Giriþ

Orijinalini görmek için týklayýnýz : Corona Virüs Güncel!!!

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 [26] 27 28 29 30

DOHC
02-05-2021, 15:59
Ben þimdi denedim. 10 sn içinde onayladý :).
Çýktý alýp þirket yetkilisi ve benim imzalamam gerekiyor.

Ramiz
02-05-2021, 22:45
Baðkurlu olanlara çýkmýyor izin þuan için ve süre 7 mayýsa kadar uzatýldý.

yilmazcatalbas
03-05-2021, 11:34
En az 50 kere denedim her defasýnda bu hata çýktý karþýma.

Bende de durum ayný üstelik onaylanmýþ olan belgem 1 gün sonrasýnda iptal oldu þu an sistemde görünmüyor ama ticaret odasý muaf olmanýz gerekiyor diyor. Benim anladýðým þu an için kimse bir þey bilmiyor.

halili
03-05-2021, 13:55
Þu an sistem hafiften düzeldi.4 5 kiþiye yazý aldým Þirkette. 15 kiþi kaldý.sadece çýktý için bekletiyor.onay mesajý geleni gönderiyorum.yarýn gel al diyorum :)

_opeth
03-05-2021, 15:21
Ben þimdi denedim. 10 sn içinde onayladý :).
Çýktý alýp þirket yetkilisi ve benim imzalamam gerekiyor.

Adobe Reader ile telefondan imzaladým. Þimdi ik'ya yazdým cevaba göre göndereceðim kaþe imzayý yapar yollar çýktýsýný ablamlardan alýrým :)

Oznsrl
03-05-2021, 18:51
týklayýp beklemeyin 50 kere üstüste týklayýn biyerden sonra oluyor ben bugun öylelikle 4 tane belge çýkardým :D

ghibli06
03-05-2021, 20:42
24 bine indik, bu hafta sonuna doðru 10 küsürleri haftaya 7-8 binleri görürüz, bayram sonu fýstýk gibi 5.000 e iner o bizi zaten 3 ay götürür turizm sezonunda.. biri de demiyor ki vaka azaldý da (testlerin azaltýlmasý soucunda) ölümler hala 400 e yakýn...

GokhanRS
03-05-2021, 20:52
Gelebilcez mi yani tatile :)

Grimlord
03-05-2021, 20:53
Küçük esnaflar, durumu olmayanlar, iþsizlikle boðuþanlar, 1 saat ilerisini göremeyenler bir avuç turist uðruna kurban ediliyor. Bu ülkede en büyük dezavantaj Türk olmak cidden. Farklý pasaportun varsa herþey (!) sana serbest..

ghibli06
03-05-2021, 20:56
Gelebilcez mi yani tatile :)

sen niyetlen her yeri açarlar :) Ukraynalýlar geliyor diye Antalya nerdeyse milli bayram ilan edecek...

GokhanRS
04-05-2021, 00:05
sen niyetlen her yeri açarlar :) Ukraynalýlar geliyor diye Antalya nerdeyse milli bayram ilan edecek...

Birde Ukrayna belasý çýktý baþýmýza. Adamlar ruslarla kanlý býçaklý þuan. Bizimkiler mesafeli durmak yerine ikisinede saçma yanaþýyor. Bu Rusya virus ten filan kapamadý sýnýrý. Ukraynaya destek açýkladýk diye yaptý. Sonra acýsýný bu garip kapanmayla Türk milleti çekiyor. Enteresan iþler dönüyor. Ýlk defa olaylarý doðru ve objektif yorumlayamýyorun. Çünkü kafam dönen dolaplara basmaz oldu. O yüzden herþeyi geyiðe çevirir oldum.

gokhankenar
04-05-2021, 07:24
E devlette benim ikamet adresim otomatik olarak çýkmadý. kime sorduysam belge alýrken otomatik olarak adreslerinin gözüktüðünü söylediler. Ben manuel olarak doldurdum bir sorun olur mu ?

muratburunce
04-05-2021, 08:51
Ýçiþleri Bakanlýðý'ndan 81 ile 'market tedbirleri' genelgesi;

“Marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaþlarýn zorunlu temel ihtiyaçlarý kapsamýndaki ürünlerin dýþýnda herhangi bir ürün satýþýna izin verilmeyecek. 7 Mayýs 2021 Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) temel gýda ve temizlik ürünlerinin yaný sýra sadece hayvan yemi, mamalarý ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satýlabilecek. Daha önce getirilen alkollü ürün satýþý kýsýtlamasýnýn yaný sýra marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) elektronik eþya, oyuncak, kýrtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hýrdavat, zücaciye vb. ürünlerin satýþýna izin verilmeyecek. Bu esaslar doðrultusunda Umumi Hýfzýssýhha Kanununun 27’nci ve 72’nci maddeleri uyarýnca Ýl/Ýlçe Umumi Hýfzýssýhha Kurullarý kararlarý ivedilikle alýnacak. Baþta zabýta görevlileri ve kolluk kuvvetleri olmak üzere denetim ekiplerince bu hususa iliþkin tebliðler ve kontroller eksiksiz yerine getirilecek. Uygulamada herhangi bir aksaklýða meydan verilmeyecek ve maðduriyete neden olunmayacak.”

cnzdmr
04-05-2021, 10:01
Sadece alkol u yasaklamýyoruz bakýn baþka þeyleride yasaklýyoruz zühniyeti sanýrým :)

Çocuðuma oyuncak alsam ne olur abi markete süt almaya gitmiþken allah aþkýna. Neyin kafasý bu ?

said_
04-05-2021, 10:09
ya o kadar vaka sayýlarý düþmüþtü. ne oldu. açtýlar restorantlarý. 3 hafta içinde nerelere fýrladý.
Bu kapanmalarýn hiç bir þekilde bir faydasý olmayacak, Haziran 1 de restorant kafe herþey açýk desinler. Haziran sonunda günlük yine 60binleri hatta daha fazlasýný görücez.

Hindistan 1 aymý ne kapalý kaldý. ne oldu, dahada kötüye gitti.

Bu iþi aþý olmadan çözebilen yok. hadi Ýsrail küçük ülke bilmem ne diyorlardý. Amerika þuan yaza bu iþi bitirmiþ olarak girecek gibi gözüküyor.
Firmalar aþýlarýný ilk duyurduklarýnda masaya oturup anlaþmayý yapacaklardý, o tren kaçtý. bir ara sýra gelirse bizede gönderirler belki.

kelalper
04-05-2021, 10:10
Heriflerin herþeyi hile hurda. Kapatýr kapatmaz vaka sayýsý azaldý. Lan Perþembe kapadýn zaten kapanamadan herkes büyük þehirleri terk etti virüsü beraberinde en ücra köþeye bile taþýdýlar. Ayný koþarken sigara içmek gibi. Virüs daha gidecek orada yayýlacakta semptomlar ortaya çýkacak. Hele bekle bi bakalým. Aþý olayýnda yaptýklarý yolsuzluklar zaten ortaya çýktý ama dinlemiyorlar Sputnikte de aracý firma var. FÝrma sahibi AKP Ümraniye ilçe baþkaný.
Ama herþeyden önce bütün kötülüklerin anasý alkol. Alkolü yasaklarsan bütün sorunu çözersin. Covidi de Tekel bayilerinde türettiler zaten. Arkadaþ kapanma dedikleri þey saçmalýklar sinsilesi.
Çalýþma iznin var araba kullanabiliosun sýkýntý yok. Ama araban arýza yaptý tamir ettirebileceðin yer yok hepsi kapalý. Eve alýþveriþ yapman gerek çalýþýosun ama marketler 5 de kapanýyor sen iþten çýkýyorsun 6da. Elle tutulur hiçbir yaný yok.

AliGizda
04-05-2021, 10:26
Þu süreci hiç biþey bilmeyen birine yönettirsen, bundan daha kötüsünü yapamazdý sanýrým.
Rize' de mobeseden ceza yazýyorlarmýþ dýþarý çýkan insanlara. Eðer iznin vs varsa izin belgenle gidip cezaya itiraz ediyormuþsun :)

Victiz
04-05-2021, 10:38
Bize de gelen hastalar son hafta %40 düþtü en az. Ölümler 2 hafta öncenin vakalarý olduðu için malesef hemen düþmeyecek.

KÖROÐLU
04-05-2021, 10:50
Yayýnladýklarý rakamlara bakarsak testler son 10 günde toplama göre 58 bin azalmýþ.

1 aylýk veriye bakýyorum, 5 nisan - 3 mayýs arasý toplam da 8.421.887 adet test yapýlmýþ günlük ortalamasý da 290.410 adede tekabül ediyor.

Son 10 günde yapýlan test ortalamasý ise 264.519 yani günlük 30 bin civarý daha az test yapýlmýþ ortalama da.

Aðýr hasta sayý ortalamasý 5 nisan 3 mayýs 2021 arasýnda 3.186 kiþi iken son 10 günde ortalama 3538 olmuþ.

Bir de vefat sayýsýna bakalým,

5 nisan 3 mayýs 20201 arasý 29 günde toplam 8928 kiþi ölmüþ ortalama günde 307 kiþi vefat etmiþ,

son 10 günde 3519 kiþi ölmüþ, günlük ortalama da 351 kiþi civarýnda.

ortalamaya göre son 10 gün de günlük 45 kiþi fazla vefat eden olmuþ gibi duruyor.

Bu rakamlara bakýnca bir iyileþme göremedim ben durumda. Daha farklý analizler yapýlabilir elbet ama kabaca kendime göre önemli gördüklerime baktým.

Verileri þu sayfadan aldým.

Genel Koronavirus Tablosu (https://covid19.saglik.gov.tr/TR-66935/genel-koronavirus-tablosu.html)

DOHC
04-05-2021, 11:59
Yayýnladýklarý rakamlara bakarsak testler son 10 günde toplama göre 58 bin azalmýþ.

1 aylýk veriye bakýyorum, 5 nisan - 3 mayýs arasý toplam da 8.421.887 adet test yapýlmýþ günlük ortalamasý da 290.410 adede tekabül ediyor.

Son 10 günde yapýlan test ortalamasý ise 264.519 yani günlük 30 bin civarý daha az test yapýlmýþ ortalama da.

Aðýr hasta sayý ortalamasý 5 nisan 3 mayýs 2021 arasýnda 3.186 kiþi iken son 10 günde ortalama 3538 olmuþ.

Bir de vefat sayýsýna bakalým,

5 nisan 3 mayýs 20201 arasý 29 günde toplam 8928 kiþi ölmüþ ortalama günde 307 kiþi vefat etmiþ,

son 10 günde 3519 kiþi ölmüþ, günlük ortalama da 351 kiþi civarýnda.

ortalamaya göre son 10 gün de günlük 45 kiþi fazla vefat eden olmuþ gibi duruyor.

Bu rakamlara bakýnca bir iyileþme göremedim ben durumda. Daha farklý analizler yapýlabilir elbet ama kabaca kendime göre önemli gördüklerime baktým.

Verileri þu sayfadan aldým.

Genel Koronavirus Tablosu (https://covid19.saglik.gov.tr/TR-66935/genel-koronavirus-tablosu.html)

Bakanýn dediðine göre test yapýlan kiþiler belirti olan veya temaslý kiþiler.
Demek istediði belirti gösteren kiþi sayýsý ve temaslý kiþi sayýsý azaldý. Bundan dolayý test sayýsý azalýyor.

Ölümler ise 2 hafta gibi geriden geliyor. 2 hafta sonra azalabilir.

KÖROÐLU
04-05-2021, 12:04
Bakanýn dediðine göre test yapýlan kiþiler belirti olan veya temaslý kiþiler.
Demek istediði belirti gösteren kiþi sayýsý ve temaslý kiþi sayýsý azaldý. Bundan dolayý test sayýsý azalýyor.

Ölümler ise 2 hafta gibi geriden geliyor. 2 hafta sonra azalabilir.

Ýlk kýsým doðru olabilir birþey diyemem ama benim rakamlara itimadým yok,

ölü sayýsý nasýl 2 hafta geriden geliyor o kýsmý anlamadým.

Bu gün ölen sayýsý yazýyor tabloda ?

Victiz
04-05-2021, 12:11
Bugün ölüm döþeðinde entübe halde olanlar minimum 2 hafta önce aðýrlaþýp hastaneye yatan vakalar. Dolayýsýyla bugün vefat eden hasta aslýnda en az 2 haftadýr hastanede yatan hasta oluyor.

Aranel Ciryatan
04-05-2021, 13:50
Tekeller açýk mý yaa ben hiç biþi anlamadým. Twitter'da bir ara alkol yasaðý kalktý vs yazmýþlardý. Þimdi yeni genelde var orada marketlerde yasak vs diyor çorba oldu.

Aranel Ciryatan
04-05-2021, 14:00
Neyse kapalýymýþ. Alkol yasaklarýna isyan eden Tekel bayisi platformu vs vs kiþisi marketlerde satýlýyor diye isyan ediyormuþ. Demek ki dert alkol yasaðý deðilmiþ :D

Hondafatih
04-05-2021, 14:58
bugün iptal edilen izin belgem ile mecburi ihtiyaçtan ötürü dýþarý çýkmak zorunda kaldým ortalýk gýrla dolu oturduðum muhitte dükkanlarýn %80-85 açýk(bunlara cay ocaðý vs dahil) toplamda 25 km yaptým nokta polis kontrolü yapaný görmedim geçtiðim güzergah kaðýthane çeliktepe levent dönüþ levent e-5 çaðlayan-kaðýthane??? nasýl oluyor bu? çevirseler cezayý yiyeceðim kaçarým yok bunun neresi kapanma

MertSerhanÖ.
04-05-2021, 14:59
bugün iptal edilen izin belgem ile mecburi ihtiyaçtan ötürü dýþarý çýkmak zorunda kaldým ortalýk gýrla dolu oturduðum muhitte dükkanlarýn %80-85 açýk(bunlara cay ocaðý vs dahil) toplamda 25 km yaptým nokta polis kontrolü yapaný görmedim geçtiðim güzergah kaðýthane çeliktepe levent dönüþ levent e-5 çaðlayan-kaðýthane??? nasýl oluyor bu? çevirseler cezayý yiyeceðim kaçarým yok bunun neresi kapanma

kapanma deðil yahu,kapanmacýk :))))

_opeth
04-05-2021, 15:33
E devlette benim ikamet adresim otomatik olarak çýkmadý. kime sorduysam belge alýrken otomatik olarak adreslerinin gözüktüðünü söylediler. Ben manuel olarak doldurdum bir sorun olur mu ?

Ben de manuel doldurdum.

Schumi
04-05-2021, 16:47
Bende izin belgesi aldým. Ýþ yeri ve ikametgah adresi ayný. :D Þimdi ben sadece bina içinde mi dolaþabiliyorum. :D

onn_dear
04-05-2021, 20:15

Kapanma deðil kontrollü açýlma bu...

GokhanRS
04-05-2021, 21:12
Herkes kapanma deðil diyor söyleniyor, her söylenende dýþarý çýkýyor. Ýlginç.

misery1903
04-05-2021, 21:31
Pazar yerleri genelgesi gelmiþ:

https://pbs.twimg.com/media/E0kIDYcXsAELS3n?format=jpg&name=large
https://pbs.twimg.com/media/E0kIDr8X0AIMDFn?format=jpg&name=large
https://pbs.twimg.com/media/E0kID-fXIAQANMW?format=jpg&name=large

Kaynak: https://twitter.com/TC_icisleri/status/1389650827762151433?s=20

MertSerhanÖ.
04-05-2021, 21:52
dün 23 bin olan vaka sayýsý bugün 28 bine çýkmýþ.Kapanma süresinde vaka sayýsý artmak mý?Çok þükür bunu da kaptýrmadýk:)

said_
04-05-2021, 22:06
https://64.media.tumblr.com/204c0b30626910d6cf386afe52ce7235/a7e009214cd60726-a1/s640x960/cb0dfbb133516e661a7578c3c321867a6af6c483.jpg

ghibli06
04-05-2021, 22:19
Herkes kapanma deðil diyor söyleniyor, her söylenende dýþarý çýkýyor. Ýlginç.

ben çýkmýyorum, eþim de mecburiyetten çýkýyor izin kaðýtlý... insanlar iyice sýkýldý umutlarýný tüketti paralarýný tüketti yakýnlarýný kaybetti ve de en acýsý bu iktidarýn kendilerine bakmayacaðýný anladý... bu saatten sonra kapanma vs çok zor, geçen sene bitirecektik bu iþi, 3-5 bin vakayla çok daha fazla korkuyorduk, o korkuyla 2-3 ay kapanýp kontrol altýna alacak pik yapma riskini gördükçe önlemleri arttýracaktýk, bu arada da kasýmda aþý baðlantýlarýný yapýp bu yaza aþýlamalarý bitirecektik... þimdi bu yazdýklarým çok mu zor þeylerdi? 3 tane otel 2 tane okul para kazanacak diye, birileri cami açacak kongre yapacak diye bu hale geldik...

GokhanRS
04-05-2021, 22:48
ben çýkmýyorum, eþim de mecburiyetten çýkýyor izin kaðýtlý... insanlar iyice sýkýldý umutlarýný tüketti paralarýný tüketti yakýnlarýný kaybetti ve de en acýsý bu iktidarýn kendilerine bakmayacaðýný anladý... bu saatten sonra kapanma vs çok zor, geçen sene bitirecektik bu iþi, 3-5 bin vakayla çok daha fazla korkuyorduk, o korkuyla 2-3 ay kapanýp kontrol altýna alacak pik yapma riskini gördükçe önlemleri arttýracaktýk, bu arada da kasýmda aþý baðlantýlarýný yapýp bu yaza aþýlamalarý bitirecektik... þimdi bu yazdýklarým çok mu zor þeylerdi? 3 tane otel 2 tane okul para kazanacak diye, birileri cami açacak kongre yapacak diye bu hale geldik...

Kimi uzaktan adam, kimi de adamlýktan uzak. Her bakanlýðýnýn baþýnda o sektörün tüccarlarý olan bir ülkedeyiz. Halk kimsenin umrunda deðil. 2022de aþý fazlasý oluþacaðýndan pandemi diner elbet. 2023e kadarda tüm suçlar cehapeye yýkýlýr. 2023de süper güç olarak seçimleri kazanýr, hilafeti ilan ederler.

Hondafatih
05-05-2021, 11:49
Bugün okul müdürünün covid den öldüðünü öðrendik bizim yollamadýðýmýz zamanlarda okulum çok temiz merak etmeyin hiç birþey olmaz diyip covidi savunan müdür bugün bu hastalýktan ölmüþ savunduðun hastalýk bu kadar iyi niyetli deðilmiþ demek ki allah rahmet eylesin. Üzüldüm genç bir müdürdü.

Ormanci
05-05-2021, 13:56
Yeþim Salkým malýnýn bornozlu videosunu gördünüz mü :) Bir de kýzýyor gerizekalý.

Çocuðuna diðer aþýlarý da yaptýrmadýn mý, merak ediyorum.

Zaten bu salaklar yüzünden yýllardýr görülmeyen çocuk hastalýklarý hortlamaya baþlamýþ ufaktan. Neyse, önünü alabildiler galiba da, pek biþey olmadý.

