Orijinalini görmek için týklayýnýz : Corona Virüs Güncel!!!
GokhanRS
08-04-2021, 20:25
Cuma günü Rusya tarafý, Türkiye hakkýnda karar verecek. Umarým Türkiye'den gelecek uçaklarý yasaklama kararý çýkmaz. Boru deðil 5 milyon rus turist bekleniyor bu yýl. Bir an önce önlem alýnmazsa, Türkiye tatillerini yasaklayacaðýz dediler.
300.000 test var 55.000 pozitif var ki orana baktýðýmýzda basit hesapla her 6 kiþiden 1'i hasta.
Yukarýdaki rakamlarý X 3-5 diye düþünmeliyiz.
Gerçekten tüm dünyada bu halt biter bizde yine devam eder.
Mamicilo
09-04-2021, 10:11
Tam kapanmada çözmez bu saatten sonra o iþi ilk baþta yapýlacaktý. 1 ay kapadý 1 ay sonunda 1 vaka çýksa onca kapanma boþa gidecek gerekte yok millet kapalýda olsa bir þekil kaçýyor oyana buyana...
Olan bizlere oluyor þimdi seyahat yasaðý getirecek al kafana belayý herkes seyahat izni baþvurusu yapacak gereksiz önemsiz olan bizlere olacak vatandaþýn ..... deðilki.
Komple açsýn artýk sürü mürü bu iþ baþka çözülmez. Tam kapamada herkesi aþýlayacanki bi çözüme kavuþsun ÇÝN gibi mesela. Adamlar tam kapamada bastý aþýlarý tek tük derken yýlbaþýnda parti yapýyorlardý bizde arkamýzdan gülüyorduk.
Þimdi LEBALEP maske devam ...
yilmazcatalbas
09-04-2021, 10:30
Tam kapanma olursa ayaklarýna sýktýklarý esnafýn kafasýna sýkmýþ olurlar bu iþ burada biter. Çok fazla batan var çevremde, özellikle hizmet sektöründe. Sorsanýz destek almýþlar da, hangi destek, kime destek, ne desteði olacak o 1500 lira... Öte yandan kapanmazsak bu vaka sayýlarý 100.000 olur vs gibi söylemler var. Ýki ucu b*klu deðnek. Buna raðmen kafeler, avm'ler týka basa dolu hala, kimseye de bir þey denmiyor herkesin dilinde kongre yaptýlar hiç bir þey olmadý laflarý... Haklýlar kesinlikle çok haklýlar ama sen kendini aileni riske ediyorsun güzel kardeþim diyemiyorsun iþte.
Maalesef saçma sapan politikalar ve olaylar sayesinde covid herkesin gözünde ciddiyetini yitirdi. Kendi adýma da maddi manevi gerçekten yordu bu süreç, hala sosyalliðin yanýndan bile geçemiyorum.
MertSerhanÖ.
09-04-2021, 11:23
Akþam yetkililer çýkacak,ve yüzümüze baka baka covidi en iyi yöneten ülkeyiz diyecek:)
S.Özeren
09-04-2021, 11:31
benim anlamadýðým onca yalan dolan gizlemeden sonra þeffaflýkla vaka sayýsýný sunuyorlar ama neden ölü sayýsýný halen gizliyorlar?
dünyada vaka/ölü oraný ort %3 bizde þu an %0.5 yani %600 fark var, ya biz uzaylýyýz esasýnda yada dünyanýn gerisi homo sapien fln deðil
Doðru bilgi
%1.04
silwerhooks53
09-04-2021, 16:30
gecen gun yazdýgým posttan sonra annem kollarýmda kalp yetmezlýgýnden öldü faviricovir ilacý cok kotuysenýz kullanmayýn astým hastasý kadýnýn katili oldular resmen
baþýn saðolsun. Allah rahmet eylesin.
muratburunce
09-04-2021, 17:00
gecen gun yazdýgým posttan sonra annem kollarýmda kalp yetmezlýgýnden öldü faviricovir ilacý cok kotuysenýz kullanmayýn astým hastasý kadýnýn katili oldular resmen
baþýnýz saolsun allah sabýr versin
MertSerhanÖ.
09-04-2021, 18:08
Baþýnýz saðolsun,Allah sabýrlar versin.Mekaný cennet olsun..
baþýnýz saðolsun rabbim sabýr versin yardýmcýnýz olsun
Allah mekanýný cennet etsin , kalanlara da sabýr versin.
Allah sabýr versin. Baþýnýz saðolsun. Bir eksiðiniz olur destek almak gerekir ne olursa olsun herkes bu sýkýntýlý günlerde birbirine ulaþsýn , yazýþsýn çekinmeyin abi.
ghibli06
09-04-2021, 19:03
baþýnýz saðolsun mekaný cennet olsun, amcam da ayný þekilde vefat etti maalesef ve de kalp yetmezliði olarak geçti istatistiklere :(
Baþýnýz saðolsun, Allah rahmet eylesin. Mekaný cennet olsun.
baþýnýz saðolsun mekaný cennet olsun, amcam da ayný þekilde vefat etti maalesef ve de kalp yetmezliði olarak geçti istatistiklere :(
baþýnýz saðolsun abi
imprezaWRC
09-04-2021, 19:27
Baþýn saðolsun. Sabýr dilerim.
tlgylmz106
10-04-2021, 04:49
Allah rahmet eylesin mekaný cennet olsun, baþýnýz saðolsun sabýrlar dilerim
Baþýnýz saðolsun.
son mutantýn bu arada aksýrýk ve burun akýntýsý da yaptýðýný filan diyorlar sabah haberlerinde denk gelmiþtim. Bilmem ne derece doðru
Baþýnýz saðolsun
Geride kalanlara sabýr dilerim.
onn_dear
10-04-2021, 09:38
Baþýnýz saðolsun, çok üzücü Allah sabýrlar versin.
Benim anlamadýðým, covid olan bir insana verilen ilaç nedeniyle örneðin kalp krizi geçirip vefat ettiðinde ölüm sebebine neden covid yazýlmýyor? Ölüm sebebi aslýnda covid çünkü covid olmasaydý hasta o ilacý almayacaktý ve kalp krizi de geçirmeyecekti. Veya vefat nedenine covid yazýlmasýnýn kime ne zararý var?
livaneli
10-04-2021, 09:47
Baþýnýz sað olsun.
S.Özeren
10-04-2021, 12:13
Baþýnýz saðolsun, çok üzücü Allah sabýrlar versin.
Benim anlamadýðým, covid olan bir insana verilen ilaç nedeniyle örneðin kalp krizi geçirip vefat ettiðinde ölüm sebebine neden covid yazýlmýyor? Ölüm sebebi aslýnda covid çünkü covid olmasaydý hasta o ilacý almayacaktý ve kalp krizi de geçirmeyecekti. Veya vefat nedenine covid yazýlmasýnýn kime ne zararý var?
Sebep covid sonuç kalp
Aslýnda sebep olan belli ama %1.01 ölüm oraný nasýl mümkün olcak baþka türlü
Ben açýklanan rakamýn 3 katý daha fazla olduðunu düþünüyorum ölümlerin.
Vaka sayýsý ile ilgili problemim yok
Bu arada basýnýz sagolsun Allah sabýr versin
silwerhooks53
10-04-2021, 13:18
herkese cok tesekur ederým bu platformdan acýmý paylasan herkese ilacý kullanmayý kestim bende daha iyiyim hicbir belirtim yok malesefký hukumetýmýz bu konuda sýnýfta kaldý kobay gibi insanlarý kullanýyorlar
ghibli06
10-04-2021, 13:41
Sebep covid sonuç kalp
Aslýnda sebep olan belli ama %1.01 ölüm oraný nasýl mümkün olcak baþka türlü
Ben açýklanan rakamýn 3 katý daha fazla olduðunu düþünüyorum ölümlerin.
Vaka sayýsý ile ilgili problemim yok
Bu arada basýnýz sagolsun Allah sabýr versin
kaza yaptýn Allah korusun boynun kýrýldý ex oldun.... sebep kaza deðil de boyun kýrýlmasý... ne kadar da mantýklý...
Baþýnýz sað olsun Allah rahmet eylesin..
Bu illet maalesef annemlere de uðradý 2 gün önce. 72 yaþýnda , kronik rahatsýzlýðý yok sayýlýr.
Test yapýlmadan önce ilk acil müdahalede serum ve iðne ile toparladý. 1 gün gayet iyiydi ta ki favicovir ilacýna baþlayana kadar. Sonra tekrar aðýrlaþtý. Baya olumsuz yorumlar var bu ilaç hakkýnda. Kendisi de içmek istemiyor zaten. Keza aþý olamadýðý için kararsýz kaldýk devam edip etmeme konusunda.
Bir de normalde hiç ilaç içmeyen biri ; favicovir, kan sulandýrýcý, balgam sökücü, antibiyotik,aðrý kesici, vitamin , probiyotik derken aðýr geldi sanýrým.
Ýki arada bir deredeyiz açýkcasý. Allah herkese kolaylýk versin..
arabasýzadam
11-04-2021, 11:16
Baþýnýz saðolsun.
///M RIDER
11-04-2021, 12:19
Bir ay önce 36 yasinda yakýn bir arkadaþým covid geçirdi. Bu hafta içi bizim eve aile ziyareti yaptýlar. Evde otururken birden kalbi sýkýþtý ben iyi deðilim dedi.Kostuk hastaneye tetkikler yapýldý herþey normal gözüküyordu. Ancak kan testi sonuçlanýnca Ck- mb deðerinin çok arttýðý tespit edildi. Ck-mb enzim deðeri kalp kasý hasarlarýnda kalbin salgýladýðý ve artýþa geçen bir enzim deðeriymiþ. Ýki doktor arkadaþýma deðerleri gönderdim. Ýkisininde yorumu malesef kullanýlan ilaçlarýn %80 vakada geçici olarak bu enzimi arttýrdýðý ve kalp kaslarýnda problem yarattýðý %20 vakada ise kronik kalp kasý hasarý býraktýðýný söylediler. Malesef covid ilaçlarý kalpte hasar býrakýyor
Hiç içmemek daha iyi bu durumda
///M RIDER
11-04-2021, 21:46
Hiç içmemek daha iyi bu durumda
Öyle gözüküyor. Ýlaçlar kapalý kutu malesef kimse ilacýn yan etkilerini çýkýp adam gibi açýklamýyor. Covid sonrasý yorgunluk geç toparlama ve en ufak fiziksel faaliyet sonrasý çabuk yorulma ilaç kullanýmý sonrasý kandaki ck-mb deðerinin yükselmesi . Covid i ilac kullanimi ile geçiren arkadaþlarýn bu deðerin düþüþünü düzenli kan testi yaptýrarak izlemesi gerekli .
gespenster
12-04-2021, 00:16
Öyle gözüküyor. Ýlaçlar kapalý kutu malesef kimse ilacýn yan etkilerini çýkýp adam gibi açýklamýyor. Covid sonrasý yorgunluk geç toparlama ve en ufak fiziksel faaliyet sonrasý çabuk yorulma ilaç kullanýmý sonrasý kandaki ck-mb deðerinin yükselmesi . Covid i ilac kullanimi ile geçiren arkadaþlarýn bu deðerin düþüþünü düzenli kan testi yaptýrarak izlemesi gerekli .
pozitif çýktýðýmda ilaçlarý mecburen icmek zorunda kaldým, inanýlmaz aðrý sýtma ateþ halsizlik çarpýntý vardý ilk 2 gün boyunca. ilaçlarý kullanýnca toparladý, corasprini 3 ay boyunca içmek gerekli özellikle sonrasýnda, vitamin haplarýda ayný þekilde devam ediyorum. suan covidi atlatalý 3 gün oldu yer yer halsizlik devam ediyor. muhtemelen kan deðerleri sapýtmýs durumdadýr.
o dönemde ilaçlarý hiç icmeden duracak halde de deðildim. kimde nasýl reaksiyon gösteriyor belli degil, hem hastalýk, hemde ilaçlar. içsen bir türlü içmesen..
Allah yardýmcýsý olsun hastalarýn, yakýnlarýný kaybedenlere baþ saðlýðý diliyorum. hiç hafife alýnacak türden bir hastalýk degil malesef..
ÖNCELÝKLE BAÞINIZ SAÐOLSUN.Bende ekim ayýnda covidden babamý kaybetmiþtim.5 aydýr mezarýna gidemedik. yok yasak hava kýþ soðuk þehirlerarasý kýsýtlama derken.Ramazan gelmeden gidelim dedim.Pazartesi anneme 66 yaþýnda izin alýcam ilk dediler gitme sebebinizi söyleyin red. dedim mezara gidecez Þehirler arasý seyahat için gene red. Verdikleri cevap mail de sokaða çýkma yasaðý olan günlerde ve 21-05 arasý gidemezsiniz.
65 yaþ için 10-14 arasý seyahat edebilirsiniz diye yazý geldi.
Dedim sizden birþey olmayacak boþuna stres.çevirme olursa anlatýrým artýk.Bastým gittim Kastamonu ya .1 gece kaldým döndüm.Yok jandarma karantinaya alýyor.yok geçiþe izin vermiyor.1200 km yolda Bir Allahýn kuluda sormadý.
Vefat edenlere rabbim rahmet ve maðfiret eylesin. Bilmediðim için soruyorum, covid tedavisinde verilen ilaçlar daha önce hangi tedavi için kullanýlýyordu ?
Ofiste de geçiren arkadaþýmýz oldu, o da kalple ilgili benzer sýkýntýlardan bahsetti.
ÖmerF.Bayar
12-04-2021, 07:57
Ölenlere Allahdan rahmet dierim, kalanlara Allah sabýr versin,
benimde babam pozitif, sadece geceleri agýr gündüzleri hiçbirseyi yokmus gibi, ilaç ve kan sulandýrýcý kullanýyor
inþallah kýsa sürede atlatýr ve biter,
Sti_Ozan
12-04-2021, 08:02
Ailecek covid olalý 4-5 ay kadar oldu sanýrým. Ben ve kardeþim ilaçlarý kullanmadýk annem ve babam kullandý. Þükür þu ana kadar bir sýkýntý yaþamadýk.
Mamicilo
12-04-2021, 08:14
Bu kadar þeyin üstüne dedim bir araþtýrayým þu FAVÝCOVÝR ilacýnýda...
Valla yan etkileri covid geçirip tad alamýyorum filan diyenler, kalp çarpýntýsýndan diðer þeylere kadar bu ilaç yapýyormuþ meðer ... :eek:
Acaba bize ilaç diye dayatýp aðýrlaþmamýzýmý saðlýyolar bunu anlayamadým bu ilacý içmeden geçirenler rahat içtikden sonra yatak döþek kalýnýyor. Bu çeliþkiyi çözemedim bir türlü. Evde tedavi olanlar geçiriyor, hastaneye yatanlar gidiyor ?
Diyecek olanlar var hastaneye aðýr olanlar gidiyorda, evde aðýr olup gitmeyenlerde var..
ÖNCELÝKLE BAÞINIZ SAÐOLSUN.Bende ekim ayýnda covidden babamý kaybetmiþtim.5 aydýr mezarýna gidemedik. yok yasak hava kýþ soðuk þehirlerarasý kýsýtlama derken.Ramazan gelmeden gidelim dedim.Pazartesi anneme 66 yaþýnda izin alýcam ilk dediler gitme sebebinizi söyleyin red. dedim mezara gidecez Þehirler arasý seyahat için gene red. Verdikleri cevap mail de sokaða çýkma yasaðý olan günlerde ve 21-05 arasý gidemezsiniz.
65 yaþ için 10-14 arasý seyahat edebilirsiniz diye yazý geldi.
Dedim sizden birþey olmayacak boþuna stres.çevirme olursa anlatýrým artýk.Bastým gittim Kastamonu ya .1 gece kaldým döndüm.Yok jandarma karantinaya alýyor.yok geçiþe izin vermiyor.1200 km yolda Bir Allahýn kuluda sormadý.
babannem vefat ettiðinde geçen mayýsta biz photoshopla ayarlamýþtýk izinleri bana izin çýkmýyordu ama aracý benim sürmem gerekiyordu tüm çevirmelerde de sýkýntýsýz geçtik belgeyi gösterip
zorda kalýnan durumlarda buna baþvurulabilir
bu ülkede teyit mekanizmasý iþlemiyor
imprezaWRC
12-04-2021, 09:04
Bu kadar þeyin üstüne dedim bir araþtýrayým þu FAVÝCOVÝR ilacýnýda...
Valla yan etkileri covid geçirip tad alamýyorum filan diyenler, kalp çarpýntýsýndan diðer þeylere kadar bu ilaç yapýyormuþ meðer ... :eek:
Acaba bize ilaç diye dayatýp aðýrlaþmamýzýmý saðlýyolar bunu anlayamadým bu ilacý içmeden geçirenler rahat içtikden sonra yatak döþek kalýnýyor. Bu çeliþkiyi çözemedim bir türlü. Evde tedavi olanlar geçiriyor, hastaneye yatanlar gidiyor ?
Diyecek olanlar var hastaneye aðýr olanlar gidiyorda, evde aðýr olup gitmeyenlerde var..
Önceki mesajlarda yazdýðým ailede 7,5 yaþýndaki çocuða o ilaçtan ve/veya benzeri bir ilaçtan vermediler ki o ilaç çocuklara verilmiyormuþ. Ciðerleri tamamen dolduðu için pulmicort ile tedavi gördü. Fakat, o çocukta 2 hafta boyunca koku, tat alamadý. Çocuðun anneside doðuþtan astým hastasý, dediðin ilaçtan aldý ve iyileþti.
Akrabalarýmýzdan birisi de geçen sene virüsü kaptý, bu ilaçlardan almadý ama halen merdiven çýkmakta zorlanýyor, yürüyüþ yapamýyor.
Ýlacý almadan da berbat hale gelenler var.
Mamicilo
12-04-2021, 09:37
Önceki mesajlarda yazdýðým ailede 7,5 yaþýndaki çocuða o ilaçtan ve/veya benzeri bir ilaçtan vermediler ki o ilaç çocuklara verilmiyormuþ. Ciðerleri tamamen dolduðu için pulmicort ile tedavi gördü. Fakat, o çocukta 2 hafta boyunca koku, tat alamadý. Çocuðun anneside doðuþtan astým hastasý, dediðin ilaçtan aldý ve iyileþti.
Akrabalarýmýzdan birisi de geçen sene virüsü kaptý, bu ilaçlardan almadý ama halen merdiven çýkmakta zorlanýyor, yürüyüþ yapamýyor.
Ýlacý almadan da berbat hale gelenler var.
Doðrudur abi ama bu ne perhiz bu ne lahana turþusu virüs o zaman insan seçiyor bu kadar farklý varyant gösteremezya bu nedir ?
imprezaWRC
12-04-2021, 09:48
Doðrudur abi ama bu ne perhiz bu ne lahana turþusu virüs o zaman insan seçiyor bu kadar farklý varyant gösteremezya bu nedir ?
4 kiþilik ayný ailede 2 kardeþ çocuktan birisi aðýr geçirdi diðeri de ayakta atlattý. Anne-babalarý da berbat geçirdiler ama baba daha hýzlý toparladý.
Geçen sene eþim berbat durumdaydý 1 ay kendine gelemedi. Çocuk okuldan kaptý, ciðerlerini 1 ayda anca temizleyebildik. Corona testi o zaman yoktu ama garanti ederim corona oldular. Ama bana hiçbirþey bulaþmamýþtý. Ya da ben ayakta geçirdim haberim yok.
Mamicilo
12-04-2021, 13:12
4 kiþilik ayný ailede 2 kardeþ çocuktan birisi aðýr geçirdi diðeri de ayakta atlattý. Anne-babalarý da berbat geçirdiler ama baba daha hýzlý toparladý.
Geçen sene eþim berbat durumdaydý 1 ay kendine gelemedi. Çocuk okuldan kaptý, ciðerlerini 1 ayda anca temizleyebildik. Corona testi o zaman yoktu ama garanti ederim corona oldular. Ama bana hiçbirþey bulaþmamýþtý. Ya da ben ayakta geçirdim haberim yok.
Valla abi baksana kendi çevrende bile bir çok varyant olmuþ. Çok deðiþik bir virüsmü desek artýk kodlanmýþ birþeymi yani tuhaflýklar çok. 100 yaþýndaki adamda ne baðýþýklýðý varki iyileþiyor 20-25 yaþýnda gençler ölüyor. TUHAF ..
aslanneron
12-04-2021, 13:47
Covid geçirdim 1 hafta oldu.Ayný iþ yerinde ofisde çalýþanlar olarak hepimiz yakalandýk.Ben ilk baþta soguk algýnlýgý diye sallamadým testler pozitif çýkmaya baþlayýnca gittim. Bu arada ben covidin 4 yada 5inci günündeydim teste gittigimde.Hastalgýn en agýr kýsmýný thaylot ve agrý kesicilerle geçirdim aslýnda.Getirilen ilaçlarý hiç içmedim. Hiç güven vermiyordu bana çünkü devamýnda bir tek kan sulandýrýcý aldým onuda 7-8 kere içip býraktým burdan okuduklarýma göre devam etmem lazýmmýþ aslýnda akþam birtane daha içeyim.Ayný yerde çalýþtýgým arkadaþ testlerde negatif çýkýp film falan çektirdi pozitif oldugu anlaþýldý sonrasýnda.Cocuk suanda hastahaneye düþtü ben toparlandým onun üstünden kaç gün geçti arkadaþ daha hastahaneden çýkamadý.
