PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yerli Passat Hayırlı Olsun

BARR
26-06-2019, 10:00
Volkswagen Grubu kararını verdi fabrika yatırımı icin Turkiye'yi secti | NTV (https://www.ntv.com.tr/otomobil/volkswagen-grubu-kararini-verdi-fabrika-yatirimi-icin-turkiyeyi-secti,gzEc_mL3QEmmMddhrYD5MA)

Türkiye'de 4-5 bin kişilik istihdam yaratacak fabrikanın 2022 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor. Manisa'da inşa edilmesi beklenen fabrikada Volkswagen Grubu'nun Skoda ve Seat markaları için üretim yapılacak. Son yıllarda talebi karşılamakta zorlanan Skoda'ya Volkswagen Grubu yeni fabrika için onay vermişti.

Edit: Yer 1400 dönüm olacak olup inşaat daha başlamamış.

rebelh
26-06-2019, 10:05
"ülkede demokrasi yoksa yatırım gelmez" cilere anti tezlik bir yatırım :)

KOSEREN
26-06-2019, 10:07
passat ı bu kadar seven millete yapılan güzel bi jesttir bu :D

osmanaydo
26-06-2019, 10:08
Çok güzel haber.
Oh be, güzel şeyler de oluyor.

S.Saka
26-06-2019, 10:09
Ülkemiz için çok büyük bir kazanç.

otomasyon firmalarından tutun tedarikçilere kadar bir çok firmaya iş kapısı açılacak. dolaylı yollardan bir sürü kişi ekmek yiyecek.

hayırlı olsun. güzel haber.

YAS
26-06-2019, 10:10
Hayırlı olsun,bazı markalar ülkemizden ayrılmaya çalışsa da büyük bir yatırım inşallah herkese yararı olur. :)

karsiyakaliozi
26-06-2019, 10:17
Bu haberi başka mecralardan da okuyun lütfen neden Türkiye sorusunun cevabı çok yüksek teşvik verilme sözü ve daha birçok şey yani Almanlar babalarının hayrına bir şey yapmazlar recep beyinde ***** bu aralar ekonomik zaferlere ihtiyacı var maliyet ne olursa olsun zaten kimse araştırmaz halk yer .

Ormanci
26-06-2019, 10:17
Kesinleşti mi? Bulgaristan falan demişler güya "Avrupa Birliği ülkesi" gerekçe gösterilerek. Türkiye'de ise teşvik öne çıkmış avantaj olarak. Bulgaristan ne ya... Zorla AB üyesi yaptılar zaten ayrı konu da... Güzel haber.

punto_multijet
26-06-2019, 10:19
Volkswagen Grubu kararını verdi fabrika yatırımı icin Turkiye'yi secti | NTV (https://www.ntv.com.tr/otomobil/volkswagen-grubu-kararini-verdi-fabrika-yatirimi-icin-turkiyeyi-secti,gzEc_mL3QEmmMddhrYD5MA)

Türkiye'de 4-5 bin kişilik istihdam yaratacak fabrikanın 2022 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor. Manisa'da inşa edilmesi beklenen fabrikada Volkswagen Grubu'nun Skoda ve Seat markaları için üretim yapılacak. Son yıllarda talebi karşılamakta zorlanan Skoda'ya Volkswagen Grubu yeni fabrika için onay vermişti.

Manisa'da bizim fabrikaya komşu geliyorlar :) Muhtemelen İnterabrasiv'in ilerisinde alanda yapımı süren büyük fabrika Vosvos grubun.

bildiğim kadarıyla daha kazmayı vurmadılar

akko
26-06-2019, 10:21
Çok güzel haber.. Çok sevindim Ülkemiz adına.
İnşallah, devamı gelir.
Anlamadığım şey, Passat'larda burada mı üretilecek? (haberde de göremedim kusura bakmayın)

punto_multijet
26-06-2019, 10:22
buarada skoda üretimi olacak bildiğim kadarıyla

XoR
26-06-2019, 10:23

Manisa'da bizim fabrikaya komşu geliyorlar :) Muhtemelen İnterabrasiv'in ilerisinde alanda yapımı süren büyük fabrika Vosvos grubun.

