Orijinalini görmek için tıklayınız : Corona Virüs Güncel!!!
ahahaha :) bu nasıl iş yav :D :D
tat koku bi gidip bi geliyor , abi senbi trafooya baktır istersen hahaha :D
Vallahi bende anlamadım, birde o anı görmen lazım.. Baya birşey kokladım, kendimden şüphe ettim ulan bu kokuyor muydu falan diye. En son sirke kokladım, baktım koku yok.. aha dedim geldi gelmekte olan. Zaten baya şüheliydim, iş yerinde 3 kişi 1 er gün arayla hasta olduk. Sonra teste gitmek için 2-3 saat bekledim, kendimi koku testine soktum.. anam, koku alıyorum :D Yinede gittim teste, iş yerindeki arkadaşlarıda yolladım onlardada test negatif. Tam iyi oldum diyorum, biraz daha kotu oluyorum hastalıkta gidip geliyor.. Çok şaibeli geldi bana bu durum
Edit gittiği için yazayım, aslında ilk patates kızartmasında anladım. Ulan diyorum ne tatsız tuzsuz oldu bu patates.. tuz attım hiç değişiklik yok... Diyorum ne boktan patatesmiş tuz bile düzeltmedi. Üzerine Barbekü sosu döktüm, baktım yine tat yok.. aha dedim.. sağı solu koklamaya başladım sonra :D
CloudGrey
17-09-2021, 07:52
Vallahi bende anlamadım, birde o anı görmen lazım.. Baya birşey kokladım, kendimden şüphe ettim ulan bu kokuyor muydu falan diye. En son sirke kokladım, baktım koku yok.. aha dedim geldi gelmekte olan. Zaten baya şüheliydim, iş yerinde 3 kişi 1 er gün arayla hasta olduk. Sonra teste gitmek için 2-3 saat bekledim, kendimi koku testine soktum.. anam, koku alıyorum :D Yinede gittim teste, iş yerindeki arkadaşlarıda yolladım onlardada test negatif. Tam iyi oldum diyorum, biraz daha kotu oluyorum hastalıkta gidip geliyor.. Çok şaibeli geldi bana bu durum
bunların hepsi zamanında karda üstü acık arabayla gezmenin sonuçlarıda olabilir :D hahahaha :cokgreen:
bunların hepsi zamanında karda üstü acık arabayla gezmenin sonuçlarıda olabilir :D hahahaha :cokgreen:
Hahahahahah ya varya hiç böyle birşey beklemiyordum, kolayı püskürttüm : DDDD ona bagliysa poku yedik :D
CloudGrey
17-09-2021, 22:56
Hahahahahah ya varya hiç böyle birşey beklemiyordum, kolayı püskürttüm : DDDD ona bagliysa poku yedik :D
bunlar gene iyi günlerin :) cehennemde hepizin yeri hazır :D
arabasızadam
25-09-2021, 10:47
9 ay önce kovid geçirmiştim dün ikinci doz biontek oldum , aramızda aynı durumda olup herhangi problem yaşayan oldumu ?
9 ay önce kovid geçirmiştim dün ikinci doz biontek oldum , aramızda aynı durumda olup herhangi problem yaşayan oldumu ?
4 ay sonra oldum kafanız rahat olsun aşı olalıda 2 ay oldu bi sıkıntı sorun olmuyor. Sadece 2. aşıdan sonra biraz yorgunluk oldu.
2 Doz sinovac olmuştum.15 inde 3.aşı çıktı.dün akşam eşimde istediği için son aşı olarak biontech olduk.Dün akşam bir şeyim yoktu.İşyerine geldim Şu saatlerde yorgunluk ve üşüme ile titreme oldu bir anlık. Kolumda ağrı belli belirsiz.Yukarı kaldırınca hissediliyor.Eve kaçıcam ne olur ne olmaz.
arkadaşlar bu aralar herkes aşı olup maskeleri çıkarttığı için normal nezle , burun akıntısı , vücut ısısı yükselmesi falan etrafta çok görüyorum , geçen sene herkes korkudan maskeleri taktığı için influenza grip falan ortada yoktu , bu sene herkes maskeyi çıkarıp önlemleri azaltınca covid dışındaki hastalıklarda artma oldu , etrafta çok ama çok fazla negatif çıkıp ama feci nezle, grip geçiren tanıdıklarım var
Bugüne kadar çok şükür hiç pozitif olmadım, olduysam da hissetmeden atlatmışımdır. Geçen ay ilk doz biontech olduğumda birkaç gün kol ağrısı olmuştu sadece. Dün ikinci dozu oldum, doğru düzgün kol ağrısı bile yoktu ama bugün uyandığımdan beri bi yorgunluk, halsizlik var ve hafif iç ateş hissediyorum. Uzun sürmez inşallah :)
Ivermectin: Sahte bilim, '''mucize Covid ilacı efsanesini''' nasıl yarattı? - BBC News Turkce (https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-58831413) aşıya inanmiyorsun ama hayvana vurulan ilaca tapiyorsun...
Ivermectin: Sahte bilim, '''mucize Covid ilacı efsanesini''' nasıl yarattı? - BBC News Turkce (https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-58831413) aşıya inanmiyorsun ama hayvana vurulan ilaca tapiyorsun...
Ahahah, ya bunlar ciddi mal. Korona kapınca baytara görünsünler. Bi hayvan ilacını daha ABD'de kullanmaya çalışıyordu mal ordusu... Adamlar açıklama yayınlamışlar siz inek değilsiniz at değilsiniz yapmayın diye :D
Küresel oyun, küresel düzen bilmemne derken, hepsi aynı cümleler, aynı salak paylaşımlar, aynı desteksiz saçma sapan iddialar üzerinden gidiyor.
Ulan asıl küresel oyuna siz alet olmuşsunuz zaten :)
tlgylmz106
22-11-2021, 08:03
Toplumdaki gevşeme konuya da yansımış sanırım gerilerde kalmış :) 2 doz Biontech üzerine 3. Doz da Biontech yaptıran var mı, yan etkileri diğer dozlarla aynı mı?
Toplumdaki gevşeme konuya da yansımış sanırım gerilerde kalmış :) 2 doz Biontech üzerine 3. Doz da Biontech yaptıran var mı, yan etkileri diğer dozlarla aynı mı?
Ben oldum 3.dozu 04.11 de olmuşum 2.dozuda 01.05 te olmuşum
2. dozda yaşadığım tüm yan etkileri aynen yaşadım 2 gün yatırdı tekrardan.
Geçtiğimiz hafta annem 2 doz sinovak üzerine bir doz biontek oldu. Klasik hikaye, 2 gün yattı hafif ateş ve ağrı ile. Şu an iyi çok şükür.
Bundan iki hafta önce bizim tüm ofis (5 kişi) korona oldu. Ben daha önceden kovid atlatmış ve bir doz biontekliyim. Bu süreçte aralıklı zamanlarda test oldum fakat bir tek bana geçmedi.
Şeker ve tansiyon hastası annem , aşılar sayesinde 2 gün sırt ağrısı hariç herhangi bir belirti göstermeden atlattı.
Kardeşim ise sadece koku kaybıyla atlattı. Ben , babam ve kızkardeşim ise kapmadık hiç testlere göre.
CloudGrey
22-11-2021, 11:22
2 sinovac 1 biontech'e sanırım bi tane daha biontech cıkmıyor.
8.ayda biontech olmuşum (öncelik grubundayım) daha birşey çıkmamış..
ghibli06
22-11-2021, 11:22
bu konudaki gevşeme tamamen virüs ve aşıyı iplemeyip, durumu ciddiye alanları gerizekalı yerine koyanlar sebebiyle oldu... ben hala amca ve de bir dünya arkadaşlarımın yakın çevresinden kayıpları görmüş bir insanım... bu saatten sonra virüs var mı aşı olmasak olur mu gibi soru soranları cevaplamanın bir anlamı olmadığını düşünüyorum...
antuarri
22-11-2021, 11:45
Annem 2 sinovac oldu 3 gün önce de 1 biontech oldu.Çok şükür bir sıkıntı yok.
Ben 2 tane biontech olmuştum 3. aşı bize çıkıyor mu acaba ?
MertSerhanÖ.
22-11-2021, 12:12
Geçen hafta bir aile dostumuzun annesi vefat etti.Yaşı vardı kadının.2 sınovac 1 biontecliydi.Çift biontec şart maalesef.
tlgylmz106
22-11-2021, 14:03
Ben oldum 3.dozu 04.11 de olmuşum 2.dozuda 01.05 te olmuşum
2. dozda yaşadığım tüm yan etkileri aynen yaşadım 2 gün yatırdı tekrardan.
Gecmiş olsun abi, ben de 2. Dozu 26.05'te olmuşum 6 ay dolacak 3. Dozu yaptırıcam da çevremde kimse yok 3. Doz uygulanan, merak ettim farklı yan etkiler var mı diye, teşekkür ederim.
bu konudaki gevşeme tamamen virüs ve aşıyı iplemeyip, durumu ciddiye alanları gerizekalı yerine koyanlar sebebiyle oldu... ben hala amca ve de bir dünya arkadaşlarımın yakın çevresinden kayıpları görmüş bir insanım... bu saatten sonra virüs var mı aşı olmasak olur mu gibi soru soranları cevaplamanın bir anlamı olmadığını düşünüyorum...
Allah hepsine rahmet eylesin benim de yakın akrabalarımdan vefat edenler var, malesef maske takan yok denecek kadar az, önlemler zaten kalmadı gibi ve daha niceleri... 6 ay dolacak 2. Dozun üzerinden, 3. Doz gelse diye dört gözle bekliyordum, gelmiş de sevindirici oldu. 3 doz Biontech yorumu göremeyince sormak istedim.
Annem 2 sinovac oldu 3 gün önce de 1 biontech oldu.Çok şükür bir sıkıntı yok.
Ben 2 tane biontech olmuştum 3. aşı bize çıkıyor mu acaba ?
2 doz biontech olanlar 2. Dozun üzerinden 6 ay geçtiyse 3. Doz biontech aşılarını olabiliyorlarmış evet, 18 yaş üzeri herkes
Hala AVM'ye girip, maskesiz şekilde mcdonalds'ta sipariş vermeye çalışıp, çalışanlar vermeyince video çekip salak salak konuşan mallar var.
Videoyu bulamadım da, izleyince acayip sinir oldum. Ulan zaten kapalı alanda maske takman mecburi, bu dünyanın her yerinde böyle, gelmiş orada maskesiz sipariş vermeye çalışıyor. Neyin peşindesin arkadaş sen?
Sana göre korona yok, salgın yok, uçaklardan gaz veriyolar sana, 5G de grip yapıyor zaten...
Bir arkadaşımın arkadaşı da geçenlerde ağır grip olmuş, çok korkmuş, ama aşı falan yok. E niye olmadı diyorum, korkuyormuş diyor. "Siz hiç twitter okumuyor musunuz" diyormuş.
Yahu dedim, bunlar okumuş etmiş adamlar, belirli bilinçte adamlar güya. Hasta mısınız aga, twitter kim ya? twitter'ı bilmemne edeyim, git ol olacaksan aşını. Şimdi hasta mıyım, kaptım mı, ölecek miyim diye korkacağına en azından arkadaş ben önlemimi aldım artık gerisi Allaha kalmış falan dersin yani, bu şansın olur en azından :)
Geçen hafta bir aile dostumuzun annesi vefat etti.Yaşı vardı kadının.2 sınovac 1 biontecliydi.Çift biontec şart maalesef.
Şart olduğunu hangi doktor kimliğinizle söylüyorsunuz öğrenebilir miyim ?
Doktor değilsiniz ama hastanız mı çok ?
S.Özeren
22-11-2021, 14:20
İki doz biontech ile bir gün koku kaybı yaşadık 2 günde halsizlik vardı
Ülkede bunun bug'i bulunmuş sisteme sokmadan test falan olmak mümkün.
Ücret karşılığı pozitif falan yapıyorlar millet yatıyor evde falan
Dolandırıcılıkta üstümüze yok hamina
GokhanRS
22-11-2021, 14:56
İki doz biontech ile bir gün koku kaybı yaşadık 2 günde halsizlik vardı
Ülkede bunun bug'i bulunmuş sisteme sokmadan test falan olmak mümkün.
Ücret karşılığı pozitif falan yapıyorlar millet yatıyor evde falan
Dolandırıcılıkta üstümüze yok hamina
Rusyada başından beri aşı olmak istemeyenler para verip aşı olmadan olmuş kağıdı alıyor:D Hatta tatile giderken test olmadan negatif sonucu alıyorlar. Ancak sahte pozitif raporu alırsan eve ambulans geldiğinden ortaya çıkıyor tabi.
Mutlu Değerli
22-11-2021, 15:04
Anasını dikiş makinasıyla diktimin çinlileri... Sen o yarasayı yerken Allah beni kuş etseydi de gelip ananın bağırsağını bi dikseydim.
2 doz Biontechli biri olarak bende yakalandım maalesef. İlk gün halsizlik, kas ağrıları, ateşim vardı. Ama soft tu. 2. gün azaldı derken bugün 5.gün deyim ve hiç bişeyim yok.
Eşim aşısız o da kaptı haliyle, benden bi tık kötü geçiriyor ama onunda durumu iyi bugün. Bu illet belli ki herkese bulaşmadan dünyadan dikip gitmeyecek.
Geçmiş olsun geçirenlere. Aşı olun, belki de onun faydasıyla böyle rahat geçirdim. Hala olmamış varsa corona daha bi dikkatli olsunlar günlük 20 25k vakayla size bulaşması olası
1 ay geçti, tat ve koku tam anlamıyla yerine gelmedi.
hala ben ve sülalede hasta olan yok. hayat pahalılığından ve trafik kaosundan toplu taşıma da kullanır olduk
2 aya yaklaştı Muş'a taşındım. Ne maske ne sosyal mesafe. Maske takıyorum, "corona mısın?" diyen oldu.
1 ay geçti, tat ve koku tam anlamıyla yerine gelmedi.
1 sene geçti daha yeni yeni tam anlamıyla geliyor.
2 aya yaklaştı Muş'a taşındım. Ne maske ne sosyal mesafe. Maske takıyorum, "corona mısın?" diyen oldu.
siz Adana'ya gelin heleki özal bulvarı yada ziyapaşaya fln giderseniz adamlar halen 2019daymış dersiniz. arkadaşın 320 kişilik sözüm ona kurumsal firmasında atatürkü anma töreninde paylaştığı videoda ciddi ciddi 6 kişide maske var gerisinin tamamı maskesiz, aynı firmada şu an an itibariyle 20ye yakın pozitif var şaka gibi gelecek tutumları tamamen aynı ,sıfır maske
MertSerhanÖ.
23-11-2021, 10:14
İstanbul'da da neredeyse maske takan nüfus yüzde 20'lerde falan.Geçen gece Beşiktaş'a gittik eşimle,abartısız söylüyorum sadece biz takıyorduk.
Hepsi genç nesil.Hani şu bir zamanlar luppo dayıyla dalga geçen,yaşlıları eve gönderip video çeken,Corona ile ilgili duyar kasan genç nesil.
Yok abi aptallığın sağı-solu,o partisi bu partisi yok.Gerizekalı her yerde gerizekalı.
Herkes kendini korumaya devam arkadaşlar yapacak hiç birşey yok :)
sekizsilindir
02-12-2021, 15:57
Pfizer CEO'su: Uzun sure her yıl Covid aşısı yaptırmak gerekecek - Diken (https://www.diken.com.tr/pfizer-ceosu-uzun-sure-her-yil-covid-asisi-yaptirmak-gerekecek/)
ghibli06
02-12-2021, 16:37
yeni mutasyonun pandemiyi bitirebileceği söyleniyor, umarım öyle olur...
MertSerhanÖ.
02-12-2021, 17:10
yeni mutasyonun pandemiyi bitirebileceği söyleniyor, umarım öyle olur...
Ne için böyle söylüyorlar abi?Ne olacakmışta bitebilirmiş acaba?
Ta başında Mehmet Ceyhan şöyle açıklıyordu, ileride, virüsler genelde böyle olur, bulaşıcılık arttığında öldürücülük azalır ve virüsün tehlikesi geçer diye. Son dönemde hiç öldürücülük açıklamıyorlar, bulaşıcılığı tespit ettin, öldürücülük? 2-3 mutasyonda hiç ses yok. Bu benim dikkatimi baya çekiyor. Millet salmasın diye açıklanmıyor diye bir tezim var ama bakalım.
ardicli2000
02-12-2021, 20:27
Öldürücülük azalırsa önleme gerek kalmaz. İsteyen hasta olur iyileşir.
Öldürücülük artarsa virüs yayılamadan ölmeye başlar. Bu da pandemiyi bitirir.
Bulaşıcılık artarsa toplum arasında yayılma hızı artar ve toplumsal bağışıklığa daha hızlı ulaşılır. Bu da pandemiyi bitirir.
arkadaşlar 3üncü aşılarını olanlarınız varmı? herhangi bir şekilde ilk 2 aşıdan farklı bir hadise yaşayan varmı?
genel olarak yaptırmayı düşünüyormusunuz?
ben yaptırdım büyük bi sıkıntı yaşamadım ama bu sefer biraz fazla acıttı :D
cabrioleter
23-12-2021, 08:13
arkadaşlar 3üncü aşılarını olanlarınız varmı? herhangi bir şekilde ilk 2 aşıdan farklı bir hadise yaşayan varmı?
ilk 2 dozda 3 gün ağrıyan kolum 3. dozda 2 gün içinde kendine geldi.. 3 dozda da herhangi bir sıkıntı yaşamadım..
Anasını dikiş makinasıyla diktimin çinlileri... Sen o yarasayı yerken Allah beni kuş etseydi de gelip ananın bağırsağını bi dikseydim.
2 doz Biontechli biri olarak bende yakalandım maalesef. İlk gün halsizlik, kas ağrıları, ateşim vardı. Ama soft tu. 2. gün azaldı derken bugün 5.gün deyim ve hiç bişeyim yok.
Eşim aşısız o da kaptı haliyle, benden bi tık kötü geçiriyor ama onunda durumu iyi bugün. Bu illet belli ki herkese bulaşmadan dünyadan dikip gitmeyecek.
Geçmiş olsun geçirenlere. Aşı olun, belki de onun faydasıyla böyle rahat geçirdim. Hala olmamış varsa corona daha bi dikkatli olsunlar günlük 20 25k vakayla size bulaşması olası
Çok geçmiş olsun umarım kısa sürede sağlığınıza kavusursuuz.
Sadece şunu merak ettim, bu virüsün çinlilerin yarasa yemesinden insanlar geçtiğine inanmıyorsun değil mi?
muratburunce
23-12-2021, 08:21
bende oldum 2si kadar etkilemedi beni değişik hiç bişi hissetmedim sadece ufak bir kol ağrısı oldu ama tesadüfmüdür bilmem eşim ve ailemde ne kadar kadın varsa aşı çok etiledi eşimi, ablalarımı, annemi aynı şekilde eşimin annesi ve ablası yengesi bayan olanlar hep etkilendi halsizlik yaşayan, ağır nezle gibi geçiren, ateşlenen, miğdesi bulanan oldu ama erkeklerde hiç bişi olmadı
3.doz oldum ben biraz daha sırt ağrısı yaptı bende.
3.dozu olduk ailecek,
ertesi gün çok uyku hali yaptı.
Eşimde kol ağrısı daha çok oldu, bende biraz daha az oldu.
Dün işyerinde bir arkadaşımızın pozitif olduğunu öğrendik. O arkadaşımızla da öğle yemeğini beraber yediğimiz için bugün rapor aldım.
Aşıyı yeni olduğum için test sonucu etkilenir mi bilmiyorum, 2-3 gün sonra test olacağım.
Arkadaşım yıkılıyor evinde hastalıktan, hiç birşeye benzemiyor dedi.
2 doz Biontechli olarak bende Covide yakalandım arkadaşlar.
aşılı olmamdan ötürü müdür , yoksa virüs etkisini mi yitiriyor emin değilim ama oldukça hafif geçirdim..
1 gün kadar yatırdı , hafif sırt ağrısı , 3-4 gün kadarda boğaz ağrısı yaptı bende.
sanıyorum ki forumda aşı karşıtı olan yoktur ama yine de hatırlatayım , Arkadaşlar aşılarımızı olalım, elbet biryerde yakalanacaksınız , en azından hafif geçirirsiniz..
rahmitanir
23-12-2021, 09:55
Eşim ve ben Cuma aşkamı 3. dozu oldum.
