Orijinalini görmek için týklayýnýz : Otv indirimi?
Merhaba
Herkes bir otv indirimidir tutturmus gidiyor.
Benim arastirmalarimda bu konuyla ilgili spekulasyon harici bir sey bulamadim.
Keza benim dusunceme gore su durumda otv indirimi de gelmez.
Isin icinde olan, bilen varsa yorumlayabilir mi? Ona gore arac almak icin bekleyelim.
bayide araba kalmýyor galeriler geleni alýyor üzerine koyup ilana çýkýyorlar, söylentidir diye düþünüyorum. 130 k olan honda civic ler 200 k artýk. Gelse iyi olur ama inen oraný otomotiv þirketleri fiyatlarý yükselterek kapatýrlar.
individual
25-05-2020, 16:13
þuanki ötv ve kur oranlarý ile bile bayilerde araçlar yok satýyor.kapanýn elinde kalýyor araç.tmm üretim az geçen seneye göre az araç geliyor ama emin olun 2-3 katý gelse yine yok satar.
ondan ben açýkcasý yakýn bir gelecekte indirim beklemiyorum.2 senedir geziniyor bu haber.
Görüþ bildirmek isterim.
Ötv indirimi , hurda indirimi vs.
Bayilerde ve distribütörlerde araç satýþlarý azaldýðýnda, stoklar çoðaldýðýnda devlete giren vergi akýþýnda bu azalmaya baðlý düþüþ yaþandýðýnda ticareti desteklemek için kan takviyesi amaçlý bu tür indirimler yapýlýyor.
Þuan fabrikalarda üretim kýsýtlý sayýda, bayilerde stok neredeyse yok. Gümrükte bekleyen araç yok.
Mevcut stok araçlar palet-renk farketmeksizin talep görüyor.
Yani satýþlara hýz kazandýracak bir aksiyon alýnmasýna gerek yok þuan.
Benim görüþüm bu yönde.
Yapay bir destek yapmak isterlerse devlete çok zararý dokunmadan 0km alýnan araçlardan bu yýl Mtv almayacaðýz vs diyebilirler. Ufak bir canlanma olmasý için ama gerek yok.
ONURRBAKI
25-05-2020, 16:23
Merhaba,
Ben Fiatta sýfýr satýþ danýþmanlýðý yapýyorum. Þu anda araç alanýnda almayanýnda aklýnda ayný soru var ve sürekli bu soruyu alýyoruz ama þu anda devletin hurda, ötv ve kdv indirimi görünmüyor.
Bu tür indirimler müþterinin showrooma girmediði, satýþ yapýlamayan devletin vergi toplayamadýðý zamanlarda teþvik amaçlý aldýðý aksiyonlar ama þu anda 207_TR nin de yazdýðý gibi 1 sene öncesine göre 2 katýna varan fiyatlarla satýlan sýfýr otomobiller bile yok satarken, otomobil bulan markalarýn tüm otomobilleri nerdeyse bayiye bile getirmeden sipariþten sattýðý bi dönemde teþviklerin gelmesi mantýklý deðil.
Devlet zaten sýfýr otomobilden kdv ve ötvyi sýkýntýsýzca topluyor.
Ýndirimler geldiði zaman ayný satýþla daha az vergi toplayacak.
O yüzden þu anda bu tür indirimlerin gelmesini beklemeden, her ay gelen büyük zamlardan önce alýnmasý çok daha mantýklý.
Enflasyonist bir dönemde yaþadýðýmýz için ne bulunursa zamdan önce alýnmalý.
Cep telefonundan arabaya bugün alýnan mal, yarýn gelecek zamma göre avantajlý hale geliyor.
painkller
25-05-2020, 16:55
hala ötv için millet araba topluyor. Bende devletin þuanda böyle bir gelirinden vazgeçmeyeceði kanýsýndayým ama malesef tahminlerimizi hep yanýltýyorlar. Ama þöyle atladýðýmýz bir sýkýntý var, 2.el piyasasýnda dibi bu ötv indirimi belirliyor artýk. Dolayýsýyla legal hurdacýlar ruhsat plaka hurdaya giden araçlarýn her parçasýný alamýyor. Çünkü araba resmi olarak kesime gidiyor. Buda malesef çýkma parçada fiyat arttýrýmýna neden oluyor, çünkü her ne kadar iþler bu alanda resmi olmasa da atmaca gibi fiyata zam yapmak için neden arýyoruz.
Valla bayadýr konuþuluyor bu konu dediðiniz gibi ben geleceðini düþünmüyorum. Hatta bayram sonu ben ikinci ellerde %10 artýþ bekliyorum
baskan96
25-05-2020, 17:50
Görüþ bildirmek isterim.
Ötv indirimi , hurda indirimi vs.