Herhalde fakir kaldý, böyle öne çýkmaya çalýþýyor.

Ben de robdöþambr ile çekeyim bi video, Ramazan bitsin, elimde vizki ile :P "Aþýný yaptýrmadýn mý.. gel yanýma... bana abi deme..." :)

R.I.P
05-05-2021, 14:13
Yeþim Salkým malýnýn bornozlu videosunu gördünüz mü :) Bir de kýzýyor gerizekalý.

Çocuðuna diðer aþýlarý da yaptýrmadýn mý, merak ediyorum.

Zaten bu salaklar yüzünden yýllardýr görülmeyen çocuk hastalýklarý hortlamaya baþlamýþ ufaktan. Neyse, önünü alabildiler galiba da, pek biþey olmadý.

Herhalde fakir kaldý, böyle öne çýkmaya çalýþýyor.

Ben de robdöþambr ile çekeyim bi video, Ramazan bitsin, elimde vizki ile :P "Aþýný yaptýrmadýn mý.. gel yanýma... bana abi deme..." :)

bunun sebebi ülkemizdeki ''yabancý uyruklu'' kiþiler

EOZDAG
05-05-2021, 14:41
Ben 2-3 aydýr rahat rahat dýþarýdaydým(iþ gereði), þimdiye kadar toplasan 2 veya 3 kere çevirmeye girdim onda da da hep belge var mý? var. Tamam geç þeklindeydi, veya ayrýcalýklý sektör çalýþaný olduðum için kimliði gösterip geçiyordum. Ýlk defa dün akþam bu kadar sýký kontrol yapýldýðýný gördüm. Kadýköy Üsküdar arasý 25km yapmýþýmdýr, 10 kere falan kontrol noktasýndan geçtim ve hepsinde de evrak kontrolü yapýldý. Eðer özel bir durum yoktu ise bu sefer daha sýký tutmaya çalýþýyorlar.

halili
05-05-2021, 14:50
Aile ve sosyal güvenlik bakanlýðý yardým daðýtýmýna baþlamýþ.Sabah anneme ptt ve polis eþliðinde 1100 tl getirmiþler.dedim imza atmadýn inþallah.Attým dedi.Daha önce yardým diye nakit para verip imza alýp daha sonra icra gelen kiþiler olmuþtu.Muhtar bilgilendirmiþti. DedÝm dur bir dümen olmasýn.E devlete girdim bugün itibariyle daðýtým baþlamýþ.
Burdaki bayana da 1100 tl gelmiþ :) Baþvuru yapýlmýyor bakanlýk daðýtýyormuþ ihtiyac sahiplerine.

ghibli06
05-05-2021, 15:51
Aile ve sosyal güvenlik bakanlýðý yardým daðýtýmýna baþlamýþ.Sabah anneme ptt ve polis eþliðinde 1100 tl getirmiþler.dedim imza atmadýn inþallah.Attým dedi.Daha önce yardým diye nakit para verip imza alýp daha sonra icra gelen kiþiler olmuþtu.Muhtar bilgilendirmiþti. DedÝm dur bir dümen olmasýn.E devlete girdim bugün itibariyle daðýtým baþlamýþ.
Burdaki bayana da 1100 tl gelmiþ :) Baþvuru yapýlmýyor bakanlýk daðýtýyormuþ ihtiyac sahiplerine.

artýk para daðýtýyorlar çünkü 2 torba bir þey alsa 500 tl, 3-4 torba yardým daðýttýk deseler gülerler... 1.100 tl yi para diye gösteriyorlar, haaa 'bazý' esnafa verilen 750 tl kira yardýmýný da es geçmeyin...

stlegal
06-05-2021, 09:50
bu parayý hangi kriterlere göre daðýtýyolar merak konusu :)

ghibli06
06-05-2021, 10:44
Son dakika... Turkiye'de koronavirus aşısının iki dozunu olanların sayısı 10 milyonu gecti (https://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-turkiyede-koronavirus-asisinin-iki-dozunu-olanlarin-sayisi-10-milyonu-gecti-41805082)

vay beeee, bir de kritik eþik aþýldý diye haber yapýyorlar, mayýsta ülkenin %60 ýný aþýlayacaðýz mottosundan, 10 milyonu geçtik müjdesine...

Hondafatih
06-05-2021, 13:51
Bugün okul müdürünün covid den öldüðünü öðrendik bizim yollamadýðýmýz zamanlarda okulum çok temiz merak etmeyin hiç birþey olmaz diyip covidi savunan müdür bugün bu hastalýktan ölmüþ savunduðun hastalýk bu kadar iyi niyetli deðilmiþ demek ki allah rahmet eylesin. Üzüldüm genç bir müdürdü.

Bugün öðrendiðime göre okul müdürü aþý olmadan evvel virüslüymüþ tabi belirti vs yokmuþ sonra aþý olmuþ sonrada durumu kötüleþmiþ diyorlar aþý ile vücutta fazla antikor olduðundan dolayý ölümü tetiklemiþ olabilir mi? Ben inanmýyorum böyle bir durum oluþtuðuna var mý bunun aslý astarý?

Ormanci
06-05-2021, 14:06
bunun sebebi ülkemizdeki ''yabancý uyruklu'' kiþiler

O da doðru, yazarken aklýma geldi ama yazmadým, fakat bu tarz insanlarýn da yayýlýmda sebep olduðu belirtiliyor. Yoksa "yabancý uyruklu"larýn kendi arasýnda bulaþýrdý.

Aþýlar þöyle þöyle imiþ, ilaç firmalarý bilmemne imiþ... Ulan kaynaðýn ne kaynaðýn... Facebook :D

MertSerhanÖ.
06-05-2021, 15:55
ahali bir þey sorucam size.Þimdi ben bu çalýþma muafiyete baþvurdum,onay geldi hem sms olarak hemde sistemde onaylandý diyor.Þirkette kaþe imza yapacak ondada sorun yok.

Fakat þirket diyor ki bizim nace kodu muaf kodlar arasýnda yok.Abi diyorum yok tamam da e elimde devletin verdiði belge var.Þimdi ben sorun yaþarmýyým?

Her yerden onaylýyýz,kaðýdýmda var polis nace kodu sorgulatýp sen muaf deðilsin diyip ceza yazar mý bana? Yada çevirmede kod mu sorguluyorlar nasýl oluyor?

individual
06-05-2021, 16:09
ahali bir þey sorucam size.Þimdi ben bu çalýþma muafiyete baþvurdum,onay geldi hem sms olarak hemde sistemde onaylandý diyor.Þirkette kaþe imza yapacak ondada sorun yok.

Fakat þirket diyor ki bizim nace kodu muaf kodlar arasýnda yok.Abi diyorum yok tamam da e elimde devletin verdiði belge var.Þimdi ben sorun yaþarmýyým?

Her yerden onaylýyýz,kaðýdýmda var polis nace kodu sorgulatýp sen muaf deðilsin diyip ceza yazar mý bana? Yada çevirmede kod mu sorguluyorlar nasýl oluyor?

þimdi düz bir mantýkla bakarsak.muaf olamayan bir firmada çalýþýyorsunuz ve sistem size izin vermiþ.

sistemde tam düzgün bir þekilde çalýþmýyor.özetle polisler þunu diyebilir bir çevirmede geçersin diðerinde kardeþim nace kodun tutmuyor ben cezayý yazayým sen iptal ettirirsin diyebilirler.

(klasik cam filmi olayýndaki gibi yasal ama bizim haberimiz yok ben yazayým sen iptal ettir denebilir)

bir çevirde bu olayý polise sorsan onlarda ne yapacaðýný bilemez haklý olarak.kod tutmuyor ceza yazýlmasý gerekiyor ama izin çýkmýþ.

MertSerhanÖ.
06-05-2021, 16:13
þimdi düz bir mantýkla bakarsak.muaf olamayan bir firmada çalýþýyorsunuz ve sistem size izin vermiþ.

sistemde tam düzgün bir þekilde çalýþmýyor.özetle polisler þunu diyebilir bir çevirmede geçersin diðerinde kardeþim nace kodun tutmuyor ben cezayý yazayým sen iptal ettirirsin diyebilirler.

(klasik cam filmi olayýndaki gibi yasal ama bizim haberimiz yok ben yazayým sen iptal ettir denebilir)

bir çevirde bu olayý polise sorsan onlarda ne yapacaðýný bilemez haklý olarak.kod tutmuyor ceza yazýlmasý gerekiyor ama izin çýkmýþ.

gerçek bir banana republic :D

individual
06-05-2021, 16:20
gerçek bir banana republic :D

Ramazan öncesi ilk kapanmadan bu iþlemler için tek bir web sitesi yapýlabilirdi.Firmalarýn kodlarý SGK çalýþanlar hepsi tek bir sistemde durur.TC kimlik no ile baþvurup cep telefonuna gelen kod ve QRkod ile polisler kontrollerini yapabilirdi.

Açýkcasý bunu yapmak için 2021 yýlýnda yazýlýmcý ve sistemlerin en alasýna sahibiz ama nedense uðraþdur bir sistem oluyor.

Bu virüs kýsa zamanda ortadan kalkmayacak bu tarz sýký kapanmalar daha çok olucak ise böyle bir sisteme geçilmesi gerekiyor örnek (hayata eve sýðra uygulamasý gibi birþey yapýlabilirdi hatta ona entegre edilir)

_opeth
06-05-2021, 16:50
Valla bugün arabaya bindim once ablamdan onaylý çýktýyý aldým ön cama doðru koydum.

Sonra alýþveriþe gittim oradan kuru temizleme demiþti haným açýk mý diye bakýp eve döndüm. Çevirmeye filan da denk gelmedim. Bilmem akþam vakti olunca iþ deðiþir mi ama çok umutlu deðilim.

halili
07-05-2021, 08:46
Þile yolunda sabah akþam tantavi tünelde çevirme yapýlýyor.Ama direk salmýyorlar.15 dk tamamen kesiyorlar tek tek tc kimlik ten bakarak onaya bakýlýyor. sonra açýp bir süre sonra tekrar tamamen kesip tekrar kontrole baþlýyorlar. Trafik altunizade yi bile kilitliyor.

said_
07-05-2021, 09:21

Polisin NACE kodu felan bildigini sanmiyorum. O kagit cikti ise ona bakar gecersin. zaten kagitta komedi. ben word de hazirlarim onu ne bir kod var ne birsey birtane uzun dogrulama kodu var. ama onu bir yere gidip kontrol edebileceginide sanmiyorum.

Bence Edevlet cuvalladi ve sistem rastgele veriyor izinleri. basvuru kismina ben tarih felan girdim. kendisi butun yasak suresini kapsayacak sekilde cikartti izni.

serkanOC
07-05-2021, 09:39
Her gün köprüyü kullanýyorum 6-7 tane çevirmeden geçiyorum bi de motorlu olunca hiç þansýn yok direkt alýyorlar saða.. anladýðým kadarýyla baktýklarý kiþi sayýsý sistemde gözüküyor ve 'þu uygulama noktasýnda bugün 900 sorgulama, hemen karþýsýndakinde 1500 sorgulama yapýlmýþ' dedittirmemek için sadece kimlik kontrolü yapýlýyor zira sadece ilk günlerde bi kere izin kaðýdý gösterdim.. iþ-ev güzergahý da bu noktada anlamýný yitiriyor..

bu arada tam kapanmadan önce cumartesileri arabanýn tekeri dönsün diye binerdim.. þu an kontrol noktalarýnýn etkisi var mutlaka ama trafikte kesinlikle daha fazla binmiyorum..

kelalper
07-05-2021, 09:59
Arkadaþlar e devletten baktýklarý þey aracýnýzýn muayenesi var mý ok mu? Sigortasý var mý yok mu? Ona göre cezayý yapýþtýrýyorlar. Devlette para yok belli ki onun peþinde koþuyorlar. Lan durdurdu istanbul giriþinde. daha anýnda arabanýn muayenesi bitmiþ dedi. Lan izine baksana arabadan sana ne.

emresener
07-05-2021, 17:34
12 gündür bir fiil bahçelievler - beykoz yapýyorum. sabah ,öðle, gece geç vakit falan tüm vakitlerde güzergahlarý kullanmýþýmdýr. sadece bir kere kavacýk köprüsünde durduruldum. kaðýtlara üstün körü baktý devam etti. doðrulama kodunu doðrulatacak bir cihazý yok elinde. tamamen yukarda arkadaþýn yazdýðý gibi sigorta,ceza, baðlama, kaçak kiþi kovalama gibi takýlýyorlar. muafiyeti önemseme yok.

ghibli06
07-05-2021, 20:02
20bine indik, bayram sonu 5bin hayýrlý olsun...

sword
07-05-2021, 20:18
Bugün mahallede 2 sivil vardý boþ gezenleri eve kovalýyor.. gecen araclara bakýyordu mahalle arasý.. hayret ilk defa gördüm

Oznsrl
07-05-2021, 20:20
Bostancý köprüsünden sahile inen yolda aralýksýz hergün polis bekliyor tüm gün

ghibli06
07-05-2021, 20:20
Bugün mahallede 2 sivil vardý boþ gezenleri eve kovalýyor.. gecen araclara bakýyordu mahalle arasý.. hayret ilk defa gördüm

bekçi olmasýnlar?

sword
07-05-2021, 20:29
bekçi olmasýnlar?

yok sivil telsizli silahlý.. market ve kahve önünde durdular genelde.. kapalý olsa da amcalar kahvenýn önünde geziniyor :)

_opeth
08-05-2021, 10:22
sokaða çýkma kýsýtlamasý olmasýna raðmen köprüler otoyollar ücretsiz bayram süresince. çok mantýklý gerçekten :D

SekoLive
08-05-2021, 13:06
sokaða çýkma kýsýtlamasý olmasýna raðmen köprüler otoyollar ücretsiz bayram süresince. çok mantýklý gerçekten :D

sizin sokaða çýkma yasaðýnýz var diye sokaða çýkma yasaðý olmayanlardan ücret mi alýnsýn istiyorsunuz :)

Marmaray'da ücretsiz bu arada sadece köprü otoyol diye geçmeyelim.

hddsheriff
08-05-2021, 13:13
Cengizin köprü ve yollarý beleþ deðil aman karýþtýrmayýn

S.Özeren
09-05-2021, 11:18
Benim duyduðum ise 16 milyondan 700k kiþi þu ana kadar e-belge alabilmiþ zaten.

Aynen öyleymiþ :D

_opeth
09-05-2021, 16:28
https://i.hizliresim.com/5q0ti0o.png (https://www.hizliresim.com/5q0ti0o)

yilmazcatalbas
09-05-2021, 19:57
Bir þüphe üzerine dün devlet hastanesine teste gittim. Test için bekleyen kimse yok desem abartmýþ olmam sanýrým, çok þaþýrdým. Rakamlarý çok manipüle ettiklerinden dolayý bende verilen rakamlara inanmak istemiyorum ama gerçekten azalýyor belli ki.

VETTE
09-05-2021, 20:25
Bu gün küçük kýzýmýn sýnýf arkadaþýnýn anne ve babasýnýn pozitif olduðunu öðrendik.gecen hafta da yakýn çevremden 3 vefat vardý.Ýnsallah gerçekten azalýr.

ÇALIÞKAN
10-05-2021, 00:46
Adana Demirspor taraftarý karantinayý rafa kaldýrdý!

bodrum'da Bazýlarý yasak olmasýna raðmen sahildeki beach clup'larýn iskelelerinde güneþlendi.

Raindrops
10-05-2021, 01:20
Adana'da bunun yaþanacaðý çok belliydi ve ben sanmýyorum ki o dýþarý çýkanlarý durdurabilesiniz

ChuckBartowsKi
10-05-2021, 13:13
Adana da engellenmesi mümkün deðildi. Yarýn Altay veya Samsunspor da çýkarsa o þehirlerde de bunu göreceðiz eminim.

Bugraaa
10-05-2021, 13:44
sokaða çýkma yasaðý var ama caddelerde radar var ? :)

Eyüp
10-05-2021, 13:46
Sokaða çýkma yasaðý var ama çalýþanlar dýþarýda. Bende radar yiyenlerdenim :)

DOHC
10-05-2021, 14:49
sokaða çýkma yasaðý var ama caddelerde radar var ? :)

Yasak sana, bana. 16 milyona yok....
Yollar boþ diye hýzlý gidenlere tuzak, madem 3150 TL vermiyorlar bari 1340 TL versinler

ghibli06
10-05-2021, 14:52
ben sadece köpeðimi sitenin çevresinde gezdirmek için çýkýyorum, ara sokaklarda bile trafik var, insanlar yazlýk modunda çýkýp takýlýyorlar dýþarda...bu ortamda virüs 18bine indiyse vallahi bravo...

ghibli06
10-05-2021, 19:39
ben sadece köpeðimi sitenin çevresinde gezdirmek için çýkýyorum, ara sokaklarda bile trafik var, insanlar yazlýk modunda çýkýp takýlýyorlar dýþarda...bu ortamda virüs 18bine indiyse vallahi bravo...

bugün 13 bin küsür, maþallah bayrama kovidi tamamen yenmiþ olarak gireceðiz hem de herkesi sokaða salarak...

onn_dear
10-05-2021, 20:40
bugün 13 bin küsür, maþallah bayrama kovidi tamamen yenmiþ olarak gireceðiz hem de herkesi sokaða salarak...

Test sayýlarý da kademeli olarak düþüyor dikkat ettiyseniz, yasak sonu 5binlere geriletip sonra açýlýmla beraber kademeli olarak yine 50 binlere çýkarýz. Ýner misin çýkar mýsýn yarýþmasý gibi sürer gider böyle...

ghibli06
10-05-2021, 20:44
Test sayýlarý da kademeli olarak düþüyor dikkat ettiyseniz, yasak sonu 5binlere geriletip sonra açýlýmla beraber kademeli olarak yine 50 binlere çýkarýz. Ýner misin çýkar mýsýn yarýþmasý gibi sürer gider böyle...

yaz boyu rakamlarý saklayýp, özel okul kayýtlarýný alýp sonbaharda 'halkýmýz çok tedbirsiz davrandý, kapatýyoruz!' diyecekler... resmen bu iþ kýsýr döngüye girdi...

207_TR
10-05-2021, 21:00
Önceki gün Ýstanbul Kartal a aracýmý almak için gittim Otobüs le.

Beni arkadaþým aldý dat-dat lý bir araçla .

Dat-Dat olmasa asla çýkamazdýk Dudullu Dan Kartal a ne trafik ne trafik.

Ýstanbul-Balýkesir arasýný Full karadan döndüm. Yollarda 15 saniyeliðine boþ kalmadý önüm yada arkam.

CenkB
10-05-2021, 21:01
Mahallede çocuk eksik olmuyor. Gece 11-12 dinlemiyorlar. Geçen gün baktým biri arabasýný yýkýyor. Yanýnda 3-5 kiþi çaylý sohbet ediyorlar
Polisi aradým. Önceki aramalarýmda gelmemiþlerdi bu sefer hýzlý geldiler. Polis ne yapýyorsun? diye sordu ekip otosundan, çocuklar oynuyor ben de temizlik yapýyordum dedi. Polis ihbar diyip gitti. Ayný kiþiler ertesi gün arabasýnýn lastiklerini söküp jant temizliði yaptýlar.
Ben tek yaþýyorum. Neredeyse markete bile çýkmýyorum. Ýhtiyaçlarýmý biriktirip toplu alýþveriþ yapayým diye bekliyorum. Sanki bir tek bana yasak varmýþ gibi geliyor.

