye çalıştığında arac kendini park konumuna alıyor.
bu arada kaliper kapakları iyimiş.o kapaga para verene kadar balataları değiştirselermiş.
on arka balata ortalama 350 tl.
ön arka balata fişi 75tl
on arka disk 500 den desek.1850 tl gibi sıfırlama maliyeti çıkıyor.
hukuki surece değecek bir masraf yok.
balata ikazını kim iptal etmiş yada menuden kim sıfırlamış sen bence onu araştır.
Baktıracağım hocam.

İbrahim33
30-03-2019, 20:09
abi ne balataymış yaa :) hiç mi farketmediniz balatanın diskin bitik olduğunu ? bu arabayla yürümeyin diyen ustada iyiymiş. zaten bitikse , çok çok disk kırar o. zaten değişecekse sorun yok.

devil_berk22
30-03-2019, 20:37
balatası bitik diye hukuki süreç ?

SekoLive
30-03-2019, 20:41
Cam suyu tam mi ?

marikan
30-03-2019, 20:51
Aracı sadece expertize mi gösterdiniz?

207_TR
30-03-2019, 20:54
Aldığım her 2.el araçta balataları değiştirip disk te onarım ihtiyacı varsa torna yada değişim yapmışımdır.

Takılmayın...

kıvancr
30-03-2019, 21:02
Balata disk bunlar her aracta yaşanabılen detaylar, kaporta ve motor expertızı dogru ıse bence bu tarz ufak konulara hıc takılmayın. Dert edıcek veya buyutulecek konu hıc degıller.

Kadyr
30-03-2019, 21:12
Daha öncede yazmıştım bu kadar takıntılıysanız bence sıfır araba almalısınız yada aşırı hastasından bulacaksınız

Cimmeria
30-03-2019, 21:44
5000 liraya balata disk değişecek araç değil mi bu.
Aracın marka model yılı yazabilir misiniz merak ettim normal vatandaş olarak BMW servisini arayıp sorunca da 5000 lira mı verecekler.
Bu arada exper kesinlikle hatalı ama size arka balataları karşılayalım demişken siz yok 5000 lira verin demişseniz bence onlar da el frenini çekip gitmiş diyebilirler :)

Ertekin
30-03-2019, 21:51
Kardeşim hakkını helal et ama bence sen o arabaya binme. Açıkcası senin harcın değil o araba bence.

leventrc
30-03-2019, 21:58
Beni yanlis anlamayin fakat bir balata için hukuki süreç başlatılmaz.
Bu zamana kadar hangi aracimi aldiysam frenlere, yagina, suyuna vs; yani genel bakimina tutulmadim. Aksine kendim yaptirmak bana daha guvenli gelmistir. Aracin kaportasinda, boyasinda vs yalan, dolan, sorun yoksa balatayi degistirin bitsin gitsin. Kafaniz rahat etsin. Bence takilinacak birsey yok.

Drive Fast
30-03-2019, 22:08
ufak bir şey olsa bile ikinci el araç alırken çıkacak en basit sorunlardan biri olsa bile ben bu konuda hakların savunulması gerektiğini düşünüyorum, bir hizmet alınmış karşılığında para verilmiş hizmet düzgün olmadığı için masraf çıkmış, ben en çok "ekspertiz" diye gittiğiniz firmanın savunmasına takıldım el freni çekip gitmediğini nerden bileyim demiş biraz arabadan anlıyor olsa el freni balatası ile normal fren balatasının farklı olduğunu bilirdi. Bence bu tarz adamların bu işi yapıp para kazanmaya hakkı yok

aithx
30-03-2019, 22:22
Açıkçası alt tarafı balata diyip geçmediğiniz, vaktinizi ayırıp peşine düştüğünüz için sizi tebrik ediyorum. Olay burada ikinci el araç almanızla alakalı değil, olay aldığınız bir hizmetin doğru yapılmaması sonucu oluşabilecek olası mağduriyet; takıntılı davrandığınız bir durum yok bence. Bu takıntılı davranmak falan değil, hak aramak. Zaten bu şekilde “aman kim peşine düşecek” vs. denildiğinden dolayı hizmet sonrası müşteri memnuniyeti bu kadar önemsenmiyor, bu firmalar bu kadar rahat davranıyor. Umarım güzel sonuçlar alabilirsiniz.