Olay bana bünye ile alakalý gibi geliyor direncin yüksekse kolay geçiyor degilse baya zorluyor insaný.Allah geçirmemiþ herkesi korusun agrý sýzý çekilcek gibi degil hele o agýz tadý ve koku gitmesi insanýn en zor zamanlarý oluyor.Ölenlere Allahdan rahmet dierim, kalanlara Allah sabýr versin.
Bu arada evde hanýmada bulaþtýrdým gelenler onada test yaptý negatif çýktý ama tüm semptomlar mevcuttu aile hekimide test yanlýþtýr dedi ama 45 günlük bi oglumuz oldugu için zaten ilaç veremicez size dedi.Kendi kendimize evde geçirdik cocugun yanýna maskeli gidiyorduk ayný anda 73 yaþýnda ananede bizdeydi o toruna baktý biz kendimize baktýk çok þükür oglanla ananeye bulaþtýrmadan geçirdik durumu.
S.Özeren
12-04-2021, 17:13
kaza yaptýn Allah korusun boynun kýrýldý ex oldun.... sebep kaza deðil de boyun kýrýlmasý... ne kadar da mantýklý...
Saçma sapan bir durum iþte
imprezaWRC
12-04-2021, 18:56
Covid geçirdim 1 hafta oldu.Ayný iþ yerinde ofisde çalýþanlar olarak hepimiz yakalandýk.Ben ilk baþta soguk algýnlýgý diye sallamadým testler pozitif çýkmaya baþlayýnca gittim. Bu arada ben covidin 4 yada 5inci günündeydim teste gittigimde.Hastalgýn en agýr kýsmýný thaylot ve agrý kesicilerle geçirdim aslýnda.Getirilen ilaçlarý hiç içmedim. Hiç güven vermiyordu bana çünkü devamýnda bir tek kan sulandýrýcý aldým onuda 7-8 kere içip býraktým burdan okuduklarýma göre devam etmem lazýmmýþ aslýnda akþam birtane daha içeyim.Ayný yerde çalýþtýgým arkadaþ testlerde negatif çýkýp film falan çektirdi pozitif oldugu anlaþýldý sonrasýnda.Cocuk suanda hastahaneye düþtü ben toparlandým onun üstünden kaç gün geçti arkadaþ daha hastahaneden çýkamadý.
Olay bana bünye ile alakalý gibi geliyor direncin yüksekse kolay geçiyor degilse baya zorluyor insaný.Allah geçirmemiþ herkesi korusun agrý sýzý çekilcek gibi degil hele o agýz tadý ve koku gitmesi insanýn en zor zamanlarý oluyor.Ölenlere Allahdan rahmet dierim, kalanlara Allah sabýr versin.
Bu arada evde hanýmada bulaþtýrdým gelenler onada test yaptý negatif çýktý ama tüm semptomlar mevcuttu aile hekimide test yanlýþtýr dedi ama 45 günlük bi oglumuz oldugu için zaten ilaç veremicez size dedi.Kendi kendimize evde geçirdik cocugun yanýna maskeli gidiyorduk ayný anda 73 yaþýnda ananede bizdeydi o toruna baktý biz kendimize baktýk çok þükür oglanla ananeye bulaþtýrmadan geçirdik durumu.
Geçmiþ olsun :( Kýsa sürede atlatýrsýnýz umarým.
zOnstyLe
12-04-2021, 19:38
Basiniz saolsun, allah rahmet eylesin. Bende ikinci gun býraktým ilaclarý ayný sebepten kullanma diye soyleyenler oldu. Cok uzuldum basýnýz saolsun tekrar.
Herkese hayirli ramazanlar.Simdi son alinan tedbirler kapsaminda cuma gunu sabah 11 de esim ve kizimin Sinoptan Istanbula ucagi var kizim 4 yasinda.Yasak bunlarida kapsiyor mu?Hicbirsey anlamadim bu mevzudan...
imprezaWRC
13-04-2021, 20:04
Herkese hayirli ramazanlar.Simdi son alinan tedbirler kapsaminda cuma gunu sabah 11 de esim ve kizimin Sinoptan Istanbula ucagi var kizim 4 yasinda.Yasak bunlarida kapsiyor mu?Hicbirsey anlamadim bu mevzudan...
Biletleri de olduðuna göre takma kafaya bence hiç sorun olmaz. Millet haftasonu yasaðýnda otellere gitti geldi de senin çok önceden biletlerini aldýðýn seyahat mi sorun olacak :)
Kýsmi kapanma da neyse artýk, pantolon var ama fermuar açýk o hesap herhalde :D :D
onn_dear
13-04-2021, 20:15
Biletleri de olduðuna göre takma kafaya bence hiç sorun olmaz. Millet haftasonu yasaðýnda otellere gitti geldi de senin çok önceden biletlerini aldýðýn seyahat mi sorun olacak :)
Kýsmi kapanma da neyse artýk, pantolon var ama fermuar açýk o hesap herhalde :D :D
Bence vaka sayýlarýný düþürecek önlemler deðil çünkü millet yine uymayacak. Çok sýký denetim lazým, baþka türlü iþimiz zor...
imprezaWRC
13-04-2021, 20:27
Bence vaka sayýlarýný düþürecek önlemler deðil çünkü millet yine uymayacak. Çok sýký denetim lazým, baþka türlü iþimiz zor...
Okulda virüsü kapmayan birkaç öðretmen kaldý. 2.sýnýflarda bir þubede okula giden gitmeyen kaç çocuk varsa hepsi hasta, dolayýsýyla anne babalarý da hasta. Okul pandemi merkezine dönmüþ, daha geçen ailecek yurt dýþýnda olan bir veli çocuðu çok istiyormuþ bahanesiyle çocuðu okula göndereceðim diyordu. Ki bu veli bir eli yaðda bir eli balda baya mis gibi ev hanýmý, yardýmcýsý falan da var. Çocuk evde battý herhalde. Birde çocuk alerjik astým hastasý. Herhalde virüsü kapsýn birde eve getirsin diye uðraþýyorlar.
Bir deðiþik daha var onu da bugün öðrendik. Evde koloni gibi yaþýyorlar. Teyzesi mi ne virüsü kapmýþ, onu evde bir odaya kapatmýþlar. Çocuðuda o ara bir güzel okula göndermiþler. Ya bir git bu neyin kafasý ya. Bu kadar da olmaz artýk.
ghibli06
13-04-2021, 21:02
kendi açtýðým konuya yazmak bile istemiyorum... 1 senedir neyin sýkýntýsýný çektik biri açýklar mý? her sene daha kötü olsun diye mi eziyet çekiyoruz? seneye günlük 100bin leri görmeyiz diyebilecek var mý?
MertSerhanÖ.
13-04-2021, 22:01
yahu ya tam kapatýrsýn,ya da komple serbest býrakýrsýn.Gözünü seveyim bu virüs yasak saatini geri almayla,seyahati kýsýtlamayla bitecek biþey mi?Hele ki cehaletin membahýnda,canýný yediðim Türkiye'sin de.Ama iþte naparsýn,imam osurursa cemaat sýçar.Nasýl kapayacan bu saatten sonra bu insanlarý..:)
ghibli06
13-04-2021, 22:03
yahu ya tam kapatýrsýn,ya da komple serbest býrakýrsýn.Gözünü seveyim bu virüs yasak saatini geri almayla,seyahati kýsýtlamayla bitecek biþey mi?Hele ki cehaletin membahýnda,canýný yediðim Türkiye'sin de.Ama iþte naparsýn,imam osurursa cemaat sýçar.Nasýl kapayacan bu saatten sonra bu insanlarý..:)
köpeðe bile eðitim verebiliyorsun ama bu milletten umudum yok...
Kýsmi kapanmanýn amacý bana göre sadece sayýyý makyajlayarak turist gelecek ülkelerden ban yememek. Baþka da bir amacý olduðunu düþünmüyorum.
Annemin köyünden yaþý 40 civarý biri vefat etti geçen gün. 13 yaþýndaki kýzý ve eþi de yoðun bakýmdaymýþ.
gespenster
13-04-2021, 22:26
Kýsmi kapanmanýn amacý bana göre sadece sayýyý makyajlayarak turist gelecek ülkelerden ban yememek. Baþka da bir amacý olduðunu düþünmüyorum.
kesinlikle öyle.. =)
seyahat yasaðý bile karman çorman. akþam 7 den önce seyahat edebilirsin diyen de var edemezsin diyen de. cafeler kapanacak dendi, sonra gel al ve paket servis olacak dendi. Kuzenim dükkaný kapatacak mýyým açacak mýyým anlamadým diyor. soru iþareti bol iþlere devam
aslanneron
14-04-2021, 08:25
Geçmiþ olsun :( Kýsa sürede atlatýrsýnýz umarým.
teþekkürler birþey kalmadý iþe bile baþladýk bu hafta :)
Ýçiþleri genelge yayýmlamýþ.Bazý absürt þeylere gülmemek elde deðil.
Turist ülkeye girdiyse serbest burdakilere yasak :) nasýl ayýracaklar acaba :) sosyal medyada esenyurt da story paylaþmýþ al bunu al.
Öte yandan yabancýlara yönelik sokaða çýkma kýsýtlamasýna dair muafiyet sadece turistik faaliyetler kapsamýnda geçici/kýsa bir süre için ülkemizde bulunan yabancýlarý kapsamayacak. Ýkamet izinliler, geçici koruma statüsündekiler veya uluslararasý koruma baþvuru ve statü sahipleri dahil olmak üzere turistik faaliyetler kapsamý dýþýnda ülkemizde bulunan yabancýlar, sokaða çýkma kýsýtlamalarýna tabi olacak.
20+ 65 yaþlara market yasak.Fýrýn serbest :)
Sokaða çýkma kýsýtlamasýnýn olduðu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasaplar ve kuruyemiþçiler 10.00-17.00 saatleri arasýnda faaliyet gösterebilecek. 65 yaþ ve üzeri ile 18 yaþ altýnda bulunanlar hariç, zorunlu ihtiyaçlarýnýn karþýlanmasý ile sýnýrlý olmak ve araç kullanmamak þartýyla (engelli vatandaþlarýmýz hariç) ikametlerine en yakýn market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemiþçilere gidip gelebilecek.
65 yaþ ve üzeri ile 18 yaþ altýnda bulunanlar hariç ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarýnýn karþýlanmasý ile sýnýrlý olmak ve araç kullanmamak þartýyla (engelli vatandaþlarýmýz hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fýrýna gidip gelebilecek.
81 İl Valiliğine Kısmi Kapanma Genelgesi Gonderildi (https://www.icisleri.gov.tr/81-il-valiligine-kismi-kapanma-genelgesi-gonderildi)
tekelleri kapatmadýlar þaþýrdým
kesin unuttular
kesin unuttular
yok yok turistler için
kesin unuttular
sen þimdi neden karpuz kabuðunu...
sen þimdi neden karpuz kabuðunu...
þaþýrdým ya reis böyle bir fýrsatý tepmezdi kesinlikle covid ayaðýna..
Marketleri de haftaiçi 18.00'de kapatýyorlar. Sanki herkes kamuda çalýþýyor
muratburunce
16-04-2021, 08:50
Marketleri de haftaiçi 18.00'de kapatýyorlar. Sanki herkes kamuda çalýþýyor
aynen iþten çýkýyorum koþtur koþtur market kovala ucu ucuna yetiþiyorum
Son yasaklarýn akýlla mantýkla bilimle paralel olmadýðý kesin muazzam saçmalýklar var
Þehirler arasý yasak denildi aslýnda özel araçla yasak saatlarde yasak mýþ toplu taþýmayla yasak yok döt döte daha iyi bulaþssýn diye
Akþam 9 deðil 7 ye çekmiþler marketlerde 6 da kapanýyor millet koþtura koþtura eve gitsin pide kuyruðunda ciðerlerine virüsü daha iyi çeksin diye
Aþýlanmýþ 65 yaþ üstüne evde otur ,fabrikada atölyede çalýþmasý gereken lere týklým týkýþýk metrobüsle otobüsle iþe git diyorlar ki virüsü al eve iþe götür daðýt bi güzel diye
Haftasonu çýk gez dolaþ markete gitcem ayaðýna ne istiyosan yap serbest nasýlsa
Sorarsanýz kýsmen kapanma varmýþ yerseniz.
Grimlord
16-04-2021, 09:45
Hayat daha ne kadar zorlaþtýrabilir ben anlamýyorum. Cidden simulasyon uygulanýyor bize.
Akþam 6da iþten çýkýyorum, evle iþim arasý 20 km. Araba + metro kullanýyorum, dolayýsýyla neredeyse 1 saati geçiyor.
Þimdi bu saatin erkene alýnmasý neye yaradý? Hiç birþey tabii ki.
Metro artýk daha kalabalýk
Daha çok trafik var, bazen 10 dk yerinde duruyor.
Markete - pazara - bakkala daha çok yýðýlma var.
"Kamu 4te çýksýn da gerisi naparsa yapsýn "mantýðý hüküm sürüyor. Býktým usandým artýk.
golgeoyunu03
16-04-2021, 11:33
Þehirler arasý yasak konusunda biri beni aydýnlatabilir mi? Þahsi aracýmýzla yasak olmayan saatlerde istediðimiz yere gidebiliyor muyuz?
Þu ilaçlarýn hiçbirini içmeden atlatan kaç kiþi var aramýzda?
Þehirler arasý yasak konusunda biri beni aydýnlatabilir mi? Þahsi aracýmýzla yasak olmayan saatlerde istediðimiz yere gidebiliyor muyuz?
Evet doðrudur, sokaða çýkma yasaðý olmayan hafta içi saatlerinde istediðin yere gidebilirsin izinsiz.
Þu ilaçlarýn hiçbirini içmeden atlatan kaç kiþi var aramýzda?
viagra gerçekte sex ilacý deðil kalp ilacý ,adamlar bir bakýyor penise giden kan damarlarýndan kan akýþý artýyor ve dolaylý yol ile ereksiyon saðlýyor kalpten çok sex ilacý olarak satýþ/rakam potansiyeli daha fazla piyasaya bu þekilde sürüyor
bu ilaçlarda benzer þekilde direkt olarak deðil ama dolaylý yönde size yardýmcý oladabilir olmayadabilir, nasýl derseniz
korona öyle bir lannetki Ahmetde kanýn kalýnlaþmasýna sebeb oluyor onu öyle öldürüyor, Alide ciðere iniyor onu o þekilde , Ahmetde belirtiler 3üncü gün baþlýyor Alide 7inci gün, Ahmetde alerjik reaksiyon sýfýr Ali ise alerjisi olduðunu bile bilmiyor hiç bu tür ilaç içmemiþ o ana kadar
bu tabloda ilaç Ahmeti bambaþka,Aliyi bambaþka etkiliyor.
tabi bunlar duyduklarým saðlýk personeli vs deðilim ama OCD bende tavan okuduðumu doktor bile okumamýþtýr :)
Ýstanbul valiliði zincir marketlere 17:30 da kapanmasý için talimat verdi haberi gördüm.
https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1382996258944655364?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5 Etweetembed%7Ctwterm%5E1382996258944655364%7Ctwgr% 5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.istanbul.gov.tr%2Favmcars izincir-marketorganize-sanayi-bolgesi-kapanis-saatleri-basin-aciklamasi
Ýstanbul valiliði zincir marketlere 17:30 da kapanmasý için talimat verdi haberi gördüm.
https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1382996258944655364?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5 Etweetembed%7Ctwterm%5E1382996258944655364%7Ctwgr% 5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.istanbul.gov.tr%2Favmcars izincir-marketorganize-sanayi-bolgesi-kapanis-saatleri-basin-aciklamasi
Ben aksarayda ikamet ediyorum esnafým. salý günü Esnaf ve sanatkarlar odasýndan mesaj geldi. Saat 05:00 - 18:00 arasý olacak iþyeri acýlýþlarý ve kapanýþlarý diye. þaka gibi benim evim 15 dakika iþyerime . aksarayda bi yerden bi yere zaten max 1 saatde gidersin yüreyek :) saçmalýkdan baþka biþey deðil.
Bakanlık Acıkladı: 41 Maske Markası Guvensiz Cıktı - onedio.com (https://onedio.com/haber/bakanlik-acikladi-41-maske-markasi-guvensiz-cikti-977114?utm_campaign=Bundle&utm_medium=referral&utm_source=Bundle)
LCW de girmiþ listeye
yusufcan_k
18-04-2021, 16:32
Bakanlýk Acýkladý: 41 Maske Markasý Guvensiz Cýktý - onedio.com (https://onedio.com/haber/bakanlik-acikladi-41-maske-markasi-guvensiz-cikti-977114?utm_campaign=Bundle&utm_medium=referral&utm_source=Bundle)
LCW de girmiþ listeye
devletin daðýttýðý maskeleride lcw üretmemiþmiydi ben mi yanlýþ hatýrlýyorum :D
GuneyOnur
18-04-2021, 17:21
devletin daðýttýðý maskeleride lcw üretmemiþmiydi ben mi yanlýþ hatýrlýyorum :D
Jandarma olarak görev yaptýðýmýz sürede Ýçiþleri Bakanlýðindan De Facto olarak geliyordu.
denizhandinc
18-04-2021, 17:33
Bakanlýk Acýkladý: 41 Maske Markasý Guvensiz Cýktý - onedio.com (https://onedio.com/haber/bakanlik-acikladi-41-maske-markasi-guvensiz-cikti-977114?utm_campaign=Bundle&utm_medium=referral&utm_source=Bundle)
LCW de girmiþ listeye
Lafým günlük güneþlik mis gibi açýk havada otururken, yürüyüþ yaparken, spor yaparken bile çift maske gezenlere;
Çok yakýnda bu insanlar esas zehrin bakteri yuvasý maskenin ta kendisi olduðunu anlayacak ama iþ iþten geçecek. Zaten maske sevdalýsý prof diye geçinen doktorlar bile ufaktan geri vites yapmaya baþladý. Yine de insanlar öyle bir korkutuldu ki bomboþ çayda çimende oturan adam bile aðzýnda maskeyle oturuyor. Burnundan indirirse ölecek korkusunu zihinlere resmen ilmek ilmek iþlediler. Ama korkuda bi yere kadar be kardeþim insan bi sorgular ben niye oksijenimi kesen bu kimyasal malzemeyi bütün gün aðzýma takmak zorundayým?
Maske takmayanlara birþey olmazken takanlarýn patýr patýr hasta olmasýda cabasý.
imprezaWRC
18-04-2021, 18:21
Lafým günlük güneþlik mis gibi açýk havada otururken, yürüyüþ yaparken, spor yaparken bile çift maske gezenlere;
Çok yakýnda bu insanlar esas zehrin bakteri yuvasý maskenin ta kendisi olduðunu anlayacak ama iþ iþten geçecek. Zaten maske sevdalýsý prof diye geçinen doktorlar bile ufaktan geri vites yapmaya baþladý. Yine de insanlar öyle bir korkutuldu ki bomboþ çayda çimende oturan adam bile aðzýnda maskeyle oturuyor. Burnundan indirirse ölecek korkusunu zihinlere resmen ilmek ilmek iþlediler. Ama korkuda bi yere kadar be kardeþim insan bi sorgular ben niye oksijenimi kesen bu kimyasal malzemeyi bütün gün aðzýma takmak zorundayým?
Maske takmayanlara birþey olmazken takanlarýn patýr patýr hasta olmasýda cabasý.
Þu son dediðinin dayanaðý nedir ? Sen mi araþtýrdýn ya da takip ettin. Böyle bir data mý var. Elinde bir data yok ve sen kendi bildiðine bunu yazdýysan müsadenle ben bunun ekran görüntüsünü alýp bizim doktorlara, saðlýk bakanlýðýna...vs'ye göndereyim. Birde onlar yorumlasýn.
Kim geri vites yapýyor bir yazýversene. Virüsü kapmamak adýna bildiðin bir yöntem mi var? Sen takmadýn ve sana birþey olmadý diye bunu genele yayman ne kadar doðru?
Bende takýyorum bana da birþey olmadý, ne olacak þimdi ? Sitede, aðzýnda sigara ile gezinen var. Belki bu herif corona oldu farkýnda deðil, birde ben böyle bir dönemde herifin sigara dumanýný solumak zorunda deðilim. Koloni halinde konuþa konuþa ve aðzýnda maskesiz gezinenler de var. Bak bizde inatla maske takmayanlar 2.kez çocuklarý ile birlikte corona oldu. Þimdi o çocuklarýn hiçbiri ortalarda gezinmiyor. Gezinen çocuklarda aðzýnda maske ile geziniyor.
Bak baþýna gelmez umarým ama sende sanýrým baþýna gelene kadar idrak edemeyeceksin.
Þu son dediðinin dayanaðý nedir ? Sen mi araþtýrdýn ya da takip ettin. Böyle bir data mý var. Elinde bir data yok ve sen kendi bildiðine bunu yazdýysan müsadenle ben bunun ekran görüntüsünü alýp bizim doktorlara, saðlýk bakanlýðýna...vs'ye göndereyim. Birde onlar yorumlasýn.
Kim geri vites yapýyor bir yazýversene. Virüsü kapmamak adýna bildiðin bir yöntem mi var? Sen takmadýn ve sana birþey olmadý diye bunu genele yayman ne kadar doðru?
Bende takýyorum bana da birþey olmadý, ne olacak þimdi ? Sitede, aðzýnda sigara ile gezinen var. Belki bu herif corona oldu farkýnda deðil, birde ben böyle bir dönemde herifin sigara dumanýný solumak zorunda deðilim. Koloni halinde konuþa konuþa ve aðzýnda maskesiz gezinenler de var. Bak bizde inatla maske takmayanlar 2.kez çocuklarý ile birlikte corona oldu. Þimdi o çocuklarýn hiçbiri ortalarda gezinmiyor. Gezinen çocuklarda aðzýnda maske ile geziniyor.
