Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Corona Virüs Güncel!!!

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

_opeth
10-04-2020, 21:54
beyler yasak doğru da bu iş yangından mal kaçırır gibi olur mu???

köylü malı topladı yarın sevkedecek, ne olacak?
hanımımı 12 den sonra korona testine götürecektim, ne olacak?
site görevlisi sabah evine nasıl gidecek? yarınki vardiya gelebilecek mi?
fırıncılar sabah 3 de ekmek yapmaya evinden çıkacak mı?
evinde su olmayanlar ne yapacak?
muz seraları günlük havalandırılmak zorunda, onlar ne olacak?
şu an yolda olan kamyon-tır-otobüs şoförleri, kargocular ne yapacak 12 den sonra?

bu kadar belirsizlikle bu iş yapılmaz...

benzer durumu işte arkadaş yaşadı şehir giriş çıkışını kapattıkları akşam yoldaydı. Organize sanayii içinden istanbul'a giriş yapmış.

Annemde yarın bana bişeyler alırsın diyordu. Market açık olacak mı?

Kahn23
10-04-2020, 21:56
Hani marketler vs 21:00'da kapanıyordu. Oturduğum yerde ufak market-tekel bayilerin hepsi açık. Hepsinin önünde en az 50 kişi sırada.

ghibli06
10-04-2020, 21:57
beyler yasak doğru da bu iş yangından mal kaçırır gibi olur mu???

köylü malı topladı yarın sevkedecek, ne olacak?
hanımımı 12 den sonra korona testine götürecektim, ne olacak?
site görevlisi sabah evine nasıl gidecek? yarınki vardiya gelebilecek mi?
fırıncılar sabah 3 de ekmek yapmaya evinden çıkacak mı?
evinde su olmayanlar ne yapacak?
muz seraları günlük havalandırılmak zorunda, onlar ne olacak?
şu an yolda olan kamyon-tır-otobüs şoförleri, kargocular ne yapacak 12 den sonra?

bu kadar belirsizlikle bu iş yapılmaz...

bunların hepsi istisna imiş, peki fırına çalışıyorum diyenin izin kağıdı nerede? resmen laf olsun diye milleti boşu boşuna panik ettiler, şu anda ne kadar açık market varsa 3 cm mesafe ile millet üst üste yığılmış, şunu deselerdi 'haftasonu büyük meydanlar, Alış veriş mağaza sokakları, deniz kenarları vs ye giriş yasaktır!' daha iyi değil miydi???

ardicli2000
10-04-2020, 21:58
Beyler Bakan beyin gösterdiği haritaya erişim var mı?

axcel
10-04-2020, 21:58
2 günde yayılacak olan virüs şu 2 saat içerisinde yayılıyor zaten bence gerek kalmadı sokağa çıkma yasağına falan..

rebelh
10-04-2020, 21:59
"yasaklayın hafta sonu gezmesinler" demiştir hemen yasaklamışlardır
var mı öyle "efendim bi planlama yapalım böyle aniden olmaz" diyebilecek bir babayiğit?
gerçi bunu demek için babayiğit olmaya gerek yok oturduğun koltuğa muhtaç olma yeter..

GokhanRS
10-04-2020, 22:03
Boşverin yasağı masağı şu yapılanı rus polisi bile yapmıyor. Biz Moskovada rahat rahat Atatürk yazısı ile araba kullanabiliyoruz.

Adamlar herşey fırsata çevirir oldu. Polisi olduğu ülkenin kurucusundan rahatsız olabilir mi insan?

CHP’li vekilden o goruntulere sert tepki: Ataturk’u sildirmeye calışan polis kalamaz! - Guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/chpli-vekilden-o-goruntulere-sert-tepki-ataturku-sildirmeye-calisan-polis-kalamaz-5739967/)

Emre-Dylan
10-04-2020, 22:05
Bariz taşak geçiyorlar başka bir açıklaması yok

_opeth
10-04-2020, 22:07
1- 10.04.2020 tarihi saat 24:00'den 12.04.2020 tarihi saat 24:00 arasında aşağıda belirtilecek istisnalar hariç olmak üzere Büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) ile Zonguldak il sınırları içinde bulunan tüm vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları yasaklanacaktır.

2- AÇIK OLACAK İŞYERİ, İŞLETME VE KURUMLAR

a) Ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamül ruhsatlı işyerleri,

b) Tüm sağlık ürünleri ve tıbbi malzemelerin (tıbbi maske dahil) üretiminin yapıldığı işyerleri,

c) Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler,

d) Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları (huzurevi, yaşlı bakım evi, rehabilitasyon merkezleri, acil çağrı merkezleri vb.)

e) Her bir 50.000 nüfusa bir adet olmak üzere göre valilikler/kaymakamlıklar tarafından belirlenecek akaryakıt istasyonu ve veteriner klinikleri,

f) Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük tesis ve işletmeler (Tüpraş, termik ve doğalgaz çevrim santralleri gibi)

g) PTT, Kargolar vb dağıtım şirketleri,

h) Hayvan barınak, çiftlik ve bakım merkezleri,

3- İSTİSNA KAPSAMINDA OLAN VATANDAŞLAR

a- Bu genelgenin (2) numaralı başlığında yer alan "Açık Olacak İşyeri, İşletme ve Kurumlarda" yönetici, görevli veya çalışanları,

b- TBMM çalışanları,

c- Kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanmasında görevli olanlar,

d- Acil çağrı merkezler çalışanları,

e- Birinci derece yakınlarının cenaze defin işlemlerini gerçekleştirecek ve katılacak olanlar,

f- Elektrik, su, doğalgaz, telekomünikasyon vb. kesintiye uğramaması gereken tedarik sistemlerinin sürdürülmesi ve arızalarının giderilmesinde görevli olanlar,

g- Ürün ve/veya malzemelerin naklinde lojistiğinde yurt içi ve dışı taşımacılık kapsamında görevli olanlar,

h- Gazete, radyo ve televizyon kuruluşlarında görevli olanlar,

i- Yaşlı bakımevi, huzurevi, rehabilitasyon merkezleri, çocuk evleri vb. sosyal koruma/bakım merkezleri çalışanları,

j- PTT, kargo ve su dağıtım şirketi çalışanları,

k- Demirçelik ve cam sektörü vb. sektörlerde faaliyet yürüten işyerlerinin, fırın, soğuk hava depoları gibi çalışması zorunlu bulunan

l- Bozulma riski bulunan tarım ve hayvancılık ürünlerinin hasatında çalışacaklar,

m- Fırınlarda üretilen ekmeğin dağıtımında görevli olan araçlar ve çalışanlar,

n- Kızılay koordinesinde kan ve plazma bağışı için randevusu olanlar,

Belirtilen istisnalar dışındaki tüm vatandaşların evlerinde kalması esastır.

Daha önceki Genelgeler kapsamında düzenlenmiş olan (sağlık ve cenaze için verilen hariç) seyahat izin belgeleri (yola çıkmış olanlar hariç) Pazartesi günü geçerli olacaktır.

Yukarıda belirtilen tedbirlere ilişkin Valiler/Kaymakamlar tarafından ilgili mevzuatı uyarınca gerekli kararların ivedilikle alınması, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyetlere neden olunmaması, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması hususunda;

Gereğini önemle arz ve rica ederim.

Market yok mu ben mi görmedim? Memurlar.Net (https://www.memurlar.net/haber/898603/sokaga-cikma-yasaginin-detaylari-netlesti.html?amp=1&__twitter_impression=true)

dorukky
10-04-2020, 22:09
Su yoktu evde dedım su alım hanım kafamı yemesın. Sıgara ıcmeyen dayı sıgara alıyodu la buyuk bısı olsa yandık amk bırbırını vurur bu mıllet 1kılo un icin

yigitblr
10-04-2020, 22:10
Sokağa çıkma yasağı ilan ediyorsun, açıklama ilerleyen saatlerde yapılacak diyorsun. Bu kararı alanlarda o arada geçen sürede ne olacağını kavrayabilecek muhakeme yeteneği olmadığı o kadar belli ki ne desek az.

oğuz
10-04-2020, 22:13
şuan 2 günü kurtarayım diye alışveriş yapıyor millet,bu mantıkla programsızlıkla 1 hafta yasak ilan edilse şuan neler olurdu neler

Kahn23
10-04-2020, 22:13
İki haftadır alınan bütün önlemler sadece 10 dakikada resmen çöpe gitti.

https://twitter.com/icimizdekipic/status/1248703424927064065?s=20

sekizsilindir
10-04-2020, 22:21
Kaostan düzen yaratmaya çalışıyorlar

_opeth
10-04-2020, 22:22
Arkadaşımın kocası pazarcı yarınki pazara mal almış pazar yok mal çürür elimizde napıcam ben şimdi diye ağlıyor insan bir haber verir bu ne rezillik ya !!

Buyur burdan yak

GokhanRS
10-04-2020, 22:25
https://twitter.com/erenerdemnet/status/1248707142355505152?s=20

Corona uçan tekme atıyor artık sayelerinde.

Ulan putinde yasak ilan etti ama etmeden iki gün önce Moskovaya asker doldurdu.

dorukky
10-04-2020, 22:26
Butun kararları 1kısı alırsa ne beklenır? Ben olsam fantazı yapardım ptesı gunlerı koc burcları salı gunlerı akrep dısarı cıkabılır...... Vs dıye genelge cıkarırdım. Yada hıc olmadı dısarı cıkan amuds kalkıp yuruyecek derdım. D

uniquel
10-04-2020, 22:27
Şimdi fetöcü kim oluyor?

emresener
10-04-2020, 22:31
Sokağa çıkm ayasağı isteyenler iç savaş isteyenlerdir diye kel abimiz miy di ?

_opeth
10-04-2020, 22:31
Butun kararları 1kısı alırsa ne beklenır? Ben olsam fantazı yapardım ptesı gunlerı koc burcları salı gunlerı akrep dısarı cıkabılır...... Vs dıye genelge cıkarırdım. Yada hıc olmadı dısarı cıkan amuds kalkıp yuruyecek derdım. D

Türkmenistan gibi Kelimeyi yasaklamalarını bekliyorum ben :D

dorukky
10-04-2020, 22:34
Türkmenistan gibi Kelimeyi yasaklamalarını bekliyorum ben :D

Atarinin kolu elinde sorgulayanda yok adam iyice zevkini cıkarmaya basladı levelde atladı boss oldu. Yarın cıkar derse ben yasak ılan etmedım yavsak yazıcaktım v basmamıs bu halk onada ınanır

_opeth
10-04-2020, 22:36
https://pbs.twimg.com/media/EVRO1YdX0AAN5YH?format=png&name=small kalabalığa karışıp maskesiz gezebilenler de var. Gerçi o kişi de haksız diyemem.

Belirli yerlerde satacağız dediler İstanbul, Ankara belediyeleri dağıtacağız deyince geri yaptılar. Eczane'de maske satılıyordu yasakladılar. ptt'den yollayacağız dediler yapamadılar edevletten denediler olmadı en son eczane'de şifreyle verilecek dediler daha birşey yok.

Hakan Girginer
10-04-2020, 22:38
Hafta sonuna yayılacak virüsü 1 saate sığdırmak

haftasonu yayılacak virusu 1 saate sığdırmak - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/haftasonu-yayilacak-virusu-1-saate-sigdirmak--6466595)

arda35
10-04-2020, 23:08
İşyerindeki köpeğimizin 2 günlük yem ve su takviyesini yapıp geldim. Yarın ya da pazar gidemezsem en kötü pazar gecesi giderim bi daha.

İşim erken bitince bir şeyler alayım dedim. Tekel, fırın ve şarküteriler full çekiyor. Fırıncılar yarın da açığız dediği halde insanlar sırada beklemeye devam ediyor. Yarın kıtlık başlayacak sanki.

İbrahim33
10-04-2020, 23:10
bence bu olayın buralara geleceğini biliyorlardı. bunu da bilerek yaptılar.

arda35
10-04-2020, 23:10
Bu arada insanların ekmeğe saldırması gayet normal. Gazetelere haber sızdırmadan evvel fırınların açık olacağını bildireceklerdi. Haber kanalları şak diye yasak haberini girdi, ayrıntı falan vermediler.

KÖROĞLU
10-04-2020, 23:11
Şaka gibi. Millet ekmek sırasında birbirine dalıyor. Çıkmaması gereken herkes sokaklarda. Bir foto düştü elemanın biri yerde yatıyor kan revan içinde.

Kervanı yolda düzmeye kalkarsan neticesi bu olur.

Şu fırınlar açık kalacak marketler açık kalacak anonsunu daha önce basın açıklaması ile duyurmak çok mu zordu.

Vaka sayısı artmaz umarım.

ruudvan
10-04-2020, 23:20
şuan dünya sıralamasında en çok hastaya sahip 9uncu ülkeyiz. acilen iran gibi çağ dışı kalmış ülkeleri hasta sayısında geçip ön sıralarda yerimizi almalıyız.
bu halkın şuan yapmaya çalıştığı bence bu.başka bir açıklaması olacağına inanmıyorum.

kado
10-04-2020, 23:20
https://twitter.com/sputnik_TR/status/1240674140325130242?s=19

Yorum yapmayayım.

turboman
10-04-2020, 23:37
Az önce sövmekten dilim damağım kurudu mutfağa girdim aha bi baktım su kalmamış nasıl sövdüysem yutkunamıyorum bile o derece yani...

emresener
10-04-2020, 23:39
Turkiye Koranavirus Vaka Haritası - Geomatic.org (https://geomatic.org/koronavirus/)

Böyle bir site var ama ? Bilemedim

RafetAraç
10-04-2020, 23:55
şuan dünya sıralamasında en çok hastaya sahip 9uncu ülkeyiz. acilen iran gibi çağ dışı kalmış ülkeleri hasta sayısında geçip ön sıralarda yerimizi almalıyız.
bu halkın şuan yapmaya çalıştığı bence bu.başka bir açıklaması olacağına inanmıyorum.

Halkın mı Devletinmi ?