DOHC
31-03-2019, 07:38
Aracın marka model yılı yazabilir misiniz merak ettim normal vatandaş olarak BMW servisini arayıp sorunca da 5000 lira mı verecekler.
Bu arada exper kesinlikle hatalı ama size arka balataları karşılayalım demişken siz yok 5000 lira verin demişseniz bence onlar da el frenini çekip gitmiş diyebilirler :)

Öteki konuda yazıyor
BMW 118i

ulasoztas1
31-03-2019, 07:39
Firmadan aldığınız hizmetin yanlış verilmesi sonucu firma üzerine sonuna kadar gidin zaten her şey yfak şeyleri amaaan boşver bir şey değilmiş dememizden kaynaklanmıyor mu?

Sorunsuz arabanın sorunlu, sorunlu arabanın sorunsuz çıktığını çok görmüşümdür ekspertizlerde...
Şahsen aracımı kaporta hariç ekspertize sokmam tanıdığım bildiğim bir ustaya mekanik ve motoru gösteririm.

Poyr4z
31-03-2019, 08:33
Cam suyu tam mi ?

Kusura bakmayın ben sizin kadar rahat olamam ortada bir hak varsa peşini bırakmam, ben çalışırken sonuna kadar emeğimi ortaya koyup kazanıyorsam, benim para verdiğim de aynısını YAPACAK!

Sizden özellikle haber bekliyorum bu konuda bmw servisini arayıp mümkünse ses kayıt bekliyorum bu böbürlenişinize karşı araç 2015 1.18i benim musluoğlunda aldığım fiyat İNDİRİMLİ : 4400TL Disk ve balata değişimleri. Beni kesin etiketleyerek cevap verin lütfen.

Amacım kar gütmek birşeyler koparmak değil. İşini düzgün yapsınlar 3 kişi bir araca bakarken ellerinde telefon ara ara mesajlaiarak araca bakılmaz, ben anlasam niye sana para verip getireyim hemşehrim. 30dk da bakma da 1 saatte bak gerekiyorsa 2 saatte bak, olur mu arkadan müşteri geliyor kaçırmasınlar onları :)

sinan-s
31-03-2019, 09:05
Kabahat sizde,Ekspere araç sokulmaz...

arda35
31-03-2019, 09:11
Balata ve diskler kontrol edildiyse nispeten kapsamlı bir ekspertiz yapılmıştır. 200-300 lira kıvırıyorlar bu işten. otorapor kurumsal bi firmaysa paşa paşa karşılayacak o zararı. Aynı gün bakılan aracın balatalarının bitik olduğunu anlayamıyorlarsa fren-süspansiyon testi yapmasınlar.

Konu sahibi, 100 liraya Hamdullah Oto Ekspertiz gibi bi firmaya yaptırsaydı amenna derdim. Kurumsal firma öyle kolay kurtulamaz bu işten. Hologram basmakla bitmiyor çünkü kurumsallık.

Disk+balata fiyatına gelince; yetkili servis bu fiyatı verebilir bence. Geçenlerde arkadaşın e90 için ön disk + balata değişimine 3500tl fiyat verdiler.

Sert@ç
31-03-2019, 11:12
http://www.techturkey.com/forum/genel_teknik/236264-bmw_bakim_malzemeleri_yardim_.html?highlight=