Bak baþýna gelmez umarým ama sende sanýrým baþýna gelene kadar idrak edemeyeceksin.
cimer loading :)
denizhandinc
18-04-2021, 18:34
ne datasý ya bi takmýþsýnýz data mata. 1 senedir aðzýnda maske var vaka sayýsý 60-65 bin. Bi faydasý yok demekki. Bi faydasý olsa avrupalýda koyardý açýk alanda yasak.
imprezaWRC
18-04-2021, 18:52
ne datasý ya bi takmýþsýnýz data mata. 1 senedir aðzýnda maske var vaka sayýsý 60-65 bin. Bi faydasý yok demekki. Bi faydasý olsa avrupalýda koyardý açýk alanda yasak.
Bu cevabýn, bir halt bilmediðinin göstergesidir. Sen bildiðin gibi devam et.
denizhandinc
18-04-2021, 19:02
Bu cevabýn, bir halt bilmediðinin göstergesidir. Sen bildiðin gibi devam et.
abi bak sen hep ters gidiyorsun bana ama ortada düþünülmesi gereken þeyler yok mu gözünü seveyim. Hemen dramatize ediyosun her yazdýðýmý. Ya allahýný seversen bomboþ tarladaki adam bile maske takýyor korkusundan. Parkta koþuyorum bankta bomboþ oturan adamýn aðzýnda maske var. Ne sigarasý ne kolonisi. Bu adama virus nereden bulaþacak? Ýnsanlarý bu psikolojiye sokmanýn ne mantýðý var. Adam maskeyi burnundan indirirse virus bulaþacak sanýyor öyle korkmuþ. Yazýk günah küçücük çocuklar oyun parklarýnda kan ter içinde oyun oynuyor aðzýnda maske.
abi bak sen hep ters gidiyorsun bana ama ortada düþünülmesi gereken þeyler yok mu gözünü seveyim. Hemen dramatize ediyosun her yazdýðýmý. Ya allahýný seversen bomboþ tarladaki adam bile maske takýyor korkusundan. Parkta koþuyorum bankta bomboþ oturan adamýn aðzýnda maske var. Ne sigarasý ne kolonisi. Bu adama virus nereden bulaþacak? Ýnsanlarý bu psikolojiye sokmanýn ne mantýðý var. Adam maskeyi burnundan indirirse virus bulaþacak sanýyor öyle korkmuþ. Yazýk günah küçücük çocuklar oyun parklarýnda kan ter içinde oyun oynuyor aðzýnda maske.
O parka gidiyorsa maske takýlacak çocuk büyük farketmez. Evet tarlada baðda tek gezen adamýn takmasýna gerek yok ama toplum içine gireceksen düzgün bir maske þart! Maskeler bugün icad edilmedi yýllardýr hastaneler de doktorlar yada belli iþ gruplarý kullanýyor. Maske taktýðý için hasta olduðu bilgisine nereden ulaþtýn?
denizhandinc
18-04-2021, 19:14
O parka gidiyorsa maske takýlacak çocuk büyük farketmez. Evet tarlada baðda tek gezen adamýn takmasýna gerek yok ama toplum içine gireceksen düzgün bir maske þart! Maskeler bugün icad edilmedi yýllardýr hastaneler de doktorlar yada belli iþ gruplarý kullanýyor. Maske taktýðý için hasta olduðu bilgisine nereden ulaþtýn?
görüyoruz caným kardeþim bi yerden bilgi gelmesine gerek yok.
sanctuary35
18-04-2021, 19:49
gýda sektöründe çalýþýrken tüm personel maske takardý, o maskeler þimdikinden çok daha kaliteliydi o halde bile 1,.5-2 saatte en kötü molalarda yenilenirdi. þimdi insanlar 1 maskeyi 3-4 gün takýyor ondaki bakteri virüs yükünün yüksek olduðunu düþünüyorum bende. bu maskenin sýk sýk yenilenmesi lasým. ben yýkamadan bez maskeyi haftalarca takan biliyorum. en güzeli cerrahi maskeleri ffp3 maskeleri 3-4 saatte bir deðiþtirmek ama kimse bunu yapmýyor
mert_can 41
18-04-2021, 20:34
Yaþadýðýnýz yer çok bilinçli bir yermiþ ne güzel benim yaþadýðým yerde çocuklar hiç maske takmýyorlar sosyal mesafeye uyanlar az maske taksalar bile burunlarý dýþarda. Sizin yaþadýðýnýz yerdeki bilinç heryerde olsa vakalar bu kadar artmazdý. Bu psikolojiye insanlarý sokmak zorundasýnýz maske takmazlarsa ölme þanslarý var bu gereksiz bir zorunluluk deðil saðlýklarý için takmak zorundalar.
Maske takmayýn, en sonunda pamuk takýyorlar.
ghibli06
18-04-2021, 20:55
insanlara koruma olarak sadece maske kaldý... doðru bazý Avrupa ülkeleri maskeleri sadece kapalý alanlarda taktýrýyor ama, bunun haricinde yüzlerce tedbir var... bunlarýn hiçbiri yapýlmazken bir de maskeyi çýkartýrsak zaten pandemiyi komple yok saymýþ olacaðýz, mantýklý mý bu?
Bu virus var evet ama açýk alanda maske zorunluðu ve mevcut maske faþizanlýðý kadar saçma bir uygulama yok. Maske faþizanlýðý kadar da sýð ve baðnaz bir düþünce yok bence.
Zaten TR'de kullanýlan bütün maskelerin %50si bez, tibbi bile deðil. Koruyuculuðu yok denecek kadar az ama "maske!!!!!!!!!!" diye yýrtýnan kimsenin maskenin týbbý olup olmamasý umurunda deðil, þile bezinden yapýlmýþ maske bile okey onlar için, amaç maske görüntüsü.
Bez maskeler zaten konu dýþýnda ama tibbi maskeler de en ufak temasda kontamine oluyor, temas olmasa bile 30 dkda bir deðiþitirilmesi lazým, maskenin düzgünce takýlmasý lazým. Yoksa ne olacaðý þu videoda anlatýlmýþ güzelce The Do’s and Don’ts of Wearing Masks and Gloves - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=eVJbenwzR1s)
Bizde günlük maske deðiþtirenlerýn sayýsý bile %5 deðildir, yaný yanýndaki adamýn maskesi var diye, güvende deðilsin.
Maske yasaklarýnýn bu kadar sýký ve faþizanca olmasý yerine, kapalý alanda, týbbý maske zorunluluðu gelsin, kontaminasyon engellensin, maske bilinci gelsin ondan sonra zaten yayýlým durulur.
Uçakta yanýmdaki adamda bez maske varken, neden millet benim parkda, sahilde, yürüyüþ pistindeki maske takmamama takýlýyor onu da anlamak zor. Bez maske takan, maskesini kontamine eden maske takmayan adam kadar topluma karþý suç iþlemiþtir ama biz maske açýk gereksiz diyince, toplumu umursamamýþ oluyoruz bu arkadaþlar örnek vatandaþ oluyor.
Maske faþizanlýðý yerine, düzgün maske kullaným bilinci gelmesi lazým, insanlarý eve týkmak yerine, vücütlarýný güçlendirecekleri, yayýlým yapýlmayacak aktivitelere yöneltmek lazým - yürüyüþ, spor vb.
Eve týkýlan herkesin baðýþýklýk sistemi zayýflar, mental saðlýðý etkilenir sadece covide deðil diðer hastalýklara da açýk hale gelir. Bu benim kiþisel yorumum deðil, bilimsel araþtýrmalar da var bu yönde. Isteyen varsa
Yani, "pandemi" faþýzanlýðý ile devam edersek daha çok zararlarýný görürürüz bu iþin. Hem mental hem de fiziksel olarak.
Australia, New Zeland vs. nasil yapmýþ bu iþleri bir okumak, araþtýrmak lazým ya da aþý da çözüm deðil, Þili'de 80% aþýlama var, hala kýsýtlamalar devam ediyor.
Maske faþizanlýðýndan önce, bilinçli maske kullanýmýna teþvik etmek toplum için en iyisi.
Bu virus var evet ama açýk alanda maske zorunluðu ve mevcut maske faþizanlýðý kadar saçma bir uygulama yok. Maske faþizanlýðý kadar da sýð ve baðnaz bir düþünce yok bence.
Zaten TR'de kullanýlan bütün maskelerin %50si bez, tibbi bile deðil. Koruyuculuðu yok denecek kadar az ama "maske!!!!!!!!!!" diye yýrtýnan kimsenin maskenin týbbý olup olmamasý umurunda deðil, þile bezinden yapýlmýþ maske bile okey onlar için, amaç maske görüntüsü.
Bez maskeler zaten konu dýþýnda ama tibbi maskeler de en ufak temasda kontamine oluyor, temas olmasa bile 30 dkda bir deðiþitirilmesi lazým, maskenin düzgünce takýlmasý lazým. Yoksa ne olacaðý þu videoda anlatýlmýþ güzelce The Do’s and Don’ts of Wearing Masks and Gloves - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=eVJbenwzR1s)
Bizde günlük maske deðiþtirenlerýn sayýsý bile %5 deðildir, yaný yanýndaki adamýn maskesi var diye, güvende deðilsin.
Maske yasaklarýnýn bu kadar sýký ve faþizanca olmasý yerine, kapalý alanda, týbbý maske zorunluluðu gelsin, kontaminasyon engellensin, maske bilinci gelsin ondan sonra zaten yayýlým durulur.
Uçakta yanýmdaki adamda bez maske varken, neden millet benim parkda, sahilde, yürüyüþ pistindeki maske takmamama takýlýyor onu da anlamak zor. Bez maske takan, maskesini kontamine eden maske takmayan adam kadar topluma karþý suç iþlemiþtir ama biz maske açýk gereksiz diyince, toplumu umursamamýþ oluyoruz bu arkadaþlar örnek vatandaþ oluyor.
Maske faþizanlýðý yerine, düzgün maske kullaným bilinci gelmesi lazým, insanlarý eve týkmak yerine, vücütlarýný güçlendirecekleri, yayýlým yapýlmayacak aktivitelere yöneltmek lazým - yürüyüþ, spor vb.
Eve týkýlan herkesin baðýþýklýk sistemi zayýflar, mental saðlýðý etkilenir sadece covide deðil diðer hastalýklara da açýk hale gelir. Bu benim kiþisel yorumum deðil, bilimsel araþtýrmalar da var bu yönde. Isteyen varsa
Yani, "pandemi" faþýzanlýðý ile devam edersek daha çok zararlarýný görürürüz bu iþin. Hem mental hem de fiziksel olarak.
Australia, New Zeland vs. nasil yapmýþ bu iþleri bir okumak, araþtýrmak lazým ya da aþý da çözüm deðil, Þili'de 80% aþýlama var, hala kýsýtlamalar devam ediyor.
Maske faþizanlýðýndan önce, bilinçli maske kullanýmýna teþvik etmek toplum için en iyisi.
Son birkac sayfadaki en mantikli yanit.
TÜRK TORAKS DERNEÐÝ BASIN AÇIKLAMASI
Türk Toraks Derneði olarak haftalardýr uyarýyoruz. Bilimsel önerilerimizin dikkate alýnmasýný diliyoruz. Sesimizin duyulmasýný istiyoruz.
Ülkemizde günlük vaka sayýsý 60 binleri geçmiþ, vefat sayýlarý ise yine günlük 250’nin üzerinde dolaþmaktadýr. Kontrollü normalleþmenin baþladýðý 1 Mart 2021 tarihinden bu yana, Saðlýk Bakanlýðýnca hazýrlanan risk haritasýnda tüm ülke kýrmýzýya boyanmýþtýr.
Saðlýk alt yapýsý bu yükü kaldýramayacak hale gelmiþken, 1 yýldýr gece gündüz çalýþan, ailelerinden, çocuklarýndan uzak kalan saðlýk çalýþanlarý yorulmuþ ve tükenmiþken, 13 Nisan akþamý açýklanan kýsmi önlemlerin yeterli olacaðýný düþünmüyoruz. Eksik önlemler, belki bir miktar vaka azalmasýna neden olacak ancak orta vadede salgýný yaygýnlaþtýracak ve yeni mutasyonlarla aðýrlaþtýracaktýr. Bugün kapansak bile 400 binin üstünde aktif vakayla toparlanmamýz ve ölümlerin azalmasý uzun zaman alacaktýr.
ÖNERÝYORUZ:
1. Pandemi ile ilgili tüm veriler açýklýkla paylaþýlmalýdýr
2. Bilim Kurulu kararlarý kamuoyuyla paylaþýlmalýdýr.
3. Akademi, meslek örgütleri, uzmanlýk dernekleri, yerel yönetimler salgýn kontrolünde bir araya gelmelidir.
4. Test sayýsý daha çok arttýrýlmalý, sistematik olarak virüslerin mutasyon analizi yapýlmalýdýr. Tüm zorunlu çalýþmak durumunda olanlar için haftada bir-iki kez pcr testi periyodik olarak yapýlmalýdýr. Güvenli test alanlarý oluþturulmalýdýr.
5. Filyasyon kuralýna göre yapýlmalýdýr, salgýn odaðý olabilecek ortamlarda gerekli yeni önlemler alýnmalýdýr.
6. Ýzolasyon ve karantina önlemleri çok ciddi bir biçimde yerine getirilmeli ve takip edilmelidir. Yurt dýþýndan gelenlere 14 gün karantina uygulanmalýdýr.
7. Okullardaki durumu deðerlendirebilmek, önlem alabilmek için okullardaki duruma iliþkin verilerin paylaþýlmasý gereklidir. Eðitim çocuklarýmýz için yaþamsaldýr. En son kapanan ve en önce açýlan okullar olmalýdýr.
8. Aþýlama hýzlandýrýlmalýdýr. Kronik hastalýðý olan, risk grubundaki kiþilere öncelik verilmelidir. Öðretmenler, okul çalýþanlarý, polisler , gýda sektöründe çalýþanlar, güvenlik elemanlarý gibi riskli gruplar hýzla aþýlanmalýdýr.
9. Yeterli maske daðýtýmý yapýlmalý ve ücretsiz bir þekilde vatandaþlara ulaþtýrýlmalýdýr.
10. Yaþamsal iþlerde çalýþanlar için iþyerlerinde en önemli konu kapalý alanlarýn havalandýrýlmasý için, pencere kapý açýlmasý, merkezi sistem havalandýrma sistemleri olan iþyerlerinde %100 temiz hava ile beslenen sistemler ile saatte en az 6 kez deðiþen havalandýrma uygulanmalýdýr.
11. Saðlýk kurumlarýnýn birer süper yayýlým ortamý olarak düþünülerek hareket etmek gereklidir. Havalandýrma, insan sayýsýný azaltmaya yönelik önlemler, randevu aralarýnýn açýlmasý, çalýþma süresinin kýsaltýlmasý, hiç çýkarmadan n95 maske veya benzerlerinin takýlmasý, periyodik , sýk aralýklarla PCR testi yapýlmalýdýr.
12. Ýþi ve mesleði gereði koronavirüs hastalarýna bakan, muayene eden, müdahale eden, temas eden saðlýk çalýþanlarýnýn buna baðlý olarak koronavirüs hastalýðý tanýsý almalarý ile saðlýk çalýþanlarý için koronavirüsün Türkiye’de ivedi meslek hastalýðý olarak kabul edilmesi amacýyla somut adým atýlmalýdýr. Özlük haklarý iyileþtirilmelidir.
13. Saðlýk, gýda, savunma, güvenlik, ilaç gibi yaþamsal önemdeki sektörler hariç olmak üzere; tüm üretim durdurulmalýdýr. Acilen ekonomik sosyal destekle birlikte 28 gün tam kapanma uygulanmalýdýr. Devletimizin bu günlerde vatandaþlarýmýzýn hepsine vereceði destek çok önemli ve yaþamsaldýr.
Saygý ve sevgilerimizle,
Türk Toraks Derneði
2000 civarý üyesi olan uluslararasý saygýnlýðý bulunan bir bilimsel dernek.
Maskeleri kola aksesuar olsun diye öneriyorlar herhalde.
ghibli06
19-04-2021, 11:04
2000 civarý üyesi olan uluslararasý saygýnlýðý bulunan bir bilimsel dernek.
Maskeleri kola aksesuar olsun diye öneriyorlar herhalde.
Abi tam kapanma olmadan pandemiyi kontrol altýna alan hiç bir ülke yok... Bizde maske hariç nerdeyse hiç önlem kalmadý, kýsmi sokaða çýkma yasaðý yeterli deðil iþte, halk da býkkýnlýktan en önemli koruyucu maskeyi bile takmak istemiyor...
Cimmeria
19-04-2021, 11:20
maske evet avrupada neredeyse hic bir ülkede acik havada zorunlu degil, cunku avrupada hic bir yerde istanbul gibi kalabalýk ve nüfus yoðunluðu yuksek bir sehir yok.
avrupada insanlar hala ayni kaldýrýmda yanýndan biri geçtiðinde ya kaldýrým deðiþtiriyor ya yola iniyor bekliyor. sosyal mesafeye dikkat ediyorlar.
ben parkta koþarken niye maske takayým ya diyen arkadaslara su makaleyi býrakayým, okumaya usenenler de surdaki haberde video simülasyonlarýna falan bakabilir
Horrifying simulation shows how six feet may not be enough when jogging behind someone | Daily Mail Online (https://www.dailymail.co.uk/health/article-8201877/Horrifying-simulation-shows-six-feet-not-jogging-someone.html)
http://www.urbanphysics.net/COVID19_Aero_Paper.pdf
denizhandinc
19-04-2021, 12:18
maske evet avrupada neredeyse hic bir ülkede acik havada zorunlu degil, cunku avrupada hic bir yerde istanbul gibi kalabalýk ve nüfus yoðunluðu yuksek bir sehir yok.
avrupada insanlar hala ayni kaldýrýmda yanýndan biri geçtiðinde ya kaldýrým deðiþtiriyor ya yola iniyor bekliyor. sosyal mesafeye dikkat ediyorlar.
ben parkta koþarken niye maske takayým ya diyen arkadaslara su makaleyi býrakayým, okumaya usenenler de surdaki haberde video simülasyonlarýna falan bakabilir
Horrifying simulation shows how six feet may not be enough when jogging behind someone | Daily Mail Online (https://www.dailymail.co.uk/health/article-8201877/Horrifying-simulation-shows-six-feet-not-jogging-someone.html)
http://www.urbanphysics.net/COVID19_Aero_Paper.pdf
Hocam bu makale ve videodakilerin gerçekçi olabilmesi için aðzýnda kimyasal gaz maskesi olmasý lazým. 1 liralýk petrol artýðý bez mi süzecek aðýzdan giren çýkan virüsü?
denizhandinc
19-04-2021, 12:19
þükür bu baþlýkta þöyle bir yorum okudum
Ya evet açýk alanda maske muhabbeti bilimsel olarak da kanýtlandý diyor bazý Türk proflar falan da...
Ancak "bizde" o iþ olmaz aga.
Yarýn maskeyi serbest býrak, adamlar kucak kucaða gezer. Zaten bu halde bile kimse dikkat etmiyor, baþa bela olur.
"Dýþarýdayýz" diye metrobüs duraðýnda maske takma hadi :)
Faþistlikten deðil de, baþlarýna geleceði bildiklerinden, "Türk"ü bildiklerinden...
ghibli06
19-04-2021, 12:40
Hocam bu makale ve videodakilerin gerçekçi olabilmesi için aðzýnda kimyasal gaz maskesi olmasý lazým. 1 liralýk petrol artýðý bez mi süzecek aðýzdan giren çýkan virüsü?
Bu muhalifligin sebebi nedir? Karaca virüse inanmaman mi? Aðýr tedbir gelir iþsiz kalýrým endiþesi mi? Yoksa yeter artýk çok sýkýldým olayý mý? Pandeminin baþýndan beri sallamayýn takmayýn diyorsun, kurallara uyanlara býyýk altýndan gülüyorsun... Günde 300 insan ölüyor ve durum aðýrlaþýyor, senin gibiler belki kýsa vadede hasta olmuyor ama kaç kiþiyi hasta ediyor bilemiyoruz...
Cimmeria
19-04-2021, 13:55
valla taktiginiz-takacaginiz maske kendi caninizin kýymeti ile doðru orantýlý, biz ailecek n95 harici maske kullanmýyoruz mesela, 1 liralýk petrol artigi bez ile canini korumak isteyen onunla koruyabilir.
ne yapsýn bilimsel araþtýrma yapan insanlar, dandik maske takan insanlar var diye maskenin ise yaradigi gercegini inkar mi etsinler?
denizhandinc
19-04-2021, 14:09
Bu muhalifligin sebebi nedir? Karaca virüse inanmaman mi? Aðýr tedbir gelir iþsiz kalýrým endiþesi mi? Yoksa yeter artýk çok sýkýldým olayý mý? Pandeminin baþýndan beri sallamayýn takmayýn diyorsun, kurallara uyanlara býyýk altýndan gülüyorsun... Günde 300 insan ölüyor ve durum aðýrlaþýyor, senin gibiler belki kýsa vadede hasta olmuyor ama kaç kiþiyi hasta ediyor bilemiyoruz...