Anıl E.
11-04-2020, 00:04
Çocuk gibi her ağladığımız da baştakileri suçlamanın bir alemi yok . Belki en sevmeyenlerden biri benim.
Bu açıklama öğlen saatlerinde olsa yine belki daha kötü görüntüler seyredebilirdik. Fırında usta dövenler var,adam şölen luppo almak için sıraya girmiş . Şaka gibi görüntüler çıkıyor ortaya .
Kültür yok,eğitim yok,az ile yetinme bilgisi yok . Ornek veriyorum pazartesi gününden itibaren yasak deselerdi yine çok abartılı görüntüler seyredecektik . Huyumuz ve karakterimiz belli

MCN21
11-04-2020, 00:16
Bu karantinayi 2 yerine 14 gun yapsinlar bu saatten sonra, Sokaga cikanlar vaka sayisini ucuracak.

MK8800
11-04-2020, 00:26
https://i.hizliresim.com/ghsCdX.jpg (https://hizliresim.com/ghsCdX)

2jz
11-04-2020, 00:27
Çok ciddi sigara ve su sırası vardı. Bende köpeğin yemini suyunu götürmek için mecburen çıktım.

bilalMW
11-04-2020, 00:43
2 haftadır evden çalışmaktayım. Sokağa çıkma yasağı var fakat yarın işe gidiyorum. Lojistik sektörü kapsam dışı.

furkane
11-04-2020, 00:46
Çocuk gibi her ağladığımız da baştakileri suçlamanın bir alemi yok . Belki en sevmeyenlerden biri benim.
Bu açıklama öğlen saatlerinde olsa yine belki daha kötü görüntüler seyredebilirdik. Fırında usta dövenler var,adam şölen luppo almak için sıraya girmiş . Şaka gibi görüntüler çıkıyor ortaya .
Kültür yok,eğitim yok,az ile yetinme bilgisi yok . Ornek veriyorum pazartesi gününden itibaren yasak deselerdi yine çok abartılı görüntüler seyredecektik . Huyumuz ve karakterimiz belli

Aynen oyle birileri surekli muhalefet oluyor ne yazikki. Istanbulda yasayanlar icin havadan dolayi bunu tahmin etmek zor degildi zaten. Oglen haber verselerdi ortalik yine karisirdi. Hatalari sokaga cikma yasagi ilan edilmesiyle aciklama gelmesi arasinda 1 saat. Halk cahil zaten videolara bakin hamgi kesim oldugunu anlarsiniz. Bakin beyler bu hukumet devlet parti ne derseniz deyin sizin 1 yatiriminiz var ise bu adamlarin 1000yatirimi var emin olun sizden once bu salgini yok etme cabasindalar o yuzden rahat olun

2jz
11-04-2020, 00:51
Bu pazartesi söylense daha mantıklı olurdu. Hatta bu sürecin sonuna kadar hafta sonu sokağa çıkma yasağı var bile denebilirdi. Yada kapsam dahada genişletilerek devam ederdi. Ona göre alacağını hafta içi tedarik ederdi insanlar. 1,5 saatte tüm Türkiye sokağa döküldü.

Ben bile köpeğin yemi, suyu içn çıkmak zorunda kaldım.

CVK
11-04-2020, 00:59
Halkın mı Devletinmi ?

Herif kola almaya gitmiş lupo almaya gitmiş devlet ne yapsın?

Hakan Girginer
11-04-2020, 02:04
Birinci geleneksel Coronafest şenlikleri...

Biz bize yeteriz valla.

2jz
11-04-2020, 02:25
Pazartesi yine aynısı olacak ve insanımız markete koşacak.

Sezgin
11-04-2020, 07:55
Bu pazartesi söylense daha mantıklı olurdu. Hatta bu sürecin sonuna kadar hafta sonu sokağa çıkma yasağı var bile denebilirdi. Yada kapsam dahada genişletilerek devam ederdi. Ona göre alacağını hafta içi tedarik ederdi insanlar. 1,5 saatte tüm Türkiye sokağa döküldü.

Ben bile köpeğin yemi, suyu içn çıkmak zorunda kaldım.

Kesinlikle. Pazartesi gunu cikip açıklardin, her hafta sonu boyle olacak diye, bu kadar curcuna olmaz herkese sanki iki gun ekmek yemeseler olecekmis gibi firinlara saldirmalari icin 5 gun süre vermiş olurdun. Iste buna dogal afet ve kriz yonetimi deniyorm. Kimse kusura bakmasın. Gece gece son dakika aciklanmaz boyle seyler bizim toplumumuzda. Okadar egitim ve bilinc yok bizde malesef.

ÖmerF.Bayar
11-04-2020, 08:30
Saat 12 de cocugun doktor randevusu var, hastaneyi aradim gelin dediler,
Direk cikicaz mecbur evden, dondugumde yazarim disaridaki durumu

_opeth
11-04-2020, 09:36
Köpeğini isemeye çıkaran var bekçi görüp 3100₺ cezası vqr demiş filan. Sonuc olarak cisini yaptırmış da anlasilan köşe kapmaca oynayarak iş yaptirmak gerekecek

livaneli
11-04-2020, 09:45
Akşam dokuzda sızmışım, gece dörtte uyandım. Beş dal sigara kaldı. Onlar da bitince yandı gülüm keten helva.

ÖmerF.Bayar
11-04-2020, 09:48
Saat 12 de cocugun doktor randevusu var, hastaneyi aradim gelin dediler,
Direk cikicaz mecbur evden, dondugumde yazarim disaridaki durumu

Kendime alıntı;
155 i aradım, talebimi alıp aranacaksınız dediler ve bu civardan bir polis aradı,
Sağolsun ilgiliydi, konu bebek ve hastane olunca sorun çıkartmadı,

RafetAraç
11-04-2020, 09:49
Ekmek almaya gidebiliyoruz dimi

ruudvan
11-04-2020, 09:55
Ekmek almaya gidebiliyoruz dimi

sabahtan beri sehir kameraları ve yaşadığım yer olarak gözlemlediğime göre şuan pazar kahvaltısı tadında gelişiyor .
sucu sokakta. kargocu sokakta. ısıklarda araçlardan trafik olan yerler bile gördüm.
anlam vermekte zorlanıyorum.
durakta otobüs bekleyenler vardı kısıklıda.karşılarındada ekip otosu.

ekmeklerı fırıncılar birliğinin açıklamasına göre fırıncılar kendi araçlarıyla gezerek dagıtacaklarmıs.

RafetAraç
11-04-2020, 10:26
sabahtan beri sehir kameraları ve yaşadığım yer olarak gözlemlediğime göre şuan pazar kahvaltısı tadında gelişiyor .
sucu sokakta. kargocu sokakta. ısıklarda araçlardan trafik olan yerler bile gördüm.
anlam vermekte zorlanıyorum.
durakta otobüs bekleyenler vardı kısıklıda.karşılarındada ekip otosu.

ekmeklerı fırıncılar birliğinin açıklamasına göre fırıncılar kendi araçlarıyla gezerek dagıtacaklarmıs.

bende ana e5 e sıfır oturuyorum. yolda hiç kesilme yok vızır vızır araba akıyor.

ruudvan
11-04-2020, 10:43
sokağa çıkma yasağı geldi . markete , nalbura, manava gidemezsin yasağı gelmedi diye insanlar dışarda.
bizim apartman görevliside öglen servisine gelmiş.
dedim işin gücün yok heralde heryer kapalı.ekmek isteyenler varmış.
Allahım sen bana sabır ver.

///M RIDER
11-04-2020, 11:00
Köpeğimi ihtiyacı için mecburen çıkardım.Ekip otosu durdu beyfendi yasak var bilmiyormusunuz dedi.Dedim bu köpek mecburen çıkarttım evde klozete oturamıyor dedim . Bi düşündü sonrasında olsun siz yinede gezmeyin dedi gitti.

blumenberg
11-04-2020, 11:32
Köpeğimi ihtiyacı için mecburen çıkardım.Ekip otosu durdu beyfendi yasak var bilmiyormusunuz dedi.Dedim bu köpek mecburen çıkarttım evde klozete oturamıyor dedim . Bi düşündü sonrasında olsun siz yinede gezmeyin dedi gitti.

abi veterinerler açık galiba, bi dahakine oraya gittim de :)

ÖmerF.Bayar
11-04-2020, 11:46
Yollar bomboş, sadece fırınlara giden insanlar sokakta ama bizim çevrede ( Bahçelievler ) fırınlar arabayla ekmek getiriyor, yaklaşık 1 saattir ekmek arabasından satış yapıyorlar

Hakan Girginer
11-04-2020, 11:50
Bu sokağa çıkma yasağından anladığım kadarı ile ortalama bir Türk insanı bir günde 8 somun ekmek tüketmek zorunda, yoksa hamur krizi yaşanıyor.

Grimlord
11-04-2020, 11:58
Dün akşam Online Virus Simulator oyununun gerçek hayata uyarlanmış beta versiyonunu gördük. Yakında steam üzerinden 14$ gibi bir fiyatla satışa çıkacak (şuan sürüm v0.1)
Oyundaki amaç yapılabilecek en ufak hamlelerle mümkün olduğunca virüsü yaymak ve daha çok insana zarar vermek.
Örnek olarak oyunda "sadece 1 litre kola" almak için 250 kişilik kalabalığa maskesiz , eldivensiz dalabiliyorsunuz.
Ya da karakterinizi " gardaşım bu kalabalık ne ola ki" diye sağa sola sordurarak gezdirebiliyorsunuz. Open world temalı bu oyun yok satacak gibi gözüküyor.

imprezaWRC
11-04-2020, 12:10
Bu sokağa çıkma yasağından anladığım kadarı ile ortalama bir Türk insanı bir günde 8 somun ekmek tüketmek zorunda, yoksa hamur krizi yaşanıyor.

Hakan abi sen kesin bilirsin, hatırlarsın. Eskiden nüfus sayımı için sokağa çıkma yasağı olurdu. Hepi topu sabahtan akşama kadar yani sayım başlayıp bitene kadar yasak olurdu. Ben, bakkal , kasap ve manav kısmını görmediğim için ancak babamın anlatmasından öğrendiğim kadarıyla 1 gün öncesinde yani Cumartesi günü fırından kucak dolusu ekmek alanlar olurmuş.

Yani bu yasağı 1 sene önceden de bildirselerdi, 1 ay önce de söyleselerdi...vs hiçbir şey değişmezdi. Yine aynı görüntüler olurdu.

Cem.B
11-04-2020, 13:35
Valla karar aciklandiginda evde ekmek bile yoktu kilimi bile kipirdatmadim,firin yada eczanenin kapali olacagini dusunenin nasil bir akil yapisi var cok merak ediyorum

Tutki kapali olsun nolacak ya 2 gunden ekmek yemezsen olecenmi.hukumetinden halkina al birini vur oburune

Dun aksamki hareketi ulkedeki kafasi calismayanlardan kurtulalim diye yaptik deseler hic kimse bisey diyemez :₺

samara
11-04-2020, 13:40
az önce evin önüne ekmek arabası geldi.2 ekmek aldım :)

turbo&quattro
11-04-2020, 17:07
Burada kasko firmalari %15 gibi birseyler geri odemeye basladi, evden cikamiyoruz araba kullanmiyoru fln diye. Haftaya kaskom bitiyordu iyi oldu. Araba yikamam icin aylik odeme yapiyorum orasida kapali birkac haftadir onlarda iade yapiyorlar yada bir ay free veriyorlar.

KÖROĞLU
11-04-2020, 17:35
az önce evin önüne ekmek arabası geldi.2 ekmek aldım :)

birisi düğün konvoyuna katılmış gibi korna çalıyordu, kim bu yahu dedim balkondaydım zaten geçerken bi baktım fırın arabası.

Basit ama etkili bir çözüm işte, akşam fırınların önünde köprü trafiği oluşturmanın alemi var mıydı.

ghibli06
11-04-2020, 17:44
birisi düğün konvoyuna katılmış gibi korna çalıyordu, kim bu yahu dedim balkondaydım zaten geçerken bi baktım fırın arabası.

Basit ama etkili bir çözüm işte, akşam fırınların önünde köprü trafiği oluşturmanın alemi var mıydı.

saat 10 da, 12den sonra sokağa çıkma yasağı dersen ve de hiç bir detay vermezsen, saat 11de durum patlayınca 10 sektörden 8 ini muaf bırakırsan olacağı bu... ben başından beri en azından haftasonları insanların gezmesini engellemek için sokağa çıkma yasağı taraftarıyım ama bu iş saat 10da ferman vererek olmaz ki... yazık pazarcılar cumadan almış malları, hepsi çürüyecek 2 günde... fırınlar açık evet, peki ben fırına gidiyorum diyen adamın nerede kaldı o zaman sokağa çıkma yasağı? marketler açık, süt alacağım diyen adamın nerede izin belgesi? güvenlik görevlilerinin nerede görev kağıtları? yaptım oldu demekle olur mu bu iş? yazık, sağlık çalışanlarının 1 aylık emeği boşa gitti...

2jz
11-04-2020, 17:52
Muğla'da, koronavirüs tedavisi gördüğü hastaneden kaçan Gönül A. (55), jandarma tarafından evinde bulunup, hastaneye geri götürüldü.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle başvuran Gönül A., koronavirüs testi pozitif çıkınca, tedavi altına alındı. Ancak Gönül A. dün saat 22.30 sıralarında hastaneden kaçtı. Hastane yetkililerinin ihbarı üzerine jandarma ekipleri, Gönül A.'nın Akyaka Mahallesi'ndeki evine gitti. Evde bulunan Gönül A., özel kıyafetli sağlık çalışanları tarafından ambulansla hastaneye geri götürüldü.

DHA

Muğla'da hastaneden kacan koronavirus hastası kadın, evinde yakalandı - Muğla Haberleri (https://www.yeniasir.com.tr/ege/mugla/2020/04/11/muglada-hastaneden-kacan-koronavirus-hastasi-kadin-evinde-yakalandi)

Adana’da koronavirüs testi pozitif çıkan bir kişi, hastaneden kaçıp kırık cam parçasını boynuna dayayıp intihar etmek istedi.

Hamit S. isimli vatandaş yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle Adana Şehir Hastanesi'ne başvurdu. Koronavirüs testi yapılan adamın sonucu pozitif çıktı ve hastanede tedaviye alınması gerektiği bilgisi verildi.

Tedaviyi kabul etmeyen Hamit S., hastanede camı kırıp eline bir cam parçası aldı. Çalışanları tehdit ederek boynuna da cam parçası dayayıp kaçan şahıs, yaklaşık 1 kilometre boyunca polisleri peşinden koşturdu.