DOHC
10-05-2021, 21:59
yaz boyu rakamlarý saklayýp, özel okul kayýtlarýný alýp sonbaharda 'halkýmýz çok tedbirsiz davrandý, kapatýyoruz!' diyecekler... resmen bu iþ kýsýr döngüye girdi...

Özel okul kayýtlarý da artýk ""erken rezervasyon""" style. Çoktan yapýldý, paralar/taksitler ödenmeye baþladý.
Ne kadar erken yenileme, o kadar az zamdan etkilenme............

yusufcan_k
10-05-2021, 23:21
ankarada israili protesto için Atatürk bulvarýnda ki köprü dolusu insan kýç kýçaydýlar ve yasak olduðu halde nasýl geldiler acaba çok merak ettim :D :D

MertSerhanÖ.
11-05-2021, 01:09
an itibariyle tüm Türkiye dýþarda.

Evet arkadaþlar þimdi hep beraber isral kahrolsun diyoruz ve hepsi kahroluyo.

israili kahredelim derlerken,Türkiye'yi hem maddi hem manevi kahredecekler haberleri yok.Sonra neden bitmiyor hastalýk? Ülkede en büyük hastalýk 'akýl' hastalýðýyken covid deðil bitmek,azalmaz bile aw.

turboman
11-05-2021, 02:55
Topraðýný satan filistin, ermeni soykýrýmýný destekleyen filistin, türkistanlýlara zulüm yapan çini destekleyen yine filistin ama bizimkiler filistinci alkýþlýyorum bu beyinsizleri þimdi baðýrýp çaðýrýp filistini geri alýrlar sabaha ;)

G_TT_I
11-05-2021, 20:53
12 gündür bir fiil bahçelievler - beykoz yapýyorum. sabah ,öðle, gece geç vakit falan tüm vakitlerde güzergahlarý kullanmýþýmdýr. sadece bir kere kavacýk köprüsünde durduruldum. kaðýtlara üstün körü baktý devam etti. doðrulama kodunu doðrulatacak bir cihazý yok elinde. tamamen yukarda arkadaþýn yazdýðý gibi sigorta,ceza, baðlama, kaçak kiþi kovalama gibi takýlýyorlar. muafiyeti önemseme yok.

ilk defa bugun cevirme icinde cevirmede detayli kontrole girdim, e devlet ciktisi gerekli mi diye sordum, hayir tc soyleyin biz sistemden goruyoruz dedi, istemedi.
Calisma bilgisinde sirket unvani insaat ve lojistik oldugunu gorup mu direk yolladi yoksa gercekten ellerindeki sistemde izni var yok yada bir bilgi varmi emin olamadim ama cok net olarak soyledi

hddsheriff
11-05-2021, 20:57
ankarada israili protesto için Atatürk bulvarýnda ki köprü dolusu insan kýç kýçaydýlar ve yasak olduðu halde nasýl geldiler acaba çok merak ettim :D :D

Hepsine ceza kesebilseler ekonomi düze çýkar

ÇALIÞKAN
12-05-2021, 00:29
beþiktaþ maçý'da seyircili oynanmýþ bu nasýl iþ anlamadým

sekizsilindir
22-05-2021, 01:36
Use of fear to control behaviour in Covid crisis was ‘totalitarian’, admit scientists – Telegraph.co.uk – Health Academy (https://healthacademy.ie/blog/2021/05/14/use-of-fear-to-control-behaviour-in-covid-crisis-was-totalitarian-admit-scientists-telegraph-co-uk/)

Dragger
05-06-2021, 20:55
umarým 46 yaþýnda bu forumda senin kadar vakit geçiren senin kadar her þeye býk býk yapan bir adam olmam, üzülürüm kendi adýma.

Bu ne saçma bir yorum? Ne kadar abuk subuk saygýsýz konuþuyorsunuz ya siz?

Forumun içine ettiniz her yerde bir sivrilme çabasý, alakalý alakasýz her konuda ileri geri konuþmalar...Heryerde bir muhalefet herkese laf yetiþtirme marjinal olma tripleri...

Bu ara maþallah ardýnýz arkanýz kesilmiyor.

Ben de 42 yaþýndayým, bu forumda bol bol vakit geçiriyorum. Bence þu anki haline üzül sen 46yý beklemene gerek yok.

Kendinden 10-15 yaþ büyük insanlara nasýl konuþacaðýný bu saatten sonra öðretemeyiz ama forumda saygýsýzlýk, densizlik yapanlara senle bir akým baþlatýp güzel tatiller vermeye baþlayacaðýz.

kado
11-06-2021, 11:11
Bugün kontrol ettiðimde aþý çýkmýþ bana , yarýn ilk dozumu olacaðým. Biontech randevusu aldým.

Grimlord
11-06-2021, 11:35
Bugün sabah ilk doz biontech oldum, öðretmen olarak görev yapýyorum.
Kol aðrýsý harici birþey yok þuan, kaldý ki neredeyse herþeye alerjim vardýr.
Randevu alýp aþý olmaya gitmeyenler için sözüm yok, bu meret gitmez bu ülkeden :D

ES353
11-06-2021, 19:27
Ben de bu ayýn baþýnda yaptýrdým Biontech. Akþam 10 da yaptýrmýþtým, gece uyuyana kadar bi aðrý falan yoktu. Ertesi gün iðne vurulan kolumun, omuzdan dirseðe kadar olan kýsmýnda ciddi bi aðrý olmuþtu ama sonraki gün uyandýðýmda geçmiþti. 2. doz daha berbat yapýyormuþ. bakalým nasýl olacak. ben de hazýr yaptýrma fýrsatý varken yaptýrdým. ilk aþý çýktýðýnda, ileriki yan etkileri bilinmediðinden biraz karþýydým ama görünen o ki ilerde zorunlu olacak ve zorunlu olursa sýra almak için yada tedarik konusunda sorun yaþanýr diye yaptýrdým.

Ormanci
12-06-2021, 23:41
Arkadaþlarýn biraz önce WhatsApp'da uyarmasýyla kontrol ettim, sabah bakmýþtýk bir þey yoktu, þimdi 40 yaþ (net doðum tarihi bakýlmaksýzýn yani doldurmamýþsanýz bile) limitine inmiþler galiba, randevu çýkýyor E-Nabýz'da..

Hiç duyurusu falan da olmadý. Yalnýz bu ara Sinovac yok diyorlar, gerçi olan tanýdýklar da oldu yakýn zamanda ama bilemedim.

Yarýn netleþir herhalde, haydin randevuya :)

Ahmet.S
13-06-2021, 11:06
Çarþamba günü sorguladým aþý yok dedi ertesi gün tekrar sorguladým cumartesi günü randevu aldým.Çok hafif bir kol aðrýsý var. Sorgulama yapýnca sistemden tc ye göre açýlýyor olabilir aþý vulurulmak istiyen varsa deneyebilir.

kado
13-06-2021, 12:03
Dün ilk doz Biontech aþýsýný oldum, aþý saatinden 20 dakika önce hastanedeydim ancak yaklaþýk 1 saat bekledim çünkü 6 kiþi olmadan aþýyý açmýyorlar.Ýlk 1-2 saat çok fena uyku bastýrdý , hafif bir kol aðrýsý oldu.Þuanda bir sýkýntým yok.Allah uzak tutsun.

hddsheriff
13-06-2021, 13:52
18 martta pozitif olduðum için 15. Eylülden öncesine aþý randevusu vermiyor bana

Shadow_Dancer
13-06-2021, 14:52
Meslek icabý iki dozu da bitirdim 20 gün kadar önce.. ikisinde de hafif bi kol aðrýsý yaptý sadece. Umarým en kýsa zamanda tüm ülkemiz aþýlanýr ve bu illetten kurtuluruz.

Ferhat_V
13-06-2021, 15:54
ne kadar dikkat etsemde sonunda beni de buldu..öðlen test yaptýrdým saat 4 de mesaj geldi pozitif diye..inþallah ölmeden atlatýrým :)

bluestain
13-06-2021, 21:55
ne kadar dikkat etsemde sonunda beni de buldu..öðlen test yaptýrdým saat 4 de mesaj geldi pozitif diye..inþallah ölmeden atlatýrým :)

Geçmiþ olsun

muratburunce
14-06-2021, 08:34

geçmiþ olsun inþallah en kýsa sürede atlatýrsýnýz

CüneytIþýkkent
14-06-2021, 08:55

Geçmiþ olsun..Atlatmýþ birisi olarak verdikleri ilaçlarýn yaný sýra Redoxon vitamin ve coraspin kullanmanýzý tavsiye ederim.

207_TR
14-06-2021, 21:13
aþý herkese açýlýyormuþ galiba, Mhrs kilitlenmiþ.

Oznsrl
14-06-2021, 23:51

aynen hemen aliyim dedim yarým saat falan sürdü ama baþardým :D

MertSerhanÖ.
15-06-2021, 00:45
þuan bana da aþý çýktý.Herkes girip alsýn randevusunu bir an önce.Geçmiþ olsun

_opeth
15-06-2021, 06:59
ben de yapayým dedim de sms ile doðrulama kodu gönderiyor o gelmiyor. doðrulayamadýðýmdan yapamýyorum bakalým ara ara deneyeceðim.

DOHC
15-06-2021, 07:51

Þimdi baktým, hanýma hala öncelikli grupta deðilsin ekraný çýkýyor.

CüneytIþýkkent
15-06-2021, 08:25
Turizm çalýþaný olduðum için aylardýr öncelikli gruptayým ama bakalým ne zaman açýlacak 6 diyorlar ama daha erkende çýkabiliyormuþ sanýrým.

BARR
15-06-2021, 08:30
Baktým bugün bana da çýkmýþ.

ardicli2000
15-06-2021, 08:33
Turizm çalýþaný olduðum için aylardýr öncelikli gruptayým ama bakalým ne zaman açýlacak 6 diyorlar ama daha erkende çýkabiliyormuþ sanýrým.

Ben de turizm çalýþanýyým ve 6 hafta önce aþýmý oldum. Size doðrudan çýkmýyor, þirketinizin baþvuru yapmasý gerekiyor. 2 ay önce bile olanlar var.

CüneytIþýkkent
15-06-2021, 08:34
Ben de turizm çalýþanýyým ve 6 hafta önce aþýmý oldum. Size doðrudan çýkmýyor, þirketinizin baþvuru yapmasý gerekiyor. 2 ay önce bile olanlar var.

Þöyle ben bir 3 ay kadar önce atlattým maalesef o sebepten 6 ay diye biliyorum

misery1903
15-06-2021, 09:47
Dün gece sisteme bolca sövüp, tam vazgeçmiþken uyumadan önce bir kez daha deneyeyim dediðimde alabildim bugüne randevu, 3-4 km uzaktaki bir hastaneye, öðleden sonra 5G'ye geçiþimi tamamlayacaðým :hahaha:

Ormanci
15-06-2021, 10:35
Ahahahah 5G'ye geçiþe çok güldüm, çok güzeldi :)

Ya öyle yazýnca aklýma geldi. Þöyle etrafta saçmalayanlara falan bakýyorum, zeka seviyesi ile nasýl da doðru orantýlý çýkýyor, özellikle þu korona sürecinde acayip test edip teyit etmiþ oldum. "Bu mal" dediðim adamlar tam da belli etti kendilerini... Hiç sekmedi ya, inanýlmaz.

Örneðin çalýþtýðým yerde malýn biri "kurumun parasý bitti, yatýrýlmasý gereken ücretler gelmiyor" diye malca bi cümle kurmuþtu, üstelik muhasebede çalýþýyor. Ulan gerizekalý, devletten oradan buradan, gayrimenkullerden dünyanýn parasý geliyor, kurumun parasýnýn bitmesi mümkün mü hiç diye kýzdým. Mal adam þimdi korona hakkýnda dünyanýn çözemediði, göremediði süper gizli komplo teorilerini çözüyor, yok öyleymiþ yok böyleymiþ, yav he he dedim iliþkiyi kestim...

Benzer þekilde, baþka birisi yakýn zamanda korona geçirmiþ, hala diyor ki bana þimdi aþý çýkmaz, 6 ay var, çýksa da olmayacaðým zaten...

Sonra diyor ki, ileride ulaþýma, binaya girmeye, þuna buna engel getirecekler, yok fiþleyecekler, benim aþý olmama kararýma engel olamazlar...

Ulan aptal, toplum saðlýðý için zke zke olacaksýn iþte. Þu an için bu hastalýða engel olmanýn baþka yolu var mý? Yok. Haliyle tedbir buysa bu, bitti. Yok öyleymiþ yok böyleymiþ. Ki neredeyse ölecek olan salak, hala aþý olmayacaðým diyor. Ama bakýyorum, o da yanýltmadý, adamýn zaten mal olduðunu biliyordum az çok, bu da teyidledi. Komedi gerçekten.

Sabah da bir arkadaþ gönderdi, adamýn biri bu salaklarla baþ etmekten laf anlatmaktan býkmýþ, "6 ayda bir korona olana temas et, hastalýðý kap, aþý olmuþ gibi olursun" diye trollemeye baþlamýþ. Kesin inanýr ve uygular bu aptallar.

Hondafatih
15-06-2021, 11:20
Bende bugün oluyorum hakkýmýzda hayýrlýsý olsun bu illetin çözümü aþýysa olacaðýz ki kurtulabilelim. Benimde çocukluk arkadaþým ve ailesi olmuyor olmayacaðýz diyor niye diyorum güvenmiyoruz diyor baþkada birþey demeye gerek duymadým :) Ama kendiside tabiri caizse it gibi týrsar evden adýmýný atmaz þaka gibi

Hondafatih
15-06-2021, 11:22
Þimdi baktým, hanýma hala öncelikli grupta deðilsin ekraný çýkýyor.

sanýrým sgklý çalýþanlar için geçerli sgklý deðilse beklemesi gerekecek(buda ayrý bir tartýþma konusu)

BARR
15-06-2021, 11:46
Bu kadar sýra vs kuyrulk varken yoðunluðun geçmesini beklemek daha mantýklý.

Ormanci
15-06-2021, 11:54
sanýrým sgklý çalýþanlar için geçerli sgklý deðilse beklemesi gerekecek(buda ayrý bir tartýþma konusu)

Yakýnda onu da açarlar herhalde ya.

Bizde "özel sandýk" muhabbeti olmasýna raðmen bazý bilgiler SGK'ya iþlendiði için bizim personeli de o kapsama almýþlar mesela. Ben arkadaþlara gruptan duyuruyu yaptým "biz SGK'lý deðiliz ki" falan dediler, sonra akþam "aaaaaa aþý çýktý" muhabbetleri gelmeye baþladý :)

BARR
15-06-2021, 12:24
O deðil de aþý gelince ben olmama çüküm kalkmýcak kýsýr yapacaklar bizi diyen arkadaþlar sistemi kitledi ya ben ona þaþýyorum :hehe:

G.t korkusu böle biþey.

Aranel Ciryatan
15-06-2021, 13:13
geçen hafta bize de aþý çýktý telekominikasyon firmasýndayým. Þimdi Biontech olmak istemiyorum Sinovac yada Sputnik istiyorum ama, Sinovac zaten sadece saðlýkçýlara açýyorlar þuan 184'den öyle bilgi verdiler. Sputnik ne zaman açýlacak belli deðil. Þimdi napacaz bakalým. 2 gün etrafta zorla aþý dayatmasý baþlarsa bakalým ne olacak. Þuan zaten hastaneler kitlenmiþ durumda hayatta gitmem de bakalým neler yaþýcaz. Bu arada evden çalýþýyoruz eþimle beraber ve 1.5 yýldýr kimse ile görüþmüyoruz.

cookies
15-06-2021, 13:14
Eþim bugün baþvurdu akþama aþýsý var, ben geçen hafta onaylandým aþým perþembe günü :beuj:

Hondafatih
15-06-2021, 13:21

valla geçtiðimiz hafta eþim oldu kronik rahatsýzlýktan sýra beklemedi 2 gün önce abim gitti hiç sýra beklemedi dün bacanak ve baldýz oldu onlarda hiç sýra beklemeden olup çýktýlar.

BARR
15-06-2021, 13:21
valla geçtiðimiz hafta eþim oldu kronik rahatsýzlýktan sýra beklemedi 2 gün önce abim gitti hiç sýra beklemedi dün bacanak ve baldýz oldu onlarda hiç sýra beklemeden olup çýktýlar.

İstanbul'''da hastanelerde aşı kuyruğu | NTV (https://www.ntv.com.tr/galeri/turkiye/istanbulda-hastanelerde-asi-kuyrugu,F8dVuKvO6kGDNBJR6HU92w) :)

KÖROÐLU
15-06-2021, 13:35
Aþý olmak için gidip bir de korona kapmak var, gerçi ben aþý olmayacaðým ama giden varsa dikkat etsin. Bizim millet böyle ya ilk gün abanýr ya son gün, ortalarda gitmek lazým en temizi.

Ormanci
15-06-2021, 13:37
Ýstanbul'''da hastanelerde aþý kuyruðu | NTV (https://www.ntv.com.tr/galeri/turkiye/istanbulda-hastanelerde-asi-kuyrugu,F8dVuKvO6kGDNBJR6HU92w) :)

En kalabalýk yere gidip haberi "Ýstanbul'da" diye yapýnca böyle oluyor tabi :)

Özel hastane, aile hekimi cart curt tarzý bir sürü yer var etrafta.

Sabah arkadaþým bizim buralardaki bi hastaneye gitti, bomboþtu, 6 kiþi olduk çýktýk 10dk'da dedi.

Hsonu da aynen bu tablo ile Ýstabul'da olan çok :)

hddsheriff
15-06-2021, 15:28
Þöyle ben bir 3 ay kadar önce atlattým maalesef o sebepten 6 ay diye biliyorum

Bende yaný durumdayým , e nabýzda en erken ne zaman aþý olacaðýn görünüyor. Benim pcr + tarihim 18 Mart , aþý için randevu alabileceðim en yakýn tarih 15.09.2021 olarak görünüyor.

hddsheriff
15-06-2021, 15:30
geçen hafta bize de aþý çýktý telekominikasyon firmasýndayým. Þimdi Biontech olmak istemiyorum Sinovac yada Sputnik istiyorum ama, Sinovac zaten sadece saðlýkçýlara açýyorlar þuan 184'den öyle bilgi verdiler. Sputnik ne zaman açýlacak belli deðil. Þimdi napacaz bakalým. 2 gün etrafta zorla aþý dayatmasý baþlarsa bakalým ne olacak. Þuan zaten hastaneler kitlenmiþ durumda hayatta gitmem de bakalým neler yaþýcaz. Bu arada evden çalýþýyoruz eþimle beraber ve 1.5 yýldýr kimse ile görüþmüyoruz.

Mhrs den randevu alýrken aþý seçebiliyorsun þuan için biontec ve sinovac var seçenekler arasýnda

Ormanci
15-06-2021, 15:35
Mhrs den randevu alýrken aþý seçebiliyorsun þuan için biontec ve sinovac var seçenekler arasýnda

Var ama seçtiðinde seçilmiyor, randevu çýkmýyor diyorlar.

