PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaza yaptım bilgiye ihtiyacım var..

BarışSever
02-09-2019, 21:59
Hayırlı akşamlar ,geçen hafta talihsiz bir kaza geçirdim motosikletim ile ana yolda ilerlerken tali yoldan önüme araç çıktı ve duramadım,sol ön kapıya şiddetli bir şekilde çarptım.. çok şükür bende önemli bir hasar yok,motosikletimde tahmini 1500-2000tl gibi bir masraf var.
Orada tutanak tutulmadı çünkü benim motosiklet ehliyetim yok.Karşı tarafa rica etmiştim tamam dedi. (araç ehliyetim var)

Karşı taraf bir hafta sonra beni aradı,ben aracımı kaskodan yaptırıyorum,sol ön kapı değişecek ve 7 bin tl gibi bir rakam çıkıyor üstüne de aracım değer kaybediyor dedi,benden bu kapının yarı fiyatını talep ediyor,vermez isem de polise başvuracağım dedi..

Şimdi kural ihlali yapan karşı taraf fakat benim yetersiz ehliyetim var,ben bu adam ile anlaşma yoluna gitmeyip hukuksal yola başvuracak olursak ne olur? ben hem karşı tarafın parasını verip hem de kendi cebimden motosiklete masraf yapmak istemiyorum..

Olayı en basit şekilde anlatmaya çalıstım,tecrübeli ve bilgili arkadaşlardan fikir bekliyorum..

AhmetKadir
02-09-2019, 22:02
hukuk adeleti savunacaksa kullanmaya yetkınız olmayan bir tasıtı kullandığınız ıcın sızı suclu bulmalı bence.

dieselpower
02-09-2019, 22:06
hukuk yoluna başvurmaktan kastınız nedir biraz daha açar mısınız

enesy
02-09-2019, 22:08
Ehliyet : bir kimseye, belli bir konuda yeterli olduğunu belirtmek için ilgililerce verilen belge.

Hukuk nezdinde o taşıtı kullanmaya ehil değilsiniz. O taşıtla yaptığınız her hareket hukuk dışı.

BarışSever
02-09-2019, 22:08
hukuk adeleti savunacaksa kullanmaya yetkınız olmayan bir tasıtı kullandığınız ıcın sızı suclu bulmalı bence.

Evet bende de suç var biliyorum,yetersiz ehliyetten dolayı hem bana hem de araç sahibine ceza kesilecek.
ama hangi yola başvurursam daha az zararla bu işin içinden çıkarım merak ediyorum?

BarışSever
02-09-2019, 22:10
hukuk yoluna başvurmaktan kastınız nedir biraz daha açar mısınız

polis tanıdıklarım var,görgü şahitleri var falan diye zırvaladı vs,bende sigortacım ile görüşeceğim dedim.

DOHC
02-09-2019, 22:14
Ortada tutanak yok ama çekilmiş foto var mı?
Foto falan da yoksa, salla gitsin. Adam ispatlasın.
Foto varsa iş değişir.
Çarpılan araba nedir?

dieselpower
02-09-2019, 22:15
polis tanıdıklarım var,görgü şahitleri var falan diye zırvaladı vs,bende sigortacım ile görüşeceğim dedim.

bence bir cacık çıkmaz, 5 6 7 bin liralar için kimse okadar uğraşmaz,

sen suçunu kabul ediyorsan, ateşle 3 bin lira vicdanın rahat olsun,

ya ama benim masrafım var çart çurt deyip hem ayranım dökülmesin hem... diye hareket ediceksen sen bilirsin,

ikinizde suçlusunuz sen ehliyetin olmadan kullanmakla diğer sürücüde böyle bir durumda tutanak tutmamakla..

motoruda satıp bi ehliyet almanda en mantıklısı

TolgaUs
02-09-2019, 22:17
İstediği yere başvursun bişey çıkmaz korkma. Durumum yok abi para veremem de geç. Adam zaten kaskodan yaptıracakmış. İnternetten bakarsın 1 parça değişenli kaçpara normali kaç para. Aradaki farkı verirsin. Yaralanmalı kazalarda bile polis mobese ye bakmıyor. Bide lambo kapısımı bu 7bin tl ye neymiş öyle? Adamda iyi niyet kurbanı olur insanlıktan ümidini keser artık. Herkese kötülük forever der geçer.

Veya a ehliyeti olan birini bulursun o kazayı yapmış gibi tutanak tutturursun. Kendini %100 suçlu gösterir. Adama verirsin senin sigortadan araç yapılır.

BarışSever
02-09-2019, 22:18
Ortada tutanak yok ama çekilmiş foto var mı?
Foto falan da yoksa, salla gitsin. Adam ispatlasın.
Foto varsa iş değişir.
Çarpılan araba nedir?

Ortada tutanak yok,çekilmiş foto da yok.
kaza yaptığım mahal de esnafmış,sanırım tanıdıklarını şahit olarak kullanacak
çarpılan araba renault traffic,o an başımı vurdugum ve gece oldugu için net hatırlamıyorum ama eminim aracın 7 bin liralık kapı değiştirecek kadar hasarı yok.
en fazla göçük düzeltilir macun boya vs atılır,ama kaskoya gittim sordum değişmesi gerekiyor dedi.

BarışSever
02-09-2019, 22:23
İstediği yere başvursun bişey çıkmaz korkma. Durumum yok abi para veremem de geç. Adam zaten kaskodan yaptıracakmış. İnternetten bakarsın 1 parça değişenli kaçpara normali kaç para. Aradaki farkı verirsin. Yaralanmalı kazalarda bile polis mobese ye bakmıyor. Bide lambo kapısımı bu 7bin tl ye neymiş öyle? Adamda iyi niyet kurbanı olur insanlıktan ümidini keser artık. Herkese kötülük forever der geçer.

Veya a ehliyeti olan birini bulursun o kazayı yapmış gibi tutanak tutturursun. Kendini %100 suçlu gösterir. Adama verirsin senin sigortadan araç yapılır.

Aradan 8 gün geçtikten sonra da araması beni kıllandırdı,sağlıgın sıhhatın nasıl demeden de yaa kardeş sen benim kapıyı mahvettin diye cümleye girdi.
ben de ne diyeceğimi şaşırdım hani helallik alıp vermiştik dedim? yaa abi cart curt arabam değer kaybediyor bu ilk kazam dedi,ben ne yapayım kardeş dedim hem kafayı vurdum 5 dikiş yedim hem de bir haftadır topalım,motorum 7 bin liralık motor ama 2 bin lira masraf çıkıyor ben ne yapacağım..

BarışSever
02-09-2019, 22:27
bence bir cacık çıkmaz, 5 6 7 bin liralar için kimse okadar uğraşmaz,

sen suçunu kabul ediyorsan, ateşle 3 bin lira vicdanın rahat olsun,

ya ama benim masrafım var çart çurt deyip hem ayranım dökülmesin hem... diye hareket ediceksen sen bilirsin,

ikinizde suçlusunuz sen ehliyetin olmadan kullanmakla diğer sürücüde böyle bir durumda tutanak tutmamakla..

motoruda satıp bi ehliyet almanda en mantıklısı

ben ona 3 bin lirayı vermesine veririm orası problem değil,ama kazada suçlu taraf ben değilim ve kaza anında kusur bende olmamasına rağmen ehliyet yetersizliğim olduğu için tüm suç bana yıkılır mı orasını merak ediyorum?

