PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kombi arıza sorunlar çözüm yardım..

stlegal
07-04-2020, 09:14
Arkadaşlar işimin kalan zamanlarında kombi firmasının elektronik kartlarını tamir ediyorum hemen hemen hepimizin evinde kombi var ve sorunlar oluyor burdan sorunlarınızını çözmenize yardımcı olabiliceğimi düşünüyorum genelde kombiler ağırlıklı olarak kart arızası verir ve çözümüde çoğu zaman çok basittir.Eli lehim tutan herkes yapabilir.Elimden geldiği kadar boş zamanımda yardımcı olurum.

Arıza için kombi marka modeli arıza kodu ve detaylı arızanın ne olduğunu yazın..çözümünü yazıyım buradan..

CloudGrey
07-04-2020, 11:56
Arkadaşlar işimin kalan zamanlarında kombi firmasının elektronik kartlarını tamir ediyorum hemen hemen hepimizin evinde kombi var ve sorunlar oluyor burdan sorunlarınızını çözmenize yardımcı olabiliceğimi düşünüyorum genelde kombiler ağırlıklı olarak kart arızası verir ve çözümüde çoğu zaman çok basittir.Eli lehim tutan herkes yapabilir.Elimden geldiği kadar boş zamanımda yardımcı olurum.

Arıza için kombi marka modeli arıza kodu ve detaylı arızanın ne olduğunu yazın..çözümünü yazıyım buradan..

elektrikli termosifonda bu konuya dahilmi ?
beko bana topraklı hatta çalışmayan elektrikli termosifon sattı bağladık aletin ana kartı yandı dediler, 500 lira para daha istediler.

kaldırıp attim sıfır aleti sinirimden gittim bir daha aldım bu sefer demirdöküm...

stlegal
07-04-2020, 17:10
elektrikli termosifonda bu konuya dahilmi ?
beko bana topraklı hatta çalışmayan elektrikli termosifon sattı bağladık aletin ana kartı yandı dediler, 500 lira para daha istediler.

kaldırıp attim sıfır aleti sinirimden gittim bir daha aldım bu sefer demirdöküm...

kartın o kadar kolay bozulcağını sanmıyorum ondan tamir etmedim hiç görmek lazım

RafetAraç
07-04-2020, 23:36

abi merhabalar eca marka kombi petekleri ısıtıyor ama musluktan sıcak su vermiyor. onceden az az veriyordu son 1-2 haftadr hiç vermemeye başladı.

stlegal
08-04-2020, 09:14
abi merhabalar eca marka kombi petekleri ısıtıyor ama musluktan sıcak su vermiyor. onceden az az veriyordu son 1-2 haftadr hiç vermemeye başladı.

abim merhaba kombinin tam marka modeli nedir? birde arıza kodu veriyormu ekranda.Bunları söylersen daha kolay yardımcı olurum..

XoR
08-04-2020, 09:19
Elektrikli Isı pompası için sarfiyatı düşürecek yazılım atabilir misiniz :D

stlegal
08-04-2020, 09:40
Elektrikli Isı pompası için sarfiyatı düşürecek yazılım atabilir misiniz :D

sen iste komple yeniden üretim yaparım :)

Ome_RS
08-04-2020, 09:52

Kombi içinde 1 adet 100tl lik sensör var. Sıcak suyun derecesini ölçüm ona göre 2 li vanayı devreye alıyor. Cok buyuk ihtimal o sensör bozulmuştur. Yoksa karta bakmak gerekli. Benim başıma da geldi oradan biliyorum.
Bu adam guzel fikirler veriyor.
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=8sxdgVoxC1w)

XoR
08-04-2020, 10:22
sen iste komple yeniden üretim yaparım :)