Açýk alanda maskeye karþýyým. Kimse aðzýma zorla at yemliði gibi bez takamaz bu kadar. Dünyanýn her yerinde insanlar bu yüzünden protestolar yapýyolar bi ben deðilim yani. Ama görüyorumki burada uzuv gibi kabul edilmiþ maske. Ne diyim Allah mübarek etsin
denizhandinc
19-04-2021, 14:13
Ozgurce nefes almak istemek muhaliflik olmus. Guler misin aglar misin
TolgaEsentepe
19-04-2021, 14:18
*** göteyiz. Her yerde *** göteyiz. Yok avustralyaymiþ yok yeni zellendaymiþ.
Burasi türkiye, açik alanda takmak serbest olsun de 2 gün sonra kapali alana maskesiz giremedim diye adam döver, öldürürler !
Maskeden baþka korunabilecek birþeyimiz yok. Kimse bayilmiyor ama baþka çare yok !
SekoLive
19-04-2021, 14:22
Açýk alanda maskeye karþýyým. Kimse aðzýma zorla at yemliði gibi bez takamaz bu kadar. Dünyanýn her yerinde insanlar bu yüzünden protestolar yapýyolar bi ben deðilim yani. Ama görüyorumki burada uzuv gibi kabul edilmiþ maske. Ne diyim Allah mübarek etsin
yurt dýþýna çýkmadým bilmiyorum ama biz burda özellikle büyük þehirlerde çok yakýn yürüyoruz. hatta kültürümüz tanýmadýðýmýz adama bile sarýlýyoruz neredeyse.
severek maske takan olduðunu sanmýyorum.
ghibli06
19-04-2021, 14:23
Niye takamasin, atý bilmem ama baya essek gibi taktiriyorlar, biz burada kurallara göre yorum yapýyoruz, maskeye karþý olanlar bunu eyleme cevirsinler madem öyle...
O yurtdýþýnda "özgürlük" diye bir araya gelip protesto yapanlara biz "mal" diyoruz.
Bizde henüz heveslisi çok yok diye þükrediyorduk ama yakýnda patlayacak herhalde :D
denizhandinc
19-04-2021, 14:59
yurt dýþýna çýkmadým bilmiyorum ama biz burda özellikle büyük þehirlerde çok yakýn yürüyoruz. hatta kültürümüz tanýmadýðýmýz adama bile sarýlýyoruz neredeyse.
severek maske takan olduðunu sanmýyorum.
yo baya severek savunuyolar. Kolu bacaðý gibi sahiplenmiþler maskelerini :)
E tamam aga.. Ben demin biþey yazdým üstteki mesajlarda.
Açýk hava, metrobüs duraðýnda bekle 100 kiþiyle *** göte...
Yine açýk hava diye böyle saçma sapan topluluklarýn olduðu yerlerde dur, Taksim Ýstiklalde dolaþ mesela, herkes maskesiz gezsin orada.
Veya Eminönü meydanda...
Cesaretin var mý? Herkes maskesiz olacak...
Daha önce de yazdýk, tek baþýna olduðun ortamda maske takmak saçma tabi, veya tek baþýna duran adamýn yanýna gidip niye maske takmýyorsun deyip ceza kesmeye çalýþmak iþgüzarlýk, bunlarý zaten söyledik, biliyoruz.
Ama iþi bu noktaya getirirsen, 5G de derim, chemtrail de derim, ayný kefeye koyarým :)
Kimsenin maskeyi sahiplendiði yok. Bunun bir süreç olduðunu bilen aklý selim insanlar, gerek iþlerine yansýmamasý için gerekse de ailelerine hastalýðý götürmemek için maske kullanýmýndan rahatsýz olmuyorlar.
Ben þimdi tempolu bir þekilde iþ kovalýyorum, olasý bir izole durumunda yaklaþýk 10-15 günlük bir kayýp yaþayacaðým. O yaþadýðým kayýp aslýnda 10-15 günlük deðil, izole durumunda da geri kaldýklarým, tamamlayamadýklarým vs sayarsak belki 1 sene belki de 10 senede toparlanamayacak yaralar verebilir. Bu sebepten büyük özenle maskemi de takýyorum, mesafeme de dikkat ediyorum. He hiç beklenmedik yerlerden de bulaþma ihtimali yüksek ama ne demiþler "þans tedbirli kiþilerin yanýnda savaþýr".
Bir çok dünya ülkesinde maske kullanýmý iptal edildi, sosyal hayat normale döndü ama konu Türkiye'ye gelince iþler sarpa sarýyor.
Bu maske antipatisi bana tamamen bilinçsizlik ve sorumsuzluk olarak geliyor.
Burada itiraz edilecek þey maske deðil, maske kullanýmýnýn sürekli hale gelmesine sebep olan diðer yönetimsel hatalar.
Olaðanüstü hal varken
Her yerde takýlmaya devam edilmeli
Alýþkanlýk yapmasý açýsýndan özellikle
Polis evet iþgüzar halleri yok deðil
Geçen arabada tekim az kalsýn kesecekti banada
Yanýnda durup maskemi yukarý çektim
Hep takýlý olmasý gerekiyormuþ
Eyvallah abi bilmiyordum dedim tamam bu seferlik yazmayalým dedi yazmadý
Arabada da tekim kimseye bir zarar verme þansým yok hes de temiz filan
Ne mantýklý yürütülüyor ki pandemi yürütülsün deyip konuyu kendimce kapattým
Evden çýkmamaya çýkarsamda alkol maskeyi yanýmdan ayýrmýyorum
Þu ana kadar teðet geçti hep beni
Böyle giderse bitmez zaten boþuna tartýþmayýn iþ beþtepe de bitiyor
denizhandinc
19-04-2021, 15:18
Ben burda görüþlerimi dile getiriyorum eþþek diyen mi dersin mal diyen mi dersin bi ton hakaret. Kemik kadronun düþüncesi dýþýnda bi yorum gelirse linçlemeler, birlik olup o kiþiye yüklenmeler. Yakýþmýyor abiler kimse sizin gibi düþünmek zorunda deðil. Saygýsýzlýk yapmadan görüþ yazýyoruz buraya. DM den 10 a yakýn mesaj geldi beni destekleyen ama buraya görüþlerini yazmýyolar linçlenmemek için. Burada sizin kötülüðünüze birþey yazmýyorum. 1 senedir yasak, maske vs savunuyorsunuz ne deðiþti hiçbir þey.
denizhandinc
19-04-2021, 15:19
.
Daha önce de yazdýk, tek baþýna olduðun ortamda maske takmak saçma tabi, veya tek baþýna duran adamýn yanýna gidip niye maske takmýyorsun deyip ceza kesmeye çalýþmak iþgüzarlýk, bunlarý zaten söyledik, biliyoruz.
ee bende bunu savunuyorum zaten
denizhandinc
19-04-2021, 15:21
Olaðanüstü hal varken
Her yerde takýlmaya devam edilmeli
Alýþkanlýk yapmasý açýsýndan özellikle
Polis evet iþgüzar halleri yok deðil
Geçen arabada tekim az kalsýn kesecekti banada
Yanýnda durup maskemi yukarý çektim
Hep takýlý olmasý gerekiyormuþ
Eyvallah abi bilmiyordum dedim tamam bu seferlik yazmayalým dedi yazmadý
Arabada da tekim kimseye bir zarar verme þansým yok hes de temiz filan
Ne mantýklý yürütülüyor ki pandemi yürütülsün deyip konuyu kendimce kapattým
Evden çýkmamaya çýkarsamda alkol maskeyi yanýmdan ayýrmýyorum
Þu ana kadar teðet geçti hep beni
Böyle giderse bitmez zaten boþuna tartýþmayýn iþ beþtepe de bitiyor
arabada tek baþýnayken maske takmak zorunlu deðil.
arabada tek baþýnayken maske takmak zorunlu deðil.
Valla kesiyordu :(
yilmazcatalbas
19-04-2021, 16:31
Ben burda görüşlerimi dile getiriyorum eşşek diyen mi dersin mal diyen mi dersin bi ton hakaret. Kemik kadronun düşüncesi dışında bi yorum gelirse linçlemeler, birlik olup o kişiye yüklenmeler. Yakışmıyor abiler kimse sizin gibi düşünmek zorunda değil. Saygısızlık yapmadan görüş yazıyoruz buraya. DM den 10 a yakın mesaj geldi beni destekleyen ama buraya görüşlerini yazmıyolar linçlenmemek için. Burada sizin kötülüğünüze birşey yazmıyorum. 1 senedir yasak, maske vs savunuyorsunuz ne değişti hiçbir şey.
Arkadaş kimse maskeyi benimsememiş, sahiplenmemiş, sevmemiş, takınca mutlu değil zaten senin bir türlü anlamadığın bu...
Tekrar anlatmayı deneyeyim;
1- Esnafım işyerim var ve bu hastalıktan korunmak için, iş yerimi, müşterilerimi koruyabilmek için maske şart. Neden biliyor musun o 10-15 gün kapalı olmak çok şey
götürür hayatından çünkü giderler, ödemeler, evraklar hiç durmuyor.
2- Ailemde kronik rahatsızlıklar var en büyük korkumuz sevdiklerimiz. Kendini çok yormadan elden geldiğince önlemler gözünde canlanır hemen; maske, mesafe,
temizlik...
3- Diyelim ki bulaştı haberimiz yok, bir başkasına bulaştırmamak için, hatta bir başkasının ölümüne neden olmamak için bile bu pislik şey şart !
Gerçekten sevmiyoruz bak, vallahi sevmiyoruz bu maskeyi, tek istediğimiz elimizden geldiğince önlem alıp kendimizi ailemizi sevdiklerimizi korumak ve maalesef elimizdeki tek bireysel önlem bu...
Ayrıca sana özelden yazan, destekleyen arkadaşlar buraya yazabilecek medeni cesarete sahip değillerse kimseyi suçlamasınlar sorunu kendilerinde arasınlar... Biraz uzun oldu kusura bakmayın.
yilmazcatalbas
19-04-2021, 16:32
Ben burda görüþlerimi dile getiriyorum eþþek diyen mi dersin mal diyen mi dersin bi ton hakaret. Kemik kadronun düþüncesi dýþýnda bi yorum gelirse linçlemeler, birlik olup o kiþiye yüklenmeler. Yakýþmýyor abiler kimse sizin gibi düþünmek zorunda deðil. Saygýsýzlýk yapmadan görüþ yazýyoruz buraya. DM den 10 a yakýn mesaj geldi beni destekleyen ama buraya görüþlerini yazmýyolar linçlenmemek için. Burada sizin kötülüðünüze birþey yazmýyorum. 1 senedir yasak, maske vs savunuyorsunuz ne deðiþti hiçbir þey.
Arkadaþ kimse maskeyi benimsememiþ, sahiplenmemiþ, sevmemiþ, takýnca mutlu deðil zaten senin bir türlü anlamadýðýn bu...
Tekrar anlatmayý deneyeyim;
1- Esnafým iþyerim var ve bu hastalýktan korunmak için, iþ yerimi, müþterilerimi koruyabilmek için maske þart. Neden biliyor musun o 10-15 gün kapalý olmak çok þey
götürür hayatýndan çünkü giderler, ödemeler, evraklar hiç durmuyor.
2- Ailemde kronik rahatsýzlýklar var en büyük korkumuz sevdiklerimiz. Kendini çok yormadan elden geldiðince önlemler gözünde canlanýr hemen; maske, mesafe,
temizlik...
3- Diyelim ki bulaþtý haberimiz yok, bir baþkasýna bulaþtýrmamak için, hatta bir baþkasýnýn ölümüne neden olmamak için bile bu pislik þey þart !
Gerçekten sevmiyoruz bak, vallahi sevmiyoruz bu maskeyi, tek istediðimiz elimizden geldiðince önlem alýp kendimizi ailemizi sevdiklerimizi korumak ve maalesef elimizdeki tek bireysel önlem bu...
Ayrýca sana özelden yazan, destekleyen arkadaþlar buraya yazabilecek medeni cesarete sahip deðillerse kimseyi suçlamasýnlar sorunu kendilerinde arasýnlar... Biraz uzun oldu kusura bakmayýn.
ghibli06
19-04-2021, 17:36
sen hepimizin gerizekalý olduðunu ima ederken gayet rahatsýn, bak sorun þu, senin gibiler yüzündenn bu hastalýk yayýlýyor, çiçekten böcekten doðadan geçmiyor bu, illaki bir insan lazým taþýyýcý olarak... sen taþýyýcýysan bana da bulaþtýrma diye takýyorsun o at yemliðini...
bizim derdimiz senin o güzel suratýný daha rahat gösterebilmen deðil, havuzda bir delik varsa tamir etmek için galonlarca suyu deþarj edersin, bunu suyun kirli olmasýndan deðil, zorunlu olduðun için yaparsýn... 15 aydýr proje yapmýyorum kasama cebime 1 kuruþ girmedi, devletten 1 kuruþ da yardým almadým, bu süreçte 1 amca 1 hala kaybettim... artýk bilgisi varmýþ gibi görünen cahillerin laf salatalarý yüzünden herkesin yaymasýnýn sonuçlarýndan býkmýþ durumdayým... pandeminin þimdiye dek senin hayatýný etkilememiþ olmasý bir lütuftur, ama bu b.kunu çýkartýp özgürlük adý altýnda kurallarla taþþak geçmeni gerektirmez... pandemi bitene kadar bütün aileler uzak ya da yakýn, maddi ya da manevi kayýplar yaþayacak, sen de sýraný bekle, seçilmiþ adam zannetme kendini...
imprezaWRC
19-04-2021, 17:39
ee bende bunu savunuyorum zaten
Onca yazýdan cýmbýzla çekip iþine geldiðin kýsmý almýþsýn, oysa yukarýda ne yazmýþsýn dur ben sana hatýrlatayým.
misery1903
20-04-2021, 09:52
Biz bilimin dediklerine göre diyoruz ki maske aerosol ile yayýlýmý azaltýyor. Siz "takýyoruz da ne oluyor" diyorsunuz.
O kadar araþtýrmaya raðmen ne olup bittiðinden kimse 100% emin deðilken "maske takýlmasaydý bir þey deðiþmezdi" hipotezini hiç bir veri bilgi olmadan savunup olumlu yorum almayý beklememek lazým.
Kimse evde tek baþýna maske takýn da demiyor, sokakta serbest kalsa o adam markete de maskesiz girecek þu halde bile kaç kere kavga gürültü oluyor.
Yani bunun komple yalan olduðuna inananlarý da anlamýyorum. Bu kadar insan intihar mý ediyor, hadi onlarý geçtim tüm doktorlar birleþtiler bu oyunun bir parçasý halinde kendilerini mi öldürüyorlar?
Bu kadar trajikomik düþüncelere sahip olanlara açýk açýk sövenlerin çoðunluðunu bir yakýnýmý koronadan kaybetmiþ olabilir onu da göz ardý etmeyin...
2 ay önce bir çalýþanýmýzý kaybemiþtik Covid den, ölüm sebebi kalp yetmezliði yazýlmýþtý. Bugün 2.pozitif vaka haberi geldi ve en riskli guruptan yani zaten kalp hastasý olan bir arkadaþýmýz. Virusu maske takmadýðý evinde çocuðundan bulaþmýþ. Ýþ yerinde herkes maske taktýðý için büyük ihtimal, iþ yerinde kimseye bulaþmadý her 2 vakadada. Ki bu insanlar servisle gidip geliyor. Maske taksaydý çok þey deðiþirdi ama hiç birimiz evde maske takmayý kabullenmedik malesef. Dualarýmýz arkadaþýmýzla, zor gözüksede inþallah bu durumu atlatýr :(
iþe son girdiðim 25 Kasým'da 6 kiþi ayný odada eðitim gördük 6 saat boyunca ve birimizin corona olduðunu sonradan öðrendik. sonraki gün belli olmuþtu rahatsýzlanýp test yaptýrýnca. o arkadaþ dýþýnda ise hiçbirimiz hastalanmadýk. Bu bile maskenin koruyuculuðunu kanýtlar nitelikte
açýk alanda maskeye bende karþýyým
þimdi buraya açýk alanda bulaþ oranýyla ilgili çalýþmalar koyarým da harcayacaðým zaman alacaðým verimi kurtarmýyor..
forumdan soðutan bir ekip var sürekli býk býk býk ne zaman girsem iþleri güçleri yok her postun altýna yorum..
þükür telegrama açtýkta foruma sadece göz atar olduk
bu postu da arkadaþa destek olsun diye attým buna da gerek yok aslýnda ama linç baþlayýnca yazayým dedim..
ulan ya pandemi baþýnda önelm alýn bizimde baþýmýza gelebilir dediðim için beni burada istifçi falan ilan edip sövenler vardý :D forum resmen ülkenin aynasý þaþýrmýyorum artýk muhabbetlere tavýrlara
TolgaEsentepe
20-04-2021, 14:19
þimdi buraya açýk alanda bulaþ oranýyla ilgili çalýþmalar koyarým da harcayacaðým zaman alacaðým verimi kurtarmýyor..
forumdan soðutan bir ekip var sürekli býk býk býk ne zaman girsem iþleri güçleri yok her postun altýna yorum..
bu postu da arkadaþa destek olsun diye attým buna da gerek yok aslýnda ama linç baþlayýnca yazayým dedim..
ulan ya pandemi baþýnda önelm alýn bizimde baþýmýza gelebilir dediðim için beni burada istifçi falan ilan edip sövenler vardý :D forum resmen ülkenin aynasý þaþýrmýyorum artýk muhabbetlere tavýrlara
kim ki bu býkbýk çýlar. Etiketlesende herkes üzerine alýnmasa ?
Maldivler, ülkeye gelecek turistlere aþýlama kampanyasý baþlatýyormuþ.
Vaccine tourism: Maldives to offer holidaymakers vaccines on arrival (https://www.cnbc.com/2021/04/15/vaccine-tourism-maldives-to-offer-holidaymakers-vaccines-on-arrival.html)
ghibli06
20-04-2021, 18:47
maskeye pandemiye inanmýyorsan neden istif yaptýn ki o zaman?
Þuan Türkiye'yi kýrýp geçiren varyant Ýngiltere varyantý. Kendinize her zamankinden daha çok dikkat etmelisiniz. Kapalý ortamlarda Meltblown filtreli maske takmalýsýnýz. Bize gelen çoðu hasta ilk 3-4 gün hafif grip gibi geçirirken hemen sonrasýnda komple akciðer tutulumu olan hastalar. Ve ortalama yaþ 30-45.
Dün dündür bugün Salý demiþ arkadaþ herhalde..........
Virüsü geçireli 4-5 ay olacak , hala bazý yiyeceklerin kokusu deðiþik geliyor..Varmýdýr acaba baþýna gelen
mentollü þeker yersinizde içiniz ferahlar ya hani onun gibi ciðerlerim püfür püfür :D acaba korona mý oldum
MertSerhanÖ.
20-04-2021, 22:38
Virüsü geçireli 4-5 ay olacak , hala bazý yiyeceklerin kokusu deðiþik geliyor..Varmýdýr acaba baþýna gelen
kýz arkadaþýmda var ayný durum.Ýkimizinde 6 ay oldu,bu arada hala bazen tat almamýz gidiyor ikimizinde.
kýz arkadaþýmda var ayný durum.Ýkimizinde 6 ay oldu,bu arada hala bazen tat almamýz gidiyor ikimizinde.
Çok deðiþik bir duygu :) Acaba hiç geçmeyecekmi , kalacakmýyýz böyle :D
Geçmiþ olsun eyüp
Ekimdi ben hastalandýðýmda,
Halen bazý kokular yok, tat konusunda da emin olamadýðým durumlar var malesef(bunun tadý böylemiydi) gibi ...
Zamanla düzelcek dedi doctor bakalým kýsmet..
misery1903
21-04-2021, 09:16
Gerçiren bir arkadaþýmda da vardý bu durum. 3-4 ay geçti hala tat koku hissimin 30-40%'ý yok diyordu.
Babam temmuz ayýnda ciddi bir ameliyat geçirdi burun bölgesindeki ur kötü huylu çýktý ve ameliyat sonrasý radyoterapi gördü.Sýrf risk almamak için otobüsten dolmuþtan uzak durup günlük 16X2=32km yi 50cc scooterle gidip geliyorum ki 60km/h yi zar zor geçtiði için ve Ankara da motosiklet kültürü olmadýðý için oldukça sakat
Gözlük kullandýðým halde(gözlükle maskenin ne kadar iðrenç bir ikili olduðunu sadece gözlük kullananlar bilebilir hem maskeden dolayý zor nefes alýyorsun hemde camlar buhar oluyor gittiðin yeri göremiyorsun)maskemi hiç kimsenin olmadýðý boþ sokaklar hariç hiç çýkartmýyorum ki benim yüzümden birileri özellikle de aile büyüklerim zarar görürlerse diye...
Tüm bunlarýn dýþýnda dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama aslýnda maske sýradan soðuk algýnlýðý ve grip vakaalarýný bile hatýrý sayýlýr þekilde düþürdü.
Ben nasýl dikkat ediyorsam herhesten de ayný hassasiyeti beklerim.Maske takmayan ve mesafe kurallarýna uymayan görürsem ikaz ediyorum ve etmeye de devam edeceðim.
burakkaradag
22-04-2021, 08:06
Açık alanda maske takmama ve maskeden bıkkınlık konusunda yukarıdaki görüşlere hak veriyorum. Gerçekten ben de çok sıkıldım. Öğretmenim, okul 30km mesafede her gün 10 kişi aynı araçta Şanlıurfa şartlarında yolculuk yapıyor ve sonrasında 1000 kişilik sirkülasyonu olan bir okulda derse girip akşam da yine aynı servisle aynı öğretmenlerle eve dönüyoruz. Bütün bu süreci maske çıkarmadan günlerdir tekrar etmem yeterince bezdirdi.