Aranel Ciryatan
15-06-2021, 15:37

Sinovac var listede de hiç bir yerde randevu çýkmýyor. Bu nedenle Cuma akþamý 184'ü aradým. Orada seçsem bile randevu yok diyor kýsaca.

halili
15-06-2021, 15:49
31 yaþýmda evde duran eþime aþý çýkmýþ.banada çýkmýþ.ama sürekli hata veriyor.Ara ara bakýcam saatlere.

Birkan61
15-06-2021, 15:59
Benim virüs pozitif olduðu günden tam 6 ay sonrasýna gün veriyor en erken

CüneytIþýkkent
15-06-2021, 16:02
Bende yaný durumdayým , e nabýzda en erken ne zaman aþý olacaðýn görünüyor. Benim pcr + tarihim 18 Mart , aþý için randevu alabileceðim en yakýn tarih 15.09.2021 olarak görünüyor.

Telefondan kontrol ediyorum belirli aralýklarla fakat nedense görünmüyor bende o þekilde bir tarih :soru:

berkaym
15-06-2021, 19:28

çiðli eðit. arþ. randevu aldým 17.50de þimdi gittim daha 4de randevusu olanlar yeni girmiþ :D

207_TR
15-06-2021, 20:32
Gece 22:50 de gidip olacaðým aþýmý :)

BAT9
15-06-2021, 21:52
Göztepe Süleyman Yalçýn hastanesinde 1 saat önce falan arkadaþýmla beraber aþýmýzý olduk. Baya yoðun talep var ama sýra bence kalabalýða göre baya güzel ilerliyor.
Üniversiteden ve liseden senelerdir görmediðim arkadaþlarýma bile rastladým bu vesileyle :)

Tunacan
15-06-2021, 22:00
Sinovac olamýyormuyuz??

Dragger
15-06-2021, 22:01
Hastaneler þu an patlamýþ 100lerce kiþi sýra varmýþ.

Sistem çökmüþ, randevusuz herkese vuruyorlarmýþ saka gibi memleket...

cookies
15-06-2021, 23:40
Biraz evvel Kaðýthane devlet hastanesi.. sýrada antikor oluþturduk..
https://i.hizliresim.com/r23bpyx.jpg (https://www.hizliresim.com/r23bpyx)

ek310
16-06-2021, 08:26
arkadaþlar size tavsiyem; eðer imkanýnýz varsa yakýnýnýzdaki taþra bölgelerden randevu alýp gitmeniz. çünkü kalabalýk olmuyor ve sýra beklemiyorsunuz.
özellikle öðleden sonra ve akþam saatleri kayýt, form doldurma ve aþý en fazla 5dk sürmekte.
Antalya için en ideal bölgeler bucak ve korkuteli.

Ormanci
16-06-2021, 08:41
Hastaneler þu an patlamýþ 100lerce kiþi sýra varmýþ.

Sistem çökmüþ, randevusuz herkese vuruyorlarmýþ saka gibi memleket...

Ýyi iyi yine de, millet "koþuyor" aþý olmaya, bu kadar forumda bile aþý karþýtý görmeye raðmen, bence güzel bi olay :D

OSB'lerde mobil aþýlama da baþlayacakmýþ.

_opeth
16-06-2021, 09:13
herþeyde olduðu gibi burda da düzensizlik hakim anlaþýlan

BARR
16-06-2021, 09:21
Ben aile hekimimden yarýn saat 10 için aldým, hastanede o kuyruðu vs çekemem :D

_opeth
16-06-2021, 09:29
bende alerji olduðundan hastanede vurulun diyor da daha sms doðrulamasý tarafýndayým :D

ES353
16-06-2021, 09:51
Bu sms doðrulamasý olayý nedir? Ben ve eþim randevu alýrken hiç sms doðrulamasý gibi bir durum yaþamadýk.

ErenErdem
16-06-2021, 09:52
arkadaþlar size tavsiyem; eðer imkanýnýz varsa yakýnýnýzdaki taþra bölgelerden randevu alýp gitmeniz. çünkü kalabalýk olmuyor ve sýra beklemiyorsunuz.
özellikle öðleden sonra ve akþam saatleri kayýt, form doldurma ve aþý en fazla 5dk sürmekte.

Antalya için Kemer de güzel bir alternatif oluyor. Merkez de yoðunluk epey fazla.

_opeth
16-06-2021, 10:21
Bu sms doðrulamasý olayý nedir? Ben ve eþim randevu alýrken hiç sms doðrulamasý gibi bir durum yaþamadýk.

ben hayatýmda ilk kez mhrs'ye girip randevu alýyorum ondan dolayý mail ve telefon doðrulamasý istedi. mail doðrulamasý kodu geldi de sms gelmedi :)

Berkan
16-06-2021, 10:30
ben hayatýmda ilk kez mhrs'ye girip randevu alýyorum ondan dolayý mail ve telefon doðrulamasý istedi. mail doðrulamasý kodu geldi de sms gelmedi :)

benimde ayný sekildeydi hayýr dedim doldurmaya üsendim. aþý mesajý tam 1 gün sonra geldi o formu doldurmamama raðmen

Hondafatih
16-06-2021, 10:48
Dr. soru soruyor sonra aþý için hemþirenin yanýna geçtiðinizde tcnizi yazýyor ve size sms doðrulama yolluyor o dur muhtemelen

Hondafatih
16-06-2021, 10:49

Dr. soru soruyor sonra aþý için hemþirenin yanýna geçtiðinizde tcnizi yazýyor ve size sms doðrulama yolluyor o dur muhtemelen

10 kýraker

Slmcnsl
16-06-2021, 10:52
Istanbul-Çekmeköyde sabah 10 da idi randevum , 9 gibi gittim , 5 dakikada oldum çýktým. Hastaneler tahmin ettiðim gibi kalabalýk oluyorlar. O hengameye girmeye deðmez , Asmler daha sakin gibi..

naci
16-06-2021, 10:57

Dün saat 16 da Atatürk hastanesinde oldum, açýk havada bekledim, çok kalabalýk deðildi. Eðitim araþtýrma çok kalabalýkmýþ, üni hastanesinde ftr kýsmýnda yapýyorlar, geçen hafta ftr polikliniðinde idim, kalabalýk deðildi.

kado
16-06-2021, 12:14
Özel hastanelerde de aþý olunabiliyor ve daha sakin olabiliyor.Olmaya karar veren arkadaþlar bunu da göz ardý etmesin.

Dragger
16-06-2021, 12:39
Biz bu sgk aþý duyurusu öncesi Kanuni'ye almýþtýk randevuyu, þimdi dün geceden beri olan kalabalýk sýralarý görünce iptal ettim burda özel tema hastanesi var oraya aldým.

Annemin babamýn aþýlarýný orda yaptýrmýþtým çok rahattý, bakalým inþallah çok beklemeden kalabalýða karýþmadan hallederiz.

Özellerden randevu almaya çalýþýn siz de devlet hastaneleri facia.

oytn
16-06-2021, 12:49
Geçtiðimiz sayfalarda soranlara olmuþ, Sinovac randevularý bu sabah açýlmýþ haberlerde gördüm, az çmce Cuma günü Ankara'da Özel hastaneden sinovac randevusu aldým

ES353
16-06-2021, 13:14

Böyle bir durumu ilk defa duydum valla hiç baþýma gelmedi.

muratburunce
16-06-2021, 13:26
Geçtiðimiz sayfalarda soranlara olmuþ, Sinovac randevularý bu sabah açýlmýþ haberlerde gördüm, az çmce Cuma günü Ankara'da Özel hastaneden sinovac randevusu aldým

özelde ücret alýnýyormu bu aþý için?

TolgaEsentepe
16-06-2021, 13:33
ilk doz biontech olduk bakalým hayýrlýsý

naci
16-06-2021, 14:17
özelde ücret alýnýyormu bu aþý için?

Bildiðim kadarýyla alýnmýyor. Yoðunluk olmasýn diye Bakanlýk aþý yolluyor oraya.

oytn
16-06-2021, 14:55
Ücret alýnmýyor. En azýndan randevu ekranýnda aþýlar tamamen ücretsizdir. Bu iþlem için ücret alýnmamaktadýr þeklinde bir ibare gördüm

halili
16-06-2021, 15:54
Þu an hem eþime hemde kendime sinovac aþý randevusu aldým.Eþim biontech ten çekindiði için.Hayýrlýsý olsun herkes için.

Aranel Ciryatan
16-06-2021, 16:32

Aynen ben özelden aldým randevumu. Þans eseri 14 gibi falan bir sorgulamýþtým bi baktým özelde çýktý hemen aldým oradan.

S.Özeren
16-06-2021, 17:46
1 aydýr Fethiye de tatildeyim
Dün burda Fethiye devlet Hastanesi'ne aþýya gittik 50 kiþi falan vardý sýrada
5 dakkada hepimiz olduk çýktýk
14 tane aþý odasý açmýþlar

_opeth
17-06-2021, 11:36
Telefonu hanýmýn numarasiyla degistirince onay geldi. 1 saat sonra aþý oluyorum bakalým.

Tunacan
17-06-2021, 11:41
Bizim de aþý randevumuýz bugün ama onay sms'i gelmedi?

Grimlord
17-06-2021, 11:46

Smse bakan, hatta randevuya bile bakan yok abi. Saatinde orada ol, her türlü halledersin :D

FRTDI
17-06-2021, 11:56
Bende dün maltepe devlet hastanesinde oldum. Toplamda girip çýkmam 10dk sürdü. Yoðunluk var biraz ama sýra çok hýzlý ilerliyor..

BARR
17-06-2021, 13:14
Aile hekiminden almýþtým bizim buradaki, sistem gitti saat 11 gibi 1 saat bekledim sistem açýlýnca 5dk sürmedi. VAG a selam Biontechten devam.

muratburunce
17-06-2021, 13:16
bende biontech aþýsý oldum bakalým yan etki gören oldumu vurulupta?

naci
17-06-2021, 13:33
bende biontech aþýsý oldum bakalým yan etki gören oldumu vurulupta?

Ben de aþýnýn olduðu yerde, lokal aðrý vardý, 1,5 sürdü aðrý. Ama öyle aman aman bir aðrý deðildi, þimdi geçti gitti. Baþka da yan etki yok.
Not : 1 doz aþý için böyle durum.
Not 2: Biontech aþýsý

_opeth
17-06-2021, 13:46

Bana mailime geldi sms gelmedi. Aþý olunca da aþý olduðuma dair sms geldi. Saat 13.30da idi 12.59da uceriye girilip vuruluyordum. Bu arada onaylamayý hanýmýn telefona yapmýþtým ama sms bana geldi ilginç enteresan durumlar :D

muratburunce
17-06-2021, 13:51
Ben de aþýnýn olduðu yerde, lokal aðrý vardý, 1,5 sürdü aðrý. Ama öyle aman aman bir aðrý deðildi, þimdi geçti gitti. Baþka da yan etki yok.
Not : 1 doz aþý için böyle durum.
Not 2: Biontech aþýsý

bende de ince ince sýzý var sadece çok aþýrý zorlamadýkça sorun olacak bir aðrý deðil

_opeth
17-06-2021, 18:58
Ben de hiç bir aðrý sýzý bir þey yok. Acaba baðýþýklýðým önceden oluþmuþtu anlamýna mý geliyor nedir bilemedim.

M_PROJECT
18-06-2021, 05:17
biontech yan etkileri genelde ikinci dozdan sonra ortaya cikiyor. Ilk dozda olan genellikle asi olan bolgenin agrimasi seklinde.

_opeth
18-06-2021, 06:38
akþam yatarken bayaðý bir aðrý vardý sabah ise bastýrýnca olan aðrý devam ama hafiflemiþ durumda

Aranel Ciryatan
18-06-2021, 07:03
Dün 15:00'a özel hastanede randevum vardý. 14'de gittik 14:20'de eþimle beraber çýktýk. Sinovac odasý bomboþtu zaten. Biontech odasýnda bira daha hareket vardý. Bu arada 2-3 kiþiye elinizdeki belgeyi okudunuz mu dedim cevaplar enteresandý :D

Yine okumadan atýlan imzalar...

DOHC
18-06-2021, 07:46
Dün haným için aile hekimden sinovac þansýmýzý denedik ve randevu alabildiðimizi gördük. Ýlk doz bu arada.
Þimdi haným aþý kýyaslamasýna baþladý :)

DOHC
18-06-2021, 07:48
Dün 15:00'a özel hastanede randevum vardý. 14'de gittik 14:20'de eþimle beraber çýktýk. Sinovac odasý bomboþtu zaten. Biontech odasýnda bira daha hareket vardý. Bu arada 2-3 kiþiye elinizdeki belgeyi okudunuz mu dedim cevaplar enteresandý :D

Yine okumadan atýlan imzalar...

Ben okudum hatta fotoðrafýný çektim :).
Alta "onay vermiyorum" yazacaktým, yazmadým :P.
Sinovac için form yok diyorlar ama onun form kabulu enabýz'dan randevu alýrken oluyor galiba.

Aranel Ciryatan
18-06-2021, 08:05
Ben okudum hatta fotoðrafýný çektim :).
Alta "onay vermiyorum" yazacaktým, yazmadým :P.
Sinovac için form yok diyorlar ama onun form kabulu enabýz'dan randevu alýrken oluyor galiba.

Evet e-nabýz'dan onaylýyorsun ama BionTech gibi deðil maddeler. Pfizer Türkiye'ye insanlar aþý hakkýnda mail atýyor. Pfizer TR'de ruhsat alýnmadý, izin verilmedi, acil kullaným onayý alýnmadý gibi þeyler yazýp saðlýk bakanlýðýnýz ile görüþün diyor. Ben þahsen kiþisel tercih olarak tercih etmedim.

Altta Twitter'da dolaþan mail cevabýný paylaþýyorum.

https://pbs.twimg.com/media/E3gxJSAWUAAXrJM?format=jpg&name=large

Aranel Ciryatan
18-06-2021, 08:08
Sinovac onay ekraný burada var >> https://dosyahastane.saglik.gov.tr/Eklenti/200206,onam-formu-21611136938838157pdf.pdf?0

MertSerhanÖ.
18-06-2021, 09:34
Þimdi bu metinden ben hiç biþey anlamadým.Biontech'in nasýl ruhsatý,izni yok?Ruhsatsýz ve izinsizse nasýl satýn alýnmýþ?

Aðýr error verdim þuan,biri aydýnlatabilir mi?

DOHC
18-06-2021, 10:01
DSÖ onayý alan ilk aþý Biontech bildiðim.
Ama ülkeler de kendi onaylarýný verdiði için Türkiye onayý resmi olarak yok diye anladým.
Ama saðlýk bakanlýðý yapýyor, bu da ilginç bir nokta.
Ýnþallah en sonunda bir yan etki bulunup "kandýrýlmýþýz" denmez...........

özcan07
18-06-2021, 11:22
insanlar neye göre biontech yada sinovac olacak bunu bilen varmý yoksa hangisi sana çekici geliyosa onu olacaksýn durumumu var

muratburunce
18-06-2021, 11:26
insanlar neye göre biontech yada sinovac olacak bunu bilen varmý yoksa hangisi sana çekici geliyosa onu olacaksýn durumumu var

netten baktýðýnm kadarýyla kronik rahatsýzlýðý olanlar sinovac seçilmesi istenmiþ daha hafif yan etkileri olduðu için hiç bir saðlýk sorunu olmayanlar daha etkili olduðu söylenen biontech etken maddesi daha çok olduðu için yan etkisi daha sýk görülüyormuþ en çok görülen yan etki kolda aðrý 1-2 gün sürüyor bide halsizlik. bende biontech seçtim oldum kolum baya aðrýdý sanki bi yere çarpmýþ gibi geceleri baya bi halsizlik yaptý 2gün bugün 3. gündeyim daha iyi aðrým kalmadý

said_
18-06-2021, 11:29
Pfizer, diðer ülkelerde de sorumluluk reddi istiyor.

buna sebep olarakta þunu gösteriyorlar:

her ilacýn yan etkileri var, her aþýnýn var. fakat ilk defa bir ilaç bu kadar kýsa zamanda bu kadar fazla insana uygulanýyor. bu düþük ihtimalli yan etkiler haliyle daha peþ peþe görülebilir. Toplu bir dava gibi bir durum ile karþýlaþmamak için sorumluluk almýyorlar.

Spotify da business wars diye bir seri var, orada anlatýyordu, bu latin amerika ülkelerinden biriside bu sorumluluk reddine karþý çýkýyor, Pfizer da iþine gelirse kardeþim diyip masadan kalkýyor.

CloudGrey
18-06-2021, 12:01

sinovac geleneksel aþý tribinde ; yani baygýn virüs enjekte edip vucudun ona karþý antikor geliþtirmesi mantýðýnda.

biontech ise virüsün geni ile oynayarak onu etkisiz hale getirip vucuda enjekte etme mantýðý ile çalýþýyor.

hal böyle olunca sinovac "bildik" aþý biontech "yeni trip" oluyor.

kronik rahatsýzým bana aþý nisan sonunda çýktý.
gastroenteroloji doktorum iyi bir adamdýr , çaplý bir araþtýrma sonucunda kendisini seçtik. (Prof. Dr. Murat Akyýldýz-koç üni.hast)
o beni arayýp sinovac seç , biontech hakkýnda fazla bir bilgimiz henüz yok demiþti...

Hondafatih
18-06-2021, 12:14
eþim kronik rahatsýz ama bio yada sino seçemezsiniz demiyor ilk doz bio olarak seçti aþýda kol aðrýsý dýþýnda sorunla karþýlaþmadý

CloudGrey
18-06-2021, 12:22
bu arada cevremde aþý karþýtlarý görüyor.

öncelikle þunu belirteyim ; bir yerde halklý olabilirsiniz.
ne olduðunu bilmediðiniz þeyi damarlarýnýza veriyorlar.

ama zaten ortadoðuda bir 3.dünya ülkesinde yaþýyorsunuz. yani burda ölüm muhtemel , yaþýyor olmak bir þanþ...
ayrýca çemberi giderek daraltýcaklar sanýyorum , nasýlmý ;

bugün aþý olmayan yurtdýþýna çýkamaz diyecek , ertesi gün avm'ye gidemez, ertesi gün evden çýkýmaz...
yolda gbt yapar gibi milletin aþý karnesini sorgulayacaklar.

aþý olanlar e-nabýzdan aþý karnesinin screenshotunu alýp telefonuna kaydetsin. (karekod ile sorgulanabiliyorsunuz)

kýsaca aþýnýzý olun..
unutmayýnki bundan 100 yýl önce gripte böyle ölümcül bir hastalýktý , þimdi uyduruk bir parol ile iyileþiyor.
sebebi ise aþý ;)

aslan
18-06-2021, 12:32
1.Doz Alman
2.Doz Rus
3.Doz Çin olacaksýn artýk ölümden korkmayacaksýn :)

said_
18-06-2021, 13:01
dün aþý olurken, dedim ben solaðým saðdan yapsanýz, bende solaðým dedim çaktý iðneyi.