Şahıs, Adana Şehir Hastanesi otoban çıkışının yanına geldiğinde burada önünü kesen polis ekiplerine rağmen cam parçasını boynunda tutup direnmeye devam etti. Yaklaşık 10 dakika da o şekilde direnen Hamit S., kendisini görüntüleyen basın mensuplarını görünce elindeki cam parçası ve yerdeki dubayı gazetecilere fırlatıp polise teslim oldu.

Polisin kelepçe takarak sakinleştirdiği adam, ekiplerine ikna etmesinin ardından tedaviyi kabul etti. Hamit S., olay yerine gelen ambulansa bindirilerek tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı. Ayrıca şahsın boynu ve elinde de cam nedeniyle kesiklerin olduğu dikkat çekti.

Adana'da koronavirus hastası hastaneden kactı (https://www.timeturk.com/adana-da-koronavirus-hastasi-hastaneden-kacti/haber-1431065)

KÖROĞLU
11-04-2020, 18:22
saat 10 da, 12den sonra sokağa çıkma yasağı dersen ve de hiç bir detay vermezsen, saat 11de durum patlayınca 10 sektörden 8 ini muaf bırakırsan olacağı bu... ben başından beri en azından haftasonları insanların gezmesini engellemek için sokağa çıkma yasağı taraftarıyım ama bu iş saat 10da ferman vererek olmaz ki... yazık pazarcılar cumadan almış malları, hepsi çürüyecek 2 günde... fırınlar açık evet, peki ben fırına gidiyorum diyen adamın nerede kaldı o zaman sokağa çıkma yasağı? marketler açık, süt alacağım diyen adamın nerede izin belgesi? güvenlik görevlilerinin nerede görev kağıtları? yaptım oldu demekle olur mu bu iş? yazık, sağlık çalışanlarının 1 aylık emeği boşa gitti...

Kesinlikle doğru tespitler, sağlık bakanlığının yaptığı tüm emek heba oldu 2 saatte.

Bizim kadar da şuursuz başka millet var mıdır bilmiyorum. Kavga edenler, markette dip dibe kasada sıra bekleyenler.

Yani birisi uğraşsa biz bu hastalığı nasıl daha fazla yayarız diye bundan daha güzel bir hareket olamazdı.

Bizim büyüklerimizin en sevdiği iş kervan yolda düzülür, muhasebeyle ilgili olanlar bilir önce bir şey atarlar ortaya sonra 10 defa ertelerler, tebliğlerle aşmaya çalışırlar.

Önceden etraflıca düşünelim tek seferde yapalım yok, kültürümüz böyle.

Pazarcılık yaptık yıllarca, esnafa sağlam kazık oldu bu iş, o malların çoğu çöp olacak.

ChuckBartowsKi
11-04-2020, 20:42
Gerçekten halk bilinçsiz eyvallah ama günü birlik yaşayan panik olan vbg bir sürü sebepleri olan insanlara 2 saat kala sokağa çıkma yasağı getirirsen ve detay vermezsen bu sahne sanırım dünyanın bir çok ülkesinde olurdu...

GokhanRS
11-04-2020, 22:42
Bu Mansur Yavaş çok gözüme batmaya başladı. Umarım sadece reklam değil gerçekten iyi adamdır.

Şimdide tüm pazarcıların mallarını satın almış.

ghibli06
11-04-2020, 23:14
Bu Mansur Yavaş çok gözüme batmaya başladı. Umarım sadece reklam değil gerçekten iyi adamdır.

Mansur başkan şov yapmaz, adamdır... kavga etmez gereğini yapar...

_opeth
11-04-2020, 23:24
Kesinlikle doğru tespitler, sağlık bakanlığının yaptığı tüm emek heba oldu 2 saatte.

Bizim kadar da şuursuz başka millet var mıdır bilmiyorum. Kavga edenler, markette dip dibe kasada sıra bekleyenler.

Yani birisi uğraşsa biz bu hastalığı nasıl daha fazla yayarız diye bundan daha güzel bir hareket olamazdı.

Bizim büyüklerimizin en sevdiği iş kervan yolda düzülür, muhasebeyle ilgili olanlar bilir önce bir şey atarlar ortaya sonra 10 defa ertelerler, tebliğlerle aşmaya çalışırlar.

Önceden etraflıca düşünelim tek seferde yapalım yok, kültürümüz böyle.

Pazarcılık yaptık yıllarca, esnafa sağlam kazık oldu bu iş, o malların çoğu çöp olacak.

yeni nesil yazarkasa olayını 5 sene mi ne ötelediler şimdi çalışıyor da denetleyen yok banka posuyla çalışan yine çalışmaya devam ediyor.

Anıl E.
11-04-2020, 23:31
Off şu 2 saat kala muhabbeti :) . Aynen haklısınız aslında ,belirli bir kültür ve eğitim yapısı olan toplumlarda 2 saat önceden yapılması yanlış karşılanabilirdi;ama burası Türkiye beyler ,örneklerini çok kez yaşadık . Daha bu hastalık ülkeye ilk adim attığında, forumdan arkadaşlarımız gerekli stoklarınızı yapın çok sıkıntıya gireceksiniz gibisinden laflar edildi,birbirimize girdik nerdeyse :)

Yani saat sabah 9 da olsa öğlen 12 de olsa böyle bir haber yayinlasalardi farklı bir şey olmayacaktı , aksine o kavga görüntülerinin daha fazlasını , hatta ölümle sonuçlanan yaralanmaları öğrenecektik . Şu memleketin insanını tanımadıysanız bu zamana kadar ,bu saatten sonra tanımanızda sor . Sırtına ekmek,patates çuvalı yüklemiş giden insanlar var abi sadece 48 saat için. Biz bi de bu adamlardan 14-15 gün gibi süre bekliyoruz . Allahtan öyle bir süreyle sokağa çıkma yasağı ilan etmiyorlar, markette tadelle bile bulamayız

TarikS
11-04-2020, 23:50
Off şu 2 saat kala muhabbeti :) . Aynen haklısınız aslında ,belirli bir kültür ve eğitim yapısı olan toplumlarda 2 saat önceden yapılması yanlış karşılanabilirdi;ama burası Türkiye beyler ,örneklerini çok kez yaşadık . Daha bu hastalık ülkeye ilk adim attığında, forumdan arkadaşlarımız gerekli stoklarınızı yapın çok sıkıntıya gireceksiniz gibisinden laflar edildi,birbirimize girdik nerdeyse :)

Yani saat sabah 9 da olsa öğlen 12 de olsa böyle bir haber yayinlasalardi farklı bir şey olmayacaktı , aksine o kavga görüntülerinin daha fazlasını , hatta ölümle sonuçlanan yaralanmaları öğrenecektik . Şu memleketin insanını tanımadıysanız bu zamana kadar ,bu saatten sonra tanımanızda sor . Sırtına ekmek,patates çuvalı yüklemiş giden insanlar var abi sadece 48 saat için. Biz bi de bu adamlardan 14-15 gün gibi süre bekliyoruz . Allahtan öyle bir süreyle sokağa çıkma yasağı ilan etmiyorlar, markette tadelle bile bulamayız

Gerçekten halk bilinçsiz eyvallah ama günü birlik yaşayan panik olan vbg bir sürü sebepleri olan insanlara 2 saat kala sokağa çıkma yasağı getirirsen ve detay vermezsen bu sahne sanırım dünyanın bir çok ülkesinde olurdu...

Katılıyorum

Future Bright Group diye bir firma var, bilenler vardır belki

Bugün onun sahibi bir veri açıkladı. Halkımızın %48'i "günlük" yaşıyormuş.

Bu veri ışığında bakınca paniği normalleştirdim ben de. Bu gerçeklerle yaşamayı öğrenmeliyiz.

Halkımızın %42'sinin bankacılık sistemi dışında olduğunu söylesem ona da inanamayız, ama öyleymiş

Nightfish
12-04-2020, 00:08

İnsanlar 48 saat süre için o stoğu ya da sokağa çıkıp deli gibi alışveriş yapma aksiyonunu yapmadı ki. Kimse bu kararı verenlere güvenmiyor. 48 saat derler, 2 hafta evden çıkarmazlar diye yaptılar. Organizasyon, idare ve devam ettirebilme kapasitelerine kimse güvenmediği için bu panik yaşandı diye düşünüyorum ben.

ChuckBartowsKi
12-04-2020, 01:22

Halkın iyiliği için yapılan hareketler neden gözünüze batmaya başladı acaba?

Omak
12-04-2020, 01:38
Halkın iyiliği için yapılan hareketler neden gözünüze batmaya başladı acaba?
İroni yapiyor.

zOnstyLe
12-04-2020, 02:54
Bence artik her hafta sonu bu sekilde yasak olacak, tabi dunki vurdumduymazliktan dolayi surenin en az 1 ay daha uzayacagini dusunuyorum.

turbo&quattro
12-04-2020, 04:24
Biri lutfen yalan haber desin eger gercekse memlekete dair tum umudum kaybolacak. Bugun instagramda gordum corona tedavisi icin evine karantinaya gonderilen bir teyzeey komsulari gecmis olsuna gitmis onlarda virus kapmislar apartmani komple karantinaya almislar. yalan deyin lutfen yalan deyin!

i-vtec07
12-04-2020, 08:01
Biri lutfen yalan haber desin eger gercekse memlekete dair tum umudum kaybolacak. Bugun instagramda gordum corona tedavisi icin evine karantinaya gonderilen bir teyzeey komsulari gecmis olsuna gitmis onlarda virus kapmislar apartmani komple karantinaya almislar. yalan deyin lutfen yalan deyin!

Bagcılarda yaşanmış böyle bişey aynı olay mı farklı mı bilmiyorum ama geçmiş olsuna gitmişler sonra apartmanı karantinaya almışlar gülermisin ağlarmısın

stlegal
12-04-2020, 08:06

moruk sakın dönme ... Ben senin yerinde olsam hepimizle bağlantıyı keserim..

Anıl E.
12-04-2020, 08:30

Abi sen zaten boşver artık buraları , ipi kopmuş uçurtma durumundayız kimse daha yakalayamaz :)

2jz
12-04-2020, 10:20
Süleyman soylu böyle olacağını öngöremedim, eleştirileri hatta hakaretleri bile kabul ediyorum birikmeler oldu, içeriğini yani fırınların açık olacağı ihtiyaçların nasıl giderileceği konusunda açıklamada geç kaldık, kararı iç işleri bakanlığı olarak aldık bilim kurulunun haberi yok dedi

Şimdi bu olaydan sonrası insanlar dışarıda biriktiğinden dolayı bilim kurulu bu şehirlerde karantinanın 14 gün devam etmesi gerektiğini düşünüyormuş. Çünkü o gün 2 haftalıktan fazla yayılım olmuş. Son dakika bir yasak çıkarsa şaşırmayın :)

Olayı sadece alışverişe çıkanlar olarak sığ düşünen arkadaşlar var.

O saatlerde çalışıp, yasaktan sonra işten çıkıp eve dönmeye çalışanlar oldu. Sabah özellikle istanbulda otobüs durakları dolmuş. Bir sağlıkçıyla röportaj vardı kadın iett seferleri durduğundan nöbetten çıkıp dışarıda kalmış. Gece bekçileri, özel güvenlikler... bir çok sektörde gece çalışanlar var. Yasak çıkınca işten çıkıp sokakta kaldı bu adamlar. Gaziantepte köyden iş başvurusu yapmaya grlip gece sokakta kalan vatandaşa polis dışarıda olduğu için cezayı kesmiş. Haftasonu pazara çıkacağı için mal alan pazarcılar var. Ofisinde iş yerinde hayvan besleyenler koşup mama götürmeye veya hayvanlarını almaya koştu.

Sadece luppo ve kola alan vatandaşlar yüzünden normal insanları böyle eleştiremezsiniz. Özellikle günlük yaşayan kesimi. Adam aç kalmamak için bir ekmek bir su bir sigara almaya bakkala koştu.

Yasağı yapana eleştiri yok garip gurabayı domaltıp .ikeceksiniz.

Anıl E.
12-04-2020, 10:37
Sapla samani ayırarak konuşursak zaten anlaşılır oluruz , işleriyle alakalı birden bire zorluk içine giren vatandaşlar tabii ki tamamen haklı . Tüketim çılgınlığını göz ardı edip insanlarımızın hiç "aç" kalmamış gibi saldırmasına karşı eleştirim var . Gidersin 5 yıldızlı otele kimin Türk ,kimin yabancı olduğunu açık büfede ki tabaklarına bakarak anlarsın . Daha mart ayının başında söylentisi bile yetince millet marketlere saldırdı. Açıklamanın saati ,açıklamanın ıçeriği her zaman eleştirilir bencede daha detaylı ve güzel yapılabilirdi;ama insanin davranış şeklini göz önünde bulundurun.

Bazen şaşırıyorum ,kendi ülkesinin insanını tanımayan milyonlar var

ghibli06
12-04-2020, 10:55
Sapla samani ayırarak konuşursak zaten anlaşılır oluruz , işleriyle alakalı birden bire zorluk içine giren vatandaşlar tabii ki tamamen haklı . Tüketim çılgınlığını göz ardı edip insanlarımızın hiç "aç" kalmamış gibi saldırmasına karşı eleştirim var . Gidersin 5 yıldızlı otele kimin Türk ,kimin yabancı olduğunu açık büfede ki tabaklarına bakarak anlarsın . Daha mart ayının başında söylentisi bile yetince millet marketlere saldırdı. Açıklamanın saati ,açıklamanın ıçeriği her zaman eleştirilir bencede daha detaylı ve güzel yapılabilirdi;ama insanin davranış şeklini göz önünde bulundurun.

Bazen şaşırıyorum ,kendi ülkesinin insanını tanımayan milyonlar var

milyonların halkını anlaması önemli değil ki, bizi idare edenlerin bilmesi lazım, sonuçta oy aldıkları kitleyi tanımıyorlar mı?

Anıl E.
12-04-2020, 11:04
milyonların halkını anlaması önemli değil ki, bizi idare edenlerin bilmesi lazım, sonuçta oy aldıkları kitleyi tanımıyorlar mı?