Zaten balatalarin degisecegini bildiniz bi arabada bunun pazarligini mi yapiyosunuz ?
O cakma kaliper kapaklari dava konusuna girerse anca kapak olur yanliz bilginize

exclusive
31-03-2019, 14:51
öncelikle geçmiş olsun umarım çabuk çözülür
2011 den beri 2.el araç işindeyim ve BENCE şöyle bir gerçek var ki ikinci el araç demek istediği kadar bakımlı ıvır zıvır vs olsun alır almaz yağ bakımı fren kontrolü yapılması gerek demek
buna masraf gözüyle değil de güvenlik sebepli bakmak gerek çünkü senden öncesini bilmiyorsun satıcının ne söylediğine bakılmaz aracın ne istediğine bakılır
ikinci el demek alır almaz bir iki milyar belki harcarsın ki genelde bu masraflar araç fiyatından düşülür düşmeyen görmedim sonra eksiği yapılır temiz temiz binilir
bana da geliyor aşırı titiz müşteri 3 bin( üç bin ) km de polo satarken yaşlı bir abiye eksper sonrası kibarca sıfır araç almaya yönlendirdiğimi hatırlıyorum çünkü anlaşmamız mümkün değildi :)
tekrardan geçmiş olsun

mert_can 41
31-03-2019, 15:07
Bu davanın sonucunu çok merak ediyorum o parayı alırsanız eğer araba al satına başlayıp ekspertizleri dava ederek geçinmeyi planlıyorum bende :) Lastikleri sökmeden fren durumuna bakamazlar. Lastiği sökmeden fren testi yapsalar bile bu sonuç çıkmaz ben aracımı aldığımda fren testleri vb herşeyi yapıldı ancak aracın yol bilgisayarı hidrolik sıvısının bittiğini söylüyordu bu yüzden frenlerim zayıftı ben bunları bilerek aracımı aldım. Siz alacağınız arabaya hiç bakmadınızmı ekranına yol bilgisayarına hiç test sürüşüdemi yapmadınız araçla en az ekspertize suç aramak yerine bence kendinizdede arayın suç kusura bakmayın yazdıklarıma kızabilirsiniz ama sizin bile farketmediğiniz bir durumu ekspertizin farketmemesinden dolayı şikayet ediyorsunuz :)

Drive Fast
31-03-2019, 16:47
Bu davanın sonucunu çok merak ediyorum o parayı alırsanız eğer araba al satına başlayıp ekspertizleri dava ederek geçinmeyi planlıyorum bende :) Lastikleri sökmeden fren durumuna bakamazlar. Lastiği sökmeden fren testi yapsalar bile bu sonuç çıkmaz ben aracımı aldığımda fren testleri vb herşeyi yapıldı ancak aracın yol bilgisayarı hidrolik sıvısının bittiğini söylüyordu bu yüzden frenlerim zayıftı ben bunları bilerek aracımı aldım. Siz alacağınız arabaya hiç bakmadınızmı ekranına yol bilgisayarına hiç test sürüşüdemi yapmadınız araçla en az ekspertize suç aramak yerine bence kendinizdede arayın suç kusura bakmayın yazdıklarıma kızabilirsiniz ama sizin bile farketmediğiniz bir durumu ekspertizin farketmemesinden dolayı şikayet ediyorsunuz :)

sorun orada zaten konu sahibinin anlamadığı bilmediği şeyi ekspertiz inde anlamaması yapmaması ekspertizin yapacağı şeyi biz yapacaksak o zaman neden para veriliyor bu adamlara :)

ardicli2000
31-03-2019, 17:36
2.el araçta önceliğin 1. A B C sütunları, 2. Motor (mümkünse yap geçmişi ve kompresyon testi istenmeli) 3. Mekanik ve yürüyen aksamına bakılmalı.

2 ay sonra baskı balata bitebilir, kayış da kopabilir bu gibi sarf ürünlerini ilk imkanda yenilemek gerekir.

Met
31-03-2019, 18:01
Kardeşim hakkını helal et ama bence sen o arabaya binme. Açıkcası senin harcın değil o araba bence.