O zaman rica edeyim bende Yerli Kasa passat'a geçirsinler beni :D

_opeth
26-06-2019, 10:25
Hayırlı olsun. Güzel olur inşallah

YAS
26-06-2019, 10:27
Kesinleşti mi? Bulgaristan falan demişler güya "Avrupa Birliği ülkesi" gerekçe gösterilerek. Türkiye'de ise teşvik öne çıkmış avantaj olarak. Bulgaristan ne ya... Zorla AB üyesi yaptılar zaten ayrı konu da... Güzel haber.

Bulgaristan daha otomotiv olayında bizden önde değil abi,gerek otomasyon gerek argelerimiz ciddi iyi onlara göre.Otomotiv olayında elek ederiz onları ama sırf tutumdan dolayı gidipte kararı oraya cevirirlersede sasırmam.İnşallah iş bizde kalır. :)

Ahmetfikri
26-06-2019, 10:36
yatırım yatırımdır ülke için hayırlı olsun ama manisa osbye açılan her büyük fabrika manisa için sıkıntı olmaya başladı :)

Ormanci
26-06-2019, 10:36
Bulgaristan daha otomotiv olayında bizden önde değil abi,gerek otomasyon gerek argelerimiz ciddi iyi onlara göre.Otomotiv olayında elek ederiz onları ama sırf tutumdan dolayı gidipte kararı oraya cevirirlersede sasırmam.İnşallah iş bizde kalır. :)

Bulgaristan hiç bi konuda bizden önde değil ki zaten. Sırf Hristiyan Birliği olduğu için... Başka bişey değil. Almanya vs. gibi ülkeler itiraz ediyor zaten, bunların her haltını biz ödüyoruz diye...

BARR
26-06-2019, 10:57
bildiğim kadarıyla daha kazmayı vurmadılar

Interabrasiv'in çaprazındaki büyük fabrika düye düşündüm ben onlar kim o zaman baya büyükler?

Kesinleşti, yakında açıklama gelicek. Ancak ne tavizler verildi bilemeyiz :)

tequila818
26-06-2019, 11:02
Manisa'da hangi bölgeye açılacakmış?

997TT
26-06-2019, 11:03
Bu haberi başka mecralardan da okuyun lütfen neden Türkiye sorusunun cevabı çok yüksek teşvik verilme sözü ve daha birçok şey yani Almanlar babalarının hayrına bir şey yapmazlar recep beyinde ***** bu aralar ekonomik zaferlere ihtiyacı var maliyet ne olursa olsun zaten kimse araştırmaz halk yer .
Guzel tespit. Onlarca grup ayrıldı Türkiye den,Vag grup salak degıl. Verılen tavız ve tesvıklerı ınceleyın....
Hukuk dogru ıslemıyor,tek sorunumuz bu. Gerısı corap sokugu gıbı gelır.
Sıze bır soru;hanı yapılan ıhaleye dava acılabıldı son 5 senedır? Bunun cevabı bır cok seye otomatık cevap aslında.

CloudGrey
26-06-2019, 11:04
Interabrasiv'in çaprazındaki büyük fabrika düye düşündüm ben onlar kim o zaman baya büyükler?

proje 1.3 milyar €
Tr hükümetinin vaadi %50 imiş..

CemBerk
26-06-2019, 11:10
MOSB'de inşaata başladılar diye biliyorum ya da en kötü arazisi belli şuanlık. Tirsan kardanda çalışan arkadaşımdan aldığım bilgi bu yönde.

Ama haberin ilk cümlesine öldüm gülmekten "2002-2018 yılları arası siyaset ve ekonomide sağlanan istikrar nedeniyle" seçmişlermiş :D Şuna adam gibi ucuza işçi çalıştırcaz diye tercih etti diyemiyorlar.

berkaym
26-06-2019, 11:22
taksiciler artık skodadan başka bişey almaz. en çok onlara yaradı :D

Ormanci
26-06-2019, 11:43
Taviz vs. aramaya gerek yok ki, teşvik sistemi belli, %50 teşvik veriyor. Kanun, teşvik sistemi açık.

Diğerini de CemBerk yazmış, hem Avrupa'nın yanıbaşında, hem de işçilik vs ücretleri AB'nin çok çok altında. Burada çalıştırdığı/çalıştıracağı paraya Bulgaristan'da bi tane adam bulamazdı.

Lojistik açıdan da avantajlı.

Artık D.Avrupa ülkeleri de üretim anlamında ucuz değiller. Türkiye de değil ama yine de iyi kalıyor.