Abi sadece kendi seçmenlerinin dışarıda olduğunu düşünmek komik olmaz mı ?

ghibli06
12-04-2020, 11:29
Abi sadece kendi seçmenlerinin dışarıda olduğunu düşünmek komik olmaz mı ?

lafım çıkan kişiler kendilerinin adamı demek değil, 20 yıldır eğitmedikleri ama eğitmedikleri için kendilerine oy verdiğini itiraf ettikleri, %50 den fazla bir kesim var, sadece o kesimi bile analiz etsinler yeter...

Vatandaşımız yasağın ilanihaye devam edeceğini düşünüyor. Sınırlı birikmenin nedeni budur. Ama şundan eminim: Nasıl bir yöntem izlersek izleyelim muhakkak bir risk olacaktı. Sonuçta o saatte sokağa çıkanların sayısı 250 bin-300 bin civarındadır.

sonuçta hiçbir açıklamayı benim zihniyetimdeki kişilere yapmıyorlar, kendi seçmenlerine yapıyorlar, biz 'ötekiyiz', yukarıdaki açıklamayı sana bana yapmış olabilir mi? 250-300 bin kişi için tatava yapmayın diyor...

2jz
12-04-2020, 13:51
lafım çıkan kişiler kendilerinin adamı demek değil, 20 yıldır eğitmedikleri ama eğitmedikleri için kendilerine oy verdiğini itiraf ettikleri, %50 den fazla bir kesim var, sadece o kesimi bile analiz etsinler yeter...

Vatandaşımız yasağın ilanihaye devam edeceğini düşünüyor. Sınırlı birikmenin nedeni budur. Ama şundan eminim: Nasıl bir yöntem izlersek izleyelim muhakkak bir risk olacaktı. Sonuçta o saatte sokağa çıkanların sayısı 250 bin-300 bin civarındadır.

sonuçta hiçbir açıklamayı benim zihniyetimdeki kişilere yapmıyorlar, kendi seçmenlerine yapıyorlar, biz 'ötekiyiz', yukarıdaki açıklamayı sana bana yapmış olabilir mi? 250-300 bin kişi için tatava yapmayın diyor...

Abartmayın dediği rakam, İtalya + İspanya'yadaki toplam vaka sayısı. Şimdi diyene bir çift lafım olacak ama diyemiyorum :)

ghibli06
12-04-2020, 13:53
Abartmayın dediği rakam, İtalya + İspanya'yadaki toplam vaka sayısı. Şimdi diyene bir çift lafım olacak ama diyemiyorum :)

1 vakamız var, o da zaten yurtdışından gelmiş yani bizde salgın yok...

blow07
12-04-2020, 15:29
Abi ulkede artik yerli birsey kalmadigi icin , uretilen yerli seylerde buyuk puntolarla haber yapiliyor olmus.

https://imgrosetta.mynet.com/file/11928570/640xauto.jpg

blow07
12-04-2020, 15:37
İnsanlar 48 saat süre için o stoğu ya da sokağa çıkıp deli gibi alışveriş yapma aksiyonunu yapmadı ki. Kimse bu kararı verenlere güvenmiyor. 48 saat derler, 2 hafta evden çıkarmazlar diye yaptılar. Organizasyon, idare ve devam ettirebilme kapasitelerine kimse güvenmediği için bu panik yaşandı diye düşünüyorum ben.

Cok guzel 3150'ser TL vatandasa ceza kesiyorlar. Gelir iyi olursa uzatirlar bile bunlar bu sureci...

ghibli06
12-04-2020, 16:13
Vaka sayısının mutlaka pik yapacağını belirten Dr. Ahmet Faruk Yağcı, “Bizim ihtiyarlarımızın yaş ortalaması düşük. Bizim ihtiyarlarımızda sigara, alkol olmayınca daha çabuk iyileşiyor. 45 yaşında hızlı bir şekilde yoğun bakıma giren var. Bu virüs bizim ülkede daha iyi davranıyor. Umarım bu virüs Ramazan Bayramı ile gündemimizden çıkar diye düşünüyorum.

doktorsun, bilim insanısın, 'virüs bize iyi davranıyor' ya da 'bayramda biter bu iş' demek nasıl bir temele dayanıyor?

kado
12-04-2020, 16:25
Vaka sayısının mutlaka pik yapacağını belirten Dr. Ahmet Faruk Yağcı, “Bizim ihtiyarlarımızın yaş ortalaması düşük. Bizim ihtiyarlarımızda sigara, alkol olmayınca daha çabuk iyileşiyor. 45 yaşında hızlı bir şekilde yoğun bakıma giren var. Bu virüs bizim ülkede daha iyi davranıyor. Umarım bu virüs Ramazan Bayramı ile gündemimizden çıkar diye düşünüyorum.

doktorsun, bilim insanısın, 'virüs bize iyi davranıyor' ya da 'bayramda biter bu iş' demek nasıl bir temele dayanıyor?

O da ekmeğinin peşinde Bülent abi :)

ghibli06
12-04-2020, 16:39
O da ekmeğinin peşinde Bülent abi :)

ekrana bir biz çıkmadık zaten :)

Nightfish
12-04-2020, 17:48
ekrana bir biz çıkmadık zaten :)

Biz de çıkalım, henüz VTEC açmadı diyelim. Geçen Cuma yaşananlar yakıta ek etanol kattı, yatak sarmamak için dinlendirmek lazım falan diyelim. Solunum cihazlarına 2JZ swap yapacağız, bu şekilde çok hızlı nefes aldırarak hastalıktan minimum düzeyde etkilenicez falan diyelim. Az biraz teknik üfürünce kesin bir şey biliyor diye çıkarırlar bizi de bi kanala. Nasıl olsa herkes üfürüyor, az da biz üfürelim.

blow07
12-04-2020, 17:52
Karantinadan kacmaya calışan umreciler tukurmuştu: Yurdun guvenlik amiri koronaviruse yakalandı (https://www.mavikocaeli.com.tr/haber-karantinadan-kacmaya-calisan-umreciler-tukurmustu-yurdun-guvenlik-amiri-koronaviruse-yakalandi-73515.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&fbclid=IwAR2Y4D8wvWsMxDEvgIlDoQVrGdb1sjc0emPOzs6PL CXhuZ2eCYHWVhWrLhI)

Simdi bu umreciler cennetlik mi ? Agir bir ceza almasi gerekmez mi diyecegim ki dindar olduklari aklima geliyor...

emresener
12-04-2020, 18:20
18.770 kişiye ceza yazılmış temiz para herhaftasonu güzel gelir

2jz
12-04-2020, 18:40
Güzel şeyler de olmuyor değil :D

Vatandaş salgın ile, faturalar ile, kira ile, gelir kaybı ile uğraşırken bazı bürokratlarda oturup görev yaptıkları yönetim kurulu üyeliklerinin vergisiz net maaşlarını belirlemekle uğraşmışlar. Dünkü resmî gazetede yayımlanan o karar!

Herkesin bir derdi var; kiminin ekmeği bayat, kiminin pırlantası kucuk! – VERGİYE DAİR (https://vergiyedair.com/2020/04/11/herkesin-bir-derdi-var-kiminin-ekmegi-bayat-kiminin-pirlantasi-kucuk/)

https://twitter.com/ozanbingoll/status/1249249640932954113

ChuckBartowsKi
12-04-2020, 18:43
18.770 kişiye ceza yazılmış temiz para herhaftasonu güzel gelir

Gelsin yeni range rover s serileri yaşasın...

ghibli06
12-04-2020, 19:17
BAKAN KOCA: İLK DEFA YOĞUN BAKIMA GİREN VE ENTÜBE OLAN HASTA SAYISAL OLARAK EKSİĞE DÜŞTÜ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 10 gündür yatan hasta, yoğun bakıma giren hasta ve entübe edilen hastadaki artış hızının düşme eğiliminde olduğunu belirterek, "Bugün ilk defa yoğun bakıma giren ve entübe olan hasta sayısal olarak eksiğe düştü. Yani yüzde 3- 3,5 oranında bir düşüş söz konusu oldu. Her geçen gün yoğun bakımda yatan hastanın yatış gün sayısının da azaldığını görüyoruz" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üniversite rektörleri, dekanları ve hastane başhekimleri ile video konferansla toplantı yaptı. Bakan Koca, toplantıya ilişkin videoyu Twitter hesabından, "Koronavirüs hastalarının tedavi tablosunda bugün yeni bir gelişme var. Türkiye ölçeğinde yoğun bakım toplam hasta sayımız ilk kez azaldı. 6 üniversitemizden bilim insanlarımız aynı kanıda. Bu izlenen tedaviyle, tedbirlerin sonucudur. Tedbirlerle alacağımız sonuç nettir" notuyla paylaştı.

https://i4.hurimg.com/i/hurriyet/75/770x0/5e91f6b1c9de3d0dd8b07b96

bütün sayılar artmış, ölüm rakamı 3 haneye gelmiyor ama yoğun bakım eksiye düşmüş, çok sevindirici!!!

livaneli
12-04-2020, 20:22
Güzel şeyler de olmuyor değil :D

Herkesin bir derdi var; kiminin ekmeği bayat, kiminin pırlantası kucuk! – VERGİYE DAİR (https://vergiyedair.com/2020/04/11/herkesin-bir-derdi-var-kiminin-ekmegi-bayat-kiminin-pirlantasi-kucuk/)

https://twitter.com/ozanbingoll/status/1249249640932954113

Yürek soğutucusunun adını küfür koymuşlar.

_opeth
12-04-2020, 20:30
Yarından itibaren Ankara'da maskesiz otomobili olana da ceza çakacaklar. Maske eczanede yok sattirmadigin gibi dağıtımını da yapamadin ama maske yoksa ceza. Vallahi mükemmel.

_opeth
12-04-2020, 20:31
Ankara'da yeni koronavirus tedbirleri (https://www.trthaber.com/m/?news=ankarada-yeni-koronavirus-tedbirleri&news_id=475583&category_id=1)

Kaynak

BARR
12-04-2020, 20:33
Muhteşem Süleyman istifa etmiş.

Kahn23
12-04-2020, 20:34
Sağlık Bakanının o kadar çabasını 1 kararla hiçe saydı. İyi oldu gittiği.

2jz
12-04-2020, 20:38
İsabet oldu.

dorukky
12-04-2020, 20:38
Cesar brutusu aslanlı kafese attı. Brutuste o atmadı ayagım kaydıda dustum dedi.

Eworen
12-04-2020, 20:39
Tabikide istifa ettirildi
Ulkede sadece tek 1 kisi karar alir digerleri uygular..

livaneli
12-04-2020, 20:42
Muhteşem Süleyman istifa etmiş.

Cumbabanın talimatıyla yasağı ilan ettiğini söylememiş miydi?

ghibli06
12-04-2020, 20:44

ülkede 15 senedir kararları kim alıyorsa, sokağa çıkma yasağını da o ilan etmiştir, bu şeye döndü, MSB başkanı Suriye'ye savaş ilan etmiş, benim haberim yok!!!...

BARR
12-04-2020, 20:44

Omuzları atarken düşünecekti :hehe:

MK8800
12-04-2020, 20:45
Binali dayım sahneye çıkar mı

Anıl E.
12-04-2020, 20:49
Binali dayım sahneye çıkar mı

Otursun keyfine baksın,sağlık bakanı gibi en azından becerebilecek birileri gelir umarım.

ErayCerit
12-04-2020, 20:57
Göz göre göre atladık,düştük sandınız

S.Soylu

ghibli06
12-04-2020, 21:27
cumadan beri diyoruz ki, 'haftasonu için sokağa çıkmama yasağı doğru ama bunun tebliğ şekli hatalı!'... 2 gündür bu kararı savunan, asıl sorun halkın gerizekalı olması diyen yandaşlar şimdi çıkmış 'karar hatalıydı, bu şekilde mi ilan edilir!!!' diyor :) yahu ölür müsün öldürür müsün...

Gokhan43
12-04-2020, 21:41
İstifası kabul edilmedi falan diyorlar twitterda ama ?

ghibli06
12-04-2020, 21:48
İstifası kabul edilmedi falan diyorlar twitterda ama ?

istifa kabul etmezse bu yandaş medya kaç defa dönecek 2 gün içinde? yazık değil mi onlara?

2jz
12-04-2020, 21:57
istifa kabul etmezse bu yandaş medya kaç defa dönecek 2 gün içinde? yazık değil mi onlara?

Onlar için çok zor olmaz. Cuma gece ayrı, cumartesi gün içinde ayrı, pazar sabah ayrı, içinde bulunduğumuz pazar akşam ayrı şeyler dediler. Yarın başka bir şey deseler çok zor olmaz :)

Gokhan43
12-04-2020, 21:58

Onlar biz kadar dert etmiyordur emin ol :)

livaneli
12-04-2020, 22:28
"Gayretle ve titizlikle yürütülen bir süreçte tamamen salgının önlenmesine yönelik hafta sonu sokağa çıkma kararının uygulanmasının sorumluluğu, her yönüyle ŞAHSIMa aittir..." (Süleyman SOYLU)

Kimdi şahsım? :D

oguzedr
12-04-2020, 22:38
Akp bizim insanı çözmüş o yüzden güzel oynuyorlar;)

Kahn23
12-04-2020, 22:49
Reis istifayı kabul etmemiş.

KÖROĞLU
12-04-2020, 22:58
Bu abinin geçmişte söylediklerini ne çabuk unuttu insanlar vay be.

Şahsi kanaati ile istifa ettiğini düşünsem çok onurlu bir davranış sergilediğini düşünür ülke adına sevinirim ama sanırım gerçeği hepimiz biliyoruz.

O değil de wh durumunda birisi

"sn. soylu nun bir yere gittiği yok sevinmeyin soysuzlar yazmış birisi.

Benzer ifadeyi biz yazsak ülkenin kuzey kısmında ücretsiz tatil kazanırız.

Entersan.

Emre-Dylan
13-04-2020, 00:18
İşleri güçleri 2 gram akıla sahip insanları kandırmak, nabız yokladılar resmen halk ne diyecek ne edecek diye. Baktı ki ses yok halktan, tayip kabul etmeyeceğiz dedi sonra bunu haber yaptılar. Millet de haberi görüp gaza gelip yok yedirmeyiz bakanı falan filan paylaşım yapıyor. Adamlar devlet yönetmiyor, brezilya dizisi çekiyor resmen şaka gibi pardon adam dedim...

