Orijinalini görmek için tıklayınız : Oppo reno2z & xiaomi pro 8 & huawei p30 lite
MertSerhanÖ.
14-01-2020, 20:41
selamlar herkese.Şuan hali hazırda samsung s8 kullanıyorum.
Fakat telefonum iyice sapıttı,özellikle ekran değişimi batarya değişiminden sonra..
Değiştirmek istiyorum fakat yeni S serilerine şuan ulaşamıyorum maddiyat olarak.
Oppo kullanan varmıdır?Bu reno2z nasıldır?
xiaomi note 8 pro kullanıcılarıda varsa yorum yazabilirmi?
benim için önemli olan fotoğraf ve şarj.Oyun oynuyorum genellikle.
teşekkür ederim şimdiden.
xiaomi pro 8 f/p ürünü tavsiye edilir..
lk çıktığında aldım redmi note 8 baya baya güzel ürün. Pro'su kesinlikle daha iyidir. Çok güzel foto çekiyor, foto için alıyorsan.
Bence tek kötü tarafı yüzeyi kaygan, kılıfsız düşürmemek çok zor, kılıfla da kalın oluyor.
https://i.hizliresim.com/DOnERv.jpg
https://i.hizliresim.com/5NW4mz.jpg
Bütçe olarak ne düşünüyorsun
MertSerhanÖ.
14-01-2020, 22:48
lk çıktığında aldım redmi note 8 baya baya güzel ürün. Pro'su kesinlikle daha iyidir. Çok güzel foto çekiyor, foto için alıyorsan.
Bence tek kötü tarafı yüzeyi kaygan, kılıfsız düşürmemek çok zor, kılıfla da kalın oluyor.
bugün gittim biraz inceledim.Oppoda xiaomide hoşuma gitti.Benim tek korkum samsung s8 den sonra beni hız vs konusunda yorarmı?ulan sınıf düştük demeyelim.
https://i.hizliresim.com/DOnERv.jpg
bütçe o aralıklarda.3-3500 gibi.Zaten nakit almıcam yüksek ihtimalle.Faturaya yansıtıcam.
Note 8 pro ve oppo reno2z arasinda 1000 tl fark var ikiside s8 i aratmaz gozun kapali al .
Beklentileriniz nedir tam olarak?xiaomi pro 8 ödediğinizden fazlasını veriyor kesinlikle..
MertSerhanÖ.
15-01-2020, 00:53
Note 8 pro ve oppo reno2z arasinda 1000 tl fark var ikiside s8 i aratmaz gozun kapali al .
note 8 in 64 mp fotoğraf modu varmış.Şimdi youtubeda inceledim.Çok iyimiş yav.
Beklentileriniz nedir tam olarak?xiaomi pro 8 ödediğinizden fazlasını veriyor kesinlikle..
klasik alo demesinin haricinde telefondaki bütün olayım,fotoğraf ve oyun.Tabi genel olarak öyle kassın falanda istemiyorum.Sanırım note 8 alıcam ya
Oppo reno2z kullanıyorum. gm5 'den geçtim. Çok memnunum , oyunlarda yağ gibi akıyor. Güncellemeden sonra 1080p/60 fps video çekimide geldi. Ultra sabit modu gerçekten çok iyi. Tavsiye ederim.
note 8 aldım geçen ay pro ile farkı 2 gb ram farkı var kamera 48 proda 64 mp ve 500 mah batarya farkı var menüde donma yok aşırı hızlı telefon
https://youtu.be/HBLXcxCuiVI
yardımcı olur umarım
rahmitanir
15-01-2020, 07:52
2 hafta önce note 8 pro aldım. Foto kalitesi efsane, gece çekilen fotolar falan çok başarılı.
Hız olarak, kullandığınız programlar ve beklentiniz nedir bilemiyorum ama, normal sosyal medya uygulamarını falan kullanırken arkada 5-10 tane uygulama açıkken telefonun akıcılığı açısından bir sıkıntı olmuyor.
2000TL'ye efsane telefon bence.
cabrioleter
15-01-2020, 07:53
xiaomi mi9t note 8 pro'dan daha mantıklı bir telefon arada fiyat farkı var ancak işlemci qualcomm ve amoled ekran var 500 mah küçük pile sahip olmasına rağmen ekran süreleri inanılmaz farkediyor teknoseyir kanalında çok iyi bir karşılaştırması mevcut..
Sar değerlerine dikkat ette sen yinede.. Bu saydığın telefonlar arasında en sağlıklısı p30 lite. Mazallah küçük arkadaşın boynunu büker falan hastane hastane dolaşırsın sonra ona tekrar özgüven vermek için.
razzmatazz
15-01-2020, 09:10
izlediğim bir videoda redmi telefonların xiaomi telefonlar ile arasında bariz bir kalite farkı olduğunu söylüyordu açık ara xiaomi nin kendi mi serisi telefonları daha kaliteli imiş. benim tavsiyem mi 9T çevremde 2 kişi var kullanan birlikte oturup Pubg, Mobile Legends falan oynuyoruz uzun saatler bazen 5-6 saat aralıksız. ikiside çok memnun performansı çok çok iyi.
razzmatazz
15-01-2020, 09:15
bu arada bahsettiğim kişilerden birisi samsung note 9 unu satıp mi 9T aldı performans olarak note 9 dan çok daha iyi olduğunu söylüyor. note 9 u oyundaki kasma donmalar yüzünden sattı.
ardicli2000
15-01-2020, 09:26
xiaomi mi9t note 8 pro'dan daha mantıklı bir telefon arada fiyat farkı var ancak işlemci qualcomm ve amoled ekran var 500 mah küçük pile sahip olmasına rağmen ekran süreleri inanılmaz farkediyor teknoseyir kanalında çok iyi bir karşılaştırması mevcut..
Belirttiğiniz ikileme daha geçen hafta düştük. HAnıma telefon bakıyorduk. F/P olarak Note 8 pro'yu önerdim. Standları gezerken Oppo Z2 yi de beğendi. Performans olarak baktığınızda hepsi üç aşağı beş yukarı aynıydı. Note 8 pro'nun MTK işlecisi en büyük soru işareti. Kısacası oyun telefonu olarak üretilmiş ama Çin pazarı hedeflenmiş. Yazılımı için özel çalışmamışlar. Bunun en açık göstergesi dialer ve kişiler uygulaması Google'ın. Çünkü orjinal uygulamalarda AB standartlarına uymayan özellikler var. Bunun için diğer telefonlara has yazılım geliştirmelerine rağmen Note 8 pro için yapmamışlar. Android güncelleme konusunda da MTK da hep soru işaretidir. Her ne kadar ben Android 10 güncellemesiyle sorunların giderileceğini düşünsem de emin olamadım.
Bu nedenle hanımı 9T pro ya yönlendirdim. Note 5 kullanıcısı olarak Amoled in farkını zaten hissediyor ve arıyorsunuz. Üstüne Snapdragon işlemci ve daha rafine bir yazılım tercihimizde doğru olduğumuzu gösteriyor. Aradaki fiyat farkı donanım olarak değmez ama uzun vadede stabilite ve yazılım desteği olarak bence hakkını verecektir. Üstelik tam ekran deneyimi de cidden hoş bir hissiyat. Tüm arayüz ve uygulamalar optimize edilmiş. Daha premium bir hissiyat alıyorsunuz. Nitekim biri Mi serisi diğeri Redmi serisi.....