Eve gittiğimde bir marka modeline bakayım abi haber veririm :D

Her ay 1000 lira elektrik kış sezonunda imanımı gevretti :D Aralık Ocak Şubat Mart ayı sıkıntı onun dışında denize giriyoruz zaten :D

imprezaWRC
08-04-2020, 10:26

Her ay 1000 lira elektrik kış sezonunda imanımı gevretti :D Aralık Ocak Şubat Mart ayı sıkıntı onun dışında denize giriyoruz zaten :D

Bu sezon denize battal boy büzgülü şeffaf çöp poşeti ile girersin artık :D :D
1000 TL ne ya oha. Elektrik size İstanbul'dan taksi ile mi geliyor :D :D

XoR
08-04-2020, 10:37
Bu sezon denize battal boy büzgülü şeffaf çöp poşeti ile girersin artık :D :D
1000 TL ne ya oha. Elektrik size İstanbul'dan taksi ile mi geliyor :D :D

Doğalgaz kombisinin elektrikli versiyonu var evde o yüzden 1000 geliyor kışın 4 ay :D

Diğer türlü burada klima ile ısınıyor insanlar ama bu seferde evler nem ve rutubetten geçilmiyor aşırı sağlıksız. 4 ay giriyor ama şükür bu problemleri yaşamıyoruz.

Hava 25 üzerine çıktımı gireriz denize yahu tuzlu suda virüs yaşamaz herhalde :D yada eldiven, maske ve şnorkel ile gireriz :D

Strich Acht
08-04-2020, 12:27

Selam,

Kombi baymak novadens extra bir kaç yıldır bu sorun var ama öyle kullanmaya devam ediyorum ama nedenini merak ediyorum, servise sorunca klasik yanmış, ölmüş, bitmiş muhabbeti yapıyorlar.
Bildiğiniz üzere kombinin kapalı-yaz-kış modu var. Yaz bildiğimiz sıcak su sadece. Kış modunun içinde de ısıtma için manuel-saatlere göre otomatik ve off konumu var.
Sorun ise; kombiyi yaz konumuna alınca ısıtma çalışmaya başlıyor, hem devir daim çalışıyor hem de yanıyor, bunu fark ettiğim için hiç yarım saatten uzun böyle bırakmadım ama bu süre boyunca da çalıştı hep.
Ama kış modunda off yapınca sadece sıcak su kullanılıyor ben de yıllardır böyle kullanıyorum :)

Nedenini merak ediyorum.

stlegal
08-04-2020, 12:31
Selam,

Kombi baymak novadens extra bir kaç yıldır bu sorun var ama öyle kullanmaya devam ediyorum ama nedenini merak ediyorum, servise sorunca klasik yanmış, ölmüş, bitmiş muhabbeti yapıyorlar.
Bildiğiniz üzere kombinin kapalı-yaz-kış modu var. Yaz bildiğimiz sıcak su sadece. Kış modunun içinde de ısıtma için manuel-saatlere göre otomatik ve off konumu var.
Sorun ise; kombiyi yaz konumuna alınca ısıtma çalışmaya başlıyor, hem devir daim çalışıyor hem de yanıyor, bunu fark ettiğim için hiç yarım saatten uzun böyle bırakmadım ama bu süre boyunca da çalıştı hep.
Ama kış modunda off yapınca sadece sıcak su kullanılıyor ben de yıllardır böyle kullanıyorum :)

Nedenini merak ediyorum.
baymak novadens çevirmeli düğmelilerden ise potanstan yada ntc den yapabilir.

Strich Acht
08-04-2020, 12:40
baymak novadens çevirmeli düğmelilerden ise potanstan yada ntc den yapabilir.

https://store.donanimhaber.com/53/e2/af/53e2af95db9387ae00316a3c85844284.jpg

kumandası böyle

stlegal
08-04-2020, 12:46
petekleri ısıtıyormu bu konuma geçtiğinde.yaz konumundada olsa.