TolgaUs
02-09-2019, 22:30
Valla kardeşim dost acı söyler kusura bakma ama yine yumuşak insana denk gelmişsin. Ben ne yapacağım diyene kadar bin tl verip ehliyetini almadan trafiğe çıkmayacaktın. Bu hatan ya sana, ana, bacı, baba, tüm sülale tarzı küfür, beddua ya mal olacak. Yada 3000 tl verip eyw kardeş 2mizde hatalıydık diyip helallik alacaksın.

Şahsen kırmızı ışıkta arkamdan vuran, motosikletime 12bin tl lik hasar kaydı açıp ortadan kaybolan şerefsize her gece uyumadan önce önce küfür sonra beddua kayıyorum.

TolgaUs
02-09-2019, 22:32
ben ona 3 bin lirayı vermesine veririm orası problem değil,ama kazada suçlu taraf ben değilim ve kaza anında kusur bende olmamasına rağmen ehliyet yetersizliğim olduğu için tüm suç bana yıkılır mı orasını merak ediyorum?

Kırmızı ışık ihlali falan olsa 100 küsür ceza yazarlar ama ehliyetsizken 7 küsür ceza yazarlar :) hiç bulaşma. Adam alkollü bile olsa ehliyetsiz olduğun için %100 kusur sende.

BarışSever
02-09-2019, 22:38
Kırmızı ışık ihlali falan olsa 100 küsür ceza yazarlar ama ehliyetsizken 7 küsür ceza yazarlar :) hiç bulaşma. Adam alkollü bile olsa ehliyetsiz olduğun için %100 kusur sende.

7 küsür ceza yazacaklarını sanmıyorum,hiç ehliyetim yok demedim,B sınıfı ehliyetim var yani yetersiz ehliyet cezası daha düşük.
bana 8 gün sonra tehditvari bir şekilde şu kadar para ver yoksa şikayet ederim demesi normal mi sence?

TolgaUs
02-09-2019, 23:01
7 küsür ceza yazacaklarını sanmıyorum,hiç ehliyetim yok demedim,B sınıfı ehliyetim var yani yetersiz ehliyet cezası daha düşük.
bana 8 gün sonra tehditvari bir şekilde şu kadar para ver yoksa şikayet ederim demesi normal mi sence?

Yetersiz ehliyet bence Mobilet ehliyetin varken A sınıfı motosiklet sürerken yakalanmak :D

Hadi senin dediğin ollsun yetersiz ehliyetten 1240 sana 1240 plaka sahibine kesilir 2500 TL.

Maymun gözünü sonradan açmış. Olayı görenler varsa 2 şahitle bitirir işi.
2500 ehliyet cezasına verene kadar adamla anlaş. zor para kazanıyorum 500 500 ödeyebilirim sana istersen. Yoksa keyfine göre de geç.

BarışSever
02-09-2019, 23:11
Yetersiz ehliyet bence Mobilet ehliyetin varken A sınıfı motosiklet sürerken yakalanmak :D

Hadi senin dediğin ollsun yetersiz ehliyetten 1240 sana 1240 plaka sahibine kesilir 2500 TL.

Maymun gözünü sonradan açmış. Olayı görenler varsa 2 şahitle bitirir işi.
2500 ehliyet cezasına verene kadar adamla anlaş. zor para kazanıyorum 500 500 ödeyebilirim sana istersen. Yoksa keyfine göre de geç.

Ona bakarsak b sınıfı ehliyet 50 cc kullanabiliyor dostum,benim motorum da 150cc değişen bir şey yok.:)
ben en iyisi yarın sigortacım ile görüşeyim,zira bu olaydan en büyük zararlı ben çıktım zaten.

oğuz
02-09-2019, 23:21
Ehliyet yok adam o an tutanak tutsa daha çok sıkıntıya girecektin,bi şekilde anlaşman gerek adamla miktar konusunda.

MCN21
02-09-2019, 23:23
Hala karsi taraf suclu diyorsun. Ehliyetsiz trafige ciktigin icin karsi taraflik bir durum yok. Adamdan rica etmissin tutanak tutmayalim diye adam da yardimci olmus. Simdi neden yan ciziyorsun? Gidin beraber servise ucreti neyse ver yarisini. Sana da guzel bir ders olsun.

Ulke de herkes birbirini dudukleme pesine dusmus.

TolgaUs
02-09-2019, 23:27
Ona bakarsak b sınıfı ehliyet 50 cc kullanabiliyor dostum,benim motorum da 150cc değişen bir şey yok.:)
ben en iyisi yarın sigortacım ile görüşeyim,zira bu olaydan en büyük zararlı ben çıktım zaten.

İşte B ehliyetinle 50cc motosikleti kullandığın zaman o motosiklete sigorta yaptıramıyosun.
Sigorta zorunluluğu yok. Kafana uydu yaptırdın ne olur ne olmaz diye. Kaza yapsan sigorta şirketi sigorta geçersiz diyip çıkıyor işin içinden.

Yani 50cc motosikletleri okadar büyüttülerki hepsi birer patlamaya hazır bomba. Birine çarptığın anda cebinden yaptırmak zorundasın hasarı.

gökberk
03-09-2019, 02:02
Adamın iyi niyetin süistimal etme bence. Masrafını karşılarsan mevzu uzamaz.

Enes-x
03-09-2019, 03:03
Olay anlattığın gibiyse yaralanmalı trafik kazasında tutanağı polis tutmak zorundadır.Normal şartlarda polis çağırsaydınız araçlar çekiciyle otoparka gidecek, seni hastaneye diğer sürücüyü karakola götüreceklerdi sen taburcu olana kadarda karakolda tutulcaktı artı alkol testi yapılacaktı.

Ehliyetin yetersiz diye herkes sana yüklenmiş ama o tarihte karşı tarafın belgeleri tam mı ,alkollü mü belli değil.Belli ki sonradan akıl vermişler , 1 liraya kapını yaptır karşı taraftanda kopar kopara bildiğin kadar diye.Hem sözleşiyorsun helalleşiyorsun sonradan ya ama kardeş yok öyle :) Yasal kısmını bilmemde etik olarak 1-0 geride olan karşı taraf bence.

AşkınS.
03-09-2019, 06:22
Adama tutanak tutturmayıp sonra ne yapabilirizin derdine düşüyorsun. Biraz adil ol,sonra hukuksal boyutunu araştır. Günümüz adaletinin az dışarısına çık.

+soner
03-09-2019, 09:14
Ehliyetin yok sen suçlusun,sen öl,sen geber. Herkes ne kadar da kurallara kanuna bağlıymış. Trafikte her türlü boku yiyin sonra gelin burda ehliyetin yok vs diye yüklenin adama. Ehliyetiniz varda ne oluyor sanki kurallara harfiyen uyuyorsunuz. Vay aq işe bak.