Benden naçizane tavsiye Mi9t ve Oppo 2 arasında kararınızı verin.
P30 lite aldım 2 gün önce. Fiyatına göre performansı müthiş, oyun vs oynamadığım için sadece sosyal medya kullanımı, whatsapp ve konuşma ile ney olarak 36 saat gitti şarjı.
Fotoğraf kalitesi parasına göre oldukça iyi, kasa yapısı şahane, plastik olmasına rağmen metal hissiyatı veriyor.
arabasızadam
15-01-2020, 11:01
İki gün önce note 8 aldım güzel cihaz .
Ben de Realme 3 Pro / Xiaomi Note 8 arasında kaldım / Xiaomi Mi A3 arasında kaldım ve Realme 3 Pro aldım. 128gb/6gb modeli. Memnunumi gayet iyi, stabil, hızlı bir telefon. Kamerası oldukça iyi. Araştırmanızı tavsiye ederim. Açıkcası saf android sevdiğim için Mi A3 çok kafamı karıştırdı ama Realme aldık :) bu fiyat aralığında alacağınız telefonda illaki 1 şey eksik olacak, rakibinde o eksik giderilmiş olacak ama başka birşeyi eksik olacak :) Bu fiyat segmenti böyle (1500-2000TL)
Bence tamamen sizin ihtiyacınıza bağlı, kullanmayacağınız özellikleri telefondan eleyin, kalanlar sizin beklentilerinizi karşılıyorsa alabilirsiniz.
MertSerhanÖ.
15-01-2020, 12:44
Oppo reno2z kullanıyorum. gm5 'den geçtim. Çok memnunum , oyunlarda yağ gibi akıyor. Güncellemeden sonra 1080p/60 fps video çekimide geldi. Ultra sabit modu gerçekten çok iyi. Tavsiye ederim.
teşekkürler yorumlarınız için
note 8 aldım geçen ay pro ile farkı 2 gb ram farkı var kamera 48 proda 64 mp ve 500 mah batarya farkı var menüde donma yok aşırı hızlı telefon
4000 mah oluşuda çok cezbediyor beni ya
https://youtu.be/HBLXcxCuiVI
yardımcı olur umarım
inceleyeceğim teşekkür ederim.
2 hafta önce note 8 pro aldım. Foto kalitesi efsane, gece çekilen fotolar falan çok başarılı.
Hız olarak, kullandığınız programlar ve beklentiniz nedir bilemiyorum ama, normal sosyal medya uygulamarını falan kullanırken arkada 5-10 tane uygulama açıkken telefonun akıcılığı açısından bir sıkıntı olmuyor.
2000TL'ye efsane telefon bence.
gerçekten şu piyasada 2000tl ciddi uygun rakam.Bakalım 1 2 gün içinde netleşecek.
ya açıkcası aklımda hala s serisinin en son çıkanı var.2000 tl ye bi süre ekonomik durumumu düzeltene kadar note8 pro alayım diyorum.
izlediğim bir videoda redmi telefonların xiaomi telefonlar ile arasında bariz bir kalite farkı olduğunu söylüyordu açık ara xiaomi nin kendi mi serisi telefonları daha kaliteli imiş. benim tavsiyem mi 9T çevremde 2 kişi var kullanan birlikte oturup Pubg, Mobile Legends falan oynuyoruz uzun saatler bazen 5-6 saat aralıksız. ikiside çok memnun performansı çok çok iyi.
bende mobile legends oynuyorum,tek oynadıgım o.Ondan soruyorum nasıldır hızı falan :D:D
bu arada bahsettiğim kişilerden birisi samsung note 9 unu satıp mi 9T aldı performans olarak note 9 dan çok daha iyi olduğunu söylüyor. note 9 u oyundaki kasma donmalar yüzünden sattı.
samsungun note serisi tam bir facia yaa.
Belirttiğiniz ikileme daha geçen hafta düştük. HAnıma telefon bakıyorduk. F/P olarak Note 8 pro'yu önerdim. Standları gezerken Oppo Z2 yi de beğendi. Performans olarak baktığınızda hepsi üç aşağı beş yukarı aynıydı. Note 8 pro'nun MTK işlecisi en büyük soru işareti. Kısacası oyun telefonu olarak üretilmiş ama Çin pazarı hedeflenmiş. Yazılımı için özel çalışmamışlar. Bunun en açık göstergesi dialer ve kişiler uygulaması Google'ın. Çünkü orjinal uygulamalarda AB standartlarına uymayan özellikler var. Bunun için diğer telefonlara has yazılım geliştirmelerine rağmen Note 8 pro için yapmamışlar. Android güncelleme konusunda da MTK da hep soru işaretidir. Her ne kadar ben Android 10 güncellemesiyle sorunların giderileceğini düşünsem de emin olamadım.
Bu nedenle hanımı 9T pro ya yönlendirdim. Note 5 kullanıcısı olarak Amoled in farkını zaten hissediyor ve arıyorsunuz. Üstüne Snapdragon işlemci ve daha rafine bir yazılım tercihimizde doğru olduğumuzu gösteriyor. Aradaki fiyat farkı donanım olarak değmez ama uzun vadede stabilite ve yazılım desteği olarak bence hakkını verecektir. Üstelik tam ekran deneyimi de cidden hoş bir hissiyat. Tüm arayüz ve uygulamalar optimize edilmiş. Daha premium bir hissiyat alıyorsunuz. Nitekim biri Mi serisi diğeri Redmi serisi.....
Benden naçizane tavsiye Mi9t ve Oppo 2 arasında kararınızı verin.
yukardada dediğim gibi,aslında çok uzun süreli kullanmak değil hedefim.ama oppoyuda düşünüyorum.
P30 lite aldım 2 gün önce. Fiyatına göre performansı müthiş, oyun vs oynamadığım için sadece sosyal medya kullanımı, whatsapp ve konuşma ile ney olarak 36 saat gitti şarjı.
Fotoğraf kalitesi parasına göre oldukça iyi, kasa yapısı şahane, plastik olmasına rağmen metal hissiyatı veriyor.
abi annem ve ablama p30 lite aldık.gayet memnunlar,ama evde 3 p30 da olsun istemiyorum ya :D
İki gün önce note 8 aldım güzel cihaz .
teşekkür ederim yorumlarınız için
MertSerhanÖ.