Strich Acht
08-04-2020, 13:06
petekleri ısıtıyormu bu konuma geçtiğinde.yaz konumundada olsa.

evet, yaz konumu dediğimde sadece sol üstteki musluk işareti kalıyor, sağdaki petek kayboluyor ama çalışıp ısıtmaya başlıyor. :)

stlegal
08-04-2020, 13:19
evet, yaz konumu dediğimde sadece sol üstteki musluk işareti kalıyor, sağdaki petek kayboluyor ama çalışıp ısıtmaya başlıyor. :)

muhtemelen kart kapatmıyor.kart arızasıdır.

Strich Acht
08-04-2020, 13:37
muhtemelen kart kapatmıyor.kart arızasıdır.
teşekkürler :)

peki tamir olabilen birşey mi bu yoksa yeni kart mı gerekir, ona göre bir çözüm arayayım?

RafetAraç
08-04-2020, 19:00
abim merhaba kombinin tam marka modeli nedir? birde arıza kodu veriyormu ekranda.Bunları söylersen daha kolay yardımcı olurum..

eca proteus mmodeli ekran yokki sadece 4 tane ışık var musluğu açtığm zaman musluk ve kalorifer ışığının bir olduğu işik yanıp sonuyor abi.

stlegal
08-04-2020, 19:16
eca proteus mmodeli ekran yokki sadece 4 tane ışık var musluğu açtığm zaman musluk ve kalorifer ışığının bir olduğu işik yanıp sonuyor abi.

Bacalıysa baca çekmiyor.Hermetikse ya fan dönmüyor yada fan rölesi bozuk

RafetAraç
08-04-2020, 21:56
Bacalıysa baca çekmiyor.Hermetikse ya fan dönmüyor yada fan rölesi bozuk

bacası var abi ne yapmam lazım bacanın çekmesi için. biz bacanın yerini değiştirmiştik en son. gene dışarıya bakıyor.

stlegal
09-04-2020, 06:46
muhtemelen baca çekmiyor bacaya bkın

KÖROĞLU
09-04-2020, 09:47

Süper konu öncelikle böyle bir konu için şahsım adına teşekkür ederim.

Yeni geçtiğim evde Baymak Baxi Main 24 Fİ var. oldukça eski bir cihaz.

Bakımını kendim yaptım, baca dahil söküp temizledim, 2 tane NTC sensörü varmış (ilk defa kombiyle uğraşıyorum) 1 tane sipariş edip değiştirdim.

İmbisat tankından hava kaçırıyordu kombiyi söküp tankın sibobunu yeniledim basınç kaçırma sorununu çözdüm.

Kombi stabil şekilde çalışıyor şuan ama ilk gelen fatura kullandığımız güne oranla çok geldi. Yani günde 10 m3 civarı bir tüketim yaptı en düşük derecede.

Kombinin gaz valfi ayarını bozdum muhtemelen o yüzden cihazın modülasyon değerlerine ihtiyaç duyuyorum eğer mevcut ise çok makbule geçer.

Diğer taraftan sıcak su dalgalanması ntc değişim öncesi çok fazlayken şuan oldukça azaldı. Tek sorun ilk su gelmeye başladığında cihaz düğme ayarı comfort da olsa da su kaynar geliyor bir süre sonra düzeliyor. Bu süre de de çok ciddi bir su sarfiyatı oluyor. Banyo ile kombi arası 7 metre civarı, suyun daha düşük debi de geçerken kombi nin çalışması için bir aya mevcut mudur ?

Ntc lerden diğerini de söküp temizledim ama en kısa zamanda yenileyeceğim.

XoR
09-04-2020, 09:52

Abim cihaz bu

https://i.hizliresim.com/1v5hFI.jpg (https://hizliresim.com/1v5hFI)

https://i.hizliresim.com/YXqEat.jpg (https://hizliresim.com/YXqEat)

se_RC_an
09-04-2020, 09:56

ısıklarda kırmızı yanmıyosa normaldır sıcak suda yanıp soner petek ısıtmada sabit yanar

stlegal
09-04-2020, 11:09
Süper konu öncelikle böyle bir konu için şahsım adına teşekkür ederim.