BARR
26-06-2019, 11:45
MOSB'de inşaata başladılar diye biliyorum ya da en kötü arazisi belli şuanlık. Tirsan kardanda çalışan arkadaşımdan aldığım bilgi bu yönde.

Ama haberin ilk cümlesine öldüm gülmekten "2002-2018 yılları arası siyaset ve ekonomide sağlanan istikrar nedeniyle" seçmişlermiş :D Şuna adam gibi ucuza işçi çalıştırcaz diye tercih etti diyemiyorlar.

Valla bizim fabrika da MOSB'de gelip giderken gördüğüm büyük bir inaşaat var ben ona yormuştum ama punto abimiz ki kendisi de Manisa'da biliyorum, o inşaat başlamadı daha dedi.

serhadocak
26-06-2019, 11:50
Az önce haberlerde izledim. Elektrikli Golf üretilecekmiş, skoda vs adı geçmedi...

CloudGrey
26-06-2019, 12:12
adam almanyada 1500€ asgari ücret vereceği fabrika işcisinden burda o paraya 4 işci çalıştırıyor.
sonra yok TR böyle güzel şöyle güzel...
laaaaaaan bırak bu işleri...iş gücü sömürgesi işte bu.

1961 yılında %100 kendi arabasını yapmış bir milletin 58 yılda 1 adım öteye gitmemisine ağlamamız gerekirken 4k-5k istihdam olucak diye sevinir hale geldik..

BARR
26-06-2019, 12:16
Taze bilgi geldi hemen ekleyelim;

VW'nin arazisi 1400 dönüm olacakmış daha kazma vurulmamış. Belirttiğim yerdeki inaşaat farklı bir firmanınmış.

Bilgi için punto_multijet 'e teşekürler.

fthdrn
26-06-2019, 12:40
Konuda okuyup anladığım Baran35 in fabrikası var :D

BARR
26-06-2019, 13:48
Konuda okuyup anladığım Baran35 in fabrikası var :D

Bu konuda otel zinciri sahibi XoR kadar olamadık daha çok yol almamız lazım :hehe:

TaGo
26-06-2019, 20:32
Arkadaşlar sığ düşünmeyelim. Bu denli büyük bir üretim yerini hadi devlet komple yer olarak bağışladı. Toprak Allahınnya neyse. Ama buraya yapılacak inşaatı kim yapacak? İnşaat firması. Parayla mı yapacak? Tabiki. Bak bizim kaan bile raflar ve akıllı sistemleri için fiyat vermiş. Binlerce alt taşeron firmaya iş imkanı sağlanacak. Bu para dolaylı yönden birçok firmanın iş yapmasını sağlayacak. Çok olumlu bir gelişme bence

johnie
26-06-2019, 23:10
vw den fazla sanırım skoda üretilir bence..

MertSerhanÖ.
26-06-2019, 23:48
başlığı görünce bi an kendi yerli arabamızı yaptık sandım,heyecanlandım.
Neyse ki gene elin gavuru ülkemize gelip fabrika açıyormuş.

BARR
27-06-2019, 07:03
başlığı görünce bi an kendi yerli arabamızı yaptık sandım,heyecanlandım.
Neyse ki gene elin gavuru ülkemize gelip fabrika açıyormuş.

Bassat mı çekelim diyen belediye başkanları için yerli Passat ismi değiştirilerek TR'de üretilecek :hehe:

16EC813
27-06-2019, 07:49
Arkadaşlar sığ düşünmeyelim. Bu denli büyük bir üretim yerini hadi devlet komple yer olarak bağışladı. Toprak Allahınnya neyse. Ama buraya yapılacak inşaatı kim yapacak? İnşaat firması. Parayla mı yapacak? Tabiki. Bak bizim kaan bile raflar ve akıllı sistemleri için fiyat vermiş. Binlerce alt taşeron firmaya iş imkanı sağlanacak. Bu para dolaylı yönden birçok firmanın iş yapmasını sağlayacak. Çok olumlu bir gelişme bence

tarkan iyi güzel söylüyosunda ülkemde o kadar çok kötü işler yapılıyo ki insan buna sevinemiyo mu bile
misalözelleştirmeler misal hayvancılıgın bitirilmesi misal tarım hadi neyse vs vs daha sayım mı ?