15-01-2020, 12:45
Ben de Realme 3 Pro / Xiaomi Note 8 arasında kaldım / Xiaomi Mi A3 arasında kaldım ve Realme 3 Pro aldım. 128gb/6gb modeli. Memnunumi gayet iyi, stabil, hızlı bir telefon. Kamerası oldukça iyi. Araştırmanızı tavsiye ederim. Açıkcası saf android sevdiğim için Mi A3 çok kafamı karıştırdı ama Realme aldık :) bu fiyat aralığında alacağınız telefonda illaki 1 şey eksik olacak, rakibinde o eksik giderilmiş olacak ama başka birşeyi eksik olacak :) Bu fiyat segmenti böyle (1500-2000TL)
Bence tamamen sizin ihtiyacınıza bağlı, kullanmayacağınız özellikleri telefondan eleyin, kalanlar sizin beklentilerinizi karşılıyorsa alabilirsiniz.
realme pro 3 e falan hiç bakmamıştım.İyi oldu söylediğiniz,bakacağım şimdi onlarada:) teşekkür ederim
1600 TL türkiye fiyatıyla cok iyi google cam uygulamasyla gece çekimleri daha bir başka 2 günü rahat çıkartıyorum sürekli internette oyun oynamama rağmen :) 4 kamerası da iyi geniş açı ve makrosu da fazlası :D
realme pro 3 e falan hiç bakmamıştım.İyi oldu söylediğiniz,bakacağım şimdi onlarada:) teşekkür ederim
sar değer çok yüksekmiş realme nin,
redmi note'un ~6 katı kadar. Buna da dikkat etmekte fayda var diye düşünüyorum.
Xiaomi Redmi Note 8 - SAR değerleri (https://www.devicespecifications.com/tr/model-sar/342f51e4)
Realme 3 Pro - SAR değerleri (https://www.devicespecifications.com/tr/model-sar/fea9506a)
asphalt 9 full ayarda hiç kasma yok oyun performansı iyi bence.
yigitblr
15-01-2020, 15:42
Yakın zamanda iki arkadaşım Note 8 Pro aldı. İkisi de çok memnun telefondan, kamerası gerçekten başarılı oyunlarda kasma gibi durumlar olmuyor ve şarjı çok iyi gidiyor. Dün sabah şarjdan çıkarıp gün boyu normal kullandıktan sonra gece 11 de hala %66 şarjı vardı. Baya güzel değerler, tavsiye ederim.
razzmatazz
15-01-2020, 16:30
bende mobile legends oynuyorum,tek oynadıgım o.Ondan soruyorum nasıldır hızı falan :D:D
samsungun note serisi tam bir facia yaa.
mobile legends oynuyorsanız eğer redmi den uzak durun çünkü oyundaki yüksek çerçeve modu çalışmıyor daha doğrusu yok.
Yakın arkadaşım mobile legends in istanbulda düzenlenen turnuvalarına katılmış birisi şuan global rank a gusion kasıyor.
s9 dan oppo reno 2z ye geçti almadan önce çok araştırdı.
s9 un maç sırasında takılmalarından falan şikayetçiydi hatta telefonu kırma noktasına geldi. bidaha samsung mu asla diyorlar bence artık samsung devri bitti.
reno 2z de ise ilk başlarda takılıyor falan diyordu daha sonra sorduğumda sıkıntı yok çok memnunum falan demişti akşama toplanıcaz sizin için sorarım son durum nedir diye.
arabasızadam
15-01-2020, 20:23
Sar değerlerine dikkat ette sen yinede.. Bu saydığın telefonlar arasında en sağlıklısı p30 lite. Mazallah küçük arkadaşın boynunu büker falan hastane hastane dolaşırsın sonra ona tekrar özgüven vermek için.
Tolga hakketten çok değişik adamsın .
Ben yerinde olsam garantili telefon almam 3500 e kadar
XİAOMİ Mİ NOT 10 6/128
XİAOMİ Mİ NOT 10 PRO
ONEPLUS 7T 8/256
ROG PHONE2 8/128
Bunlardan alırdım detaylı incele
Xiaomi Mi9T Pro var. Acaip memnunum. Tavsiye ederim.
arabasızadam
16-01-2020, 13:33
Fotoğraf iyileştirme için kullandığınız uygulama hangisi? (note8)
xiaomi mi9t pro kullanıyorum. 128gb bellek 8gb ram. harika telefon tavsiye ederim
Samsung Note 5 den sonra bu bahsi geçenlerden hangisi memnun eder acaba ?
Fotoğraf iyileştirme için kullandığınız uygulama hangisi? (note8)
Google Cam (Gcam) efsane hale geliyor özellikle gece fotoğrafları Redmi Note 8 de kullanıyorum ben
Google Cam (Gcam) efsane hale geliyor özellikle gece fotoğrafları Redmi Note 8 de kullanıyorum ben
plasy store de bulamadım bu apk yı, link vs var mıdır ?
plasy store de bulamadım bu apk yı, link vs var mıdır ?
Gcam apk olarak aratırsan bulursun , ama mediatek işlemcili telefonun varsa çalışmayabiliyor.
aynen bi kaç apk indirip denedim düzgün çalışmadı. umudum 10 versiyonu
mi9 T Pro aldım.
çok anladığım işler değil ama snapdragon855 işlemci var. Hız mükemmel. Kamerası süper. Yurtdışı olarak fiyatı 2700 falandı yani bedava sayılır.
Silence45
17-01-2020, 09:32
mi9 T Pro aldım.
çok anladığım işler değil ama snapdragon855 işlemci var. Hız mükemmel. Kamerası süper. Yurtdışı olarak fiyatı 2700 falandı yani bedava sayılır.
2450 TL hatta biraz daha az fiyatlara da bulunabiliyor şuanda. 3000-3500 TL civarlarına Oneplus 7T veya 7 Pro tavsiye ederim kesinlikle
Gcam apk olarak aratırsan bulursun , ama mediatek işlemcili telefonun varsa çalışmayabiliyor.
youtube da bi çocuk anlatmış, linki de eklemiş. Ben de buraya ekleyeyim belki birine faydası olur.
Parrot043: PMGC_7.0.009_FinalRelesedVersion_V10.apk (https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/f/changelog729/)
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=8yZmi8GE0GM)
youtube da bi çocuk anlatmış, linki de eklemiş. Ben de buraya ekleyeyim belki birine faydası olur.
Parrot043: PMGC_7.0.009_FinalRelesedVersion_V10.apk (https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/f/changelog729/)
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=8yZmi8GE0GM)
hocam mediatek derken Oppo Reno2z söylenmiş. şayomide yapılabiliyor anladığım kadarıyla
hocam mediatek derken Oppo Reno2z söylenmiş. şayomide yapılabiliyor anladığım kadarıyla
Ben linkteki apk yı indirim redmi note 8'e kurdum sorunsuz çalıştı. Redmi note 8 e mediatek var mı emin değilim tekniğine hakim değilim.
ardicli2000
17-01-2020, 13:20
Ben linkteki apk yı indirim redmi note 8'e kurdum sorunsuz çalıştı. Redmi note 8 e mediatek var mı emin değilim tekniğine hakim değilim.
Note 8 de Snapdragon 665
Note 8 Pro da MediaTeK Heli G90T var.
Note 8 de Snapdragon 665
Note 8 Pro da MediaTeK Heli G90T var.
xda xiaomi konusunda daha fazla çalışıyor şuanda , 8 pro içinde gelir yakında gcam.
Bu Gcam i Samsung j7 ye kurmayı beceremedim.Yardımcı olabilecek var mı? Camera2 probe den kontrol ettim Support Levelde limited yeşil yanmakta.Buda uyumlu olduğunu göstermekte ama,kurmayı başaramadım.
Bende iphonedan yılmıs birisi olarak suraya bi rez atayım yorumları okurum
Bu Gcam i Samsung j7 ye kurmayı beceremedim.Yardımcı olabilecek var mı? Camera2 probe den kontrol ettim Support Levelde limited yeşil yanmakta.Buda uyumlu olduğunu göstermekte ama,kurmayı başaramadım.
xda foruma baktınız mı ?
