Orijinalini görmek için tıklayınız : Nöbetçi noter uygulaması
Noterlerin hafta sonları da hizmet vermesine yönelik uygulama, 6 Nisan Cumartesi hayata geçirilecek.
Adalet Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği'nin nöbetçi noterlik uygulamasına ilişkin çalışmalar tamamlandı.
Bu kapsamda, ülke genelinde cumartesi ve pazar günleri 09.00-17.00 saatlerinde hizmet verecek noterler belirlendi.
İSTANBUL'DA 4, ANKARA VE İZMİR'DE 2'ŞER NOTER OLACAK
İlki 6 Nisan Cumartesi gerçekleştirilecek nöbetçi noterlik uygulaması kapsamında hafta sonları 2'si Anadolu, 2'si Avrupa Yakası'nda olmak üzere İstanbul'da 4, Ankara ve İzmir'de 2'şer, diğer illerde de birer noter nöbet tutacak. Bu noterliklerde bütün işlemlerin yapılması sağlanacak.
Türkiye Noterler Birliği, internet üzerinden nöbet tutacak noterlikleri ilan edecek.
Uygulama kapsamında Ankara'da ilk nöbet hizmetini verecek noterler Ankara 40. Noteri ile Altındağ 7. Noteri olacak.
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de Ankara 40. Noter'de cumartesi günü işlem yapacak.
Kaynak:Nobetci noter uygulaması bu hafta sonu başlıyor | NTV (https://www.ntv.com.tr/turkiye/nobetci-noter-uygulamasi-bu-hafta-sonu-basliyor,5lary-UEyUWL-cZSY20Mrw)
SONUNDA :D:D
Bu arada 2. el araba satışlarında EXPER zorunluluğu başladı beyler. Bu hafta araba satışında karşımıza çıktı.Bilginize.
Dolandırıcı tayfanın gözü aydın. ''Abi eft'ni yolladım, ptesi hesabında''
Eksper raporunu kapsamlı mı istiyorlar, yoksa üstün körü mü bakıyorlar?
Yetki belgesi olacak
Raporu tariyor sisteme ekliyorlar
noter sayısı ne böyle cok sıra olur
fatihcakin
06-04-2019, 10:53
Nasıl yani ben alacağım araçları expere götürmüyordum,
şimdi birde exper parası mı ödeyeceğiz :)
Nasıl yani ben alacağım araçları expere götürmüyordum,
şimdi birde exper parası mı ödeyeceğiz :)
Şahıs satışı değil, firmadan araba alırsan rapor gerekli galiba.
Noterlerin hafta sonları da hizmet vermesine yönelik uygulama, 6 Nisan Cumartesi hayata geçirilecek.
Adalet Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği'nin nöbetçi noterlik uygulamasına ilişkin çalışmalar tamamlandı.
Bu kapsamda, ülke genelinde cumartesi ve pazar günleri 09.00-17.00 saatlerinde hizmet verecek noterler belirlendi.
İSTANBUL'DA 4, ANKARA VE İZMİR'DE 2'ŞER NOTER OLACAK
İlki 6 Nisan Cumartesi gerçekleştirilecek nöbetçi noterlik uygulaması kapsamında hafta sonları 2'si Anadolu, 2'si Avrupa Yakası'nda olmak üzere İstanbul'da 4, Ankara ve İzmir'de 2'şer, diğer illerde de birer noter nöbet tutacak. Bu noterliklerde bütün işlemlerin yapılması sağlanacak.
Türkiye Noterler Birliği, internet üzerinden nöbet tutacak noterlikleri ilan edecek.
Uygulama kapsamında Ankara'da ilk nöbet hizmetini verecek noterler Ankara 40. Noteri ile Altındağ 7. Noteri olacak.
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de Ankara 40. Noter'de cumartesi günü işlem yapacak.