HaKo
27-06-2019, 10:34

Ben anlamıyorum bu tarz eleştirileri zaten , teşvik verilmiş taviz verilmiş , verilmese niye gelecek buraya ülkenin hali belli , ideolojik durumu zaten ortada adamlar şirket tabii ki kendi insiyatifine göre davranacak. Bence gayet güzel gelişme altını üstünü bilmem , bunun haberinin yayınlanması bile ülke için artı değer.

calamityeas
27-06-2019, 10:50
2021 ilanlarını şimdiden görebiliyorum. 2017 passat larda şu ibare yer alacak ' ARAÇ YERLİ ÜRETİM DEĞİL ALMANYA ÜRETİMDİR' alman passatlara +5k ;)

220T
27-06-2019, 11:01
"Araç mesir macunu pakettir,o yüzden tok kapı sesi vardır."

Hayırlısı olsun Honda çıkıyor,Vw giriyor;ilginç bir durum oldu.

Year One
27-06-2019, 11:03
yedek parça sıkıntısı çoook çekecekler. tofaşa 15 km uzakta tampon fabrikası bile sürekli tamponu geciktiriyor. 2 günde 1 üretim birkaç saatliğine duruyor. manisa izmir yedek parçaya yetişemez. bi yerinden başlayacaklar illaki. kolay olmuyor o işler. metalcisi, boyacısı, mekatronikçisi, otomasyoncusu, amortisörcüsü, koltukçusu, kumaşçısı, süngercisi, somuncusu, plastikçisi, camcısı vs aklıma gelmeyen bir sürü yan sanayi. fabrika açtım demekle bitse keşke. yan sanayi için ne gibi adımlar atılacak izleyip görreceğiz.

Ahmet.S
27-06-2019, 14:22
Kendi ülkesinde 1800 euro bizde 500 euro vericek neden açmasın.

S.Saka
29-06-2019, 08:45
Anlamadığım konu %50 teşvik zaten yerli firmalarada veriliyor Vw gelsin yeter ki onada verilsin ne var bunda ?

Siz sanıyormusunuz yerli firmalar teşvik almıyor ? Anasını ağlatıyolar anasını.

Bu son yıllarda her anlamda boktan giden sanayi için güzel bir haber. Sadece bir otomobilin makyaj görmesi bile kaç tane otomasyon firmasına iş kapısı açıyor. Teşvikte versinler yeter ki gelsin adamlar.

TarikS
01-07-2019, 07:24
.

Karar başından beri net değildi zaten bu adamlar nasıl böyle haber yapmış? Şimdi haberi de kaldırmışlar zateni link uçmuş.

Güncel yeni haber çıkmışlar, bizimkiler VW'i kafalamaya çalışıyor hala

Torbalı'da Opel'e ait araziyi alsınlar diye konuşuluyormuş

VW'e yeni fabrikasını Torbalı'ya kurması icin cağrı | NTV (https://www.ntv.com.tr/otomobil/vwe-yeni-fabrikasini-torbaliya-kurmasi-icin-cagri,M_4_enSFwU2s4K6H9tBYSg)

Yeterince teşvik verilirse olur, adamlar da cebini düşünmek zorunda nihayetinde

+soner
02-07-2019, 08:57
Hep taşıma suyla çarkı döndürme çabaları.

Yerli passat burada üretilse ne olur ? Alman zkmeyeceği eşeğe ot verir mi ?

punto_multijet
02-07-2019, 09:35
Karar başından beri net değildi zaten bu adamlar nasıl böyle haber yapmış? Şimdi haberi de kaldırmışlar zateni link uçmuş.

Güncel yeni haber çıkmışlar, bizimkiler VW'i kafalamaya çalışıyor hala

Torbalı'da Opel'e ait araziyi alsınlar diye konuşuluyormuş

VW'e yeni fabrikasını Torbalı'ya kurması icin cağrı | NTV (https://www.ntv.com.tr/otomobil/vwe-yeni-fabrikasini-torbaliya-kurmasi-icin-cagri,M_4_enSFwU2s4K6H9tBYSg)

Yeterince teşvik verilirse olur, adamlar da cebini düşünmek zorunda nihayetinde

opel vermiyor orayı.
manisada konuşulan yeri bile belli olduğu şeklinde. hatta organizede o kadar buyuk alan kalmadıgından Karaali tarafında yer tahsis edileceği yönünde aldığım bilgiler

ardicli2000
04-07-2019, 08:59

Bosch a çok sağlam vergi muafiyeti verildi. Benzer avantajlar verilecektir. İstedikleri yeri seçme, yıllarca vergi vermeme gibi.