Bayilerde ve distribütörlerde araç satýþlarý azaldýðýnda, stoklar çoðaldýðýnda devlete giren vergi akýþýnda bu azalmaya baðlý düþüþ yaþandýðýnda ticareti desteklemek için kan takviyesi amaçlý bu tür indirimler yapýlýyor.
Þuan fabrikalarda üretim kýsýtlý sayýda, bayilerde stok neredeyse yok. Gümrükte bekleyen araç yok.
Mevcut stok araçlar palet-renk farketmeksizin talep görüyor.
Yani satýþlara hýz kazandýracak bir aksiyon alýnmasýna gerek yok þuan.
Benim görüþüm bu yönde.
Yapay bir destek yapmak isterlerse devlete çok zararý dokunmadan 0km alýnan araçlardan bu yýl Mtv almayacaðýz vs diyebilirler. Ufak bir canlanma olmasý için ama gerek yok.
Hocam Vw, Seat ne zaman yeni fiyat listesini açýklayacak var mý bilginiz?
Ben hukumetin yerinde olsam zam yaparim.
Tum isyerleri kapandi acildi isler aksadi issizlik patladi ulkenin gelecegi ekonomik olarak belirsiz avrupada satislar ortalama %76 dusmus bazi ulkelerde %95 dusmus bizde araba yok parasiyla yok 2.elde noterlerde kuyruk expertiz yerlerinde sira kavgasi
Valla min %50 zam yapmazlarsa hatrimiz kalir...
@ikinci_el_otomobil_tavsiye on Instagram: “Ulkemizde satış adedinde zirveye oynayan markaların bazı bayileri kontratları doğrultusunda hedef tamamlamak icin ya da 2. El stoklarını…” (https://www.instagram.com/p/CAmfrVppFcy/?igshid=iwac83g33icd)
Merhaba,
Ben Fiatta sýfýr satýþ danýþmanlýðý yapýyorum. Þu anda araç alanýnda almayanýnda aklýnda ayný soru var ve sürekli bu soruyu alýyoruz ama þu anda devletin hurda, ötv ve kdv indirimi görünmüyor.
Bu tür indirimler müþterinin showrooma girmediði, satýþ yapýlamayan devletin vergi toplayamadýðý zamanlarda teþvik amaçlý aldýðý aksiyonlar ama þu anda 207_TR nin de yazdýðý gibi 1 sene öncesine göre 2 katýna varan fiyatlarla satýlan sýfýr otomobiller bile yok satarken, otomobil bulan markalarýn tüm otomobilleri nerdeyse bayiye bile getirmeden sipariþten sattýðý bi dönemde teþviklerin gelmesi mantýklý deðil.
Devlet zaten sýfýr otomobilden kdv ve ötvyi sýkýntýsýzca topluyor.
Ýndirimler geldiði zaman ayný satýþla daha az vergi toplayacak.
O yüzden þu anda bu tür indirimlerin gelmesini beklemeden, her ay gelen büyük zamlardan önce alýnmasý çok daha mantýklý.
Enflasyonist bir dönemde yaþadýðýmýz için ne bulunursa zamdan önce alýnmalý.
Cep telefonundan arabaya bugün alýnan mal, yarýn gelecek zamma göre avantajlý hale geliyor.
Ýndirim geldiðinde satýþlar artabilir yani vergi kaybý yerine daha fazla vergi bile toplayabilir.
Ootmbilciler bu yönde birraporu sunmuþtu hükümete zamanýnda
Bende kendi görüþümü belirteyim.
Cari açýk inanýlmaz seviyelerde olduðu için bence kesinlikle ötv indirimi gelmez. Yani devletin araba satýlmasý gibi bir derdi yok, satýlmamasý bilanço için daha iyi aslýnda. Dolayýsýyla benim anladýðým kadarýyla devlet diyor ki arabalarýn vergisi bu fiyatý bu kardeþim eðer ille de almak istiyorsan bu paralarý ödeyeceksin de alacaksýn.
Hocam Vw, Seat ne zaman yeni fiyat listesini açýklayacak var mý bilginiz?
Bayram dönüþü bekliyoruz :)
FreeCaptiv3
25-05-2020, 19:58
mümkün deðildir. sanmýyorum geleceðini.
@ikinci_el_otomobil_tavsiye on Instagram: “Ulkemizde satýþ adedinde zirveye oynayan markalarýn bazý bayileri kontratlarý doðrultusunda hedef tamamlamak icin ya da 2. El stoklarýný…” (https://www.instagram.com/p/CAmfrVppFcy/?igshid=iwac83g33icd)
Bu arkadaþýn kaleme aldýðý gibi yürümüyor artýk iþler.
Distr. bayiye kafasýna göre araç alma özgürlüðü vermiyor.
xxx plakalý aracýn yerine xxxx iþi için araç alýmý vs diye araç alabiliyorsun.
Test araçlarý ona keza ayný þekilde.