Kaynak:Nobetci noter uygulaması bu hafta sonu başlıyor | NTV (https://www.ntv.com.tr/turkiye/nobetci-noter-uygulamasi-bu-hafta-sonu-basliyor,5lary-UEyUWL-cZSY20Mrw)
SONUNDA :D:D
Bu arada 2. el araba satışlarında EXPER zorunluluğu başladı beyler. Bu hafta araba satışında karşımıza çıktı.Bilginize.
Exper zorunluluğu hazirana mı ağustosa mı ertelendi diyorlardı.
onursumer
06-04-2019, 11:04
şahıs olarak sattığımda exper gene zorunlu olsa iyi olur bence , al sat yapıp millete pert araba itelemeye çalışanlarında onu kesilir
Şahıs ayrımı bence olmaz.
Ben galericiyim şirketimde şahıs şirketi vergimi ödüyorum ama noterde şirket gibi degil şahıs gibi kimligimle satış yapıp alıyorum kendi adıma.
Birde ben bu hafta 3 satış yaptım kimse sormadı exper raporu Mersindede bildigim kadarıyla yetki belgeli expertiz firması yok.
Bende ertelendi diye biliyorum.
Expertiz zorunluluğu sistemi tam anlamıyla oturmadı.
Noter Expertiz yapıldı mı diye soruyor. Eğer rapor yoksa satış yaplıyor. Eğer var ise Notere x firmanın HYB numarası ve raporunu gösterip satışı yapıyor.
TSE ve NOTER arasında Sistem entegrasyonu bayaa zaman alacak... 19.08.2019 gibi bi tarih belirlemişler...
Perşembe satış verdik
Exper raporu istedi noter
Exper raporu yoksa satıcı sorumlu oluyor dediler
Bizim alıcı exper yaptirdigi için sorun olmadi
Özgür Güneş
06-04-2019, 17:39
Hayırlı olsun, bence güzel uygulama oldu. Ablam Noterler Birliği'nde test mühendisi olarak çalışıyor, aklınıza bir şey takılırsa buradan yazın, kendisine sorup cevaplayabilirim :)
Yalnız havale veya elden ödeme dışında olmayacağı için işler yine zora girecek gibi ama artık hafta içi gidip arabayı alma stresi ortadan kalktı. Belki böyle olsaydı daha önce mevcut arabamı almazdım :) İnsan şehir dışına gidince kendini o arabayı almaya şartlıyor biraz, satıcı da durumun farkında oluyor vs. İyi oldu ablam ne kadar şikayetçi olsa da :)
ErayCerit
06-04-2019, 20:39
plaka değişiminde ne yapılacak acaba ? Satış sırasında noter eski plakaları alıyor ve yenileri cemiyetten bastırmak gerekiyor
kunteper
06-04-2019, 21:37
Koca istanbula 4 nedir, ilce bazi 1 tane yapsalarmis en azindan
Exper raporu şahıs satışlarında şart olmasa bile opsiyonel olarak taraflar isterse sisteme kaydedilmeli. Örneğin ben bi şahıstan araç alırsam exper raporunun sisteme kaydedilmesini isterim. Çünkü ilerde çıkacak km düşürme, ağır hasar gibi durumlar ortaya çıktığında yasal olarak dayanağım daha kuvvetli olur.
Var mı böyle bir durum. İstersek sisteme ekliyorlar mu exper raporunu?
Ben adama motorsuz e30 satiyorum mesela 5bin tlye. Naail bir eksper raporu isteyecekler benden?
Ben hic bir araci alirken ekspere goturmedim. Fansiz dynocu gayler. Yine goturmek istemiyorum.
Boyle sacma is mi olur ya.
13 Şubat 2018 tarih ve 30331 sayılı resmi gazetede yayınlanan İkinci el taşıt ticareti yani Oto Ekspertiz yaptırma zorunluluğu 1 Nisan 2019 tarihinde yürürlüğe girmiştir.