punto_multijet
24-07-2019, 13:55
Volkswagen yeni fabrika icin Manisa’yı secti (https://www.manisakulishaber.com/ekonomi/volkswagen-yeni-fabrika-icin-manisayi-secti-h61828.html?fbclid=IwAR3PYUkKVF-h9VRprv2l4c2iLZgzm0848LydAUca4zvHXTGaIndN4QuAGss)

16EC813
24-07-2019, 14:13
Volkswagen yeni fabrika icin Manisa’yı secti (https://www.manisakulishaber.com/ekonomi/volkswagen-yeni-fabrika-icin-manisayi-secti-h61828.html?fbclid=IwAR3PYUkKVF-h9VRprv2l4c2iLZgzm0848LydAUca4zvHXTGaIndN4QuAGss)

haberin sonundaki haberlerde bi o kadar ilgi çekici :D manisada eşdegiştirme çetesi çökertildi :D
cumartesi günü bizim keltoş hgt ci tarıkla kullaklarını çınlattık :D

srknzfr
24-07-2019, 14:56
passat çekeceğiz yanlarına anlaşılan

punto_multijet
24-07-2019, 15:01
haberin sonundaki haberlerde bi o kadar ilgi çekici :D manisada eşdegiştirme çetesi çökertildi :D
cumartesi günü bizim keltoş hgt ci tarıkla kullaklarını çınlattık :D

:D Cumartesi bizde konuştuk niyeti bozdu o :D

ümitech
24-07-2019, 16:22
''amaaaann battık bittik bunlar fabrika açsa ne olur ,zaten paranın yarısını devlet veriyor'' cular oldukça komiksiniz..
siz ülkede büyük ölçekli yatırımcılar hep kendi cebinden mi işletme açıyor zannediyorsunuz? öyle zannediyorsanız bilin ki öyle değil eğer öyle olmadığını biliyorsanız amma devlete amma hükümete art niyetlisiniz, net..
yahu vw gibi bir markanın ülkemizde fabrika açıyor olmasının artısı ne kadar büyük farkedin zahmet olmazsa..neymiş balıklama atlamayacakmışız aslında öyle değilmiş işler de bilmem ne..yazık gerçekten..

punto_multijet
24-07-2019, 16:35
az önce bir firmadaydım ismi lazım değil reklam olmasın :) VW geçenlerde denetlemeye gelmiş tedarikçi arayışına başladılar bile demek ki

16EC813
25-07-2019, 07:43
:D Cumartesi bizde konuştuk niyeti bozdu o :D

ben söledim seni aramasını turbo için neler alması gerktiğini senden ögrensinde yavaş yavaş parça toplasın öle başlsın diye ,ona bişey kabarıyo ama du bakalım :D ben ona dedim yanlız giren şemsiye açılmaz diye aldıysa mesajı ona göre hareket edecek yoksa ,giren şemsiyelerden içerde plaj oluştursun artık :D

DOHC
31-07-2019, 12:23
Fabrika konusunda karar verilmedi! – Sozcu Gazetesi (https://www.sozcu.com.tr/2019/otomotiv/fabrika-konusunda-karar-verilmedi-5257716/)

16EC813
01-08-2019, 08:50
Fabrika konusunda karar verilmedi! – Sozcu Gazetesi (https://www.sozcu.com.tr/2019/otomotiv/fabrika-konusunda-karar-verilmedi-5257716/)

Türkiye'de ekonomi zor bir durumda. Otomobil piyasası çöktü. Türkiye'nin önümüzdeki 10 yılda AB üyeliği pek olası görünmüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde uluslararası bağlantılar çok güçlü değil. Siyasi belirsizlikler Türkiye için dezavantaj” diye konuştu.

burada aslında net bi şekilde bu ülkeye yatırım yapılamayacagının mesajını vermiş
ne diyelim ki güzel ülkemin aslında fotosunu çekmiş adam

BARR
02-08-2019, 13:11
Passat B8 TR lobisinin işleri bunlar. Araçlar Manisada üretilince değerleri düşmesin diye, lobi ile algı oyunları yapıyorlar!!!!

KingoAtmo
06-08-2019, 18:43
Neye niyet neye kısmet,
yerli araba beklerken passat geldi.