Shadow_Dancer
17-01-2020, 18:21
Bende valideme bi telefon bakıyorum arkadaşlar, 2000 üst limit olacak şekilde var mı tavsiyeniz. Tek önceligim ekranın büyük olması. Konu sahibi kusura bakmasın.
arabasızadam
17-01-2020, 18:46
Bende redmi note 8 kullanıyorum , çok fazla uygulama çıkıyor bulamadım link varmıdır?
Mi 9t pro aldim bende, cok cok cok iyi cikti.
.::EmrE::.
17-01-2020, 20:09
Redmi Note 8 ve Pro versiyonunu annem ve babama aldım. 8 bile iyi Pro hayli hayli iyi. Gaming için sıvı soğutma olduğunu okudum, bence her anlamd fiyat / performans cihazı.
ardicli2000
17-01-2020, 22:42
Grimlord
18-01-2020, 19:25
Bende valideme bi telefon bakıyorum arkadaşlar, 2000 üst limit olacak şekilde var mı tavsiyeniz. Tek önceligim ekranın büyük olması. Konu sahibi kusura bakmasın.
Xiaomi Redmi Note 8 128 GB (Xiaomi Turkiye Garantili) Fiyatı (https://www.hepsiburada.com/xiaomi-redmi-note-8-128-gb-xiaomi-turkiye-garantili-p-HBV00000NSBXS)
Ben de bundan almayı düşünüyorum, telefona fazla para vermek istemeyenler için biçilmiş kaftan sanki. Kamera vs kaliteli diyorlar.
.::EmrE::.
18-01-2020, 21:54
Xiaomi Redmi Note 8 128 GB (Xiaomi Turkiye Garantili) Fiyatı (https://www.hepsiburada.com/xiaomi-redmi-note-8-128-gb-xiaomi-turkiye-garantili-p-HBV00000NSBXS)
Ben de bundan almayı düşünüyorum, telefona fazla para vermek istemeyenler için biçilmiş kaftan sanki. Kamera vs kaliteli diyorlar.
Biz de valideye aldık. On numara telefon fiyatı 1550 TL idi. Kamera, ekran, boyut falan gayet iyi.
Özellikle ön kamera ateş ediyor selfie çekerken dikkatli olun :D
MertSerhanÖ.
20-01-2020, 02:02
bayadır giremedim konuya.Herkese yorumlarından ötürü çok teşekkür ediyorum.
Bu akşam itibari ile Note 8 pro siparişi vermiş bulunuyorum.64 GB Xiaomi Türkiye garantili.2045 TL'ye aldım.
Bakalım 3 4 gün içerisinde elimde olmuş olur heralde.Bende yorumlarımı buradan paylaşırım.
umarım apple ve samsung hegomanyası bir an önce son bulur :)
bu arada note 8 de hoparlör temizleme var pro da yok :)
razzmatazz
20-01-2020, 08:41
bayadır giremedim konuya.Herkese yorumlarından ötürü çok teşekkür ediyorum.
Bu akşam itibari ile Note 8 pro siparişi vermiş bulunuyorum.64 GB Xiaomi Türkiye garantili.2045 TL'ye aldım.
Bakalım 3 4 gün içerisinde elimde olmuş olur heralde.Bende yorumlarımı buradan paylaşırım.
umarım apple ve samsung hegomanyası bir an önce son bulur :)
oyun performansı ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum bi ara bende ciddi ciddi alıcaktım ama son anda vazgeçtim
ardicli2000
20-01-2020, 08:44
oyun performansı ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum bi ara bende ciddi ciddi alıcaktım ama son anda vazgeçtim
Note 8 pro oyun için tasarlanmış bir telefon. Pasif sulu soğutması bile var. Telefon almadan önce DH forumlarında 100 sayfa okumuşumdur belki de. Oyun bağlamında şikayet edeni görmedim. Herkes çok memnun. Hem performans, hem ısı hem de hız olarak.
xda foruma baktınız mı ?
bu foruma bakmadım teşekkürler.
Bu linkteki programı pc ye sizden sonra indirdim fakat tele yükleyemedim.
xda foruma baktınız mı ?
Telefona indirip denedim ayarlardan vermem gereken izni verdim. Fakat yükleniyor diyor sonrasında yüklenemedi uyarısı veriyor
ardicli2000
20-01-2020, 10:50
Telefona indirip denedim ayarlardan vermem gereken izni verdim. Fakat yükleniyor diyor sonrasında yüklenemedi uyarısı veriyor
Ülkemizdeki J7 exynos işlemicli diye biliyorum.
GCam exynos da çalışmıyor.
Paylaştığım link de Note 8 (pro) sayfalarından bulunmaydı.
MertSerhanÖ.
20-01-2020, 12:10
bende her yerde cihazın oyun içi tasarlandığını okudum.Lıquıdcooler denen bir sistemi varmış.Bakalım bende çok merak ediyorum,muhakkak bilgilemdiririm:)
oyunlarda sıkıntı yok rahatlıkla alabilrsiniz zaten üst seviye telefon fiyatı pazara giriş yapmasından uygun
razzmatazz
20-01-2020, 12:55
Note 8 pro oyun için tasarlanmış bir telefon. Pasif sulu soğutması bile var. Telefon almadan önce DH forumlarında 100 sayfa okumuşumdur belki de. Oyun bağlamında şikayet edeni görmedim. Herkes çok memnun. Hem performans, hem ısı hem de hız olarak.
bende her yerde cihazın oyun içi tasarlandığını okudum.Lıquıdcooler denen bir sistemi varmış.Bakalım bende çok merak ediyorum,muhakkak bilgilemdiririm:)
oyunlarda sıkıntı yok rahatlıkla alabilrsiniz zaten üst seviye telefon fiyatı pazara giriş yapmasından uygun
Ben özellikle Mobile Legends oyunundaki performansını merak ediyorum.
Konuyu açan arkadaşta bu oyunu oynuyormuş benimde en çok oynadığım oyun bu.
oyunun içerisinde high frame rate (yüksek kare hızı) modu var. Oyunun akıcılığını çok fazla etkileyen bir mod note 8 pro da çalışmadığını öğrendiğimde almaktan vazgeçtim bu modun gerçekten çalışıp çalışmadığını merak ediyorum.
örnek karşılaştırma videosu :
https://www.youtube.com/watch?v=6Ve7jOTGuvU
Mi9t pro suan garantili cihaz ne kadar yakın zamanda alan varmı birde imei atma vs. oluyormuş galiba yurtdışı cihaza öyle ucuza satanlar varmış bugüne kadar apple kullandığım için anlamıyorum problem yaşarmıyız
ardicli2000
20-01-2020, 13:35
Mi9t pro suan garantili cihaz ne kadar yakın zamanda alan varmı birde imei atma vs. oluyormuş galiba yurtdışı cihaza öyle ucuza satanlar varmış bugüne kadar apple kullandığım için anlamıyorum problem yaşarmıyız
IMEI kopyalamayı kendinize ait bir imei ile yapmayacaksanız çok büyük olasılıkla sorun yaşarsınız. Başka bir cihaza atıldığı an telefonunuz kapanır.