Yeni geçtiğim evde Baymak Baxi Main 24 Fİ var. oldukça eski bir cihaz.

Bakımını kendim yaptım, baca dahil söküp temizledim, 2 tane NTC sensörü varmış (ilk defa kombiyle uğraşıyorum) 1 tane sipariş edip değiştirdim.

İmbisat tankından hava kaçırıyordu kombiyi söküp tankın sibobunu yeniledim basınç kaçırma sorununu çözdüm.

Kombi stabil şekilde çalışıyor şuan ama ilk gelen fatura kullandığımız güne oranla çok geldi. Yani günde 10 m3 civarı bir tüketim yaptı en düşük derecede.

Kombinin gaz valfi ayarını bozdum muhtemelen o yüzden cihazın modülasyon değerlerine ihtiyaç duyuyorum eğer mevcut ise çok makbule geçer.

Diğer taraftan sıcak su dalgalanması ntc değişim öncesi çok fazlayken şuan oldukça azaldı. Tek sorun ilk su gelmeye başladığında cihaz düğme ayarı comfort da olsa da su kaynar geliyor bir süre sonra düzeliyor. Bu süre de de çok ciddi bir su sarfiyatı oluyor. Banyo ile kombi arası 7 metre civarı, suyun daha düşük debi de geçerken kombi nin çalışması için bir aya mevcut mudur ?

Ntc lerden diğerini de söküp temizledim ama en kısa zamanda yenileyeceğim.

diğer ntcyi değiş kardeşim yine öyle dene bakalım.Gaz valfinin ayarlarıyla oynadıysan çok zor ancak çıkma gaz valfi takıp devam etmen gerekir kalibrasyon servislerde yapamaz hiç uğraşma gaz sarfiyatında artar.

stlegal
09-04-2020, 11:10
ısıklarda kırmızı yanmıyosa normaldır sıcak suda yanıp soner petek ısıtmada sabit yanar

sondaki iki ışık yanıyorsa dediğim sorun vardır

RafetAraç
09-04-2020, 17:09

kırnızı yanma yok sadece yanıp sonme var musluğu açtığımda. ama sıcak su vermiyor işte

Kadyr
09-04-2020, 20:26
Bende bir şey sormak istiyorum. Bosch classic plus kombim var. 2 senedir bu evde oturuyorum. Su basıncı 2 3 haftada bir yavaşça azalıyordu. Servis bakıma geldi havasını bastı falan, diyor sistemde kaçak vardır, ee o zaman aşağıdakilere giden su yok diyorum. Bir şey diyemiyorlar.bu kışta aynı durumu yaşadım ama son 2 aydır su azalmıyor enteresan bir şekilde sabit. Dikkat ettim petek derecesi ile oynayınca çok değişiyor gibi ama bitercesine niye su azalır ki?

stlegal
10-04-2020, 08:02
Bende bir şey sormak istiyorum. Bosch classic plus kombim var. 2 senedir bu evde oturuyorum. Su basıncı 2 3 haftada bir yavaşça azalıyordu. Servis bakıma geldi havasını bastı falan, diyor sistemde kaçak vardır, ee o zaman aşağıdakilere giden su yok diyorum. Bir şey diyemiyorlar.bu kışta aynı durumu yaşadım ama son 2 aydır su azalmıyor enteresan bir şekilde sabit. Dikkat ettim petek derecesi ile oynayınca çok değişiyor gibi ama bitercesine niye su azalır ki?

eşanjörde kaçar vardır abicim senin herzaman su kaybının olmaması sistemdeki su basıncından bile olur kombideki su bir çay bardağı su var yoktur bazen gözle bile görülmez.eşanjörün değişmesi lazım muhtemelen çok karşılaşılan durum..

https://store.donanimhaber.com/9b/eb/ca/9bebcab3837f8d71b064f6405cff7c5a.jpg

stlegal
10-04-2020, 08:10
birde şöyle söyliyim tüm kombi kullananlara eve giren hattaki su basıncı bile çok yüksekse zamanla kombiye zarar verir ilk kombi taktıranlar özellikle bunu kombi bağlıyan firmaya söylesinler gerekirse su girişine basınç düşürücü taktırsınlar.Ve mutlaka kombinin girişine voltaj regulatörü taktırın..