Sezgin
07-08-2019, 14:50
Resmi Gazete'den son dakika :)

100 bin araç üreten, 15 bin otoyu gümrük vergisiz
Resmi Gazete’de yayınlanan otomotiv yatırım teşviği.100 bin araç üreten, 15 bin otoyu gümrük vergisiz ithal edebilecek.Otomotiv sektöründe yeni teşvik bugün resmi gazete de yayınlandı. Buna göre sıfırdan yeni 100 bin adetlik kapasite ile otomobil fabrikası kurulması ya da mevcut yatırımların kapasitesinin 100 bin artırılması halinde 1.6 litre altında gümrüksüz otomobil ithalatına izni verilecek.

Sektör çevreleri bu adımın Volkswagen yatırımı için hazırlık olduğunu öne sürerken, Hyundai ve Toyota gibi Uzakdoğu menşeli iki üretici için de fırsat sağlayabilecek. Hyundai’nin 2021 yılına yönelik yeni bir model yatırımı daha planladığını belirtelim.

Bu teşviğin Volkswagen yatırımında Meksika üretimi Jetta için geçerli olabileceği öne çıkıyor. Çünkü zaten Avrupa’dan ithal edilen araçlar Gümrük Birliği nedeniyle sıfır Gümrük Vergisi’ne tabi.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/08/20190807-2.pdf

_opeth
07-08-2019, 15:10
o teşviği direk hibrite yapıp çevreci gözükseler daha iyi olurdu

punto_multijet
02-10-2019, 12:37
Denk geldim paylaşayım istedim. BaRaN_35

Türkiye'de üretim yapmayı planlayan Volkswagen, bugün Ticaret Sicil Gazetesinden yer alan ilana göre, Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kurdu.

Ticaret Sicil Gazetesindeki ilana göre, Manisa merkezli şirketin sermayesi 943,5 milyon TL olarak belirlendi.

Şirket otomobil, kamyon ve her nevi motorlu araç ve nakil vasıtalarının tasarımı, imalatı ve montajı, bunların parçalarının ve komponentlerinin tasarımı, üretimi ve montajı ile tüm bu ürünlerin satışı, ithalatı ve ihracı başta olmak üzere bu konularla ilgili tüm diğer faaliyetleri yürütmek amacıyla kuruldu.

Şirket adresi : KeçiliköyOSB Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı No: 14/118 Yunusemre/Manisa

BARR
02-10-2019, 12:54
Yerli Passat için ismimi yazdırdım şimdiden.

rahmitanir
02-10-2019, 12:57
Fabrikanın temelini attıkları andan itibaren, ben ve benim gibi manisa'da çalışan tüm beyaz yaka tayfa, bu adamların kapısında CV vermek için sıraya girecektir.

BARR
02-10-2019, 13:09
Fabrikanın temelini attıkları andan itibaren, ben ve benim gibi manisa'da çalışan tüm beyaz yaka tayfa, bu adamların kapısında CV vermek için sıraya girecektir.

Ben mühendis değilim ama ben de giricem :hehe:

XoR
02-10-2019, 13:14

Yorumcu olarak başvur sen :D

https://cdn.yeniakit.com.tr/images/news/625/spor-yorumcusu-sinan-engin-basaksehir-sampiyonlugu-hak-ediyor-h1552204124-c955a0.jpg

BARR
02-10-2019, 13:24
Paraları yetmez :welcome:

rahmitanir
02-10-2019, 13:24

gerekirse Alfa'yı satıp, passat da alırız aga, sıkıntı yok :P

free-hifi
02-10-2019, 13:33
Türkiye’nin, Volkswagen fabrikası için 40 bin araçlık garanti ve 400 milyon euroluk teşvik taahhüt etmesi üzerine AP’den bir grup parlamenter rekabet kurallarına uygunluğun incelemesini talep etti

halili
02-10-2019, 13:53
sicil gazetesi linki paylaşılmış.

http://wowturkey.com/t.php?p=/tr816/suleymanKS_img6.jpg

Ahmetfikri
02-10-2019, 14:05
zorlu bu duruma çok bozulur :)

free-hifi
02-10-2019, 14:11
Koskoca Volkswagen ülkeye yatırım yapıyor 943,5 Milyon TL.