Konuya dönersek. Olay kesin sonradan akıl vermelerle yön değiştirdi bence. Adamın aklına soktular belli ki. Bahsettiğin araç Reno Trafik altı üstü. Ticari bir araç. Değer kaybı olsa ne olur olmasa ne olur. Olay günü foto,kağıt,imza vs bir şey yok diyorsun. Adamın bu durumu ispatlama durumu düşük bir ihtimalse(burasını çok iyi araştırman gerek kamera vs.) bunu avukat bir arkadaşın veya avukat gibi konuşabilecek bir arkadaşına adamı arattır. Adamın iddaasını çürütecek şekilde konuşsun. Bir ispatın yok normalde bir ödeme yapılmasa dahil hiç bir hak talep edemezsin vs. gibi. Rakam ödememeye bakın. Tali yoldan atlayamaz bi daha ona da akıl parası olur. Sen ölüp gitseydin arabası ağır hasar alsaydı kimden neyi talep edecekti acaba ?

Seven7
03-09-2019, 09:23
Yorumları okudukça gerçekten hayrete düşüyorum, ne ara böylesine vicdanımızı kaybettik, elimize geçen ilk fırsatta karşımızdakine zarar verme yoluna gittik.

Para bir şekilde yerine koyulur ama kul hakkıyla, vicdan azabıyla yaşamaktan hiç mi korkmuyor insanlar artık? Etraftaki insanların kötü olmasından sebep kötülük yapmayı kendine normal kabul ettirmeye çalışan insanlar gittikçe çoğalıyor demek ki.

Adam kapı ücretinin tamamını tahsil etmiyor zaten yarısını istiyor. Fiyattan rahatsızsınız kendi ustam var getirin yapsın ben ödeyeceğim dersiniz yine uzlaşma yoluna gidersiniz. Adamın arabasının modelinden dolayı bile adamı para koparıcı olarak görüyor insanlar ama ticari bir aracın serviste yatma süresindeki yaşatacağı sıkıntıyı kimse düşünmüyor.

İnsan vicdanlı bir varlıktır ve kendinden sorumludur. İç sesiniz ne diyorsa onu yapın. Geçmiş olsun.

KÖROĞLU
03-09-2019, 11:23
Ehliyetsiz binmemiş olsan sen de biliyorsun tutanağı tutturup motorunu yaptırırdın :)

Senin ki biraz ya tutarsa şekli olmuş, ama yemez.

He adam arabasının kapısını onarmak zorunda değil, kasko da değişim verdiyse yapacak bir şey yok.

Adamı al karşına konuş onarıma ikna et derim.

serci
03-09-2019, 12:00
Biraz empati kur derim
ehliyetsiz birisi gelip senin aracına zarar vericek neler yapardın bi düşün derim..
adamı arayıp helalleşip orta yolu bulmaya çalısın bence

rebelh
03-09-2019, 12:01
adam ehliyetsiz kaza yapmış götünü kurtarmaya çalışanlar var
adamın arabası değilde bir çocuk fırlasaydı ne olacaktı?
hepimiz kaçıp arazi olacağını biliyoruz değil mi?
tamamen adamın mallığı çek fotoğrafını çağır polisi her şey hukuka uygun ilerlesin

GokhanRS
03-09-2019, 12:05
bence "abi durumum iyi değil, 2bin tl değer kaybı ücreti verebilirim de" kabul ederse de parayı havale ile yolla. kaza dolayısı ile değer kaybı tazmini diye yaz açıklamaya elden para verme.

kabul etmezse de orta yolu bulun. sen suçlu tarafsın. ehliyetsiz araba kullanırken birine çarpıp öldürsen, burası yaya geçidi değil diyemezsin. çok ucuz yırtmışsın. ben açıkçası yanaşmazdım. iyilik yaptığını sanan birine denk gelmişsin.

edr55
03-09-2019, 12:07
adamla zaten helalleşmişsin. ha o an 'tutanak tutalım' deseydi neyse, ama zaten helalleşmişsin. benim başıma gelseydi, adamı çok dikkate almazdım. uzlaşma olarak 3 istiyosa 1 verirdim. uymazsa da ne yaparsa yapsın, istediği yola başvursun neyse cezam çekerim. o adamın yaptığı da hiç hoş bişey değil, helalleşmişsin bi kere gidip 8 gün sonra arıyorsun.. 8 gün boyunca 'nasılsın kardeşim iyi misin nasıl oldun?' vs aramayıp, 8 gün sonra hellaleşilmiş olaydan para koparmaya çalışan adama 3 lira vermektense yasal yollardan 5 lira kaybetmeyi tercih ederim.

GokhanRS
03-09-2019, 12:09
Ehliyetin yok sen suçlusun,sen öl,sen geber. Herkes ne kadar da kurallara kanuna bağlıymış. Trafikte her türlü boku yiyin sonra gelin burda ehliyetin yok vs diye yüklenin adama. Ehliyetiniz varda ne oluyor sanki kurallara harfiyen uyuyorsunuz. Vay aq işe bak.

Konuya dönersek. Olay kesin sonradan akıl vermelerle yön değiştirdi bence. Adamın aklına soktular belli ki. Bahsettiğin araç Reno Trafik altı üstü. Ticari bir araç. Değer kaybı olsa ne olur olmasa ne olur. Olay günü foto,kağıt,imza vs bir şey yok diyorsun. Adamın bu durumu ispatlama durumu düşük bir ihtimalse(burasını çok iyi araştırman gerek kamera vs.) bunu avukat bir arkadaşın veya avukat gibi konuşabilecek bir arkadaşına adamı arattır. Adamın iddaasını çürütecek şekilde konuşsun. Bir ispatın yok normalde bir ödeme yapılmasa dahil hiç bir hak talep edemezsin vs. gibi. Rakam ödememeye bakın. Tali yoldan atlayamaz bi daha ona da akıl parası olur. Sen ölüp gitseydin arabası ağır hasar alsaydı kimden neyi talep edecekti acaba ?

şuan bu konu bile bir ispattır. atar gider yapacağına 3-4 bin lira parayı dert etmeyip ödemesi gerekir. sonuçta kimsenin canına zarar verseydi bu rakamı mumla arardı. bence ehliyetsizlik cezası gibi düşünüp konuyu uzatmaması gerekir.

rebelh
03-09-2019, 12:13
genç arkadaşlar bizim forumun kültürüne biraz uzaklar anlaşılan
foruma ufak çaplı bir temizlik yapılsa iyi olur kötü fikirler kötü eylemler doğurur..

BarışSever
03-09-2019, 12:53
Benim götümü kurtarmaya çalışma gibi bir çabam yok.
3 bin lira beni zengin de etmez fakir de,tamam ben de de suç var ehliyetsiz araç kulandım evet yayaya vs de çarpabilirdim.
ben bunun gibi sonradan gözünü açıp da benden para koparma çabasına girmesine sinirleniyorum

gokhankenar
03-09-2019, 13:01

Yanlış bir tanımlama Altı üstü ticari araç demek yanlış . broadway de olsa herkesin malı kendine kıymetlidir. Burada bir yanlış var arkadaş hatalı zamanında ehliyetini alsaydı bunlar başına gelmezdi. Başkasına arattır şöyle konussun böyle konuşsun diyerek te insanların aklına şeytanlık sokma

rebelh
03-09-2019, 13:02
ztn senin çaban var dememişim "bunun çabasında olanlar var" demişim
sen durumun farkındaysan ne mutlu ama yok şöle yap bişi olmaz yok bunu de bişi yapamaz gibi akıllar bu forumda yeni yeni türedi