Bu yasanın amacı, araç alan kişilerin haklarını korumaktır. Bu yasaya göre aracı satan galerici, esnaf ve gerçek kişiler 8 yaş ve 160.000 km ye kadar olan araçları satarken oto ekspertiz raporu almak ve sattığı araca 3 ay veya 5.000 km garanti vermek zorundadır.
Yani araç satın alan kişi aracı aldıktan sonra 3 ay içerisinde veya 5.000 km içinde aracında bir sorun yaşarsa, bu sorunlardan aracı satan kişi sorumlu olacaktır.
Aracı satan kişiler de bu sorumluluğu sigorta yaparak karşılayabilirler.
Oto ekspertiz işlemleri ise TSE den HYB belgesi almış oto ekspertiz istasyonları tarafından yapılacaktır.
1 Nisan 2019 tarihinden itibaren noterler araç satışı yaparken oto ekspertiz raporu isteyecekler ve bu ekspertiz raporunu satış tutanağına işleyeceklerdir.
Yasa yeni çıktığı ve henüz çok sayıda belgeli Oto Ekspertiz istasyonu olmadığı için - geçici bir süre için - ŞAYET ARACI ALAN kişi Oto ekspertiz raporu olmadan ARACI ALMAYI KABUL EDERSE, bu durum satış tutanağına yazılarak satış yapılabilecektir.
Ancak bu durumda aracı satın alan kişi eğer araçta 3 5 veya 5.000 km içerisinde bir sorun yaşarsa HİÇBİR HAK İDDİA EDEMEYECEKTİR.
Bu nedenle araç satın alan kişilerin mutlaka HYB belgeli Oto Ekspertiz istasyonundan oto ekspertiz yaptırması ve raporunu alması hak kayıplarını önleyecektir.
plaka değişiminde ne yapılacak acaba ? Satış sırasında noter eski plakaları alıyor ve yenileri cemiyetten bastırmak gerekiyor
Cemiyetlere de bildiri gönderilmiş , haftasonu açık olun diye
koraycano
07-04-2019, 11:05
İstanbul da Cumartesi günü nöbetçi noterler nerede bilen var mıdır?
Grimlord
07-04-2019, 11:10
"Bu yasaya göre aracı satan galerici, esnaf ve gerçek kişiler 8 yaş ve 160.000 km ye kadar olan araçları satarken oto ekspertiz raporu almak ve sattığı araca 3 ay veya 5.000 km garanti vermek zorundadır."
Sattığım adam arabaya yağsız, susuz bindi diyelim. Bakımı yapmadı, aracın canını aldı.
Sonra beni arayıp araçta sorun var dedi. Şimdi ben sorumlu mu olacağım yani :D
İstanbul da Cumartesi günü nöbetçi noterler nerede bilen var mıdır?
STANBUL NÖBETÇİ NOTER LİSTESİ:
1-) BAKIRKÖY 54. NOTERİ: İKİTELLİ OSB ATATÜRK SAN. SİT. 3.KISIM ATA İŞ MRK. NO:10 34490 BAŞAKŞEHİR İSTANBUL BAŞAKŞEHİR İSTANBUL
2-) BEYOĞLU 60. NOTERİ: MEYDAN SOKAK 3/83-84 VEKO GİZ PLAZA SARIYER SARIYER İSTANBUL SARIYER İSTANBUL
3-) KARTAL 14. NOTERİ: FEVZİ ÇAKMAK MAH. TEVFİK İLERİ CAD. NO:149 PENDİK İSTANBUL PENDİK İSTANBUL
4-) ÜSKÜDAR 6. NOTERİ: ALEMDAĞ CD. BİLGİN SOK. N:4 UĞURLU APT. K:1 ÜMRANİYE İSTANBUL ÜMRANİYE İSTANBUL
ANKARA NÖBETÇİ NOTER LİSTESİ:
1-) ANKARA 40. NOTERİ: CEYHUN ATIF KANSU CD.42/2-3 BALGAT ÇANKAYA ANKARA ÇANKAYA ANKARA
2-) ALTINDAĞ 7. NOTERİ: ÇEVRELİ CD.DİK SOK.8/A AYDINLIKEVLER ALTINDAĞ ANKARA ALTINDAĞ ANKARA
İZMİR NÖBETÇİ NOTER LİSTESİ:
1-) İZMİR 2. NOTERİ: FEVZİPAŞA BULVARI 1315 SK. N:7 ALİ GÖRÜCÜOĞLU İŞ MR.N:7 D:11-12 35210 ÇANKAYA İZMİR ÇANKAYA İZMİR
2-) KARŞIYAKA 3. NOTERİ: BAHRİYE ÜÇOK BULVARI N:1/3 D:101-102 35530 KARŞIYAKA İZMİR KARŞIYAKA İZMİR
demişler
"Bu yasaya göre aracı satan galerici, esnaf ve gerçek kişiler 8 yaş ve 160.000 km ye kadar olan araçları satarken oto ekspertiz raporu almak ve sattığı araca 3 ay veya 5.000 km garanti vermek zorundadır."