Eşim her dozdan sonraki gün hafif kırgınlık ve kol ağrısı yaşamıştı, bu sefer de aynısı oldu.
İlk iki doz bana pek bir şey yapmamıştı. Ama 3. dozun ertesi günü, ki o gün tüm gün dışarıda dolandım, fiziki olarak iş yaptım falan, et kırığından ötürü 1 ağrı kesici içtim. Bir de aşıyı vuran arkadaşı eli ağır olduğundan sanırım, daha önce hiç hissetmediğim aşı, bu sefer 3 gün aralıksız sızı şeklinde ağrı yaptı.
İlk iki dozda hiç sorun yaşamadım. 3. De yine Biontech oldum. Bu sefer kol ağrısı çok fazla oldu.. Kolumu 2 gündür kaldıramıyorum bile..
Hondafatih
23-12-2021, 10:45
3. dozu oldum tam 12 saat sonra 39 ateş ve nöbet geçirdim parol içtim ertesin gün günlük hayatıma devam ettim
dün bu saatlerde 3. dozu oldum, 2. de akşam 38-39 ateş ve halsizlik olmuştu, 3.de ise eklemlerimde hala hafif ağrı var ama ateş yapmadı
hakan308
23-12-2021, 13:24
Bizim 37 yaşında aşısız avukat arkadaş vefat etti. Öyle kilosu vs.de yoktu. Aman dikkat edin aşılarınızı 2-3 neyse tam olun bir an önce..
tlgylmz106
23-12-2021, 17:19
2 doz biontech ve şimdi de 3. doz biontech aşısı oldum. 2. dozda kolumu kaldıramıyordum, ateş üşüme yapmıştı sıkıntılı geçti. 3 dozdan endişeliydim ama kolumu kaldırabildim az ağrı oldu geri kalanı da hafif halsizlikle geçti ikinci güne bir şey kalmadı.
pazartesi olacağım. bakalım hayırlısı.
hakan308
23-12-2021, 20:16
Biz eşimle birlikte 3. Dozlarımızı biontech olduk 2.den dedaha az etkiledi
Ferhat_V
23-12-2021, 20:37
3. aşıyı olacağımda artık haftasonlarına randevu vermiyor mu sistem ? yoksa bana mı denk gelmiyor..
ardicli2000
24-12-2021, 08:04
3. aşıyı olacağımda artık haftasonlarına randevu vermiyor mu sistem ? yoksa bana mı denk gelmiyor..
Randevu almaya gerek yok. Doğrudan gidip olabiliyorsunuz. En azından Bursa için durum böyle. Gece geç bir saatte gidin 15 dk da halledin gelin derim.
Ben dün 3. doz Biontech aşımı oldum. 1 saat üzerine yatıp uyumuşum. Nasıl uyuşmuş anlatamam :D
Sonra normal yattım geçti. Şu an hafif bir ağrı var o kadar...
Bizim millet gerçekten bi alem.
Geçen arkadaş diyor ki, Turkovac çıktı, şimdi Biontech daha almaz getirmez bunlar, hemen gidip Biontech olmak lazım...
Benzer söylemler hemen fanatik muhalif cepheden geliyor, Turkovac olur musunuz, hayatta olmayız.. Marmaray söylemleri aklıma geliyor, "Marmaray'a binmeyiz" derken sonra bi anda "Japonlar yaptı binin"e çeviren salaklar. Bu nasıl bi zihniyetse, AKP zihniyetinden tehlikeli.
Ki bunları diyen adamlar koşa koşa Sinovac oldu geldi. İşin komedisi burada. Yoksa evet, Turkovac ile ilgili devlet vesaire yerine bağımsız kuruluşların inceleme raporlarını falan da görmek isterim. Ama Sinovac yerine de Turkovac tercih ederdim mesela.
turboman
24-12-2021, 11:30
Ben hiç aşı olmadım olanada mani olmam olma demem aşı olanlarda olmayanlara karışmasın aynı şekilde boku çıktı iyice...
Aşı olmayanların anlamak istemediği veya işlerine gelmeyen şu idi, yoksa aşı olmayana karışan halen yok. Deniliyor ki, "aşılıların olduğu yere girip tehlike yaratamaz, kendinizin haklarına saygı gösterilmesini isterken, başkasının hakkına da mani olamazsın". Yani iş "aşılılar aşısızlara karışmasın" demekle olmuyor öyle :)
Ha ama işi değiştiren bir şey oldu, bilimsel araştırmalar gösterdi ki, "nasıl olsa onlar aşılı" diye aşılıların bulunduğu ortamlara girmek isteyen ve haklarına saygı gösterilmesini isteyen aşısızların, aslında daha büyük tehlikede olduğu, çünkü virüsü taşıyabilen ve semptom göstermeden yayabilen aşılıların çok sayıda olduğu, hastalığı geçirdiğinin farkında bile olmadan etrafa, daha doğrusu "aşısızlara" tehlikeli şekilde virüs geçirebildiği açıklandı.
Eh, bu noktadan sonra düşünmesi gereken ben değilim, evet kim ne yaparsa yapsın :)
Ben hiç aşı olmadım olanada mani olmam olma demem aşı olanlarda olmayanlara karışmasın aynı şekilde boku çıktı iyice...
Çocuğunuz var mı bilemiyorum ama varsa aşağıdakileri hem size hem çocuğunuza yaptılar.
Hepatit B aşısı ...
Beşli karma aşısı ...
Verem (BCG) aşısı ...
Çocuk felci aşısı ...
Pnömokok aşısı ...
Kızamık, kızamıkçık, kabakulak aşısı ...
Suçiçeği aşısı
Nedir bu aşı karşıtlığı ben anlam veremiyorum.
Çocuğunuz var mı bilemiyorum ama varsa aşağıdakileri hem size hem çocuğunuza yaptılar.
Hepatit B aşısı ...
Beşli karma aşısı ...
Verem (BCG) aşısı ...
Çocuk felci aşısı ...
Pnömokok aşısı ...
Suçiçeği aşısı
Gısırlaştırıyor diyolla.
Hepatit B aşısı ...
Beşli karma aşısı ...
Verem (BCG) aşısı ...
Çocuk felci aşısı ...
Pnömokok aşısı ...
Suçiçeği aşısı
Bi ara bir yerlerde okumuştum;
Empati yeteneği olanlar ve çeşitli konularda bilgi sahibi olanlar, konulara "farklı yönlerden bakma" yeteneği geliştirip, buna göre çeşitli kararlar alma, stratejiler belirleme, akılcı çözümler sunma ve bunun gibi davranış yöntemleri geliştirebiliyor ve gerek iş hayatı gerekse normal hayatında başarıya ulaşabiliyormuş. Buna benzer bir şeylerdi.
Hani bazen derler ya "bakış açınızı değiştirin" diye.
Bu da bir nevi bunun bir Çin işi taklidi gibi :)
İnsanlar "farklı" düşündüğünü zannederek, saçma sapan işlerin peşinden gidiyorlar. Bugüne kadar aşı karşıtı olanlara baktım, çok önce de yazmıştım, çalıştığım ortam, whatsapp grubu, sağda solda yazanlar vesaire... Sözüm meclisten dışarı diyeceğim ama; ya belli zeka seviyesini aşamamış, ya da başta yazdığım gibi, "farklı" olduğunu sananlar oluyor.
Bunların en uç noktası ise zaten forumda da karşılaştık, o kadar polemiğe girdik ettik bilmemne, ulan adam daha başlığın ilk mesajında Chemtrail demiş. Başkası başka forumda 5G demiş, bir diğeri dünya düzdür demiş.
Ben hala bunları aynı kefeye koyuyorum, kusura bakmasınlar.
Bu arada bizim aşı karşıtı bir yönetici, oyumu seçimde Fatih Erbakan'a vereceğim dedi, aaa niye ne alaka falan dediler ofistekiler.
Geçende aşı karşıtı konuşmaları açıklamaları vardı, başından beri çok beğeniyorum dedi.
Bu arada adam geçenlerde HaberTürk'e mi ne çıktı, grafenden bahsediyor, nedir efendim grafen diye sordu spiker;
"Efendim galiba bu kurşun kalemlerin uçlarında mı ne bulunuyormuş zannedersem" dedi.
O cümleyi kurduktan sonra zaten dedim ulan rahmetli babası mezarında ters dönmüştür herhalde, ben bu kadar zeki adam, okulu birincilikle falan bitirmişim, bu nasıl böyle oldu diye... Eşzamanlı olarak küfür edip kanalı değiştirdim :D
Bi ara bir yerlerde okumuştum;
Empati yeteneği olanlar ve çeşitli konularda bilgi sahibi olanlar, konulara "farklı yönlerden bakma" yeteneği geliştirip, buna göre çeşitli kararlar alma, stratejiler belirleme, akılcı çözümler sunma ve bunun gibi davranış yöntemleri geliştirebiliyor ve gerek iş hayatı gerekse normal hayatında başarıya ulaşabiliyormuş. Buna benzer bir şeylerdi.
Hani bazen derler ya "bakış açınızı değiştirin" diye.
Bu da bir nevi bunun bir Çin işi taklidi gibi :)
İnsanlar "farklı" düşündüğünü zannederek, saçma sapan işlerin peşinden gidiyorlar. Bugüne kadar aşı karşıtı olanlara baktım, çok önce de yazmıştım, çalıştığım ortam, whatsapp grubu, sağda solda yazanlar vesaire... Sözüm meclisten dışarı diyeceğim ama; ya belli zeka seviyesini aşamamış, ya da başta yazdığım gibi, "farklı" olduğunu sananlar oluyor.
Bunların en uç noktası ise zaten forumda da karşılaştık, o kadar polemiğe girdik ettik bilmemne, ulan adam daha başlığın ilk mesajında Chemtrail demiş. Başkası başka forumda 5G demiş, bir diğeri dünya düzdür demiş.
Ben hala bunları aynı kefeye koyuyorum, kusura bakmasınlar.
Valla pek bi farkı olmuyor. Aşı yoksa ölüyorsun dümdüz.
Aşı varsa alçak sürünme sonrası hayata tutunma imkanı sağlıyor :)
gıcık olsun diye demiyorum ve cuma günü yemin ederek söylüyorum etrafımda aşı karşıtı istisnasız herkes covid oldu, olanların tamamı aşırı kötü geçirdi ve aralarından 2si abi kardeş 3ü öldü üstelik alayı 45 yaşı altı hatta %80 40 yaş altı insanlardı.
belki bende tesadüftü ama yemin ederek tekrarlıyorum 1 tane bile fire vermeksizin alayı oldu,olanların alayı ağır sonuçlar yaşadı
Covid tekrar had safhada. 3. Aşıyıda geçen hafta oldum. İmkan olsa 4ü de olurum.
1. ve 2. dozu oldukça rahat ağrısız sızısız ayakta geçirmiştim, 3. doz ciddi kol sırt ağrısı yaptı, gece uyutmadı. Ertesi gün toparladım, ilk ağrılar geldiğinde parol yutmak mantıklı olabilirmiş. Eşim parol alıp hafif atlattı ben 12 saat süründüm.
tüm aşılar biontech
ardicli2000
24-12-2021, 16:24
Türkovac ın bağımsız raporlarını görmek elbette güzel olacaktır. Ancak üreten firma Dollvet ve uluslararası bir kuruluş. Sırf para için ya da reklam için yapılıyor olsa bugüne kadar beklemezsin. Basarsın serumu geçersin. 2 yıl beklemezlerdi yani :)
mert_can 41
25-12-2021, 04:19
Bizim millet gerçekten bi alem.
Geçen arkadaş diyor ki, Turkovac çıktı, şimdi Biontech daha almaz getirmez bunlar, hemen gidip Biontech olmak lazım...
Benzer söylemler hemen fanatik muhalif cepheden geliyor, Turkovac olur musunuz, hayatta olmayız.. Marmaray söylemleri aklıma geliyor, "Marmaray'a binmeyiz" derken sonra bi anda "Japonlar yaptı binin"e çeviren salaklar. Bu nasıl bi zihniyetse, AKP zihniyetinden tehlikeli.
Ki bunları diyen adamlar koşa koşa Sinovac oldu geldi. İşin komedisi burada. Yoksa evet, Turkovac ile ilgili devlet vesaire yerine bağımsız kuruluşların inceleme raporlarını falan da görmek isterim. Ama Sinovac yerine de Turkovac tercih ederdim mesela.
İnsanları tercihleri yüzünden muhalif kesim vb tarzı yargılamanız yanlış olur. Turkovac olmaması için insanların mantıklı sebepleri olabilir. Çok yeni bir aşı ilerleyen sürelerde tazeleme dozu gerekecekmi koruyuculuğu hangi oranda olacak heran gibi halka sunulmuş bir veri yok biontec ise uzun bir süredir insanların olduğu koruyuculuk sürelerinin nispeten belli olduğu bir aşı. Ayrıca turkovac acil kullanım onayı ile piyasaya sürülen bir aşı yani hali hazırda halen bir şeylerinin tamamlanmadığı veya testlerinin aksadığı bir aşı türü bu yüzden insanların bu tarz düşünmeleri gayet hoş görülebilir. Aşı konusunda siyasi parti ayrımcılığı yapılması yanlış.
Üçüncü doz aşımıda bu gün oldum biontech olarak diğer 1-2 aşıda yan etki ile karşılaşmamıştım üçüncü doz baş ağrısı ve aşırı derecede bir uyku yaptı uyuyup uyanınca bir sorunum kalmadı hastalığın şakası yok 2 doz olanların bile koruma süresi geçebilir bu yüzden süreniz geldiği zaman lütfen olun çevremizden o kadar acı haber duyduk tüm pandemi süresince daha fazla acı haber almayalım.
hddsheriff
25-12-2021, 14:07
16 Aralık'ta 3. Doz biontech aşımı oldum. İlk 2 aşıda Bluetooth, 5g vs açıldı 3. Dozda metaverse açılacakmış merakla bekliyorum.
3 dozda da hafif kol ağrısı dışında bir şey yaşamadım.
alper_pug
25-12-2021, 22:39
ilk 2 dozda ufak kol ağrısı dışında şikayetim olmamıştı fakat 3. doz sonrası koltuk altımda bir ağrı olmaya başladı ve sonrasında arttı. Aşının üstünden 3 gün geçti ve ağrı hala mevcut. Biraz araştırma sonucu lenf bezlerinin şişmesi , koltuk altı ve boyun ağrıları çok rastlanan bir durummuş. Bağışıklık sisteminin reaksiyon verdiğinin işaretiymiş. Bekleyip görücez :)
Tam üçüncü dozu hemen olsam mı,yoksa ikinci dozla arasında altı ay olmasını beklesem mi derken doğal yoldan aşılandım.İlk belirtiler 37 derece ateş ve kas ağrısıyken ardından 38.5 derece ateş ve yoğun kas ağrısı yaşatan bir gün geçirtti.Ertesi günü hiçbir şey yokmuş gibi uyandım.Sadece boğaz kuruması buna bağlı nadirde olsa öksürük var.
Pazar gününe randevu almıştım,3.aşı için cumartesi günü testim pozitif çıktı.Sempton olarak burun tıkanıklığı yaşıyorum.Geri kalan herşey normal.
Tam üçüncü dozu hemen olsam mı,yoksa ikinci dozla arasında altı ay olmasını beklesem mi derken doğal yoldan aşılandım.İlk belirtiler 37 derece ateş ve kas ağrısıyken ardından 38.5 derece ateş ve yoğun kas ağrısı yaşatan bir gün geçirtti.Ertesi günü hiçbir şey yokmuş gibi uyandım.Sadece boğaz kuruması buna bağlı nadirde olsa öksürük var.
çok geçmiş olsun, umarım bir an evvel sağlığınıza kavuşursunuz :(
Pazar gününe randevu almıştım,3.aşı için cumartesi günü testim pozitif çıktı.Sempton olarak burun tıkanıklığı yaşıyorum.Geri kalan herşey normal.
sizede çok geçmiş olsun, umarım bir an evvel sağlığınıza kavuşursunuz :(
Sadece burun tıkanıklığı için covid testi mi yaptırdınız anlayamadım?
Test yaptırma gerekçesi ne idi?
bende cumartesi sabah 3.doz oldum. cumartesi hafif kol ağırdı ama pazar bitiktim ayağa kalkamadım. bugünde aynı yine halsizlik devam ediyor. ilk 2 dozda sadece kol ağrısı olmuştu. Bu sefer hasta olmuşum gibi etkiledi.
bende bugün saat 11'de oldum 3. dozu. kol ağrısı var şimdilik.
İş yerinde ikinci kişide de pozitif sonuç geldi bugün. İlki C.tesi günü çıkmıştı.
Şu an bir şey yok ama her ihtimale karşı diye bi teste gidelim diyoruz. Kurum hiç bir halt etmiyor, kapanma, gelmeme vesaire hiç bir önlem yok.
bugün biraz şaftım kaydı. yarın düzelirim muhtemelen.
İş yerinde ikinci kişide de pozitif sonuç geldi bugün. İlki C.tesi günü çıkmıştı.
Şu an bir şey yok ama her ihtimale karşı diye bi teste gidelim diyoruz. Kurum hiç bir halt etmiyor, kapanma, gelmeme vesaire hiç bir önlem yok.
Yarın hem 3.doz olacağım, hem de iş yerindekileri rahata erdirmek adına o arada test de olayım diyorum.
Herhangi bir şikayet olmadan gidilen testler de ücretsiz midir? Bu konuda bir kısıtlama var mı?
Sadece burun tıkanıklığı için covid testi mi yaptırdınız anlayamadım?
Test yaptırma gerekçesi ne idi?
Yok işyerinde birinde çıkmıştı ona istinaden gitmiştim.
sizede çok geçmiş olsun, umarım bir an evvel sağlığınıza kavuşursunuz :(
Teşekkürler saolun
Yarın hem 3.doz olacağım, hem de iş yerindekileri rahata erdirmek adına o arada test de olayım diyorum.
Herhangi bir şikayet olmadan gidilen testler de ücretsiz midir? Bu konuda bir kısıtlama var mı?
Temaslıyım derseniz test yaptırabilirsiniz.
Temaslıyım derseniz test yaptırabilirsiniz.
Bugün şikayeti olmadan tedbir amaçlı 3 arkadaş teste gitti, 2'sinin HES kodu falan kilitlenmiş, negatif sonuç gelene kadar karantinada kalın diye. Yarın aşı sonrası sağa sola gitmem gerekecek, bir yere gitmesi gereken arkadaş bu şekilde iptal olmuş oldu, yerine ben gideceğim, bu durumda test olma sen de engellenme dediler :)
Halen bir şikayetim yok, olanlar zaten pozitif çıktılar, böyle garip bir durum oldu.
Normalde biontech beni hiç çarpmamıştı, yarın çarparsa bir de o soru işareti olacak şimdi, aşıdan mı yoksa pozitif miyim diye, neyse bakalım, duruma göre bir şekil yapacağım artık, garip oldu.
İlk iki doz Binotech sonrası aynı yan etkiler olmuştu, ilk gün hafif aşı yerinde ağrı, ertesi gün (yaklaşık 18-20 saat sonra) başlayan halsizlik, vücut ağrısı, mallık hissi geliyordu :D yatıp uyuyunca sonraki güne bir şey kalmıyordu
3. dozu dün oldum, beykoz devlet'ten randevu almıştım ama gerek yokmuş, seri vuruyorlar. motosikletle gitmiştim 15-20 dk bekledim bir şey olmayınca tüm gün motorla hareket ettim kolda ağrı yok çok şükür. 23 saat oldu herhangir olumsuz durum da hissetmedim.
inceden korkuyordum valla yok yere bayılmayalım diye ama güzel atlattık gibi
Randevu alamayanlar özel hastaneye gidip randevusuz aşı olabilir miyim diye sorsunlar. Anlık mhrs'den herhangi bir yerden randevu aldırıp aşı yapıyorlar.
Randevu alamayanlar özel hastaneye gidip randevusuz aşı olabilir miyim diye sorsunlar. Anlık mhrs'den herhangi bir yerden randevu aldırıp aşı yapıyorlar.