Konudaki en mantıklı yorum

Poyr4z
31-03-2019, 18:58
sorun orada zaten konu sahibinin anlamadığı bilmediği şeyi ekspertiz inde anlamaması yapmaması ekspertizin yapacağı şeyi biz yapacaksak o zaman neden para veriliyor bu adamlara :)

Konudaki en mantıklı yorum

Mantıklı yorum arıyorsanız Drive Fast arkadaşın dediğini 1-2 kez okumayı deneyin.

mert_can 41
31-03-2019, 19:08

Ekspertizin baktığı alan şasede işlem varmı kaportada boya değişen nedir motorda durumj nedir vb bunlarda bir sıkıntı çıksa tamam anlarım masrafı büyük zararı olan şeyler ama yok bu arabanın lastiği bitik ekspertiz bana iyi demişti yok frenleri kötü bana iyi demişlerdi şikayetçiyim demek gereksiz. Ekspertizde fren testi sapma vb varmı diye bakılır yok bunun balatası 3000 km kalmış bu 4000 km kalmış diye bakamazlar. Aracın şasesi yamuk olsa ekspertiz hatalı dese aç dava haklısı motor iyi dese motor bitik çıksa haklısın yürüyeni iyi dese kötü çıksa haklısında aracın rutin bakımı geldi yapılması gerekiyor diyede dava açılmazki. Avukat tutup aracın bakımı için dava açmak ekspertize gereksiz :)

DOHC
31-03-2019, 20:04
2.el araçta önceliğin 1. A B C sütunları, 2. Motor (mümkünse yap geçmişi ve kompresyon testi istenmeli) 3. Mekanik ve yürüyen aksamına bakılmalı.

2 ay sonra baskı balata bitebilir, kayış da kopabilir bu gibi sarf ürünlerini ilk imkanda yenilemek gerekir.

"yap geçmişi" nedir?

Met
31-03-2019, 20:19
Mantıklı yorum arıyorsanız Drive Fast arkadaşın dediğini 1-2 kez okumayı deneyin.

Bunun arkasına sığınmak çok yanlış.

CemBerk
31-03-2019, 23:44
Allahtan araç 2015 model bir araç, 2000 model altı bi araba alsa nelerle karşılacaktı acaba

furkane
01-04-2019, 02:43
Galeride hergun bu tarz basit muhabbetler ile ugrasiyoruz. Millet ikinci el arac aliyim , sifiri ile yari fiyatina olsun ama hicbir masraf yapmiyim derdinde. Ya tuketici sen 150 - 200bin tl'ye bmw mercedes aliyorsun polo benzinli sifirinin 115bin tl oldugu ulkede. Bu arabaya colugunu cocugunu bindiriyorsun bi zahmet lastik bakim balata bunlarin muhabbetini yapma. Okadar bilincsiz insanlar var ki. Ekspertiz kismina gelirsek o x , y z firmasi farketmez bu isi insan yapiyor. Ekspertiz yapan adamin derdi vardir ogun gozden kacirmistir vs vs. Diye uzar bu is. Her bayisi , her ustasi ayni olucak diyede bi kural yok. Oto rapor ekspertiz sektorunde onde gelen firmalardan sen burda konu actin diye zarar da gelmez. Ayrica forum ahalisi seni tiye almasi kadar olagan bi durum yok , burdaki cogu insan sanayide arabada gunlerini gecelerini harcamiz bu insanlara balata vs muhabbeti yapilinca biraz komik oluyor .simdi sizde suda baslar ben bu arabadan sogudum , musterilerden geri donusler oluyor cunku ya ben bu arabadan sogudum noldu abi w205 c kasa aku uyarisi veriyormus , pil uyarisi sis fari uyarisi veriyormus bi bitmediniz diyemiyoruz iste.

furkane
01-04-2019, 02:49
Galeride hergun bu tarz basit muhabbetler ile ugrasiyoruz. Millet ikinci el arac aliyim , sifiri ile yari fiyatina olsun ama hicbir masraf yapmiyim derdinde. Ya tuketici sen 150 - 200bin tl'ye bmw mercedes aliyorsun polo benzinli sifirinin 115bin tl oldugu ulkede. Bu arabaya colugunu cocugunu bindiriyorsun bi zahmet lastik bakim balata bunlarin muhabbetini yapma. Okadar bilincsiz insanlar var ki. Ekspertiz kismina gelirsek o x , y z firmasi farketmez bu isi insan yapiyor. Ekspertiz yapan adamin derdi vardir ogun gozden kacirmistir vs vs. Diye uzar bu is. Her bayisi , her ustasi ayni olucak diyede bi kural yok. Oto rapor ekspertiz sektorunde onde gelen firmalardan sen burda konu actin diye zarar da gelmez. Ayrica forum ahalisi seni tiye almasi kadar olagan bi durum yok , burdaki cogu insan sanayide arabada gunlerini gecelerini harcamiz bu insanlara balata vs muhabbeti yapilinca biraz komik oluyor .simdi sizde suda baslar ben bu arabadan sogudum , musterilerden geri donusler oluyor cunku ya ben bu arabadan sogudum noldu abi w205 c kasa aku uyarisi veriyormus , pil uyarisi sis fari uyarisi veriyormus bi bitmediniz diyemiyoruz iste.

