Orijinalini görmek için tıklayınız : forged kol?
merhaba,
şu an arabamın üstünde büyük bir ihtimalle renault 9 kolu var, rektefiyecide baktıımısda orjinal megane koluyla taktığım kolun ölçüleri aynıydı, sadece taktığım kolun et genişliği daha fazla orjinal megane kolna göre.
şimdi şöyle bir şey var, duyduğuma göre renault 9 kolu flash 1.4 turbo ve 5 gt turboyla aynı kolmuş.
k4m megane kolu uzunluğu: 128 mm
reno 9, 5gt, flash turbo kol uzunluğu: 128 mm
renault 5 gt verileri:
Bore x stroke: 76.00 mm. × 77.00 mm.
Bore / stroke ratio: 0.98
rod lenght: 128mm
megane k4m verileri:
Bore x stroke: 79.50 mm. × 80.50 mm.
Bore / stroke ratio: 0.98
rod length: 128mm
şimdi ben e-bay den şu kolları alsam uyar mı? :beuj:
http://cgi.ebay.co.uk/Conrod-Renault-5-GT-Turbo-connecting-rod-Pleuel-Bielle_W0QQitemZ400007238901QQcmdZViewItemQQptZUK_ CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item4000072389 01&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1301%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C 240%3A1318
piston pinlerinin çapları ve big end diameter uyacak mı
o ölçüleri göremedim linkte
piston pinlerinin çapları ve big end diameter uyacak mı
o ölçüleri göremedim linkte
alt ve üst taraftaki çaplar aynı benim taktığım kolda:beuj:
piston piminden bahsediyor rckid
yanı kolun pıstona gectıgı pım belkı aynı olmayabılır uyumsuzluk saglar ama bı sekılde uyduruladabılır rıske girmek lagzım.
yanı kolun pıstona gectıgı pım belkı aynı olmayabılır uyumsuzluk saglar ama bı sekılde uyduruladabılır rıske girmek lagzım.
şu an üstündeki kalın kolun pim aynı mertcan, reno 9 die tahmin ediyorus üstündeki kolu. reno 9 kolu da reno 5 gt koluyla aynıymış vs...
nasıl emin olunabilir?
1 tane örnek yollulcaksın crower yapıyor yakklaşık 1-2 ay arası sürüyor ilk defa yapıldığı için
1 tane örnek yollulcaksın crower yapıyor yakklaşık 1-2 ay arası sürüyor ilk defa yapıldığı için
abicim çok pahalı olur ama o, ben yazın kolları eğdiğimde reno 9 un kolunu taktık sanırsam ve pin i high end diameteri ve uzunluğu aynıydı sadece et kalnlıgı fazlaydı. benm bilmek istediğim reno 9 koluyla reno 5 gt kolunun aynı olup olmadığı.
ikisi de 128mm ve bore/stroke oranı .98.
cok hoslandigim yontem degildir bu tarz parca uydurma isleri ama senin yeridne olsam ayni olculerde bir dizel motor kolu arardim. dizel kollari genelen saglamdir.
Maxiboost
06-01-2009, 23:29
özel üretimlerde ne fiyat biçiyorlar acaba? bilgisi olan var mı?
olayı netleştirmek için satıcıdan veya satıcı firmadan daha teknik detay istenebilir , hatta yapılmak istenen şey açıkçada sorulabilir ,
benim bildiğim yurt dışı alımlarında eğer yapılmak istenen şey yanlışsa gelen cevapta "olumsuz" dur .
izo bende uygurma kaydırma yollarla ugrasma
ucuz etin yahnisi die bi laf vardır
kol onemlidir bir ker yaptır tam yaptır bence...
Hızlı_Fransız
21-01-2009, 23:30
renault 9 ile renault 11 turbonun kolu aynı :D motorların blokları aynı kapakları aynı renault 9 un ve 11 turbonun piston ve krank ölçüleri hepsi aynı netteki sarı renault 11 turbonun motor revizyonunu ben yaptım ordan biliyorum krank bile aynı. renault 11 turbo ile r 5 gt de aynı motora sahipler...
izo linktekine 300 pound verene kdr 500-600 euro verip crower yaptır oz'un dediği gibi daha sağlıklı olur , uydurmadan dolayı oluşabilcek şekilde başın ağrımaz en azından.
crower 800 eur istiyor custom kol için en az:(
bence bu sorunu renault forumlarında araştır,
araştırınca çıkıyor valla, kendi arabama da yok diye ağlıyordum. 3 marka hazır kol 2 marka hazır piston var. aldım rahatladım valla
Vts_Power
29-01-2009, 14:24
piston pimleri değil mertcan small end & big end sizes önemlidir. farklı pim yapılarak tolera edilebilir pimler uymazsa ama small end ve big end çok daha önemli
Yine ciddi bi hort oluyor ama flash a motor yapıyoruz. Hesap kitap işlemlerindeyiz şu anda ancak piston kol boyunu bulamadım hiçbiryerde. Bulabileceğim bir data var mıdır acaba ?
Yine ciddi bi hort oluyor ama flash a motor yapıyoruz. Hesap kitap işlemlerindeyiz şu anda ancak piston kol boyunu bulamadım hiçbiryerde. Bulabileceğim bir data var mıdır acaba ?
Şu an mobil olarak bağlanıyorum,detaylı bakamadım.Sanırım şu dokümanda istediğiniz bilgiler var:
http://www.renault-9-11.fr/images/Documentation/moteurf.pdf