Kavacık Medistate'e gittiğimde 182'yi arayıp randevu almanız gerek dediler
Devlet hastanesinden randevu aldım ama gittiğimde gerek yok dediler.
mert_can 41
30-12-2021, 06:39
Kavacık Medistate'e gittiğimde 182'yi arayıp randevu almanız gerek dediler
Devlet hastanesinden randevu aldım ama gittiğimde gerek yok dediler.
Banada tam tersi 182 gerek yok dedi öyle özel hastaneye sabah gittim ordanda sıra almama kayıt olmama gerek yok dediler adımı soyadımı yazıp imzamı attım önümde bir kişi vardı direk olup çıktım :D
Bugün şikayeti olmadan tedbir amaçlı 3 arkadaş teste gitti, 2'sinin HES kodu falan kilitlenmiş, negatif sonuç gelene kadar karantinada kalın diye. Yarın aşı sonrası sağa sola gitmem gerekecek, bir yere gitmesi gereken arkadaş bu şekilde iptal olmuş oldu, yerine ben gideceğim, bu durumda test olma sen de engellenme dediler :)
Halen bir şikayetim yok, olanlar zaten pozitif çıktılar, böyle garip bir durum oldu.
Normalde biontech beni hiç çarpmamıştı, yarın çarparsa bir de o soru işareti olacak şimdi, aşıdan mı yoksa pozitif miyim diye, neyse bakalım, duruma göre bir şekil yapacağım artık, garip oldu.
Abi benim anne ile birader pozitif çıkınca ben teste gittim. Temaslıyım dedim , akbilim full aktifti , hes kodunda da problem yaşamadım.
Abi benim anne ile birader pozitif çıkınca ben teste gittim. Temaslıyım dedim , akbilim full aktifti , hes kodunda da problem yaşamadım.
Evet öyleymiş ama işe gelebileyim diye test olma dediler resmen :)
Bu arada işyerinde olayı 2 vaka ile ucuz atlattık derken, dün akşam ofisteki arkadaşlardan birinde hafif ateş ve sırt ağrısı olunca teste gitmiş, pozitif maalesef... İnşallah devam etmeyiz.
Muhasebede de 4'lediler.
Tabi işyerimiz sağolsun, imkan olmasına rağmen uzaktan çalışmaya falan geçmemekte son ana kadar ısrarcı, devletten karar gelmesini bekliyorlar illa. Vaka çıkan şubeleri komple tarayalım bile demiyorlar. Allahtan büyük çoğunluk aşılı, olanlar hafif geçiriyor. 3-4 günde kendilerine geliyorlar.
Apartmanda da alt komşu olmuş geçen haftalarda, o biraz sıkıntılı geçirmiş, kocası negatif, ilginç şekilde hiç bişey olmamış adama.
Daha önce 3-4 sefer test verdim, kimisi harst diye soktu kimisi hafif göz yaşı gelecek kadar.
Bu akşamki hiç hissettitmedi. Acaba azıcık sokmayla da test doğru sonuç veriyor mudur ?
Sağlık Bakanı: Pozitif vakaların tamamı 7 gün izolasyonu tamamladıktan sonra test yaptırmaksızın izolasyondan çıkabilirler
Bakan Koca: "Aşısını ve hatırlatma dozunu olmuş temaslı kişilerin karantinaya alınmamasına karar verilmiştir."
Yeni alınan kararla birlikte PCR testi yalnızca semptom gösteren kişilere yapılacak.
Resmen sürü bağışıklığı ne yaparsanız yapın demek oluyor bu sanırım. Bu hafta sınav haftam her gün 100 kişilik anfi de sınava girmek zorundayım, okul girişinde ne hes kodu ne bir şey sormaksızın herkes giriyor. Arkadaşlardan duyduğuma göre kyk yurtlarında millet hastalıktan ölüyormuş, sınava gelmek için test bile yaptırmıyolarmış çünkü sınavın telafisi yok evet duydunuz corona olursanız sınavın telafisi yok. Bütünlemeye girmek zorundasınız. Cidden artık anlamıyorum daha ne kadar saçmalayabiliriz diye birbirleriyle yarışıyorlar. Bugün 77.000 vaka görülmüş ve hiç bir önlem almıyoruz aksine gevşeme söz konusu. Bütün avrupa kırılıyor hastalıktan önlemleri alıyor.
Sağlık Bakanı: Pozitif vakaların tamamı 7 gün izolasyonu tamamladıktan sonra test yaptırmaksızın izolasyondan çıkabilirler
Bakan Koca: "Aşısını ve hatırlatma dozunu olmuş temaslı kişilerin karantinaya alınmamasına karar verilmiştir."
Yeni alınan kararla birlikte PCR testi yalnızca semptom gösteren kişilere yapılacak.
Resmen sürü bağışıklığı ne yaparsanız yapın demek oluyor bu sanırım. Bu hafta sınav haftam her gün 100 kişilik anfi de sınava girmek zorundayım, okul girişinde ne hes kodu ne bir şey sormaksızın herkes giriyor. Arkadaşlardan duyduğuma göre kyk yurtlarında millet hastalıktan ölüyormuş, sınava gelmek için test bile yaptırmıyolarmış çünkü sınavın telafisi yok evet duydunuz corona olursanız sınavın telafisi yok. Bütünlemeye girmek zorundasınız. Cidden artık anlamıyorum daha ne kadar saçmalayabiliriz diye birbirleriyle yarışıyorlar. Bugün 77.000 vaka görülmüş ve hiç bir önlem almıyoruz aksine gevşeme söz konusu. Bütün avrupa kırılıyor hastalıktan önlemleri alıyor.
Ben de aynı şeyi düşünüyordum, doktor bir arkadaş (genel cerrah), çok muhalif de bir arkadaş olmasına rağmen kendisinin de benzer kafada olduğunu, hazır Omicron ile ölümcüllük azalmış görünüyorken sürü bağışıklığı türevi bir uygulamanın yapılabileceğini, hatta şu anda zaten dediğin gibi "gizli sürü bağışıklığı" ve aşılara da güvenerek pandemiyi bitirmeye yönelik bir hareket yapılmasında pek bir sıkıntı olmadığını belirtti. Hatta kendisi görev yaptığı hastanede de aşısızlar haricinde yoğun bakımların hiç yoğun olmadığını, bu kadar vakaya rağmen aşılamada da aslında belirli seviyeye gelindiğinden, çok büyük bir sıkıntı olmadığından bahsetti.
Ha bir yandan da örneğin pozitif de olsak, aşılar sayesinde atıyorum 10 milyon birim virüs yerine vücutta 1 milyon birim yük bulunduğu, bu sayede de "virülans"ın azaldığını söyledi.
Avrupa'da da aslında şu var, daha önceki bir mesajda da yazmıştım sanıyorum, AB sağlık bilmemnesi adında bir resmi kurum geçenlerde yukarıda arkadaşın söylediğine çok benzer açıklama yaptı. Bulaşıcılık evet çok yüksek ama aksi bir durum olmadıkça öldürücülük az görünmesine rağmen, vaka sayılarındaki artış nedeniyle sisteme başvuruların aşırı artabileceğini, dolayısıyla sistemi çökertmemek adına bu önlemlerin alındığı gibisinden bir şey söyledi. *****, AB'de bizdeki gibi kolayca ilaç alma vesaire işleri bile çok pratik değil, bu bir gerçek. Bizde eczaneye gir, antibiyotik veya çok uç bir ilaç harici birçok ilacı alabiliyoruz. Haliyle bizde bu kadar kasmaya da gerçekten gerek kalmayabiliyor.
Ha ama bu kadar da abartmanın-salmanın alemi var mı, bu noktada mokunu çıkarıyoruz bence de. Bari şu kış geçeydi. Şu anda coronadan ziyade influenza patlamaya başladı. Çocukların çoğunluğu ve büyüklerde de negatif çıkanlar ağır influenza geçiriyor resmen.
Çalıştığım yerde 2 kişi tehlikeli değil ama çok ağır hasta oldu, elli kere test verdiler hep negatif, konuşurken aklımıza geldi, ya dedim birine, sen influenza olmayasın? Aaa dedi doktor hiç söylemedi, test istemedi, sorayım olmazsa dedi.
Onun haricinde şu ortamda hala Marmaray'a maskesiz binip oturmaya çalışan ve olay çıkaranlar var ya, daha da bişey demiyorum :)
Vaka sayisi onemli degil arkadaslar isterse 200bin ciksin onemli olan ölum sayisi + hastane yatis orani bu ikisi kontrol altindayken kapatmadan bahsediyorlar , avrupa bazi seyleri kontrol altina alamiyorsa bu ulke ne yapsin kapatirda acarda. Bi noktadan sonra olay kendinde bitiyor asi olma , maske takma , hijyen , kalabaliktan korunma bunlari basarabiliyorsan zaten devletlik bi konu kalmiyor. Etrafimdada var adam daha ilk asisini olmamamis devlete salliyor , lan bi cekil git
Vaka sayisi onemli degil arkadaslar isterse 200bin ciksin onemli olan ölum sayisi + hastane yatis orani bu ikisi kontrol altindayken kapatmadan bahsediyorlar , avrupa bazi seyleri kontrol altina alamiyorsa bu ulke ne yapsin kapatirda acarda. Bi noktadan sonra olay kendinde bitiyor asi olma , maske takma , hijyen , kalabaliktan korunma bunlari basarabiliyorsan zaten devletlik bi konu kalmiyor. Etrafimdada var adam daha ilk asisini olmamamis devlete salliyor , lan bi cekil git
Katılıyorum.
Dün eczanedeyim, adam gelmiş burnum tıkalı fısfıs alacağım diyor; maske yok; eczacı da maske takın gelin ya da maske vereyim demiyor.
Bankada işim var, içeride kalabalık olmasın diye dışarıdan sırayla alıyorlar; ben 2 katım yaşındaki amcayı uyarmaktan utanıyorum, adam maskesiz, 30 cm mesafeden hala bana soru sorma peşinde.
Konuya gerekli önemi veren kişiler zaten kendi izolasyonunu oluşturup, mecbur değilse dışarı çıkmıyor. O yüzden ben de kapanmaya karşıyım.
her dışarı çıkışımda boğazım biraz gıcıklanıyor sonraki gün geçiyor. ne oluyorum bilmiyorum
her dışarı çıkışımda boğazım biraz gıcıklanıyor sonraki gün geçiyor. ne oluyorum bilmiyorum
elma sirkesiyle 2 saatte 1 gargara, yoksa da üzüm sirkesiyle; boğazdaki gıcığı alıyor
///M RIDER
14-01-2022, 10:18
20 gün önce ailecek kovit geçirdik .Malesef kızım kreşinden getirdi. 4 yaş çocuk belirtiler,gözlerde ağrı 38,5 derece ateş ellerde isilik gibi döküntü.Hanim 2 doz biontech var.Hanimdaki belirtiler göz ağrısı ateş yok sırt ve kas ağrısı tat koku kaybı .Bende hiç aşı yok , sadece tat ve koku kaybı geriye kalan halsizlik ağrı ateş gibi hiç bir belirti olmadı. Bu arada devletin verdiği ilaçları kullanmadık. Sadece vitamin ve coraspırın 100
free-hifi
14-01-2022, 11:08
7. gün sonunda pozitif çıkanları iş yerleri işe çağırmıyor . Bunlar tekrar rapor alamıyor. İş yerleri senelik izinden keserim ya da ücretsiz izin veririm diyor. Yazık günah değil mi bu bedeli kim karşılayacak ?
Biz poz çıkanlara mazeret izni yazıyoruz negatife dönene kadar. Kendi bünyemizde doktor, hemşire ve sağlık birimi olduğundan kontrol altında tutuyoruz personeli.
Senelik izin kesintisi veya ücretsiz izin işi çok gaddar.
Ben ve eşimde covidiz şuan. Pozitif çıkalı 4 gün, bende belirtiler çıkalı 1 hafta eşimde ise 5 gün oldu. Nerden kaptık bilmiyoruz. Devletin verdiği ilaçları istemedik. 4 saatte bir parole takviye olarak mevye ve bitki çayları içiyoruz. Ben şuan iyiyim. Bende boğaz ağrısı, halsizlik ve burun tıkanıklığı olmuştu ama son iki gündür tat çok fazla alamıyorum, eşimde öksürük, tat, koku kaybı ve halsizlik var. Normal grip gibi atlatıyoruz. Bakalım 7. Günün şafağında negatif olacakmı?
Yazmayı unutmuşum ikimizde biontech 2 doz aşılıyız.
Ben ve eşimde covidiz şuan. Pozitif çıkalı 4 gün, bende belirtiler çıkalı 1 hafta eşimde ise 5 gün oldu. Nerden kaptık bilmiyoruz. Devletin verdiği ilaçları istemedik. 4 saatte bir parole takviye olarak mevye ve bitki çayları içiyoruz. Ben şuan iyiyim. Bende boğaz ağrısı, halsizlik ve burun tıkanıklığı olmuştu ama son iki gündür tat çok fazla alamıyorum, eşimde öksürük, tat, koku kaybı ve halsizlik var. Normal grip gibi atlatıyoruz. Bakalım 7. Günün şafağında negatif olacakmı?
Geçmiş olsun.
PCR testleri sadece "Covid pozitif-negatif" mi diyor yoksa varyant türünü de belirtiyor mu?
Geçmiş olsun.
PCR testleri sadece "Covid pozitif-negatif" mi diyor yoksa varyant türünü de belirtiyor mu?
Teşekkürler. Ben varyant türünü göremedim pozitif yazıyordu sadece.
Varyant yazdığı nerede görüldü yav
Bu arada hayırlı olsun, aşı karşıtları kına yakabilir, her taraf serbest, saldılar komple
SekoLive
15-01-2022, 15:55
Varyant yazdığı nerede görüldü yav
Bu arada hayırlı olsun, aşı karşıtları kına yakabilir, her taraf serbest, saldılar komple
varyant için ekstra çalışma gerekiyor.
aşı karşıtları mı kına yakmalı? aşı destekleyenler mi biz ne yapıyoruz demeli?
bu konu tartışılacaktır.
Allah acil şifalar versin herkese, Çevremize baktığımda 2020 marttan beri en yoğun vaka olduğu zamanı yaşıyoruz
varyant için ekstra çalışma gerekiyor.
aşı karşıtları mı kına yakmalı? aşı destekleyenler mi biz ne yapıyoruz demeli?
bu konu tartışılacaktır.
Allah acil şifalar versin herkese, Çevremize baktığımda 2020 marttan beri en yoğun vaka olduğu zamanı yaşıyoruz
Tartışmak mı? Chemtrailcilerle dünya düzdürcülerle tartışmam ben ya :D
Biz ne yapıyoruz mu demeli?
Yanakları ayıra ayıra güldüm...
Perşembe günü 3. Doz biontech oldum. Cuma günü pert, ctesi orta, bugün iyiye yakın durumdayım çok şükür.
3. Dozun yan etkisi ilk olarak cuma sabahı erken saatte üşüme ile başladı. Sonrasında eklem ağrıları, halsizlik, baş ağrısı ve iç ateş hissi (dışarıdan bakınca ateş yok) ile devam etti. Cuma gününü komple yatakta geçirdim.
ardicli2000
18-01-2022, 16:33
Perşembe günü 3. Doz biontech oldum. Cuma günü pert, ctesi orta, bugün iyiye yakın durumdayım çok şükür.
3. Dozun yan etkisi ilk olarak cuma sabahı erken saatte üşüme ile başladı. Sonrasında eklem ağrıları, halsizlik, baş ağrısı ve iç ateş hissi (dışarıdan bakınca ateş yok) ile devam etti. Cuma gününü komple yatakta geçirdim.
Hanım da 3 günde kendine zor geldi.. Bana hiçbir şey olmadı maşallah :)
Gerçi diğerlerinde de olmamıştı...
GokhanRS
18-01-2022, 20:36
Merak etmeyin, mayısa vaka kalmaz. ***** turizm sezonu, makyaj başlar.
Hanım da 3 günde kendine zor geldi.. Bana hiçbir şey olmadı maşallah :)
Gerçi diğerlerinde de olmamıştı...
Ekstra olarak b12 eksikliği yaşıyorum 1 haftadır.
Doktor 3. doz tetiklemiş olabilir dedi. Dodex ile yavaş yavaş kendime gelmeye başladım :D
Geçmişinde b12 ile husumeti olan varsa bilgisi olsun :)
3 doz biontechten sonra 2. kez pozitif oldum , çalışma arkadaşlarımın pozitif çıkmasından dolayı test vermiştim
Dün 3. doz biontech olduk eşimle. Şükür kol ağrısı dışında şuan için bir etkisi olmadı. İlk ikisinde kolum bu kadar ağrımamıştı ve iğneyi hiç hissetmemiştim. Bu sefer iğneyi de hissettim.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kovid-19 testi pozitif çıktı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kovid-19 testi pozitif çıktı.
Hadi inşallah
Hadi inşallah
neye inşallah hocam
Belki durumu anlar da biraz denetim gelir ona inşallahtır. Freni patlak kamyon gibiyiz.
livaneli
07-02-2022, 01:02
neye inşallah hocam
İnşallah acil şifa bulur anlamında galiba. Yoksa bir sürü yalaka var şikayet edecek.
2 senedir, covidsiz, deltasiz, omnicronsuz ilerliyoruz, 2 coronavac(butantan) - 2 doz biontech asiliyim. Basindan beri de hic umursamadim, maske vs icin, vucuda girmiyor demek ki.
Artik bu saatten sonra herkes olacaksa olsun, pandemi bitsin.
wolkanku
07-02-2022, 07:59
geçen hafta perşembe gece kız arkadaşımın odasının şeklini değiştirip uyumaya geçtik, gece bir bel ağrısı ve ejderhaya dönüşme etkisiyle uyandım. ( evi yerden ısıtmalı , normal zamanda bile pek kalmayı tercih etmeyeceğim kadar sıcak, çamaşır yıkanıp asıldıktan sonra yarım saatte kuruyor iğrenç bir sıcak) .
Tekrar uyumaya çalıştım sıcaktan uyuyamayıp , şakır şakır yağmurda gece 4 te evime geldim arabanın camı çeyrek açık olacak şekilde. Ancak öyle serinleyebildim.
Geldiğimde dereceyle ölçtüm 37,5 ateşim vardı, bel ağrısı için sadece apranax aldım yattım.
Sabah uyandığımda belim çözülmüş, ateşim geçmişti ama iki kadeh içmişim gibi bir kafa güzelliği vardı, o gün ofise gitmedim, ara ara ateşim 37,5 lara geldi geri döndü.
Herkes ısrarla test yaptır diyince hadi dedik toplum sağlığı gittim test yaptırdım pozitif çıktım :)
Eve gelirken portakal aldım, evde kivi vardı zaten.
Gün içinde her zamankinden biraz daha fazla su ( yaklaşık 4 litre olmuştur) , 3 portakal 4 kivi , 3 parol içtim , akşam da fazla zorlamadan 22:00 gibi yattım uyudum.
Ertesi sabah zımba ötesi kalktım. Herkes bir panik içinde arıyor vs, yahu diyorum iyiyim, babam zorla ilaç bırakmaya geldi , camdan uzatırken baktı e çok iyisin dedi, e iyiyim diyorum zaten dedim :) kendisi aşısız olduğum için yerlerde sürüneceğimi sananlardandı :) Verdiği ilaçlardan sadece c vitamininden 2 tane kullandım, doğalını doyasıya yemek varken neden paketlenmişini içeyim ki dedim.
Dün ise olay bambaşka bir boyut kazandı, vitaminden midir , ekstra su almaktan mıdır hiç anlamadım ama ekstra bir güç geldi, dedim tamam bugün spor yapabilirim, evdeki spor alanımda sporumu yaparken ekstra gücü fark edince amuda kalkıp omuzlarım üstünde şınav çektim, instagramdan takip eden arkadaşlarım görmüştür :)
benim gibi spor yapan ama yaşam standardını pek kontrol altında tutmayan , 2 doz sinovac 1 doz biontechli arkadaşım evde kolunu oynatamıyor.
yani anlayacağınız aşısızlar çok ağır geçiriyor , kırılıyorlar :)) yoğun bakımların hepsi de aşısızlarla dolu, hepsi de ölüyo... malesef bu dediğiniz bir ütopya, bunu ağlayarak günlüklerinize yazabilirsiniz kapanak şövalyeleri.