þimdi sol kol iptal, saðol koca yürekli adam.

muratburunce
18-06-2021, 13:01
1.Doz Alman
2.Doz Rus
3.Doz Çin olacaksýn artýk ölümden korkmayacaksýn :)

https://i.hizliresim.com/j3qjohw.jpg (https://www.hizliresim.com/j3qjohw)

Ormanci
18-06-2021, 13:22
öncelikle þunu belirteyim ; bir yerde halklý olabilirsiniz.
ne olduðunu bilmediðiniz þeyi damarlarýnýza veriyorlar.

Ben haklý görmüyorum þahsen, hatta yineleyeceðim, büyük bir aptallýk olarak görüyorum.

Yani yok efendim kobaymýþýz, yok bilmemne imiþiz...

Aþý ulan yani ne olabilir? Sýfýrdan böbrek yapýp vermiyor ki adam sana, al dene, biþey olursa karýþmam diye.

Ha ne oldu, atýyorum JJ miydi, Astra Zeneca aþýsý mýydý, kan pýhtýlaþmasý vs gibi aþýrý tepkiler ve ölüm cart curt görünce durdurdular. Bunlara eyvallah.

Ama güya böyle birilerinin söylediði gibi yazýlmýþ "sözde" bir metin ve caps var onu koyup duran bi mal kitlesi var, ona sinir oluyorum.

Efendim virüs elle yayýlacakmýþ, insanlar kendi kendilerine kendi mezbahalarýna koþacaklarmýþ "tedaviiiii" diye. Aptallar bu þekilde kendi elleriyle ölüme gidecekmiþ.

Kendileri çok "zeki" ya, aþý olmayarak ölüm riski olan virüsle kabak gibi karþý karþýya kalacaklar. Ben tez zamanda aðýzlarýnýn içine koronalý hapþýrsýn diyorum bunlarýn hep.

Zaten o caps'teki bu anlatým da çeliþkili. Hem ölümcül virüs yayýyorsun, tedaviye koþaný da güya öldürüyorsun. Hangisi lan? Virüs mü öldürmeye yarýyor, aþý mý? Aþý olmayarak sen nasýl hayatta kalýyorsun? O zaman virüs ölümcül deðil demek istiyorsun.

Eh peki, madem aþýnýn ne olduðunu bilmiyorsun, virüsün sana ne yapacaðýný, veya ne yapmayacaðýný ne biliyorsun???????

Bu aþý karþýtý þeklinde konuþanlar genelde "büyük oyunu gören Doblocu eniþte" modunda. Hayatta hiç bi boktan haberleri olmayan, birçok konuda ne fikri ne bilgisi olan, ama bu konuda bir anda þahin kesilen mal sürüsü diyorum ben.

Kargoya, bilmemnereye bile TC'sini veren adam "çip takacaklar bizi izleyecekler" diyor.
Baþka bi salak, "CEO'larý olmuyor" diyor.
Watsaptan Facebook'tan gördüðü okuduðu her boka inanan, bilimsel veri veriyorsun, ona inanmýyor :)

O yüzden ben de bu þekilde eleþtirmeye devam ediyorum.
Yazmýþtým sanýrým, zeka seviyesi ile aþý karþýtlýðý modeli de genelde tutuyor. "Hah senden de anca bu beklenirdi zaten" dediðim adamlar karþý çýkýyor. Bu da ayrý bi ilginçlik.

MertSerhanÖ.
18-06-2021, 13:53
Valla dünden beri Dünya genelinde aþý durumunu inceliyor araþtýrýyorum.

Þuanda Dünya genelinde 2.5 milyar doz aþý verilmiþ,748 milyonu tamamlanmýþ.Baþlýca,hani bize þu güüya çip takacak,dansöz edecek ülkere baktýðýmda,Fransa,Almanya;Amerika;Ýsviçre vs.vs..

Bu ülkelerde aþý kullanýmý genelde iki markayla beraber oluyor.Genel olarak Moderna&Oxford ve Biontech.2 aþýdan biri muhakkak biontech.

Þimdi varsayýmlar üzerine bende farklý bir açýdan bakýcam olaya.Diyelim ki 10 yýl sonra bu aþý olanlar öldü veya çok aðýr hastalýklara yakalandý.E arkadaþým geride kalanlar baya baya Survivorý,I'm a legend filmini,Van Helsing'i falan yaþayacak? La öyle ömür mü geçer? Þahsen ben ölmeyi tercih ederim.Düþünsenize oturduðunuz semtte toplam 70 kiþi kalmýþsýnýz,evlerinizin camlarý tahtalarla çivili :D:D.

Hadi bizi öldürecekler,elin adamý kendi milletini,Almaný,Fransýzý,Amerikalýyý da öldürecekse e býrakýn öldürsün be,bizi de öldürsün.Çok yaþýyoruz ya zaten aw :)

Gidin aþýnýzý olunuz pls.

CloudGrey
18-06-2021, 14:04
Ben haklý görmüyorum þahsen, hatta yineleyeceðim, büyük bir aptallýk olarak görüyorum.........

abi bu toplumun aklý yok ama fikri var :D

sen bizi ne sanýyorsun :D eeeeeeeeeeeeeey kýlýþdaroðlu sgkyi batýrmasýydý korono diye bi hastalýk çýkmayacaktý :D

Ormanci
18-06-2021, 14:26
Yav sormayýn :)

Kesinlikle son 2 mesaja da katýlýyorum...

Bir de dün bir arkadaþ çok güzel bi yorum yaptý :D

"Ýsrail komple Biontech oldu, adamlarýn bi bildiði vardýr, zamanýnda yok olmaktan kurtuldular, þimdi de aþýyla yok olmazlar, iþlerini bilirler, Biontech'ten korkmaya gerek yok" dedi :D

pirasa
18-06-2021, 14:31
biontech oldum

ardicli2000
18-06-2021, 15:58
Þu aþý karþýtlarý, en ufak baþlarý aðýrýnca içtikleri parol un yan etkilerini okudular mý acaba?
"Ayyyy sivilcelerim azdýýýýýýýý" diyerekten içtikleri rouccutane ilacýnýn intihara bile sebebiyet verdiðini kaçý umursadý?
"Bu stresle baþ edemiyorum þekerim. Prozac çok iyi geliyooooor" diye aldýðý beyindeki hormon dengesini deðiþtiren ilacýn tonla yan etkisini hiçe sayarken hiç sorun yaþamýyor.
Doðum kontrol hapý denen þeyin vücduun tüm hormon dengesini deðiþtirmesinden hiç sýkýntý yaþamýyor.

Ama olay dünyayý kasýp kavuran, karnýnýn doymasýný saðlayan çarklarý durduran bir merete karþý geliþtirilen aþý olunca yer yerinen oynuyor. Sanki kendisi dünyanýn en önemli kiþisi de dýþ güçler milyar dolarlarca para harcayarak bir aþý geliþtirip buna vurmak için can atýyor.....

Sorsan vektör ne mRNA ne bilmez ama aþý zararlý o konuda kesin bilgili.....

PiscocuK
18-06-2021, 16:00
bugün bende aþýmý oldum.Hayýrlýsý artýk aþýsýz bekliyorduk süreci þimdi aþýlýyýz kýsmet olurda 6 hafta sonra aþý bulabilirsek onu da alýrýz.Sonrasý Allah kerim

Hondafatih
18-06-2021, 16:35
ben 2. randevumu an itibariyle aldým 29 temmuzda 2 doz aþýmý olacaðým ne olur ne olmaz sisteme girerim giremem vs vs sýkýntý olmasýn.

wolkanku
18-06-2021, 17:12
Þu aþý karþýtlarý, en ufak baþlarý aðýrýnca içtikleri parol un yan etkilerini okudular mý acaba?
"Ayyyy sivilcelerim azdýýýýýýýý" diyerekten içtikleri rouccutane ilacýnýn intihara bile sebebiyet verdiðini kaçý umursadý?
"Bu stresle baþ edemiyorum þekerim. Prozac çok iyi geliyooooor" diye aldýðý beyindeki hormon dengesini deðiþtiren ilacýn tonla yan etkisini hiçe sayarken hiç sorun yaþamýyor.
Doðum kontrol hapý denen þeyin vücduun tüm hormon dengesini deðiþtirmesinden hiç sýkýntý yaþamýyor.

Ama olay dünyayý kasýp kavuran, karnýnýn doymasýný saðlayan çarklarý durduran bir merete karþý geliþtirilen aþý olunca yer yerinen oynuyor. Sanki kendisi dünyanýn en önemli kiþisi de dýþ güçler milyar dolarlarca para harcayarak bir aþý geliþtirip buna vurmak için can atýyor.....

Sorsan vektör ne mRNA ne bilmez ama aþý zararlý o konuda kesin bilgili.....

coronanýn türkiyede ilk duyulduðu 6 mart 2020'deki görselleri hatýrlýyor musunuz?
sokakta aniden düþüp bayýlanlar ölenler vs, hani türkiyede bu virüste böyle bir görüntü gördük mü?

peki türkiyede ilk zamanlarda nasa kostümleriyle hasta taþýma tiyatrosu yapýlýrken , þimdi bin otobüse git hastaneye denilmesine ne denmeli?

bilim kurulundaki canan haným mart 2020 'de virüs 72 saat havada kalýyor, yüzeylerde þu kadar saat kalýyor vb diye insanlara korku salýp , 1 sene sonra ayný kendi twitini alýntýlayýp bu konuda kanýtlanmýþ bir bulgu yoktur demesi?

bunlarý küresel çapta bizlere iteleyen medya, bugün aþý olmamýzý istiyor, aþý pasaportu konuþuluyor.
neden?
biontechin ceosu olan þahýs , geçen sene 2dozda bu iþ biter diyordu, 2 ay önce 3. doz gerekebilir dedi. Para tatlý gelmiþ olacak ki, bugünkü haberlerde "uður þahinden korkutan uyarý" baþlýðýyla pandemide 4. dalga bekleniyor haberleri þimdien pompalanmaya baþladý.
bu kadar teslimiyetçi olunduðu sürece 8. dalga da gelir, 12. dozu da yersiniz.

þimdi ikna timleri kuruluyormuþ.
ikna ne zaman edersiniz? yapýlan þeyin kesin doðrýuluðu yoksa , hata yüzdesi yüksekse , karþýndakini ikna etmeye çalýþýrsýn. denildiði düzeyde ölümcül bir pandemi olsa idi , ikna timi kurmaya gerek kalmaz, hepimiz aþý için yalvarýrdýk.
zamanýnda "akil insanlar" çetesi ile kürt barýþý da denediler, sonuçlarý ortada.
seneye çýkýp aþý da da kandýrýldýk demesinler sonra?

fransanýn fesh ettiði 80 milyon biontech, türkiyeye yönlendiriliyor, millet sevinç çýðlýklarý ile koþup aþý oluyor, kimse de dönüp sormuyor fransa bunu neden fesh etti?

bu arada babam doktor, 2 doz aþýsýný oldu, 3. dozu biontechle olup kokteyl yapacaðýný söylüyor, evime gelip 5 metre mesafede oturuyor. bu konularý konuþuyoruz, birimiz haklý çýkacaðýz elbet.
göreceðiz :)

said_
18-06-2021, 18:35
coronanýn türkiyede ilk duyulduðu 6 mart 2020'deki görselleri hatýrlýyor musunuz?
sokakta aniden düþüp bayýlanlar ölenler vs, hani türkiyede bu virüste böyle bir görüntü gördük mü?

peki türkiyede ilk zamanlarda nasa kostümleriyle hasta taþýma tiyatrosu yapýlýrken , þimdi bin otobüse git hastaneye denilmesine ne denmeli?

bilim kurulundaki canan haným mart 2020 'de virüs 72 saat havada kalýyor, yüzeylerde þu kadar saat kalýyor vb diye insanlara korku salýp , 1 sene sonra ayný kendi twitini alýntýlayýp bu konuda kanýtlanmýþ bir bulgu yoktur demesi?

bunlarý küresel çapta bizlere iteleyen medya, bugün aþý olmamýzý istiyor, aþý pasaportu konuþuluyor.
neden?
biontechin ceosu olan þahýs , geçen sene 2dozda bu iþ biter diyordu, 2 ay önce 3. doz gerekebilir dedi. Para tatlý gelmiþ olacak ki, bugünkü haberlerde "uður þahinden korkutan uyarý" baþlýðýyla pandemide 4. dalga bekleniyor haberleri þimdien pompalanmaya baþladý.

ikna ne zaman edersiniz? yapýlan þeyin kesin doðrýuluðu yoksa , hata yüzdesi yüksekse , karþýndakini ikna etmeye çalýþýrsýn. denildiði düzeyde ölümcül bir pandemi olsa idi , ikna timi kurmaya gerek kalmaz, hepimiz aþý için yalvarýrdýk.
zamanýnda "akil insanlar" çetesi ile kürt barýþý da denediler, sonuçlarý ortada.

fransanýn fesh ettiði 80 milyon biontech, türkiyeye yönlendiriliyor, millet sevinç çýðlýklarý ile koþup aþý oluyor, kimse de dönüp sormuyor fransa bunu neden fesh etti?

bu arada babam doktor, 2 doz aþýsýný oldu, 3. dozu biontechle olup kokteyl yapacaðýný söylüyor, evime gelip 5 metre mesafede oturuyor. bu konularý konuþuyoruz, birimiz haklý çýkacaðýz elbet.

bu dediklerinizin bir çoðu bizim harika mükemmel Türk medyasýnýn sallamasyon açýklamalarý. yolda düþüp ölen insna videolarý Çin'den dediler, ne tarih vardý nede ne zaman çekildiði.

ona bakarsanýz Ercüment diye birisi 3-4 kere aþýyýda bulmuþtu güyya.

bu demek deðilki þuan kullanýmdaki aþýlar iþe yaramýyor veya büyük oyunun parçasý.

Fransa ne zaman 80 milyon aþý fesh etmiþ? hiç bir yerde böyle bir haber yok.

Ormanci
18-06-2021, 18:51
bu dediklerinizin bir çoðu bizim harika mükemmel Türk medyasýnýn sallamasyon açýklamalarý. yolda düþüp ölen insna videolarý Çin'den dediler, ne tarih vardý nede ne zaman çekildiði.

ona bakarsanýz Ercüment diye birisi 3-4 kere aþýyýda bulmuþtu güyya.

bu demek deðilki þuan kullanýmdaki aþýlar iþe yaramýyor veya büyük oyunun parçasý.

Fransa ne zaman 80 milyon aþý fesh etmiþ? hiç bir yerde böyle bir haber yok.

Aynen öyle...

Aksine, çoðu yere aþýyý gönderdiler, ondan sýra bize geldi. Uður Þahin allahtan dedi ki Almanya ve Türkiye benim için öncelikli, buralara göndereceðiz dedi, sözünü tuttu, öyle kurtardýk.

Volkan hocam, senin yazmana özellikle þaþýrdým.

Medya safsatalarý ve saçma-salak uygulamalarla asýl olayý birbirine karýþtýrmýþsýn gibi geldi.

Evet saçma uygulamalar oldu, Avrupa'da orada burada ülkemizde yapýlan çoðu þey yapýlmadý. Ama bu ülkelerin hiçbirinde de bizim gibi iç içe yaþamak yok. Ýtalya Ýspanya falan filan belki benzerdir ama nüfus bu kadar yoðun deðil.

Virüsün de olayý baþýndan beri "korkutulduðu" þekilde öldürücülük aslýnda olmadý. Öldürücülük dediðimiz þey hep %3'ler civarýnda kaldý.

Burada bilinemeyen ve korkulan, virüsün kime nasýl etki ettiði... Ve nüfuslarýn kitle halinde hastalanmasý durumunda saðlýk sisteminin çökmesi. Þimdi sen garanti edebiliyor musun virüs sana bulaþsa kesinlikle ölmeyeceðini? Allah korusun... Veya ölmeyeceksin ama atýyorum oksijene ihtiyaç duyacaksýn, hastaneye gideceksin, patlamýþ saðlýk sistemi sayesinde yara bandý yapýþtýrmaya bile yer-fýrsat bulamayacaksýn. Kapýda ölüp gideceksin. Ýþte korkulan buydu. Ki baþlarda da bu oldu Ýtalya'da vs'de..

Ha ben de þu anda 2 sene geçmiþ neredeyse üzerinden, illa ki bi mutasyon oldu, illa ki bi öldürücülük etkisi azaldý, þu oldu bu oldu, ilk zamanlardaki gibi "güçlü" etkiyle gelmesi imkansýz. Bahsi geçen varyantlar 3000'de 4... Yaklaþýk 3000 mutasyon oldu diyorlar, diðerlerini de açýklasanýza madem... Bu da ileride illa ki þimdi Ýnfluenza neyse, o olacak. Doktor bakýyor, haa influenza diyor, ilaç verip geçiyor, 10 sene önce korona muamelesi görüyordu bu da.

Þimdi bunlarýn hepsini geçtim, çeþitli hastalýklarýn hepsine de en aþaðý birer ilaç bulundu. Yukarýda arkadaþlarýn dediði gibi, en ufak þeyde yok vitamin alayým, yok aspirin içeyim, yok þunu alayým dediðimiz þeyler varken aþýda bu refleks nedendir?

Verilerin ve konuþulanlarýn deðiþmesi de, devamlý olarak veri akýyor olmasý. Baþlarda "þöyle olabilir, böyledir" dediler, baktýlar ki iþ deðiþti, açýklamalar da deðiþti.

Ha þu da var ben de ona inanýyorum, "korkutma" pompalamasý var ama millet salmasýn diye. Çünkü salarlarsa bizim millet bokunu çýkaracak...

Aþý da bunun baþka bir önlemi... Yani atýyorum baþýn çatlýyor, yaný baþýnda Majezik, Apranax falan duruyor. "Aman ne olduðunu bilmiyorum" diye almýyorsun. Yapar mýydýn? :)

Ben bu iþi çocuklarda iyice abartanlara iyice gýcýðým. Çocuk lan bu çocuk, hayattaki en deðerli varlýðýn. Aþý yaptýrmamak ne demek ya :) Efendim küresel ilaç þirketlerinin bilmemnesi diye baþlýyor. Yahu bu bilgi nereden? Facebook'tan... Boþversenize yav...

ardicli2000
18-06-2021, 21:23

neden?

Maþallah babanýz doktor ama doneleriniz hepsi medyatik bir tane bilimsel makale yok.

Ben de sabah akþam Yoðun Bakým ve Anestezi uzmanlarýyla çalýþýyorum.

Birinizin haklý çýkacaðý ve göreceði bir unsur yok. Bu virüs 79 yýl önce de dünyayý esip geçti þimdide esip geçiyor. O zamanlar da aþý yoktu ama salgýn vardý.

Söylediklerini hayal ürününü ötesinde deðil.

cookies
18-06-2021, 21:50
Hala uçaktan virüs püskürtüldü diyen tipler var .. Bence asýl virüs bu.. Fizyolojik deðil psikolojik..