Piyasadan alınacak iki türde cihaz vardır. Biri gri market - ki bu kişilerde gerekli ihtalat izinlerini alırlar- bunun garanti/servis ağı yoktur. Garantisi ve servisi olmak zorundadır. İhtiyaç duyduğunuzda sadece servis kalitesinde sorun yaşayabilirsiniz. Ben bugüne kadar duymadım ama duyan oluyor.
Diğeri de resmi distribütör ki bunun garanti servis ağı vardır. Esasen tek farkı budur. Cihaz aynı yerde üretilip geliyor. Bazı markaların resmi servisleri de yerden yere vurulurken bazıları çok iyidir.
IMEI klonlama işinde ne tarz işlerde kullanıldığı belli olmayan bir imei kullanıyor olabilirsiniz. Derdinizi anlatmak zor olacaktır. Ayrıca ister istemez cihazın bootloader kilidi açılacak (her türlü garanti gidiyor), partitionlara müdahale edilecek. Bunlarda güncelleme alınamaz. Elle yüklendiğinde de IMEI genelde gider (bazen sorun olmaz). 1000 TL için ÇOK riskli olduğunu düşünüyorum.
ardicli2000
20-01-2020, 14:04
oyunun içerisinde high frame rate (yüksek kare hızı) modu var. Oyunun akıcılığını çok fazla etkileyen bir mod note 8 pro da çalışmadığını öğrendiğimde almaktan vazgeçtim bu modun gerçekten çalışıp çalışmadığını merak ediyorum.
Abi bu konu geliştiriciye bakıyor. Oyun desteği gerekli. Chipset yeni olduğundan henüz destek yok.
Telefonun ve geliştiricinin Çinli olması yakın zamanda güncelleme geleceği düşüncesini güçlendiriyor.
YouTube da açmanın yolları var. Ama stabil midir, şarjı sömürür mü bilemiyorum.
Bu konuda Moonton a yazmak en makulü.
ahmet3425
20-01-2020, 14:15
Mi 9t pro aldim bende, cok cok cok iyi cikti.
soylemesek az kalsın gidip dandik LG alıyodun :D
gule gule kullan, çinliler samsungunda fisini cekecek yakında DIREN SAMSUNG :D
MertSerhanÖ.
20-01-2020, 14:16
https://youtu.be/_X7sJ2A2kLM
sanırım yüksek çerçeve modu gelmiş,yt'da böyle bir video var 4 hafta önce yüklenmiş:)
razzmatazz
20-01-2020, 14:54
Abi bu konu geliştiriciye bakıyor. Oyun desteği gerekli. Chipset yeni olduğundan henüz destek yok.
Telefonun ve geliştiricinin Çinli olması yakın zamanda güncelleme geleceği düşüncesini güçlendiriyor.
YouTube da açmanın yolları var. Ama stabil midir, şarjı sömürür mü bilemiyorum.
Bu konuda Moonton a yazmak en makulü.
aynen öyle sonrada açılabiliyor ama stabil oluyormu bilmiyorum. zaten bu oyunun geri zekalı geliştiricileri her güncellemede oyunun içine ediyorlar.
https://youtu.be/_X7sJ2A2kLM
sanırım yüksek çerçeve modu gelmiş,yt'da böyle bir video var 4 hafta önce yüklenmiş:)
sonradan açılabiliyor hfr modu ama stabillik konusunda emin değilim arkadaşımın oppo reno 2z cihazındada yokmuş hfr modu
MertSerhanÖ.
20-01-2020, 16:25
aynen öyle sonrada açılabiliyor ama stabil oluyormu bilmiyorum. zaten bu oyunun geri zekalı geliştiricileri her güncellemede oyunun içine ediyorlar.
sonradan açılabiliyor hfr modu ama stabillik konusunda emin değilim arkadaşımın oppo reno 2z cihazındada yokmuş hfr modu
allah allah sonradan nasıl açılıyor ki?
SerkanYazgan.
20-01-2020, 16:43
Kara cumada note 8 pro almıştım 1900 e 100 de maxipuan gelmişti. Çok güzel telefon tavsiye ederim, pubg den nefret ederdim şimdi kuzenlerle girip saatlerce oynuyorum. Tek sıkıntısı iphone dan sonra yazılımsal ufak tefek şeyler göze çarpıyor.Parmak izi ve yüz tanıma çok güzel çalışıyor. Fotoğraf çok çekmediğim için birşey diyemem ama öyle abartıldığı kadar güzelde değil kötüde değil. Sonuçta megapixel herşey değil.
11.6 güncellemesi geldikten sonra şarjı baya fazla gitmeye başladı, güncellemeyen varsa beklesin.
En sevmediğim yönüde bazen telefon titriyor kendi kendine, whatsap gruptan mesaj gelince titriyor ve ekrana birşey gelmiyor. (grup sessizde) Whatsapp bağlantısı kontrol ediliyor diye birşey çıkıyor üst kısımda bildirim olarak. Başkada gözüme çarpan bir sorunu olmadı, bu paraya alabileceğiniz en iyi telefon diyebilirim.
Benim anlamadığım telefonda yedeklemeyi kapatıyorum ama kendi kendine açılıyor ve telefon kendini yedekliyor.Yani galerimizdeki özel fotoğraflar vs herşey sunuculara yükleniyor.Ben bunun olmasını istemiyorum ama xiaomi bunu yapıyor,yani gizlilik diye birşey kalmadı şu günümüzde..
MertSerhanÖ.
22-01-2020, 18:09
Bugün telefon geldi.
Cihazın kutusu,paketlenmiş falan baya hoşuma gitti.Xiaomi Türkiye garantisi kutuda var.İmei numarasında sorgulattim herhangi bi problem yok.
Kamerası gerçekten çok iyi,vallahi bukadar beklemiyordum.
Tüm uygulamarimi aktardım.Telefon şuan baya bı dolu.Herhangi bir kasma vs yapmıyor.Simdilik iyi anlasicaz gibi duruyor.
Buarada mobile legendsta hfr modu kendinden var :)
Yorumda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum.
Ozan Özer
22-01-2020, 20:49
telefonunuz hayırlı olsun :)
Bu arada bende telefon alma arifesindeyim..
Note 8 pro
Samsung A70 yada A80 arasında gidip geliyorum..Şöyleki Note 8 Pro ve A70 aynı fiyat seviyelerinde;2.200-2.600tl. Samsung A80 3.900tl bandında..A80'İn kamera olayı enteresan,arka ve ön kamerası aynı olduğu için çözünürlükleri de aynı.8GB ram var ancak pil değeri 3700lerde. Note 8 pro ve A70'in kameraları bir tık altında ,6 GB ram ve 4500civarı pil değerlerine sahipler.
Telefonu alma sebebim fotoğraf amaçlı.. Bir tık iyi bir kamera ve 2 gb ram farkı için 1.500-1.600Tl fark vermeye değer mi?
ardicli2000
22-01-2020, 20:54
Benim anlamadığım telefonda yedeklemeyi kapatıyorum ama kendi kendine açılıyor ve telefon kendini yedekliyor.Yani galerimizdeki özel fotoğraflar vs herşey sunuculara yükleniyor.Ben bunun olmasını istemiyorum ama xiaomi bunu yapıyor,yani gizlilik diye birşey kalmadı şu günümüzde..