PiscocuK
03-09-2019, 13:15
Geçmiş olsun.Daha kötüsü de olabilirdi arkadaşların belirttiği gibi.
Bir hafta bekleme durumu eksper kaynaklı olabilir.

ahmet3425
03-09-2019, 13:16
hatalar zinciri olmuş.

vakti zamanında 2008* bende ehliyetsiz motosiklet kullanırken ara sokaktan ana caddeye dikkatsizce cıkan bir arada sol deker kısmından carpmıstım. camurlugu yamuldu jantı yamuldu lastigi patladı.

benim motorun da sase egildi gidon parcalandı vs bende ufak sıyrıkla kurtuldum.

adamlar aractan inince kardes birseyin var mı kusura bakma goremedik edemedik diye tonla ozur dilediler. tabi benim ehliyetimin olmadıgı henuz bilinmiyor :) bende durumu izah ettim ehliyetim yok dedim eger siz kendi masrafınızı karsılarsanız bende kendi masrafımı karsılarım herkes yoluna gitsin abi dedim. kabul ettiler benim motor hurdaya gitti. ilk motorumdu o zaman 2000 tl ye almıstım ehliyetsizliğimin cezasını çöp olan motosikletle *bunu ucuz kurtulmak olarak varsayıyorum* odedim.

eger ehliyetim olsaydı motosikletim pertini sigortadan alabilecektim saglıgımda da sorun yoktu +tecrube olarak haneye yazıp devam edecektim ama olmadı.

baska bir motosikletli kazamda ben sucluydum sert fren yaptım teker kitlendi dustum. duserken kaskımla yandaki hafif ticari aracın surgulu genis kapısına carpmısım adamın kaporta gocmus.

tutanak tutalım dedim abi dedi bozulmasın burada cok masraf yok ben hallettireyim nakit cozelim dedi. eyw dedim kart verdim gitmis baktırmıs 400 lira demisler benden 400 lira istedi valla dedim kusura bakma 400 veremem. direteceksende nerdeysen geleyim tutanak tutalım benim sigortadan yapsınlar kac paraysa dedim. neyse tamam abi 200 sen ver 200 de ben hallederim dedi. yolladım 200 lirasını kapattık mevzuyu.

ben senin yerinde olsaydım adam sucunu da kabul ediyorsa abi ehliyet yok sen masrafını karsıla ben masrafımı karsılayayım ile oradan ayrılmaya calısırdım. adam kabul etmiyorsada kendim giderdim ortak kimsenin tanıdıgı olmayan bir servise fiyatını kendim konusurdum ''nasıl olsa yarısını ben verecegim'' ona gore de adamların verdiği fiyatın yarısını al kardesim derdim sen sag ben selamet. oradan cıkınca da ilk surucu kursuna gidip ehliyete yazılırdım.

gecmis olsun ehliyet al bir an once.

+soner
03-09-2019, 13:33
Şeytani bir düşünce yapısıyla yazmadım ben yazdıklarımı.

Herkesin malı kendine göre kıymetlidir buna da katılıyorum.

Akıl verme işine gelince adam burda konuyu açıyorsa akıl aradığı için açmıştır. Bu durum da doğal bir durum.

Benim söylediğim şeyler tamamen karşıdaki kişinin yapmış olduğu şerefsizlikten kaynaklıdır. Ne koparsam kardır mantığında olan insanlara asla tolerans gösterilmemesi gerektiğini düşünüyorum suçlu taraf kim olursa olsun.

Sen tali yoldan ana yola atla benim hayatımla oyna sonra arabamda değer kaybı oldu şu kadar para ver bana. Hepimiz insanız zor kazanıyoruz tamam ama ehliyet konusunu bir kenara bırakıp ortada bir can olduğunu düşünelim. Can gittikten sonra ehliyet olmuş, arabanın değer kaybı olmuş bunlar boş işler. O yüzden reno trafik sahibi adam değer kaybı parası isteyeceğine arabası batsın diyip birinin ölümüne sebep olmadığı için şükretmeli bir daha da ağzını açıp sağa sola bakınacağına gözünü açıp sürmeli.

BarışSever
03-09-2019, 13:49
Sigortacım ile konuştum az önce.
kaza anına dair foto ve ya tutanak olmadıgı için hiçbir şekilde hak iddia edemez dedi,
isterse gitsin savcılıga değer kaybı davası açsın,değer kaybı öyle kafasına göre belirlecenek bir tutar vs değildir dedi,üstüne de yarın öbür gün aynı yerden kaza yaparsa suçu tekrar benim üstüme atmayacağı ne *****?
aradan 9 gün geçmiş şimdi de gelmiş aynen beni yokluyor,artı olarak ben de diyeceğim ki benim motorumda da masraf var,benim hasarımı kim karşılayacak?
ara yoldan çıktıgı için suçlu oldugunu biliyor,onun için de savcılıga gideceğini ve şikayet edeceğini hiç sanmıyorum,bu sefer onun başı daha çok ağrıyacak,kamera kayıtları vs incelenecek uzun iş

DOHC
03-09-2019, 14:16
Değer kaybı davası hakkı için arabanın max 5 yaşında olması gibi bir durum vardı galiba.

aykutsafakyaman
03-09-2019, 14:19
1500 lira param var kabul ediyosan yolluyorum de. Motorun dünya masrafi var baska param yok gel canımı al de. Sonra ibana atarsın o parayı.

denizhandinc
03-09-2019, 14:26
1500 lira param var kabul ediyosan yolluyorum de. Motorun dünya masrafi var baska param yok gel canımı al de. Sonra ibana atarsın o parayı.

kardesim adam ehliyetsiz ama 1 lira vermeden uzamanın pesinde uyansana :D

BarışSever
03-09-2019, 14:34
kardesim adam ehliyetsiz ama 1 lira vermeden uzamanın pesinde uyansana :D

aynen uzamanın peşindeyim,varsa ispatı gelir alır o parayı,bende ona para vermek yerine ceza öderim.

TolgaUs
03-09-2019, 14:42
aynen uzamanın peşindeyim,varsa ispatı gelir alır o parayı,bende ona para vermek yerine ceza öderim.

Sadece ceza ödesen iyi. Olay yerini terk ettiğin içinde ayrı ceza.
Sonra polis amcalar dicekki sen alkollumuydun niye kaçtın ?
Olaylar silsilesi birbirini kovalıcak.

BarışSever
03-09-2019, 14:45
Sadece ceza ödesen iyi. Olay yerini terk ettiğin içinde ayrı ceza.
Sonra polis amcalar dicekki sen alkollumuydun niye kaçtın ?
Olaylar silsilesi birbirini kovalıcak.

benim bir yere kaçtıgım yok,motoru yol üstünden kenara çekip üstüne vs baktım,çalışıyor mu diye kontrol ettim,
arkamı döndüm arabaya bindi o gitti hadi eyvallah dedi,ayrıca onun alkollü olmadıgı ne ma lum?

aykutsafakyaman
03-09-2019, 14:55

Bırak başının gözünün sadakası olsun. Bu sefer ufak atlatmışın bi dahakine daha kötü olabilir sonuç.

TolgaUs
03-09-2019, 14:56
benim bir yere kaçtıgım yok,motoru yol üstünden kenara çekip üstüne vs baktım,çalışıyor mu diye kontrol ettim,
arkamı döndüm arabaya bindi o gitti hadi eyvallah dedi,ayrıca onun alkollü olmadıgı ne ma lum?

valla işte karakolda o sana ne ma.lum dicek, sen ona ne ma.lum dicen uzayıp gidicek.