Filo iþleri de artýk sýký tutuluyor bazý markalar hariç. Filo için ayrýlan araçlarýn adedi baya azaldý.
Markalar da artýk nihai müþteri derdinde.
Bazý distribütör lerin ***** sitede 0km araç avýna düþüp hangi bayiden fatura edilmiþ, kimin adýna fatura edilmiþ gibi seceresini araþtýrdýðýna þahit oldum kaç defa.
Hatta galeri galeri gezip þase numarasý not alýp araþtýrmalar falan :)
2.ele gelebilecek ek bir vergiye hazýrlanýp ötv indirimi falan pas geçin beyler...
baskan96
25-05-2020, 20:15
2.ele gelebilecek ek bir vergiye hazýrlanýp ötv indirimi falan pas geçin beyler...
Abi merhaba. 2.elde al-satçýlardan kaynaklý vergi kaybýný önleme amaçlý bir vergi mi yoksa baþka türde bir vergi mi beklentiniz var?
denizhandinc
25-05-2020, 20:38
katýlýyorum
Abi merhaba. 2.elde al-satçýlardan kaynaklý vergi kaybýný önleme amaçlý bir vergi mi yoksa baþka türde bir vergi mi beklentiniz var?
Yeni icad galeri ve resmi harici alsatý kontrol altýna almaya yönelik, alýmsatým vergisi gibi düþün ama münferit satýþlarda da çalýþacak þekilde... Önce düþük oranlý, sonra yükselen þekilde.
Neticede alým satým yapan kurum yada galeeiler belgelendirildi, noter para teansferini klntrol altýna alacak þekilde ilerlemeye baþladý, güncel gelecek verginin alt yapýsý yani takibi pek yakýnda oluþacak...
Bu arada bence gerekli de. Piyasanýn anasý bellendi. 3 e alan 5 e satmýyor 25 e satýyor. Ayýptýr günahtýr üç kuruþ parasý ile milletin araba almasýna engel oluyor bu iþler. Yapan adam gibi belgesini alacak, vergisini verecek, biþi oldumu sorumluluk alabilecek durumda ise bu iþlere girecek. Bankada param var ozaman 10 araba alayým diye diye 10 liralýk araba 100 lira oldu...
baskan96
25-05-2020, 21:08
Bu arada bence gerekli de. Piyasanýn anasý bellendi. 3 e alan 5 e satmýyor 25 e satýyor. Ayýptýr günahtýr üç kuruþ parasý ile milletin araba almasýna engel oluyor bu iþler. Yapan adam gibi belgesini alacak, vergisini verecek, biþi oldumu sorumluluk alabilecek durumda ise bu iþlere girecek. Bankada param var ozaman 10 araba alayým diye diye 10 liralýk araba 100 lira oldu...
Diyelim ben normal bir vatandaþ olarak eskidiðini düþündüðüm ve kasasýný yenilemek istediðim aracýmý satmak istedim. Bu durumda ne olacak?
Diyelim ben normal bir vatandaþ olarak eskidiðini düþündüðüm ve kasasýný yenilemek istediðim aracýmý satmak istedim. Bu durumda ne olacak?
Bence buna da bir yöntem bulunur, yeni alýnan otomobilleri þu yarihten itibaren etkiler der geçerler... Alým satým ona göre düzenlenir. Haa buda fiyagý ilk anda þiþirir ama 2.3.tursa ss normalleþir.
Alsatçýlar morte olur o arada :)
Sektör satýþlarý %50 düþtü. Kiralama, filo iþleri için satýþlar iyice bitti diyorlar. Rakamlar ortada. Yok satýyor kýsmý "gelebilen" üç beþ araç için galiba :D
Bunun yanýnda, geçenlerde yine bi toplantý yapýldý, sektör temsilcileri, sektör kuruluþlarý aracýlýðý ile yine bir rapor ile sunulmasý planlanýyor.
Bu sefer olay ÖTV indirimi deðil, baremlerin deðiþtirilmesi. Çünkü en alt bareme giren araç kalmadý diyorlar. Hurda indirimi ve ÖTV baremi deðiþtirilmesinin çözüm olacaðýný, devletin ÖTV falan indirmeyeceðini, ama en azýndan daha saðlýklý düzenleme ile saçmalayan fiyatlarýn aþaðý çekilmesinin saðlanabileceðini belirttiler.
Bu yol üzerinden gidecekler sanýyorum artýk.
Böyle bir yasa çýkarsa eðer büyük ihtimalle 6 yada 12 ayda 1 araç gibi bir kota koyarlar dolayýsýyla normal arabasýný deðiþtiren vatandaþý etkilemez veya ondan da kar elde etmek amacýyla ufak bir dilim vergi alýnýr. Ki eðer böyle bir yasa çýkarsa az da olsa normal vatandaþtan da yýlda sattýðý 1 2 araba veya 5 yýlda sattýðý 1 araba için bence kesin vergi alýrlar.