BARR
01-04-2019, 08:02
http://www.techturkey.com/forum/genel_teknik/236264-bmw_bakim_malzemeleri_yardim_.html?highlight=

Zaten balatalarin degisecegini bildiniz bi arabada bunun pazarligini mi yapiyosunuz ?
O cakma kaliper kapaklari dava konusuna girerse anca kapak olur yanliz bilginize

Bence bu durum daha ilginç önceden yazmışsınız zaten diskler ve balatalar bitik diye?

ardicli2000
01-04-2019, 08:17
"yap geçmişi" nedir?

yağ geçmişi yazacaktım. mobilde yap olmuş. sonradan da edit edemedim.

PiscocuK
01-04-2019, 09:39
Testi kırılmış artık ne desek boş.Gelecek için tavsiyem hangi aracı alıyorsanız alın kenarda mutlaka 1000-2000-5000 TL (artık araç ne ise ) para ayırın.
2, elde hiç bir şekilde masrafsız araç yoktur.Ben istediğim kadar rutin bakım yaptırayım ama hiç dert etmediğim ön arka tampon senin gözüne takılır sök tak boyat extra masraf çıkarır
öte yandan araç alıyorsanız ve servis kaydı km ve yapılan işlem detayı yoksa triger yağ balata filtre gibi değişimlerini yapmak hem akıl sağlığı için hemde yarın bir gün doğabilecek sorunların önüne geçmek için daha iyi olur.
Tabiki hakkınızı arayın ama çok umutlu olmayın.Hep aman ne olacak lanet olsun diyerek kulağımızın üzerine yatıyoruz.Belki sizin adınıza bir sonuç çıkmasa da bundan sonrası için emsal teşkil eder adamları biraz olsun disipline sokmuş olursunuz, işlerini extra dikkatle yapmaya çalışırlar.
Sonucu bende merak ediyorum

ckrc
01-04-2019, 10:02
Sadece expere araba göstererek araba alınmaz. Hatta Exper'e araba göstererek araba alınmaz.

Araba ustasında gösterilir, kaportacıya götürülür en son serviste arıza kaydı & bakım geçmişi vs bakılır. Yakın zamanda satış düşünülüyorsa satış için boya & değişen belgesi olması adına sokak arasında 100-150 liralık expere götürülür.

brv
01-04-2019, 10:25
Mevzu disklerin bitik olmasından ziyade kurumsal takılan bir firmadan verilen kötü/yanlış/eksik hizmet.

Yok sen hastalıklısın, yok bu arabaya binme, yok harcın değil vs vs,

İyi yada kötü hakkını aramaya çalışıyor, yanlış mı yapıyor?

ardicli2000
01-04-2019, 10:27
Testi kırılmış artık ne desek boş.Gelecek için tavsiyem hangi aracı alıyorsanız alın kenarda mutlaka 1000-2000-5000 TL (artık araç ne ise ) para ayırın.
2, elde hiç bir şekilde masrafsız araç yoktur.Ben istediğim kadar rutin bakım yaptırayım ama hiç dert etmediğim ön arka tampon senin gözüne takılır sök tak boyat extra masraf çıkarır
öte yandan araç alıyorsanız ve servis kaydı km ve yapılan işlem detayı yoksa triger yağ balata filtre gibi değişimlerini yapmak hem akıl sağlığı için hemde yarın bir gün doğabilecek sorunların önüne geçmek için daha iyi olur.
Tabiki hakkınızı arayın ama çok umutlu olmayın.Hep aman ne olacak lanet olsun diyerek kulağımızın üzerine yatıyoruz.Belki sizin adınıza bir sonuç çıkmasa da bundan sonrası için emsal teşkil eder adamları biraz olsun disipline sokmuş olursunuz, işlerini extra dikkatle yapmaya çalışırlar.
Sonucu bende merak ediyorum