Schumi
18-06-2021, 23:23
Bu aþý olayý ve corona olayý çok güzel IQ testi gibi dünyaya. Çok akýllý sanýlan adamlarýn bildiðin cahilin önde bayrak taþýyaný olduðu ortaya çýktý bu sayede. Neyse ben 1.5 saat kadar önce biontech ilk dozu oldum. :)

ChuckBartowsKi
18-06-2021, 23:58
Merhaba,

22 Haziran da aþý randevum var. Çýktýðý günden bu yana 1 kez bile grip olmayan ben 2 gündür grip olma aþamasýndayým. Koku-tat kaybým yok. Ateþ halsizlik ekrem aðrýsý vs de yok. Yarýn sýnavým var kafam çok karýþýk girmezsem büyük kaybým olacak ama insanlarýn vebalini de almak istemiyorum ne yapmam gerektiðine karar veremedim.

Ayrýca pzt test yaptýrsam ve sonuç hemen çýkmazsa aþý olmam problem oluyor mu acaba kesin bir bilgi yok sizce pozitif olma durumumda aþý olmam kötü sonuçlar çýkartýr mý ortaya?

EmreBC
19-06-2021, 01:45
herþey düzelicek inþallah sabýrlý olalým hep birlikte

EmreBC
19-06-2021, 02:16

neden?

ne cananlar varya bende bi tane tanýyorum farklý bir konu ama benzer dost mu düþmanmý ne hale getirdi alllahýnda bulsun o ve onun gibiler!!iyimisiniz kötümü amacýnýz ne??

EmreBC
19-06-2021, 02:40
günahýnýda almayalým iyi doktor var kötü amaa insanlarý hem hasta edip hemde ilaç tedavisi uygulayýp yýllarca oyalayanlar verdikleri sözleri tutmayanlar onun haricinde kobay fare gibi kullananlar ne denirki insanlarý hem hasta ediyorlar hem ilaç satýyorlar hemde para kazanýyorlar zaten bu pandemi gerçekmi deðilmi farklý birþeymi dönüyor belli deðil aklým almýyor kafayý yedirttiler ama art niyetli içten pazarlýklý fesat ve menfaatleri gereði saf temiz insanlarý kullanýp bu hale getirenler projeniz siyasetiniz batsýn bu ülke yönetilmesi gerekiyor ama bu siyaset menfaat kavgasý yýllardýr ayný muhabbetler yeter artýk!maske takan onlarca insan suratlarý sarkmýþ kim neci belli deðil geçmiþ anlatýlmadý bize tarih bilmiyoruz tv izlemiyoruz haberleri takip etmiyoruz ama artýk anladýk az çok neyin ne olduðunu ama hala yani varya bazý þeyleri görüyorum okuyorum yav he he diyorum algýcýlar bir yandan komplo teorileri bir yandan.ülke ne hale geldi dünya ne hale geldi kincilik kötüdür insaný bitirir iyide o iþler öyle olmuyo diyolar nasýl oluyor peki insanlarý hayatýný karartarakmý?herþeyi yasaklayarakmý cezalandýrarakmý herþeyini alarakmý?dolar 1 liradan 10 liraya doðru gidiyor bu kadar can kaybý var hastalýktan ve neler olduðunu biliyorsunuz daha ne kadar devam edicek böyle daha neler var yazýlacak kimi yanlýþ kimi doðru tahmin ama iyiye gitmemizi istemiyorlar sürekli televizyonda iðneleyici reklamlar göndermeler ve bilinç altý mesajlarý onun haricinde yani ne denir bu tuning iþe bile yýllar önce bi hayat tarzý bi zevk keyif diyerek filmi çýkarýldý yýllarca insanlar yarýþlar yaptý öldüler can verdiler onun haricinde ülkemizde rollingler yapýlýyor tamam iyi hoþ bizede enjekte ettiler bu þeyi seviyoruz kendimizle çeliþiyoruz belki bunlarý yazarken ama gerçek þudurki zararlý yani bir insan racing motora biniyor bilmem kaç beygir arabayla otobanda orasýný burasýný söküp arabanýn yarýþýyor hiçmi aileleri sevenleri yok nedir bu hýrs nedir bu yani böyle zevk keyif olmaz ben yapýlan kazalarý görünce çok üzülüyorum ondan ziyade birþey geliyor aklýma bir gün birþey okudum ve sanýyorumki bu yarýþlar üzerinden birþeyler dönüyor aklýma birþeyler geliyor ama neden neden insanlara böyle þeyler yaptýrýyorlar neden canlarýný hiçe sayýyorlar pist istiyor insanlar yapmýyorlar yani genel manada bu iþin doðasýnda tehlike var risk var ama genede ne bileyim yani hiç bir zaman hýzlý arabam olmadý almayý veya aileme aldýrmayý düþündüm ama hep öcü gözle baktým bu iþe yani yeteneðim olsa hýz yapabilsem bile genede belli bir olgunluða eriþince insan riskli olduðunu baþýna neler gelebilceðini az çok tahmin ediyor ve uzak tutuyor kendini allah hýzlý araba motor vsde nasip etmesin gider onun yerine premium araba alýrým hatta gider en giriþ seviyesi hýzda olanýný alýrým ama onun haricinde ülkemizde gençliðin sorunu uyuþturucu futbollarda yýllarca insanlar tirübünler saçma sapan kavgalarda neler oldu daha neler var neler ama yani eskiden nasýl þimdi nasýl olduk neler yaþattýrdýlar bizlere kendi kendimize kendi içimizde ve aramýzda neler yaptýk birbirimize neler söyledik nasýl böyle oldu arkadaþlýk ortamlarýnýn daðýlmasý gruplaþmalar ben çok kötü þeyler yaþadým çok gýybet ettim rabbim affetsin kötü art niyetli bir insan deðilim insanlarý seviyorum yakýn arkadaþlarýmý dostlarýmý çok seviyorum ama çok kötü þeyler yaþattýrdýlar kullandýlar bilinç altýma birþeyler iþlediler yönlendirdiler ve kötü konuþtum laflar sözler gýybet yani zaman geçirdiðiniz çocukluktan bu yana çocukluk arkadaþlarýnýz onca þey paylaþtýðýnýz ama iþte hayat gaflet uykuda olmak neyin ne olduðunu görememek hayatý bilememek nerde ne konuþulur toplumda bir yere gidince yapýlan davranýþ daha doðrusu konuþmalarýmýz kelimelerimiz hal ve haraketlerimiz yani çok deli dolu biriym ama nasýldým ne hale geldim yani deðiþtim deðiþtirdiler farklý biri yaptýlar ama ben eski hayatýmý istiyorum geçmiþteki gibi uykularýmý kaybettim aylardýr yemek yiyemiyorum ve en kötüsü yani uzadýkça uzuyor ama bilmediðimiz neler var ailem arkadaþlarým kimse bana geçmiþi anlatmadý tekrar ediyorum tarih bilmem siyaset bilmem coðrafya bilmem okulda dersleri dinlemedim hep uyuyodum o zamanlar saftým zamanla insan birþeyleri anlýyor neyin ne olduðunu uyanýyor yavaþ yavaþ ama napcaðýmý ne diyceðimi nasýl davranacaðýmý nasýl oturacaðýmý kalkacaðýmý nasýl yürüyeceðimi nasýl yaþacaðýmý neyi yapýp yapmacaðýmý bende bilmiyorum artýk ben hayattaki yaptýðým arkadaþlarým hakkýnda konuþtuklarým dostlarým çocukluk arkadaþlarým vs piþmaným ama bende insaným öyle bir hayat yaþýyorumki hamd olsun bi eksiðimiz yok ama çalýþmýyoruz diye bir iþ yapmýyoruz diye daha doðrusu bu farklý bir konu ama yani psikolojik problemler yaþadým sosyal iliþkilerde hangi iþ yerine gittiysem birileri uðraþtý canýmý sýktý yani birine aþýk oluyorum biri geliyor birþeyler diyor ortalýðý karýþtýrýyor ben bu konularda hassasým biri geliyor birþey diyor duvarý yumrukluyorum elim çatlýyor sabah kalkýyorum babama diyorum gidiyim göstereyim yok iþine git diyor þirketiniz iþiniz batsýn canýmdan dahamý deðerli saðlýk ocaðýna gidiyorum doktor diyor çatlamýþ gidip alçýya aldýrman lazým aylarca alçýda kalýyor lavobaya giremiyorum banyoya giremiyorum periþan oluyorum ve buna raðmen hem diyorum yeter evde kalmaktan sýkýldým hem alçýdan diyorum iþimden geri kalmayým hoþ karþýlanmaz tekrar iþime gidiyorum iþ ayrý birþey hatalarým oldu bana karþý yapýlanda çok yanlýþ oldu belki iþ çalýþma dünyasý böyle artýk bitmiþ insanlýk arkadaþlýk dostluk birilerimi yaptýrýyor ne oluyor ne bitiyor düþmanlarýmýzmý var anlýyamýyorum ama yani buraya içimi dökmek istedim çok doluyum zor günler geçiriyorum ve ya kendime kýyýcam yada neyse artýk yeter vallahi yeter billahi yeter

EmreBC
19-06-2021, 02:47
gereksiz görülürse silinebilir veya bu tarz post yazmak sadece yazmak istedim artýk dayanamýyoruz

EmreBC
19-06-2021, 02:55
doktorlar iyileþtiriyor yýllarýný veriyorlar ne kadar zordur eðitimi ondan sonra gelen insanla hastayla ailesiyle uðraþmasý ama neden verilen sözler yerine getirilmiyor doktorlar tarafýndan?napmaya çalýþtýklarý belli oluyor ama istemiyorum!!

EmreBC
19-06-2021, 03:02
gelmiþ bunca þey yazdýn burda video attýn birþeyler yaptýnýz diyebilirsiniz bugün açtýðým konuyu örnek gösterebilirsiniz ama bende naptýðýmý ne dediðimi ne söylediðimi bilmiyorum içimden birþey þöyle böyle yap diyor sanki dýþarýya çýkmýyorum çalýþmýyorum yaþadýðým þeylerden dolayý ve artýk çalýþmak istemiyorum onun haricindede yani yaþadýðýmýz hayat çocukluktan bu yana ve bizde izledik gördük yýllarca internette sevdik ama belkide kötü zararlý ama ne diyim sadece sevdik zarar görmeden yani nasý diyim araba a noktasýndan b noktasýna taþýr ama yani ne diyim ne desem boþ ve artýk yani iyi deðilim bende birþeyler yazýlýyor muz cumhuriyetindede anlatmak istedim yani

CloudGrey
19-06-2021, 03:39
gelmiþ bunca þey yazdýn burda video attýn birþeyler yaptýnýz diyebilirsiniz bugün açtýðým konuyu örnek gösterebilirsiniz ama bende naptýðýmý ne dediðimi ne söylediðimi bilmiyorum içimden birþey þöyle böyle yap diyor sanki dýþarýya çýkmýyorum çalýþmýyorum yaþadýðým þeylerden dolayý ve artýk çalýþmak istemiyorum onun haricindede yani yaþadýðýmýz hayat çocukluktan bu yana ve bizde izledik gördük yýllarca internette sevdik ama belkide kötü zararlý ama ne diyim sadece sevdik zarar görmeden yani nasý diyim araba a noktasýndan b noktasýna taþýr ama yani ne diyim ne desem boþ ve artýk yani iyi deðilim bende birþeyler yazýlýyor muz cumhuriyetindede anlatmak istedim yani

sana tavsiyem ; alkol al. raký bira whatever.

DOHC
19-06-2021, 08:22
Keþke noktalama kurallarýna uyup yazsaydýn.............

muratburunce
19-06-2021, 08:57
günahýnýda almayalým iyi doktor var kötü amaa insanlarý hem hasta edip hemde ilaç tedavisi uygulayýp yýllarca oyalayanlar verdikleri sözleri tutmayanlar onun haricinde kobay fare gibi kullananlar ne denirki insanlarý hem hasta ediyorlar hem ilaç satýyorlar hemde para kazanýyorlar zaten bu pandemi gerçekmi deðilmi farklý birþeymi dönüyor belli deðil aklým almýyor kafayý yedirttiler ama art niyetli içten pazarlýklý fesat ve menfaatleri gereði saf temiz insanlarý kullanýp bu hale getirenler projeniz siyasetiniz batsýn bu ülke yönetilmesi gerekiyor ama bu siyaset menfaat kavgasý yýllardýr ayný muhabbetler yeter artýk!maske takan onlarca insan suratlarý sarkmýþ kim neci belli deðil geçmiþ anlatýlmadý bize tarih bilmiyoruz tv izlemiyoruz haberleri takip etmiyoruz ama artýk anladýk az çok neyin ne olduðunu ama hala yani varya bazý þeyleri görüyorum okuyorum yav he he diyorum algýcýlar bir yandan komplo teorileri bir yandan.ülke ne hale geldi dünya ne hale geldi kincilik kötüdür insaný bitirir iyide o iþler öyle olmuyo diyolar nasýl oluyor peki insanlarý hayatýný karartarakmý?herþeyi yasaklayarakmý cezalandýrarakmý herþeyini alarakmý?dolar 1 liradan 10 liraya doðru gidiyor bu kadar can kaybý var hastalýktan ve neler olduðunu biliyorsunuz daha ne kadar devam edicek böyle daha neler var yazýlacak kimi yanlýþ kimi doðru tahmin ama iyiye gitmemizi istemiyorlar sürekli televizyonda iðneleyici reklamlar göndermeler ve bilinç altý mesajlarý onun haricinde yani ne denir bu tuning iþe bile yýllar önce bi hayat tarzý bi zevk keyif diyerek filmi çýkarýldý yýllarca insanlar yarýþlar yaptý öldüler can verdiler onun haricinde ülkemizde rollingler yapýlýyor tamam iyi hoþ bizede enjekte ettiler bu þeyi seviyoruz kendimizle çeliþiyoruz belki bunlarý yazarken ama gerçek þudurki zararlý yani bir insan racing motora biniyor bilmem kaç beygir arabayla otobanda orasýný burasýný söküp arabanýn yarýþýyor hiçmi aileleri sevenleri yok nedir bu hýrs nedir bu yani böyle zevk keyif olmaz ben yapýlan kazalarý görünce çok üzülüyorum ondan ziyade birþey geliyor aklýma bir gün birþey okudum ve sanýyorumki bu yarýþlar üzerinden birþeyler dönüyor aklýma birþeyler geliyor ama neden neden insanlara böyle þeyler yaptýrýyorlar neden canlarýný hiçe sayýyorlar pist istiyor insanlar yapmýyorlar yani genel manada bu iþin doðasýnda tehlike var risk var ama genede ne bileyim yani hiç bir zaman hýzlý arabam olmadý almayý veya aileme aldýrmayý düþündüm ama hep öcü gözle baktým bu iþe yani yeteneðim olsa hýz yapabilsem bile genede belli bir olgunluða eriþince insan riskli olduðunu baþýna neler gelebilceðini az çok tahmin ediyor ve uzak tutuyor kendini allah hýzlý araba motor vsde nasip etmesin gider onun yerine premium araba alýrým hatta gider en giriþ seviyesi hýzda olanýný alýrým ama onun haricinde ülkemizde gençliðin sorunu uyuþturucu futbollarda yýllarca insanlar tirübünler saçma sapan kavgalarda neler oldu daha neler var neler ama yani eskiden nasýl þimdi nasýl olduk neler yaþattýrdýlar bizlere kendi kendimize kendi içimizde ve aramýzda neler yaptýk birbirimize neler söyledik nasýl böyle oldu arkadaþlýk ortamlarýnýn daðýlmasý gruplaþmalar ben çok kötü þeyler yaþadým çok gýybet ettim rabbim affetsin kötü art niyetli bir insan deðilim insanlarý seviyorum yakýn arkadaþlarýmý dostlarýmý çok seviyorum ama çok kötü þeyler yaþattýrdýlar kullandýlar bilinç altýma birþeyler iþlediler yönlendirdiler ve kötü konuþtum laflar sözler gýybet yani zaman geçirdiðiniz çocukluktan bu yana çocukluk arkadaþlarýnýz onca þey paylaþtýðýnýz ama iþte hayat gaflet uykuda olmak neyin ne olduðunu görememek hayatý bilememek nerde ne konuþulur toplumda bir yere gidince yapýlan davranýþ daha doðrusu konuþmalarýmýz kelimelerimiz hal ve haraketlerimiz yani çok deli dolu biriym ama nasýldým ne hale geldim yani deðiþtim deðiþtirdiler farklý biri yaptýlar ama ben eski hayatýmý istiyorum geçmiþteki gibi uykularýmý kaybettim aylardýr yemek yiyemiyorum ve en kötüsü yani uzadýkça uzuyor ama bilmediðimiz neler var ailem arkadaþlarým kimse bana geçmiþi anlatmadý tekrar ediyorum tarih bilmem siyaset bilmem coðrafya bilmem okulda dersleri dinlemedim hep uyuyodum o zamanlar saftým zamanla insan birþeyleri anlýyor neyin ne olduðunu uyanýyor yavaþ yavaþ ama napcaðýmý ne diyceðimi nasýl davranacaðýmý nasýl oturacaðýmý kalkacaðýmý nasýl yürüyeceðimi nasýl yaþacaðýmý neyi yapýp yapmacaðýmý bende bilmiyorum artýk ben hayattaki yaptýðým arkadaþlarým hakkýnda konuþtuklarým dostlarým çocukluk arkadaþlarým vs piþmaným ama bende insaným öyle bir hayat yaþýyorumki hamd olsun bi eksiðimiz yok ama çalýþmýyoruz diye bir iþ yapmýyoruz diye daha doðrusu bu farklý bir konu ama yani psikolojik problemler yaþadým sosyal iliþkilerde hangi iþ yerine gittiysem birileri uðraþtý canýmý sýktý yani birine aþýk oluyorum biri geliyor birþeyler diyor ortalýðý karýþtýrýyor ben bu konularda hassasým biri geliyor birþey diyor duvarý yumrukluyorum elim çatlýyor sabah kalkýyorum babama diyorum gidiyim göstereyim yok iþine git diyor þirketiniz iþiniz batsýn canýmdan dahamý deðerli saðlýk ocaðýna gidiyorum doktor diyor çatlamýþ gidip alçýya aldýrman lazým aylarca alçýda kalýyor lavobaya giremiyorum banyoya giremiyorum periþan oluyorum ve buna raðmen hem diyorum yeter evde kalmaktan sýkýldým hem alçýdan diyorum iþimden geri kalmayým hoþ karþýlanmaz tekrar iþime gidiyorum iþ ayrý birþey hatalarým oldu bana karþý yapýlanda çok yanlýþ oldu belki iþ çalýþma dünyasý böyle artýk bitmiþ insanlýk arkadaþlýk dostluk birilerimi yaptýrýyor ne oluyor ne bitiyor düþmanlarýmýzmý var anlýyamýyorum ama yani buraya içimi dökmek istedim çok doluyum zor günler geçiriyorum ve ya kendime kýyýcam yada neyse artýk yeter vallahi yeter billahi yeter

durumumuz yoktu okuyamadým

ardicli2000
19-06-2021, 10:16
Biraz önce 2. Doz biontech aþýmý oldum...

muratburunce
19-06-2021, 10:25
Biraz önce 2. Doz biontech aþýmý oldum...

geçmiþ olsun ne kdr süre sonra 2. dozu yapýyorlar

ardicli2000
19-06-2021, 11:01
geçmiþ olsun ne kdr süre sonra 2. dozu yapýyorlar

6. hafta dolunca yaptýlar. Yeni aþý olanlar için de durum böyle. 2 gün önce eþimi ilk doz için götürdüm sistem bana izin vermedi. Ben de bugün tekrar gittim ve aþýmý oldum. Eþime de 6 hafta sonraya randevu veriyor.

muratburunce
19-06-2021, 11:03
6. hafta dolunca yaptýlar. Yeni aþý olanlar için de durum böyle. 2 gün önce eþimi ilk doz için götürdüm sistem bana izin vermedi. Ben de bugün tekrar gittim ve aþýmý oldum. Eþime de 6 hafta sonraya randevu veriyor.

anladým teþekkür ederim

wolkanku
19-06-2021, 12:00
Maþallah babanýz doktor ama doneleriniz hepsi medyatik bir tane bilimsel makale yok.