Otomotiv Distribütörleri Derneði baþkaný 7 mayýs'ta devlet eðer ötv indirimi yaparsa daha fazla para kazanýr diye bir açýklama yapmýþtý. Bunun nedeni isin basitçe fiyat daha uygun olacaðýndan satýþ adetin arttacaðý.
2020 senesi için 500 bin araç satýlacaðýný tahmin ediyorlar. Güncel durumda devletin böyle bir þeyi onaylamasý için satýþa hazýr araç gerekiyor ama ***** olaylardan dolayý bu mümkün gözükmüyor.
2. Elde alim satim vergisi mantikli ama iyi duzenlenmesi gerekli misal senede 1 araba sonra 2. Arabaya su kadar 3. Ye bu kadar artan oranda vergi mesela..
Ben surekli araba degistiririm keyif benim diyen varsada kusura bakmasin verecek vergisini cunku gercekten ihtiyac olan araba aliminda herkes magdur oldu oluyor insanlarin ulasmasi cok daha zorlasiyor
Galerilerde zaten iyi denetimle vericek vergisini alan razi satan razi olacak
Kisacasi onune gelen al sat yapmayacak..
Bence zam gelmeli, bize müstehak, yýllardýr KKTC'de yaþýyorum 3 sene önce 20 lira olan araba hala 20 lira üstelik döviz bu kadar yükselip paramýzýn deðersizleþmesine raðmen,biz bu düzene dur demedikçe bu iþ böyle gider.
individual
25-05-2020, 22:16
türke imkansýz de otur izle
bizim millet yine bulur bir yolunu halasýnýn üstüne bacanaðýnýn üstüne yiðeninin üstüne kayýnçosunun üstünden al sat yapar.
inþallah bir yol bulunur ama bence zor.
bi aralar 1-2-3den fazla alsat yapan'a vergi çýkýyordu hani ?
denizhandinc
25-05-2020, 22:36
Bence zam gelmeli, bize müstehak, yýllardýr KKTC'de yaþýyorum 3 sene önce 20 lira olan araba hala 20 lira üstelik döviz bu kadar yükselip paramýzýn deðersizleþmesine raðmen,biz bu düzene dur demedikçe bu iþ böyle gider.
Kýbrýsta ev araba ticareti sterlinle yürüyor ondan
ahmet3425
25-05-2020, 22:54
2. el munferit satýþlarada vergi gelmesi demek 2. el fiyatlarýnýn bi týk daha yukselmesi demek. ihtiyacýmý karsýlamak için þahsi malýmý sattým diye devlete vergi mi ödeyecem öyle saçma sey mi olur.
açýklýyorum ankaradan gelen bi haber ötv indirimi gündemde yok.
baskan96
25-05-2020, 23:17
Hocam merhaba iyi geceler. Seat yetkili servisinde çalýþýyordunuz diye hatrýmda kalmýþ doðru mu hatýrlýyorum? Öyle ise bir soru sorabilir miyim?
ONURRBAKI
25-05-2020, 23:36
Ýndirim geldiðinde satýþlar artabilir yani vergi kaybý yerine daha fazla vergi bile toplayabilir.
Ootmbilciler bu yönde birraporu sunmuþtu hükümete zamanýnda
zaten olan tüm otomobilleri yok satýyoruz, yani Türkçesi üretilen tüm otomobiller daha üretilirken satýlýyor.
Fabrikalarýn üretim kapasitesi azaldý ve yapabilecekleri üst sýnýrda tümüyle üretim yapýyorlar ve ürettikleri her araba satýlýyor.
Daha nasýl fazla satacaðýz?
o zamanýnda sunulan raporla þu an ki durumun hiç bir benzerliði yok maalesef
Zaten Ankara'da deðil gündem, Ýstanbul'da :) Sektör temsilcileri bu teklifi yapacak.
Otomotiv Distribütörleri Derneði baþkaný 7 mayýs'ta devlet eðer ötv indirimi yaparsa daha fazla para kazanýr diye bir açýklama yapmýþtý. Bunun nedeni isin basitçe fiyat daha uygun olacaðýndan satýþ adetin arttacaðý.
2020 senesi için 500 bin araç satýlacaðýný tahmin ediyorlar. Güncel durumda devletin böyle bir þeyi onaylamasý için satýþa hazýr araç gerekiyor ama ***** olaylardan dolayý bu mümkün gözükmüyor.
Evet önceden bu çalýþma üzerinden gidiyorlardý, ancak ümidi kestiler, araçlarýn girdiði ÖTV dilimlerini deðiþtirmeyi önerecekler, bir de hurda indirimi mevzusunu. Bu sayede elde edilecek çevre, halk yararý, güvenliði, yakýt tasarrufu ve buna baðlý petrol ithalatý azaltýlmasý vb gibi þeylere dikkat çekilmesi planlanýyor, bu þekilde ülkedeki araç parkýnýn "yenilenmesi" ve bundan elde edilecek saydýðým faydalar üzerinden gidecekler.