Kadyr
10-04-2020, 08:40
eşanjörde kaçar vardır abicim senin herzaman su kaybının olmaması sistemdeki su basıncından bile olur kombideki su bir çay bardağı su var yoktur bazen gözle bile görülmez.eşanjörün değişmesi lazım muhtemelen çok karşılaşılan durum..

https://store.donanimhaber.com/9b/eb/ca/9bebcab3837f8d71b064f6405cff7c5a.jpg

Abi öncelikle bu konu için teşekkür ederim onu yazmayı unutmuşum ilk mesajda. En üst katta oturduğum için basınç aşırı yüksek değil. Bu eşanjör değişimi için servise ne demeliyim uzatılmış garanti var cihazın. Sorun yok diyip duruyorlar çünkü. Suçu ev tesisatına atıyorlar

stlegal
10-04-2020, 09:04
abicim peteklerin etrafına bak herhangi bir kaçak olmadığına emin ol .Sonrasında tesisatçı çağırdığını ilet kaçak bulunmadığını söyle :) garanti bitince o cihaz çöp olur çok masraflı iş eşanjör.

Kadyr
10-04-2020, 13:24
abicim peteklerin etrafına bak herhangi bir kaçak olmadığına emin ol .Sonrasında tesisatçı çağırdığını ilet kaçak bulunmadığını söyle :) garanti bitince o cihaz çöp olur çok masraflı iş eşanjör.

Eyvallah abi su falan yok. Dediğin gibi olabilir. Allah'tan 4 sene uzattım garantiyi 2 sene dolucak gerçi. Bu seneki bakımda üstüne durayım. Şuan eksilmemesi de ayrıca saçma tabi. Arıza düzelmiş gibi

adilhcl
15-04-2020, 08:02
Merhabalar, bu konu için bende teşekkür ederim.
Bizde ki problem şu;Arçelik dgk 20 kombi iç, baca, ve tesisat temizliği 2 defa yapıldı ama ekranda 50 dereceye ayarladığımızda suyu 40-42 derece de tutuyor yani ayarladığımız değer ile gercek deger arasında %10 luk bi fark var nerdeyse bunun sebebi nedir.

Kadyr
15-04-2020, 08:29
stlegal ustam, arıza düzeldi gibi gelmesinin sebebi petekler yandığı için sanırım. Dün petekleri kapattım sonra duş sıcak su falan kullanınca biraz düşmüş basınç eğer öyle olursa sanırım 3 yollu vana oluyor. En azından servis kaçak var diyemez

edemirbas
02-11-2020, 14:30
stlegal Abi selamlar. Dün akşam kombiyi yaktık soğuk vurunca. Gece 3 gibi bi vızıltı sesine uyandık, çok yüksek değildi o yüzden üst kattan geliyo herhalde diyip yattık. Sabah sesin bizim kombiden geldiğini farkettim. Vızıltı gibi bi ses, sadece petekler açıkken çıkıyor. Sabah kombinin başına gittiğimde su basıncını 2.8 bar'da buldum, belki bundandır diyip en yakın kaloriferden su alıp basıncı 2 bar civarına çektim ama ses devam ediyor. Kombinin bakımına bu hafta içi gelecekler, adamlar gelmeden bi fikir sahibi olmak istiyorum ki düdüklenmeyelim durduk yere. Sence nedir?

Video linki (https://www.youtube.com/watch?v=xmW6lFy1pj8)

Telefonda ses iyice yüksek çıkmış, bu kadar değil normalde. Kombinin altındaki borulardan en soldaki hafif titriyor ses varken, belki yardımcı olur sıkıntıyı bulmaya. Yaz modunda bir ses yok cihazda