Emre-Dylan
13-04-2020, 00:20
Bu abinin geçmişte söylediklerini ne çabuk unuttu insanlar vay be.

Şahsi kanaati ile istifa ettiğini düşünsem çok onurlu bir davranış sergilediğini düşünür ülke adına sevinirim ama sanırım gerçeği hepimiz biliyoruz.

O değil de wh durumunda birisi

"sn. soylu nun bir yere gittiği yok sevinmeyin soysuzlar yazmış birisi.

Benzer ifadeyi biz yazsak ülkenin kuzey kısmında ücretsiz tatil kazanırız.

Entersan.

Ya tolga abi çıkarları uğruna her boku yediler, esas soysuz bu ülkenin kaymağını yiyenler. Bizim içimiz rahat kimin ne *** olduğu biliyoruz boşver :D

VW6R
13-04-2020, 00:32
İt iti ısırmaz !

RafetAraç
13-04-2020, 00:50
yaptılar gene tiyatrolarını

i-vtec07
13-04-2020, 06:25
Bizim insanımız ne kadar da seviyo kula kulluk etmeyi!

Şahışlar gelir gider devlet baki kalır ..

Anıl E.
13-04-2020, 06:42
Güzel zaman geçti, ellerine sağlık :)

ghibli06
13-04-2020, 08:08
A.Selvi yazdı, 13 Nisan yani bugün kırılacakmış pandemi, 20 mayıs gibi atlatıyoruz... dur ben bir de bizim kasaba sorayım o ne diyor...

rebelh
13-04-2020, 08:16
ss pelikana karşı hat trick yaptı..

aykutsafakyaman
13-04-2020, 08:31
Sinyal zamaniiiiii

Wromm
13-04-2020, 09:41
İşleri güçleri 2 gram akıla sahip insanları kandırmak, nabız yokladılar resmen halk ne diyecek ne edecek diye. Baktı ki ses yok halktan, tayip kabul etmeyeceğiz dedi sonra bunu haber yaptılar. Millet de haberi görüp gaza gelip yok yedirmeyiz bakanı falan filan paylaşım yapıyor. Adamlar devlet yönetmiyor, brezilya dizisi çekiyor resmen şaka gibi pardon adam dedim...

Bence olay dizi, tiyatro değil parti içi restleşme gibi duruyor. Soylunun istifa mektubunu hala sayfasından kaldırmadı veya kendi ağzından bir açıklama gelmedi. 2-2 buçuk süren ilk görüşmelere noktalı virgül konuldu sadece.

Kim ne imtiyaz kopardı önümüzdeki süreçte göreceğiz. Pelikan&Damat vs Soylu kapışma süreci artık net şekilde ortaya çıktı.

Skyhawk34
13-04-2020, 09:48
Maske konusuyla alakalı bir şey sormak istiyorum ? Maskelere nereden ulaşabiliyorsunuz ? Torbacınız varsa banada numarasını verirmisiniz ?

jeffy
13-04-2020, 10:00
ss pelikana karşı hat trick yaptı..

Bence olay dizi, tiyatro değil parti içi restleşme gibi duruyor. Soylunun istifa mektubunu hala sayfasından kaldırmadı veya kendi ağzından bir açıklama gelmedi. 2-2 buçuk süren ilk görüşmelere noktalı virgül konuldu sadece.

Kim ne imtiyaz kopardı önümüzdeki süreçte göreceğiz. Pelikan&Damat vs Soylu kapışma süreci artık net şekilde ortaya çıktı.

Bende aynen böyle düşünüyorum.

Soylu bi zar attı , düşeş geldi. Şimdi damat düşünsün..

fatihcakin
13-04-2020, 10:04
Maske konusuyla alakalı bir şey sormak istiyorum ? Maskelere nereden ulaşabiliyorsunuz ? Torbacınız varsa banada numarasını verirmisiniz ?

Evet arkadaşlar bu sabah yani 13 nisan sabahı dört eczaneye sordum maske satışı yapmıyoruz dediler,
internetten başvuru yapıcaksınız vb. şeyler söylendi sizlerde durum nasıl ?

Dipnot:Eptt başvurusunu yapmıştık, ama gelen giden yok.

arda35
13-04-2020, 10:06
Dün gündemi değiştirmeyi başardılar bir şekilde. Bakalım bugün sağlık bakanı ne açıklama yapacak. Birileri halkı paniğe sevk etti ve bile isteye virüsün yayılmasına sebep olundu. Hiçbir ayrıntı vermeden sokağa çıkma yasağı ilan edilmesini nasıl savunacak, cidden merak ediyorum.

rebelh
13-04-2020, 10:11
yeni düzende görünen putin-medvedev neyse reis-soylu o artık
birilerini dün gece uyku tutmamıştır
soylu iyi zar attıı..

Oznsrl
13-04-2020, 10:18

ablam başvuru yapmıştı yaş sıralamasına göre gidiyormuş sanırım anneme mesaj geldi bitek.henüz almadı bugün bi uğricak eczaneye ne olcak ne biticek haber veririm

halili
13-04-2020, 10:20

1 SAAT önce eczanede kuzenimin eşi kalfa ona sordum.Yaş sıralamasına göre mesaj gelicek. onunla gelmen lazım dedi.Dedim TC girince mesaj düşer ona göre verirsin dedim yok dedi önce mesaj gelcek :)Yılsonuna kadar gelirse mangal yaparken kullanıcaz galiba..

imprezaWRC
13-04-2020, 10:50
ablam başvuru yapmıştı yaş sıralamasına göre gidiyormuş sanırım anneme mesaj geldi bitek.henüz almadı bugün bi uğricak eczaneye ne olcak ne biticek haber veririm

Yaş sıralaması mı? Oha, bir ara sıra gelir artık. Tam sıra gelir o sırada salgın biter.

Anıl E.
13-04-2020, 10:51
Geçen hafta tanesini 5 tl'ye satan eczaneler,şimdi maske yok diyor. Kiminle hallediyorlarsa halletsinler dertlerini,şikayetçi oldum.

Emre-Dylan
13-04-2020, 11:08

Zaten ezelden beridir düşmanlar bu ihtimalde yüksek. Reis olmasa damadı çoktan harcamıştı soylu.

jeffy
13-04-2020, 11:08
Geçen hafta tanesini 5 tl'ye satan eczaneler,şimdi maske yok diyor. Kiminle hallediyorlarsa halletsinler dertlerini,şikayetçi oldum.

İyide adamlar ne yapsın.. Satıyorlardı satmak yasak dediler.. Satsa yine şikayet edilme riski var. Parayla aldığını bedavayamı versinler? Bir belirsizlik var şu anda kim alacak nasıl alacak kim karşılayacak kim gönderecek ne zaman gönderecek kimse bilmiyorki.

Anıl E.
13-04-2020, 11:16
İyide adamlar ne yapsın.. Satıyorlardı satmak yasak dediler.. Satsa yine şikayet edilme riski var. Parayla aldığını bedavayamı versinler? Bir belirsizlik var şu anda kim alacak nasıl alacak kim karşılayacak kim gönderecek ne zaman gönderecek kimse bilmiyorki.

Ya yok ben zaten hak veriyorum,stok yaptılar bir sürü para bağladı adamlar .. Devleti devlete şikayet edemeyeceğimze göre ne yapalım abi ? Her gün sokaktayım,işe gidip geliyorum,mevcut maskem bitmek üzere.

Allah'a emanet ilerliyor bu süreç,e devletten başvuru yaptık henüz gelmedi. Eğer yaş muhabbeti doğruysa 2 haftadan önce gelmez.

EOZDAG
13-04-2020, 11:18
Ya yok ben zaten hak veriyorum,stok yaptılar bir sürü para bağladı adamlar .. Devleti devlete şikayet edemeyeceğimze göre ne yapalım abi ? Her gün sokaktayım,işe gidip geliyorum,mevcut maskem bitmek üzere.

Allah'a emanet ilerliyor bu süreç,e devletten başvuru yaptık henüz gelmedi. Eğer yaş muhabbeti doğruysa 2 haftadan önce gelmez.

İşe yarıyor mu bilmiyorum ama yıkanabilir olanlardan alsanız. Devletin vereceği de yetmez çünkü size.

Anıl E.
13-04-2020, 11:21
İşe yarıyor mu bilmiyorum ama yıkanabilir olanlardan alsanız. Devletin vereceği de yetmez çünkü size.

Siyah maske ise,onu hiç önermiyorlar. İlk yıkamada özelliğini yitiriyor diyorlar.

Oznsrl
13-04-2020, 11:26
Yaş sıralaması mı? Oha, bir ara sıra gelir artık. Tam sıra gelir o sırada salgın biter.

valla abi önce anneme mesaj geldi biz dedik hepsi gelsin tek seferde gider alırız sonra internette okudum işte önce 60 65 sonra 55 60 yaş grubuna öyle sıradan dağıtılcak diye doğru bilgimi bilmiyorum ama anneme mesaj gelip bize daha gelmemesi doğrular gibi

Skyhawk34
13-04-2020, 11:55
Açıklamada maske satışı yasak dedi. Bu sayede halkın maskelere ulaşımı kesildi. Devlet dağıtacak dedi ancak ptt çalışanlarıda başta olmak üzere kimse birşey bilmiyor. Ptt çalışanları zaten aşırı bir yoğunluk var birde onlarla nasıl uğraşacağımızı müdür bile bilmiyor diyor :D

Sonuç olarak maske diye birşey ortada yok ve virüsün aksırıp tıksırmakla olan yayılımın arttırılması için gerekli tüm adımları devletimiz bizim için atıyor.

2. bir konu olarakta tozlu ortamlarda çalışanlar 3m vflex ve türevi maskeler kullanıyor. Bu maskeleri satan e ticaret firmalarıda maske satışına yasak geldiği için ellerindeki bu maskeleri satamıyorlar.

Nereden tutsan elinde kalıyor.

emresener
13-04-2020, 12:01
Bana Cumartesi günü Ptt ile iki paket maske geldi. Bahçelievlerde oturuyorum yaşım 33 :)
Edevletten gelen mesaj yok. İki yerede başvuru yapmıştım.

CloudGrey
13-04-2020, 12:14
adamlar satışı yasakladı iyi güzel biz vericez dedi oh ne güzel sosyal devlet bu olmalı.
ama 10 gündür beklioz tık yok.e devlette 5 kere başvuru yaptık.

sal bizi parayla alak , yok oda olmaz yasak.
ee beleş dağıt , olmaz sırayla.
-sıra ne zaman gelir?
+Allah büyük.

eee ananın ....

ghibli06
13-04-2020, 12:17
adamlar satışı yasakladı iyi güzel biz vericez dedi oh ne güzel sosyal devlet bu olmalı.
ama 10 gündür beklioz tık yok.e devlette 5 kere başvuru yaptık.

sal bizi parayla alak , yok oda olmaz yasak.
ee beleş dağıt , olmaz sırayla.
-sıra ne zaman gelir?
+Allah büyük.

eee ananın ....

salgın bitince bolca dağıtırlar...

MCN21
13-04-2020, 12:25
Bana Cumartesi günü Ptt ile iki paket maske geldi. Bahçelievlerde oturuyorum yaşım 33 :)
Edevletten gelen mesaj yok. İki yerede başvuru yapmıştım.

Hadi sırayı da geçtik, yada yaşlılar çıkmasın diye az verildi. Sokağa çıkma yasağa olmayan çalışan insananın neyine yetecek 2-3 tane maske?

Satış yasağı gelmeden hacimli dağıtım yapacaklardı. Zaten ücretsiz maskeye ulaşabilen insanların çoğu parayla maske almaz. Şuan kullanacak maske bulamıyor insanlar.

baskan96
13-04-2020, 12:45
Şimdi adliyeler vs. kapalı. Mahkemeden gelen tebligata cevap için son süremiz ne zaman 15 Mayıs diye okudum ama?

baskan96
13-04-2020, 12:46
AşkınS. Abi sen bilirsin seni etikleyeyim

Alpii
13-04-2020, 14:28
Geçen salı ya da çarşamba edevletten bizde basvuru yaptık gelen giden olmadı henüz

Hakan Girginer
13-04-2020, 15:30
Benim maskem çok pratik.
Ev şeklinde, kapısı, penceresi var.
İçinde oturuyorum.

2jz
13-04-2020, 15:41
Dışarıda adım atacak yer yok. Bir kaç şey almam gerekiyordu market ağzına kadar dolu. Pazar tenhaysa taze bir şeyler alayım dedim, pazarda adım atacak yer yok. Girmeden geri döndüm. Kaldırımda yürümek bile mümkün değil. Caddede kenardan kenardan yürüdüm.

Evde kalma yasağı var herkes dışarı çıksın deseler bu kadar insanı dışarıya çıkaramazlar.

Gokhan43
13-04-2020, 15:45
2 gün yasaktan sonra bugün sanki virus bitti artık normal hayata dönebiliriz psikolojisi oluştu insanlarda heralde dışarılar ana baba günü insan kaynıyor.

ghibli06
13-04-2020, 15:52
2 gün yasaktan sonra bugün sanki virus bitti artık normal hayata dönebiliriz psikolojisi oluştu insanlarda heralde dışarılar ana baba günü insan kaynıyor.

virüs işi bitti, bayramda bir şey kalmaz, direnci kırıldı, virüs bize iyi davranıyor... ölümler devam etsin ama salgın ve corona işi bitti 1 haftaya her şeyi normale döndürmeye başlarlar...

zOnstyLe
13-04-2020, 16:05
Önemli ihtiyaclar ve kayınvalideye alısveriş için metroya gittim, daha yoldayken bu ne ya salgın bittimi dedim herkes dısarda trafik vardı resmen. Markete geldim Otopark doluydu ama içerisinin bu kadar dolu olabileceğini tahmin etmiyordum her kasada en az 25 kişi sırada içerisi hıncahınc tuvalet kagıdı vs talan etmişler. Direk cıktım en yakın bim'e girdim millet delirmiş resmen ya..

2jz
13-04-2020, 16:11
Açıkça söylenmiyor ama bence bu virüse karşı politikamız kitle bağışıklığı. Aslında aşıda kitle bağışıklığına örnek ama Dingiltere'nin ilk başta uyguladığı gibi toplumun üstüne virüs atarak bunu uygulanaya çalışıyoruz. Büyük kumar. Aşıyla kontrollü şekilde yaptığımızı bu şekilde sağlık sistemini çökerterek yaparız.