2018 yılında ötv indirimi yapıldığı zaman firmalar, 2017 yılı kapanışına ve pazar payına göre plan yapmıştı, 2018 yılında hedef 1 milyondu.Yıl ortasında yaşanan olaylar, kur krizi,yükselen faizler derken satışlar çakıldı ve mecbur böyle bir aksiyon alınması gerekti. .Şimdi ise bayi stoklarında araç yok, az sayıda gelen araçlar satılıyor, önceki yıla göre ötv geliri artmış, faizleri düşürülmüş ve kredi ile olan araçların satılması hükümetin işine gelir.
Ferhat_V
25-05-2020, 23:53
ötv indirimi deðil de 2.el araç alým satýmýna kontrol ve kasko deðeri üstünde satýþ yasaðý acilen gelmeli.
Ýndirim falan olmayacak boþuna beklemeyin.
gerçekten bunu neye göre bekliyor insanlar anlamýþ deðilim, Türkiye de vergi inmez her zaman biner.
þu corona zýrýltýsý bitsin 2020 aralýkta bekleyin 1800 motor ve üstüne kesin ÖTV zammý gelecektir, burada kalsýn yazdýðým alýntý yaparým gelince :)
Türkiyede bundan sonra ithal malýn fiyatý düþmez. araba telefon elektronik ne alýrsanýz sene sonuna kadar yanýnýza kar kalýr benden söylemesi...
kalipson
26-05-2020, 01:29
Ya vergi inse bile neyin kafasýný yaþýyorsunuz anlamýyorum hakkaten.
Arabalar dövizle geliyo dövizle. Cýrcýbýl fiyatý bile fezada.
Allah Allah.. :/
onurgoyunc
26-05-2020, 06:31
Araç baþý ÖTV gelirinin arttýðý yerde, ÖTV’nin düþeceðini sanmýyorum
https://twitter.com/eozpeynirci/status/1262711190465241088?s=21
i-vtec07
26-05-2020, 09:48
Ötv indirimi gelicek diye bekleyen herkes daha yüksekten aldý araçlarý bende dahil, bu insanlar sizin neye bindiðinizi iyi araba alýp alamadýðýnýzý önemsemiyo sayýn arkadaþlar, çünkü kendileri zýrhlý v12 mercedes lerine binmeye devam ediyolar..
Araç baþý ÖTV gelirinin arttýðý yerde, ÖTV’nin düþeceðini sanmýyorum
https://twitter.com/eozpeynirci/status/1262711190465241088?s=21
Tam olarak oyle degil aslinda gelir artiyor ama herseyin fiyati artiyor
Arac satis rakami arttikca genel gelirdeki payida artiyor
Gecen senelerde otomobilden alinan verginin payi tum vergilerdekine orani %4.18 iken gecen sene %2.05 e dusmus durumda bu sene ise yila cok iyi baslanmasina ragmen %2.85 te yani genel kayip var hemde baya..
Otomotiv pazarı buyudukce hukumetin OTV geliri artıyor – Sozcu Gazetesi (https://www.sozcu.com.tr/2020/otomotiv/otomotiv-pazari-buyudukce-hukumetin-otv-geliri-artiyor-5834910/amp/?__twitter_impression=true)
Ben de hicbisey yapmayacaklarini dusunuyorum hala cunku onlar halktan kopali cok oluyor.
þuan ithalatý yavaþlatma gibi bir düþünce var, o yüzden gümrüklerde bir sürü yönetmelik deðiþti, ek vergiler geldi, ayrýca gümrüklerin çalýþmasýda yavaþladý.
Otomotiv ile ilgili yapacaklar en iyimser iþ, motor hacmine göre olan düzenlemeyi belki düzeltirler.
Umut fakirin ekmeði iþte Ötv bekleyenler için :)
2. El araba satýþýna ötv getirecekler gibi þeyler var
Bende sýfýr fiyatlarýda baz alýrsak 2. El araçta en az vergise dahil yüzde 25 üstü zamlanmasýný bekliyorum
Devlet her zamankinden daha yakýn olacak nefesini ensemizde hissedeceðimiz günler baþlýyor artýk
Malýnýzý elde tutmaya bakýn
Lüksü býrakýn beyler
Dahada fakirleþmek istemiyorsanýz
Batacak her tarafý delik olan gemiye yama yapýlýyor þuan
Bende sýfýr fiyatlarýda baz alýrsak 2. El araçta en az vergise dahil yüzde 25 üstü zamlanmasýný bekliyorum
Devlet her zamankinden daha yakýn olacak nefesini ensemizde hissedeceðimiz günler baþlýyor artýk
Lüksü býrakýn beyler
Nefes deðildir o nefes deðildir.
denizhandinc
26-05-2020, 16:10
Lüksü býrakýn beyler
nefesi geceli cok oldu degdiriyolar artýk
Þu yapýlýr, bayiler araç alanlarýn satýn aldýðý fiyatlarý, faturayý bir sisteme yükler. 12 ay içinde satýlan araçlara alýþ-satýþ farkýna göre bir vergi getirebilirler.
ahmet3425
26-05-2020, 17:23
xbox one x aldým 2 hafta sonra devlet ilave gumruk vergsi koydu. hanýma dyson v8 aldým 1 hafta sonra 800 kalem ithal urune ilave vergi geldi.