2 şık var.
Ya adamla orta yol bulunup eyvallahlaşacaksınız.
yada adamdan dümdüz küfür + beddua yemeyi sindireceksin.

Sonuca gelirsek ehliyetsiz olduğun için adam sana insanlık edip salmış. Polisi arayıp sana ceza + aracını bağlatabilirdide.
Ayrıca polis raporuyla kaskosuna gidip deldirmezdi de. Kasko şirketi de sana mahkemeyi açar alırdı parasını. Bilmiyom gardaşım. İyi niyet su istimal edilmemeli.

Ormanci
03-09-2019, 15:25
Kardeşimin yaptığı ufak sürtmede çirkefleşen maldan 50 TL kestik diye bize dolandırıcı muamelesi yapılmıştı, ehliyetsiz araç kullanan arkadaşa da "foto, şahit vs yoksa salla yeeaaa" deniliyor :)

Böyle diyenlerin başına aynı şey gelmez de uğraşıp durmazsınız inşallah, ne diyeyim :) Güzel kafalar...

Onamdar
03-09-2019, 15:26
Adama öyle yüklenmişsiniz ki sanki park halindeki araca vurup kaçmış. Bi kere kazanın oluşumunda yeterli ehliyete sahip olup olmamasının bi etkisi var mı? Adam tali yoldan motorun önüne atlamış kaza olmuş. Ehliyete olsa araç yoksa motor mu suçlu yapmayın.
Benim arkadaş 2 3 yıl önce kaza yaptı. Kırmızı ışık ihlali yapan bi motora çarptı kendi suçu yoktu ama 55 promil alkol çıktı. Ehliyet filan gitti tabi cezada yedi ama karşı taraf şikayetçi olmuştu artık savcı mı hakim mi bilmiyorum ama eski bi kararı emsal gösterip dava açmadılar. Kararda sürücünün alkollü olmasının kazanın oluşumuna bir etkisi olmadığı için kovuşturmaya gerek yoktur gibi bir şeydi sanırım.
En mantıklı çözüm herkes kendi hasarını ödesin kimse kimseye para vermesin ikiside suçlu. Bence araç sürücüsü daha suçlu tabi.

turkerrr
03-09-2019, 15:44
Geçmiş olsun.

Ehliyetsiz olman kusur oranını değiştirmez.

Eğer kusur karşı tarafta ise sana bir şey doğmaz.

huseyinturk
03-09-2019, 15:45
Hatalı yola çıkmış, cana kast etmiş afedersiniz ama s.kerler kapısınıda değer kaybınıda. O gün motorda ben yoktum de ehliyetli bir arkadaşın adına tutanak tut. Ver savcılığa, şahit bulmaktan kolay ne var? Bunlar tabiki etik yollar değil ama suçlu olanın hatasını sen belkide hayatının tüm kalanında çekicektin, adam seni arayıp kapı diyor. Kaza sonrası yazılı konuşma(mesaj whatsap vs) yoksa, foto çekilmediyse kim neyi nerden ispatlayacak. Kaldı ki öyle bir durum varsa bile taviz verme, 5-6 bin ceza ödersin kazada yüzde yüz o suçlu bulunursa üzerine gidebilirsin yine

huseyinturk
03-09-2019, 15:47
Yazılan yorumlar çok komik, sitem eden arkadaşlarda olmuş gerçekten bu kadar kusursuz insanlarmı bu ehliyete takılanlar??

Bu arkadaşlara soruyorum, şimdi diyelim motor ile seyir halindeyim biri sıktı vurdu beni yaralandım, ehliyet yok diye suçlu benmi oluyorum yine?

denizhandinc
03-09-2019, 15:54
Yazılan yorumlar çok komik, sitem eden arkadaşlarda olmuş gerçekten bu kadar kusursuz insanlarmı bu ehliyete takılanlar??

Bu arkadaşlara soruyorum, şimdi diyelim motor ile seyir halindeyim biri sıktı vurdu beni yaralandım, ehliyet yok diye suçlu benmi oluyorum yine?

Ehliyet yoksa karayoluna çıkman başlı başına suç

johnie
03-09-2019, 15:57
Sigortacım ile konuştum az önce.
kaza anına dair foto ve ya tutanak olmadıgı için hiçbir şekilde hak iddia edemez dedi,
isterse gitsin savcılıga değer kaybı davası açsın,değer kaybı öyle kafasına göre belirlecenek bir tutar vs değildir dedi,üstüne de yarın öbür gün aynı yerden kaza yaparsa suçu tekrar benim üstüme atmayacağı ne *****?
aradan 9 gün geçmiş şimdi de gelmiş aynen beni yokluyor,artı olarak ben de diyeceğim ki benim motorumda da masraf var,benim hasarımı kim karşılayacak?
ara yoldan çıktıgı için suçlu oldugunu biliyor,onun için de savcılıga gideceğini ve şikayet edeceğini hiç sanmıyorum,bu sefer onun başı daha çok ağrıyacak,kamera kayıtları vs incelenecek uzun iş

Dostum, adama rica etmişsin, insanlık etmiş iyilik yapmış. Bin pişman edeceğine beddua alacağına orta yolu bulup anlaşmayı denesen?
Yazdıklarından hissettiğim, yaşının vermiş olduğu korku var (yaş olarak ufaksın sanırım)
Farzet ki sana aynısı olsa, haksız yerde kendini haklı çıkartmaya çalışıyorsun (yazılarının bir çoğu öyle)

Bu adam seni takip etse, vurup kaçsa hastanelik olsan ne olacak?

turkerrr
03-09-2019, 15:58
Anlattığına göre konuşuyorum, alkol veya yetersiz ehliyet kusur oranını değiştirmez. Kusurun olmayan bir olay için nakit para ödeme yapmak durumunda değilsin. Eğer uzlaşırsan kesinlikle imzalı tarihli kağıt al ve parayı banka yolu ile gönder derim.

edr55
03-09-2019, 16:02
bazı abiler motorlu arkadaşa sanki vurup kaçmış, olaydan sıyrılmaya çalışmış muamelesi yapıyo. motorcu arkadaşta ben bi açık gözlülük sezemedim. sadece karşıdaki adamın yam yamlık yapmasını engellemeye çalışıyo. olay yerinden kaçma vb bir durum yok ki? güzelce konuşulmuş, helalleşilmiş sen kendi yoluna ben kendi yoluma denilmiş. olay çözülmüş yani, kapanmış bitmiş. kendimi traffic in sahibinin yerine koyuyorum, ben de eğer konuşup anlaştıktan 8 gün sonra karşı tarafı arayıp aynı isteklerimi söylediğimde karşı taraf 'kardeşim kusura bakma, biz senle anlaştık. ama yine de bin tl gönderirim' derse ben 'eyvallah sağolasın' derim..

ha bu muhabbet kaza günü olay yerinde yapılsa tamam, o zaman motorcu arkadaşa yüklenelim. ehliyetsizsin, neyse cezan çekeceksin diyelim. ama traffic sahibi 'ben senin ehliyetsiz olduğunu biliyorum, söylediklerini de kabul ediyorum. sen kendi yoluna, ben kendi yoluma' demiş, olay çözülmüş.

tecrübelerini merak ediyorum, işin nasıl sonuçlandığını buraya yazarsan sevinirim.

turkerrr
03-09-2019, 16:02
Anlattığına göre konuşuyorum, alkol veya yetersiz ehliyet kusur oranını değiştirmez. Kusurun olmayan bir olay için nakit para ödeme yapmak durumunda değilsin. Eğer uzlaşırsan kesinlikle imzalı tarihli kağıt al ve parayı banka yolu ile gönder derim.