Ama işin özüne dönecek olursak, ben her yıl en az 1 hafta süren bol öksürüklü uykusuz geçen grip yaşıyordum. Maskeden sebep pandemi başladığından beri bunu yaşamadım.
Yaşamadım ama yine sizlerinde bildiği gibi çocuklar artık süper taşıyıcı ve Şanlıurfa' da insanlar test yaptırmaya gitmiyor. Sebebi ise gündelik çalışmaları düzenli işlerinin olmaması imiş(!) Bundan dolayı bu bölgelerin rengi açık görünüyor ama alakası yok. Toparlanabilirsem video atarak bu tezimi doğrularım.
Çift maske yapmamıza rağmen virüs geldi bizi de buldu, geçtiğimiz salı gününden beri evde yatıyoruz. İnsanlarla çok fazla temasta bulunmamaya çalışmamıza rağmen sonuç bu şekilde oldu. Buradan çıkarttığımız tek sonuç yanlış maske seçimi yapmış olmamız diye düşünüyorum. Hastalığı atlatırsam eğer bırakın açık alanı, duş alırken bile takarım herhalde.
Açık alanda maske takmama ve maskeden bıkkınlık konusunda yukarıdaki görüşlere hak veriyorum. Gerçekten ben de çok sıkıldım. Öğretmenim, okul 30km mesafede her gün 10 kiÅŸi aynı araçta Åanlıurfa ÅŸartlarında yolculuk yapıyor ve sonrasında 1000 kiÅŸilik sirkülasyonu olan bir okulda derse girip akÅŸam da yine aynı servisle aynı öğretmenlerle eve dönüyoruz. Bütün bu süreci maske çıkarmadan günlerdir tekrar etmem yeterince bezdirdi.
Ama işin özüne dönecek olursak, ben her yıl en az 1 hafta süren bol öksürüklü uykusuz geçen grip yaşıyordum. Maskeden sebep pandemi başladığından beri bunu yaşamadım.
YaÅŸamadım ama yine sizlerinde bildiÄŸi gibi çocuklar artık süper taşıyıcı ve Åanlıurfa' da insanlar test yaptırmaya gitmiyor. Sebebi ise gündelik çalışmaları düzenli iÅŸlerinin olmaması imiÅŸ(!) Bundan dolayı bu bölgelerin rengi açık görünüyor ama alakası yok. Toparlanabilirsem video atarak bu tezimi doÄŸrularım.
Çift maske yapmamıza rağmen virüs geldi bizi de buldu, geçtiğimiz salı gününden beri evde yatıyoruz. İnsanlarla çok fazla temasta bulunmamaya çalışmamıza rağmen sonuç bu şekilde oldu. Buradan çıkarttığımız tek sonuç yanlış maske seçimi yapmış olmamız diye düşünüyorum. Hastalığı atlatırsam eğer bırakın açık alanı, duş alırken bile takarım herhalde.
Açýk alanda maske takmama ve maskeden býkkýnlýk konusunda yukarýdaki görüþlere hak veriyorum. Gerçekten ben de çok sýkýldým. Öðretmenim, okul 30km mesafede her gün 10 kiþi ayný araçta Þanlýurfa þartlarýnda yolculuk yapýyor ve sonrasýnda 1000 kiþilik sirkülasyonu olan bir okulda derse girip akþam da yine ayný servisle ayný öðretmenlerle eve dönüyoruz. Bütün bu süreci maske çýkarmadan günlerdir tekrar etmem yeterince bezdirdi.
Ama iþin özüne dönecek olursak, ben her yýl en az 1 hafta süren bol öksürüklü uykusuz geçen grip yaþýyordum. Maskeden sebep pandemi baþladýðýndan beri bunu yaþamadým.
Yaþamadým ama yine sizlerinde bildiði gibi çocuklar artýk süper taþýyýcý ve Þanlýurfa' da insanlar test yaptýrmaya gitmiyor. Sebebi ise gündelik çalýþmalarý düzenli iþlerinin olmamasý imiþ(!) Bundan dolayý bu bölgelerin rengi açýk görünüyor ama alakasý yok. Toparlanabilirsem video atarak bu tezimi doðrularým.
Çift maske yapmamýza raðmen virüs geldi bizi de buldu, geçtiðimiz salý gününden beri evde yatýyoruz. Ýnsanlarla çok fazla temasta bulunmamaya çalýþmamýza raðmen sonuç bu þekilde oldu. Buradan çýkarttýðýmýz tek sonuç yanlýþ maske seçimi yapmýþ olmamýz diye düþünüyorum. Hastalýðý atlatýrsam eðer býrakýn açýk alaný, duþ alýrken bile takarým herhalde.
Açýk alanda maske takmama ve maskeden býkkýnlýk konusunda yukarýdaki görüþlere hak veriyorum. Gerçekten ben de çok sýkýldým. Öðretmenim, okul 30km mesafede her gün 10 kiþi ayný araçta Þanlýurfa þartlarýnda yolculuk yapýyor ve sonrasýnda 1000 kiþilik sirkülasyonu olan bir okulda derse girip akþam da yine ayný servisle ayný öðretmenlerle eve dönüyoruz. Bütün bu süreci maske çýkarmadan günlerdir tekrar etmem yeterince bezdirdi.
Ama iþin özüne dönecek olursak, ben her yýl en az 1 hafta süren bol öksürüklü uykusuz geçen grip yaþýyordum. Maskeden sebep pandemi baþladýðýndan beri bunu yaþamadým.
Yaþamadým ama yine sizlerinde bildiði gibi çocuklar artýk süper taþýyýcý ve Þanlýurfa' da insanlar test yaptýrmaya gitmiyor. Sebebi ise gündelik çalýþmalarý düzenli iþlerinin olmamasý imiþ(!) Bundan dolayý bu bölgelerin rengi açýk görünüyor ama alakasý yok. Toparlanabilirsem video atarak bu tezimi doðrularým.
Çift maske yapmamýza raðmen virüs geldi bizi de buldu, geçtiðimiz salý gününden beri evde yatýyoruz. Ýnsanlarla çok fazla temasta bulunmamaya çalýþmamýza raðmen sonuç bu þekilde oldu. Buradan çýkarttýðýmýz tek sonuç yanlýþ maske seçimi yapmýþ olmamýz diye düþünüyorum. Hastalýðý atlatýrsam eðer býrakýn açýk alaný, duþ alýrken bile takarým herhalde.
Abi sen nasýl anladýn bu yazýyý helal olsun.
Haftada bir gün ofise gidiyoruz, geçen hafta idari iþler elemanlarýnýn pozitif çýkmasý ile bu hafta tamemen kapattýlar. Çünkü ilgili arkadaþlarýn herkesle çay, evrak vs derken iliþkisi oluyor.
Her ofise gittiðimde deðiþik bir olayla karþýlaþýyorum. Geçen haftalarda 5 kiþi toplanmýþ korona virüsü tartýþýyorlar. Görseniz hepsi elit, hepsi duyarlý, hepsi nasýl kültürlü anlatamam... Sorun þu kimsenin aðzýnda maske yoook :)
Ofiste 1-2 kere departmanda tek olduðum oldu ama yine de maskemi çýkarmadým. Departmanda kimse yok niye maskeni çýkarmýyorsun diyenler oldu. Bende bir þey vardýr baþkasýna sebep olmayalým diye düþündüðümden maskemi çýkarmýyordum.
Maske takanlara kurallara uyanlara da laf ediyorlar ya da tanýdýk birinin yanýnda maskeni çýkarmadan durunca bizden mi korkuyorsun çekiniyorsun gibi saçma bir soruyla geliyorlar...
CloudGrey
22-04-2021, 10:49
beyler babam geçen temmuzda oldu , biz adamla (pozitif haberi yok) maç izledik , gol oldu sarýldýk vs vs...
sonra o 20 gün hastade yattý , bende birþey çýkmadý.
el hijyenine çok dikkat edin.elleriniz omuz hizasýndan yukarý geçmesin.
mesafeyi koruyun.
bende pandemi olmadanda böyle tikler tripler vardý.
yüzüme dokunmam, dibime girine kardeþim aðzýma girme vs derim.
havaya göre mevsime göre giyiniyorum.
bu taktiklerde 4-5 yýldýr grip dahi olmuyorum.
bu tad skill'i hala yerine oturmayanlar içinde bir arkadaþým bu iþ için doktora gidiyor, ihmal etmeyin...
CloudGrey
22-04-2021, 10:50
beyler babam geçen temmuzda oldu , biz adamla (pozitif haberi yok) maç izledik , gol oldu sarýldýk vs vs...
sonra o 20 gün hastade yattý , bende birþey çýkmadý.
el hijyenine çok dikkat edin.elleriniz omuz hizasýndan yukarý geçmesin.
mesafeyi koruyun.
bende pandemi olmadanda böyle tikler tripler vardý.
yüzüme dokunmam, dibime girine kardeþim aðzýma girme vs derim.
havaya göre mevsime göre giyiniyorum.
bu taktiklerde 4-5 yýldýr grip dahi olmuyorum.
bu tad skill'i hala yerine oturmayanlar içinde bir arkadaþým bu iþ için doktora gidiyor, ihmal etmeyin...
havaya göre deðil , mevsime göre giyiniyorum
Mutlu Deðerli
22-04-2021, 11:12
Valla bizim iþ yerinde 3000 kiþi çalýþýyor özellikle sabah mesai karþýlama ve akþam uðurlamada kalabalýk oluyor. Prosedürlere uyup uydurtuyoruz, tek tük sýkýntýlar çýktý onlara da hemen izin yazýlýyor gelmiyorlar. Bakalým bu illete yakalanmadan atlatabiliriz umarým
burakkaradag
22-04-2021, 12:31
Ellerin dert görmesin hocam. Aðrý tuttu düzeltme fýrsatý bulmadým.
Boþ konuþuyorsun
burakkaradag rica ederim.
maskeye karþý olan vatandaþlar , bilimsel açýdan mý diyim nasýl diyeyim bilemedim.. Bir gerekçeniz var mý ?
Yani maske zararlýdýr , þudur budur vs. Neye dayanarak takmak istemiyorsunuz..Sadece darlýyor diye mi .. Doktor musunuz,bilim adamý mýsýnýz ?
Maske %100 garantili diye birþey diyen yok eyvallah da riski azaltmak gerekmiyor mu ? Hiç yakýnýnýz bu hastalýða yakalandý mý ? Benim yakalandý ve hala acý çekiyorlar hastanede yatýyorlar.Bu tür yorumlarý gördükçe açýkcasý anlam veremiyorum. Takmayýn o halde..Memur yazarken cezayý,bildiðiniz gerekçeyi iletirsiniz kendisine.
Dün ilk doz aþýmý oldum 3 hafta sonra ikinci doz olacaðým.
Gece özellikle inanýlmaz sýrt aðrýsý yaþattý. Aþýnýn yapýldýðý kol baya uyuþtu ama bugün her þey normale döndü.
ghibli06
22-04-2021, 14:38
Boþ konuþuyorsun
Senin kadar yazýp da boþ boþ sayfa doldurmuyorum, isyanýný burda deðil çalýþtýðýn kurumda göstersene mesela... Ýndir maskeni gir içeri ya da çik bahçesine indir maskeni takmýyorum de... Bunlarý yapmak yemiyorsa gelip de burada boþ boþ konuþma, pandeminin ilk gunlerinde herkese yetecek kadar alýþveriþ yapýn diye konuþulurken, stok yaptým size ne diye yazdýðýnin cevaplarý daha çýkmamýþ anlaþýlan...
S.Özeren
22-04-2021, 15:25
Maske iki taraflý da takýldýðý zaman koruyuculuðu vardýr
Yukarýda bazý yanlýþ bilgiler dolaþmýþ
Bir taraf maskeli karþýdaki maskesiz ise koruyuculuk direk %30 Lara kadar düþmektedir.
Ýki tarafda maskeli ise cerrahi maskelerde %95 , n95 tarzý maskelerde %99 a kadar çýkmaktadýr..
Maskelerin kaç saatte bir deðiþmesi gerektiði falan yazýyor , millet ona uymuyor diye maske takmayi saçma bulmak komik olmuþ .
Bu maskenin kimse müptelasý deðil kimse seve seve takmýyor,bizim semtte maskesiz gezeni dövüyorlar çok þükür o açýdan çok kültürlü bir semtte oturuyorum..
Açýk alanda çevremde kimse yoksa sahil vb ben direk çene altýna indiriyorum. Gerçekten nefes almaya aç bir durumdayýz
Senin kadar yazýp da boþ boþ sayfa doldurmuyorum, isyanýný burda deðil çalýþtýðýn kurumda göstersene mesela... Ýndir maskeni gir içeri ya da çik bahçesine indir maskeni takmýyorum de... Bunlarý yapmak yemiyorsa gelip de burada boþ boþ konuþma, pandeminin ilk gunlerinde herkese yetecek kadar alýþveriþ yapýn diye konuþulurken, stok yaptým size ne diye yazdýðýnin cevaplarý daha çýkmamýþ anlaþýlan...
46 yaþýndasýn þu boltladýðým cümleyi yazýyorsun
bu senin karakterinle ilgili bir þey..
merak edenler konunun o zamanda nasýl çýktýðýný anlamak istiyorlarsa 11. sayfaya bakabilirler
ama iþte sen yaz birileri okur uðraþmaz "aaa böyleymiþ" der geçer, seni þakþaklar
sen bu iþin böyle yürüdüðünü çok iyi biliyorsun zaten
böyle bi konu açalým alabileceðimiz önlemleri, yapabileceðimiz þeyleri konuþalým diye sana akýl veren de bendim pandemi baþýnda
sanki ilk postta bundan bahsediyordun diye hatýrlýyorum ama baktým bulamadým
neyse neyi nasýl anlayacaðýnýz benim karar verebileceðim þeyler deðil canýnýz nasýl isterse öyle anlayýn çok da önemi yok
umarým 46 yaþýnda bu forumda senin kadar vakit geçiren senin kadar her þeye býk býk yapan bir adam olmam, üzülürüm kendi adýma.
ghibli06
22-04-2021, 17:22
46 yaþýndasýn þu boltladýðým cümleyi yazýyorsun
bu senin karakterinle ilgili bir þey..
merak edenler konunun o zamanda nasýl çýktýðýný anlamak istiyorlarsa 11. sayfaya bakabilirler
ama iþte sen yaz birileri okur uðraþmaz "aaa böyleymiþ" der geçer, seni þakþaklar
sen bu iþin böyle yürüdüðünü çok iyi biliyorsun zaten
böyle bi konu açalým alabileceðimiz önlemleri, yapabileceðimiz þeyleri konuþalým diye sana akýl veren de bendim pandemi baþýnda
sanki ilk postta bundan bahsediyordun diye hatýrlýyorum ama baktým bulamadým
neyse neyi nasýl anlayacaðýnýz benim karar verebileceðim þeyler deðil canýnýz nasýl isterse öyle anlayýn çok da önemi yok
umarým 46 yaþýnda bu forumda senin kadar vakit geçiren senin kadar her þeye býk býk yapan bir adam olmam, üzülürüm kendi adýma.
ben forumlarda inþallah ömrüm olursa 70 yaþýnda da girer yazarým, sýrf gereksiz insanlarýn bilgi sahibi olmasalar bile hangi ortamlarda bulunduklarýný görebilmek için... bak ben senin gibi iþe gitmesem de maaþým yatmýyor, 1 senedir de iþ yapmýyorum vaktim bol, bunu da açýk açýk yazýyorum... bazýlarý gibi ulan hem iþe iþe gitmeyelim hem paramýz yatsýn ama yasaklar da neyin nesi onlar da kalksýn bi zahmet diyenlerden deðilim... bu pandemi bitecekse kusura bakmayýn ister at yemliði deyin ister eþþek gibi deyin, bu kurallara uyacaksýnýz, devletten maaþ alýp bari bir de yasaklara laf etmeyin...
haa stokculuða gelince, Yavuz zaten gerekeni yazmýþtý orda bozulduk gittin bir süre, yanýmýza Suriyeli almadýk diye de trip attýn, göçmenleri sevmeyenleri ýrkçý yaptýn, sen gerçekten otomobil forumunda yazdýðýna emin misin? biraz þöyle proleter sayfalarda mý dolaþsan?
ghibli06
22-04-2021, 17:35
Burada suçlu ben deðilim tedarik zinciri
Ben gayet insani bir þekilde panik halinde kendimi bir süreliðine garantiye almaya çalýþýyorum
Stokçuluk demen için tüketim miktarýndan fazla ürün almak gerekir Stokçuluk için piyasadan ihtiyaç duyulan ürünü çekmek ve ihtiyaç duyulduðunda yüksek fiyattan piyasaya sunmak gerekir
Buradaki konu olasý bir karantina durumunda ne yapacaðýný planlamandýr bunu herkes yapmalýdýr ve tedarikçilerde ona göre mal sunmalýdýr böylece tedarikçi 1 ayda satacaðý ürünü 1 günde satabilir ve sende 1 ay boyunca evinde oturup durumun stabilleþmesini bekleyebilirsin
Peki eðer ürün kalmadýysa: bu sistemin kriz anlarýna dair bir planý olmadýðý anlamýna gelir, ben wuhanda ilk mevzu çýktýðýnda insanlarýn tepkilerini gözledim yabancý basýndan ve buna göre virüs avrupayý adým atýnca 1 aylýk ihtiyacýmý aldým
Üretici ve devlet benim bu gördüðümü görüp olasý bir karantina öncesi ne yapmasý gerektiðini belirlemeli
Sanmayýn ki sadece türkiyede insanlar marketlere gitti virüsün görüldüðü her yerde yaþandý bu ama sistemi güçlü olan ülkeler hemen ürünün yerine yenisini koyabildi ve karaborsaya izin vermedi eðer karaborsa mevcutsa ve insanlar ürün bulamayacaksa bu 2 haftadýr "bizde yok henüz görülmedi vs vs" açýklamalarý yapan hükümetin suçudur
Her salgýnda insanlar dünyanýn her yerinde bu tepkileri verirler
Þimdi telefondan giriyorum sabah örnek istersen istisnasýz her ülke için bi örnek bulabilirim twitterda
Þu an bizde durum kýsmen stabil vaka sayýsý 1000li rakamlara çýkýnca ve ölümler baþlayýnca daha kötü olacaktýr
Hah yine ayný noktaya geldik
Ben bu forumda bir þeyi 3 sayfadan fazla tartýþamýyorum konu hep marjinalliðe geliyor
Yaþanmýþlýklardan, tecrübelerden, olasý risklerden, istatistiklerden falan boþa bahsediyorum okunmuyor bile onlar baran çýkýyor onlara biþi demeden sen ztn hep marjinalsin diye konuyu kapatýp tespitlerini söylüyor
Evet baran ben istediðim kadar ürünü serbest piyasada bir tehlike sýrasýnda alarak marjinallik yapmýþ oldum
Elimde fazladan 20 koli tuvalet kaðýdý var onlarý yarýn 3 kat fiyatla letgoya koyucam
Olmadý tane tane 5 liradan satarým sonuçta aç gözlü ve uyanýðým baran bunun böyle olduðuna karar verdiyse yapabilirim
Ztn her konuda da ekstra marjinalim:)
Ekonomiyi ayrý tutalým o konuda hakkýmý yeme..
Seyahatten döndüm bugün, yorgunluktan geberiyorum baktým evde bebeye bez kalmamýþ.
Stokçu ibneler yüzünden 3 market dolaþtým, zar zor buldum. Kýçýný sildiðimiz pamuðu bile bitirmiþ yavþaklar...
Kasada kucaðýmda bebe ile 50 kiþi sýra bekleyip, ona raðmen 2 paket alýp çýktým. Belli süre idare eder, benden sonrakiler de faydalansýn diyip toplamadým hepsini.
Hükümetin suçudur tedarikçinin suçudur marketin suçudur diye birþey yok kardeþim, empati kuracaksýn düþüneceksin ihtiyaç sahiplerini...
Ben orda kucaðýmda bebekle 3 market dolaþýp 50 kiþi sýra beklediysem buna sebep senin bencilliðin; sadece kendini, kendi evladýný düþünmen...
Allah bu ülkeyi savaþa sokmasýn, bugün gördüðüm tablonun bin beterini görürüz artýk.
Stokçu makarnacý vatandaþa güzel bi beddua ederdim ama neyse Allah bildiði gibi yapsýn onlarý. O makarnalarý yemek nasip olmasýn demek istemiyorum.
ben senin nerde ne yazdýðýný çok iyi biliyorum hangi cevaplarý aldýðýný da...
ghibli06
26-04-2021, 19:13
yine komple kapanmaya gittik, emeði geçen herkesin Allah belasýný versin!!!
Telegramcýlar bu oyunu bozsun.
#Telegramcýhareketengellemez
bluestain
26-04-2021, 19:56
Sýkýntýlý olacak ama inþallah düzene girer allah hepimizin yardýmcýsý olsun
ghibli06
26-04-2021, 19:59
Sýkýntýlý olacak ama inþallah düzene girer allah hepimizin yardýmcýsý olsun
ne virüse ne de yasaklara inanmayan insanlar olduðu süre aç-kapat devam eder bu...
Yiðit G.
26-04-2021, 20:05
beyler bu virüs hastalýðý ne zaman atýlýyor vücuttan? Benim eskiden yanýmda çalýþtýrdýðým bir usta vardý, banyoda su akýtýyor gelip yapacak ama 13 nisan da konuþtuðumda pozitif çýkmýþtý evdeyim dedi karantinadayým. 7 gündür evdeymiþ herhalde haftaya gelirim falan demiþti ama ya geçmediyse? yarýn iki hafta olacak perþembe çaðýrayým diyorum kapanma olmadan. Bu hasta olanlarda evden çýkmadan en son test yaptýrýp negatif alýp çýkýyorlar evden herhalde deðil mi?