þimdilik ben kacýyorum devlet kovalýyor yakaldýgý yerde öpmese bari :D
Þu yapýlýr, bayiler araç alanlarýn satýn aldýðý fiyatlarý, faturayý bir sisteme yükler. 12 ay içinde satýlan araçlara alýþ-satýþ farkýna göre bir vergi getirebilirler.
bu neyi deðiþtirecek , herkes o tutarý iþine geldiði gibi yazýyor zaten. hiç bir faydasý olmaz o iþin. elden alýr parasýný iþine bakar millet.
Deðerli arkadaþlar, otomotiv sektörünün önde gelen isimleri bu teklifi ara ara sunuyorlar zaten. Zira zamanýnda D sýnýfý bir otomobil parasýna B sýnýfý bir otomobil alýnamýyor. Almayýn ! Almayýn ki teþviki olsun.
Oldum olasý ya 0 yada 0 a yakýn arabalara binmiþizdir, geçen sene bu dönemlerde 130.000 TL sattýðým arabanýn aynýsýna þuanda korkudan bakamaz oldum. Þu aralar da araba ihtiyacý olduðundan piyasayý þöyle bir araþtýrmaya baþladým. Ankara'da bir 520i araca baktýrdým söylenilenin haricinde 2 deðiþeni ve A sütununda oynama olunca hýzlýca uzaklaþtým ve o araba 220.000 TL bedelle Ýstanbula satýldý, o araç þuan hatasýz olarak 254.000 TL bedelle ilanda. Ýzmit'te yine bir 520 davasý 230.000 TL satýlan araba þuanda 270.000 TL bedelle ilanda.. Ocak ayýnda 180.000 TL bedelle satýlan passatlar 240-250.000 TL bandýnda. Ýsteyen buyursun alsýn !
Diyeceðim o ki pandemi sebebiyle evde oturmaktayýz ve vatandaþýn caný sýkýlýyor dur ulan 200 edecek arabaya 250 yazayým diyor ve bekliyor. Öyle bir kar marjý yok ! Ne mi yapacaðým almayacaðým. Gerekirse tatile memlekete giderken araba kiralayacaðým yine almayacaðým. Çünkü piyasa bu deðil.
lucky Jackal
26-05-2020, 21:18
2. El e bir þeyler bulmak lazým ama getireceðiniz alým satým vergisini araba fiyatýnýn üstüne eklerler bunlar. 250 lik arabalar 255 olur bir anda :) Þu an ikinci elde deðiþik bir spekülasyon var. Buna bir þey bulmak lazým. Kasko deðer listesi üzerinden falan bir fiyatlandýrmaya gitmek lazým belki bilemiyorum. Arabaya bakýyorum 250 bin kasko deðerine bakýyorum 150bin. Her zaman dedim ki isteyen istediðiniz yazar. Halen diyorum ama almayýn kardeþim diyoruz alýyor eþimiz dostumuz. Geçen bir konuda yazmýþtým, 2019 Martta 165 e almadýðým araba 250 oldu sonra bi daha zam yaptýlar 280 e satýlmýþ geçen hafta. Þaka gibi gerçekten.
ONURRBAKI
26-05-2020, 22:19
Deðerli arkadaþlar, otomotiv sektörünün önde gelen isimleri bu teklifi ara ara sunuyorlar zaten. Zira zamanýnda D sýnýfý bir otomobil parasýna B sýnýfý bir otomobil alýnamýyor. Almayýn ! Almayýn ki teþviki olsun.
Oldum olasý ya 0 yada 0 a yakýn arabalara binmiþizdir, geçen sene bu dönemlerde 130.000 TL sattýðým arabanýn aynýsýna þuanda korkudan bakamaz oldum. Þu aralar da araba ihtiyacý olduðundan piyasayý þöyle bir araþtýrmaya baþladým. Ankara'da bir 520i araca baktýrdým söylenilenin haricinde 2 deðiþeni ve A sütununda oynama olunca hýzlýca uzaklaþtým ve o araba 220.000 TL bedelle Ýstanbula satýldý, o araç þuan hatasýz olarak 254.000 TL bedelle ilanda. Ýzmit'te yine bir 520 davasý 230.000 TL satýlan araba þuanda 270.000 TL bedelle ilanda.. Ocak ayýnda 180.000 TL bedelle satýlan passatlar 240-250.000 TL bandýnda. Ýsteyen buyursun alsýn !