Herkes canının kıymetini bilsin dikkat etsin. Yönetenleri tek etkileyeceği nokta miting meydanlarında "Ben 80 milyonun cumhurbaşkanıyım" demek yerine "ben 75 milyonun cumhurbaşkanıyım" demek olur.

kado
13-04-2020, 16:12
https://twitter.com/selvacam/status/1249473767727943683?s=12

🇹🇷 Ahmet Hamdi Camlı Twitter'da: "Bir kısım maaşlı troller Kadın Kolları başkanımızın uzerine gittiğini goruyorum. Hatırlattıkları davamızın ana ilkeleridir❗
Bu dava lafı kolay ağzından cıkaranlarla buralara gelmedi, mesele ters esen ruzgarda istikamet almaktı, hedefine doğru esen ruzgarda yelken kolay dolar❗… https://t.co/b0nDqd0SMp" (https://twitter.com/ahmethamdicamli/status/1249641096260567040)

Bunlar başladılar birbirlerine girmeye.

VETTE
13-04-2020, 16:24
Ankara Yenimahalle de oturuyorum.Acil ihtiyaçlar için çarşıya indim.Normal zamanda bu kadar kalabalık görmemiştim.Ana baba günü.Fırından ekmek alayım dedim.1m mesafe koruyarak bekliyoruz.1 tane denyo daldı içeri sıra mıra hak getire...
Velahavle bulaşma dedim.Kasa için yine mesafe kolluyoruz 3 kişi.Bir dallama daha aradan geçerken hocam sosyal mesafe gereği ayrı duruyoruz keyfimizden değil dedim.Baktı şöyle bir buyrun diyor.Kimseye uymadan sağ salim gelebildim eve;)

220T
13-04-2020, 16:49
Son mesajlarınızdan anlaşılıyor ki durum bundan ibaret:

https://i.hizliresim.com/sFTxAf.jpg

_opeth
13-04-2020, 16:53
hanımı işe bırak maaşı almaya git annemin işleri için bankaya git geri dön eve alışveriş yap baya bir kalabalıkla içiçe oldum. Evde iki tane ffp3 maske vardı onları kullandık bitti. eczaneden son satın aldığımız maskelerden kullanmaya başladık iki tane aldım ilk markete girerken alerjiden dolayı markette aksırdım eve gidince çöpe attım ikinci maskeyi markete girerken takarken bir tarafındaki ipi koptu küfrederek eve geçtim yeni maske ile tekrar markete geçtim.

Muharrem C.80
13-04-2020, 18:06
Bugün 10 dk arabayla dolaştım. Böyle kalabalık yok marketlerin önü s şeklinde metrelerce sıra sosyal mesafe hikâye, parklarda öbek öbek insan piknik yapıyor sereserpe yatıyor, çarşıda bazı cafeler açık kimse virus varmış gibi davranmıyor. Arabalarının içinde maske takan dısarda dolasandan fazla.. 155i aradım tam 1 saat boyunca 15 defa 14 ünde düsmedi bir sefer düştü onda da telefonu açan olmadı. Başının sıkıştığını hayal et. Bu yüzden bireysel silahlan.

emresener
13-04-2020, 18:22
İran virüs başladığından beri 110-130 bandında can kaybı açıklıyor.
Türkiye’de 95-98 can kaybı açıklanıyor.

Garip bir sürec.
Haftasonu yasağı gelecek haftayada taşındı. Bu sefer haftabaşından bildirdiler bakalım çarşı pazar ne durumda olcak

enesy
13-04-2020, 19:31
İran virüs başladığından beri 110-130 bandında can kaybı açıklıyor.
Türkiye’de 95-98 can kaybı açıklanıyor.

Garip bir sürec.
Haftasonu yasağı gelecek haftayada taşındı. Bu sefer haftabaşından bildirdiler bakalım çarşı pazar ne durumda olcak

Standart rakama bağladılar infial olmasn bilmemne diyedir muhtemelen. 10 gündür 90 ile 98 aralığında gidiyor. vakalar 1000 1000 artıyor vefat hep aynı

2jz
13-04-2020, 20:01
İran, Çin, Rusya gibi ülkelerden gelen rakamlara inanmak iyi niyetten ziyade saflığa girer.

lethaldoze
13-04-2020, 20:16
Tek kullanımlık maskeyi kaç gündür kullanıyorum. Çıkartınca dezebfektan alkol sıkıyorum. İşe gidiyrum mecbur. Böyle rezillik olmaz biz bu maskeyi nerden bulucaz. Yahu ilkokul çocuğuna versen daha iyi yönetir yeminle...

2jz
13-04-2020, 20:29
Tek kullanımlık maskeyi kaç gündür kullanıyorum. Çıkartınca dezebfektan alkol sıkıyorum. İşe gidiyrum mecbur. Böyle rezillik olmaz biz bu maskeyi nerden bulucaz. Yahu ilkokul çocuğuna versen daha iyi yönetir yeminle...

En azından böyle kullanacaksanız çamaşır suyu ve 70 derece üstü su ile temizleyin.

ghibli06
13-04-2020, 20:42
aynen tahmin ettiğim gibi oldu,kontrol edemiyorsan inkar et politikasına geçiş yapıyoruz... hiç bir bilimsel veri yokken, virüsün Türklere iyi davrandığını ve de düşüşe geçtiğini konuşuyorlar akşamdan beri... zaten h.sonu sokağa çıkma yasağındaki sorumluluklarını örtmek için artan vaka sayılarını da göremeyeceğiz, tam tersi, 'bakın 350.000 kişiyi sosyalleştirdik birbirine, hiç bir şey olmadı, demek ki dışarı çıkabiliriz, haydi işinize gücünüze!' diyecekler... bu salgınla beraber bütün medya ve sosyal medyanın nasıl bir yalan dolan kaynağı olduğunu bir kez daha görmüş olduk...

_opeth
13-04-2020, 22:34
Nonwowen Tela Maske Kumaşı 40cmx10m Fiyatı ve Ozellikleri - GittiGidiyor (https://www.gittigidiyor.com/kozmetik-kisisel-bakim/nonwowen-tela-maske-kumasi-40cmx10m_pdp_548395967)

maske için üretime geçeceğiz anlaşılan bu gidişle

Blackbird
13-04-2020, 22:58
Burakakkul 1 ay önce hastalik tespit edilmişti adam daha yeni çıkti hastaneden ama ne kadar kötü durumda videolerdan anlaşılıyor, fizik tedavi vs.. alacakmiş zor sureç.

Bu virus kalici hasar bırakıyor diyen Dr var, ne olduğu hala kapali kutu.

Benimde gözlemledigim bu haftasonu karantina olayi milletin gazini aldi, haftasonu gorevimizi yaptik haftaici hersey normale döndü, yanlış yoldayiz yine.

2jz
13-04-2020, 23:58
Nonwowen Tela Maske Kumaşı 40cmx10m Fiyatı ve Ozellikleri - GittiGidiyor (https://www.gittigidiyor.com/kozmetik-kisisel-bakim/nonwowen-tela-maske-kumasi-40cmx10m_pdp_548395967)

maske için üretime geçeceğiz anlaşılan bu gidişle

Use Cloth Face Coverings to Help Slow Spread | CDC (https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/prevent-getting-sick/diy-cloth-face-coverings.html)

Maske yapmak için şunu inceleyebilirsiniz.

emresener
14-04-2020, 02:15
Heh bir deprem eksikti oda oldu 4.1 karadeniz arnavutköy açıkları

Günkut
14-04-2020, 02:17
Heh bir deprem eksikti oda oldu 4.1 karadeniz arnavutköy açıkları

Deprem geldi çernobilde yangın başlamış radyasyonlu bölgeye 600 mt kalmış , yakında sur üflenirse hiç şaşırmam.....

Ek olarak artık korona olayı kaç kişiye sıradan gelmeye başladı ?

CVK
14-04-2020, 02:56
Aynen oyle birileri surekli muhalefet oluyor ne yazikki. Istanbulda yasayanlar icin havadan dolayi bunu tahmin etmek zor degildi zaten. Oglen haber verselerdi ortalik yine karisirdi. Hatalari sokaga cikma yasagi ilan edilmesiyle aciklama gelmesi arasinda 1 saat. Halk cahil zaten videolara bakin hamgi kesim oldugunu anlarsiniz. Bakin beyler bu hukumet devlet parti ne derseniz deyin sizin 1 yatiriminiz var ise bu adamlarin 1000yatirimi var emin olun sizden once bu salgini yok etme cabasindalar o yuzden rahat olun

İsteyen istediğine muhalefet olur ne var bunda? Millet artık düşüncelerini de mi söylemesin :D bu forum da mı sussun?

samara
14-04-2020, 06:54
Deprem geldi çernobilde yangın başlamış radyasyonlu bölgeye 600 mt kalmış , yakında sur üflenirse hiç şaşırmam.....

Sanırım bu korona hastalığını herkez geçirecek.

stlegal
14-04-2020, 07:45
bu virüs bana bir şey öğretti tüm dünya götünü yıkamıyormuş..Anlamış değilim tuvalet kağıdına bu kadar saldırmaya..

ghibli06
14-04-2020, 07:57
bir arkadaşım yollamış gece, excele geçirdim, evet durum böyle isteyen kontrol etsin

https://i.hizliresim.com/SrfCKe.jpg (https://hizliresim.com/SrfCKe)

ölüm sayıları gerçeği yansıtmıyor diyenler linç ediliyor da, ben uzun zamandır bunu formülize ettiler diyorum, işte ispatı...

Evrenoz
14-04-2020, 08:12

Yahu akşam 22.00'da yapılan açıklamanın alternatifi öğlen saati mi?
Pazartesi'den belli değil miydi haftasonunun güneşli olacağı. Ben bile söylendim bütün hafta "haftasonu hava güneşli, hala sokağa çıkma yasağı gelmedi" diye.
Bu haftasonu da güneşli, pazartesi akşamından koydular sokağa çıkma yasağını. Yapılması gereken de buydu.
Çıkarsın pazartesi akşamı, haftasonu yasak var, fırın mırın açık. panik yapmayın, yasak sadece 2 gün, istisnası şu şu
dersin, dün dediğin gibi...

Ha ama her konuda olduğu gibi bu konuda da pazartesi gününden cumartesiyi görme, cuma akşamı 22.00'da açıklanırsa milletin ne yapacağını tahmin etme gibi yetenekleri olmadığından onbinlerce kişinin enfekte olmasına sebep oldular.

AlpEren
14-04-2020, 08:42
bir arkadaşım yollamış gece, excele geçirdim, evet durum böyle isteyen kontrol etsin

ölüm sayıları gerçeği yansıtmıyor diyenler linç ediliyor da, ben uzun zamandır bunu formülize ettiler diyorum, işte ispatı...

Bugun ve yarin kac cikacak acaba ?

ghibli06
14-04-2020, 08:43
Bugun ve yarin kac cikacak acaba ?

vaka sayısını söyle, ölüm sayısını hemen vereyim...

alperkirman
14-04-2020, 08:55
artış miktarıda fomüle gibi duruyo
yani bugün 4273 kişi vaka ve 90 vefat açıklanması gerekiyo ?

dorukky
14-04-2020, 09:44
Tuhaf olanıda hergun 90 95arası olum olması hic inandırıcı degil. 100e limit koymuslar gibi. 5000vaka varkende olum aynıydı 50000vaka oldu olum sayısı aynı. Hani en genc nufus avrupada bizde olum oranı ondan dusuk diyebiliriz. Ve inanın hastane kalite sayısı avrupadan cok daha ıyı durumdayız

imprezaWRC
14-04-2020, 09:49

Ben meteoru bekliyorum, o seke seke çarpsın bu sene finali yapalım olsun bitsin.

Anıl E.
14-04-2020, 10:11
Evrenoz abi ben insanların davranış biçiminden bahsediyorum. Yasak saatinin bitmesinden itibaren yine uzun kuyruklar oluştu,millet hava almaya çıktık patlatık 2 gün diye açıklamalarda bulundu.. Gece 12'de o kalabalığa girecek kadar ,o gereksiz tehlikeyi üstüne alacak kadar ne acelesi olabilir insanın bilmiyorum. Yasak saatinin bitmesinden bahsediyorum :) Çin de evlerine çivilediler insanları,bizimkiler 2 gün de çatladı patladı.

Yoksa açıklanma saati,biçimi,içeriği illa ki eksik ya da hatalı,ben normal bir şekilde de olsa farklı görüntülerin olmayacağını biliyorum çünkü Türk insanının huyu ve karakteri belli. Yasak saati bitmiş,sabah ya da müsait zamanda alabileceğin bir ürünü gece 12'de o kalabalık sıraya girerek beklemek cahillikten başka bir şey değil.

Aktaş61
14-04-2020, 10:25
bu virüs bana bir şey öğretti tüm dünya götünü yıkamıyormuş..Anlamış değilim tuvalet kağıdına bu kadar saldırmaya..

bende anlamıyorum bunu hadi avrupada taharet musluğu ve *** yıkama kültürü yok o yüzden tuvalet kağıdına saldırdılar ama bizim ülkemizde neden millet bu kadar tuvalet kağıdına saldırdı enteresan dediğiniz gibi bizimkilerdemi yoksa :D

halili
14-04-2020, 10:41
Evrenoz abi ben insanların davranış biçiminden bahsediyorum. Yasak saatinin bitmesinden itibaren yine uzun kuyruklar oluştu,millet hava almaya çıktık patlatık 2 gün diye açıklamalarda bulundu.. Gece 12'de o kalabalığa girecek kadar ,o gereksiz tehlikeyi üstüne alacak kadar ne acelesi olabilir insanın bilmiyorum. Yasak saatinin bitmesinden bahsediyorum :) Çin de evlerine çivilediler insanları,bizimkiler 2 gün de çatladı patladı.

Yoksa açıklanma saati,biçimi,içeriği illa ki eksik ya da hatalı,ben normal bir şekilde de olsa farklı görüntülerin olmayacağını biliyorum çünkü Türk insanının huyu ve karakteri belli. Yasak saati bitmiş,sabah ya da müsait zamanda alabileceğin bir ürünü gece 12'de o kalabalık sıraya girerek beklemek cahillikten başka bir şey değil.

