Orijinalini görmek için tıklayınız : Arkadan çarpmalı kaza
baranyardimci
03-07-2019, 08:01
Selam millet,
dün İzmir çiğli de dönel kavşak içinde ışıkta beklerken yeşil yandı. yeşille beraber hareketlendik benim önümde sepetli vinç vardı sepeti inik şekilde. aniden durdu. söylediğine göre önündeki araç yayaya yol vermiş. ben de durmak için asıldım frene ama sepetin altına girdim. kaput sürücü tarafından boydan boya ezildi. araç 1.2 golf bu arada. bunu serviste mi yaptırmalı yoksa tramere işlenmesin diye dışarda mı ? dışarda bi ustaya gösterdim kaputun tamamen değişmesi gerekir dedi. arabanın halinden bence de tamamen değişmesi gerekir.
bir de mobil tutanak tuttum. sonuçlanmış ve ben %100 kusurluyum. buna itiraz etmenin bir anlamı var mıdır sizce ? aracın değeri ne kadar düşer kaput değişiminden tahmini ?
fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim
Takip mesafesini koruyamadigin için suc sende malesef
Ben tramere isletmezdim
Serviste yaptırınca tramere işlemez anca kasko devreye girerse tramer kaydı geçer.
Siz zaten mobil tutanak tuttuğunuz için şu an aracınızda tramer olarak ÇARPMA gözükecek bedel yazmadan.
Ben olsam serviste ne gerekiyorsa yaptırırdım. Tramere de işletirdim.
Tramersiz değişeni boyananı olan arabalar oldum olası midemi bulandırır. Piyasa çakalları yüzünden böyle masum kazaları açıklayamaz olduk.
Servis kaydı. Fotoğraflar vs olduğunda işin boyutu değişiyor bence.
Edit: Geçmiş olsun.
Grimlord
03-07-2019, 21:08
Ben olsam serviste ne gerekiyorsa yaptırırdım. Tramere de işletirdim.
Tramersiz değişeni boyananı arabalar oldum olası midemi bulandırır. Piyasa çakalları yüzünden böyle masum kazaları açıklayamaz olduk.
Servis kaydı. Fotoğraflar vs olduğunda işin boyutu değişiyor bence.
Edit: Geçmiş olsun.
Servisin de acıması yok abi, tramere öyle rakamlar işleniyor ki akıl hayal almıyor.
Babamın fluence aracına park halinde vurdular, sol 2 kapı değişti, boyandı, 12 bin küsür lira tramer var şuan.
Kapının tanesi 2 bin lira bile yok.
Serviste yapilan islem 2.el de daha fazla guven uyandiriyor benim icin. Sadece kaputsa bence serviste yaptirin.
Haha.. Sene 2011 aynı olay başıma geldi. Kırmızı ışıktayız önümde kepçe. Yeşil yandı kalktık gidiyoruz. Önümde kepçe laaak diye frene bir asıldı. Lak diye durdu. Ben duramadım arkadan baaam. Yola yaya fırladı napim durdum diyo :D
Tampon ızgara kaput hepsi değişti.
Ben işletmiştim tramere. Geçmiş olsun kanka elinde fotoğraf ve değişen parça listesi olduktan sonra tramer tırı vırı. Geç onu.
https://i.hizliresim.com/gPVo4L.jpg
baranyardimci
04-07-2019, 07:45
Haha.. Sene 2011 aynı olay başıma geldi. Kırmızı ışıktayız önümde kepçe. Yeşil yandı kalktık gidiyoruz. Önümde kepçe laaak diye frene bir asıldı. Lak diye durdu. Ben duramadım arkadan baaam. Yola yaya fırladı napim durdum diyo :D
Tampon ızgara kaput hepsi değişti.
Ben işletmiştim tramere. Geçmiş olsun kanka elinde fotoğraf ve değişen parça listesi olduktan sonra tramer tırı vırı. Geç onu.
https://i.hizliresim.com/gPVo4L.jpg
bende de aynı hikaye. yola yaya atladı napiyim dedi. frene ne kadar asılsam da fayda etmedi. laaps diye girdik.
benim resimler de şöyle;
403 Forbidden (https://i.hizliresim.com/2ONj62.jpg)
403 Forbidden (https://i.hizliresim.com/BO68aM.jpg)
Çıkma kaput bulabilirsin belki. Tak geç.
malkockose
13-07-2019, 09:45
[QUOTE=baranyardimci;8585332]bende de aynı hikaye. yola yaya atladı napiyim dedi. frene ne kadar asılsam da fayda etmedi. laaps diye girdik.
benim resimler de şöyle;
403 Forbidden (https://i.hizliresim.com/2ONj62.jpg)
bu kaputa mı olmaz dedi kaportacın ? derhal değiştir. kaportacını yapılır bu kaput yazık gunah
Çok geçmiş olsun.
Güvendiğiniz bir özel serviste kaskodan kaputu değiştirmenizi tavsiye ederim.
Parça tedarik edileceği için ciddi bir indirimle gelecek ve işçilik de yetkili servise göre daha düşük olacaktır.
Sonuçta kasko bunun için var, kullanmamak anlamsız olur.
Bu kaputu düzelttirmek isterseniz diye söylüyorum. Kaputun altında iskelet sac var, onu ayırmak zorundalar düzeltmek için, o da hiç sağlıklı olmaz. Ayırmadan düzeltirse de çok fazla macun kullanmak zorunda kalır, sonrasında kör dahi anlar kötü onarım yapıldığını. Hoş bir görünüm olmayacaktır.
baranyardimci
13-07-2019, 20:31
Çok geçmiş olsun.
Güvendiğiniz bir özel serviste kaskodan kaputu değiştirmenizi tavsiye ederim.
Parça tedarik edileceği için ciddi bir indirimle gelecek ve işçilik de yetkili servise göre daha düşük olacaktır.
Sonuçta kasko bunun için var, kullanmamak anlamsız olur.
Bu kaputu düzelttirmek isterseniz diye söylüyorum. Kaputun altında iskelet sac var, onu ayırmak zorundalar düzeltmek için, o da hiç sağlıklı olmaz. Ayırmadan düzeltirse de çok fazla macun kullanmak zorunda kalır, sonrasında kör dahi anlar kötü onarım yapıldığını. Hoş bir görünüm olmayacaktır.
Tesekur ederim. Ancak kaskom euroko markali kasko imis. Yetkili serviste yapilan islemleri karsiliyormus sadece. Dolayisiyla el mahkum yetkili serviste degistirtecegim gibi gorunuyor.
Muhtemelen yetkili anlaşmalı yazıyordur poliçede. yetkisiz anlaşmalı bir servise giderseniz sorun olmaz. Tabi poliçeyi bir okumak gerek.