Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : İzmir-Antalya Güzergah Tercihi ve Öneriler

BARR
02-04-2019, 12:31
Arkadaşlar merhaba,

Bayram tatilinde kısmetse Antalya için otelimizi ayarladık. İzmirden araba ile gitmeye karar verdik, şimdi daha önce araç ile Antalyaya gitmedim o yüzden bu yolu kullanan veya bilen arkadaşlardan yardım istiyorum.

Otelimiz Kemer/Kiriş'te.

Google Maps Amca bana;

Aydın üzerinden 499km 6saat 7dk, Denizli üzerinden 496km 6saat 17dk gösteriyor. Aydın üzerinden gitmenin avantajı Aydın'a kadar otoyol olması. Denizli güzergahını hiç bilmiyorum.

Hangi yol daha mantıklı ve düzgün (az stresli ve duble vs olması) hangisini tercih etmek gerekir?

Şimdiden teşekkürler,

https://i.hizliresim.com/nQ3XJB.png

leon45
02-04-2019, 13:05
Arkadaşlar merhaba,

Bayram tatilinde kısmetse Antalya için otelimizi ayarladık. İzmirden araba ile gitmeye karar verdik, şimdi daha önce araç ile Antalyaya gitmedim o yüzden bu yolu kullanan veya bilen arkadaşlardan yardım istiyorum.

Otelimiz Kemer/Kiriş'te.

Google Maps Amca bana;

Aydın üzerinden 499km 6saat 7dk, Denizli üzerinden 496km 6saat 17dk gösteriyor. Aydın üzerinden gitmenin avantajı Aydın'a kadar otoyol olması. Denizli güzergahını hiç bilmiyorum.

Hangi yol daha mantıklı ve düzgün (az stresli ve duble vs olması) hangisini tercih etmek gerekir?

Şimdiden teşekkürler,

https://i.hizliresim.com/nQ3XJB.png

aydına kadar otoban ama sonrasında çok ışık var diye biliyorum, denizli yolu sakin oluyor

ek310
02-04-2019, 13:21
Aydın üzeri gelindiğinde de Denizliden geçmeniz iyi olacaktır, Karacasu yolu çok iyi bir yol değil. Ben genelde Aydın üzeri gitmeyi tercih ediyorum.

CenkB
02-04-2019, 13:46
Çok uçuk kaçık fark olacağını zannetmem. Yerinizde olsam Kuşadası, Didim Marmaris vs. kıyıdan gitmeyi tercih ederdim.

Berk007
02-04-2019, 20:47
Aydın - Denizli - Korkuteli üzerinden devam

berkaym
02-04-2019, 20:59
Aydından sonra baya ışık var bayram trafiğiyle ne olur bilemem ama iki yolda güzel yol olarak mumbar reis

dragon07
02-04-2019, 21:03
izmir aydın denizli antalya'dan kemer istikametine dönün :)

redbull35
02-04-2019, 21:13
Aydın Denizli korkuteli en temiz yol bu güzergahtır. Normal zamanda hız limitlerine uyarak 5 saatte Antalya ya giriyorum. Antalya da girişte yeni açılan çevre yolundan Kemer e daha rahat gidersiniz.

bad cat
02-04-2019, 21:15
Yolda vakit geçirmek isterseniz Karacasu-tavas istikametinde tarihi yerleşim yerleri vardı ( üzgünüm adını hatırlamıyorum).Biraz daha ileride arapapıştı kanyonu mevcut. Aydın yolunda trafik ışığı fazla olsa da Manisa yolundan daha sağlıklı.

sweap07
02-04-2019, 21:35
İzmir-aydin-denizli-korkuteli senelerdir bu yolu gider geliriz tavas karacasu yolu tek serit ve senelerdir bitmeyen yol çalışması vardi korkuteli yolundan devam etmeniz tavsiyemdir

jeffy
03-04-2019, 00:11
Aydın-Denizli-Korkuteli güzergahi en temizi.. Nazilli çevresinde biraz fazla ışık var ama çokta farketmiyor..

Dönüş içinse eğer vakit sıkıntınız olmayacaksa sahil şeridini tercih etmek güzel olabilir.. Yolu bir miktar uzatsada , hatta kaştan sonraki virajlar eski mordoğan yolunu mumla aratsada genel olarak keyifli bir yolculuk oluyor.

BARR
03-04-2019, 07:14
Herkese teşekkürler iyi ki sormuşum yoksa ben direkt Google amcanın önerdiği gibi gidecektim ki tek gidiş geliş ve çalışma olan yere(Tavas-Karacasu) girmek istemem.