Sattığım adam arabaya yağsız, susuz bindi diyelim. Bakımı yapmadı, aracın canını aldı.
Sonra beni arayıp araçta sorun var dedi. Şimdi ben sorumlu mu olacağım yani :D
Sen de rapor ile alacaksın arabayı :) Bu durumda it ite, it kuyruğuna olabilir :P
STANBUL NÖBETÇİ NOTER LİSTESİ:
1-) BAKIRKÖY 54. NOTERİ: İKİTELLİ OSB ATATÜRK SAN. SİT. 3.KISIM ATA İŞ MRK. NO:10 34490 BAŞAKŞEHİR İSTANBUL BAŞAKŞEHİR İSTANBUL
2-) BEYOĞLU 60. NOTERİ: MEYDAN SOKAK 3/83-84 VEKO GİZ PLAZA SARIYER SARIYER İSTANBUL SARIYER İSTANBUL
3-) KARTAL 14. NOTERİ: FEVZİ ÇAKMAK MAH. TEVFİK İLERİ CAD. NO:149 PENDİK İSTANBUL PENDİK İSTANBUL
4-) ÜSKÜDAR 6. NOTERİ: ALEMDAĞ CD. BİLGİN SOK. N:4 UĞURLU APT. K:1 ÜMRANİYE İSTANBUL ÜMRANİYE İSTANBUL
ANKARA NÖBETÇİ NOTER LİSTESİ:
1-) ANKARA 40. NOTERİ: CEYHUN ATIF KANSU CD.42/2-3 BALGAT ÇANKAYA ANKARA ÇANKAYA ANKARA
2-) ALTINDAĞ 7. NOTERİ: ÇEVRELİ CD.DİK SOK.8/A AYDINLIKEVLER ALTINDAĞ ANKARA ALTINDAĞ ANKARA
İZMİR NÖBETÇİ NOTER LİSTESİ:
1-) İZMİR 2. NOTERİ: FEVZİPAŞA BULVARI 1315 SK. N:7 ALİ GÖRÜCÜOĞLU İŞ MR.N:7 D:11-12 35210 ÇANKAYA İZMİR ÇANKAYA İZMİR
2-) KARŞIYAKA 3. NOTERİ: BAHRİYE ÜÇOK BULVARI N:1/3 D:101-102 35530 KARŞIYAKA İZMİR KARŞIYAKA İZMİR
demişler
Eczane gibi değil mi sistem?
Her haftasonu aynı noterler mi açık olacak?
Belki km'ler artık geri çekilmez veya min 160k olur :)
Bu hafta için yazılmış yerler.
Esnaf 160bin km üstü araçları beğendi. Nasıl olsa bunların motorlarına 1mil. Km anahtar değmiyordu :)
Pazar günü de açık mi acaba :)
Noterler Sümeyye ve bilalin olabilir mi? Sabit olunca aklıma geldi birden :)
Para gönderme alma işleri mağdur eder ...