Anlattığına göre konuşuyorum, alkol veya ehliyetsizlik kusur oranını değiştirmez. Kusurun olmayan bir olay için nakit para ödeme yapmak durumunda değilsin. Eğer uzlaşırsan kesinlikle imzalı tarihli kağıt al ve parayı banka yolu ile gönder derim.

huseyinturk
03-09-2019, 16:04
Ehliyet yoksa karayoluna çıkman başlı başına suç

Ateş edenin suçu düşüyormu o zaman?

GokhanRS
03-09-2019, 16:07
ehliyetsiz araç kullanmanın sadece bir cezası var. kalan her şey için kimin kusurlu olduğuna bakılıyormuş. yani motorcu arkadaş 2bin tl ceza yer zaten. onun dışında karşı taraf suçluysa suçluluğu değişmiyor motorcunun ehliyetsiz olmasından.

Oznsrl
03-09-2019, 16:10
2 tarafta suçlu o yüzden herkes kendi yoluna en temizi :)

Ormanci
03-09-2019, 16:12
Sitem edenlere şaşırıyorum vs diyen veya benzer yönde yorum yapan arkadaşlara bi daha yazayım, zira anlamamışlar, kaçırdıkları bi nokta var.

Arkadaş başta mesajda tam yazmamış. Eğer evet "sen yoluna ben yoluma" dedilerse ne ala, yapacak bişey yok. Adam pek bişey iddia edemez.

Motorcu arkadaşın ehliyetli ehliyetsiz olması pek derdim değil, suçlu karşı taraf diyor, doğrudur, olabilir.
Aralarda mesajında diyor ki "ben 1 kuruş vermeden yırtayım, amacım bu".

"Tamam birlikte anlaşalım, masrafı bölüşelim karşılayalım birlikte yaptıralım" durumu olduysa, buna saygı gösterilmesi gerekir. Bunu demeye çalışıyorum.

Ehliyetsiz olup olmaması beni pek ilgilendirmiyor dedim ama, kazanın oluş şeklini etkileyip etkilememesi ayrı bi durum.

Aracınıza ehliyetsiz 15 yaşında çocuğun biri çarptı diyelim. Bişey olmaz yeaaaa diye devam edeceksiniz değil mi? Bunu soruyorum sadece. Bu tip şeyleri de olay yapmayacaksınız o zaman, "sen yoluna ben yoluma" deyip aslanlar gibi cepten yaptıracaksınız aracınızı.

huseyinturk
03-09-2019, 16:16
Sitem edenlere şaşırıyorum vs diyen veya benzer yönde yorum yapan arkadaşlara bi daha yazayım, zira anlamamışlar, kaçırdıkları bi nokta var.

Arkadaş başta mesajda tam yazmamış. Eğer evet "sen yoluna ben yoluma" dedilerse ne ala, yapacak bişey yok. Adam pek bişey iddia edemez.

Motorcu arkadaşın ehliyetli ehliyetsiz olması pek derdim değil, suçlu karşı taraf diyor, doğrudur, olabilir.

"Tamam birlikte anlaşalım, masrafı bölüşelim karşılayalım birlikte yaptıralım" durumu olduysa, buna saygı gösterilmesi gerekir. Bunu demeye çalışıyorum.

Ehliyetsiz olup olmaması beni pek ilgilendirmiyor dedim ama, kazanın oluş şeklini etkileyip etkilememesi ayrı bi durum.

Aracınıza ehliyetsiz 15 yaşında çocuğun biri çarptı diyelim. Bişey olmaz yeaaaa diye devam edeceksiniz değil mi? Bunu soruyorum sadece. Bu tip şeyleri de olay yapmayacaksınız o zaman, "sen yoluna ben yoluma" deyip aslanlar gibi cepten yaptıracaksınız aracınızı.

15 yaşındaki çocuğun çarpmasıyla, 15 yaşındaki çocuğun kullandığı arabaya gidip çarpmak aynı şey değil. Arkadaşın ehliyeti var birde, yani trafik kurallarına hakim, kısmen yetersiz ehliyeti.

Ormanci
03-09-2019, 16:18
15 yaşındaki çocuğun çarpmasıyla, 15 yaşındaki çocuğun kullandığı arabaya gidip çarpmak aynı şey değil. Arkadaşın ehliyeti var birde, yani trafik kurallarına hakim, kısmen yetersiz ehliyeti.

Peki pes ettim :D

huseyinturk
03-09-2019, 16:19
Peki pes ettim :D

Daha mutlu olurdum sanıyodum beklediğim gibi olmadı :D

edr55
03-09-2019, 16:30

e tabi üst paragrafta söylediklerin doğru, olaya şahit olmadığımızdan o anki muhabbeti tam anlamıyla bilmiyoruz. söylediklerinde yanlışlık yok, eğer senin söylediğin koşullarda bi olay yaşandıysa o halde traffic sahibi madur. ama son paragrafınla ilgili, mesela ben olsam kendime güvenip de 'sen devam et ben yaptırırım arabamı' demezdim. tutalım tutanağı kim haksızsa çeksin cezasını derim. ha eğer 'tamam kardeşim bende bişey yok, kendi masrafımı kendim karşılarım' dedikten tam 8 gün sonra (ertesi güne de eyvallah) arayıp para istersem yanlış yaparım bence. tutanak tutmak teklif edilebilir mesela.

kendim kaza da yaptım, tahminen 150-200 liralık masraf vardı arabamda. karşı tarafta 15bin liralık hasar vardı hemen hemen.. indik arabadan, sağlığımızda bişey olmadığından nasıl yapalım diye konuşmaya başladık. ben her şeye tamamım dedim, ister herkes kendi masrafını karşılasın, ister tutanak tutalım kim suçluysa baksın başının çaresine. karşı taraf tecrübesizdi, abilerini vs çağırdı 2 araba daha geldi. doğal olarak tutanağımızı tuttuk.. karşı taraf kendini haklı gördüğünden 'ooohh senin sigortandan hallederiz' tarzı rahat şekilde takıldı o akşam. sabah oldu direk sanayiye gittim, '400tl masrafın var, sigortadan yaptırırsak 1k yazdırırım' dedi usta. karşı tarafı aradım ya gel 400 ü öde, ya da dosya açtırıcam dedim, bol hararetli konuşmanın ardından dosya açtırmaya karar verdim. karşı taraf hala sen suçlusun vs uzatıp durdu. 'ben haklıyım denmiyorum, dosya açtıralım kim suçluysa çeksin cezasını' şeklinde konuştum. sonuç %100 karşı taraf kusurlu, kendim cebimden para çıkmadan hallettim işimi. eğer o akşam 'ben kendi masrafımı karşılarım' deyip, 8 gün sonra adamdan para isteseydim burada doğru hareket etmiş olmazdım bence

ghibli06
03-09-2019, 17:00
beyler şimdi ben elime silah aldım ruhsatı da yok, biri geldi yanlışlıkla bana çarptı silah ateş aldı adam yaralandı... burada asli kusur o kişinin yanlışlıkla bana çarpması mıdır yoksa ruhsatsız silahı elime alıp çıkmam mıdır? ehliyetsiz arkadaşa diğeri önce kıyak yapmış sonra bunun karşılığını görmek istemiş, oturun pazarlık edip kapatın, yoksa dava açılırsa o iş uzar ve de en kötü ihtimal tazminat alır 'kıytırık ticari' sürücüsü...