Şu güvenlik, tarama vs uygulamaları var ya telefonun içinde gelen. Optimize et vs diyor. İşte o kapadığınız tüm telemetry hizmetlerini, sözde güvenlik taramalarını yedeklemeleri geri açıyor. Onları kullanmayın :)
ardicli2000
22-01-2020, 21:01
Xiomi kullanan herkes:
1. Xiomi nin kendi tüm uygulamalarını tek tek açarak ayarlar/hakkında kısmına girsinler ve öneriler/reklamları kapasınlar. Hepsi için tek tek yapmalısınız.
2. Ayarlara gidip menüyü üşenmeden tüm maddeleri ve alt başlıkları tek tek açıp tarama/raporlama/geri bildirim/hizmet/konum/kişiselleştirilmiş reklam ve öneri vb gibi ne varsa kapasınlar.
3. Ayarlar uygulamalar ve ayarlar güvenlik menülerini tek tek dikkatlice incelesinler. Bir uygulama için benzer ama farklı özelliklere farklı başlıklarla izin veriliyor. Bunlar kişisel verileri çaldığı gibi şarjı da sömürüyor.
Yaklaşık 20 dk uğraştım. Şarjın azalma hızının bu sürede düştüğünü net gördüm. Abartı diyeceksiniz ama değil....
Telefonunuzu iyi günlerde kullanın.
bu arada note 8 de hoparlör temizleme var pro da yok :)
biraz açıklar mısın bunu ?
biraz açıklar mısın bunu ?
Ayarlarda hoparlör temizleme kısmı var orda belli bir ses verip toz varsa temizliyor garip bi yüksek ses :) bu kadar
Yeni eşime note8pro aldım. Gündüz çekimleri güzel batarya performansı güzel hatta baya iyi, özçekim kamerasının bulanıklaştırma efekti gayet güzel ve yerinde, sadece zayıf ışıkta maalesef kamera altına ediyor. 2.el düşünürseniz üzerine 300-400 ilave edip p20pro alın derim. Pil performansı not8 i aratmaz ama düşük ışık ya da gündüz çekimi konusunda kamerasına yaklaşamaz not8 ona.
telefonunuz hayırlı olsun :)
Bu arada bende telefon alma arifesindeyim..
Note 8 pro
Samsung A70 yada A80 arasında gidip geliyorum..Şöyleki Note 8 Pro ve A70 aynı fiyat seviyelerinde;2.200-2.600tl. Samsung A80 3.900tl bandında..A80'İn kamera olayı enteresan,arka ve ön kamerası aynı olduğu için çözünürlükleri de aynı.8GB ram var ancak pil değeri 3700lerde. Note 8 pro ve A70'in kameraları bir tık altında ,6 GB ram ve 4500civarı pil değerlerine sahipler.
Telefonu alma sebebim fotoğraf amaçlı.. Bir tık iyi bir kamera ve 2 gb ram farkı için 1.500-1.600Tl fark vermeye değer mi?
A70in ön kamera cidden leş gibi.
ocetinel
23-01-2020, 12:36
A70in ön kamera cidden leş gibi.
Yaklaşık 1 ay önce A70 aldım. Sadece ön kamera değil arka kamerası da bir değişik çözemedim. 32 MP harici çekimlerde bir garip oluyor görüntü, açı yakalamak için aşağı/yukarı hareket ettirdiğin zaman görüntü lastik gibi sünüyor resmen. Düşük ışıkta çekimlerden hiç bahsetmiyorum vasat.
Onun dışında pil bakımından tatmin edici. Bazen düşük güç modunda kullanıyorum, kemiksiz 2 gün götürüyor, normal kullanımda 1,5 gün.
Kasma falan da yapmıyor.
Şu güvenlik, tarama vs uygulamaları var ya telefonun içinde gelen. Optimize et vs diyor. İşte o kapadığınız tüm telemetry hizmetlerini, sözde güvenlik taramalarını yedeklemeleri geri açıyor. Onları kullanmayın :)
Yani bekar adamız bu yedeklemeleri açtıranlar süprizle karşılaşsın istemem :o
ardicli2000
23-01-2020, 16:05
Yani bekar adamız bu yedeklemeleri açtıranlar süprizle karşılaşsın istemem :o
Onun için uygulama güvenliği ya da kilitli kullanıcı gibi bir özellik var. Mesela galerinizi 2 ye bölüyor. Kilitli olan kısmı yalnızca şifreli kullanıcı görebiliyor. Bazı uygulamaları da kilitleyebiliyorusunuz.
Onun için uygulama güvenliği ya da kilitli kullanıcı gibi bir özellik var. Mesela galerinizi 2 ye bölüyor. Kilitli olan kısmı yalnızca şifreli kullanıcı görebiliyor. Bazı uygulamaları da kilitleyebiliyorusunuz.
Hmm anladım ama şifreleri unutuyom işte sıkıntı orda :D
M U R A T
18-02-2020, 08:56
beyler anneme basit kullanımı kolay whatsapp kullanabilecek telefon almak istiyorum Xiaomi Redmi GO 8 GB uygun mudur?
Ben geçen gün babama Samsung a51 aldım
Aldım ama baya kıskandım açıkçası :) telefonun ekranı kamerası falan çok iyiymiş yahu insanın aklı kayıyor üst serilere 8-10 bin TL verip değer mi diye :) tamam tabikide üst serilerin kamera işlemci vb. özellikleri daha iyi de gerçekten farka değecek kadar mı diye akıl karışmıyor değil.
Grimlord
18-02-2020, 09:45
Xiaomi mi 9t aldım, çok memnunum. tavsiye ederim
Note 8 pro aldım. Harbiden f/p ürünü.
Mi Mix 3 kullanıyorum, MIUI 11 güncellemesi ile birlikte hemen olmasa da bir süre sonra pil performansı manyadı... ve bu arada Xiaomi MIUI 11 güncellemesini 1-2 telefonla beraber yeni Android 10 ile birlikte vermedi, 9 tabanlı olarak geldi.
Buna karşın daha düşük modellere pazarlama amaçlı olarak zart diye getirdi, ama onların da bazılarında pil performansı sorunu var. Bir önceki MIUI sürümü ile problemsiz giden pil, yenisi ile eriyor.
Çin'de Mi Mix3 için yeni MIUI güncellemesi Ocak başından beri gelmiş olmasına rağmen, Globali çıkaramıyorlar bi türlü.
Yurtdışı forumlarda da "amiral gemi" diye tanıtılan modelin görmezden gelinmesine baya sayılmış.
Hatta "ne zaman gelecek" sorularına karşı "bekleyin, gelir, Xiaomi destek hizmetleri bunu öneriyor" bekleyin, sadece bekleyin, çünkü Xiaomi daha dandik modellere güncellemeyi verir, buna vermez, sorun çözülmez, ama siz yine de bekleyin sadece diye dalga geçiyorlar...