O gece lastik yakanmı dersin silah atanmı dersin.ne oluyor diye kalktım 9 da yatmıştım ben.

GokhanRS
14-04-2020, 10:55
Bence çok takmayın, kalan sağlar bizimdir. Biliyorum illaki bunların hataları yüzünden hastaneler kilit olabilir. Masum birçok insanın canına mal olabilir.

Ancak unutmayın ki aramızda masum tek bir insan yok. Hepimiz kendi eğitimimizle kendi cehaletimizi üstümüzden atmakla uğraştık. Modifiye yaptık Rolling yaptık. Chip tuning ülkenin cehalet seviyesinden çok daha önemliydi bizim için. Hiçbirimiz demedik ki taşın altına elimizi koyalım, siyasetle aktif ilgilenelim, hatta örneğin bende sizle mi uğraşacağım modunda fırsatı buldum mu kaçtım yurtdışına, o yüzden suçlu olan cahiller değil. Asıl suçlular aldıkları eğitime rağmen ülkesi için gerçek anlamda çaba göstermemiş hepimiz. O yüzden şu saatten sonra kimseyi suçlayamıyorum. Bizde de b.kluk var çünkü.

kado
14-04-2020, 11:10

son bir haftada olum/vaka oranının 0.021 olması - sayfa 2 - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/son-bir-haftada-olum-vaka-oraninin-0-021-olmasi--6472464?focusto=105346675)

atituti
14-04-2020, 12:27
bütün dünya sokaga cikma yasagi ilan edip ölen ölsün kalan saglar bizimdir demeden bu virusten kurtulamicaz belli oldu

oguzedr
14-04-2020, 12:51
Edirne deki vaka sayısı 250 ölen 4 kişi var. İl il güncel sayıyı nereden öğrenebiliriz

emrhn28
14-04-2020, 13:07
Oturduğum sokakta hayat normal işlemeye devam ediyor. Jant lastik, cam filmi ve tesisatçılar full durumda. Bir arabanın başında 10 kişi folyo çekiyorlar :) şimdi bende bir aydır evdeyim, sokakla ilgili sadece market ve atm işlerim var. Camdan bakarken bu insanlara ölen ölsün kalan sağlar bizimdir diyorum... Ama günahsız insanlarında canı yanacak ona üzülüyorum...

dorukky
14-04-2020, 13:22
65 yas ustune sokaga cıkma yasagı yanında tv ye cıkma yasagıda koysalar 1 2 ay kafa dınlerız.

ardicli2000
14-04-2020, 13:22
bütün dünya sokaga cikma yasagi ilan edip ölen ölsün kalan saglar bizimdir demeden bu virusten kurtulamicaz belli oldu

İyi de işin şoyle boyutu var, onceden de yazdim. 1 ay kapandiniz ve virüsü yendiniz diyelim. Eee sonra? Kapilari mi açacaksiniz? Uçuşlar mı başlayacak? İtalya ABD İspanya İngiltere kirilirken siz nasil dünyayla entegrasyonu yeniden tesis edeceksiniz? Pandemic boyle büyük sorunlari beraberinde getirir. Ülkesel çapta çozecebileceğiniz tek şey kendi halk sağlığınız olur. Onemsiz demiyorum ama sorunu tam çozmek imkansız.

Hükümet bakiyor yoğun bakım ve hastane doluluk oranlarina, diyor ki böyle seyretse 5-6 ay idare ederiz. Sonra da toplum bağışıklık kazanir sorun çozülür. Çok da haksiz değil.

28 gun yasak ilan etseniz 29. gun sorununuz çozülmüyor maalesef. Ya ilaç gelecek, ya aşi gelecek ya da virus mutasyona uğrayacak. Başka yolu yok. Bunlardan biri olana dek Sağlık sistemi ve gundelik hayat çokmeden yola devam edeceksiniz. Kaçari yok maalesef.

gokhankenar
14-04-2020, 13:29
Haydar baş ta gitti bu sabah. Hiç yansimamisti basına rahatsızlandıgı :ninca::ninca:

denizhandinc
14-04-2020, 14:53
İyi de işin şoyle boyutu var, onceden de yazdim. 1 ay kapandiniz ve virüsü yendiniz diyelim. Eee sonra? Kapilari mi açacaksiniz? Uçuşlar mı başlayacak? İtalya ABD İspanya İngiltere kirilirken siz nasil dünyayla entegrasyonu yeniden tesis edeceksiniz? Pandemic boyle büyük sorunlari beraberinde getirir. Ülkesel çapta çozecebileceğiniz tek şey kendi halk sağlığınız olur. Onemsiz demiyorum ama sorunu tam çozmek imkansız.

Hükümet bakiyor yoğun bakım ve hastane doluluk oranlarina, diyor ki böyle seyretse 5-6 ay idare ederiz. Sonra da toplum bağışıklık kazanir sorun çozülür. Çok da haksiz değil.

28 gun yasak ilan etseniz 29. gun sorununuz çozülmüyor maalesef. Ya ilaç gelecek, ya aşi gelecek ya da virus mutasyona uğrayacak. Başka yolu yok. Bunlardan biri olana dek Sağlık sistemi ve gundelik hayat çokmeden yola devam edeceksiniz. Kaçari yok maalesef.

Katılıyorum. Virus tersine mutasyona ugrayana yada ası bulunana kadar bu isin "mecburen" gidecegi nokta kitle bagısıklıgı olacaktır. Mobil bir dünya düzeninde herkesi eve kapatmak sorunu cözmez diye düsünüyorum.

rebelh
14-04-2020, 15:27
bizim evi soyup 40 bin liralık altını alan uyuşturucu müptelası bebelerde tahliye oluyor bu vesileyle
şimdi düşünme sırası bizde; evi biliyorlar 3 sene yatırdık diye bize musallat olurlar mı? ne de olsa af çıkıyor diye gelip bizi vururlar mı? onlar bize sarmadan gidip biz mi ionları indirsek? biz indirsek ne kadar yatarız acaba?
deli sorular, huzursuzluklar..

Tunacan
14-04-2020, 15:31
bizim evi soyup 40 bin liralık altını alan uyuşturucu müptelası bebelerde tahliye oluyor bu vesileyle
şimdi düşünme sırası bizde; evi biliyorlar 3 sene yatırdık diye bize musallat olurlar mı? ne de olsa af çıkıyor diye gelip bizi vururlar mı? onlar bize sarmadan gidip biz mi ionları indirsek? biz indirsek ne kadar yatarız acaba?
deli sorular, huzursuzluklar..

Çok haklı bir endişe bu.
Maalesef şu saatten sonra herkes kendi canını ve malını korumak zorunda. Kapı alarmından, kamera kayıt sisteminden başlamalı..
Ucu açık tabiki..

ÖmerF.Bayar
14-04-2020, 15:52
Çinde koronanin evrim geçirmiş ikinci dalgası ve daha tehlikeli hali türemiş söylentileri var, okuyan vs oldumu ?

dorukky
14-04-2020, 16:08
su af su zamanda cok tehlıkelı.Onu gorunmeyen bır vırus.Durmus ekonomı baska ıslere yonlendırılmıs kolluk kuvvetlerı.Durmus saglık sıstemı.

Ve dısarıya salınacak 100bın suclu.Dusundurucu.

Ome_RS
14-04-2020, 16:12
Bu adamlar iceride iken ekmek elden su golden yasiyorlardı. Disari ciktiklarinda gelirleri olmayacak bir cogunun. Zaten isi olanlar da isini kaybediyor yeni bir is bulmalari da cok zor. Yine hirsizlik vs devam edecek. Artik kapilari 2 kere kilitlemek lazim.

krscan
14-04-2020, 16:13
Antalya'da sanki sokağa çıkma yasağı değil corona bitti.

insanlar normal hayatına dönmüş gibi davranıyor. Dışarısı normal zamanlardaki gibi yogun.

Bunları gördükçe ben 1 aydır neden evdeyim diye soruyorum kendi kendime. Ben mi çok abarttım diyorum.

oguzedr
14-04-2020, 16:24
İtalya ile kıyasla 34. Günde vaka sayısı olarak 10 bin fazlayız

ghibli06
14-04-2020, 16:34
İtalya ile kıyasla 34. Günde vaka sayısı olarak 10 bin fazlayız

ölmüyoruz ya... yersen!

2jz
14-04-2020, 16:53

Katılıyorum. Virus tersine mutasyona ugrayana yada ası bulunana kadar bu isin "mecburen" gidecegi nokta kitle bagısıklıgı olacaktır. Mobil bir dünya düzeninde herkesi eve kapatmak sorunu cözmez diye düsünüyorum.

Aşısız kitle bağışıklığı büyük bir kumar. İngiltere hükümeti ilk başta denemişti. Sonra gördüler ebelerininkini mecbur önlem aldılar.

Almanya kitle bağışıklığını denemeye başlayacak ama adamlar neredeyse tüm ülkeyi testten geçirmek üzere. Süper yayıcıları içeri kapattıktan sonra kontrollü şekilde normalleşme sağlanabilir. Matematiksel olarak düşününce gerçekten iyi bir çözüm.

İsveç gibi ülkelerde kitle bağışıklığı deniyor ama bunların nufüsları İstanbul'un yarısı.

Bizim gibi kalabalık, sağlıklı olmayan toplumlarda kontrolü elden bırakmamak lazım. Maddi manevi kötü sonuçlar çıkabilir.

Salgın matematiği ve kitle bağışıklığı ile ilgili Cambridge Üniversitesinin hazırladığı BBC'de yayınlanan bir belgesel var. Tavsiye ederim.

mikelazi
14-04-2020, 16:53
dün esnaf bir abimin korona olduğunu öğrendim.aradım 11gün olmuş.ilk korona olduğu belirlenince eve göndermişler.bir odaya kapatmış kendini eşi,kızından izole ettim kendimi diyor.her gün telefon edip nasılsın iyimisin diye soruyorlarmış.

ilk günler çok kötüydüm ama son 2-3 gündür iyiyim diyor.şimdi ben bu işi çözemedim.hastane bu adamı nasıl eve ,ailesinin yanına yollayabiliyor.

skyhigh
14-04-2020, 16:57
Antalya'da sanki sokağa çıkma yasağı değil corona bitti.

insanlar normal hayatına dönmüş gibi davranıyor. Dışarısı normal zamanlardaki gibi yogun.

Bunları gördükçe ben 1 aydır neden evdeyim diye soruyorum kendi kendime. Ben mi çok abarttım diyorum.

kesinlikle öğlen bir benzin almaya gittim laraya şaka gibi bütün antalya sokakta normale dönmüş

turbo&quattro
14-04-2020, 17:12
Bir arkadasimin arkadasi corona olmus. Gecen cuma aramis bunu evde karantinadayim coronayim fln demis pazar sabahi vefat etmis.

220T
14-04-2020, 17:17
N. Batırel Bey'in dolar yöntemini gizliden virüse uyguluyoruz.10 bin kişi şak sokağa çıkar.Virüs bir şaşırır."Nasıl çıktılar,niye çıktılar,aşı mı buldular?" der.Şaak 10 bin kişi daha,bir 10 bin kişi daha...Virüs çil yavrusu gibi dağılır.

2jz
14-04-2020, 17:43
N. Batırel Bey'in dolar yöntemini gizliden virüse uyguluyoruz.10 bin kişi şak sokağa çıkar.Virüs bir şaşırır."Nasıl çıktılar,niye çıktılar,aşı mı buldular?" der.Şaak 10 bin kişi daha,bir 10 bin kişi daha...Virüs çil yavrusu gibi dağılır.

Onu cuma gecesi denedik :D

ŞAAAAAAK diye 300 000 kişi sokağa çıktı.

sekizsilindir
14-04-2020, 17:48
aynı evin içinde yaşayan anne baba ve iki çocuk, baba ve çocuklardan biri Corona anne ve diğer çocuk testte negatif çıkıyor ??
Çocuk dediklerim de üniversite öğrencisi

Hakan Girginer
14-04-2020, 17:52
Düzce Valiliği evde kalmayı teşvik edecek bir slogan yayınlamış.

# EVDE KAL, DÜZCEM #

2jz
14-04-2020, 18:07
aynı evin içinde yaşayan anne baba ve iki çocuk, baba ve çocuklardan biri Corona anne ve diğer çocuk testte negatif çıkıyor ??
Çocuk dediklerim de üniversite öğrencisi

Önceki sayfalarda yazmıştım Kocaeli'nde yaşayan bür arkadaşımda corona çıktı, eşinde yok. Arkadaşımda evde karantinada, gayet hafif geçiriyor.

samara
14-04-2020, 18:09
Önceki sayfalarda yazmıştım Kocaeli'nde yaşayan bür arkadaşımda corona çıktı, eşinde yok. Arkadaşımda evde karantinada, gayet hafif geçiriyor.

Korona virüsü olduğunu bilmeden iyileşenler bile olduğu söyleniliyor.

2jz
14-04-2020, 18:16

Evet belkide atlattık geçti gitti. Ama süper taşıyıcı deniyor işte böylelerine dolaşıp en çok yayanda bu kesim.

DSÖ: İngiltere ve Türkiye’de vaka sayısı artıyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) koronavirüs vakalarında dünya genelinde henüz doruk noktasına ulaşılmadığını açıkladı. Örgüte göre Türkiye ve İngiltere’de vaka sayısında artış var.

DSO: İngiltere ve Turkiye’de vaka sayısı artıyor | DUNYA | DW | 14.04.2020 (https://www.dw.com/tr/ds%C3%B6-ingiltere-ve-t%C3%BCrkiyede-vaka-say%C4%B1s%C4%B1-art%C4%B1yor/a-53115974)

MCN21
14-04-2020, 18:17

Hicbir belirtisi olmadan sadece testi pozitif cikti diye hastanede yatan biliyorum :)

Testi nasil yaptirmis derseniz. Yogun bakima yatan pozitif cikan birisinin son temasi oldugu icin yaptilar.

Negatif cikana kadar tutacaklarmis. Ayakta farketmeden yada atesi cikmadan atlatan bir kesimde olacak.

livaneli
14-04-2020, 18:25

Ben o ŞAAAAK sesini duyunca darbeye alkış tutuyorlar sandım. :D

samara
14-04-2020, 18:27
Evet belkide atlattık geçti gitti. Ama süper taşıyıcı deniyor işte böylelerine dolaşıp en çok yayanda bu kesim.