Diyeceðim o ki pandemi sebebiyle evde oturmaktayýz ve vatandaþýn caný sýkýlýyor dur ulan 200 edecek arabaya 250 yazayým diyor ve bekliyor. Öyle bir kar marjý yok ! Ne mi yapacaðým almayacaðým. Gerekirse tatile memlekete giderken araba kiralayacaðým yine almayacaðým. Çünkü piyasa bu deðil.
Keþke herkes sizin gibi düþünse ama maalesef reelde insanlar tam tersini yapýyor...
Ýbrahim33
26-05-2020, 22:34
Bu iþi profesyoneller , vergisini ödeyenler , dükkan iþletenler bu iþten evine ekmek götürenler yapsýn. Adamýn eline arabayý versen el bombasý diye karakola götürecek cebinde parasý var araba alýp satmaya çalýþýyor. Ben hayatýmda daha ekspertize araç sokarak araç almýþ deðilim. Ciðerini biliyoruz biz arabanýn , mutfaðýndan geldik bu iþin.
Örneðin mart 16 da 110 liraya bi leon aldým. 120 122 ye satar dedim. corona çýktý 2 ay bekledi elimde , piyasa yükseldi malý 126 ya verdim. alan arkadaþ öðretmenim biniciyim dedi (beni alakadar etmez isterse benzin döksün yaksýn benden çýktýktan sonra hayrýný görsün ama alýp satacam dese 125 e verirdim :D ) ve bu arkadaþ arabanýn A sýndan anlamýyor. arabayý eline versen el bombasý diye karakola götürür , ee araba iþi kazançlýymýþ bende gireyim. hee amk kolaydý. benden aldý 141 den ilana koydu arabayý. piyasanýn böyle böyle anasý belleniyor.
þu piyasa sabit yatay konuma bi geçsin sadece vergi mükellefleri iþin hakkýný veren esnaflar kalsýn. o zaman görecem götünüzü. piyasa yükselirken 80 yaþýndaki babannemde alýr satar. biz esnaf olarak böyle kazanç istemiyoruz. hacmimiz daralýyor. þu ayak üstü al satçýlar falan piyasadan bi silinse 2.el rahatlar. 2.ele vergilendirme þart....
Bu iþi profesyoneller , vergisini ödeyenler , dükkan iþletenler bu iþten evine ekmek götürenler yapsýn. Adamýn eline arabayý versen el bombasý diye karakola götürecek cebinde parasý var araba alýp satmaya çalýþýyor. Ben hayatýmda daha ekspertize araç sokarak araç almýþ deðilim. Ciðerini biliyoruz biz arabanýn , mutfaðýndan geldik bu iþin.
Örneðin mart 16 da 110 liraya bi leon aldým. 120 122 ye satar dedim. corona çýktý 2 ay bekledi elimde , piyasa yükseldi malý 126 ya verdim. alan arkadaþ öðretmenim biniciyim dedi (beni alakadar etmez isterse benzin döksün yaksýn benden çýktýktan sonra hayrýný görsün ama alýp satacam dese 125 e verirdim :D ) ve bu arkadaþ arabanýn A sýndan anlamýyor. arabayý eline versen el bombasý diye karakola götürür , ee araba iþi kazançlýymýþ bende gireyim. hee amk kolaydý. benden aldý 141 den ilana koydu arabayý. piyasanýn böyle böyle anasý belleniyor.
þu piyasa sabit yatay konuma bi geçsin sadece vergi mükellefleri iþin hakkýný veren esnaflar kalsýn. o zaman görecem götünüzü. piyasa yükselirken 80 yaþýndaki babannemde alýr satar. biz esnaf olarak böyle kazanç istemiyoruz. hacmimiz daralýyor. þu ayak üstü al satçýlar falan piyasadan bi silinse 2.el rahatlar. 2.ele vergilendirme þart....
Hocam bakýn size þöyle bir örnek vereyim de bu iþten daha da nefret edelim...
4-5 sene önce evi taþýrken bizim valide haným çift kapaklý buzdolaplarýna heves etti, kýrmadýk aldýk. O dönem bütçemiz dahilinde güzel para vermiþtik 4-5000 TL civarý.. 4-5 sene kullaným sonucunda biraz eskidi haliyle.. Ýsteyeniniz varsa buzdolabýmý 2000 TL ye satýyorum... Bir tane alanýnýz çýkmaz :) Ama 2015 senesinde 100 bin TL ye alýnan passat þuanda 200 bin TL. 2015 senesinde aldýðým buzdolabý ile A noktasýndan B noktasýna gittiðim arabanýn ne farký var ümmet muhammet için söyleyin bana ?