Vaka sayýsý 37k'ya inmiþ bile bugün.
Ama test sayýsý da 350k'dan 268k'ya inmiþ.
5k hedefe ulaþmak çok kolay aslýnda, yap 40k test, oldu sana 5k vaka :)
ghibli06
26-04-2021, 20:07
Vaka sayýsý 37k'ya inmiþ bile bugün.
Ama test sayýsý da 350k'dan 268k'ya inmiþ.
5k hedefe ulaþmak çok kolay aslýnda, yap 40k test, oldu sana 5k vaka :)
yok yine tutmuyor hesap, 6.500 falan oluyor 30bin test olursa hesap tutuyor...
maske bir iþe yaramaz demek de maske takmayan ölür demekte uç noktalarda gereksiz tartýþmalar.
Çok açýk net bir þey varki maske pandemiyle birlikte icat edilmedi , yýllardýr bir çok sektörde özellikle saðlýk sektöründe zaten kullanýlýyor. Bunu hatýrlatmak için yazdým kimsenin bilmediði bir þey deðil.
Gelelim halka maske dayatmasýna , ki ben toptan karþýyým, doðru kulllanýlmadýðý ve denetim altýna alýnmasýnýn neredeyse imkansýz olduðu için bende faydadan çok zararý olduðunu düþünüyorum.
Öncelikle daha býrak takmayý üretiminde satýþýnda bunu denetleyemiyorsun , az önce arkadaþ link paylaþmýþ, alayý þaibeli, çoðunun markasý bile yok, nerede yapýldýðý mechul.
Akþam 7 haberlerinde çýkýp baðýrýp çaðýrýp maske takýn diye konuþan doktorlar söylemesi gerekeni söylüyor, bunun detayýný araþtýracak bilinç sende yoksa, kimse kusura bakmasýn. evde oturup devlet bize bakmýyor tribinden öteye geçen bir durum deðil.
Benim gördüðüm maske kullanýmý herkesin bileðinde cebinde oturduðu koltuðun yanýnda , orda burda sürekli tak çýkar sonra aðzýna tak. Bu maske kullanýmý insaný korumaz net hasta eder. Saatlerce takýlan maske insaný korumaz hasta eder. Gidip tekstil ben yýkar kullanýrým dediðin maske seni hasta eder. Bunu doðru kullanmadýktan sonra dayatmanýn da hiç bir anlamý yok. Ve bu benim kendi yorumumum. Bir belge data vs. dayatmýyorum þimdi çýkýp biri yine data demesin, bu maske faþistliði net daha fazla hasta ediyor insanlarý. zerre iþe yaradýðýný düþünmüyorum...
ghibli06
26-04-2021, 20:20
maske bir iþe yaramaz demek de maske takmayan ölür demekte uç noktalarda gereksiz tartýþmalar.
Çok açýk net bir þey varki maske pandemiyle birlikte icat edilmedi , yýllardýr bir çok sektörde özellikle saðlýk sektöründe zaten kullanýlýyor. Bunu hatýrlatmak için yazdým kimsenin bilmediði bir þey deðil.
Gelelim halka maske dayatmasýna , ki ben toptan karþýyým, doðru kulllanýlmadýðý ve denetim altýna alýnmasýnýn neredeyse imkansýz olduðu için bende faydadan çok zararý olduðunu düþünüyorum.
Öncelikle daha býrak takmayý üretiminde satýþýnda bunu denetleyemiyorsun , az önce arkadaþ link paylaþmýþ, alayý þaibeli, çoðunun markasý bile yok, nerede yapýldýðý mechul.
Akþam 7 haberlerinde çýkýp baðýrýp çaðýrýp maske takýn diye konuþan doktorlar söylemesi gerekeni söylüyor, bunun detayýný araþtýracak bilinç sende yoksa, kimse kusura bakmasýn. evde oturup devlet bize bakmýyor tribinden öteye geçen bir durum deðil.
Benim gördüðüm maske kullanýmý herkesin bileðinde cebinde oturduðu koltuðun yanýnda , orda burda sürekli tak çýkar sonra aðzýna tak. Bu maske kullanýmý insaný korumaz net hasta eder. Saatlerce takýlan maske insaný korumaz hasta eder. Gidip tekstil ben yýkar kullanýrým dediðin maske seni hasta eder. Bunu doðru kullanmadýktan sonra dayatmanýn da hiç bir anlamý yok. Ve bu benim kendi yorumumum. Bir belge data vs. dayatmýyorum þimdi çýkýp biri yine data demesin, bu maske faþistliði net daha fazla hasta ediyor insanlarý. zerre iþe yaradýðýný düþünmüyorum...
hocam maske bütün viral hastalýklarda kullanýlýr, iz yýllardýr hasta olunca baþkasýna geçmesi diye takarýz, bak bu sene nerdeyse soðukk algýýnlýðý sýfýra indi, neden? daha mý sýcak geçti hiç mi üþütmedik? maske kalitesini kontrol edecek mercii bellidir, vatandaþýna maske daðýtýyorum diye dünyaya 2-3 palet maske gönderince zannettik ki biz çok güçlüyüz... maskeyle pandemi biter demedik hiç ama en azýndan aþý olana kadar maske ve mesafeyle daha kontrollü olalým dedik, olduk mu? 2020 de yaz dahil kapanalým 1 seneyi kaybettik zaten bari pandemiyi kontrol altýna alalým dedik, þimdi 1 deðil 2 sene kaybetmiþ olmadýk mý? bu olay þeye döndü, kaynak yapýlýrken bakmayýn derler ki çok doðrudur kimisi sabaha gözlerini açamaz kimisi biraz kaþýnýr geçer, kaynakçýya sorsan 'yeaa abi ne gözlüðüü yaa!'derler...
milli bayramlarýn kutlanmasý yasakken Ayasofyayý açmak, kongreleri mitingleri 'lebaleb' þekilde yapmak pandemiyi patlatmadý mý? sen insanlara 2 metre mesafede duracaksýn ki maske de iþe yarasýn, ama tamamen maskeye inanmýyorum demek de doðru deðil... alýn iþte herkes yayýldý açýldý saçýldý, bitti mi pandemi? bize birþey olmaz mantýðýyla binlerce insan öldü daha da ölecek...
bugün beklerdim ki aþýlama ile ilgili de konuþulsun, o da yok... kimisi maskeye kimisi aþýya inanmaz merak ediyorum fikriniz nedir nasýl geçecek bu pandemi?
muharrem7791
26-04-2021, 20:32
Bu arada 3 haftalýk kapanma geldi? Sizce oluru ne olur?
ghibli06
26-04-2021, 20:34
Bu arada 3 haftalýk kapanma geldi? Sizce oluru ne olur?
ne olacak, bayram sonrasý yine açýlacak, bu sefer test sayýlarý gizlenerek vakalar 5.000 diyecekler, turist gelsin, özel okullar yeni kayýtlarý alsýn, son baharda dünya birinciyiz yine...
Bu arada 3 haftalýk kapanma geldi? Sizce oluru ne olur? ülkenin yine nereden baksak yarýsýna yakýnýnýn muaf olacaðý bir kapanma gibi duruyor. Muhtemelen rakam bahsedilen seviyelere düþecektir ama bu düþüþ ne kadar gerçekçi bir düþüþ olacak onu yine aðustos ayýnda göreceðiz gibi geliyor...
Bu kapanma en baþýnda olmalýydý. Þu saatten sonra bir esprisi yok bana göre.
Zaten bu kapanmanýn amacý da az çok belli, biz önlemleri aldýk diyip vakalarý minimum gösterip salacaklar herþeyi. Sonra tekrar patlayacak önceden olduðu gibi.
Saðlýk çalýþaný olarak söylüyorum, tam kapanmayla çözülmez. Millet zaten ekonomik ve ruhsal olarak bitmiþ durumda. Aþýlama hýzlanmadan bu tarz önlemler ancak salgýnda size süre kazandýrýr. Bayramdan sonra ilk rahatlamada tekrar yükseliþe geçer. Sonuçta bu virüs dünyaya 1 kiþiden yayýlýp bu hale geldi. Tek çözüm zorunlu olarak bir an önce herkesin aþýlanmasý. Baþka hiçbir çözümü yok.
hocam maske bütün viral hastalýklarda kullanýlýr, iz yýllardýr hasta olunca baþkasýna geçmesi diye takarýz, bak bu sene nerdeyse soðukk algýýnlýðý sýfýra indi, neden? daha mý sýcak geçti hiç mi üþütmedik? maske kalitesini kontrol edecek mercii bellidir, vatandaþýna maske daðýtýyorum diye dünyaya 2-3 palet maske gönderince zannettik ki biz çok güçlüyüz... maskeyle pandemi biter demedik hiç ama en azýndan aþý olana kadar maske ve mesafeyle daha kontrollü olalým dedik, olduk mu? 2020 de yaz dahil kapanalým 1 seneyi kaybettik zaten bari pandemiyi kontrol altýna alalým dedik, þimdi 1 deðil 2 sene kaybetmiþ olmadýk mý? bu olay þeye döndü, kaynak yapýlýrken bakmayýn derler ki çok doðrudur kimisi sabaha gözlerini açamaz kimisi biraz kaþýnýr geçer, kaynakçýya sorsan 'yeaa abi ne gözlüðüü yaa!'derler...
milli bayramlarýn kutlanmasý yasakken Ayasofyayý açmak, kongreleri mitingleri 'lebaleb' þekilde yapmak pandemiyi patlatmadý mý? sen insanlara 2 metre mesafede duracaksýn ki maske de iþe yarasýn, ama tamamen maskeye inanmýyorum demek de doðru deðil... alýn iþte herkes yayýldý açýldý saçýldý, bitti mi pandemi? bize birþey olmaz mantýðýyla binlerce insan öldü daha da ölecek...
bugün beklerdim ki aþýlama ile ilgili de konuþulsun, o da yok... kimisi maskeye kimisi aþýya inanmaz merak ediyorum fikriniz nedir nasýl geçecek bu pandemi?
abi ben zaten maske iþe yaramaz demedim orada. söylediklerine kýsmen katýlýyorum.
ben þahsen araþtýran sorgulayan bir insaným , ben aþýya inanmýyorum , asla da olmaycaðým. bunu eleþtirmek kimsenin hakký da haddi de deðil bana göre.
sadece bakýþ açýsý ile bile aþý tezini çürütürüm , ama burada bunu tartýþmaya açmak istemiyorum.
aþýya inana da saygý duyuyorum, ithama gerek yok , herkes kendi bakýþ açýsý ve bilgisi doðrultusunda yorumlayýp yaþýyor bu hayatý.
Datalarý bilmem ama veriler çok þey anlatýyor aslýnda. yukarýda yazmýþsýn ,ay sonu mucize gibi inecek vaka sayýlarý , turizme açýlacak her yer diye. daha yarým saat önce ayný cümleyi kurdum karþýmdaki insanla sohbet ederken. Peki soruyorum , geçen senede ayný birebir senaryo olmadý mý ? tarih bu kadar mý tekerrür eder ? aþýyý tavsiye edenle bu yalanlarý söyleyenler ayný kurum ve kiþiler deðil mi... ? baþka bir þey söylemeye gerek duymuyorum.
Saðlýk çalýþaný olarak söylüyorum, tam kapanmayla çözülmez. Millet zaten ekonomik ve ruhsal olarak bitmiþ durumda. Aþýlama hýzlanmadan bu tarz önlemler ancak salgýnda size süre kazandýrýr. Bayramdan sonra ilk rahatlamada tekrar yükseliþe geçer. Sonuçta bu virüs dünyaya 1 kiþiden yayýlýp bu hale geldi. Tek çözüm zorunlu olarak bir an önce herkesin aþýlanmasý. Baþka hiçbir çözümü yok.
yahu ne kapanmasý , genelgeyi yayýnladýlar. bana ismi dýþýnda bitane TAM kapanan bir yer söylesene, tamamen dostlar icraatte görsün. Þu yeni yaptýrýmla çalýþan bir insan olarak benim hayatýmda pek bir þey deðiþmedi açýkçasý, burada deðiþen biri olduðunu da hiç sanmýyorum.
ghibli06
26-04-2021, 22:38
yahu ne kapanmasý , genelgeyi yayýnladýlar. bana ismi dýþýnda bitane TAM kapanan bir yer söylesene, tamamen dostlar icraatte görsün. Þu yeni yaptýrýmla çalýþan bir insan olarak benim hayatýmda pek bir þey deðiþmedi açýkçasý, burada deðiþen biri olduðunu da hiç sanmýyorum.
hocam bütün otosanayi kapanýyor, lokantalar cafeler zaten 1 senedir kapalý, inþaatlar devam deniyor ama gerçeðini bana sor, canýný pazarda bulduysn devam et durumu var... ben tekrar soruyorum, bu pandemi nasýl bitecek peki? hepimizin elbette fikri var, aþý ve maske çare deðil, eyvallah, peki nedir çare? askerler miðfer giyerek ölümsüz olmuyorlar ama þapkayla savaþa gideni gördük mü? biz mühendisler baret giyeriz, tepemize bir þey düþünce ölmemize engel mi? deðil ama tedbir almanýn nesi saçma oluyor gerçekten anlamýyorum...
etrafta buyuk kucuk esnaf dolu. durumlarý gunluk olanlar napýcaz 20 gün demeye baþladý. 20 gunden snrasý iþ acýsýndan açýk onu artýkbýlýyoruz. ortalama olanlar kendimizi toparlarýz biraz dinleniriz kafasýnda bizde dahil. büyük olanlarda iyi oldu zaten yetiþemiyorduk kendimize zaman ayýrýrýz durumunda.
eðer çalýþma izni þansýnýz var ise evde durmayý kimse tercih etmiyor.
zaten esnafýn evde durmasý çokta mümkün deðil.
Pandeminin baþýnda insanlar korktuklarý için çok daha dikkatli ve tedbirliydiler.Bu yüzden geçen yazý nispeten hafif atlattýk bugünlere kýyasla.Ama artýk herkes bitmiþ bunalmýþ salmýþ durumda.Bakalým bu sözde tam kapanma birþeyleri deðiþtirebilecek mi.
Bugün izmirden istanbula geldim garanti olsun diye yol izni aldým.19.00 da yasak baþladýðýnda akhisardaydým 400 km yol geldim bi istanbul giriþinde çevirmeye denk geldik onda da ''biz izin filan bakmýyoruz normal ehliyet ruhsat kontrolü'' dedi memur arkadaþ.Baþka hiçbir kontrol yok izin almasamda olurmuþ.Sözde seyahat yasaðý var ki Türkiye'nin en fazla nüfus ve vaka sayýlarýna sahip þehirleri arasýnda yolculuk ettim.
20 gün çok ciddi rakam ,sýký tedbirler uygulanmaz ,yeterli denetim olmaz ise boþuna ekonomik yýkým yaþayýp ruh saðlýðýmýzý kaybettiðimizle kalacaðýz.
GokhanRS
27-04-2021, 02:31
Kapanma büyük iþe yarayacaktýr. Zaten aþýlamada hýzlanýrsa sonrasý geçen sefer kadar çok olmaz. Yeterki aþýlama da hýzlý yol kat etsinler. Bizim insanýmýzý sarýlmaktan alý koyamazsýn. O yüzden bu kapanma aþý için fýrsattýr. Tek anlamadýðým neden hâlâ sputnik ile anlaþmadýlar. Fiyat performans ve üretim hýzýnda lider aþý durumunda þuanda.
Dolar çýkar faiz çýkar, ''kazan - kazan'' yönteminin aksi ''kaybet - kaybet'' yöntemi iþliyor bu sistemde..
Yeterince hýzlý aþýlanma olmazsa hem hapis olacaðýz, hem de orta-uzun vadede bir iþe yaramayacakmýþ gibime geliyor..
Bir sürü çarpýklýk var yine, evcimen biri olarak ben boðuldum artýk hapsedilmekten..
ErenErdem
27-04-2021, 06:15
Gönül isterdi ki kapanma halk saðlýðýný/halký düþünüp yapýlsaydý.
Kapanma açýklamasýyla beraber; halka maddi manevi destek sunulacaðý - bu süreçte aþýlanma hýzýnýn artacaðý - test sayýsýnýn artacaðý söylenmiþ olsa kimsenin itiraz edeceðini sanmýyorum.
Vaka düþürme arzusu açýklanýrken bile toplum saðlýðýnýn s si amaçlanmadýðý görülüyor. Hedef turizmde geri kalmamak.
Test sayýsý azaltýlarak vaka sayýmýzda düþüþ var diyorlar. 2020 haziran ayýndan beri Tanzanya da vaka sayýsý 0 adamlar neredeyse 1 yýldýr test yapmýyorlar.
çiçek (su çiðeði deðil farklý 2 hastalik çiçek hastalýðý) hastalýðýnda (ki öldürme oraný aþýrý yüksek) dünyaya yakýn tarih aralýklarý ile hepten aþýlama yapýlmadýðý
takdirde önüne geçemeyeceklerini anladýlar ve ekonomik durumu güçlü ülkeler ellerini taþýn altýna koyup gücü olmayanlara kendileri temin etti.
bu baþarý öyküsünü büyüklerimiz 70lerde yapabilmiþken ki bence coronadan kat ve kat daha beter bir durummuþ özellikle o þartlarda, bizim generasyonun bunu neden yapmadýklarýný anlayamýyorum.
Biontech en baþarýlý aþýmý (tartýþmasýz) , al abi patentini firmadan gerek uçuk þartlarda ve tüm dünyada envai tesis kur üret,daðýt aþýla bitsin bu lannet,
sonuçta MRna aþýsýnýn tüm avantajý çok kolay üretilebilmesi, þu an sorun 8milyar insana üretecek kapasitenin olmayýþý, eee yarat o halde deðilmi?
kapanmanýn getirdiði yürüyerek markete gidip alýþveriþ yapabileceðim ama arabayal gidersem ceza. zaten mesaim 6 da bitiyor yapabilsem yapabilsem haftaiçi öðlen vakti yapaileceðim. onda da yaya olarak gidebileceðim küçük marketlerden alýþveriþ yapacaðým. Kapanma günü de ay sonu olduðundan aylýk alýþveriþ yapacaðým bir zaman dilimi de deðil elde para yok. yani anlayacaðýnýz baya buzdolabý boþ bir biçimde kapanmaya gideceðiz.
alkol satýþýnýn yasaklanmasý gibi saçmalýklarý saymýyorum bile.
kapanmanýn getirdiði yürüyerek markete gidip alýþveriþ yapabileceðim ama arabayal gidersem ceza. zaten mesaim 6 da bitiyor yapabilsem yapabilsem haftaiçi öðlen vakti yapaileceðim. onda da yaya olarak gidebileceðim küçük marketlerden alýþveriþ yapacaðým. Kapanma günü de ay sonu olduðundan aylýk alýþveriþ yapacaðým bir zaman dilimi de deðil elde para yok. yani anlayacaðýnýz baya buzdolabý boþ bir biçimde kapanmaya gideceðiz.
alkol satýþýnýn yasaklanmasý gibi saçmalýklarý saymýyorum bile.
Çok guzel bir konuya deyinmissin
Ay sonu
kimse maaþ alamadý
ay basý kapanma yapsan
kira nasýl odenecek kredýler nasýl odenecek
Kapanma var evde olan kucuk esnafa yasak var
ama hýc býr destek yok
market ile ilgili sorun yaþayanlar online teslimat hiç denedimi? Ýstanbul giib lokasyonu geçtim biz mersinin ilçesinin kuyu köþesindeki yazlýða bile migros online getirtiyoruz 10 aydýr bütün gerek yazlýk gerek adanada olsun abartýsýz ciddi ciddi 100 defa gelmiþlerdir belki ve 1 keresinde bile sorun yaþamadýk
1) müthiþ ürünler seçiyorlar,adamlar benim bile manavda beceremeyeceðim kalitede meyve,sebze getiriyor
2) faiþ fiyatlar vs yok
3) oldukça zamanýnda getiriyorlar atýyorum ertesi gün 12-15 arasý dediler ise net öyle oluyor
4) soðuk gýdalar vs bozulmadan getiriyorlar
5) uç noktalara dahil hizmet sunuyorlar,bakýnýz mersinin ilçesinin bilmem kaç km uzaðýndaki yazlýða gelip,güvenliðe býrakýyor hatta not düþerseniz içeri girip üzerine 10kat çýkýp kapýya bile hizmet ettiler defalarca.
þahsi fikrim bu market olayý zor kabul ama gereðinden çokkkkkkk fazla abartýlýyor, kesinlikle online hizmeti özelliklede migros ile denemenizi tavsiye ederim,
býrakýn yasaðý ben marketler açýkken bile böyle bir hizmet varken araca binmenin,yakýt yakmanýn,sýraya girmenin,böylesi bir pandemide hýnca hýc yerde riske girmenin mantýklý olmadýðýný düþünüyorum
MertSerhanÖ.
28-04-2021, 09:25
ya bunun neresi kapanma ben anlamadým zaten.Hangi arkadaþýma sorsam muafýz çalýþýyoruz diyor.Ulan arkadaþým köpek eðitmeni,çiftliði var o bile muafýz yazmýþ.Bi s*kin olcaðý yok.Zaman kazanýyorlar sadece.Biz istediðiniz herþeyi yaptýk demek için.Ýstanbul'da iþe gidenler otobüs kullanmýcak mý?Büyük iþ yerlerinde ki çalýþanlar molalarda yine *** göte sigara içmicek mi? Öte yandan bu kadar yer çalýþýyorken,ses sistemci arkadaþým müþteri gelemiceði için napýcam ben dünyanýn seneti var diyor.E bu adamýn günahý ne þimdi?