Ankara Park için harcanan para Mansur Yavaş ’ın dediğine göre 750 Milyon Dolar yani 4.312 Milyar Lira . Ayıptır abi ya .. Yemeninde bi adabı olur! ����

TarikS
02-10-2019, 14:30
O paraya o fabrika çıkmaz, şirketin kuruluş sermayesi olarak gösterilmiş sadece

Carmageddon
05-10-2019, 13:18
Umuyorum fabrika da Türkler işin sadece işçilik değilde teknik, mühendislik, arge kısmında da yer alırlar. Ne olursa hangi şartlar altında olursa olsun ülkemizde bir fabrika daha kurulacak olması sevindirici.

halili
07-10-2019, 07:08
Ankara Man fabrikasındada herhalde ticari araç üretimi yapacak.

Bakan acıkladı: Volkswagen fabrikası Ankara'da kurulacak, 700 kişiye iş imkanı (http://www.patronlardunyasi.com/haber/Bakan-acikladi-Volkswagen-fabrikasi-Ankara-da-kurulacak-700-kisiye-is-imkani/225862)

bilalMW
07-10-2019, 09:16
o değil de Almanlar bir geldi pir geldi.

1-VW Manisa Fabrikası

2-MAN Ankara Fabrikası genişleme kararı

3-Ford Otosan - VW Ortak Ticari araç üretimi kapasite attırımı (Transporter-Caravelle)

4-Airbus'ın TR'ye yatırım kararı.*

Resmen Almanlar boostladı bizi. Fakat karşılığında ne tavizler verildi ? Bunlardan hiç bahsedilmiyor ? Göçmen iadesi mi ?

*Airbus Alman değil fransız diyenler olacaktır aslında çok uluslu şirkettir. %11,07 hissesi Federal Almanya'ya aittir.

Turkei: Nach VW kundigt auch Airbus Multi-Milliarden-Investitionen an | nex24.news (https://nex24.news/2019/10/tuerkei-nach-vw-kuendigt-auch-airbus-multi-milliarden-investitionen-an/)

punto_multijet
07-10-2019, 10:12
yerli uçak yerli araba derken, aman siz yapmayın girmeyin bu işlere biz yapalım/yapıyoruz olmasında

BARR
07-10-2019, 10:45
Üretimimizi kıskandılar ve geldiler. BU KADAR AÇIK VE NET!!!!!!!

:hehe:

akko
07-10-2019, 15:14
yerli uçak yerli araba derken, aman siz yapmayın girmeyin bu işlere biz yapalım/yapıyoruz olmasında

Mantıklı yorum abi. ben de bu şekilde düşündüm..

AşkınS.
08-10-2019, 19:49
Konu dışı olacak ama passat demişken,n11de sanırım passat satacaklar 11.11 de. Binmek için değil satmak için almak istiyorum :D 1 yıllık mtv,sigorta+ilk bakım ücretsiz oluyormuş. Henüz fiyatlar açıklanmadı,tahminlerim var ama bilemedim. sizce ne kadara alınmaya değer?

.::EmrE::.
08-10-2019, 21:43
Bu olayı iş gücü ve kaynak sömürgeciliği olarak gören bir ben varım herhalde. Herkes çok sevinmiş habere. Ne güzel Almanlar gelip fabrika kuruyor ülkemize. Yay.

DR059
08-10-2019, 21:52
Bu olayı iş gücü ve kaynak sömürgeciliği olarak gören bir ben varım herhalde. Herkes çok sevinmiş habere. Ne güzel Almanlar gelip fabrika kuruyor ülkemize. Yay.

Yaprak kıpırdamıyor hocam.
Sömürülecek olan iş gücün eğer birileri tarafından sömürülmese; aç bir şekilde ortada geziyor.
Asgari ücretle meslek hayatına başlayan on binlerce mühendis var bu ülkede.
Devlet eliyle kurulmuş fabrikalar birbir kapanırken, bu kadar insanı istihdam edecek her faaliyet kısa ve orta dönemde bu ülke ve vatandaşları için faydalıdır.

GokhanRS
21-11-2019, 15:23
Fabrika işi şimdilik yalan olmuş gibi görünüyor.

Volkswagen CEO’sundan skandal Turkiye acıklaması - Ekonomi haberleri (https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/volkswagen-ceosundan-skandal-turkiye-aciklamasi-5464657/)

rapper2ar
05-02-2020, 08:31
suv grubu için geliyo yanlız bilginize passat yok