Size gerçek matematik; worldometer coronavirus sayfasından da bakıp teyit edebilirsiniz, türkiyede aktif kritik vaka sayısı 1218. Türkiye'de yoğun bakım yatak kapasitesi 35-40 bin civarında özel hastaneler dahil. yani %3,04 'ünü kapsayacak şekilde doluluk var, ama haberler ne diyor, yoğun bakımlar dolup taşıyor :)) , hadi bu 1218'in yarısı aşısız olsun hepsi de ölsün diyelim, %1,5 bile etmeyecek bir ölüm oranı için mi tüm bu tatava? bence tüm enerjilerini ve eforlarını kansere çare bulmaya çevirseler daha çok insan kurtarırlar ama oranın nakit akışı zaten var, yeni bir nakit akışı için bu sistem güzel geliyor :)
Bu hayalleri bırakın artık, ekrandaki şaklabanların yeniden kapanma gerekiyor çığırtkanlıklarını , 5. dozlarını dinlemeyin, isteyen olsun eyvallah da sadece bir çarkı döndürmeye yarayan işe para yatırmaktan başka bir iş değil bunu anlatmaya çalışıyorum.
şaklabanın ipliği o kadar pazara çıktı ki , başında bulunduğu ve sadece iki kişilik kontenjanı olan bölüme başvuran olmuyor..
https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/prof-dr-mehmet-ceyhandan-kritik-mesajlar-kuruldugundan-beri-ilk-kez-basvuran-olmadi-6936074/
Görüşüm 2. aydan beri aynıydı, hastalığı birebir yaşayıp, bu muymuş korktukları dedikten sonra aşı olma ihtimalimi konuşmaya bile gerek kalmadı.
şimdi oradan bir tanesi çıkıp diyecek ki "sana zayıflamış olan denk gelmiş" :)) , yavrum ben 2,5 senedir aşısızım hangisi gelirse şansıma diye bekledim bu geldi, bir sonraki pandemide inşallah :))
Helal be kral anlat tüm dünyaya :D
wolkanku
07-02-2022, 08:24
Helal be kral anlat tüm dünyaya :D
Bunu yazmadan önce ofise geldiğin gibi, klavyeni dezenfektanla sildin mi doğru söyle
Bunu yazmadan önce ofise geldiğin gibi, klavyeni dezenfektanla sildin mi doğru söyle ����
Sodexo benim yerime siliyor günde 3 defa :hehe:
geçen hafta perşembe gece kız arkadaşımın odasının şeklini değiştirip uyumaya geçtik, gece bir bel ağrısı ve ejderhaya dönüşme etkisiyle uyandım. ( evi yerden ısıtmalı , normal zamanda bile pek kalmayı tercih etmeyeceğim kadar sıcak, çamaşır yıkanıp asıldıktan sonra yarım saatte kuruyor iğrenç bir sıcak) .
Tekrar uyumaya çalıştım sıcaktan uyuyamayıp , şakır şakır yağmurda gece 4 te evime geldim arabanın camı çeyrek açık olacak şekilde. Ancak öyle serinleyebildim.
Geldiğimde dereceyle ölçtüm 37,5 ateşim vardı, bel ağrısı için sadece apranax aldım yattım.
Sabah uyandığımda belim çözülmüş, ateşim geçmişti ama iki kadeh içmişim gibi bir kafa güzelliği vardı, o gün ofise gitmedim, ara ara ateşim 37,5 lara geldi geri döndü.
Herkes ısrarla test yaptır diyince hadi dedik toplum sağlığı gittim test yaptırdım pozitif çıktım :)
Gün içinde her zamankinden biraz daha fazla su ( yaklaşık 4 litre olmuştur) , 3 portakal 4 kivi , 3 parol içtim , akşam da fazla zorlamadan 22:00 gibi yattım uyudum.
Ertesi sabah zımba ötesi kalktım. Herkes bir panik içinde arıyor vs, yahu diyorum iyiyim, babam zorla ilaç bırakmaya geldi , camdan uzatırken baktı e çok iyisin dedi, e iyiyim diyorum zaten dedim :) kendisi aşısız olduğum için yerlerde sürüneceğimi sananlardandı :) Verdiği ilaçlardan sadece c vitamininden 2 tane kullandım, doğalını doyasıya yemek varken neden paketlenmişini içeyim ki dedim.
Dün ise olay bambaşka bir boyut kazandı, vitaminden midir , ekstra su almaktan mıdır hiç anlamadım ama ekstra bir güç geldi, dedim tamam bugün spor yapabilirim, evdeki spor alanımda sporumu yaparken ekstra gücü fark edince amuda kalkıp omuzlarım üstünde şınav çektim, instagramdan takip eden arkadaşlarım görmüştür :)
benim gibi spor yapan ama yaşam standardını pek kontrol altında tutmayan , 2 doz sinovac 1 doz biontechli arkadaşım evde kolunu oynatamıyor.
yani anlayacağınız aşısızlar çok ağır geçiriyor , kırılıyorlar :)) yoğun bakımların hepsi de aşısızlarla dolu, hepsi de ölüyo... malesef bu dediğiniz bir ütopya, bunu ağlayarak günlüklerinize yazabilirsiniz kapanak şövalyeleri.
Size gerçek matematik; worldometer coronavirus sayfasından da bakıp teyit edebilirsiniz, türkiyede aktif kritik vaka sayısı 1218. Türkiye'de yoğun bakım yatak kapasitesi 35-40 bin civarında özel hastaneler dahil. yani %3,04 'ünü kapsayacak şekilde doluluk var, ama haberler ne diyor, yoğun bakımlar dolup taşıyor :)) , hadi bu 1218'in yarısı aşısız olsun hepsi de ölsün diyelim, %1,5 bile etmeyecek bir ölüm oranı için mi tüm bu tatava? bence tüm enerjilerini ve eforlarını kansere çare bulmaya çevirseler daha çok insan kurtarırlar ama oranın nakit akışı zaten var, yeni bir nakit akışı için bu sistem güzel geliyor :)
Bu hayalleri bırakın artık, ekrandaki şaklabanların yeniden kapanma gerekiyor çığırtkanlıklarını , 5. dozlarını dinlemeyin, isteyen olsun eyvallah da sadece bir çarkı döndürmeye yarayan işe para yatırmaktan başka bir iş değil bunu anlatmaya çalışıyorum.
şaklabanın ipliği o kadar pazara çıktı ki , başında bulunduğu ve sadece iki kişilik kontenjanı olan bölüme başvuran olmuyor..
https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/prof-dr-mehmet-ceyhandan-kritik-mesajlar-kuruldugundan-beri-ilk-kez-basvuran-olmadi-6936074/
Görüşüm 2. aydan beri aynıydı, hastalığı birebir yaşayıp, bu muymuş korktukları dedikten sonra aşı olma ihtimalimi konuşmaya bile gerek kalmadı.
şimdi oradan bir tanesi çıkıp diyecek ki "sana zayıflamış olan denk gelmiş" :)) , yavrum ben 2,5 senedir aşısızım hangisi gelirse şansıma diye bekledim bu geldi, bir sonraki pandemide inşallah :))
Keşke herşey sizin anlattığınız kadar kolay olsaydı da bizde 28 yaşında kardeşimiz Berkayı toprağa vermeseydik.
wolkanku
07-02-2022, 09:28
Keşke herşey sizin anlattığınız kadar kolay olsaydı da bizde 28 yaşında kardeşimiz Berkayı toprağa vermeseydik.
ben dahil bir çok insan bu hastalık sebebiyle bir çok yakınını kaybetti. Etmeye de devam edecek. Gerek kötü yaşam standartları , gerek kronik rahatsızlıkların aşı ya da virüs ile birleşimi sebepleri ile malesef devam edecek.
benim bir türlü anlatamadığım nokta ;
steroid kullanan bir sporcuya , diğer insanlar ve diğer sporcular tarafından asla hoş gözle bakılmadığı , işin kolayına kaçtığı için sporcu olarak bile görülmediği, yapay kimyasallar kullandığı için dışlandığı gözlenirken, bu konuda insanlar suda eriyen vitaminler aşılar vb gibi işin tamamen yapayına kolayına kaçmayı tercih ediyor, doğalından uzaklaşıyor olması. Oysa ki bu konuda da yaşam standardını doğal ve doğru olan üzerine kursa insanlar ( kronik rahatsızlığı olanları ayrı tutuyorum) bunlara gerek kalmayacak olduğunu anlatmak istiyorum.
MertSerhanÖ.
07-02-2022, 09:31
Ankara'da Tolga kardeşimde aynı sizin anlattığınız şekilde çok basit ve hafif atlatarak kaybetti hayatını..
Yada teyzem veya binlerce insan..
Umarım hep aynı şansla devam edersiniz bu pandemi sürecinde:)
Virüsün en basit haline yakalandığın için bu şekilde alaycı ve basit bi tavırla yazabiliyorsun.
Aşısızlar şuan rahat geçirebiliyor evet haklısın. Keşke 2020 Mayız Haziran gibi yakalansaydın da görebilseydik bu yazdıklarını.
"Görüşüm 2. aydan beri aynıydı, hastalığı birebir yaşayıp, bu muymuş korktukları dedikten sonra aşı olma ihtimalimi konuşmaya bile gerek kalmadı."
Birebir hastalığı falan yaşamadın. Pandeminin güçlü olduğu zamanlarda İnsanların neler çektiğini yaşamadığın için bu şekilde yazabiliyor olman çok normal.
wolkanku
07-02-2022, 09:48
Virüsün en basit haline yakalandığın için bu şekilde alaycı ve basit bi tavırla yazabiliyorsun.
Aşısızlar şuan rahat geçirebiliyor evet haklısın. Keşke 2020 Mayız Haziran gibi yakalansaydın da görebilseydik bu yazdıklarını.
"Görüşüm 2. aydan beri aynıydı, hastalığı birebir yaşayıp, bu muymuş korktukları dedikten sonra aşı olma ihtimalimi konuşmaya bile gerek kalmadı."
Birebir hastalığı falan yaşamadın. Pandeminin güçlü olduğu zamanlarda İnsanların neler çektiğini yaşamadığın için bu şekilde yazabiliyor olman çok normal.
:) baştan beri korkarak saklanarak yaşasam haklısın , ama ilk günden beri sanayide spor salonunda, varyant maryant hiç haber bile izlemeden , hayatıma tamamen normal akışında devam ettim , en yoğun kapanma günlerinde iznim vardı full dışarıdaydım, korunmak için bir çabam gayretim olmadı, ama denk gelen bu oldu üzgünüm profesör sizi mutlu edemedik
wolkanku
07-02-2022, 09:50
bir karar verin yahu.
bir diyorsunuz aşısızlar rahat geçirebiliyor, bir diyorsunuz yoğun bakımlar aşısızlarla dolu , yoğun bakımlar dolup taşıyor.
:) baştan beri korkarak saklanarak yaşasam haklısın , ama ilk günden beri sanayide spor salonunda, varyant maryant hiç haber bile izlemeden , hayatıma tamamen normal akışında devam ettim , en yoğun kapanma günlerinde iznim vardı full dışarıdaydım, korunmak için bir çabam gayretim olmadı, ama denk gelen bu oldu üzgünüm profesör sizi mutlu edemedik
Benim senin hastalanıp, yataklara düşüp, yoğun bakımlarda sürünüp sonucunda ölmen veya hayatta kalmanla alakalı hiç bir tasarrufum olamaz.
Sadece şanslıymışsın bahsettiğin dönemde yakalanmadığın için.
Ama gelip şimdi bunu dünyayı kurtaran adam edalarında buraya döküyor olman düpedüz cahillik.
wolkanku
07-02-2022, 09:54
nereden tutsam elimde kalıyor yazdıkların.
peki en güçsüz haline yakalandım hafif geçiriyorum, aşılı olan arkadaşım neden evde kolunu kaldıramaz halde yatıyor profesör?
ben söyleyeyim, aşıyla olması sebebiyle değil tabi ki.
b.k gibi bi yaşam sürdüğü için, günde 5-6 kahve ile vücudundaki suyu sürekli dışarı atmaya sevk ettiği için, yüksek nabız ile vücudu yorduğu için, puro içmeyi sevdiği için.... bu kötü yaşam standardına 6 doz da çaksa yine elini kolunu oynatamazdı.
wolkanku
07-02-2022, 09:56
Benim senin hastalanıp, yataklara düşüp, yoğun bakımlarda sürünüp sonucunda ölmen veya hayatta kalmanla alakalı hiç bir tasarrufum olamaz.
Sadece şanslıymışsın bahsettiğin dönemde yakalanmadığın için.
Ama gelip şimdi bunu dünyayı kurtaran adam edalarında buraya döküyor olman düpedüz cahillik.
yahu ben ne dünyayı kurtarıcam. insan gibi yaşayın istiyorum hepsi bu .
cahillik olan, günde 3-4 portakal yemek varken suda eriyen vitamine sarılmak, zencefili soyup elma gibi kemirip boğazı temizlemek varken gargaralara sarılmak , bağışıklık yükselsin diye saçma sapan farklı isimlerde ilaçlara sarılmak.
bir karar verin yahu.
bir diyorsunuz aşısızlar rahat geçirebiliyor, bir diyorsunuz yoğun bakımlar aşısızlarla dolu , yoğun bakımlar dolup taşıyor.
Benim bu konuda bir yorumum olmadı. Nerede demişim o öyle geçiriyor bu böyle geçiriyor diye ?
Evet şuan aşılı & aşısız herkes rahat geçiriyor. Bunun sebebi virüsün gücünü yitirmiş olması ve bağışıklık sistemlerimizin adaptasyonu.
Spor vs yapıyor olman seni kurtarmadı. Kumandalı araba ayağına çarptı sadece. Damperli kamyon çarpan insanlarla kendini kıyaslama.
nereden tutsam elimde kalıyor yazdıkların.
peki en güçsüz haline yakalandım hafif geçiriyorum, aşılı olan arkadaşım neden evde kolunu kaldıramaz halde yatıyor profesör?
ben söyleyeyim, aşıyla olması sebebiyle değil tabi ki.
b.k gibi bi yaşam sürdüğü için, günde 5-6 kahve ile vücudundaki suyu sürekli dışarı atmaya sevk ettiği için, yüksek nabız ile vücudu yorduğu için, puro içmeyi sevdiği için.... bu kötü yaşam standardına 6 doz da çaksa yine elini kolunu oynatamazdı.
Bana lakap takmaman konusunda son kez uyarıyorum seni.
Her bünya farklıdır. 1000 cc araba ile 3000cc araba farklı olduğu gibi. Bu şekilde yazayım belki anlayabilirsin.
İdrak yolları enfeksiyonu olmuşsun zira anlamak istemiyorsun.
wolkanku
07-02-2022, 10:00
Benim bu konuda bir yorumum olmadı. Nerede demişim o öyle geçiriyor bu böyle geçiriyor diye ?
Evet şuan aşılı & aşısız herkes rahat geçiriyor. Bunun sebebi virüsün gücünü yitirmiş olması ve bağışıklık sistemlerimizin adaptasyonu.
Spor vs yapıyor olman seni kurtarmadı. Kumandalı araba ayağına çarptı sadece. Damperli kamyon çarpan insanlarla kendini kıyaslama.
çoğul konuştum, önceki sayfalara dönüp bak , bir sürü saz arkadaşınız aşısızlara sallamış da sallamış, cevap verene de yanakları ayırarak gülenler falan olmuş vs vs.
ben de bir aşısız olarak nasıl geçirdiğimi yazdım.
şirkette bir çok insan zaten geçirdi, kimisi ağır kimisi hafif geçirdi, ben de onlardan kaptım, yani kamyon herkese aynı kamyondu, hayat standardı belirleyici oldu. daha da anlatamadıysam diyecek bir şeyim yok.
Konu dışı ama yazasım geldi :)
Arabayı düşürmek için yayları kestim, 2 yıldır da böyle kullanıyorum, hatta virajlarda kasıyorum bakalım savuracak mı diye?
Vogtland'a 4-5.000 tl verenler salak valla.
Bak ben yaptım, mis, hiç bir şey olmuyor.
wolkanku
07-02-2022, 10:03
Bana lakap takmaman konusunda son kez uyarıyorum seni.
Her bünya farklıdır. 1000 cc araba ile 3000cc araba farklı olduğu gibi. Bu şekilde yazayım belki anlayabilirsin.
İdrak yolları enfeksiyonu olmuşsun zira anlamak istemiyorsun.
bak birebir aynı şeyi söylemişiz ..
1000 cc ile 3000 cc araba tabi ki aynı değil.
ama ortalama bir arabaya abuk subuk katkılar katarak medet ummayı beklemek yerine, bakımlarını doğru yapıp, yağını suyunu eksik etmeyip, doğru yakıtı alırsan o araba bir ömür sana hizmet eder değil mi.
ama en kaliteli lastiği al , en iyi antifrizi yok, en iyi ses sistemini en iyi yalıtımı yaptır, ama benzinini az koy, gidebileceğin mesafe belli, sürekli az benzinle kullanarak vereceğin zararlar da ortadadır değil mi?
bu örneği verdiğin için teşekkür ederim, böyle anlatmak çok daha rahat oldu.
çoğul konuştum, önceki sayfalara dönüp bak , bir sürü saz arkadaşınız aşısızlara sallamış da sallamış, cevap verene de yanakları ayırarak gülenler falan olmuş vs vs.
şirkette bir çok insan zaten geçirdi, kimisi ağır kimisi hafif geçirdi, ben de onlardan kaptım, yani kamyon herkese aynı kamyondu, hayat standardı belirleyici oldu. daha da anlatamadıysam diyecek bir şeyim yok.
Aşısız olarak nasıl geçirdiğini anlatırken kullandığın dil irite edici. Tekrar okumanı tavsiye ederim.
"yani anlayacağınız aşısızlar çok ağır geçiriyor , kırılıyorlar ) yoğun bakımların hepsi de aşısızlarla dolu, hepsi de ölüyo... malesef bu dediğiniz bir ütopya, bunu ağlayarak günlüklerinize yazabilirsiniz kapanak şövalyeleri."
"Bu hayalleri bırakın artık, ekrandaki şaklabanların yeniden kapanma gerekiyor çığırtkanlıklarını , 5. dozlarını dinlemeyin, isteyen olsun eyvallah da sadece bir çarkı döndürmeye yarayan işe para yatırmaktan başka bir iş değil bunu anlatmaya çalışıyorum."
"Görüşüm 2. aydan beri aynıydı, hastalığı birebir yaşayıp, bu muymuş korktukları dedikten sonra aşı olma ihtimalimi konuşmaya bile gerek kalmadı.
şimdi oradan bir tanesi çıkıp diyecek ki "sana zayıflamış olan denk gelmiş" ) , yavrum ben 2,5 senedir aşısızım hangisi gelirse şansıma diye bekledim bu geldi, bir sonraki pandemide inşallah )"
wolkanku
07-02-2022, 10:06
Aşısız olarak nasıl geçirdiğini anlatırken kullandığın dil irite edici. Tekrar okumanı tavsiye ederim.
"yani anlayacağınız aşısızlar çok ağır geçiriyor , kırılıyorlar ) yoğun bakımların hepsi de aşısızlarla dolu, hepsi de ölüyo... malesef bu dediğiniz bir ütopya, bunu ağlayarak günlüklerinize yazabilirsiniz kapanak şövalyeleri."
"Bu hayalleri bırakın artık, ekrandaki şaklabanların yeniden kapanma gerekiyor çığırtkanlıklarını , 5. dozlarını dinlemeyin, isteyen olsun eyvallah da sadece bir çarkı döndürmeye yarayan işe para yatırmaktan başka bir iş değil bunu anlatmaya çalışıyorum."
"Görüşüm 2. aydan beri aynıydı, hastalığı birebir yaşayıp, bu muymuş korktukları dedikten sonra aşı olma ihtimalimi konuşmaya bile gerek kalmadı.