DSÖ: İngiltere ve Türkiye’de vaka sayısı artıyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) koronavirüs vakalarında dünya genelinde henüz doruk noktasına ulaşılmadığını açıkladı. Örgüte göre Türkiye ve İngiltere’de vaka sayısında artış var.

DSO: İngiltere ve Turkiye’de vaka sayısı artıyor | DUNYA | DW | 14.04.2020 (https://www.dw.com/tr/ds%C3%B6-ingiltere-ve-t%C3%BCrkiyede-vaka-say%C4%B1s%C4%B1-art%C4%B1yor/a-53115974)

Elimden geldiğince kendimi korumaya ve çevremdekilere dikkat ediyorum ya belirtim yoksa ve pozitifsem diye.Gerçekten zor bir süreç içerisindeyiz.Bu hafta çalıştığım sektörde üretimin olmasından dolayı işe gitmek zorundayım.Maske ve eldiven ile dolaşıyorum ve kimseyle temas etmemek için özen gösteriyorum.

2jz
14-04-2020, 18:44
Ortalık karışmış biraz.

Hande fırat ve Abdulkadir Selvi iddia sahipleri.

Cuma RTE ve Soylu bilim kurulu ve sağlık bakanının haberi olmadan sokağa çıkma kararı alıp uyguluyorlar.

Cuma akşam sağlık bakanının toplantısında basından soru geliyor "Hafta sonu ekstra önlem var mı" diye. Bakan olmadığını söylüyor.

Tabi skandal karardan sonra bakanın arayıp "Bu şartlarda çalışamam" dediği söyleniyor. Bilim kurulundada çatlaklar oluşuyor.

Tabi şimdilik normal gözüküyor. Soylu geri geldi, Sağlık Bakanı yerinde.

denizhandinc
14-04-2020, 19:10
Düzce Valiliği evde kalmayı teşvik edecek bir slogan yayınlamış.

# EVDE KAL, DÜZCEM #

hahahahahha

said_
14-04-2020, 19:15
Maske işi ne oldu. Eczaneden alabilen varmı.

Mecburi dışarı çıkıyoruz, markete girmemiz gerekiyor. satan yok.

iki 3 tane n95 maskem vardı onları artık tekrar tekrar kullanıyoruz mecbur.

samara
14-04-2020, 19:24

telefon ile bilgilendirme yapacaklarmış maske için.Sanırım korona bitince bilgilendirecekler.

ghibli06
14-04-2020, 19:26
eveeeet, senaryo tam gaz, 1-2 hafta içinde zirve bekliyoruz diyor bakan, Allah'ın izniyle Ramazana yetiştirecekler bu işi...

emresener
14-04-2020, 19:26

Bir posta eve geldi 2 pkt
Birde pedere msj gelmiş onunla gittim eczaneden aldım kimlik fln sormadılar direk kodu söyledim. Ama peder iki kişi doldurmasına rağmen tek pkt verildi. Anneyede aynı kodla msj gitmiş bakalım. Onuda yarın deneyecez

fatihcakin
14-04-2020, 19:45
Arkadaşlar özel hastanelerde ücret talep ediliyor mu bilgisi olan var mı ?

ardicli2000
14-04-2020, 19:47
Kod mod geldiği yok vallahi. Kime nasil geliyor bilmiyorum....

dorukky
14-04-2020, 20:00
ailede her yaştan birey var.Yaşa göre gelcek sıfre dedıler 50 kısıye sordum maske alan yada kod gelen yok.

kısa calısma odenegıne basvurduk onaylanmadı.

6 ay ertelemelı kredıye basvurduk cevap yok 2 hafta oldu.

ptt ye edevlete maske sıparısı verdık gelen gıden yok.

bukadar gelmeyen seydensonra dun dogalgaz ve elektrık faturaları geldı.Normalden %25 daha yuksektı.E tabı sozde sosyalıst komunıst humanıst devrımcı ev sahıbımızde sırada kira bekler.Allah yardımcımız olsun

2jz
14-04-2020, 20:06
Use Cloth Face Coverings to Help Slow Spread | CDC (https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/prevent-getting-sick/diy-cloth-face-coverings.html)

Maske yapmak için şunu inceleyebilirsiniz.

Daha önce paylaşmıştım. Maske bulamayanlar, bulsada bir çok kişiye yetmeyeceği için maske tarifi :)

(CDC: ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri ABD'nin Sağlık ve İnsan Hizmetleri Dairesi'nin, kamu sağlığı ve kamu güvenliğinin sağlanması konusunda çalışan bir birimidir. wikipedia)

Oznsrl
14-04-2020, 20:58

anneme mesaj gelmişti dün gitti aldı eczaneden balkonda karantinaya aldım bende maskeleri :D kapalı falan değil çünkü poşete koyup veriyorlar

_opeth
14-04-2020, 20:59
Burakakkul 1 ay önce hastalik tespit edilmişti adam daha yeni çıkti hastaneden ama ne kadar kötü durumda videolerdan anlaşılıyor, fizik tedavi vs.. alacakmiş zor sureç.

Bu virus kalici hasar bırakıyor diyen Dr var, ne olduğu hala kapali kutu.

Benimde gözlemledigim bu haftasonu karantina olayi milletin gazini aldi, haftasonu gorevimizi yaptik haftaici hersey normale döndü, yanlış yoldayiz yine.

Valla sigara icenleriniz var ise hastalığı atlatmaniz daha zor. Bildigim kadarıyla Burak Akkul sigara içiyordu

_opeth
14-04-2020, 21:16
Maske anneme ve teyzeme 65 yaş üstü olduğundan eve polisle teslim edildi kolonyasiyla beraber. Daha bizde bursey yok. Bugun 3 tane maske 3 tane de eldiven harcadim. Teyzemin ilaçları icin eczane teyzemin marketi icin annemin alışverişi için. Bir de gelen eşyaları dezenfekte etme isini de yapmiyorlardi çamaşır sulu bezle temizledim herşeyi öyle çıktım. Elim kolonya, sabun ve çamaşır suyu karışımı kokuyor.

Ha bi de eve gelince herşey kirliye ben de banyoya girdim. Çok takan buri olmama rağmen paranoyaklastigimi hissediyorum.

dahan
14-04-2020, 21:19
corona gelmiş neyime,ben giderim işime..

furkane
14-04-2020, 22:07

Beyler bu normal degil mi ? Gunluk test sayisi 30-35k vaka sayisi 4k. Olum rakamlari ise belli bi oranda gidiyor zaten. Yukardaki oranda toplam rakamlar uzerinden cikmis, Gunluk 300k test yapilsa ve 40k vaka ciksa bu oran gecerli olacak mi ??? Rusyada 21k vaka var olu sayisi 170 bu daha ilginc

samara
14-04-2020, 22:11
Beyler bu normal degil mi ? Gunluk test sayisi 30-35k vaka sayisi 4k. Olum rakamlari ise belli bi oranda gidiyor zaten. Yukardaki oranda toplam rakamlar uzerinden cikmis, Gunluk 300k test yapilsa ve 40k vaka ciksa bu oran gecerli olacak mi ??? Rusyada 21k vaka var olu sayisi 170 bu daha ilginc

Var bi dümen :)

GokhanRS
14-04-2020, 22:29

Moskovada yaşıyorum, uzaylı kıyafetli ambulans görevlileri gelip seksen doksan yaşlarında ölenleri alıyor, sorana zatürre den ölmüş, zaten insanlar niye 100 yaşını görmeye çabalar anlamam diye de espri yapıp gidiyorlar. Yani ilginçlik yok. Çok yaşlılara corona yazmıyorlar. Daha genç 50li yaşlardaki insanlarda zaten sportif olduklarından ölüm sayısı az.

Muharrem C.80
14-04-2020, 23:59
Virüs bir yana. ayakkabıları dışarda bırakmayın dün bizim binada 5 dairenin kapı önündeki ayakkabılar uçtu. Cuma da yakın bir aparmana girmiş. Kameralardan baktık aynı tip. Polis 155kapı duvar zaten de bir tanıdıkla ulaştık karakola polis diyorki bu süreçte dikkatli olun işimiz çok bulunması zor. Soguk suyu için kısaca. Kendi işini kendin göreceksin..

Günkut
15-04-2020, 00:12
Virüs bir yana. ayakkabıları dışarda bırakmayın dün bizim binada 5 dairenin kapı önündeki ayakkabılar uçtu. Cuma da yakın bir aparmana girmiş. Kameralardan baktık aynı tip. Polis 155kapı duvar zaten de bir tanıdıkla ulaştık karakola polis diyorki bu süreçte dikkatli olun işimiz çok bulunması zor. Soguk suyu için kısaca. Kendi işini kendin göreceksin..

Yaprak gibi ülkede yaşıyoruz ne olacak .

Hani diyorlar ya zengin yaparsa x fakir yaparsa y hepsinin amk .

Ome_RS
15-04-2020, 07:36

Guvenlik olsa bile caliniyor valla komsu veya kapici caliyor bilemiyorum.
Benim is yerinde 2 cift ayakkabım var. Evden cikarken gozden cikarttigim eski bir ayakkabı ile cıkıyorum. İs yerinde ayakkabımı değisiyorum eve yine eski ayakkabı ile gelip hep kapıda bırakıyorum. Olur da calınırsa çöpe atmaktan kurtulurum :D

Ome_RS
15-04-2020, 07:38
Guvenlik olsa bile caliniyor valla komsu veya kapici caliyor bilemiyorum.
Benim is yerinde 2 cift ayakkabım var. Evden cikarken gozden cikarttigim eski bir ayakkabı ile cıkıyorum. İs yerinde ayakkabımı değisiyorum eve yine eski ayakkabı ile gelip hep kapıda bırakıyorum. Olur da calınırsa çöpe atmaktan kurtulurum :D

Turkcemiz bozuldu forum sayesinde. Yemin ediyorum is yerinde mail yazarken bile donup duzeltiyorum. Fark etmeden sesli harf kullanimlari bozuluyor. Yokmu bu isin caresi duzeltilmesi cok mu mesakkatli?

ghibli06
15-04-2020, 07:52
bugün bütün gazeteler pandeminin yayılma hızını düştüğünü, tedavide de çok başarılı olduğumuzu yazıyor... cuma rezaletinin sonuçları bütün gerçekliğiyle açıklanacak mı acaba 10 güne...

Merto
15-04-2020, 08:23
bugün bütün gazeteler pandeminin yayılma hızını düştüğünü, tedavide de çok başarılı olduğumuzu yazıyor... cuma rezaletinin sonuçları bütün gerçekliğiyle açıklanacak mı acaba 10 güne...

dünkü açıklamadan sonra herkeste virüs bitti havası var. istanbul için konuşuyorum, uzun zaman sonra e-5te trafik vardı.

_driver_
15-04-2020, 08:28
Sorunuz rutin muayene röntgen vs içinse evet ücret ödüyorsunuz

_driver_
15-04-2020, 08:29
Sorunuz rutin muayene röntgen vs içinse evet ücret ödüyorsunuz
Edit geri gelsin fatihcakin in soruya cevaptı

ghibli06
15-04-2020, 08:34
dünkü açıklamadan sonra herkeste virüs bitti havası var. istanbul için konuşuyorum, uzun zaman sonra e-5te trafik vardı.

evet ben de tahmin etmiştim zaten bu hafta 'çözdük bu işi' modunda olacaklarını...

imprezaWRC
15-04-2020, 09:48

Bunun dolarlı olanına gönderme olsun; yarın şaaak 300.000 kişi daha dışarı çıkar, corona ne yapacağını şaşırır.

misery1903
15-04-2020, 10:12
Bu sayılar ve oranları ile ilgili şöyle bir tablo yapmıştım dün buraya da atayım:
https://www.focusclubtr.com/uploads/monthly_2020_04/image.png.b28b221f6668a0ccf730e69e988fca7b.png

Kaynaklar:
Coronavirus Update (Live): 2,004,819 Cases and 126,830 Deaths from COVID-19 Virus Pandemic - Worldometer (https://www.worldometers.info/coronavirus/)
Spain Coronavirus: 174,060 Cases and 18,255 Deaths - Worldometer (https://www.worldometers.info/coronavirus/country/spain/)
Italy Coronavirus: 162,488 Cases and 21,067 Deaths - Worldometer (https://www.worldometers.info/coronavirus/country/italy/)
United States Coronavirus: 614,246 Cases and 26,064 Deaths - Worldometer (https://www.worldometers.info/coronavirus/country/us/)
South Korea Coronavirus: 10,591 Cases and 225 Deaths - Worldometer (https://www.worldometers.info/coronavirus/country/south-korea/)

Bu arada cevabı tahminen hayır olacak ancak araba alım satım için farklı şehre gitmek isteyenlere izin veriliyor mu?

blumenberg
15-04-2020, 11:15
Bu arada cevabı tahminen hayır olacak ancak araba alım satım için farklı şehre gitmek isteyenlere izin veriliyor mu?

galeriler e devletten noter için izin alınıyor diyorlar

2jz
15-04-2020, 11:26

Dünya Sağlık Örgütünün dün yaptığı açıklama

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Dr. Margaret Harris, Cenevre'de yaptığı basın toplantısında koronavirüsle ilgili dünya genelinde durum hakkında bilgi verdi.
DSÖ'nün hesaplamalarına göre pandemi henüz doruk noktasına ulaşmadı. Sözcü Harris, halihazırda koronavirüs vakalarının yüzde 90'ının Avrupa ve ABD’de olduğuna dikkat çekerek Avrupa'da karmaşık bir tablonun hakim olduğunu belirtti.
İtalya ve İspanya gibi Avrupa’nın bazı ülkelerinde virüsün yayılma hızının nispeten yavaşladığını kaydeden Harris, ancak Türkiye ve İngiltere’de ise aksine vaka sayısının artmaya devam ettiğine işaret etti.

fatihcakin
15-04-2020, 11:36
Geçtiğimiz hafta maske için başvuruda bulunmustuk annemın e-devletinden,
15 nisan günü mesaj geldi arkadaşlar,
Kocaeli eczanelerinden xxxx kodla maskenizi alabilirsiniz.

_opeth
15-04-2020, 12:13
hanıma maske kodu geldi. eczaneye gitti maske yok kalmamış. Ne diyeyim... Bi de bir an önce git problem olmasın diye ben suçlu oldum :D