PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Otomobil sektöründe elektronik



21dc963
10-09-2019, 10:20
Tercihen otomobil sektöründe yada motorsiklet gibi araçlarda elektronik ile ilgili iş öğrenip iş yeri açmak ne kadar zaman ve ne kadar bütçe alir. Ve konu elektronik ama elektronik çok geniş sizce beyin tamiri tarzı isler yapmak manikli mi

Bugraaa
10-09-2019, 12:30
bulunduğun yerde beyin işleri vs yapan yoksa sermayen de varsa çok mantıklı bence yeni araçların sorunları elektronik üstüne artık..

said_
10-09-2019, 12:36
Anladığım kadarı ile, daha çok elektronik devrelerin tamirinden bahsediyorsunuz.

Yeni çıkan araçlar oldukça komplike ve çok kompleks devreler kullanıyorlar. Bu tarz devreleri, basit havya lehim osilaskop ile tamir etmek zor.

Devrenin şeması elinizde olmalı, hatta bir çoğunun tamir ve arıza tespiti için test ekipmanları vardır, bu ekipmanlar öyle piyasadan bulabileceğiniz şeyler değil, üretici elektronik kartı tasarladığında, bunu programlayacak ve arıza tespitini yapacak yazılım ve ekipmanıda geliştirir.

basit direnç gibi parçaları hadi bulduk, ama bazı entegreler hem pahalı hemde düşük adette almak pek mümkün olmuyor.

Çok iyi elektronik bilgisi olan birisi veya mühendisin bile, üretici firmanın tasarım bilgileri olmadan arıza tespiti yapması zor olabilir.

YAS
10-09-2019, 12:42
Acelem var hızlıca yaziyim,pm dende yardımcı olurum,imkanın var ise otomobil sektöründe PLC okuma yazma olaylarını iyi araştır.Şuan yaptığım iş bunla alakalı ve işin sonu yok.Her sene yeni bir şey çıkıyor ve firmalar bunları takip ediyor.

YAS
10-09-2019, 12:44
Otomobil yazıyormuş otomotiv olarak gördüm,çok pardon ama gene de konuda yardımcı olurum. :)

İyi çalışmalar.