şimdi oradan bir tanesi çıkıp diyecek ki "sana zayıflamış olan denk gelmiş" ) , yavrum ben 2,5 senedir aşısızım hangisi gelirse şansıma diye bekledim bu geldi, bir sonraki pandemide inşallah )"
önceki sayfalarda kullanılan dili kullananların anlayacakları dilden konuşmak gerekiyor. üzgünüm.
wolkanku
07-02-2022, 10:08
Konu dışı ama yazasım geldi :)
Arabayı düşürmek için yayları kestim, 2 yıldır da böyle kullanıyorum, hatta virajlarda kasıyorum bakalım savuracak mı diye?
Vogtland'a 4-5.000 tl verenler salak valla.
Bak ben yaptım, mis, hiç bir şey olmuyor.
e tamam işte , işin kolayına kaçmışsınız . yakın zamanda dezavantajlarını yaşamaya başlarsınız.
işin doğalı, belki de zor olanı ama doğru olanını yaparsanız sıkıntı yaşamazsınız.
bak birebir aynı şeyi söylemişiz ..
1000 cc ile 3000 cc araba tabi ki aynı değil.
ama ortalama bir arabaya abuk subuk katkılar katarak medet ummayı beklemek yerine, bakımlarını doğru yapıp, yağını suyunu eksik etmeyip, doğru yakıtı alırsan o araba bir ömür sana hizmet eder değil mi.
ama en kaliteli lastiği al , en iyi antifrizi yok, en iyi ses sistemini en iyi yalıtımı yaptır, ama benzinini az koy, gidebileceğin mesafe belli, sürekli az benzinle kullanarak vereceğin zararlar da ortadadır değil mi?
bu örneği verdiğin için teşekkür ederim, böyle anlatmak çok daha rahat oldu.
Herkes senin gibi bir yaşam standartına sahip olmayabilir. Kendine iyi bakacağı besinlere ulaşabilecek maddi güce sahip olmayabilir. Buna bağlı olarak herkesten virüse karşı senin kadar dirayetli olmasını beklememelisin.
Çok şükür normal atlatıyorsun. Ama şuan bunu çok yüksek yüzde ile herkes normal atlatıyor. Bunun tek sebebi virüs'ün artık 3000cc olmaması :)
wolkanku
07-02-2022, 10:12
Herkes senin gibi bir yaşam standartına sahip olmayabilir. Kendine iyi bakacağı besinlere ulaşabilecek maddi güce sahip olmayabilir. Buna bağlı olarak herkesten virüse karşı senin kadar dirayetli olmasını beklememelisin.
Çok şükür normal atlatıyorsun. Ama şuan bunu çok yüksek yüzde ile herkes normal atlatıyor. Bunun tek sebebi virüs'ün artık 3000cc olmaması :)
abi maşalla diyecek bir şey yok, herşeye bir cevabınız var da eczane ürünlerinin ne kadar pahalı olduğunu biliyosundur. tüm kış harcayağın 8-10 kg portakaldan kividen zencefilden , günlük içeceğin 3-4 litre suyun da kahveye vereceğin paradan çok daha uygun olacağını konuşmaya gerek yok. Kafa değişmediği sürece beyin bahane üretmeye yer arar bu çok normal.
Siz aşınızı olun, ama bu kardeşinizin tavsiyelerini de dinleyin çok daha iyi hisseceksiniz.
Şirkette toplam 6 kişi corona oldu bu zamana kadar. Pandeminin başında aynen senin gibi spor yapan, ağzına hayatında içki sigara sürmemiş arkadaşımız 5 günde tık diye gitti. Arkasından çalışırken ölebileceğini düşündüğümüz kalp hastası, bilimum hastalıkları bulunan, günde 3 paket sigara içen yaşlı bir abimiz corona oldu. Zor geçirdi ama atlattı. (2side aşısız)
Sonra haftasonu tek işi sigara alkol olan kilolu bir abimiz oldu, çok çok hafif atlattı. (aşılı)
Ondan sonra bir kişi daha corona çıktı, 2 aşısı vardı semptomları bile göstermedi ki bu arkadaşta alkol müdavimi.
Yani anlayacagin hayat standardi tabiki önemli fakat bizim gördüğümüz vakalarda hiç etkisi olmadi. En sağlıklı arkadaşımızı kaybettik, o yüzden şanslısınız. Fakat bu şekilde yazmanız benim gibi kaybı olan insanları sinirlendirmekten öteye geçmiyor
abi maşalla diyecek bir şey yok, herşeye bir cevabınız var da eczane ürünlerinin ne kadar pahalı olduğunu biliyosundur. tüm kış harcayağın 8-10 kg portakaldan kividen zencefilden , günlük içeceğin 3-4 litre suyun da kahveye vereceğin paradan çok daha uygun olacağını konuşmaya gerek yok. Kafa değişmediği sürece beyin bahane üretmeye yer arar bu çok normal.
Siz aşınızı olun, ama bu kardeşinizin tavsiyelerini de dinleyin çok daha iyi hisseceksiniz.
Tıbbi ürünlerin ne kadar pahalı olduğunu elbet biliyorum. Yahu insanların götüne don alacak parası yok ülkede :)
İşyerinde öğlen yemeğinde çıkan portakalı evine götürüp çocuğuna yediren kişi sayısı azımsanmayacak kadar çok.
wolkanku
07-02-2022, 10:19
Şirkette toplam 6 kişi corona oldu bu zamana kadar. Pandeminin başında aynen senin gibi spor yapan, ağzına hayatında içki sigara sürmemiş arkadaşımız 5 günde tık diye gitti. Arkasından çalışırken ölebileceğini düşündüğümüz kalp hastası, bilimum hastalıkları bulunan, günde 3 paket sigara içen yaşlı bir abimiz corona oldu. Zor geçirdi ama atlattı. (2side aşısız)
Sonra haftasonu tek işi sigara alkol olan kilolu bir abimiz oldu, çok çok hafif atlattı. (aşılı)
Ondan sonra bir kişi daha corona çıktı, 2 aşısı vardı semptomları bile göstermedi ki bu arkadaşta alkol müdavimi.
Yani anlayacagin hayat standardi tabiki önemli fakat bizim gördüğümüz vakalarda hiç etkisi olmadi. En sağlıklı arkadaşımızı kaybettik, o yüzden şanslısınız. Fakat bu şekilde yazmanız benim gibi kaybı olan insanları sinirlendirmekten öteye geçmiyor
aşısızlara karşı bi ana bacı sövülmediği sayfada , geçirdiğim süreci paylaşıyorum, üstelik bir hayal ürünü de sunmuyorum. neyine geriliyorsunuz ?
siz de gayet güzel yazmışsınız paylaşmışsınız, bunun beni sinirlendiren geren bir noktası yok.
wolkanku
07-02-2022, 10:25
Tıbbi ürünlerin ne kadar pahalı olduğunu elbet biliyorum. Yahu insanların götüne don alacak parası yok ülkede :)
İşyerinde öğlen yemeğinde çıkan portakalı evine götürüp çocuğuna yediren kişi sayısı azımsanmayacak kadar çok.
anladım abi peki , benim ekonomiye bir çözümüm yok :)
anladım abi peki , benim ekonomiye bir çözümüm yok :)
Keşke Norveç'te yaşasak da donmuş göle balık tutmaya gidebilsek :)
Beyler, uzman doktorum, pandeminin başından itibaren de covid-19 hakkında mübalağasız yerli/yabancı, lab./ klinik binlerce yayın ve çalışma okudum.
Cov-19 virüsünün insan bağışıklık sisteminde oluşturduğu tepki yolakları ve şiddeti hala aydınlatılamamış bir konu bilim dünyasında.
Ama aşıların etkisi ve koruma gücü (değişken olsa da) klinik olarak ispatlanmış durumda.
Bu platform aşı olmalı mı, olmamalı mı tartışması yapılacak bir yer değil.
Aşı olmak istemeyen olmaz, kendi kararıdır.
Ama size şunu söyleyeyim, aşı emniyet kemeri gibidir. Yıllarca takmazsın bir şey olmaz, ama kafadan bir yere girince güçlü ve sportif vücudunun işe
yaramadığını anlarsın.
Beyler, uzman doktorum, pandeminin başından itibaren de covid-19 hakkında mübalağasız yerli/yabancı, lab./ klinik binlerce yayın ve çalışma okudum.
Cov-19 virüsünün insan bağışıklık sisteminde oluşturduğu tepki yolakları ve şiddeti hala aydınlatılamamış bir konu bilim dünyasında.
Ama aşıların etkisi ve koruma gücü (değişken olsa da) klinik olarak ispatlanmış durumda.
Bu platform aşı olmalı mı, olmamalı mı tartışması yapılacak bir yer değil.
Aşı olmak istemeyen olmaz, kendi kararıdır.
Ama size şunu söyleyeyim, aşı emniyet kemeri gibidir. Yıllarca takmazsın bir şey olmaz, ama kafadan bir yere girince güçlü ve sportif vücudunun işe
yaramadığını anlarsın.
:bravo: bu kadar kısa ve öz bencede,teşekkür ederim hocam
Volkan'ı şuan hedef göstermeden ve tenzih ederek yazıyorum.
Aşı karşıtı olan tüm arkadaşlara soruyorum,
Çocuğunuz hayata gözlerini açtı dünyaya geldi. Aşağıdaki linkte bulunan aşıları yaptırmadan nasıl hayata tutunmasını sağlayacaksınız bana lütfen açıklayın.
Bebeklik İtibariyle Yapılan Cocuk Aşıları (https://www.okanhastanesi.com.tr/bebeklik-itibariyle-yapilan-cocuk-asilari)
Çocuk felcini nasıl önlemeyi düşünüyorsunuz ? Portakal sıkarak mı ?
Su Çiçeğinden nasıl koruyacaksınız ? Çiçek mi yedireceksiniz. Kulağına sarmaşık mı dolayacaksınız ?
İlimin ışığında ilerleyin. Aşının içinde bluetooth var heryerde beni dinliyorlar triplerinden vazgeçin.
Çocuğunuz hayata gözlerini açtı dünyaya geldi. Aşağıdaki linkte bulunan aşıları yaptırmadan nasıl hayata tutunmasını sağlayacaksınız bana lütfen açıklayın.
Bebeklik İtibariyle Yapılan Cocuk Aşıları (https://www.okanhastanesi.com.tr/bebeklik-itibariyle-yapilan-cocuk-asilari)
Su Çiçeğinden nasıl koruyacaksınız ? Çiçek mi yedireceksiniz. Kulağına sarmaşık mı dolayacaksınız ?
İlimin ışığında ilerleyin. Aşının içinde bluetooth var heryerde beni dinliyorlar triplerinden vazgeçin.
Gısır yapıyormuş dediydiler...
Gısır yapıyormuş dediydiler...
"4. doz'dan sonra +3 cm güncelleme geliyor" diye bir hurafe yayılsa memlekette aşı kalmaz stokta :D
wolkanku
07-02-2022, 12:56
benim tanıdığım sadece 1 kişi var tam "şifacı" kafası yaşayan , ki o da bana çok ütopik gelen bir yaşam biçimi. bu soruları kendisine sormak isterdim aslında.
kesinlikle ilimin bilimin ışığı altında ilerlenmesi konusunda hem fikirim, bluetoothtur kısırlıktır vs gerçekten komik argümanlardı ben de gülüp geçtim , ancak diğer aşı mevzularından farklı olarak , covidde sürece kronolojik baktığımda çok çok fazla çelişkinin olması, baştan pazarlanan görsellerle gerçekte yaşananların alakası olmaması, sürece bill gates'in ( ne alaka) ve eşi melinde gates'in vakfının dahil olması ( bu ikilinin tedx konuşmalarında ayan beyan dünya nüfusu azaltılmalı vurgulu konuşmaları her yerden bulunabilir) , tek dozla bitiririz denilirken şimdi farklı marka model sayısız doz konuşulması vs vs. gibi bir çok noktada bu işin ticari bir faaliyete dönüştüğünü gördükçe aşıdan hızla uzaklaştı insanlar.. şimdi birisi çıkıp diyecek ki aşı bedava kardeşim ne ticarisi??.. hükümetler milyonlarca doz aşıyı firmalardan temin ederken belirli paralar ödendi, o paralarda senin benim vergilerimle, yeni yılda iyice köklene köklene alındı, alınan onca aşıyı da dürüm yapıp yiyemeyeceklerine göre , ister güven ister güvenme çeşitli dayatmalarla, korku pompalayarak ,ünlülerle tanıtım-pazarlama yaparak, çeşitli yöntemleriyle yaptırmak isteyecekler aşıların tarihi geçmeden.
Ben bu sebeple bu çarkta yokum ,olmayacağım.
Yaptıran yaptırsın + olarak en azından spor bile yapmıyorsa bahsettiğim şekilde günlük su alımına + kahve tüketimine dikkat ederek daha dengeli bir yaşam sürsün isterim hepsi bu.
wolkanku
07-02-2022, 12:57
"4. doz'dan sonra +3 cm güncelleme geliyor" diye bir hurafe yayılsa memlekette aşı kalmaz stokta :D
peki ya o +3cm 'de hiç ihtiyacımız yoksa :)
turboman
07-02-2022, 12:58
Aşı karşıtı olan yok aşı olmam diyoum kendi adıma çocuklara yapılan aşı ile covid aşısını aynı kefeye koymak ayrı bi cehalet. Neden dersen araştırma test garanti bi güveni olmayan kesin bi dayanağı olmayan aşıyı tabikide kendime yaptırmam yapanada mani olmam daha öncede yazdım. Çocuğuma yapılan veya yapılacak olan aşı nolacak dersen 4 yıllık evliyim çocuk yapmayıda düşünmüyorum. Yapanada karışmam bulunduğumuz dünyaya gelip ne yapacak. Onun için dalgaya devam edin en yok kısırlaştırıyo bu memleket düzelmez düzelmiyecek 6. Doza gelmiş 20 ye doğru gider heralde bu gidişle
benim tanıdığım sadece 1 kişi var tam "şifacı" kafası yaşayan , ki o da bana çok ütopik gelen bir yaşam biçimi. bu soruları kendisine sormak isterdim aslında.
kesinlikle ilimin bilimin ışığı altında ilerlenmesi konusunda hem fikirim, bluetoothtur kısırlıktır vs gerçekten komik argümanlardı ben de gülüp geçtim , ancak diğer aşı mevzularından farklı olarak , covidde sürece kronolojik baktığımda çok çok fazla çelişkinin olması, baştan pazarlanan görsellerle gerçekte yaşananların alakası olmaması, sürece bill gates'in ( ne alaka) ve eşi melinde gates'in vakfının dahil olması ( bu ikilinin tedx konuşmalarında ayan beyan dünya nüfusu azaltılmalı vurgulu konuşmaları her yerden bulunabilir) , tek dozla bitiririz denilirken şimdi farklı marka model sayısız doz konuşulması vs vs. gibi bir çok noktada bu işin ticari bir faaliyete dönüştüğünü gördükçe aşıdan hızla uzaklaştı insanlar.. şimdi birisi çıkıp diyecek ki aşı bedava kardeşim ne ticarisi??.. hükümetler milyonlarca doz aşıyı firmalardan temin ederken belirli paralar ödendi, o paralarda senin benim vergilerimle, yeni yılda iyice köklene köklene alındı, alınan onca aşıyı da dürüm yapıp yiyemeyeceklerine göre , ister güven ister güvenme çeşitli dayatmalarla, korku pompalayarak ,ünlülerle tanıtım-pazarlama yaparak, çeşitli yöntemleriyle yaptırmak isteyecekler aşıların tarihi geçmeden.
Ben bu sebeple bu çarkta yokum ,olmayacağım.
Yaptıran yaptırsın + olarak en azından spor bile yapmıyorsa bahsettiğim şekilde günlük su alımına + kahve tüketimine dikkat ederek daha dengeli bir yaşam sürsün isterim hepsi bu.
Konunun marketing kısmında sana katılıyorum çok kötü yönetildi. Fikri olan / olmayan kişileri de + / - etkilediler.
Ben bunların hiç birine takılmadan ilme güvenip aşı oldum geçtim.
peki ya o +3cm 'de hiç ihtiyacımız yoksa :)
Rakıyı aldım masayı kap gel :D
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSQrDqwGksZwmnPNh3YYBcH2HbJxMecU rUtD8ztkeABBdwgq2euOwy6T-Qff-VsIxtJnvQ&usqp=CAU
Aşı karşıtı olan yok aşı olmam diyoum kendi adıma çocuklara yapılan aşı ile covid aşısını aynı kefeye koymak ayrı bi cehalet. Neden dersen araştırma test garanti bi güveni olmayan kesin bi dayanağı olmayan aşıyı tabikide kendime yaptırmam yapanada mani olmam daha öncede yazdım. Çocuğuma yapılan veya yapılacak olan aşı nolacak dersen 4 yıllık evliyim çocuk yapmayıda düşünmüyorum. Yapanada karışmam bulunduğumuz dünyaya gelip ne yapacak. Onun için dalgaya devam edin en yok kısırlaştırıyo bu memleket düzelmez düzelmiyecek 6. Doza gelmiş 20 ye doğru gider heralde bu gidişle
Çocuklara yapılan aşılar gökten zembille inmedi bu dünyaya. Bu aşılarında çıkış sebebi salgın hastalıklar sonucu çocuklar ölmesin hayata tutunabilsin diye yapılan deneyler araştırmalar sonucu bu aşılar ortaya çıktı.
Çocuk yapmayı düşünmemen bireysel bir karardır. Sen dünyaya geldiğinde bu aşılar sana yapılmasaydı muhtemelen aramızda olmayacaktın. Bu şekilde düşünebilirsen ne demek istediğimi anlayacaksın.
Cimmeria
07-02-2022, 13:46
gecmis olsun sevindim hafif atlatmana. omicron hakikaten herkesin bekledigi ve istedigi gibi zayiflamis ve gucu azalmis bir varyant.
saglik, yan etki, asi gibi konularda big data analiz yapmadan sadece bireysel olarak yasanan tecrubeler ya da kendi arkadas-aile-sosyal cevremiz gibi goreceli cok kisitli kisi adedi uzerinden cikarim yapılmaz, yapilirsa da pek gercekci olmaz maalesef.
Su sayfadan son 1 yil icerisinde asili insanlar ile asisiz insanlar arasindaki olum orani farkina bakabilir herkes, bakmaya usenenler icin buraya da copy paste yapayım.
Deaths involving COVID-19 by vaccination status, England - Office for National Statistics (https://www.ons.gov.uk/peoplepopulationandcommunity/birthsdeathsandmarriages/deaths/bulletins/deathsinvolvingcovid19byvaccinationstatusengland/deathsoccurringbetween1januaryand31december2021)
In the period July to December 2021, the age-adjusted risk of death involving coronavirus (COVID-19) was 93.4% lower for people who had received a third dose, or booster, at least 21 days ago compared with unvaccinated people.
Asi konusu hassas bir konu, asi olmayan bir insan olarak bu kadar agresif yazmanın sebebi nedir bilemedim, insanlari asi olmayin diye yonlendirmek bence riskli bir yaklasim bu kadar istatistik ortadayken.
mirafiori
07-02-2022, 13:59
Ben 2 doz aşılıyım, 3. doz olamadan, önceki pazar pazartesi iş için Mersin'e gittim geldim. Salı günü acaip bir halsizlik çöktü, 2 gece ateş, sabahları daha iyim, pcr oldum, pozitif çıktı, ateş 3 geceden sonra tamamen gitti, grip nezle tarzı birşey oldu burun tıkanıklığı, akıntı, boğaz yanması, tat koku gitmedi, çocukken hastalandığımızdaki gibi yemeklerin tadı nasıl geliyorsa işte öyle oldu diyeyim, bugün çok şükür burun boğazdada bir sıkıntı yok, başağrısı zaman zaman oluyor.. 2 gün sonra karantinam bitiyor. 2 yıl direndim, ortak alanlara birşeylere dokunmamaya dikkat ederim, dokunursam hemen dezenfektan kullanırım, boş sokakta dahi maskesiz gezmem, evhamlı tiplerdenim ama maalesef bir yere kadar kendi tedbirimiz, insanların umrunda değil..
Aşı karşıtı değilim ama ben de geç karar verdim 3 doz aşı oldum.
Babannem 80 küsür yaşında 10 yıldır diyaliz hastası ve baska onlarca hastalığı var yıllardır seyyar eczane gibi geziyor. Değil spor yapıp sağlıklı beslenme çok yetersiz ve düzensiz besleniyor.