Yok ya Muz Cumhuriyeti diyoruz da,muza hakaret.
cabrioleter
28-04-2021, 09:31
çiçek (su çiðeði deðil farklý 2 hastalik çiçek hastalýðý) hastalýðýnda (ki öldürme oraný aþýrý yüksek) dünyaya yakýn tarih aralýklarý ile hepten aþýlama yapýlmadýðý
takdirde önüne geçemeyeceklerini anladýlar ve ekonomik durumu güçlü ülkeler ellerini taþýn altýna koyup gücü olmayanlara kendileri temin etti.
bu baþarý öyküsünü büyüklerimiz 70lerde yapabilmiþken ki bence coronadan kat ve kat daha beter bir durummuþ özellikle o þartlarda, bizim generasyonun bunu neden yapmadýklarýný anlayamýyorum.
Biontech en baþarýlý aþýmý (tartýþmasýz) , al abi patentini firmadan gerek uçuk þartlarda ve tüm dünyada envai tesis kur üret,daðýt aþýla bitsin bu lannet,
sonuçta MRna aþýsýnýn tüm avantajý çok kolay üretilebilmesi, þu an sorun 8milyar insana üretecek kapasitenin olmayýþý, eee yarat o halde deðilmi?
abi aþýnýn kýymetini anlamýyorlar.. adam çýkmýþ aþýya inanmýyorum diyor..
bu suya inanmýyorum demek gibi bi þey, suya inanmazsýn zaten kardeþim..
inanç meselesi deðil bu ama zihniyet bi acayip..
Aynen bu maske ve aþý muhabbetine hala "inanmýyorum" kafasýna hayret ediyorum.
Bizim bir vatandaþ da böyleydi, maskeyi 5 günde bir deðiþtirir, neredeyse "virüs yok" der, maske hikaye der, ona göre her þey hikayeydi.
Ne oldu, geçende korona oldu, oksijen maskesiz nefes alamýyorum diyor.
Hadi delikanlýlarý görelim...
Nasýl korunmayý planlýyorlarmýþ merak ediyorum. Spor yaparak, saðlýklý beslenerek, bilmemne yaparak olmuyor o iþler.
Ha bu arada;
Daha önce yazdým mý hatýrlayamadým, yazdýysam da tekrar hatýrlatma olsun:
Baþka bir tanýdýðýn da annesi kalp hastasý, iki kýzý var, biri diyor ki annem için korkuyoruz, hangi aþýyý olsa acaba... Ama ablam diyor ki annem kesinlikle aþý olmayacak...
En çok etkilenen gruplardan biri de kalp hastalarý bu arada.
Ulan bu neyin kafasýdýr?? Sen kimsin, neye göre karar veriyorsun kadýnýn nasýl tedavi olacaðýna? Kalp hastasý kadýnýn tedavisine de karýþýyor musun, doktor þöyle yapýlacak böyle yapýlacak dediðinde?????
Tekrar sorayým bu saçmalýklarý savunanlara:
Doktora herhangi bir hastalýk için gidiyor musunuz? Gidiyorsunuz.
Doktorun önerdiði tedaviyi uyguluyor musunuz? Hem de ske ske uyguluyorsunuz.
Doktora çýkýþýyor musunuz peki hiç, senin tedavin yanlýþ, ben bu hastalýða inanmýyorum, zaten ilacý da yalan, bilmemnesi de yalan diye.
Peki bu durumda korona için sizleri buna iten nedir? Facebook'tan, Watsap'tan okuduðunuz saçma sapan metinler midir?
Özet... Net... Konuyu böyle deðerlendirin bir de, tavsiye ederim.
Ben aþýya maskeye inanmayana saygý duymam, büyük bir aptallýkla suçlarým. Çünkü bitmesini istediðiniz hastalýðýn yayýlmasýna bu sayede çanak tutuyorsunuz. Bu þekilde nasýl biteceðini düþünüyorsunuz merak ediyorum. Lebalep kongre bilmemne diye suçlarken, o suçlananlarýn arasýna sizler de giriyorsunuz, bilmem farkýnda mýsýnýz.
Yani bu þuna benziyor, adam AVM'ye gitmiþ girmiþ, "efendim AVM'ler çok kalabalýk" diyor. E ulan sen de içeridesin :) Ayný hesap.
Bu mantýklar nasýl kurulamýyor hayret ediyorum.
Neyse, Allahtan halen þu AB ülkelerindeki mallýklar bizde o boyutta deðil.
ghibli06
28-04-2021, 09:47
Ha bu arada;
Daha önce yazdým mý hatýrlayamadým, yazdýysam da tekrar hatýrlatma olsun:
Baþka bir tanýdýðýn da annesi kalp hastasý, iki kýzý var, biri diyor ki annem için korkuyoruz, hangi aþýyý olsa acaba... Ama ablam diyor ki annem kesinlikle aþý olmayacak...
En çok etkilenen gruplardan biri de kalp hastalarý bu arada.
Ulan bu neyin kafasýdýr?? Sen kimsin, neye göre karar veriyorsun kadýnýn nasýl tedavi olacaðýna? Kalp hastasý kadýnýn tedavisine de karýþýyor musun, doktor þöyle yapýlacak böyle yapýlacak dediðinde?????
Tekrar sorayým bu saçmalýklarý savunanlara:
Doktora herhangi bir hastalýk için gidiyor musunuz? Gidiyorsunuz.
Doktorun önerdiði tedaviyi uyguluyor musunuz? Hem de ske ske uyguluyorsunuz.
Doktora çýkýþýyor musunuz peki hiç, senin tedavin yanlýþ, ben bu hastalýða inanmýyorum, zaten ilacý da yalan, bilmemnesi de yalan diye.
Peki bu durumda korona için sizleri buna iten nedir? Facebook'tan, Watsap'tan okuduðunuz saçma sapan metinler midir?
Özet... Net... Konuyu böyle deðerlendirin bir de, tavsiye ederim.
Ben aþýya maskeye inanmayana saygý duymam, büyük bir aptallýkla suçlarým. Çünkü bitmesini istediðiniz hastalýðýn yayýlmasýna bu sayede çanak tutuyorsunuz. Bu þekilde nasýl biteceðini düþünüyorsunuz merak ediyorum. Lebalep kongre bilmemne diye suçlarken, o suçlananlarýn arasýna sizler de giriyorsunuz, bilmem farkýnda mýsýnýz.
Yani bu þuna benziyor, adam AVM'ye gitmiþ girmiþ, "efendim AVM'ler çok kalabalýk" diyor. E ulan sen de içeridesin :) Ayný hesap.
Bu mantýklar nasýl kurulamýyor hayret ediyorum.
Neyse, Allahtan halen þu AB ülkelerindeki mallýklar bizde o boyutta deðil.
emniyet kemerleri ilk mecbur olduðunda belki de %80 itiraz etmiþti, hatta ne deniyordu 'takarsan ölürsün, Mahmut emminin bacanaðý takmýþ ölmüþ!'... þu an aynen o durumdayýz, bilgi yok ama fikir bolca var... durum belli zaten, iþe de gitmeyim param da yatsýn ama maske zorunlu olmasýn evde de kapanmayým, bu bencillikle zaten bitmez bu pandemi... haa maskesiz yakalananý memuriyetten atacaksýn bak nasýl 3 maskeyle gezerler delikanlýlar...
emniyet kemerleri ilk mecbur olduðunda belki de %80 itiraz etmiþti, hatta ne deniyordu 'takarsan ölürsün, Mahmut emminin bacanaðý takmýþ ölmüþ!'... þu an aynen o durumdayýz, bilgi yok ama fikir bolca var... durum belli zaten, iþe de gitmeyim param da yatsýn ama maske zorunlu olmasýn evde de kapanmayým, bu bencillikle zaten bitmez bu pandemi... haa maskesiz yakalananý memuriyetten atacaksýn bak nasýl 3 maskeyle gezerler delikanlýlar...
Aynen..
Bir de kemer ilk keþfedilip uygulanmaya baþladýðýnda bir video çekmiþler, hep götümle gülerim o videoya. ABD'de mi ne bilmemkaç yýlýnda çekilmiþ.
"Kemer mi, heh, aptalca bir þey, hiç bir iþe yaradýðýna inanmýyorum" falan diyor böyle insanlar bilmiþ bilmiþ...
Videoyu izlerken "sizin beyninize sokayým" diyorsun yüzünde acý bi gülümseme ile :)
Bulamadým videoyu...
Ne farký var acaba? :)
ghibli06
28-04-2021, 10:00
Aynen..
Bir de kemer ilk keþfedilip uygulanmaya baþladýðýnda bir video çekmiþler, hep götümle gülerim o videoya. ABD'de mi ne bilmemkaç yýlýnda çekilmiþ.
"Kemer mi, heh, aptalca bir þey, hiç bir iþe yaradýðýna inanmýyorum" falan diyor böyle insanlar bilmiþ bilmiþ...
Videoyu izlerken "sizin beyninize sokayým" diyorsun yüzünde acý bi gülümseme ile :)
Bulamadým videoyu...
kemer nasýl seni bütün risklerden korumuyorsa, maske de korumaz, bunu zaten kabul ediyoruz... sanki sadece maske takýn, onu da haftada 1 deðiþtirin bu sayede istediðiniz kalabalýk ortamda kalabilirsiniz demiþiz gibi konuþuluyor...
Cimmeria
28-04-2021, 10:07
asi ve maskeye inanmayanlar bence aspirin alsýnlar, takýlsýnlar maskelerini takmadan bir hastanenin covid kýsmýnda 3 saat kadar.
boylece asi ve maskenin ise yaramadigini aspirin ve güçlü metobalizmalari ile covidi yendiklerini tum dünyaya ispatlarlar ve ülkeler de ceplerinden harcadýklarý milyarlarca dolarý harcamazlar hayat normale doner. Sonuçta covidden olenler aslýnda hastalýktan degil metobalizmalari zayýf oldugundan oluyorlar, aslýnda grip daha fazla insan olduruyor, bill gates cip takmak istiyor, dünyayý 5 aile yönetiyor falan filan.
Yine aynen diyeceðim :)
Hayýr iþin daha da acý olaný, bu kemer muhabbeti gibi, adamlar ta kaç sene önce ispat etmiþ ne iþe yaradýðýný, elbette ki gidip uçurumdan uçar, kamyon altýna girersen iþe yaramaz ama belli kazalarda hayat kurtardýðý kesin, bizde gülünç olan, bu ispata, bu çalýþmalara raðmen Amerikayý yeniden keþfeden muhteþem akýllý toplumumuz..
Lan senin bilgin yok, güya fikrin var ama adam sana çoktaaaan ispat etmiþ göstermiþ zaten. Daha neyin itirazý.
Maske için de dedik, kalabalýk nüfuslu þehirlerde, Ýtalya ispanya, Türkiye gibi þehirlerde açýk havada da maske takýlmasý gerekli bence, çünkü herkes dip dibe.
Adam diyo ki Almanyada açýk havada maske takmýyolar ama adam seninle ayný kaldýrýmda karþýdan geliyorsa yer deðiþtiriyor.
Bizde millet nasýl olsa dýþarýdayýz diye birbirine sarýlýr gezer. Bunu anlatmaya çalýþýyoruz ama anlamamaya ýsrar ediyorlar.
Ýnþallah hasta olursunuz. Ne diyeyim artýk.
asi ve maskeye inanmayanlar bence aspirin alsýnlar, takýlsýnlar maskelerini takmadan bir hastanenin covid kýsmýnda 3 saat kadar.
boylece asi ve maskenin ise yaramadigini aspirin ve güçlü metobalizmalari ile covidi yendiklerini tum dünyaya ispatlarlar ve ülkeler de ceplerinden harcadýklarý milyarlarca dolarý harcamazlar hayat normale doner. Sonuçta covidden olenler aslýnda hastalýktan degil metobalizmalari zayýf oldugundan oluyorlar, aslýnda grip daha fazla insan olduruyor, bill gates cip takmak istiyor, dünyayý 5 aile yönetiyor falan filan.
Hay yaþa, sonraki aþama o zaten.
Bu bizim bi boka inanmayan ve korona olan vatandaþ "dünyayý belli bi düzene sokmak istiyorlar" diyordu.. Kendi düzülecek haberi yok.
ghibli06
28-04-2021, 10:13
yok hocam bu güruh hastaneye vs gitmek istemiyor, onlar diðerleri bütün kurallara uysun ki ben de rahat rahat dýþarýda takýlayým istiyor, gideyim deniz kenarýna açayým maskeyi, ama baþka kimse gelmesin haaa; bütün millet dýþarýda, ne iþiniz var dýþarýda??? ben inanmýyorum maskeye gelmiþim Bebeðe maske açýcam size ne??
iþte bu zihniyetin pandeminin tam da bu þekilde bulaþmasý hiç umurlarýnda deðil, taþýyýcý olma ihtimalleri hiç umurlarýnda deðil, günde minimum 60-70 bin vakanýn nasýl oluþtuðu hiç dertleri deðil... inanamamak da güzel bir þey ama o inanmayanlarý kalabalýklara ya da hastanelere de beklersen, boþuna beklersin, delikanlýlarý...
+10000000
Çok güzel mantýk.
market ile ilgili sorun yaþayanlar online teslimat hiç denedimi? Ýstanbul giib lokasyonu geçtim biz mersinin ilçesinin kuyu köþesindeki yazlýða bile migros online getirtiyoruz 10 aydýr bütün gerek yazlýk gerek adanada olsun abartýsýz ciddi ciddi 100 defa gelmiþlerdir belki ve 1 keresinde bile sorun yaþamadýk
1) müthiþ ürünler seçiyorlar,adamlar benim bile manavda beceremeyeceðim kalitede meyve,sebze getiriyor
2) faiþ fiyatlar vs yok
3) oldukça zamanýnda getiriyorlar atýyorum ertesi gün 12-15 arasý dediler ise net öyle oluyor
4) soðuk gýdalar vs bozulmadan getiriyorlar
5) uç noktalara dahil hizmet sunuyorlar,bakýnýz mersinin ilçesinin bilmem kaç km uzaðýndaki yazlýða gelip,güvenliðe býrakýyor hatta not düþerseniz içeri girip üzerine 10kat çýkýp kapýya bile hizmet ettiler defalarca.
þahsi fikrim bu market olayý zor kabul ama gereðinden çokkkkkkk fazla abartýlýyor, kesinlikle online hizmeti özelliklede migros ile denemenizi tavsiye ederim,
býrakýn yasaðý ben marketler açýkken bile böyle bir hizmet varken araca binmenin,yakýt yakmanýn,sýraya girmenin,böylesi bir pandemide hýnca hýc yerde riske girmenin mantýklý olmadýðýný düþünüyorum
ya ben gidip aylýk 10 tane 10ltlik su alýyorum 1 ay kafam rahat olsun diye. migrosta bu sipariþi veremiyorsun mesela. bir de bazý ürünleri basþka markatten bazýlarýný baþka marketten alarak karma ürün düzeniyle fiyatý aþaðý çekmeye çalýþýyorum. Afaki yazýyorum ama atýyorum rende mozerella 20 Lira iken file markette ayný marka olmasýna raðmen 10 lira oluyor. bir kaç bu þekilde ciddi farklarý gördüðüm ürünler oldu.
ya ben gidip aylýk 10 tane 10ltlik su alýyorum 1 ay kafam rahat olsun diye. migrosta bu sipariþi veremiyorsun mesela. bir de bazý ürünleri basþka markatten bazýlarýný baþka marketten alarak karma ürün düzeniyle fiyatý aþaðý çekmeye çalýþýyorum. Afaki yazýyorum ama atýyorum rende mozerella 20 Lira iken file markette ayný marka olmasýna raðmen 10 lira oluyor. bir kaç bu þekilde ciddi farklarý gördüðüm ürünler oldu.
hocam kimse yabancý deðil ben dýþarý en ufak adým atmýyorum ve market alýþ veriþim aylýk (haftada 2 x min 200tl) 1500-1800tl arasý ve inan genele baktýðýmda kralý gelsin aylýk X Y zincir marketden alabilecek alternatif daha uygun fiyatlara kýyasla maksimum zararým aylýk 150tl.
10 ay x 150tl= 1500tl abi inan 1000 defa hayata tekrar gelsem 1000 defa yine bu koþullar olsa kuþkusuz hepsinde yine bu online alýþ veriþ yöntemini seçerim.
pandemi bitene kadar 3-5 kuruþ fazlasýný verelim, X marka yerine Z marka ürün yiyelim ama o saçma sapan kapalý ortamda bu bilinçsiz,cahil insanlarla hýnca hýnç sýraya girip kendimizi riske atmayalým derim.
su konusundada açýkcasý ayný yöntemi yerel su firmalarý ile yapýyorum bende, ayný sizin hesap bende bolca su getiriyorum ama onuda online migrosda deðilde online yerel su daðýtýcýsýndan alýyorum yine ondada hiç sorun yaþamadým.
ya saðlýðýný,riskini geçtim ama derdi tasasýda yok
1) marketin manav kýsmýnda tartý sýrasý bekle
2) markete aracý çalýþtýr yakýt yak, aþýrý yaz sýcaðýnda içi yanan arabaya bin,kýþta buz araca bin
3) aracý park etme,giriþ çýkýþlarda araç geçiþleri ile uðraþ
4) kasa sýrasýnda bekle, gerizekalý insanlarýn yanlýþ ürün almalarýyla son dakika birþey unutmalarýyla uðraþ
5) poþetleri araca bindirmekle uðraþ
6) araca poþetleri bindirdikten sonra market aracýný geri götür
7) eve gel geri taþý
þaka maka bence bu kadar uyguna böylesi dertden kurtaran bir opsiyon varken kullanmamak yazýk olur emin olun bu tarz bir hizmetin yurtdýþýnda size bedeli uçuk kaçýk olur bizse bizde adeta bedavaya varken (10tl bahþiþ býrak adam takla atar= 1 euro) kullanmamak yazýk derim
Aranel Ciryatan
28-04-2021, 14:51
Valla þirketin verdiði yemek kartý var ve ÞOK markette geçerli. Normalde aylardýr onunla alýþveriþ yapýyorduk ama son 1 aydýr bizim çevre berbat durumda. Výzýr výzýr ambulans iþliyor. 1 kere markete gittik baktýk ne mesafe ne biþi. Dedim bir süre online devam. Mecbur cepten veriyoruz yemek kartý birikiyor. ama en azýndan gidip aman arkama biri mi yanaþtý, onun maskesi yok oraya gitmeyelim gibi dert çekmiyoruz. Millet cidden cahil çünkü oturduðum semtte maalesef.
Yasaktan muaf olmayan var mý bana daha denk gelmedide nasýl yasak nasýl tam kapanma çözemedim :D çalýþan yine çalýþýyor çalýþmayýp evde oturana yasak var heralde :D
Son 1 haftadýr gelen vakalarýmýzda ortalama yaþ 20-34 arasý. Pcr negatif olup BT'den pozitif tanýsý koyduðumuz hastalar fazla sayýda. Özellikle bu yaþ aralýðýndaki kiþilerin yarýsýna yakýnýnda satürasyon oraný 93'ün altýnda. Yani hastalýk çok fazla beklemeden akciðerlerini tutuyor. Gençlerin þuan ekstra dikkat etmesi gerekiyor. Meltblown filtreli maske takýn lütfen ve günde en az 15 dk güneþlenmeye çalýþýn.
Ben biliþim firmasý sahibiyim. 10 larca üretim ve ihracat yapan müþterim var þuan çalýþan ve çalýþmaya devam edecek. Bunlarýn sunucu ve network sýkýntýlarý olduðu zaman ben gidebilecek miyim diye soruyorum. Kimse cevap veremiyor. Daha önce izin kaðýdý alýyorduk firmalardan. Þimdi SGK bakacaklar diyorlar. Muhasebe benim vergi levhasýna yeni ek iþ kollarý baþvurusunda bulundu vergi dairesinden. Bakalým lazým olursa ve polis çevirirse bakalým iþe yarayacak mý ?
Ben biliþim firmasý sahibiyim. 10 larca üretim ve ihracat yapan müþterim var þuan çalýþan ve çalýþmaya devam edecek. Bunlarýn sunucu ve network sýkýntýlarý olduðu zaman ben gidebilecek miyim diye soruyorum. Kimse cevap veremiyor. Daha önce izin kaðýdý alýyorduk firmalardan. Þimdi SGK bakacaklar diyorlar. Muhasebe benim vergi levhasýna yeni ek iþ kollarý baþvurusunda bulundu vergi dairesinden. Bakalým lazým olursa ve polis çevirirse bakalým iþe yarayacak mý ?
genelgeye göre:
81 İl Valiliğine Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi Gonderildi (https://www.icisleri.gov.tr/81-il-valiligine-tam-kapanma-tedbirleri-genelgesi-gonderildi)
21. Elektrik, su, doðalgaz, telekomünikasyon vb. kesintiye uðramamasý gereken iletim ve altyapý sistemlerinin sürdürülmesi ve arýzalarýnýn giderilmesinde görevli olanlar ile servis hizmeti vermek üzere görevde olduklarýný belgelemek þartý ile teknik servis çalýþanlarý,
30. Bankalar baþta olmak üzere yurt çapýnda yaygýn hizmet aðý olan kurum, kuruluþ ve iþletmelerin bilgi iþlem merkezleri ile çalýþanlarý (asgari sayýda olmak kaydýyla),
bu ikisinden birinden muaf oluyorsun.hiç olmadý,
38. Ýþ yerinde bulunan hayvanlarýn günlük bakým ve beslenmelerini yapabilmek için ikamet ile iþ yeri arasýndaki güzergâh ile sýnýrlý olmak kaydýyla evcil hayvan satýþý yapan iþ yerlerinin sahipleri ve çalýþanlarý,
evcil bir hayvan sahiplenmen lazým.
en azýndan hizmeti verebilmek için.
sistem yeterince iþlemiyor açýkcasý.
gerek þehiriçi, gerek þehirdýþý çalýþýyorum. izin belgem var.çok çevirmeye girdim ama 1 kere izin belgesini gösterdim.zaten genelgede nufusun %80 i izinli.