BarışSever
03-09-2019, 17:02
Karşı taraf aradı,siz aracınızı kaskodan yaptırın benim yapabileceğim bir şey yok,üstüne ben hem yaralandım hem de aracım hasar gördü dedim.
Yüzüme kapattı polise gidiyorum dedi,gitsin bakalım:)

CemBerk
03-09-2019, 18:36
Sen haklı bile olsan, görüntüler varsa ve dava açılırsa hastane raporların vs'de bulunur. O gün orda o kazayı yapanın sen olduğu ortaya çıkar. Motorun sigortadan yaptırılır belki ama sen ehliyetsizlikten ceza yersin. Üstüne avukatlık vs ücreti de ödersin. Karşı taraf bişey elde edemeyebilir ama seni süründürür.

rebelh
03-09-2019, 18:37
beyler şimdi ben elime silah aldım ruhsatı da yok, biri geldi yanlışlıkla bana çarptı silah ateş aldı adam yaralandı... burada asli kusur o kişinin yanlışlıkla bana çarpması mıdır yoksa ruhsatsız silahı elime alıp çıkmam mıdır? ehliyetsiz arkadaşa diğeri önce kıyak yapmış sonra bunun karşılığını görmek istemiş, oturun pazarlık edip kapatın, yoksa dava açılırsa o iş uzar ve de en kötü ihtimal tazminat alır 'kıytırık ticari' sürücüsü...

Muhtemelen böyle olacak umarım arkadaş sonraki sürecide yazar da genç arkadaşlar ders çıkartırlar

ChuckBartowsKi
03-09-2019, 19:08
Alkollü olmadığı sürece ehliyetsizseniz her türlü suçlusunuz.

AşkınS.
03-09-2019, 19:15
Yahu merak ediyorum o çarptığı bir yaya olsaydı ve ölseydi,ya da sakat kalsaydı. Yorum yapıp karşı tarafa suç bulan arkadaşlar aynı şeyi söyleyebilecek miydi?

BarışSever
03-09-2019, 21:09
Abicim konuyu ya anlamıyorsunuz ya da anlamak istemiyorsunuz.

1-motorsiklet ile silah aynı şey mi?
2-benim bir yayaya vurup kaçtıgımı nereden çıkartıyorsunuz ve ya uyduruyorsunuz,ben burada araca vurdum,hala gelmiş ya yaya olsaydı diyorsunuz.
3-benim kaçma gibi bir durumum ve ya hamlem olmadı,kafamdan kanlar süzülüyordu ve bacağım şuan hala iyileşmiş değil.
4-orada tamam herkes kendi yoluna diyip9 gün sonra halimi hatrımı sormadan kapı masrafı var diye beni araması ne kadar normal

AşkınS.
03-09-2019, 21:20

2-benim bir yayaya vurup kaçtıgımı nereden çıkartıyorsunuz ve ya uyduruyorsunuz,ben burada araca vurdum,hala gelmiş ya yaya olsaydı diyorsunuz.
3-benim kaçma gibi bir durumum ve ya hamlem olmadı,kafamdan kanlar süzülüyordu ve bacağım şuan hala iyileşmiş değil.
4-orada tamam herkes kendi yoluna diyip9 gün sonra halimi hatrımı sormadan kapı masrafı var diye beni araması ne kadar normal

Kardeşim sen duymak istediğin cevabı duyamadığın için kabullenemiyorsun. Zaten kendi kararını vermişsin,aklında da bi düşünce var,bizim bilgimize de ihtiyacın olduğunu düşünmüyorum

TolgaUs
03-09-2019, 21:29

Açıkçası söylemem gerekirse ;
Akrabam değilsin. Dostum değilsin. Yakınım değilsin. Dışarıda yürüyen herhangi değersiz bir insandan farkın yok gözümde.
Benim malıma zarar geldi. Ve ben bu malımı g*tümden kan, ter akarak aldım.
Sen benim malıma zarar verdin. Ve senin işgüzarlığın yüzünden ben cebimden para veriyorum.
Ya bu cebimden çıkan parama ortak olacaksın. Yada gün gelecek Allah inancın varsa beddualarımla yüzleşeceksin.

Yazdıklarımı şahsi algılama diye alıntı içersinde yazıyorum.
Zira motoruma zarar veren insan görünümlü yaratık için ben bunları düşünüyorum.
Bu ayki işsizlik maaşımı alır almaz mahkemede hesaplaşıcaz artık.
5 sene sürecek belki ama faiziyle geri alacağım paramı.

Empati yap ve ehliyetsiz sigortasız biri aracıma vursaydı ve parası olmadığını söyleseydi ne yapardın onu düşün. Ona göre karar ver.

CemBerk
03-09-2019, 21:31
Kardeşim sen duymak istediğin cevabı duyamadığın için kabullenemiyorsun. Zaten kendi kararını vermişsin,aklında da bi düşünce var,bizim bilgimize de ihtiyacın olduğunu düşünmüyorum

Benim düşünceme göre o anın stresiyle arkadaş hatırlamıyor olabilir ama şöyle demiş olabilir. Abi benim ehliyetim yok, zaten yaralandım da, tutanak işini daha sonra hallederiz hem sen tali yoldan çıktın gibi söylediyse ve zaten telefon alışverişi de olmuş. Helallik alınıp yollansa telefon alışverişi yapmaya gerek kalmaz. Bu yüzden araç sahibi 1 hafta bekledi, telefon gelmeyince arayıp kardeş bizim kapı bu kadar tutuyor ne yapcaz demiştir.

johnie
03-09-2019, 21:31

kafandan kanlar süzüldüğüne göre kask da yoktu sanırım kafanda doğru mu?

CemBerk
03-09-2019, 21:32
kafandan kanlar süzüldüğüne göre kask da yoktu sanırım kafanda doğru mu?

ehliyet yok kaskı napsın altı üstü 150cc diyip binmiş.

volkan_gs
03-09-2019, 21:48
Helallesip ayrilirken neden telefon alisverisi yaptinizki?

BarışSever
03-09-2019, 21:57
Helallesip ayrilirken neden telefon alisverisi yaptinizki?