Aşı karşıtı olduğu için değil zaten bir çok hastalığım var aşının yan etkilerini kaldıramam deyip vs bahaneler ile aşı olmadı. Bu kadın 2 defa pozitif oldu negatife döndü basit belirtiler ile atlattı. Ateş halsizlik vs.
Şu an hastanede yatıyor başka rahatsızlıklardan dolayı ama ayakta zor duran türlü hastalığı olan kadın bile 2 defa hastalığı yendi ki sağlam bünyeye sahip değildi.
Başka sapa sağlam sandığımız insanlar göçtü gitti.
Hastalık neye göre adam seçiyor bilmiyorum ama bunun beslenme vs ile alakası yok.
hee iyi beslenir doğal vitamin alır bağışıklığını yüksek tutarsan bu elbette iyi bir şey yaşam kalitesini arttırır ama covid özelinde çok etkisi olduğunu düşünmüyorum.
8.000rpm
07-02-2022, 14:30
arkadaşlar , gözden kaçan çok önemli birkaç nokta var ;
-her insanın muhatap olduğu mikrop birbirinden farklı , dolayısı ile ortada tep tip tek güç tek etki sahibi bir virüs yok , bunu biyolojik olarak da ispatlayabiliriz. zira virüs bir canlı ile temasa geçtiğinde tamamı olmasa da minör olarak evriliyor , dolayısı ile her bir bünyede farklı kodlamalar ekliyor kendine. bu sebeple tek tip virüsten değil farklı varyantlardan bahsediyoruz.
-her canlının bağışıklık sistemi genetik olarak birbirinden farklıdır. bunun üstüne o canlının genomundaki bağışıklık kodu , o canlının yaşam tipi ile bağlı olarak daha da değişir. kısaca , genomdan gelen güçlü bağışıklık var ama hayatı sağlıksız olan biri farklıdır , zayıf bağışıklık geni olan ama kendine çok iyi bakan birinin farklıdır.
-bir kişinin virüsle muhatap olma anında o kişinin o an taşıdığı hastalıklar veya virüsler , bu yeni virüs ile birleştiğinde bünyede farklı sonuçlar çıkarabilir.
dolayısı ile elimizde matematiksel olarak neredeyse toplam insan popülasyonundan çok daha fazlasına denk gelen bir ihtimaller ve değişkenler kombinasyonu tablosu var.
şimdi bu gerçeklere hiçbirimizin itiraz etmiyor olması lazım , zira pozitif bilim bunu söyler.
bu noktadan hareketle , ortada sürekli her dokunduğu insanda farklılaşan bir virüs , her insandaki mevcut hastalık-virüs stoğu ve her insanda farklı olan bağışıklıklar ile karşılaştığında doğal olarak nihai etki de birbirinden farklıdır.
burada kesinlikle "birine olan başka birine de aynı şekilde olur" gibi net bir yargı yapılmamalıdır
bunu hem pozitif anlamda hem negatif anlamda söylüyorum
dolayısı ile ben şahsen hem biyolojik hem de matematiksel olarak "aşı" konusunda bir konunun açılmaması taraftarıyım.
aşı , bu ihtimaller kombinasyonunda kişiye , olası yan etkilerine kıyasla daha fazla pozitif korunma "şansı" tanıyan bir işlemdir.
bakın yine aynı şeyi söylüyorum , aynı şekilde bu "aşı"nın da bünyede yaratacağı etki kişiden kişiye yukarıdaki sebeplerle değişmektedir.
önleyici tıp bilimi , ihtimallerin kontrollü şekilde değiştirilmesi üzerine çalışır , ana maksadı budur , kesin yargıları yoktur , ihtimal arttırır
ve bunu yaparken de tüm tıp biliminin ana hareket noktası olan fikirden hareket eder ; "tahmini fayda ne kadar , faydaya giderken olabilecek olası zarar ne kadar?"
Cimmeria
07-02-2022, 14:32
bu is sporla beslenmeyle kendine bakmayla cozulseydi herhalde profesyonel sporcularin hic biri yakalanmazdi, dolayisiyla tabii ki spor yapin, saglikli beslenin, c vitamini bol su alin vs ama bu sizi covidden korumaz.
su fotodaki adam covid olmus kevin durant, yillik maasi 40 milyon usd olan, nba'in en onemli oyuncularindan biri, sanirim kendine cok iyi bakiyordur ve olabilecek en saglikli sekilde beslenip duzenli idmanini yapıyordur.
https://i.dailymail.co.uk/1s/2019/06/12/22/14714718-7134759-image-a-1_1560373399116.jpg
Aşı karşıtı değilim ama ben de geç karar verdim 3 doz aşı oldum.
Babannem 80 küsür yaşında 10 yıldır diyaliz hastası ve baska onlarca hastalığı var yıllardır seyyar eczane gibi geziyor. Değil spor yapıp sağlıklı beslenme çok yetersiz ve düzensiz besleniyor.
Aşı karşıtı olduğu için değil zaten bir çok hastalığım var aşının yan etkilerini kaldıramam deyip vs bahaneler ile aşı olmadı. Bu kadın 2 defa pozitif oldu negatife döndü basit belirtiler ile atlattı. Ateş halsizlik vs.
Şu an hastanede yatıyor başka rahatsızlıklardan dolayı ama ayakta zor duran türlü hastalığı olan kadın bile 2 defa hastalığı yendi ki sağlam bünyeye sahip değildi.
Başka sapa sağlam sandığımız insanlar göçtü gitti.
Hastalık neye göre adam seçiyor bilmiyorum ama bunun beslenme vs ile alakası yok.
hee iyi beslenir doğal vitamin alır bağışıklığını yüksek tutarsan bu elbette iyi bir şey yaşam kalitesini arttırır ama covid özelinde çok etkisi olduğunu düşünmüyorum.
Bence babaanneniz sizden gizli her akşam spor yapıp üstünede portakalları kivileri yiyordur. Çünkü başka açıklaması olamaz kovidi yenmesinin. İşin şakası bir yana babaannenin diğer hastalıkları için Allah şifa versin.
Cimmeria
07-02-2022, 14:34
edit yokmus, adamin asil ameliyati fotosunu koymusum cunku instagramindan kaldirmis kovidli fotosunu :)
iste hep buyuk oyun bunlar :D
wolkanku
07-02-2022, 14:52
Bence babaanneniz sizden gizli her akşam spor yapıp üstünede portakalları kivileri yiyordur. Çünkü başka açıklaması olamaz kovidi yenmesinin. İşin şakası bir yana babaannenin diğer hastalıkları için Allah şifa versin.
çok iyi espri mizah show resmen
"eğer bir gün sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin (wolkanku'nun dedikleri hariç)" - MKA
livaneli
07-02-2022, 20:48
Pandeminin ilk aylarında bir öğrencimizin pozitif çıkınca bize de test yapıldı, koca okulda sözünü ettiğim çocuk dışında tek pozitif ben çıktım.14 günlük karantinayı ailecek baş ağrısı bile çekmeden geçirdik. Tabii ilk zamanların abartısıyla neredeyse afaroz edildik, okulda maskemi bazen açtığım ihbarından dolayı 900 Lira da ceza yedim.
Aşı gündeme gelince herkes gibi araştırdık, ettik ve ben kendimce aşının gerekliliğine ikna olmadım. Tatilde bizimle olan iki doz aşılı kayınvalidem on gün önce pozitif çıktı. Bir hafta daha temaslı olarak karantinada kaldım, yine hiçbir sorun yaşamadım.
livaneli
07-02-2022, 20:51
Pandeminin ilk aylarında bir öğrencimizin pozitif çıkınca bize de test yapıldı, koca okulda sözünü ettiğim çocuk dışında tek pozitif ben çıktım.14 günlük karantinayı ailecek baş ağrısı bile çekmeden geçirdik. Tabii ilk zamanların abartısıyla neredeyse afaroz edildik, okulda maskemi bazen açtığım ihbarından dolayı 900 Lira da ceza yedim.
Aşı gündeme gelince herkes gibi araştırdık, ettik ve ben kendimce aşının gerekliliğine ikna olmadım. Tatilde bizimle olan iki doz aşılı kayınvalidem on gün önce pozitif çıktı. Bir hafta daha temaslı olarak karantinada kaldım, yine hiçbir sorun yaşamadım.
(Düzeltme: "öğrencimizin" değil "öğrencimiz" olacaktı.)
Biz toplum olarak medeni şekilde tartışmayı öğrenememişiz :)
Ben hayretler içerisinde hala yanakları ayıra ayıra gülmeye devam ediyorum ya :) Bu kadar da olmaz :)
Oytun Erbaş'a çok gülüyorum ya, öyle böyle değil :D
Neyse, çok az sayıda bulunan engelli listemize ufak bi ayar çekelim ya. Chemtrailciler'e ufak bi ek :P
Eşi yeni doğum yapan arkadaş 1,5 ay izin sonrası bu sabah işe geldi.
Bende çok fazla vaka çıkıyor tesiste aman dikkat et dedim. Arkadaş gidip test olayım dedi.
Sonuç pozitif :( şaka gibi
Eklemeyi unuttum...
Artık yanakların patladığı son nokta da, "alın size bilimsel çalışma" diye sunulan çalışmadaki sayılar ve tabloların tamamen tersi şekilde yorumlanıp, "işte çalışmada da bunları söylüyor, aşı öldürür" denilmesi idi.
Ondan sonra bitti zaten ya, anlatmaya gerek yok, görüyorsunuz demek istiyorum.
:hehe:
Unutmayın arkadaşlar;
"Vaccine killssssssss"
"test liquiddddd"
Küresel oyunun kurbanı olmayınnnnn :D
İşyerinde bir arkadaş geçen ay başında pozitifti.
Kocası evden çalışıyor, 2 gün işe gitmiş gelmiş geçen hafta, dün "ya ben kendimi pek iyi hissetmiyorum, üşütüyo muyum ne" demiş. Kızcağız da bi test yaptır istersen dedi, gündüz yaptırmış, akşam pozitif.
Bu 3 gün de ben işe gelmeyeyim bari her ihtimale karşı dedi, izin aldı.
Bu ara çoğunluk hafif geçiriyor allahtan.
Ancak aşısızları da hala görüyoruz, hepsi şanslı olamıyor. Arkadaş aşılı, kocası aşısız, entübe şekilde 10 gün yattı, toparladı. Anası "vah yavruuuuum" diye ziyarete gelmiş bir de o hastayken, kadın da baya çile çekti. Gidiyordu az kalsın.
Yani güncel virüs de halen aşısıza zararlı, aksi ispat edilemese de yanlış inanışlara rağmen :D
Haaaaa, bu konuda tek katıldığım nokta, "korku yayma" kısmı. Kartal gibi bir hastanedeki doktor arkadaşım "biz hastaları görmüyoruz bile, pozitifler test yaptırıp gidiyor, yoğun bakımlar eskisi gibi değil" dedi. Ancak başından beri söylüyorum, bizim millet salmaya aşırı müsait olduğundan salınmasın diye böyle yapıyorlar büyük ihtimalle ama tabi bu hoş değil. Şu saatten sonra da artık hiç bir yer kapatılmaz acayip bir tehlike olmadığı sürece.
wolkanku
09-02-2022, 10:38
Ben hayretler içerisinde hala yanakları ayıra ayıra gülmeye devam ediyorum ya :) Bu kadar da olmaz :)
Oytun Erbaş'a çok gülüyorum ya, öyle böyle değil :D
Neyse, çok az sayıda bulunan engelli listemize ufak bi ayar çekelim ya. Chemtrailciler'e ufak bi ek :P
abi yanakları çok ayırma , ağızdan cereyan yapar sonra :)
MertSerhanÖ.
09-02-2022, 10:49
bu arada bizzat benim yaşamış olduğum bir olayı anlatayım size.
10 gün önce yakın arkadaşım aradı sabah.Ben pozitifim haberin olsun diye.Sorun şurda ki bir gece önce yaklaşık 3-4 saat boyunca ağız ağıza oturup sohbet muhabbet ettik.
Maskemi neredeyse hiç bir yerde indirmiyorum,şansıma tüküreyim o gece dükkanda ikimiziz,Berkay'da kendini koruyor diye indirmiştim maskemi:) Aha dedim yine corona olduk(geçen sene kasımda oldum ve inanılmaz ağır geçirdim,bağışıklığı yüksek bir insan değilim,makinaya bağlanmama ramak kalmıştı).
Doktorla konuştum dedi ki 5.gün git şuan gidersen çıkmayabilir.5 gün evden çıkmadım 5.gün teste gittim ve negatif çıktı.Hiç bir belirtim vs de olmadı.
3.aşımı bu olaydan tam tamına 20 gün önce yaptırmıştım.Sporun S sini yapmıyorum,yapamıyorum bazı problemlerden dolayı.Sağlıklı beslenme desen maalesef yok keşke olsa.
Beni o kadar ağız ağıza olmama rağmen koruyan şey 3.doz aşımı olmam,ve henüz üzerinden 20 gün geçmesiydi.Ha birde belki coronayı daha önce geçirmiş olmamda etkili olabilir.
Buda benden size ufak bir covid19 tecrübe bilgisi :)
Herkese sağlıklı günler diliyorum.
Sabit fikirli, benim dediğim doğru kafasındaki insanlarla tartışmak,hakikati anlatmaya çalışmak değimi yerinde ipe un sermek gibi.Karşılıklı gereksiz gerilmenin anlamı yok. Başka bir açıdan yaklaşıcam volkana, araba konusunda da e60 için bedel tayfa,farzetki diyip dalga geçtiği herşeyi daha sonra kendi arabasına yaptı, yan sanayi m5 tampon, yan sanayi m5 jant,janta göre dar lastik gibi. Yadırgamıyorum kesinlikle,şuraya gelmeye çalışıyorum , sabit fikirli olmamalı , iki fikir grubu da birbirine saygı duymalı. Bu tarz hassas konularda iğneliyici yazılar karalamak insanları germekten başka bir şeye yaramaz.
bu arada bizzat benim yaşamış olduğum bir olayı anlatayım size.
10 gün önce yakın arkadaşım aradı sabah.Ben pozitifim haberin olsun diye.Sorun şurda ki bir gece önce yaklaşık 3-4 saat boyunca ağız ağıza oturup sohbet muhabbet ettik.
Maskemi neredeyse hiç bir yerde indirmiyorum,şansıma tüküreyim o gece dükkanda ikimiziz,Berkay'da kendini koruyor diye indirmiştim maskemi:) Aha dedim yine corona olduk(geçen sene kasımda oldum ve inanılmaz ağır geçirdim,bağışıklığı yüksek bir insan değilim,makinaya bağlanmama ramak kalmıştı).
Doktorla konuştum dedi ki 5.gün git şuan gidersen çıkmayabilir.5 gün evden çıkmadım 5.gün teste gittim ve negatif çıktı.Hiç bir belirtim vs de olmadı.
3.aşımı bu olaydan tam tamına 20 gün önce yaptırmıştım.Sporun S sini yapmıyorum,yapamıyorum bazı problemlerden dolayı.Sağlıklı beslenme desen maalesef yok keşke olsa.
Beni o kadar ağız ağıza olmama rağmen koruyan şey 3.doz aşımı olmam,ve henüz üzerinden 20 gün geçmesiydi.Ha birde belki coronayı daha önce geçirmiş olmamda etkili olabilir.
Buda benden size ufak bir covid19 tecrübe bilgisi :)
Herkese sağlıklı günler diliyorum.
Covid'i etkisi yüksekken geçirmiş olan ve bununla birlikte aşılarının tam olması sonucunda vücudunun ürettiği antikor oranın oldukça yüksek olmalı teorikte.
Antikor baktırdın mı hiç ?
Sabit fikirli, benim dediğim doğru kafasındaki insanlarla tartışmak,hakikati anlatmaya çalışmak değimi yerinde ipe un sermek gibi.Karşılıklı gereksiz gerilmenin anlamı yok. Başka bir açıdan yaklaşıcam volkana, araba konusunda da e60 için bedel tayfa,farzetki diyip dalga geçtiği herşeyi daha sonra kendi arabasına yaptı, yan sanayi m5 tampon, yan sanayi m5 jant,janta göre dar lastik gibi. Yadırgamıyorum kesinlikle,şuraya gelmeye çalışıyorum , sabit fikirli olmamalı , iki fikir grubu da birbirine saygı duymalı. Bu tarz hassas konularda iğneliyici yazılar karalamak insanları germekten başka bir şeye yaramaz.
Tespitine sağlık, kesinlikle katılıyorum.
MertSerhanÖ.
09-02-2022, 15:07
Covid'i etkisi yüksekken geçirmiş olan ve bununla birlikte aşılarının tam olması sonucunda vücudunun ürettiği antikor oranın oldukça yüksek olmalı teorikte.
Antikor baktırdın mı hiç ?
Direk hakiki corona olmuştum,öyle varyant falan değil öz hakiki covid:D O zaman covid sonrasında baktırmıştım 50'lerde çıkmıştı antikorum(değerler hastaneden hastaneye değişiyormuş tabi)Üzerine bide 3 adet biontech olunca bi kalkan oldu çok yüksek ihtimal.Geçen bi yerde okumuştum,covid olup 3 aşısı olanlar süper bağışık sınıfında adlandırılıyormuş.Tabii ki yinede kendimizi korumaya devam geçen olmadım diye hiç olmıcam anlamına gelmiyor.
Maske, mesafe ve hijyen hayat kurtarır.
Direk hakiki corona olmuştum,öyle varyant falan değil öz hakiki covid:D O zaman covid sonrasında baktırmıştım 50'lerde çıkmıştı antikorum(değerler hastaneden hastaneye değişiyormuş tabi)Üzerine bide 3 adet biontech olunca bi kalkan oldu çok yüksek ihtimal.Geçen bi yerde okumuştum,covid olup 3 aşısı olanlar süper bağışık sınıfında adlandırılıyormuş.Tabii ki yinede kendimizi korumaya devam geçen olmadım diye hiç olmıcam anlamına gelmiyor.
Aynen replica değil sen OEM Covid olduğun için bağışıklığının yüksek olması gerekiyor. Üstüne 3 doz OEM antifreeze ile korumaya almışsın :)
COVID geçirip 2 aşılı olanlar için diyordu o çalışma, şimdi 3 olmuştur yarın 4 olur :D
Şaka maka covidi aşı maşı yokken ben de 65'lik anam babam da çok şükür evde hafif atlattık. ondan sonra rahatlamıştım hele iki aşıdan sonra yaydım 3'ten sonra iyice saldım :hehe:
Valla harika tespit.Ağzınıza sağlık.
wolkanku
09-02-2022, 15:57
kısmen doğru.
m5 tamponu bedel tayfa sis farlı alır takar , ben kendi sis far peteğimi kendim yaparım, ( f30da da m3 tamponun sisli üretilmesine sebep olan ülkeyizdir herhalde, ızgaralar arkasından sırıtan iğrenç sis farları yine bedel edition. )
m5 jantlar replicaydı evet ancak orijinale en yakın olandı, bedel tayfa arkayı gidip 10,5 ofset et20 küsür takıyor, ben 9,5 et 15 olanı arayıp tarayıp taktım üstelik dar lastik değil aksine m6'nın lastik ölçüsü ile takıp daha da etli durmasını sağladım, 275 taban 520d için fazla olduğu için aynı etli duruşu korumaya çalışarak yine yüzdesel olarak fazlasını takıp 255 tabana geçtim o kısmı kaçırmışsın. bedel tayfa en genişini taktım, en dar yanaklısını taktım jant asfaltta gidiyor kafası yaşarken ben etli durmasının peşindeydim :)
bütününe baktığında bedel edition e60 ile yanyana koyduğunda alakası olmayan bir araç haline gelmişti keyifle bindim.
kesinlikle sabit fikirli olunmamalı , aksine fikir harmanı yapılmalı, yani beni yazdıklarıma gülmek yerine , ulan adam 2,5 senedir bu sayede bir şeyi başarmış, demek ki biz aşılarımızın üstüne bir de bu tarz bir beslenme-su alımı düzeni kursak covidsavar oluruz mantığını gütmek daha mantıklı olur gibi geliyor.
ama yok g.tü göbeği salmış emmiler
wolkanku
09-02-2022, 15:59
eksik kalmış,
ama yok g.tü göbei salmış emmiler burda gelmiş bilimin son neferi rolünü oynuyor ona gülüyorum mecburen.