Ben de sabah akþam Yoðun Bakým ve Anestezi uzmanlarýyla çalýþýyorum.

Birinizin haklý çýkacaðý ve göreceði bir unsur yok. Bu virüs 79 yýl önce de dünyayý esip geçti þimdide esip geçiyor. O zamanlar da aþý yoktu ama salgýn vardý.

Söylediklerini hayal ürününü ötesinde deðil.

Allah allah türkiyede sokakta bu virüsten düþüp bayýlan ölen oldu biz mi görmedik
Ya da hala nasa kostümlü tipler gelip evden mi alýyor virüslüleri
Ya da hala migros poþetlerini küvette yýkayýp kargolarý 3 gün balkonda mý bekletiyorsunuz yüzeyde virüs kalýyor vs diye:))

Eðer durum böyleyse siz hayal görüyor olabilirsiniz, aþý olmayýn, en yakýn psikiyatri bölümüne baþvurun, zira hayal gören sizsiniz:)

yilmazcatalbas
19-06-2021, 12:26
Merak ettiðim bir þey var. 1 ay kadar önce ben de bu illete yakalandým çok þükür hiç sýkýntý olmadan geçti ancak aþý olmak için baþvuru yaptýðýmda virüs geçirenlerin 6 ay sonra aþý olabileceðini söylediler. Bunun sebebi nedir? Bir zararý olma ihtimali mi var yoksa tedbiren geçirilmesi gereken bir süre mi?

Bir bilen var mýdýr?

hddsheriff
19-06-2021, 12:43
Merak ettiðim bir þey var. 1 ay kadar önce ben de bu illete yakalandým çok þükür hiç sýkýntý olmadan geçti ancak aþý olmak için baþvuru yaptýðýmda virüs geçirenlerin 6 ay sonra aþý olabileceðini söylediler. Bunun sebebi nedir? Bir zararý olma ihtimali mi var yoksa tedbiren geçirilmesi gereken bir süre mi?

Bir bilen var mýdýr?

Bende bekleyenlerdenim muhtemelen antikor oluþumu için bekleniyor

muratburunce
19-06-2021, 16:03
Bakan Koca, "AÞI RANDEVULARINDA YAÞ SINIRI 30’A ÝNDÝ. 30 yaþ üstü her yaþtan gençler yarýndan itibaren randevu alabilirler." dedi.

CloudGrey
19-06-2021, 16:22
Bakan Koca, "AÞI RANDEVULARINDA YAÞ SINIRI 30’A ÝNDÝ. 30 yaþ üstü her yaþtan gençler yarýndan itibaren randevu alabilirler." dedi.

SALDIRIN GENÇLER :D

https://www.youtube.com/watch?v=bjj3d3lf5G4

muratburunce
19-06-2021, 16:23
SALDIRIN GENÇLER :D

https://www.youtube.com/watch?v=bjj3d3lf5G4

hahahahhahaha :D

Ferhat_V
19-06-2021, 16:45
geçen pazardan beridir 6 gündür karantinadayým..5 gün kullanmam gereken haplar bitti..koku alma duyusu geri geldi..baþka aðrým sýzým hiç bir sýkýntým olmadan çok basit þekilde atlattým bitti günlerim film izleyerek yatarak geçiyor ve iþtahým inanýlmaz açýldý..
bu illetten hayatýný kaybedenlerin mekaný cennet olsun..aðýr geçirenler de bir an önce atlatýr inþallah..

yilmazcatalbas
19-06-2021, 17:46
geçen pazardan beridir 6 gündür karantinadayým..5 gün kullanmam gereken haplar bitti..koku alma duyusu geri geldi..baþka aðrým sýzým hiç bir sýkýntým olmadan çok basit þekilde atlattým bitti günlerim film izleyerek yatarak geçiyor ve iþtahým inanýlmaz açýldý..
bu illetten hayatýný kaybedenlerin mekaný cennet olsun..aðýr geçirenler de bir an önce atlatýr inþallah..

Çok geçmiþ olsun bir an önce daha iyi olursunuz umarým.

kado
19-06-2021, 18:46

Büyük geçmiþ olsun.

MURAT_HLX
19-06-2021, 23:47
30 yaþ aralýðýndakilerin randevusu açýldý arkadaþlar bilginiz olsun þansa kadere denedim verdi randevuyu

_opeth
20-06-2021, 07:04
e-nabýzda alerjik reaksiyonunuz olduðundan hastanede yaptýrýnýz diye bir ibare vardý fakat alerjik reaksiyondan dolayý biontech olmayýn diye bir ibare yoktu. Dün hanýmý aþýya götürünce doktorlar öyle demiþ. Þükür bir þey olmadý da soru iþaretleri bol tabi.

bu arada mhrs'de yanlýþ hatýrlamýyorsam 15 gün sonrasýna randevu verilebildiðinden ikinci doz için randevu daha alamýyorum. 31 Temmuz'dan sonra 2. doz aþý olacaðým.

Bu arada hint varyantý eðer 2. dozu doldurmadan artarsa 4. dalga olabilir diyorlar. TR'nin acelesi de bundan dolayý olabilir. Amma velakin hint varyantýnýn bolca görüldüðü Rusya ile de karþýlýklý kapýlarýn açýldýðý bilgisi de ortaya çýktý. ilginç enteresan durumlara gebeyiz bakalým.

misery1903
20-06-2021, 11:32
Ben 2. doz için randevuyu 1. dozdan 1-2 gün sonra aldým, 29 temmuza. Ýlkini 15/06'da oldum.
Ama -nabýz'da ikinci doz için tarih aralýðýný 29 temmuz 10 aðustos arasý vermiþ.

misery1903
20-06-2021, 11:54
Randevu belgesine týklayýnca tam tarih saat yer gösteriyor þimdi tekrar baktým.

Bu arada 5 milyon doz sinovac da gelmiþ.
Sağlık Bakanlığı, 5 milyon doz Sinovac aşısının Turkiye'ye ulaştığını duyurdu - Bloomberg HT (https://www.bloomberght.com/saglik-bakanligi-5-milyon-doz-sinovac-asisinin-turkiye-ye-ulastigini-duyurdu-2282686)

halili
21-06-2021, 08:11
Bir doz sinovac olmuþtum cuma günü.Hastanedeki kýzlar 2. doz belki sinovac olmaz ilaç biter falan konuþuyorlarmýþ.Eþim dedi.Bende bir doz olunca 2. doz senin için ayrýlýyor.öyle bir durum yok demiþtim.Ýnþallah temmuz 16 sýnda randevumuz.17 sinde tatile çýkýcaz.ertelemezler inþallah.

Ormanci
21-06-2021, 09:08
e-nabýzda alerjik reaksiyonunuz olduðundan hastanede yaptýrýnýz diye bir ibare vardý fakat alerjik reaksiyondan dolayý biontech olmayýn diye bir ibare yoktu. Dün hanýmý aþýya götürünce doktorlar öyle demiþ. Þükür bir þey olmadý da soru iþaretleri bol tabi.

bu arada mhrs'de yanlýþ hatýrlamýyorsam 15 gün sonrasýna randevu verilebildiðinden ikinci doz için randevu daha alamýyorum. 31 Temmuz'dan sonra 2. doz aþý olacaðým.

Bu arada hint varyantý eðer 2. dozu doldurmadan artarsa 4. dalga olabilir diyorlar. TR'nin acelesi de bundan dolayý olabilir. Amma velakin hint varyantýnýn bolca görüldüðü Rusya ile de karþýlýklý kapýlarýn açýldýðý bilgisi de ortaya çýktý. ilginç enteresan durumlara gebeyiz bakalým.

Her þeyde "olumsuz" konuþmayý seven M.Ceyhan bu konuda nasýl olduysa bi nebze daha olumlu konuþtu.

Tabi ki gazeteler "korkutma" iþi çok hoþlarýna gittiðinden "M.Ceyhan'dan KORKUTAN UYARII" diye click-bait þeklinde haber yapmýþ olsalar da, haber içeriðine baktýðýmýzda amca diyor ki;

Bu son bahsi geçen delta varyantýnýn da bulaþýcýlýðý yüksek olabilir, bu yüzden dördüncü bir pik beklenebilir ancak bu pik, daha önceki varyantlardakine benzer þekilde yüksek olmayacak gibi, yalnýzca vaka sayýlarý bir süre sabit seyredebilir, ancak aþýlama etkisi ve rakamlarýn artmasý ile tekrar düþüþ trendine girecektir anlamýnda bir þeyler söyledi.

Ormanci
21-06-2021, 09:16
Allah allah türkiyede sokakta bu virüsten düþüp bayýlan ölen oldu biz mi görmedik
Ya da hala nasa kostümlü tipler gelip evden mi alýyor virüslüleri
Ya da hala migros poþetlerini küvette yýkayýp kargolarý 3 gün balkonda mý bekletiyorsunuz yüzeyde virüs kalýyor vs diye:))

Eðer durum böyleyse siz hayal görüyor olabilirsiniz, aþý olmayýn, en yakýn psikiyatri bölümüne baþvurun, zira hayal gören sizsiniz:)

Hocam iyi de kurguladýðýn mantýk baþtan yanlýþ.

Gösterilen "hurafe"leri niye bize gösterip "aha bakýn, böyle biþey var mý" üzerinden gidiyorsun? Virüs de yok o zaman? :)

Burada sadece nasa kostümlüler gerçek :) O da bulaþýcý tehlikeli hastalýk prosedürü gibi bir þey, önlem neticede... Baba doktor hocam ya, bunlarý sorman söylemen kabahat. Kýzmýyor mu o baba? :)

Önceki mesajda yazdým, olay zaten virüsün öldürücülüðü deðil, bunu 1000 sayfa önce de yazdýk, hangi bünyeye nasýl etki edeceðinin bilinmemesi. Ayrýca vaka sayýlarý sayesinde saðlýk sistemlerinin çökmemesi. Dert bu. Yoksa evet, virüsün öldürme oraný hala yüzde 3'lerde görünüyor. Varyant varyant dedikleri þeyde de öldürücülük halen düþük. Ama bulaþýcýlýk ve bu "bilinmezlik" tehlike yaratýyor.

Eðer virüs kapýp %100 ben bunu kazasýz boyasýz deðiþensiz geçiririm diyebiliyorsan buyur :)

wolkanku
21-06-2021, 15:34

Gösterilen "hurafe"leri niye bize gösterip "aha bakýn, böyle biþey var mý" üzerinden gidiyorsun? Virüs de yok o zaman? :)

Burada sadece nasa kostümlüler gerçek :) O da bulaþýcý tehlikeli hastalýk prosedürü gibi bir þey, önlem neticede... Baba doktor hocam ya, bunlarý sorman söylemen kabahat. Kýzmýyor mu o baba? :)

Önceki mesajda yazdým, olay zaten virüsün öldürücülüðü deðil, bunu 1000 sayfa önce de yazdýk, hangi bünyeye nasýl etki edeceðinin bilinmemesi. Ayrýca vaka sayýlarý sayesinde saðlýk sistemlerinin çökmemesi. Dert bu. Yoksa evet, virüsün öldürme oraný hala yüzde 3'lerde görünüyor. Varyant varyant dedikleri þeyde de öldürücülük halen düþük. Ama bulaþýcýlýk ve bu "bilinmezlik" tehlike yaratýyor.

Eðer virüs kapýp %100 ben bunu kazasýz boyasýz deðiþensiz geçiririm diyebiliyorsan buyur :)
iþte o hurafeleri sizlere bizlere gösteren kim? görüþü farketmeksizin, tüm global medya.
ne için gösterildi o sokakta düþüp bayýlanlar ölenler vs.
o gün bunlarý gösterip sana bana migros poþeti yýkattýran medya, bugün tv'yi açtýðýn anda sadece aþý konuþuyor.
iþte benim bu noktada güvenim tamamen kaybolduðu için aþý olmak istemiyorum.
yoksa yok aþýnýn içinde çip var, yok kýsýr yapýyo falan salak saçma þeylere de gülüp geçiyorum, böyle bir görüþüm yok.

ben de nasa kostümlüler yok demedim.
ilk günlerde virüs bulaþan insanlarý nasa kostümlüler alýrken ,bugün otobüse bin git ilaçlarýný al evine 10 gün kapan diyorlar. fark eden ne?
( bir arada 14 'dü sonra 10 gün oldu sonra tekrar 14 falan oldu bu da ayrý komik.)

benim düþüncem þu;
insanlar bombok bir yaþam tarzý sürüyor.
sabah 9 akþam 18 çalýþan bir insan , sabah 8 de kalkýyor, kahvaltý yapmadan iþine yetiþmeye çalýþýyor.
iþine geldiðinde kahvaltý diye 1 simit yanýna üçgen peynir bir de çay içiyor.
gün içinde toplasan 3 bardak su içiyor. ( hücrenin %75'i su iken, vücudun ana besin kaynaðýný vücuda vermiyor.)
gün içinde sürekli çay kahve sigara tüketiyor.
akþam eve gelip sulu yemek diye yað içinde yüzen yemekleri yiyor.
tv karþýsýna geçip yatana kadar survivor izliyor.
iþte bu adam aslýnda yaþamýyor, bu adam her türlü hastalýða yakalanmak durumunda, covid aþýsý için de yalvarmak zorunda.

ben 5 yýldýr hasta olmayý geçtim, eczanenin kapýsýna gitmedim.
ben bu virüsü kapabilmek için gerçekten özel çaba sarf ettim diyebilirim, dýþarýda asla maske takmýyorum her zaman çenemin altýnda ( covid olmayýp da ileride düþen akciðer kapasitesi sebebiyle baþka türlü hastalýklara yakalanmayý arzulamýyorum.) , temmuz 2020'den beri her sabah 7 de spor salonundayým, bakterinin mikrobun en yoðun olduðu yer olduðuna hemfikirizdir herhalde.
sanayide zaten maske diye bir kavram yok, ustalarla arabanýn altýna girip bi yiyiþmediðimiz kalýyor.
bekar yaþýyorum, görüþtüðüm bayan arkadaþ sayýsý çok , bunlarýn sadece 2 tanesinin þahsi arabasý vardý, geri kalanlarý full toplu taþýma kullanýyordu, hatta aralarýnda her gün uçuþa giden hostesler de vardý.
tüm bunlara raðmen covid olmamam gerçekten de þans mý þimdi :))
kesinlikle deðil, kaliteli bir yaþam tarzý sürüyorum, yediðim içtiðim her þey dengeli ve kararýnda tüketiyorum. beslenmemde bile medyanýn dayattýðý tüketim þeklinin tersini yapýyorum, çünkü bir gün çýkýp kýrmýzý et sakýn yemeyin kolestrol diyorlar, ertesi hafta çýkýp beyaz et yemeyin kýrmýzý et yiyin diyorlar, ayný þeyi yumurtanýn sarýsý beyazý için de yapýyorlar :) , oysa ki olay basit, sporcu adam 10 beyaz yumurta yemelidir diyorlarsa, 5 tane sarýlý beyazlý karýþýk yumurtayý ye geç :)
bu mantýkta ilerliyorum, virüsü kapmadým, hayýrlýsýyla kaparsam üzerimdeki etkiler ne oldu yazarým :)

herkese saðlýklý aþýlý günler dilerim:)

wolkanku
21-06-2021, 15:52
**
eklemeyi unutmuþum , düzenle seçeneði olmadýðý için ekleyeyim.

covid olma çabalarýmdan bir tanesi de; çok yakýn arkadaþým , kardeþi covid olup, temaslý olan arkadaþým, kýzýný riske atmamak için kendini 14 gün otele kapattý.
oðlum otele para verme gel bende kal dedim, yok bir þey olursa vicdaným rahat etmez dedi.
8. günde adamý özlediðim için s.çarm covidine diyip otele gidip beraber takýlmýþtým.

bu virüsten ailesindekileri kaybeden dostlarým da var, burnu bile akmadan geçiren de.
virüs inkar edilemez, dediðiniz gibi belirsizlik var , bu da inkar edilemez, ama yaþam tarzýnýz ve dolayýsýyla baðýþýklýðýnýz sizin elinizde.. iki umca/immunks vb., bir c vitamini gibi eczane ürünleri ile baðýþýklýðý güçlendirdiðini sananlar da var mesela :) onlar zaten en önce aþýya koþanlar oluyor.

denizhandinc
21-06-2021, 16:40
iþte o hurafeleri sizlere bizlere gösteren kim? görüþü farketmeksizin, tüm global medya.
ne için gösterildi o sokakta düþüp bayýlanlar ölenler vs.
o gün bunlarý gösterip sana bana migros poþeti yýkattýran medya, bugün tv'yi açtýðýn anda sadece aþý konuþuyor.
iþte benim bu noktada güvenim tamamen kaybolduðu için aþý olmak istemiyorum.
yoksa yok aþýnýn içinde çip var, yok kýsýr yapýyo falan salak saçma þeylere de gülüp geçiyorum, böyle bir görüþüm yok.

ben de nasa kostümlüler yok demedim.
ilk günlerde virüs bulaþan insanlarý nasa kostümlüler alýrken ,bugün otobüse bin git ilaçlarýný al evine 10 gün kapan diyorlar. fark eden ne?
( bir arada 14 'dü sonra 10 gün oldu sonra tekrar 14 falan oldu bu da ayrý komik.)

benim düþüncem þu;
insanlar bombok bir yaþam tarzý sürüyor.
sabah 9 akþam 18 çalýþan bir insan , sabah 8 de kalkýyor, kahvaltý yapmadan iþine yetiþmeye çalýþýyor.
iþine geldiðinde kahvaltý diye 1 simit yanýna üçgen peynir bir de çay içiyor.
gün içinde toplasan 3 bardak su içiyor. ( hücrenin %75'i su iken, vücudun ana besin kaynaðýný vücuda vermiyor.)
gün içinde sürekli çay kahve sigara tüketiyor.
akþam eve gelip sulu yemek diye yað içinde yüzen yemekleri yiyor.
tv karþýsýna geçip yatana kadar survivor izliyor.
iþte bu adam aslýnda yaþamýyor, bu adam her türlü hastalýða yakalanmak durumunda, covid aþýsý için de yalvarmak zorunda.

ben 5 yýldýr hasta olmayý geçtim, eczanenin kapýsýna gitmedim.
ben bu virüsü kapabilmek için gerçekten özel çaba sarf ettim diyebilirim, dýþarýda asla maske takmýyorum her zaman çenemin altýnda ( covid olmayýp da ileride düþen akciðer kapasitesi sebebiyle baþka türlü hastalýklara yakalanmayý arzulamýyorum.) , temmuz 2020'den beri her sabah 7 de spor salonundayým, bakterinin mikrobun en yoðun olduðu yer olduðuna hemfikirizdir herhalde.
sanayide zaten maske diye bir kavram yok, ustalarla arabanýn altýna girip bi yiyiþmediðimiz kalýyor.
bekar yaþýyorum, görüþtüðüm bayan arkadaþ sayýsý çok , bunlarýn sadece 2 tanesinin þahsi arabasý vardý, geri kalanlarý full toplu taþýma kullanýyordu, hatta aralarýnda her gün uçuþa giden hostesler de vardý.
tüm bunlara raðmen covid olmamam gerçekten de þans mý þimdi :))
kesinlikle deðil, kaliteli bir yaþam tarzý sürüyorum, yediðim içtiðim her þey dengeli ve kararýnda tüketiyorum. beslenmemde bile medyanýn dayattýðý tüketim þeklinin tersini yapýyorum, çünkü bir gün çýkýp kýrmýzý et sakýn yemeyin kolestrol diyorlar, ertesi hafta çýkýp beyaz et yemeyin kýrmýzý et yiyin diyorlar, ayný þeyi yumurtanýn sarýsý beyazý için de yapýyorlar :) , oysa ki olay basit, sporcu adam 10 beyaz yumurta yemelidir diyorlarsa, 5 tane sarýlý beyazlý karýþýk yumurtayý ye geç :)
bu mantýkta ilerliyorum, virüsü kapmadým, hayýrlýsýyla kaparsam üzerimdeki etkiler ne oldu yazarým :)

herkese saðlýklý aþýlý günler dilerim:)

vallah bunlarý benden baþka yazan görünce gözlerim yaþardý. Ama wolkanku kardeþim bu baþlýk tam bir Türkiye turnusolu. Tam 1.5 senedir açýk alanda bir kez bile maske takmadým. Maskenin açýk alanda saçmalýktan ibaret olduðunu, ciðerlerin temiz havaya ihtiyacýný olduðunu buraya defalarca yazdým ama adamlar maskeyi öyle bi savundular ki bana sanarsýn maskeyle doðmuþlar. Medya bunlarý nasýl korkutup sindirdiyse maskeyi indirince hasta olacaklarýný sanýyolar.