Ben kimseyi aramadım,evet o an orada helalleşip ayrıldık,ben ordaki esnafa numaramı verdim cünkü motoru orada bıraktım arkadaşlar gelip alacak dedim.numaramı da o bulmus

melihyilmaz
03-09-2019, 22:20
Kaza dan sonra eğer dediğin gibiyse adamla sen yoluna ben yoluma dediyseniz adam ayıp etmiş ama şöyle bir gerçekte var adamın elinde koz var kumar oynarım dersen kazanmakta var kaybetmekte kumara girmeden orta yolu bulmakta var tamamen senin tercihin.

rebelh
04-09-2019, 08:37
Yahu merak ediyorum o çarptığı bir yaya olsaydı ve ölseydi,ya da sakat kalsaydı. Yorum yapıp karşı tarafa suç bulan arkadaşlar aynı şeyi söyleyebilecek miydi?

senin yeter belgen olmayan aracı kullanıyor olman önemli değil
"yaya yola atlamasaydı" diyecekler anlaşılan..

ghibli06
04-09-2019, 09:25

şimdi sen o motrsikleti mecburen mi kullandın yani bir zorunluluğun var mıydı? anladığım kadarıyla yok, hastaneye itfaiyeye ya da polise gitmiyordun, tamamen keyfine illegal bir şey yapıyorsun, otomobil ehliyeti ile motor ehliyeti statü olarak birbirinin altı üstü değil, o iş ağır vasıta ya da ticaride olur, otomobil kullanan her kişi motor kullanabilir mi? benim ehliyetim var sadece kapsamı farklı vs diyerek kusura bakma ama laf salatası yapıyorsun, o zaman gel iş makinesi de kullan otomobil ehliyetiyle...

çarptığın kişinin yan yoldan tamamen onun hatası olarak çıktığını artık ispatlayamazsın ama o senin ehliyetsiz çıkarak yaralanmaya sebebiyet vermekten seni her türlü yakar bunun farkında değilsin... dua et de adam mahkeme avukat vs uğraşmak istemiyor olsun...

Berkan
04-09-2019, 10:57
Cok hayretle okudugum yorumlar var valla babanizin ananizin hayrina vermiyorlar O ehliyeti, ha illa gerek yok ehliyetmi kullaniyor dersen zaten bazi şeyleri kabul etmissindir. Yandan duzden sagdan soldan cikmasi suçun onda olmasi gecicen onlari.
Herkes itlik cakallik pesinde Hak idda etmek tek kuruş vermemek vs. icin su siktimin ehliyetini alacan koyacan cebine yada olacaklara katlanacan.

johnie
04-09-2019, 11:03
ehliyet yok kaskı napsın altı üstü 150cc diyip binmiş.

kardeşim sen bu kafa ile çok yaşamazsın, kolay gelsin sana.

korki
04-09-2019, 11:14
Eğer olay anında polisi çağırsaydı, hem aracın masrafının tümünü karşılayacaktın , hem de motor ehliyetin olmadan trafiğe çıkış yaptığın için ceza yiyecektin, eğer motor sana ait değilse ruhsat üstünde x2 olacaktı o ceza. Eğer aracı sigorta yaparsa daha kötü , kusurlu olduğun için (motor ehliyetin yok) tüm masrafı almak için yaptığı harcama ile sana rücu edecek , keşke adamın aracını sigortaya gitmeden kendim yaptırsaydım diyecektin. Karşı taraf tarafından yapılmış bir iyilik var , bence adamla buluşup kusura bakma bir hatam oldu gel yaptıralım diyip fiyatları görerek yarı yarıya ödeyelim demen daha mantıklı olacaktır.

HaKo
04-09-2019, 12:15
şu açılan konudan da anlaşılıyor ki bu ülkede kimseye eyvallah da edilmez, tamam da denmez, iyilik de yapılmaz.

cnzdmr
04-09-2019, 13:33
şu açılan konudan da anlaşılıyor ki bu ülkede kimseye eyvallah da edilmez, tamam da denmez, iyilik de yapılmaz.

Aynen, adamın hatası polis çağırmmak olmuş. Ehliyetin mi yok bana ne kardeşim derdini polise sigorta şirketine anlat diyeceksin.

Kimseye iyilik fln da yapmayacaksın. Hakeden yok çünkü...

Mehmet Opc
04-09-2019, 14:36
Söyle düşünün sizin aracınıza çarpılsa kapınız maffolsa ve aracınızı kaskodan yaptırıyorsunuz seneye indiriminiz olmucak kaskoyu kullandığınız için aracınızında değer kaybı olucak, Sizin başınıza böyle bişey gelse naparsınız ? Eğerki bişey yapmam helalleşirim derseniz tamam ama benim başıma gelse açıkcası ben bırakmam sonuçta para kolay kazanılmıyor insan hakkı yenmemeli sonuçta adam esnaf ve o kullandığı arabasıda ekmek teknesi olabilir.

CemBerk
04-09-2019, 18:10
kardeşim sen bu kafa ile çok yaşamazsın, kolay gelsin sana.

İroniyi anlamadığın için teşekkürler. Diyorum ki adam ehliyetsiz binme gibi bir şey yapmış sence kaskı vs düşünür mü o adam. Kural vs yok adamda kaskı napcak.

edr55
05-09-2019, 06:57
şimdi çoğunluğa göre yanlış olan düşüncemin yanlış olduğuna kendim de inanmak, kabullenmek için tekrar tekrar diretiyorum.

Söyle düşünün sizin aracınıza çarpılsa kapınız maffolsa ve aracınızı kaskodan yaptırıyorsunuz seneye indiriminiz olmucak kaskoyu kullandığınız için aracınızında değer kaybı olucak, Sizin başınıza böyle bişey gelse naparsınız ? Eğerki bişey yapmam helalleşirim derseniz tamam ama benim başıma gelse açıkcası ben bırakmam sonuçta para kolay kazanılmıyor insan hakkı yenmemeli sonuçta adam esnaf ve o kullandığı arabasıda ekmek teknesi olabilir.

önceki yorumlarda traffic in yanlış yaptığını yazdım. kendimi traffic sürücüsünün yerine koyuyorum. bu olay benim başıma gelse 'ehliyetsiz trafiğe çıkmayacaktın kardeşim, durumun beni ilgilendirmez. şimdi tutanak tutacağız, duruma göre ister dosya açtırırız haklı-haksız durumuna göre sigortadan yapılır araba, beraber gideriz senin cebinden yaptırırız.' derdim. fakat bu olayda traffic sürücüsü böyle bişeyi tercih etmemiş. 'sorun yok, ben hallederim' demiş. üstüne tam 8 gün sonra aramış. 8 gün sonra mı arabada ne kadar masraf çıktığı belli oldu? ben böyle bir olayda tekrar arayacak olsam hemen ertesi gün arardım, ha elimde numarası yoksa 2. gün bi şekilde bulur arardım. ben traffic sürücüsünde fırsatçılık seziyorum, ben fırsatçılık yapan birine 5 bin tl cepten vermektense yasal yollardan 8bin tl kaybetmeyi tercih ederim.. 8 gün sonra benden para isteyen adama gel tutanak tutalım derim en fazla.

düşüncemin yanlış olduğunu düşünenler lütfen bana doğrusunu anlatırsa sevinirim.

edr55
05-09-2019, 06:58
bu arada hiçbir yorumumda motorcuyu savunmadım, yaptığının doğru olduğuyla ilgili hiçbir şey yazmadım. lütfen yanlış anlaşılmasın. ehliyetsiz tabii ki araç kullanılmaz, bunun tartışması da olmaz.

LantisFatih
09-10-2019, 20:34
savcılıga giderse maddi tazminatın dışında ayrıca tck 179 gereği 2 yıla kadar hapis cezası var bunu da düşünmek gerek