Benim düşüncem bu covid in kime ne yapacağının halen belli olmadığı. Aşılı olup ağır da geçirebilir, aşısız olup hafif de geçirebilir veya tam tersi. Çevremde de buna örnek çok var. Aşılı, spor hocası olan bir yakınım, hiçbir hastalığı olmamasına rağmen vefat etti. Aşısız olan ev arkadaşlarımın 3ü de aynı anda covid oldu, hiçbirinde en ufak bir sorun olmadan atlattılar, aynı evde kalmama rağmen bana bulaşmadı. Hatta geçen bi tanesi bidaha covid oldu, gene bulaşmadı.
Çevremde aşılı olan bir kaç arkadaşım da aynı şekilde 2 kez üst üste covid oldu, bi diğer arkadaşım 3. Doz aşı olduktan 1 gün sonra covid çıktı.
Covid e yakalanmayan kendini şanslı hissedebilir, benim de aşım yok ve hiç yakalanmadım. Şanslı sayılırım. Bir kaç kez aşı olmaya niyetlendim fakat cesaret edemedim. Halihazırda en son uçaklarda yalnızca hes kodu uygulamasına dönülüp ertesi gün geri çekilmiş olması da bir nevi birşeylerin yanlış olduğunu ya da olmadığını ispatlar gibi düşünüyorum.
Herkes özgür, insanlar sevdiklerini kaybetmemek amacıyla tutunabilecekleri dal olan aşıya sarılıyor ve maske kullanmayı tamamen bırakıyor, ben maske mesafe temizlik kuralına sarıldım bu zamana kadar. Halen maske takmaya, mesafeyi korumaya dikkat ediyorum.
Umarım en kısa sürede çözümlenir ve şu lanet hastalıktan kurtuluruz.
Herkese geçmiş olsun :)
Sonunda bizi de buldu lanet olasıca
Hem de öyle bir zamanda buldu ki, cuma günü 20lik diş ameliyatının dikişlerinin alınması lazım, dün akşama doğru gelen bel-bacak ağrısı ve iç titretmeli 38 +\- 0.3 ateş ölçünce, diş hekimimi de riske atmayayım diye test verdim ve gece 3te gelen bildirimle pozitif olduğumu öğrendim.
6 haftalık oğlum Pazar günü ateşlenmişti, muhtemelen virüs bir süredir aramızda; önce onu etkiledi.
Merak edenler için 2 doz biontech üzerine nasıl olsa hatırlatma dozu diye 3. Yü sinovac olarak kokteyllemiştim.
Yukarıda yazdığım semptomlar bugün yok, bugün ise yeni yeni biraz boğaz ağrısı oluştu.
İnşallah oğlum atlatmıştır ve inşallah ben de filyasyon sürem bittiğinde dikişlerimi aldırmak için gecikmiş olmam.
Herkese geçmiş olsun.
Hem de öyle bir zamanda buldu ki, cuma günü 20lik diş ameliyatının dikişlerinin alınması lazım, dün akşama doğru gelen bel-bacak ağrısı ve iç titretmeli 38 +\- 0.3 ateş ölçünce, diş hekimimi de riske atmayayım diye test verdim ve gece 3te gelen bildirimle pozitif olduğumu öğrendim.
6 haftalık oğlum Pazar günü ateşlenmişti, muhtemelen virüs bir süredir aramızda; önce onu etkiledi.
Merak edenler için 2 doz biontech üzerine nasıl olsa hatırlatma dozu diye 3. Yü sinovac olarak kokteyllemiştim.
Yukarıda yazdığım semptomlar bugün yok, bugün ise yeni yeni biraz boğaz ağrısı oluştu.
İnşallah oğlum atlatmıştır ve inşallah ben de filyasyon sürem bittiğinde dikişlerimi aldırmak için gecikmiş olmam.
Herkese geçmiş olsun.
Çok geçmiş olsun umarım sizde ailenizde bir an evvel atlatırsınız.
MertSerhanÖ.
09-02-2022, 22:46
Aynen replica değil sen OEM Covid olduğun için bağışıklığının yüksek olması gerekiyor. Üstüne 3 doz OEM antifreeze ile korumaya almışsın :)
ahaha aynen abi,kendimi tam olarak böyle hissediyorum:)
https://youtu.be/-gdskPcQTq0
COVID geçirip 2 aşılı olanlar için diyordu o çalışma, şimdi 3 olmuştur yarın 4 olur :D
Şaka maka covidi aşı maşı yokken ben de 65'lik anam babam da çok şükür evde hafif atlattık. ondan sonra rahatlamıştım hele iki aşıdan sonra yaydım 3'ten sonra iyice saldım :hehe:
yok ya ben salamıyorum,cidden olmuyor yani hala cebimde kolonya ile geziyorum :D
MertSerhanÖ.
09-02-2022, 23:17
drago çok geçmiş olsun.Zamanlama gerçekten berbat olmuş.Umarım en kısa zamanda atlatırsınız.
Herkese geçmiş olsun.
Dişçiden kapma olasılığın yüksek olabilir.
Ben de implant yaptırdım geçen ay. Odada işlemi yapan dr dahil 5 kişi vardı (inturn fln). Her ne kadar maskeli de olsa sıkıntılı.
Artık kendimi sıkmaktan mı yoksa cerrahi müdahaleden mi bilmiyorum ertesi gün bi halsizlik çöktü. 3 gün sonrasına da 3.doz aşı randevum vardı. Dedim aşı olmadan bi test yaptırayım covid isek boşuna aşı olmayalımi neyse negatif çıktık da kurtulduk şimdilik. ( Dişçiler bu dönemde sıkıntı sanki biraz )
bu zamana kadar iyi kaçtık ama sonunda biz de yakalandık
pazar günü eşim test verdi pozitif (cumadan beri faranjit gibiydi)
pazartesi hızlı kitte pozitif çıktım, sonra hastanede negatif çıktım
bende hiç birşey olmadı, eşimde birkaç gün faranjit gibi ve hafif halsizlikle geçti
evde herhangi bir izolasyon önlemi almadık, ikimizde de 3 doz biontech var
bu zamana kadar iyi kaçtık ama sonunda biz de yakalandık
pazar günü eşim test verdi pozitif (cumadan beri faranjit gibiydi)
pazartesi hızlı kitte pozitif çıktım, sonra hastanede negatif çıktım
bende hiç birşey olmadı, eşimde birkaç gün faranjit gibi ve hafif halsizlikle geçti
evde herhangi bir izolasyon önlemi almadık, ikimizde de 3 doz biontech var
çok gemiş olsun, eğer hızlı kit ile pozitif çıktıysanız hastane çıkan negatif sonuç yalancı sonuçtur %99, ya test başarısız olmuştur yada arada geçen süre tam iyileşmenize denk gelen süreye denk gelmiştir, yalancı negatif oranı oldukça yüksek ama yalancı pozitif çok ciddi şekilde düşük.
umarım en hızlı şekilde atlatırsınız,geçmiş olsun
Herkese geçmiş olsun.
Zamanlama çok tatsız olmuş.
En büyük korkum zaten çocuklar. 2 yaşında kızım var haliyle aşı olamıyor.
Haftaiçi komple tesiste konaklayıp Cuma günleri eve gidiyorum.
Pazartesi - Çarşamba - Cuma mütemadiyen test oluyorum. Cuma günleri eve giderken yanıma hızlı test kitini alıp eve girmeden bahçede bir daha test yapıyorum ve eve öyle giriyorum.
Bizim test kitleri bunlar. Hiç şaşmadı şuana kadar. AG pozitif ise PCR'da banko pozitif geliyor. Hatta ben AG test'e daha bir güvenir oldum PCR'a kıyasla.
https://roche63-h.assetsadobe2.com/is/image/content/dam/diagnostics/Blueprint/en/products/cps/sars-cov-2-rapid-antigen-test/cps-sars-cov-2-rapid-antigen-test-kit-v4.jpg?scl=1&fit=crop,1
Herkese iyi dilekleri için teşekkürler
Kahn23 diş hekimimden olacağını pek düşünmüyorum zira Cuma akşamüstü gerçekleşen operasyondan sonra kayınpederlere geçmiştik; kendisi de bir sonraki Pazartesi başka bir konudan operasyon geçirmesi gerektiği için test istediler ve Pazar günü pozitif çıktı. Kronik rahatsızlıkları olmasına rağmen çok şükür sıfır belirti.
Yani 40 saat içerisinde ben alıp enfekte olup da bulaştıramam diye düşünüyorum, ama risk konusunda sana katılıyorum tabii ki.
Zamanlama çok tatsız olmuş.
Maalesef,
Çölde su arasam ütü bulurum, voltranı oluştursak g.tü olurum durumu
Bu kitleri nereden temin edebiliriz, fiyatları nedir peki?
Eşim 3.doz biontech olduktan sonra pozitif çıktı. İlk önce aşının yan etkisidir dedik ama antigen testide (gerçekten hayat kurtarıcı) pozitif çıkınca gidip pcr verdik.
Aynı evdeyiz, birbirimize izolasyon uygulamadık, evde hiç dikkat etmedik ama bana bulaşmadı. Geçen seneden 2 doz sinovac'ım var sadece. Onunda bir etkisi kalmamıştır zaten. Zira maşallah babamında sayısız teması var ama oda aynı. Bu pislik hastalık neye göre bulaşıyor gerçekten çok merak ediyorum.
Herkese iyi dilekleri için teşekkürler
Kahn23 diş hekimimden olacağını pek düşünmüyorum zira Cuma akşamüstü gerçekleşen operasyondan sonra kayınpederlere geçmiştik; kendisi de bir sonraki Pazartesi başka bir konudan operasyon geçirmesi gerektiği için test istediler ve Pazar günü pozitif çıktı. Kronik rahatsızlıkları olmasına rağmen çok şükür sıfır belirti.
Yani 40 saat içerisinde ben alıp enfekte olup da bulaştıramam diye düşünüyorum, ama risk konusunda sana katılıyorum tabii ki.
Yaklaşık kuluçka süresi 72 saat bildiğim kadarıyla. Yani enfekte olsanız dahi 72 saatten önce negatif / pozitif sağlıklı bir sonuç alınmıyor. Ama aramızda tıp çalışanları var 72 saat konusunda daha net bilgi verebilirler.
Maalesef,
Bizim sağlık ekibine sorayım PM atarım. Bulk olarak laındığı için bireysel kullanıma istinaden çok ucuza alıyoruzdur muhtemelen.
Bizim sağlık ekibine sorayım PM atarım. Bulk olarak laındığı için bireysel kullanıma istinaden çok ucuza alıyoruzdur muhtemelen.
mahsuru yok ise rica etsem buradanda paylaşabilirmisiniz, birçok forumdaşımız için can kurtaran olabilir bence evde bulunması güzel bir ürün,
şahsen abartılı bir fiyat değil ise ben muhakak alıyor olacağım.
Maalesef,
mahsuru yok ise rica etsem buradanda paylaşabilirmisiniz, birçok forumdaşımız için can kurtaran olabilir bence evde bulunması güzel bir ürün,
şahsen abartılı bir fiyat değil ise ben muhakak alıyor olacağım.
Şimdi konuştum ekiple ve satın alma departanı ile.
Biz satın almıyormuşuz bu kitleri. İsmini şuan buraya yazamayacağım firmanın sahibi tarafından bize bunlar hediye ediliyormuş. Bu firma sahibi ile bizim farklı bir iş / hayat ortaklığımız var. Biraz bakındım internette ama satan vs bir kurum bulamadım.
SARS-CoV-2 Hızlı Antijen Testi (https://diagnostics.roche.com/tr/tr/products/params/sars-cov-2-rapid-antigen-test.html)
Link üzerinden Roche ile iletişime geçip sorabilirsiniz diye düşünüyorum.
Az önce iş yerinde bir arkadaş 40'lı yaşlarda yakınının kötü haberini aldı.
Adam covid geçiriyor, 1 hafta kadar tedavi oluyor, sonunda negatife dönüyor ama akciğerde hasar bırakmış, doktor yakınları da "gel hastaneye yatıralım, yatman lazım" diyor, adamcağız da "tamam eşyalarımı alayım geleyim" diyor, eve gidip eşyaları alıp otoparka gelirken akciğerde oluşan pıhtı beyne atmış.
Covidi de zar zor atlatmış bu arada... Tam geçti diye sevinirlerken durum bu.
Sonunda arkadaşın isyan ettiği ise şu oldu;
"Aşı yaptırmamışmış, ne demek ya ben bu insanları anlamıyorum" dedi. Aşı olmamış adam.
Sakın ha olmayın, aman ha... Aşı öldürür... Deney sıvısı ya pardon.
Zımba gibi geçirmiş adam, anlatmaya gerek yok, görüyorsunuz.
Ha sonuna ekleyecektim.
Nasıl olsa Omicron etkisini kaybetti, hani ne oldu deniliyor ya... Aha işte, ne oldu, ne oluyor, görüyoruz.
Aşısızlar hala tehlikede.
Onlar her ne kadar aşı olanların öleceğini iddia etse de :)
Ne hikmetse kendileri gidiyor çatır çatır.
Bu aşı muhabbeti de Motul yağ gibi.
Araba kol çıkardı çünkü motul yağ kullanmadı gibi bir saçmalık
Sen sağlığına dikkat etme, yanlış beslen, sigara iç üstüne aşı olma sonra covidden hayatını kaybedince bak aşı olmadı...
Sağlık sektörü aşı konusunu bahane olarak kullanıyor bana kalırsa. Ölen insanların hemen hepsini aşısız diye suçluyorlar. Onlar için açık kapı burası çünkü
Aşı olun dendi olduk ama konunun aşı ile birebir hiç bir zaman bağlantısı olmayacak bence
Aşılı insanlar da hayatını kaybetti görüyoruz. Aşı bir işe yarıyor olabilir ama yalnızca, en fazla bir işe yarıyordur
insanoğlu şimdiye kadar hiç bir virüsü yenememiş...
Herkes önce kendi sağlığına ve temizliğine dikkat edecek. Aşı da yararsa belki yarar %1 ihtimal de olsa denemeye değer
Hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin
8.000rpm
11-02-2022, 13:37
haydar dümen rahmetli olmuş arkadaşlar
covid sebebiyleymiş
hanım biraz rahatsız diye gidip hastaneye 250 gayme verip test oldu sonuç negatif. covirginliğe devamke.
3 doz asili 2 arkadasim omnicron oldu, sadece 2 gunde atlattilar, sonrasi karantina. Asi olmayan/erteleyen duzenli spor yapan, 32 yasindaki arkadasim da 39 derece'de yataklara dustu, hala post-covid etkisi var.
Asi 100% guvenli mi -belki degil ama covidin oldurme riski, asidan daha fazla o yuzden degil 4, 50. dozuda yapicaksiniz deseler, kosa kosa gider yaptiririm. Evde kalin, tek basiniza yururken dahil maskenizi takin deseler, hadi ordan derim ama.
orkuteren
11-02-2022, 23:42
1 doz sinovac 3 doz biontech aşılı pandeminin en başından beri covid yoğun bakımda hemşire olarak çalışan birinci gün boğaz ağrısı şikayeti, iki ve üçüncü gün halsizlik ve eklem ağrısı şikayeti üzerine sürüntü örneği aldım ve sonuç beklediğim gibi pozitif çıktı ve viral yük çok ciddi yüksek seviyede idi. Tabi bu pozitif sonucu belirtilerin 4. Gününde aldık. Salı gününden beri gayet iyi çok şükür bir sorunumuz kalmadı. Bende ise 1 doz sinovac 2 doz biontech ve geçen sene geçirilmiş 1 pozitiflik var bende ise sadece 2 gün halsizlik ve devam eden burun akıntısı mevcut.
MertSerhanÖ.
12-02-2022, 01:33
1 doz sinovac 3 doz biontech aşılı pandeminin en başından beri covid yoğun bakımda hemşire olarak çalışan birinci gün boğaz ağrısı şikayeti, iki ve üçüncü gün halsizlik ve eklem ağrısı şikayeti üzerine sürüntü örneği aldım ve sonuç beklediğim gibi pozitif çıktı ve viral yük çok ciddi yüksek seviyede idi. Tabi bu pozitif sonucu belirtilerin 4. Gününde aldık. Salı gününden beri gayet iyi çok şükür bir sorunumuz kalmadı. Bende ise 1 doz sinovac 2 doz biontech ve geçen sene geçirilmiş 1 pozitiflik var bende ise sadece 2 gün halsizlik ve devam eden burun akıntısı mevcut.
Abi geçmiş olsun,hafif atlatmanıza sevindim
Arkadaşlar hastalık geçiren herkese geçmiş olsun diliyorum
2 Doz Biontec aşılıyım
İlk aşı ciddi anlamda yıktı beni
daha sonra 2. aşı randevumu aldım ve ertesi gun aşı olmadan pozitif cıktım
1.haftada iyileştim.
daha sonra 2.doz aşı zamanım gelince biontec aşı oldum
ve sonra yıne cıddı anlamda evde yattım 2-3 gun kadar cok etkıledı
sımdı 3.doz geldı sızce ne yapmalıyım ? bıontec devam mı yoksa sınovac mı ?
MertSerhanÖ.
12-02-2022, 11:32
2 Doz Biontec aşılıyım
1.haftada iyileştim.
bence kesinlikle biontech olmalı.Sinovac hakikaten tuzlu su. O kadar stresini çekmişsin olmuşken yine biontech ol bari diğerlerini çektiğine değsin abi.
2 Doz Biontec aşılıyım
1.haftada iyileştim.
Bende 2. ve 3. dozda yan etki yaşadım abi. 2. dozun yan etkisi 1 günde geçmişti. 3. dozun yan etkisi 2-3 gün sürdü ve daha ağır geçmişti. (Biontech)
Babam 3 dozda da yan etki yaşamadı mesela o da var. Tamamen bünye ile alakalı sanırım.
burkaykalyon
14-02-2022, 10:04
Aramızda benim gibi hiç test yaptırmamış olan var mı? Kime söylediysem oha diyor. Merak ettim benim gibi numunelikler var mı diye. :)
Semptom da fark etmedim hiç bu süreçte(3 yıldır). 2 doz biontech aşılama haricinde Covid ile ilgili herhangi bir oluşumdan bir haber geziyorum. Önlemlerimi alarak tabi ki.
Süper taşıyıcı mıyım ulan ben? :soru:
ardicli2000
14-02-2022, 10:17
Bu aşı muhabbeti de Motul yağ gibi.
Araba kol çıkardı çünkü motul yağ kullanmadı gibi bir saçmalık
Sen sağlığına dikkat etme, yanlış beslen, sigara iç üstüne aşı olma sonra covidden hayatını kaybedince bak aşı olmadı...
Sağlık sektörü aşı konusunu bahane olarak kullanıyor bana kalırsa. Ölen insanların hemen hepsini aşısız diye suçluyorlar. Onlar için açık kapı burası çünkü
Aşı olun dendi olduk ama konunun aşı ile birebir hiç bir zaman bağlantısı olmayacak bence
Aşılı insanlar da hayatını kaybetti görüyoruz. Aşı bir işe yarıyor olabilir ama yalnızca, en fazla bir işe yarıyordur
insanoğlu şimdiye kadar hiç bir virüsü yenememiş...
Herkes önce kendi sağlığına ve temizliğine dikkat edecek. Aşı da yararsa belki yarar %1 ihtimal de olsa denemeye değer
Hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin
3 yaşında akrabamız yoğun bakımda. O da kesin sigara alkol gece hayatına bulaşmıştır...
8.000rpm
14-02-2022, 10:40
perşembe günü bir eskilerden bir aktörümüz geldi şirkete , isim vermek istemiyorum şimdi uygun olmaz
1,5 saat toplantı yaptı bizim bir arkadaş ile
tabi ne maske var ne bişey
meğer abimiz covid'miş haberi de yokmuş
cuma günü haber verdi ben pozitifim diye
toplantı yaptığı kişi de cumartesi aldı pozitifini
biz de cuma beraber yemek yedik bu arkadaşla
ben de şimdi bekliyorum , akşam teste gidicem yine büyük ihtimalle
Aramızda benim gibi hiç test yaptırmamış olan var mı? Kime söylediysem oha diyor. Merak ettim benim gibi numunelikler var mı diye. :)
Semptom da fark etmedim hiç bu süreçte(3 yıldır). 2 doz biontech aşılama haricinde Covid ile ilgili herhangi bir oluşumdan bir haber geziyorum. Önlemlerimi alarak tabi ki.