Aranel Ciryatan
29-04-2021, 07:33
Yasaktan muaf olmayan var mý bana daha denk gelmedide nasýl yasak nasýl tam kapanma çözemedim :D çalýþan yine çalýþýyor çalýþmayýp evde oturana yasak var heralde :D
Babam nalburiye toptancýsý. Nalburlara aklýnýza gelecek neredeyse tüm ürünleri satýþýný yapýyor. Þimdi 17 gün kapanmada kara kara düþünüyor. Nalburlar açamýyor çünkü ve ödemeler var. Tahsilat yapamayacaðý için kredi çekmiþ. Belki aylardýr yapmýþ olduðu kazancý þimdi yok yere kredi faizine gidecek 17 günlük kapanma nedeniyle. Olan yine kobi'ye oluyor ancak maalesef.
İstanbul'da 5 kişide Hindistan varyantı goruldu - Son Dakika Haberleri (https://www.trthaber.com/haber/gundem/saglik-bakani-koca-istanbulda-5-vatandasimizda-hindistan-varyanti-gozlendi-576553.html)
iþte þimdi mýçtýk. ülke ülke deðil yol geçen haný mübarek
ghibli06
29-04-2021, 08:45
Ýstanbul'da 5 kiþide Hindistan varyantý goruldu - Son Dakika Haberleri (https://www.trthaber.com/haber/gundem/saglik-bakani-koca-istanbulda-5-vatandasimizda-hindistan-varyanti-gozlendi-576553.html)
iþte þimdi mýçtýk. ülke ülke deðil yol geçen haný mübarek
Sen inanýyor musun hocam varyant Ýzmir'de semt adýdýr yýllardýr orda birþey olmaz yani, sorunlarý sorun olarak görmezden sorun falan kalmýyor...
SON DAKİKA: Almanya koronavirus inkarcıları icin harekete gecti! - Haberler - Dunya Haberleri (https://www.haberturk.com/son-dakika-almanya-koronavirus-inkarcilari-icin-harekete-gecti-haberler-3055577)
Cimmeria
29-04-2021, 13:17
SON DAKÝKA: Almanya koronavirus inkarcýlarý icin harekete gecti! - Haberler - Dunya Haberleri (https://www.haberturk.com/son-dakika-almanya-koronavirus-inkarcilari-icin-harekete-gecti-haberler-3055577)
al iste bu da oyun! oyunu bozmak isteyen, gercegi gorenleri hemen baskiliyorlar... neyse ki doyclandda degilim :)
kelalper
29-04-2021, 13:20
abicim bu kapanma falan deðil.Kýsmi açýk oturum. Coronayý ülkeye yayma harekatý. Ýstanbulda 2 günde insan kalmadý. Þimdi bu insanlarýn hepsi temiz mi? Hasta olan olmayan herkes bindi gitti arabasýna otobüsüne bindi gitti nereye gidecekse.. Bayramda polis evlere gidip covidli evde mi diil mi diye kontrol mü yapacak. 300 bin vakanýn kaçýný dolaþabilir ki?
Bu covidli millet þimdi ülkenin 4 bir yanýna daðýldý. 2 tane noktada zaten 10 kiþi covidli olsun bütün ülkeye yayýlýr. Susurluk biri diðeri de Afyon tesisleri. Ben dün sabah Çaycumaya fabrikaya gelmek için 5 de çýktým. Mehmetçik Opette saçma sapan sýra vardý yakýt alamadým devam ettim.
Þimdi bu akþam þehirlerarasý kapatýlacak deðil mi? Lan giden gitti zaten. Kapatsan ne olacak. Kapatma mý yapacaksýn? Þak diye keseceksin. O anda;anýnda. Sadece ikameti olana geçiþ olana izin vereceksin onda da güzergah doðru ise. Kimse gidemeyecek kýpýrdayamayacak. Bunlar bildiðin " haydi bakalým covid i bütün Anadoluya yaymaya baþlýyoruz. 48 saatiniz var toplanýn gidin. Hadi bakiim" dedi. Hýrdavatçýlar kýzýyor dediðime ama hýrdavatçý dükkaným olsa iþe almayacaðým adamlar ülkeyi yönetiyor.
abicim bu kapanma falan deðil.Kýsmi açýk oturum. Coronayý ülkeye yayma harekatý. Ýstanbulda 2 günde insan kalmadý. Þimdi bu insanlarýn hepsi temiz mi? Hasta olan olmayan herkes bindi gitti arabasýna otobüsüne bindi gitti nereye gidecekse.. Bayramda polis evlere gidip covidli evde mi diil mi diye kontrol mü yapacak. 300 bin vakanýn kaçýný dolaþabilir ki?
Bu covidli millet þimdi ülkenin 4 bir yanýna daðýldý. 2 tane noktada zaten 10 kiþi covidli olsun bütün ülkeye yayýlýr. Susurluk biri diðeri de Afyon tesisleri. Ben dün sabah Çaycumaya fabrikaya gelmek için 5 de çýktým. Mehmetçik Opette saçma sapan sýra vardý yakýt alamadým devam ettim.
Þimdi bu akþam þehirlerarasý kapatýlacak deðil mi? Lan giden gitti zaten. Kapatsan ne olacak. Kapatma mý yapacaksýn? Þak diye keseceksin. O anda;anýnda. Sadece ikameti olana geçiþ olana izin vereceksin onda da güzergah doðru ise. Kimse gidemeyecek kýpýrdayamayacak. Bunlar bildiðin " haydi bakalým covid i bütün Anadoluya yaymaya baþlýyoruz. 48 saatiniz var toplanýn gidin. Hadi bakiim" dedi. Hýrdavatçýlar kýzýyor dediðime ama hýrdavatçý dükkaným olsa iþe almayacaðým adamlar ülkeyi yönetiyor.
Aynen öyle...
Eh bir de bu kafada olan insanlar için yok efendim maske takýlmasýn yok bilmemne yapýlmasýn diyorlar.
E oldu.
Ya geçende polis diyor ki "herkes fýrýncý olmuþ, geziyor". Bir sürü fýrýncý belgesi düzenlenmiþ :)
Herkes bi þekilde yýrtýp çýkmaya meraklý, yasak sallayan yok. Üzerine bir de maske, aþý tartýþmasý yapýyoruz.
Tablo belli, insanýmýz belli. Daha üzerine ekstra mallýða gerek var mý?
bu e-devletten çalýþma izin belgesi alma gibi birþeyler söylemiþ bazý þahýslar.
buna bakan oldumu. SGK sekmesine girdim ama öyle birþey henüz yok
Hondafatih
29-04-2021, 14:11
Allah küçük belde ve ilçelerde bulunan saðlýk çalýþanlarýna sabýr versin bu göçle birlikte resmen bir rekora daha imza attýk.
Bizim insanýmýza yasak demeyeceksin 2-3 yaþýndaki bebeler gibi yapma etme dememek lazým yap evladým yap a.sk diyeceksin
covid19 göçü baþladý +olmayan kalmasýn istiyorlar galiba
burdan alabilirsiniz;
Sosyal Guvenlik Kayıt Belgesi Sorgulama (https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-kayit-belgesi-sorgulama)
Sanýyorum akþam baþlayacaktý, sistem hata veriyor veya "yakýnda açýlacak" falan diyordu.
Haber sitelerinde falan yazýyordu detaylarý...
Gerçi o kadar anlatýp anlatýp, sonunda diyor ki, "þirketlerden alýnan belgeler de geçerli olacaktýr".
Yani þirketten antetli kaðýda bas biþey, olur diyor adam resmen :) Tabi yetkili imzasý falan olacak...
burdan alabilirsiniz;
Sosyal Guvenlik Kayýt Belgesi Sorgulama (https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-kayit-belgesi-sorgulama)
hee ben bunu zaten favoriye atmýþým. yeni bir belge deðil. standart SGK belgesi.
böyle açýklama felan görünce dedim herhalde farklý bir belge veriyor.
hee ben bunu zaten favoriye atmýþým. yeni bir belge deðil. standart SGK belgesi.
böyle açýklama felan görünce dedim herhalde farklý bir belge veriyor.
Farklý belge zaten bu sgk belgesi deðil. E-Başvuru (https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-e-basvuru) baþvuru þu an yapýlmýyor. https://www.ntv.com.tr/turkiye/icisleri-bakanligindan-yeni-genelge-gorev-belgesi-icin-e-basvuru,6VmK6uPjWEmsh_Qa-6C90Q incesi burada yazýyor.
E baþvuru sitesi çöktü.Elimizdeki þirket kaþeli yazýlar pazar akþamý 24 de kadar geçerli 1 seferlik.sonrasýnda e devletten yazýnýn çýktýsý ile iþe gidebilirsiniz.sgk yazýsýný aldým ben yinede .
https://www.icisleri.gov.tr/81-il-valiligine-gorev-belgesi-duzenlenmesi-konulu-genelge-gonderildi
Mehmetmert
29-04-2021, 17:09
81 İl Valiliğine Gorev Belgesi Duzenlenmesi Genelgesi Gonderildi (https://www.icisleri.gov.tr/81-il-valiligine-gorev-belgesi-duzenlenmesi-genelgesi-gonderildi)
29 Nisan 2021 Perþembe gününden itibaren muafiyetler kapsamýnda bulunan iþyeri/fabrika/imalathane gibi yerlerde çalýþan kiþilerin, e-devlet platformunda yer alan Ýçiþleri Bakanlýðý e-baþvuru sistemi üzerinden görev belgesi baþvurusunda bulunacak. Görev belgesi baþvurusunda bulunan kiþilerin sosyal güvenlik numarasýna göre halen çalýþmakta olduðu iþyeri sicil numarasý belirlenecek ve iþ yerinin faaliyet alanýna göre muafiyet kapsamýnda kalýp kalmadýðý kontrol edilecek. Ýlgili Bakanlýklarla saðlanan entegrasyonlar sayesinde anlýk ve otomatik olarak yapýlacak bu sorgulamalar sonucunda bildirim ile aranan þartlar arasýnda uyumluluðun tespiti halinde sistem üzerinden otomatik olarak görev belgesi düzenlenecek.
https://www.icisleri.gov.tr/kurumlar/icisleri.gov.tr/icerikYonetimi/haberler/2021/04/firmaGO%CC%88REV-BELGESI%CC%87-FORMU.pdf
onn_dear
29-04-2021, 20:06
E devlet kilitlenmiþ belge vermiyor. Manuel çýktý olarak imzalý evrak verilecek her kiþiye deniliyor. Bizim þirket 3000 kiþi gel de tek tek evrak imzala ver haydi :)
ghibli06
30-04-2021, 10:29
istanbul'da 16 milyon muaf varmýþ yasaklardan...
S.Özeren
30-04-2021, 12:23
istanbul'da 16 milyon muaf varmýþ yasaklardan...
Ýstanbul'un nüfusu o kadar :)
Türkiye genelinde 22 milyon kiþi muaf þuandaki rakam
E-devlet düzelince 30 a tamamlanýr
%61 tam muaf
%21 kýsmý muaf
anasýný satayým 63bin vaka var deniliyor, 48 çeþit variant var deniliyor, hergün 2 uçak düþmüþ kadar ölümüz var deniliyor buna önlem olarak çocuklarýmýz okullundan oluyor, aileler eve kapatýlýyor ama camiiler açýk?
abi adana organize sanayi camisinden size cuma namazý fotosu atsam kendinizi kesersiniz %70 maske boynunda,kolunda, hatta olmayaný dahil vardý,
%15i maskeyi takmýþ ama yanlýþ takýlmýþ ,%15adam akýllý takabilmiþ ama cidden görseniz kendinizi yakardýnýz ben bu toplumun parçasý olmak istemiyorum deyip.
Ýstanbul'un nüfusu o kadar :)
Türkiye genelinde 22 milyon kiþi muaf þuandaki rakam
E-devlet düzelince 30 a tamamlanýr
%61 tam muaf
%21 kýsmý muaf
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/26-milyon-calisanin-16-milyonu-olumune-calismaya-devam-edecek-6401083/
Bu ülkeden bi cacýk olmaz kusura bakmayýn tek gerçek bu.
MertSerhanÖ.
30-04-2021, 13:51
cacýk en sevdiðim þeylerden biridir.Hele bir de sarýmsaklý off..
Cacýða hakaret etmezsek sevinirim :))
Cacýk dediniz de dün yaptým sarýmsak 1 diþ fazla geliyor..
Mantýklý yazacak bir þey bulamýyorum da bu konuya ..
Cacýk dediniz de dün yaptým sarýmsak 1 diþ fazla geliyor..
Mantýklý yazacak bir þey bulamýyorum da bu konuya ..
:) özetimiz budur
valla bi izin kaðýdý patlatýr arabamla markete alýþveriþe giderim. Gözüken o
Aynen..
Bulamadým videoyu...
1980 yýlýnda Aktaþta polis azarlamisti babamý artist artist kemerlede baglamissin kendini diye...(Almanya dan yaz tatili için gelmiþtik araç Alman plaka T2 VW minibüs)
Bülent abiyi alintiladim dedim o yüzden Aktaþ diye yazmýþtým.Ankara da bildik bir muhittir:)
ghibli06
30-04-2021, 21:42
Bülent abiyi alintiladim dedim o yüzden Aktaþ diye yazmýþtým.Ankara da bildik bir muhittir:)
dediðim gibi bizler tedbirle tedaviyi karýþtýrýyoruz hep... maske taktýk eee ne oldu? ben inanmýyorum beyne oksijen gitmiyor vs... hep bir 'bana bir þey olmaz mantýðý!'... sanki biz bayýlýyoruz maske takmaya evde oturmaya...
GokhanRS
30-04-2021, 21:57
Evdekiler napuyonuz? Muaf olan rusyaya gelsin. Maske yasak tedbir hiç biþi yok.
Ayýn 15 ine kadar sadece 1 tane uçuþ(o da dýþ hat) 1 tane de nöbet vermiþler. Özel firmalar nisan itibariyle iyimser tablonun olacaðýný düþünürken üstüne kapanmayla tahminin ciddi zorluklar yaþayacaktýr. Küçük büyük tüm firmalarýn iþi çok zor. Dolayýsýyla biz çalýþanlarýn da öyle...
kelalper
30-04-2021, 22:15
eskihisar topçularda çevirme var istanbula giriþte.. Ama covid belgesine falan baktýklarý yok. Aç kalmýþlar bütün arabalarýn muayene sigorta kontrolünü yapýolar.
KoramiraL
30-04-2021, 22:38
valla bi izin kaðýdý patlatýr arabamla markete alýþveriþe giderim. Gözüken o
Malesef izin kaðýtlarý 2 Mayýs 23:59 da geçersiz sayýlacak, haricinde market ve bakkala araç ile gidiþler yasak yürüyerek gidilmesi gerekiyor. :)
Malesef izin kaðýtlarý 2 Mayýs 23:59 da geçersiz sayýlacak, haricinde market ve bakkala araç ile gidiþler yasak yürüyerek gidilmesi gerekiyor. :)
alýþveriþi yapýp iþe gideceðim desem bence problem olmaz :)
KoramiraL
01-05-2021, 14:01
alýþveriþi yapýp iþe gideceðim desem bence problem olmaz :)
her þeyi problem ediyorlar þu anda :) muaf sektörde olmama raðmen bina giriþ kartlarýmýzý bile kabul etmiyorlar yazý inatla olacak diyor, son genelgeye göre adres dýþýna bile çýkamýyoruz :)
tiMachine
01-05-2021, 17:47
Þimdi personel taþýmacýlýðý yapanlar nasýl çalýþacaklar?
Babam servis çekiyor.
Servisini çektiði 2 kurumdan da kaðýt vermiþler fakat bu e-devlet'ten alýnan kaðýdý alacak mýyýz? Eðer alacaksak adres kýsýmlarýna ne yazacaðýz? Sonuçta vardiya servisi çekiyor ve bir gün Maltepede biten servis bir gün Beykozda bitiyor.
Bilgisi olan var mýdýr?
alper_pug
01-05-2021, 17:54
Öyle salak bir sistemki ayný þirkette çalýþan iki kiþiden birine onay verip belge çýkýyor , diðerine þirket çalýþma muafiyeti kapsamýnda deðil diyerek onay vermiyor e-devletimiz.
MertSerhanÖ.
01-05-2021, 19:22
test sayýsý her gün ne güzel azalýyor öyle.:) böyle giderse 2-3 güne 10 biniz.Ulan yine hallettiler be görüyonuz dimi.Yaþa krall.
S.Özeren
02-05-2021, 00:43
Sanýrým pazartesi gününden itibaren muaf sayýsý 700 bin kiþilere kadar gerilicekmis.
Çok iyi olur gerçekten
Sanýrým pazartesi gününden itibaren muaf sayýsý 700 bin kiþilere kadar gerilicekmis.
Çok iyi olur gerçekten
Benim duyduðum ise 16 milyondan 700k kiþi þu ana kadar e-belge alabilmiþ zaten.
Görev izin belgelerim onaylandý dýþarýda iþim olmamasýna raðmen.. Eminim ki benden daha fazla ve gerçekten ihtiyacý olanlara çýkmayacaktýr..
Benim duyduðum ise 16 milyondan 700k kiþi þu ana kadar e-belge alabilmiþ zaten.
Saat 11 itibariyle 2 milyon kisi edevletten belge almis.
Saat 11 itibariyle 2 milyon kisi edevletten belge almis.
Ben 2 kez aldým. bu rakamýn yarýsý anca doðrudur çünkü adres kýsýmlarý kafa karýþtýrýcý.
Bahsedilen is gorevleri disinda da baya bir belge cikmis. Sanirim herkese onay veriliyor.
https://youtu.be/IS0BlbNIDCs
Ben 2 kez aldým. bu rakamýn yarýsý anca doðrudur çünkü adres kýsýmlarý kafa karýþtýrýcý.
Herkes 2 kere almamistir bence.
baþvuru yapabilen varmý? sistemde hata deyip duruyor ne zaman girsem. birde bu adres konusu ne kadar saçma yapýlmýþ, iþ adresini girecek bir alan vs yok, sistem otomatik mi ekliyor acaba?
Neredeyse 50 kiþiden 1 kiþiye çalýþýyor e-devlet baþvurusu. Geri kalana hata hep.
"Sistemde yaþanan bir teknik aksaklýk nedeni ile iþleminiz tamamlanamadý."
baþvuru yapabilen varmý? sistemde hata deyip duruyor ne zaman girsem. birde bu adres konusu ne kadar saçma yapýlmýþ, iþ adresini girecek bir alan vs yok, sistem otomatik mi ekliyor acaba?
Ýþ adresini kendi dolduruyor.
Bir b*kuda doðru düzgün yapabilsek zaten..
"Çalýþtýðýnýz Þirket Adres Bilgisine Ulaþýlamadý veya Çalýþtýðýnýz Þirket Çalýþma Muafiyet Kapsamýnda Deðil."
Genel bir hatamý gerçekten böyle mi anlamak mümkün deðil. Muaf olmamýz gerekirken.
ghibli06
02-05-2021, 14:29
Yurt dýþýndan Türkiye’ye gelen yolculara, uçuþlardan 72 saat önce aldýklarý PCR testini ibraz etme zorunluluðu bulunuyor. Alýnan yeni kararla birlikte 15 ülkeden gelen yolculardan PCR testi talep edilmeyecek.
Türk Hava Yollarý’nýn resmi internet sitesinde yer alan ’Türkiye’ye Seyahat’ baþlýklý bölümde yer alan açýklamada, "15 Mayýs 2021 tarihinden itibaren Hong Kong Özerk Bölgesi ile Çin, Tayvan, Vietnam, Avustralya, Yeni Zelanda, Singapur, Tayland, Güney Kore, Ýsrail, Japonya, Birleþik Krallýk, Letonya, Lüksemburg, Ukrayna ve Estonya'dan Türkiye'ye gelen kiþilerin Türkiye’ye giriþlerinde PCR testi talep edilmeyecektir" denildi.
e maske de takmasýnlar!!!!
punto_multijet
02-05-2021, 14:46
"Çalýþtýðýnýz Þirket Adres Bilgisine Ulaþýlamadý veya Çalýþtýðýnýz Þirket Çalýþma Muafiyet Kapsamýnda Deðil."
Genel bir hatamý gerçekten böyle mi anlamak mümkün deðil. Muaf olmamýz gerekirken.
bende de veriyordu o hatayý sonra duzeldi ancak suanda tekrar o hata veriyormus
bende þimdi denedim, ayný þeyi yazdý.
halbuki Sanayi odasýna ulaþtýk perþembe günü, muaf katagoridesiniz dediler.
pazartesi çok merak ediyorum ne olacak.
alper_pug
02-05-2021, 15:57
En az 50 kere denedim her defasýnda bu hata çýktý karþýma.