Dediklerinizi arttırıyor ve üst sınıf sıfır araç almıyorsanız, yalıtım ve ekstra 3-5 özellik, üst sınıf araç alıyorsanız da boya koruması vs gibi kozmetikler için her daim bütçede 3-5bin TL nin ayrılması gerektiğini düşünüyorum.

Ben de aracımı alırken 15000 EUR barem belirlemiştim. 13500 e aldım. Aradaki 1500 ile acil çıkan ihtiyaçları gideriyorum.

KM si 80 bindeydi. ama 9 yaşında. Normlde triger değişmeli. Değişmiş mi hayır.. Normal mi normal.. Bana girdi mi... Esasen hayır çünkü beklliyordum. Hazırlıklıydım sorun yok. Ama sen kalkıp bu araç 9 yaşında kayış değişmiştir yeni dersen yanılırsın.... Haa geçende de arka balataları değiştirdim bitmiş.... tüh :)

arda35
01-04-2019, 11:19
Mevzu disklerin bitik olmasından ziyade kurumsal takılan bir firmadan verilen kötü/yanlış/eksik hizmet.

Yok sen hastalıklısın, yok bu arabaya binme, yok harcın değil vs vs,

İyi yada kötü hakkını aramaya çalışıyor, yanlış mı yapıyor?

Otorapor firması fren sistemi kontrolü için ekstra para alıyor. (web sitelerini inceleyin, oradaki paketlere göre tarife var). Parayı almışlar, ama kontrol etmemişler ya da geçiştirmişler. 5 bin tl olmasa bile makul şekilde zararı karşılamalılar.

mkerim
01-04-2019, 14:48
Otorapor firması fren sistemi kontrolü için ekstra para alıyor. (web sitelerini inceleyin, oradaki paketlere göre tarife var). Parayı almışlar, ama kontrol etmemişler ya da geçiştirmişler. 5 bin tl olmasa bile makul şekilde zararı karşılamalılar.

fren testi balata kalınlığına bakmaz.
frenlerin tutma kuvvetleri. disklerin oval olup olmadığı. (diskin bitik olmasını yada yeni olmasını göstermez. )
el freninin çalışıp çalışmadığına bakar.

Özgür Güneş
01-04-2019, 15:43
Valla kusura bakmayın ama rezaletlik bir durum yok. Ustanın gözünden kaçan sadece balata olsun... Hem balata bitik diye pazarlık yapmak nedir? 2. el araç alıyosun. Sıfır masraf araba almak istiyorsan gidip sıfır araç alman gerekir.

Aralık ayında Konya’dan araç aldım, oto rapora soktum. Memnun ayrıldım(Ankara Ostim bayisi daha iyiydi, almak istedğim bir araç vardı, çok almak istiyordum, vazgeçirdiler). Arka balataları değiştirin dediler. Peki dedim, adamla pazarlık bile yapmadım balata için, sadece emme manifoldundaki yağlanma için risk alıyorum güzel indirim yap dedim, yaptı aldım. Ayrıca araç sahibinden balata parası kesmek doğru değil. İyi adam 1000 lira kessin sen gidip 100 tl lik balata tak.

Konya’dan aldığım arabanın motoru sağlıklı çıkmadı. N’apim, otorapora dava mı açayım? Yapacak bir şey yok, adamlar gerekli kontrolleri yapıp sonucu elime verdiler.

Daha önce başka bir ekspertiz bayisi daha önceden aracı alırken orj dediği kapıya sonradan değişen dedi. Adamlara gidip zararımı tanzim edin dedim. Olur abi falan diyip oralı bile olmadılar, üstüne soğuk su içtim, anlaştığımız fiyatın 1000 tl altına vermiş oldum. Benimki daha net sonuç alınacak bir olay olmasına rağmen uğraşmadım.