Tam kapanmada Bodrumda yazlýðýmdaydým ve denize maskeyle giren insanlar gördüm. Oksijen yetmezliði bunlar hep iþte.

( covid olmayýp da ileride düþen akciðer kapasitesi sebebiyle baþka türlü hastalýklara yakalanmayý arzulamýyorum.)

Þu yazdýðýn cümle o kadar önemli ki ileride görecem ben bu 7/24 maskeye tapanlarý

BARR
21-06-2021, 17:07
Volkan gel sana grip aþýsý yapalým boþver covid movid.

wolkanku
21-06-2021, 17:10
Volkan gel sana grip aþýsý yapalým boþver covid movid.

En son 2015 ya da 2016 olmasý lazým, babamýn zoruyla grip aþýsý olmuþtum
Ýki sene üst üste yaptýrmýþtýk
Ulan o iki sene de kafam yastýktan kalkamayacak derecede hasta oldum.
O günden sonra ne aþý oldum ne hasta��
Ha ama þu var, hafif bir kýrgýnlýk halsizlik hissettiðim anda çok tekrarlý þiddetli antreman yapýp iç ýsýmý yükseltmeye bakarým.
Ateþ ilk insandan beri vücudun temel savunma mekanizmasýdýr, ben ocaðýn altýný kuvvetli açarak yardýmcý oluyorum vücuda hepsi bu:)

BARR
21-06-2021, 17:43
https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2Fisyankareleman&psig=AOvVaw2Trs8-70_GrcChIMnKISmQ&ust=1624375941205000&source=images&cd=vfe&ved=0CAoQjRxqFwoTCLiRrIuGqfECFQAAAAAdAAAAABAJ

livaneli
21-06-2021, 22:14

Pozitif bir öðrencinin "Hoca maskeyi arada sýrada sýyýrýyordu." ihbarýyla test yapýldý, pozitif çýktým. Kazasýz, boyasýz, deðiþensiz geçirdim. Buyurdum, ne olacak?

denizhandinc
21-06-2021, 22:58
https://twitter.com/haskologlu/status/1407015163459481608

Pandemi ayaðýna ideoloji dayatmaya devam. Özgürlükleri için mücadele eden insanlara gerizekalý diyen arkadaþa çerçeve yapýp yollamak lazým bunu

Ormanci
21-06-2021, 23:13
Pozitif bir öðrencinin "Hoca maskeyi arada sýrada sýyýrýyordu." ihbarýyla test yapýldý, pozitif çýktým. Kazasýz, boyasýz, deðiþensiz geçirdim. Buyurdum, ne olacak?

Bunu böyle mi anladýnýz? :)

denizhandinc
21-06-2021, 23:35
https://twitter.com/haskologlu/status/1407085023078014984?s=21

Bunuda cerceve yapalim ��

CloudGrey
21-06-2021, 23:42
abiler kardeþler genede temkinli olun...

öyle hastalýk yalan diyip trabzan yalayan rus ergenlerden olmayýn :)

ghibli06
22-06-2021, 13:03
hala kiþisel saðlýkla toplumsal saðlýðý ayýrt edemeyen zihniyetler var, doktor ameliyata girerken hastadan enfeksiyon kapmamak için mi her tarafýný kapatýr maske takar yoksa tam tersi hastaya enfeksiyon bulaþtýrmamak için... ne maskeymiþ arkadaþ, bizde eskiden beri grip bile olunca maske takýlýr baþkasýna geçmesin diye, bunu takmak bu kadar zor mu? defalarca söyledim, biz mühendisler bareti kafamýza 10 tonluk demir düþse de hayatta kalalým diye takmýyoruz ya da askerler polisler çellik yelekleri ölümsüz olmak için giymiyorlar, verdiðiniz örnekler direk sapla saman... ben hasta olmadým, inanmýyorum, aþý ne demek güvenmiyorum vs diyerek belki de bir çok sizden daha saðlýksýz ya da yaþlý kiþilere hastalýk bulaþtýrarak ölümüne sebebiyet veriyorsunuz, keþke hep beraber bir adada herkesten izole yaþasanýz da bu yorumlarý tekrar yapsanýz...

Ormanci
22-06-2021, 13:32
Zaten bu aþý olayýný bir akrabasýný-sevdiðini-arkadaþýný kaybeden daha iyi anlýyor sanýrým.

Arkadaþým aþýlardan falan önce babasýný kaybetti, keþke o zamanlar aþý var olabilseydi diye hayýflanýyor. "Bir ihtimal" iþte. Belki yine ölecekti, kader, mukadderat vs de denilebilir iþin manevi boyutu ile ama "bir ümit".

Ha wolkanku'nun söylediðini de bi nebze anlarým, aþýya karþý olmak deðil de, içeriðinin ve sonuçlarýnýn net bilinmemesi mevzusu sonunda "tedirgin olma" durumu olabilir.

Ancak maske bilmemne oluyor, aþý ile çip takýlýyor muhabbetleri tamamen aptalca. Bunlarýn hiç bir savunulacak yaný yok.

"Masketapar" diye nitelendiren arkadaþ da hala bunu anlayamadý, wolkanku'ya da kendisi ile ayný þeyleri söylediðini sanýyor :)

Masketapmaz arkadaþa da soruyorum, cerrah arkadaþým var, günde 7-8 saat ameliyat sýrasýnda maske takýyor, 40 yaþýnda, demek ki ciðerler falan bitmiþ, 45'i zor görecek... :D "Nefes alamama" iþi safsata... Gün içerisinde bu kadar saat maske ile dýþarýda oluyor musunuz sanki? :)

denizhandinc
22-06-2021, 14:04
Zaten bu aþý olayýný bir akrabasýný-sevdiðini-arkadaþýný kaybeden daha iyi anlýyor sanýrým.

Arkadaþým aþýlardan falan önce babasýný kaybetti, keþke o zamanlar aþý var olabilseydi diye hayýflanýyor. "Bir ihtimal" iþte. Belki yine ölecekti, kader, mukadderat vs de denilebilir iþin manevi boyutu ile ama "bir ümit".

Ha wolkanku'nun söylediðini de bi nebze anlarým, aþýya karþý olmak deðil de, içeriðinin ve sonuçlarýnýn net bilinmemesi mevzusu sonunda "tedirgin olma" durumu olabilir.

Ancak maske bilmemne oluyor, aþý ile çip takýlýyor muhabbetleri tamamen aptalca. Bunlarýn hiç bir savunulacak yaný yok.

"Masketapar" diye nitelendiren arkadaþ da hala bunu anlayamadý, wolkanku'ya da kendisi ile ayný þeyleri söylediðini sanýyor :)

Masketapmaz arkadaþa da soruyorum, cerrah arkadaþým var, günde 7-8 saat ameliyat sýrasýnda maske takýyor, 40 yaþýnda, demek ki ciðerler falan bitmiþ, 45'i zor görecek... :D "Nefes alamama" iþi safsata... Gün içerisinde bu kadar saat maske ile dýþarýda oluyor musunuz sanki? :)

Denize havuza maskeyle girenlerden biride sensin muhtemelen. Allah yardýmcýnýz olsun zor

ghibli06
22-06-2021, 14:07
Denize havuza maskeyle girenlerden biride sensin muhtemelen. Allah yardýmcýnýz olsun zor

sen gerizekalýlarý örnek göstererek toplumsal saðlýk üzerine yorum yapmaya devam ediyorsun... coronaya inanmýyoruz diyenler içinde aþý aþý diye meleyen oranýn kaç olduðunu çok merak ediyorum...

Ormanci
22-06-2021, 14:10

Hýhý, uyurken falan da takýyorum, gece gelir çaktýrmadan girer diye.

Yardýma ihtiyacý olan biz deðiliz ya, onu da karýþtýrdýn :D

Ormanci
22-06-2021, 14:11
sen gerizekalýlarý örnek göstererek toplumsal saðlýk üzerine yorum yapmaya devam ediyorsun... coronaya inanmýyoruz diyenler içinde aþý aþý diye meleyen oranýn kaç olduðunu çok merak ediyorum...

Yok o iþine geldiði gibi cýmbýzlayýp saçmalamayý tercih ediyor :)

Tez zamanda aðzýna koronalý hapþýrmasý dileðiyle :D

AlwaysFast
22-06-2021, 14:40
Corona virüs haberleri ilk çıktığında virüs diye bir şey yok diyorlardı. Sonra virüs var ama öldürmüyora döndü, ölen de ilaçtan ölüyor diyorlar. Hastaneye gitmeden ölen var mı diyorlar, yahu adam kendini iyi hissediyor olsa niye gitsin hastaneye.

Hem virüs insan yapımı diyorlar hem virüsün etkisiz olduğunu söylüyorlar. Salgının ilk zamanları bunun aşısı var ama bize vermezler diyorlardı aşı çoğalınca iş terse döndü.

Daha önce de böyle salgınlar olmuş kısmı da ayrı bir vaka. Bu kadar çok doktorun, sağlık çalışanının hastanede yattığı veya vefat ettiği ne zaman vaki olmuş, arkadaşlarını mı öldürdü bu insanlar?

Ben nüfus azaltacak olsam önce gençleri aşılatırdım yaşlılar zaten daha hızlı ölecek. Buna bir kılıf hazırlamak da çok zor değildi.

İsrail aşılanmasa bak gördünüz mü adamlar aşılanmadı diyeceklerdi İsrail en erken aşılanınca bu sefer de İsraillinin vurulduğunun aşı olduğunu mu sanıyorsunuz diyorlar.

Aşıdan etkilenmezseniz size plasebo denk gelmiş diyorlar, etkilenirseniz içindeki civa alüminyum sizi etkilemiş diyorlar.

Mümkün mertebe ilaç kullanmamaya çalışan biriyim. Ama diş operasyonum olsa berberde çektirmem, kolum kırılsa çıkıkçıya gitmem.
Modern tıbba bu kadar sallayan arkadaşlar eğer samimi iseler kalp krizi geçiren bir hastaya kendi bildikleri metodla yaklaşsınlar, anjiyoya filan sokmasınlar.
Şu anda aşı karşıtlığı yapanların neredeyse tamamı aynı zamanda diğer aşıların ve modern tıbbın da karşıtı, twitterdaki ekipler böyle en azından.
Diyorlar ki faz 3 tamamlanmadı, demek faz3 tamamlansa olacaksın. O zaman verem aşısına kızamık aşısına niye karşısın, bu aşıların hangisi hangi fazda kaldı?
Bir tanesi yazmış diyor ki bi tek tetanoz vurulurmuş :)

Diğer yandan Mehmet Ceyhan gibi tiplere de karşıyım. Birileri özellikle korku pompalıyor. Düşen adamların videosu vs. eleştirilere de katılıyorum. Covidin dijital çağa geçiş için kullanıldığını düşünüyorum. Ama öyle veya böyle ortada sapasağlam tanıdıklarımı öldüren veya hastanelik eden bir virüs var. Buna karşı herhangi bir çözüm sunmadan bana bir şey olmadı bak virüsten ne olacak türü ifadeleri kahve muhabbeti olarak görüyorum.

AlwaysFast
22-06-2021, 14:41
Corona virüs haberleri ilk çıktığında virüs diye bir şey yok diyorlardı. Sonra virüs var ama öldürmüyora döndü, ölen de ilaçtan ölüyor diyorlar. Hastaneye gitmeden ölen var mı diyorlar, yahu adam kendini iyi hissediyor olsa niye gitsin hastaneye.

Hem virüs insan yapımı diyorlar hem virüsün etkisiz olduğunu söylüyorlar. Salgının ilk zamanları bunun aşısı var ama bize vermezler diyorlardı aşı çoğalınca iş terse döndü.

Daha önce de böyle salgınlar olmuş kısmı da ayrı bir vaka. Bu kadar çok doktorun, sağlık çalışanının hastanede yattığı veya vefat ettiği ne zaman vaki olmuş, arkadaşlarını mı öldürdü bu insanlar?

Ben nüfus azaltacak olsam önce gençleri aşılatırdım yaşlılar zaten daha hızlı ölecek. Buna bir kılıf hazırlamak da çok zor değildi.

İsrail aşılanmasa bak gördünüz mü adamlar aşılanmadı diyeceklerdi İsrail en erken aşılanınca bu sefer de İsraillinin vurulduğunun aşı olduğunu mu sanıyorsunuz diyorlar.

Aşıdan etkilenmezseniz size plasebo denk gelmiş diyorlar, etkilenirseniz içindeki civa alüminyum sizi etkilemiş diyorlar.

Mümkün mertebe ilaç kullanmamaya çalışan biriyim. Ama diş operasyonum olsa berberde çektirmem, kolum kırılsa çıkıkçıya gitmem.
Modern tıbba bu kadar sallayan arkadaşlar eğer samimi iseler kalp krizi geçiren bir hastaya kendi bildikleri metodla yaklaşsınlar, anjiyoya filan sokmasınlar.
Şu anda aşı karşıtlığı yapanların neredeyse tamamı aynı zamanda diğer aşıların ve modern tıbbın da karşıtı, twitterdaki ekipler böyle en azından.
Diyorlar ki faz 3 tamamlanmadı, demek faz3 tamamlansa olacaksın. O zaman verem aşısına kızamık aşısına niye karşısın, bu aşıların hangisi hangi fazda kaldı?
Bir tanesi yazmış diyor ki bi tek tetanoz vurulurmuş :)

Diğer yandan Mehmet Ceyhan gibi tiplere de karşıyım. Birileri özellikle korku pompalıyor. Düşen adamların videosu vs. eleştirilere de katılıyorum. Covidin dijital çağa geçiş için kullanıldığını düşünüyorum. Ama öyle veya böyle ortada sapasağlam tanıdıklarımı öldüren veya hastanelik eden bir virüs var. Buna karşı herhangi bir çözüm sunmadan bana bir şey olmadı bak virüsten ne olacak türü ifadeleri kahve muhabbeti olarak görüyorum.

Corona virüs haberleri ilk çýktýðýnda virüs diye bir þey yok diyorlardý. Sonra virüs var ama öldürmüyora döndü, ölen de ilaçtan ölüyor diyorlar. Hastaneye gitmeden ölen var mý diyorlar, yahu adam kendini iyi hissediyor olsa niye gitsin hastaneye.

Hem virüs insan yapýmý diyorlar hem virüsün etkisiz olduðunu söylüyorlar. Salgýnýn ilk zamanlarý bunun aþýsý var ama bize vermezler diyorlardý aþý çoðalýnca iþ terse döndü.

Daha önce de böyle salgýnlar olmuþ kýsmý da ayrý bir vaka. Bu kadar çok doktorun, saðlýk çalýþanýnýn hastanede yattýðý veya vefat ettiði ne zaman vaki olmuþ, arkadaþlarýný mý öldürdü bu insanlar?

Ben nüfus azaltacak olsam önce gençleri aþýlatýrdým yaþlýlar zaten daha hýzlý ölecek. Buna bir kýlýf hazýrlamak da çok zor deðildi.

Ýsrail aþýlanmasa bak gördünüz mü adamlar aþýlanmadý diyeceklerdi Ýsrail en erken aþýlanýnca bu sefer de Ýsraillinin vurulduðunun aþý olduðunu mu sanýyorsunuz diyorlar.

Aþýdan etkilenmezseniz size plasebo denk gelmiþ diyorlar, etkilenirseniz içindeki civa alüminyum sizi etkilemiþ diyorlar.

Mümkün mertebe ilaç kullanmamaya çalýþan biriyim. Ama diþ operasyonum olsa berberde çektirmem, kolum kýrýlsa çýkýkçýya gitmem.
Modern týbba bu kadar sallayan arkadaþlar eðer samimi iseler kalp krizi geçiren bir hastaya kendi bildikleri metodla yaklaþsýnlar, anjiyoya filan sokmasýnlar.
Þu anda aþý karþýtlýðý yapanlarýn neredeyse tamamý ayný zamanda diðer aþýlarýn ve modern týbbýn da karþýtý, twitterdaki ekipler böyle en azýndan.
Diyorlar ki faz 3 tamamlanmadý, demek faz3 tamamlansa olacaksýn. O zaman verem aþýsýna kýzamýk aþýsýna niye karþýsýn, bu aþýlarýn hangisi hangi fazda kaldý?
Bir tanesi yazmýþ diyor ki bi tek tetanoz vurulurmuþ :)

Diðer yandan Mehmet Ceyhan gibi tiplere de karþýyým. Birileri özellikle korku pompalýyor. Düþen adamlarýn videosu vs. eleþtirilere de katýlýyorum. Covidin dijital çaða geçiþ için kullanýldýðýný düþünüyorum. Ama öyle veya böyle ortada sapasaðlam tanýdýklarýmý öldüren veya hastanelik eden bir virüs var. Buna karþý herhangi bir çözüm sunmadan bana bir þey olmadý bak virüsten ne olacak türü ifadeleri kahve muhabbeti olarak görüyorum.