İyice uyuz olmaya başladım, 1 senelik telefonu ne yapsam diye düşünüyorum. Ve böyle devam ederse Xiaomi ne alırım ne aldırtırım bundan sonra.
sanctuary35
18-02-2020, 22:05
Xiomi kullanan herkes:
1. Xiomi nin kendi tüm uygulamalarını tek tek açarak ayarlar/hakkında kısmına girsinler ve öneriler/reklamları kapasınlar. Hepsi için tek tek yapmalısınız.
2. Ayarlara gidip menüyü üşenmeden tüm maddeleri ve alt başlıkları tek tek açıp tarama/raporlama/geri bildirim/hizmet/konum/kişiselleştirilmiş reklam ve öneri vb gibi ne varsa kapasınlar.
3. Ayarlar uygulamalar ve ayarlar güvenlik menülerini tek tek dikkatlice incelesinler. Bir uygulama için benzer ama farklı özelliklere farklı başlıklarla izin veriliyor. Bunlar kişisel verileri çaldığı gibi şarjı da sömürüyor.
Yaklaşık 20 dk uğraştım. Şarjın azalma hızının bu sürede düştüğünü net gördüm. Abartı diyeceksiniz ama değil....
Telefonunuzu iyi günlerde kullanın.
note8pro da bunların hiç birini bulamadım yaw
Mi Mix 3 kullanıyorum, MIUI 11 güncellemesi ile birlikte hemen olmasa da bir süre sonra pil performansı manyadı... ve bu arada Xiaomi MIUI 11 güncellemesini 1-2 telefonla beraber yeni Android 10 ile birlikte vermedi, 9 tabanlı olarak geldi.
Buna karşın daha düşük modellere pazarlama amaçlı olarak zart diye getirdi, ama onların da bazılarında pil performansı sorunu var. Bir önceki MIUI sürümü ile problemsiz giden pil, yenisi ile eriyor.
Çin'de Mi Mix3 için yeni MIUI güncellemesi Ocak başından beri gelmiş olmasına rağmen, Globali çıkaramıyorlar bi türlü.
Yurtdışı forumlarda da "amiral gemi" diye tanıtılan modelin görmezden gelinmesine baya sayılmış.
Hatta "ne zaman gelecek" sorularına karşı "bekleyin, gelir, Xiaomi destek hizmetleri bunu öneriyor" bekleyin, sadece bekleyin, çünkü Xiaomi daha dandik modellere güncellemeyi verir, buna vermez, sorun çözülmez, ama siz yine de bekleyin sadece diye dalga geçiyorlar...
İyice uyuz olmaya başladım, 1 senelik telefonu ne yapsam diye düşünüyorum. Ve böyle devam ederse Xiaomi ne alırım ne aldırtırım bundan sonra.
Xiaomi'nin öyle olması normal hocam, o kadar çok farklı/çeşitli model çıkardılar ki artık güncellemeye yetişemiyorlar bence. yarım yamalak güncelleme veriyorlar. Bana sorarsanız en mantıklısı piyasaya yeni çıkmış saf android modellerden birini almak. Sonuçta bu modellere gogle minimum 2 yıl update sözü veriyor. En azından 2 yıl güncel kalırsınız.
Ben sırf bu xiaominin güncelleme olayından dolayı Realme 3 Pro aldım. Android10 şuan aldı, firma android11'i de vereceğini duyurdu. Aklınızda bulunsun. Realme 5 Pro veya Realme XT düşünülebilir, güncelleme konusunda şuan Xiaomi'den daha iyidirler diye düşünüyorum.
KGüneyli
19-02-2020, 09:41
iphone 4 den beri apple cıyım. Hayatta baska cihaz kullanmam diyordum.
Suan cevremdeki herkese mi note 10 pro tavsiye ediyorum.
ardicli2000
19-02-2020, 11:27
note8pro da bunların hiç birini bulamadım yaw
Note 8 pro nun yazılımı yarım yamalak. Çoğu uygulama Google ın. Google analytics ads personalization reporting leri gözden geçirmeniz lazım.
sanctuary35
19-02-2020, 21:13
Note 8 pro nun yazılımı yarım yamalak. Çoğu uygulama Google ın. Google analytics ads personalization reporting leri gözden geçirmeniz lazım.
yarım yamalak derke kötü anlamda mı? iostan yeni geçtim hiç anlamıyorum bu işlerden
ardicli2000
20-02-2020, 09:12
yarım yamalak derke kötü anlamda mı? iostan yeni geçtim hiç anlamıyorum bu işlerden
Yok kötü değil.
Şimdi olayı biraz geniş perspektiften alalım. Xiaomi bir Çin markası. Çine özel çok sayıda modeli, yazılımı, uygulaması vs var. Ancak, bu yazılım donanım kriterleri AB, ABD ve Globale her daim uymuyor. iPhone gibi yılda 2-3 model de çıkarmıyor. Her telefonunu bu şekilde dizayn edemiyor. Etse zaten pahalı olur. Normalde kendi Dialer, Contacts uygulamaları var. Çok güzeller. Ama Dialer kayıt özelliği sunuyor. Bu mesela AB'de yasak. Özelleştirmesi gerekiyor. Reklam var, reklam verisi toplayanı var. O uyuyor bu uymuyor derken, sıkıntıya girmemek adına bazı modellerde Google uygulamalarını kullanıyor.
Note 8 Pro Global'i oyun telefeonu mottosuyla hedefleyen bir model. Yazılımdaki 30 farklı özellik ve arka planda çalışan servislerle yavaşlamanın önüne geçmek, aynı zamanda Global standartlarına uygun bir yazılım öne sürebilmek adına "GERÇEK" bir Xiaomi olmadan sürülmüş bir telefon. Yoksa performans, stabilite vs sorunsuz. Sınıfında rakip siz bir model.
sanctuary35
20-02-2020, 22:28
Yok kötü değil.
Şimdi olayı biraz geniş perspektiften alalım. Xiaomi bir Çin markası. Çine özel çok sayıda modeli, yazılımı, uygulaması vs var. Ancak, bu yazılım donanım kriterleri AB, ABD ve Globale her daim uymuyor. iPhone gibi yılda 2-3 model de çıkarmıyor. Her telefonunu bu şekilde dizayn edemiyor. Etse zaten pahalı olur. Normalde kendi Dialer, Contacts uygulamaları var. Çok güzeller. Ama Dialer kayıt özelliği sunuyor. Bu mesela AB'de yasak. Özelleştirmesi gerekiyor. Reklam var, reklam verisi toplayanı var. O uyuyor bu uymuyor derken, sıkıntıya girmemek adına bazı modellerde Google uygulamalarını kullanıyor.
Note 8 Pro Global'i oyun telefeonu mottosuyla hedefleyen bir model. Yazılımdaki 30 farklı özellik ve arka planda çalışan servislerle yavaşlamanın önüne geçmek, aynı zamanda Global standartlarına uygun bir yazılım öne sürebilmek adına "GERÇEK" bir Xiaomi olmadan sürülmüş bir telefon. Yoksa performans, stabilite vs sorunsuz. Sınıfında rakip siz bir model.
bilgilendirme için teşekkür ederim.
sadece insta face mail wp spotfy ve bankacılık işlemleri yapan bana fazla bile ozaman :)
iphone 4 den beri apple cıyım. Hayatta baska cihaz kullanmam diyordum.
Suan cevremdeki herkese mi note 10 pro tavsiye ediyorum.