Ben varım kanka, ne bi belirti yaşadım ne başka bişey. 3 doz biontech in 2 sinde yan etki yaşadım sadece o kadar. Halbuki öyle aman aman portakal kivi falan da tüketmem aslında :D
3 yaşında akrabamız yoğun bakımda. O da kesin sigara alkol gece hayatına bulaşmıştır...
83 yaşında dedem covid atlattı. Dert keder alkol madde hepsi var aşı yok...
Bunu hiç bir zaman anlayamayacaklar. Ya da anlamak istemeyecekler, işlerine gelmiyor.
Bak, maske muhabbetinde bir tanesi lafı yiyince bastı gitti :)
Zorunluluklar haricinde ben de "ulan?" diye hiç yaptırmadım sanıyorum.
1-2 sefer üşütüyor gibi oldum. Bir ara çalıştığım yerde 3 gün burnum akar ve geniz tıkalı şekilde gezindim. Doktor da yalnızca ilaç tedavisi verdi, teste git falan dediler, yahu dedim semptom yok bir şey yok, ne gideceğim dedim, maskemi taktım takıldım öyle.
Bu arada ta başta 2 Sinovac + 2 Biontech ve bir aylık hatırlatma dozu var.
Hadi ben böyleyim, hanım ve çocuk da mı böyle?
Çünkü ben bünyeme de biraz güveniyorum, zehirlenmem etmem, başkasına bilmemne dokunur, ben tınlamam falan filan atıyorum. Ama diğerleri öyle değil, demek ki büyük bir şans eseri böyle gidiyoruz herhalde :)
Geçende kayınbirader pozitif çıktı mesela, 1 hafta evde durdu ama tek belirtisi burun akıntısı idi. Ne baş ağrısı ne sırt ağrısı, ne ateş, hiç bir şey yok. 3 doz aşılı kendisi.
Ancak bunun garantisi, şusu busu yok. Vitaminle portakalla olmuyor. İşe yarayanlar olmuş olabilir, ama tekrar yazıyorum, garantisi yok. Her bünye her vücut farklı. Altta yatan rahatsızlık olabilir, alerji bilmemne olabilir, her şey olabilir, o yüzden bilmeden etmeden, subjektif yorumlarla "ama bilmemne de bilmemne oldu" şeklinde gitmemek gerekiyor. Bunu anlatamadık.
Covid geçirdikten sonra, akciğerde hasar, pıhtı gibi etki bırakmış diye bir test yada kontrol gibi bir durum var mı? Yada bizim gidip kontrol ettirmemiz gerekiyor mu?
pcr ben de daha hiç olmadım. 3 doz aşı var
8.000rpm
14-02-2022, 17:00
covirgin gibi testvirgin de var mı yeni nesil tanımlamalarda? ya da pcrvirgin?
yani "burnuna sokulmamış"
:):):):)
Covid geçirdikten sonra, akciğerde hasar, pıhtı gibi etki bırakmış diye bir test yada kontrol gibi bir durum var mı? Yada bizim gidip kontrol ettirmemiz gerekiyor mu?
Tomografi çektirebilirsiniz
CloudGrey
15-02-2022, 12:16
evvvvet :D
ilk vaka ile birlikte 2 yıl 2 ay 14gündür kendimi koruyordum taki bugüne kadar :D
nihayet bende kaptım , nasıl oldu nasıl geçti zerre fikrim yok.
tabi 4 aşı ( 2 sinovac , 2 biontech ) aşının etkisi ile çok hafif geçiyorum, sadece adım pozitif.
tat koku var ama ağzımda sanki çok sigara içmişim gibi durum var ağzımın içinde
eklem ağrısı 10/1
öksürük 10/1
ateş 10/0
şimdilik bir hafta yatış :) bol bol portakal greyfurt
bu arada hastanededa sürünmek isteyen için şu testleride buraya bırakayım.
ben eve 3-5 tane almış zamanında dursun diye, bugün bunlardan öğrendim pozitif oldumu.
Novacheck Hızlı Test Antijen Kiti Fiyatı ve Ozellikleri - GittiGidiyor (https://www.gittigidiyor.com/kozmetik-kisisel-bakim/novacheck-hizli-test-antijen-kiti_pdp_766472736)
ilk vaka ile birlikte 2 yıl 2 ay 14gündür kendimi koruyordum taki bugüne kadar :D
tabi 4 aşı ( 2 sinovac , 2 biontech ) aşının etkisi ile çok hafif geçiyorum, sadece adım pozitif.
eklem ağrısı 10/1
öksürük 10/1
ateş 10/0
ben eve 3-5 tane almış zamanında dursun diye, bugün bunlardan öğrendim pozitif oldumu.
Novacheck Hızlı Test Antijen Kiti Fiyatı ve Ozellikleri - GittiGidiyor (https://www.gittigidiyor.com/kozmetik-kisisel-bakim/novacheck-hizli-test-antijen-kiti_pdp_766472736)
Kivi ve sporu ihmal etme.
Geçmiş olsun..
Ben de dün işyerinde son 1 saatte yamuldum, gündüz boğazım gıdıklanıyordu, bol bol sprey yaptım, pastil falan aldım. Gün içinde o geçti, ne olur ne olmaz diye bir de nurofen aldım. Tam çıkışta halsizlik çöktü, çıktığımda titriyordum, tabi eve gelene kadar ateşim de çıktı o arada. Asansör bozuk, 7 kat çıktım, iyice geberdim, herhalde tansiyon falan saçmaladı, bi çıkardım rahatladım :D
Parol alıp koydum kafayı, geceye doğru kendime geldim, bugün tedbiren işe gitmeyeyim dedim, tabi pozitif çıkma ihtimalime karşı hanım çocuğu da okula göndermedi, dinlenirim diyordum biraz ama kaldım öyle. Sabahtan da teste gittim, bakalım, şu an neredeyse hiç bir şeyim yok ama pozitif çıkarsam komik olacak. Çok büyük ihtimalle üşüttüm de işte... Bakalım.
Sambucol alıp duruyorum, portakal da varmış evde ona da abandım, arada da yatakta ter atıyorum, güzel oluyor :)
eklem ağrısı 10/1
öksürük 10/1
ateş 10/0
geçmiş olsun bayaaa da dayanmıştın :)
CloudGrey
15-02-2022, 16:08
geçmiş olsun bayaaa da dayanmıştın :)
illaki yakalanıcaktık abi :)
neyseli çözümlerinin daha kolay olduğu dönemlere denk geldik...
herkes bu ara dikkatli olsun...
kimse ile 1 metre yakına yanaşmam elimde full kolonya maske gezerim , genede denk geldik..
Bende bu hafta yine bilen çıkmadı :D
Geçende yazdığım, işyerindeki arkadaşın tanıdık yoğun bakımda halen, ümitsizler ama bekliyorlar işte yine de bi ihtimal güzel haber gelir Allahtan ümit kesilmez diye.
Bugün başka bir tanıdığı-yakını her neyse aradı, o da aşısız, öksürük falan filan bir şeyler başlamış, ağırlaşmış ama doktora bile gitmeye niyeti yok adamın.
Kadıncağız telefonda çıldırdı, yahu siz manyak mısınız, mal mısınız, neyi ispat etmeye çalışıyorsunuz, hadi aşını olmadın bari doktora git, hasta mısın sen, bak arkadaşımı yoğun bakımda bekliyoruz öyle diye 2 saat laf anlatmaya çalıştı.
Adam sıkıntı yaşıyor, ölüp gidecek, doktora bile gitmiyor hala ya baksanıza?
Sonra da diyorsunuz ki, aşı olmayan olmasın, olan olsun, saygı duyun.
Bir arkadaşım vardı böyle, aşıyı geçtim, ilaca karşıydı adam, grip olur 10 gün beklerdi öyle mal mal, ulan tıp çaresini bulmuş, İslami açıdan bak, Allah çaresini vermiş, her şekilde düzgün mantıklı bakabilirsin olaya, ama yok, ilaç karşıtıydı adam, niye? belli değil :) Aşıdaki gibi saçma sapan hikayeler... Zararlıymış da şuymuş buymuş. Portakal, vitamin falan da yemez içmezdi, bekle ki iyileşsin :D
KaradumanBerke
16-02-2022, 13:12
Geçende yazdığım, işyerindeki arkadaşın tanıdık yoğun bakımda halen, ümitsizler ama bekliyorlar işte yine de bi ihtimal güzel haber gelir Allahtan ümit kesilmez diye.
Bugün başka bir tanıdığı-yakını her neyse aradı, o da aşısız, öksürük falan filan bir şeyler başlamış, ağırlaşmış ama doktora bile gitmeye niyeti yok adamın.
Kadıncağız telefonda çıldırdı, yahu siz manyak mısınız, mal mısınız, neyi ispat etmeye çalışıyorsunuz, hadi aşını olmadın bari doktora git, hasta mısın sen, bak arkadaşımı yoğun bakımda bekliyoruz öyle diye 2 saat laf anlatmaya çalıştı.
Bir arkadaşım vardı böyle, aşıyı geçtim, ilaca karşıydı adam, grip olur 10 gün beklerdi öyle mal mal, ulan tıp çaresini bulmuş, İslami açıdan bak, Allah çaresini vermiş, her şekilde düzgün mantıklı bakabilirsin olaya, ama yok, ilaç karşıtıydı adam, niye? belli değil :) Aşıdaki gibi saçma sapan hikayeler... Zararlıymış da şuymuş buymuş. Portakal, vitamin falan da yemez içmezdi, bekle ki iyileşsin :D
Abi maalesef ki bu düşüncede olan kişilerden biri babam. Hoş o vitamin ve meyvesini her zaman düzenli alır yer. :D ocağın 3. haftasında hasta oldu 1 hafta evden çıkmasa da diretti teste gitmemek için. Ocağın 26 sında bende de belirtiler olunca teste gittim ve sonuç 8 testi negatif atlatabilmişken 9. pozitif çıktı neyse ki o da ikna oldu artık bu kadar dik başlı olunmamasına çünkü ben 3 gün ağrı çekip toparladım ama babam daha yeni kendine gelebildi. Evet herkesin kararına saygı duymak lazım ama bilinen ve görülen gerçekler için neden bu kadar katılar halen anlamış değilim. Hee sorsan neden yaptırmıyorsun aşıyı diye hayatta bizi öldürecekler vs. gibi komplo teorilerinden bahsetmez ama ben olmuyorum istemiyorum derdi.
8.000rpm
17-02-2022, 09:31
hastanelerde birkaç gün grev var arkadaşlar
kendinize dikkat edin
Doktora gitmemek ayrı,aşı olmamak ayrı. Aşı olup bana bişey olmaz yaaa diye dolanıp problemli şekilde atlatan da var.
Şu genellemeyi keşke geçsek artık.
Yav heralde, işin uç noktasını anlatmaya çalışıyorum :)
Neyse, konuştuk konuştuk, bizi de buldu sonunda. Geçenlerde beni teğet geçti diyordum. Pazar günü çocuk bi ateşlendi etti, üşüttü herhalde dedik, geceki durumuna göre doktora gidelim diyorduk, geceyi tertemiz geçirdi, ertesi gün hiç bir şey yok. Pazartesi ise iş çıkışı ben kötü oldum eve zor attım kendimi, ilaç falan aldım Salı işe gitmedim dinlendim ama baya kendime geldim. Her ihtimale karşı teste gittim negatif çıktım oh dedim. O arada hanım hastalandı, üşüttü gibi burnu akıyor falan filan, başka bir şey yok, yine de bi teste gideyim dedi dün, bu sabah pozitif.
Ancak 2 gündür sıkıntısı yoktu çok şükür, bugün tat gitti biraz dedi, biraz da halsizlik çöktü. Yine de iyiyim diyor. İnşallah böyle geçer gider. Bana işe gitmek serbest ama işyerindekiler huylandı tabi, ben de izin aldım.. Pazar tekrar teste gidip Pazartesi müdüre gönderip ona göre işe gideceğim :)
Bu arada bir arkadaşlar da ailece yamuldu, onlar daha sıkıntılı geçiriyor gibi görünüyor.
Bahsi geçen herkes aşılı. Herkes değişik modda. Rapor mapor bir şeyler kasayım diyordum, doktorlar yarın grevde olacak sanıyorum. İnşallah ihtiyaç olmaz. Bende de durup durup dönmez inşallah.
ardicli2000
18-02-2022, 19:25
eklem ağrısı 10/1
öksürük 10/1
ateş 10/0
Bugün yaptırdığım testle ben de pozitif olduğumu öğrendim.
2-3 gündür boğaz ağrım vardı. Bu sabah ses gitmeye başladı ağrı şiddetlendi kas ağrıları başladı.
3 doz Biontech aşılıyım. Şimdilik evde dinleniyorum. yattıkça iyi geliyor.
CloudGrey
18-02-2022, 20:01
Bugün yaptırdığım testle ben de pozitif olduğumu öğrendim.
2-3 gündür boğaz ağrım vardı. Bu sabah ses gitmeye başladı ağrı şiddetlendi kas ağrıları başladı.
3 doz Biontech aşılıyım. Şimdilik evde dinleniyorum. yattıkça iyi geliyor.
valla benden bundan ağır grip geçirdiğim zamanları bilirim.
aşı sayesinde gerçekten "non-covid" tribiyle geziyorum , benim şuan belirtiler başlayalı 5. test yaptırıp pozitif çıkalı 3. günüm.
hiçbirşeyim yok :D
ardicli2000
19-02-2022, 19:01
valla benden bundan ağır grip geçirdiğim zamanları bilirim.
aşı sayesinde gerçekten "non-covid" tribiyle geziyorum , benim şuan belirtiler başlayalı 5. test yaptırıp pozitif çıkalı 3. günüm.
hiçbirşeyim yok :D
Bugün çok daha iyiyim. Arada başım ağırıyor o kadar. Öksürük sabahtan vardı azaldı. Yatıp dinlenmek istiyor bazen vücut ben de yatıyorum. 3. güne bir şeyim kalmaz gibime geliyor inş.
CloudGrey
19-02-2022, 22:51
Bugün çok daha iyiyim. Arada başım ağırıyor o kadar. Öksürük sabahtan vardı azaldı. Yatıp dinlenmek istiyor bazen vücut ben de yatıyorum. 3. güne bir şeyim kalmaz gibime geliyor inş.
insana bir dert yaratmıyor ama negatife dönmek bazen zor olabiliyor.
arkadaşımın aynı bizim gibi hiç bişeyi yoktu ama 20 gün boyunca 5 tane test verdi hepsi pozitifti.
ama onun 3. dozu yoktu.
MertSerhanÖ.
19-02-2022, 23:04
benim anlayamadığım şuan çevremde herkes gerçekten aşırı hafif atlatıyor.Evet vaka sayısı arttı fakat ağır hasta sayısı eskiye oranla düşük diye biliyorum.
E abi peki ölüm nasıl 300 e çıktı?Bu ölenlerin hepsi mi aşısız ve yaşlı?Burda kafam karışıyor biraz.Tam diyorum oh be rahatlıyor artık biraz,sıradan bir grip virüsü gibi olacak sanırım ama ölüme bi bakıyorum hop başa sarıp büzüklüyorum yine.
AhmetKadir
20-02-2022, 07:31
insana bir dert yaratmıyor ama negatife dönmek bazen zor olabiliyor.
arkadaşımın aynı bizim gibi hiç bişeyi yoktu ama 20 gün boyunca 5 tane test verdi hepsi pozitifti.
ama onun 3. dozu yoktu.
negatife dönmemenin 3.doz aşı ile bağlantısı nedir?
onn_dear
20-02-2022, 07:44
Yakın zamanda açık alanlarda maske zorunluluğu kalkacak gibi görünüyor.
MertSerhanÖ.
20-02-2022, 10:20
tertemiz 3-4 aydır açık alanda kimse maske takmıyor ki zaten:D Polisler vs dahil:D
Öyle bir zorunluluk mu kaldı ?
ardicli2000
20-02-2022, 14:48
karantinadayım ama çıksam kim ne soracak. en fazla avm ye gidemem. ama işe istesem gideirm yolda çeviren soran yok ki...
CloudGrey
20-02-2022, 14:49
negatife dönmemenin 3.doz aşı ile bağlantısı nedir?
ne bilim ?
aramızdaki farkı yazdım.
ben salı günü negatif çıkarsam 4 doz aşı ile 1 haftada negatife döndüm olacak.
o 2 doz ile 20 günde dönemedi , kıstas ettimiz olay bu
ne bilim ?
aramızdaki farkı yazdım.
ben salı günü negatif çıkarsam 4 doz aşı ile 1 haftada negatife döndüm olacak.
o 2 doz ile 20 günde dönemedi , kıstas ettimiz olay bu
E adam 2 doz olmuş işte, her ay covid olmamak için aşı mı olmak gerekiyor ? Ya da covid oldun negatife dönebilmek için aşı mı olmalıyız? Böyle baktığımızda aşısız olsaydı hiç negatife dönemeyecekti gibi mi düşünüyorsunuz?
sportwagon
20-02-2022, 20:13
Eşim 2 doz ben 3 diz biontech asi olduk...2 gün önce aynı anda aynı bulgularla( sırt ağrısı,öksürük, yorgunluk) test olduk o pozitif ben negatif çıktım 2 gündür bendeki şikayetler artmış durumda aynı evde o izole olmuş şekilde yaşıyoruz.. Nasıl oluyor anlam veremiyorum
Aynı şekilde dün test verdik hanım negatif ben pozitifim.sanirim her evden 1 gönüllü seçiliyor kimseyi uğraştırmayın kendi işinizi kendiniz görün diye:)
CloudGrey
20-02-2022, 22:59
E adam 2 doz olmuş işte, her ay covid olmamak için aşı mı olmak gerekiyor ? Ya da covid oldun negatife dönebilmek için aşı mı olmalıyız? Böyle baktığımızda aşısız olsaydı hiç negatife dönemeyecekti gibi mi düşünüyorsunuz?
sizde adam 2 doz aşı olunca hayatı boyunca artık korunuyormu sanıyorsunuz ?
Açık alanda maskeden ziyade, artık testleri yalnızca doktorlar isterse yaptırabileceğiz şeklinde bir model geleceği konuşuluyor. Yani doktor şüphe görürse test isteyecek, devlet hastaneleri bunu uygulamaya başladı ancak özelde parayı bastın mı yapıyorlardı, o da olmayacak anlaşılan.
Bu arada eşim Salı'dan beri pozitifti, iş yerindekiler huylanınca Pazar test yaptır, sonucunu al Pazartesi öyle gel dediler, bugün gittim sabahtan, hiç bir şikayet semptom vs de yok bu arada, ufak tefek burun tıkanıklığı harici... Benzer şekilde, semptom görmeyince yapmak istemediler, "işyerinden istediler ve eşim pozitif, karantinası bitmedi halen, Salı günü test yaptırmıştım negatif çıktı" falan deyince, doktor tamam erken yaptırmış olabilirsiniz, yapalım dedi. Öyle aldılar.
Eşim biraz daha belirgin ama çok hafif semptomlarla geçirdi çok şükür. Çünkü daha yeni amipli dizanteriden kurtulmuştu, korktum pozitif çıkınca. İkimizde de 3 aşı var.
İşin komiği, tat-koku pek gitmiyor deniliyordu, önceki akşam ikisi de gitti, ertesi gün ise geri geldi. İyileşmesine rağmen 2-3 hafta bu anlamda tat-koku gelmeyen oluyordu.
Ben de başında mıyım sonunda mıyım, neresinde pozitif çıktım hiç anlamadım. Pazartesi akşamı kötü olmuştum, o zaman dedim aha koronayım diye ama Salı günü kendime geldim ben de. Ondan beridir de neredeyse sıfır semptom, bakalım sonrasında ne olacak.
Keşke herkes böyle geçirse. Geçende arkadaşla konuşuyorduk, onlar da benzer şekilde geçirdi, hanımdan bahsedince o sırada, iyi iyi dedi güzel.. Sonra bi an durakladı, keşke babam da böyle bizler gibi geçirebilseydi dedi. Aşı maşı yokken babasını kaybetti eleman en pis zamanlardan birinde.