Şimdi ortak karar;

İzmir-Aydın-Denizli-Korkuteli-Antalya-Kemer (Çevreyolu) sanırım.

Bu yolda radar durumları nasıl peki? Sabit kameralar var mı düşük hızda tongaya düşürecek misal 90la giderken 70lik kameradan geçmeyelim?

redbull35
03-04-2019, 07:45
Herkese teşekkürler iyi ki sormuşum yoksa ben direkt Google amcanın önerdiği gibi gidecektim ki tek gidiş geliş ve çalışma olan yere(Tavas-Karacasu) girmek istemem.

Şimdi ortak karar;

Bu yolda radar durumları nasıl peki? Sabit kameralar var mı düşük hızda tongaya düşürecek misal 90la giderken 70lik kameradan geçmeyelim?

Sabit radar değilde genelde sivil araçlar oluyor.

Ahmetfikri
03-04-2019, 08:32
turgutlu-sarıgöl arasında önüne motor traktör yaya çıkma ihtimali daha fazla en güvenli yol aydın-denizli :)

SErhat.
03-04-2019, 16:48

Şimdi ortak karar;

Gezici de olur sabit de olur. :)

Diğer yoldan gelirim dersen Bucak’ta başımın üstünde yerin var kardeşim. :)

zOnstyLe
04-04-2019, 02:42
Zamaninda babamin emekli navigasyonu beni tavasta bi koy yoluna sokmustu Allah bin belasini versin o yolunda o navigasyonunda hala aklima gelir hala soverim.

207_TR
07-04-2019, 22:20
Salihli Alaşehir yolu artık güzel ama Aydın Denizli Korkuteli yolundan gitmen en temizi.

BARR
30-05-2019, 16:07
Güncel,

Cumartesi sabahı İzmir-Aydın-Denizli-Korkuteli-Antalya-Kemer rotası ile Allah nasib ederse yola çıkıcam.

Yol üzerinde yemek önerileriniz olur mu? Özellikle Denizli civarları ve sonrası için? Yoldan sapmadan çok uğranabilecek yerler isimleri söleyebilirseniz sevinirim.

serkan_2120
30-05-2019, 16:53
nazillide elit pide var biraz içerde kalır nazilli içinde daha önce pide yemedim dedirtir o kadar iyidir aydın umurluda doyuran pide de çorba içebilirsiniz sabah kahvaltısı olarak denizli merkeze girerseniz muhtarın yerinde et yiyebilirsiniz yol kenarlarında pek yemeği tercih etmem biraz şehir içinde daha uyguna daha kaliteli yemek yenir

_opeth
30-05-2019, 18:35
iyi yolculuklar olsun. Korkuteli üzerinden en mantıklı yol.

badmast3r
31-05-2019, 09:00
Denizli'de; Sarayköy - Denizli arasında radar olur, Sinpaş - aquamall 100 metre geçince sabit tepede hız ölçer var limit 70, şehir içinde olur muhtemelen radar koyarlar lunapark karşısına orda olmazsa 1-2 km ilerde üniversite civarında olur, birde cankurtaranda olur olursa. Serinhisar'da bölge trafik önünde uygulama ve radar olur.

ek310
31-05-2019, 15:26
Denizliyi çıkarken Kardeşler Restoran var. Denizliyi çıktıktan sonra cankurtarana tırmanırken ve zirveye yakın bölgelerde birçok seçenek var, çok emin değilim ama %100 lezzetli olan her geçişte uğranacak bir nokta bilmiyorum ben. Söğüt kavşağında kuzu çevirmeciler ve saç kavurmacılar var. Korkutelinde, Antalya piyazı ve şiş köfte yiyebileceğiniz yerler mevcut. Şişçi ibo bunlardan birisi.

levent
31-05-2019, 16:34
Denizliyi çıktıktan sonra cankurtaranda yolun sağında çömlekçilerin olduğu yerde dur yemeğini ye, söğütte çay içersiniz kardo

Nazilli çıkışı, sarayköy denizli arası, söğütte gelmeden, korkuteli antalya arası kepez civarında radar olabilir oralarda dikkatli ol. Kazasız belasız iyi tatiller

BARR
10-06-2019, 08:04
Arkadaşlar gittim-geldim 8gün bayram tatiline yol hakkında izlenimlerimi aktarayım;

İzmir çıkışı Aydın otobanı baya kalabalıktı, Aydın sonrası Nazilli civarlarında aşırı bir dur-kalk ve ışık trafiği vardı. Sonrasında Denizliye girip(!) tandır kebap yeme gafletinde bulundum o Denizli içi trafiğinin ben.... neyse. Antalyaya kadar yine gayet rahat trafiksiz şekilde geldim. Antalya-Kemer arası da tünellerle vs çok rahat şekilde geldim. Radar 3-4 tane vardı ama yavaş gittiğim için sorun olmadı.