Bende aynı pozisyondayım. Artıladı eksilerini sıralayabilir misin? Bide satılan telefonların fiyatları bayagı uygun sahibindende nedeni nedir?
ardicli2000
21-02-2020, 08:51
Bende aynı pozisyondayım. Artıladı eksilerini sıralayabilir misin? Bide satılan telefonların fiyatları bayagı uygun sahibindende nedeni nedir?
Yukarıda da belirttiğim gibi Xiaomi bir Çin markası. Çine'e özel modelleri, donanımları ve yazılımları var.
Bu Çin'e özel modelleri Çin'den ucuza getirtip üzerine IMEI klonlayıp satabiliyorlar. Bu telefonlar çok riskli.
n11'den de alsanız, mağazadan da alsanız Xiaomi TR Garantili olmasına BENCE dikkat edin, önem verin.
Aldıktan sonra da IMEI ve garantiyi kontrol edin.
Mutlu mesut kullanın.
Hanıma Mi 9T aldık. Acayip hoş güzel hızlı telefon.
xiaomi mi 9t pro (k20 pro) kullanıyorum ekran kırılmadan önce aşırı memnundum ekranı değiştirdikten sonra eski performasını vermemeye başladı yeni telefon almam gerekiyor. 5 sene iphone 6 kullanımı sonrası xiaomiye geçmiştim gönlüm sanki gene iphone dan yana ama o kadar para da vermek istemiyorum. yine xiaominin kullandığım modelini mi almalıyım yoksa çılgınlık edip iphone xs veya xr gibi modellerine mi yönelmeliyim. ya da başka performas açısında xiaomiyi aratmayan bir cihaz öneriniz varmı?
sanctuary35
23-02-2020, 20:45
bende ıphone hep sevdim ama şu şarj süresi ve o kadar pahalı olmasıyla ip tamamen gereksizmiş. 7-8bin çok fazla
erhanarici18
25-03-2020, 20:22
Arkadaşlar s.a
Ben de bir telefon alma arefesindeyim ***** almadan önce günlerce araştırıyoruz.
Aklımdaki model Xiaomi Mi Note 10 Pro
Şimdi anlamadığım bir mesele var sahibindendeki ilanlara baktığım zaman yüzde doksanı Yurtdışı cihazı Belli ki artık insanlar yurtdışı cihazına daha fazla rağbet gösteriyor.
Bildiğim kadarıyla pasaport kayıt olayı artık 1500 lira ortalama 3 bin 500 TL fiyatlardaki telefonlara kayıtlıdır 1 hafta sonra tek hat açılır onun gibi şeyler yazıyorlar bu telefonlar kayıtlımı değilmi bazıları 8 ay 10 ay 6 ay daha Kullanıma açık gibi ibareler kullanıyor
Ben de yurtdışı cihaz alacağım büyük ihtimalle Ama tek sıkıntım kayıt olayını anlamadım
Aramızda telefoncu arkadaşlar varsa bilgilendirebilir mi bu konu hakkında Sizce yurtdışı cihaz almalı mıyım almamalı mıyım
Sattıkları cihazlara klon IMEI atıyorlar, bazı cihazlara kutudan çıkar çıkmaz IMEI atabiliyorlar, bazı cihazlara ise cihaz açılıp sim kart takıldıktan 15 gün sonra boot kilidi açılıyor ve ondan sonra IMEI atılabiliyor. Bazı cihazlara ise IMEI atılamıyor, bu cihazlar çift hatlı olduğundan tek hat olarak kullanırsanız 4 ay SIM 1 slotunu 4 ayda SIM 2 slotunu kullanarak toplamda 8 ay kayıt ettirmeden kullanabilirsiniz, bu süre boyunca cihaza IMEI atmanın yolu bulunursa klon IMEI yüklenir cihazı kullanmaya devam edersiniz, aksi halde ya cihaza pasaport kaydı yaptıracaksınız yada wifi ile tablet niyetine kullanacaksınız veya parça olarak kullanmak üzere yok pahasına satacaksınız.
Kendimde bir ara bu cihazlardan almak istemiş ve araştırmıştım. Eğer ki cihazların Lite modellerinden alacaksanız spot almaya değmez, gidin 300 TL fazla verin IMEI yasal kayıtlı distribütör cihazı alın. Ancak yüksek model cihazlardan alacaksanız spot ile garantilisi arasında ciddi rakam oynuyor, karar sizin. Benim telefonda aradığım stabil ve sorunsuz çalışma olduğundan IMEI klonlanan cihaz hem bana hitasp etmemişti hemde yapılan iş yasal değildi. Sonuçta telefonun ana yazılımına yama işlemleriyle bu IMEI değiştiriliyor, yani yazılıma müdahale edilmiş oluyor.
rahmitanir
25-03-2020, 21:29
Bugun note 8 pro nun dandik bir ozelligini kesfettim
Video cekerken, harici mikrofondan ses kaydi almiyor cihaz.
Ancak, open camera gibi ayrica bir kamera programi yuklenirse harici mikrofon ayari yapilabiliyor ama bu sefer de genis aci, yani 0,6 zoom secenegi kullanilamiyor.
Cok basit ama can *****i bir durum. Cozum bulan var midir?
erhanarici18
25-03-2020, 21:29
Sattıkları cihazlara klon IMEI atıyorlar, bazı cihazlara kutudan çıkar çıkmaz IMEI atabiliyorlar, bazı cihazlara ise cihaz açılıp sim kart takıldıktan 15 gün sonra boot kilidi açılıyor ve ondan sonra IMEI atılabiliyor. Bazı cihazlara ise IMEI atılamıyor, bu cihazlar çift hatlı olduğundan tek hat olarak kullanırsanız 4 ay SIM 1 slotunu 4 ayda SIM 2 slotunu kullanarak toplamda 8 ay kayıt ettirmeden kullanabilirsiniz, bu süre boyunca cihaza IMEI atmanın yolu bulunursa klon IMEI yüklenir cihazı kullanmaya devam edersiniz, aksi halde ya cihaza pasaport kaydı yaptıracaksınız yada wifi ile tablet niyetine kullanacaksınız veya parça olarak kullanmak üzere yok pahasına satacaksınız.
Kendimde bir ara bu cihazlardan almak istemiş ve araştırmıştım. Eğer ki cihazların Lite modellerinden alacaksanız spot almaya değmez, gidin 300 TL fazla verin IMEI yasal kayıtlı distribütör cihazı alın. Ancak yüksek model cihazlardan alacaksanız spot ile garantilisi arasında ciddi rakam oynuyor, karar sizin. Benim telefonda aradığım stabil ve sorunsuz çalışma olduğundan IMEI klonlanan cihaz hem bana hitasp etmemişti hemde yapılan iş yasal değildi. Sonuçta telefonun ana yazılımına yama işlemleriyle bu IMEI değiştiriliyor, yani yazılıma müdahale edilmiş oluyor.
Hmm.. kayıt dedikleri şey imei klonlama yani
bildiğimiz pasaport kaydıyla alakası yok 3500 e alıp 1500 e pasaport kaydı yapsak herşey normal oluyo o zaman ama bunada değmez 5bine geliyo zaten distribitör garantilisi 5400-5500