Ekspertizlere güvenmiyorsanız(ben güvenmiyorum ama el mahkum), alacağınız arabayı 5 farklı ustada inceletip almanız gerekir. 2. El arabada hatta sıfır arabada bile risk vardır. Bu işin kaçarı yok.

Özgür Güneş
01-04-2019, 15:44
Ayrıca BMW nin arka balatası öyle uçuk kaçık bir fiyat değil. 1.5 yıl önce ferodo marka arka balatayı 180 TL ye almıştım. Orj i de pahalı değildi, ferodo bayisinin bana borcu vardı o yüzden almıştım.

Low-Rider
01-04-2019, 15:49
Ustan demir demire sürtüyor demiş de, demir demire sürter vaziyette acaip ses çıkar. Duymadın mı bu sesi hiç ?

SekoLive
01-04-2019, 16:24
Kusura bakmayın ben sizin kadar rahat olamam ortada bir hak varsa peşini bırakmam, ben çalışırken sonuna kadar emeğimi ortaya koyup kazanıyorsam, benim para verdiğim de aynısını YAPACAK!

hakkınızı mutlaka arayın yanınızdayız,

fakat arkadaşların belirttiği üzere 1800-2000 gibi çıkan balata disk ikilisine 5000 tl istemeniz bizi üzdü... meblağız servis fiyatı isteseniz yine oluru vardı.

bu arada zamanında bizide üzdüler, deplasmanda motoru yağ yakan, bagaj havuzu çürümüş araba sattılar. hiç alın terimize bakmadan...

ben kendi iyi niyetime kızdım, cezayı kendime kestim. ses çıkarmadım. satanla yüz yüze gelene kadarda hesabı erteledim. illaki yüz yüze geleceğiz.

bu nedenle seni çok iyi anlıyorum. ama sen yine de cam suyu olayına bak. olası kuru silecek çalıştırmada çizilecek camın masrafı da can sıkar.

HellRot06
01-04-2019, 17:50
Kiminin ekmeği bayat , Kiminin pırlantası küçük... Vay bee ;)

0 Araç alıp aracında değişen parça veya boya çıkan insanlar oldu. Onlardan biri siz olsanız idam isterdiniz herhalde. Garip...

coyote
02-04-2019, 10:57
Aracınız hayırlı olsun.

Alınan mal her ne olursa olsun, "ikinci el" olunca, tüm konular "siyah" ya da "beyaz" gibi net olmayabiliyor. Özellikle, sarf malzemeler, genelde bu "gri" bölgede kalıyor. Benzer hassasiyetleri olan bir kişi olarak, bence hakkınızı aramanız konusunda haklısınız. Ancak tavsiyem, ekspertiz firması balataların durumunu rapora yazmış olsaydı, aracın sahibinin araç fiyatı üzerinden en fazla ne kadarlık daha ek bir indirim yapacağını düşünüp, ekspertiz firmasından da o kadarlık bir tazmin talebinde bulunmanız olur. Neticede, kimse ikinci el sattığı bir aracı sıfır ya da orjinal balata ile teslim etmek zorunda değil. Sizin tabirinizle demir demire sürtmeseydi de, balata sizi 1-2 ay idare edebilecek durumda olsaydı ya da yan sanayi olsaydı, doğal olarak satıcıdan sıfır orjinal balata takmasını talep etmeyecektiniz.

Daha ciddi konular için bile mahkeme işleri pek çekilecek dert değil, hala imkanınız varsa, ekspertiz firmasının teklifini kabul edip yeni aracınızın keyfini çıkarmaya başlayın derim.

nrkdrarsln
08-04-2019, 01:17
Birçok insan disk balata için mi bu kadar yaygara yapıyorsun yazmış. Eğer 1 parça fazladan boya çıktı olsaydı ses çıkarmazlardı. 1 parça boyalı olsa değer kaybı da aynı seviyede olabilirdi. Kimse boş yapmasın bence. Az bir rakam değil. ;) Bu lafları söyleyip 3 kuruşun çirkefliğini yapanlar vardır kesin. :)