Dün saat 16:00 gibi otelden çıktım, yollar gayet rahattı, bu sefer denemek için Tavas üzerinden geldim yol daha kötü gerçekten ama 15dk kazancım oldu ama bir daha gider miyim gitmem :) Dönüşte yine Nazillide saçma ışık trafiği vardı, sonrası Aydın otobanında çok trafik olmadan çevreyolu üzerinden Mavişehir-Bostanlı yaptım stressiz.

Öncelikle İzmir Çevreyolu (Westpark) BP'de Fulledim 264TL aldı depo ışık yanarken. Klima açık eşimle 100-105-110 duruma göre hep sakin şekilde gittim. Nazillideki bu dur-kalk trafik ve iğrenç (45dk) Denizli içi kebapçılar caddesi bölgesi trafiği vs dahil Kemerde Otele girişim 4.2lt ile oldu (505km).

Dönüşte yine klima açık 100-120 geldim, yolda yağmur vs de oldu bir de rüzgar vardı yer yer kafan yer yer arkadan aldım, 3 kere durdum mola için dönüşte de 4.0lt ile Aydın otobanı Shell'de tekrar yakıt aldım. (970km gibi bişeydi). Yol bilgisayarında daha 75km gidersin babacım diyordu.

Ben yuvarlayım, 264TL'ye 1000km düz hesap klima açık 2 kişi 100-110 ortalama hız ile yaptım. Bence gayet iyi :)

BARR
10-06-2019, 08:05
Not: İzmir-Denizli arası ortalama 3.8lt idi, Denizlinin iç trafiği olmasa belki 4lt altında girmeyi başarabilirdim Antalyaya.

_opeth
10-06-2019, 08:13
güzel rakam :bravo:

drago
13-02-2024, 19:56
Güncel…

Yol üstü lezzet durakları için bilgi verebilecek vardır mutlaka :)

207_TR
14-02-2024, 08:02
Güncel…

Yol üstü lezzet durakları için bilgi verebilecek vardır mutlaka :)

Denizli Garson Şükrü ye uğramadan Antalya ya tırmanmayın :) Ne yerseniz lezzetli ancak ara lezzet olarak kızartılmış kuru biber alın yoğurtla beraber efsane.

Güzergah zaten basit bir rota.

Aydın'a eski yoldan gitmek mantıklı birşeyler yenecekse ama İzmir den çık 1saat sonra birşeyler ye denizliye tok gidersin olmaz.

Otobandan Denizli ye yapıştır.

Kesinlikle Garson Şükrü de birşeyler ye.

Oradan Antalya 2 adım zaten :)

Dönüşte de Denizli Bayramyerinde güzel döner-et yapan yerler var ama Bayramyeri için şuraya git diyemem.

Dönüşü Aydın Çine tarafında çöpşiş yiyerek yapmak daha mantıklı.

BARR
14-02-2024, 08:07
Çinedeki çöpler artık eskisi gibi değil oturup vakit kaybetmeye değmez.

Denizlide Kebap yenmeli (tandır). Garson şükrü evet bence de uğranabilir. Tek durak olacaksa ki ben öle yapmayı tercih ediyorum kesinlikle Denizlide Kebap :D

drago
14-02-2024, 10:09
Şükrü yolun sağında dönerken uğramak daha mantıklı gibi,

2 de dururuz 3 de dururuz yeterki lezzetli yer olsun, sırf o yüzden arabayla gidiyorum uçakla gidilecek yere :D

BARR
14-02-2024, 11:53

2 de dururuz 3 de dururuz yeterki lezzetli yer olsun, sırf o yüzden arabayla gidiyorum uçakla gidilecek yere :D

3008 ile sevgililer günün kutlu olsun.

drago
14-02-2024, 12:31
3008 ile sevgililer günün kutlu olsun.

Düşün işte ne zamandır görüşmüyoruz :heyoo:

3008 gideli çok oldu, yeni düldül Qashqai

Sevgililer günü hasebiyle değil, iş için gidiyorum diyeceğim; ama "bayi toplantılarını biliriz" salvosu gelmesinden korkuyorum :D

BARR
14-02-2024, 12:48
Vay arkadaş ya kurumsal şaşanın dibine vuruyorsun :hehe:

CND
14-02-2024, 13:21

Pacman'in devam filmi çekimi sanırım? :D Bari yolculuk bitimi kısa bir konu aç, bizde ekmek banalım.