Bunu da geçiyorum aðabeyimin kayýn pederi Hollanda'da yaþýyor, yaþlandýðý içinde arabasýný Türkiye'de býraktý. Araba W211 E240 geçen sene arabanýn 3000 euro ettiðini söylüyorlardý. Aralýk ayýnda iþim gereði bir peugeot 301 dizel aldým acil almam gerektiði için piyasa þartlarýnýn yaklaþýk 4-5 bin tl üzerine aldým. Yani o dönemin 10.500 eurosuna denk geliyordu neredeyse. Ýki arabayý kýyaslýyorum kýyaslanabilecek gibi deðil. Aðabeyin kayýn pederiyle görüþüyorum e240 ýn þuanki deðerinin ancak 2000 euro olduðunu söylüyor, benim aslan parçasýda 6 ay sonra ve 12-13 bin km yapmama raðmen þuan 11.500 euro ediyor. He o zamandan bu zamana euro %14 arttý birde... Varýn gerisini siz düþünün.
Sahibinden kupon araçlarýn whatsapp grubu kurup
Fiyat politikasý belirlenen bir ülkedesiniz :)
Borsa gibi izliyorum her hafta 10k amk artarmý bir araç :)
Alan oldukça daha çok artar :)
Hafta sonu bunu konuþtuk abimle kendi aramýzda.
Ev alým satýmlarýnda %4 vergi kesiyorlar tapu harcý diye. Artýk arabalar da ev parasý. Cok ciddi bir vergi kaybý söz konusu. Burayý bos býrakmazlar.
ötv indirimi bencede zor fakat matrah düzenlemesi bekliyorum..
Mutlu Deðerli
27-05-2020, 13:40
Elektrik elektronik ürünlerinde bile ilave vergiler getirildi, Play Station denen 400 dolarlýk alet bile bizde 5000 6000TL bandýna oturdu. ÖTV nin gelecegini hiç sanmýyorum hatta artýþ bile yapýlýr, þaþýrmamak lazým
Bugün 3 tane showroom gezdim. Hiç birinde sýfýr araba yok. Sadece Bmw de x3 2.0d vardý.
Daha kötüsü gelecek olan araba listeleri de ellerinde yok. Fabrikalar durduðu için sipariþ verdikleri araçlarýn bile ne zaman geleceðini bilmiyoruz dediler
Bence ÖTV indirimi deðil ama bir genel vergi affý gelebilir belki.
Bugün 3 tane showroom gezdim. Hiç birinde sýfýr araba yok. Sadece Bmw de x3 2.0d vardý.
Daha kötüsü gelecek olan araba listeleri de ellerinde yok. Fabrikalar durduðu için sipariþ verdikleri araçlarýn bile ne zaman geleceðini bilmiyoruz dediler
Vardýr vardýr da göz korkutmamak için söylememiþlerdir. Yoksa birçok marka için araç geliþ tarihleri ve fiyatlarý yayýnlandý.
Bence ÖTV indirimi deðil ama bir genel vergi affý gelebilir belki.
Vergi affý ile ilgili güzel bir yazý.
Affýmýza Sýðýnma Suretiyle Yürütülen Maliye Politikasý (http://www.muhasebetr.com/yazarlarimiz/erhanselim/032/)
Þahsi kanaatim vergi affý vergi tahsilatýný artýrmak yerine vergi kaçýrmayý teþvik eden bir uygulamadýr ve yapýlmamalýdýr.
Ama siyasi açýdan güzel bir oy kapýsý olarak gayet kullanýþlý bir uygulamadýr.
þunu da okumakta fayda var. Grafiði ekliyorum aþaðýdaki yazýdan, durum gerçekten kötü.
Turkiye’de vergi sistemi: Şirketlere af, calışana yuk | TURKİYE | DW | 22.01.2020 (https://www.dw.com/tr/t%C3%BCrkiyede-vergi-sistemi-%C5%9Firketlere-af-%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fana-y%C3%BCk/a-52104758)
https://www.dw.com/image/52104851_7.png
normalleþme süreci ile ilgili yeni bir paket açýklanacakmýþ. içinde konut, otomobil ve beyaz eþyanýn bulunduðu.
vatandaþý borçlandýrarak piyasayý hareketlendirmenin derdindeler.
kulaðýmýn arkasýnda yine bi kaþýntý hissi. :D
Usa de 2 seneye yakýn kaldým sonra döndüm ( ailevi sebeplerden ) Geldikten sonra en çok üzüldüðüm þey , Çok güzel bir ülkede inanýlmaz eþitsizlik içinde inanýlmaz derecede mücadele ederek bir þeyler (aslýnda basit þeyler ) elde etmeye çalýþýyor olmamýz. Hanýma dedim gözün kesiyorsa basalým gidelim yurt dýþýna..
Kuzenimiz devreleri yakýp Yeni zelandaya gitti. Eþinide götürdü, Aile özlemi haricinde çok mutlular. Devlet herþeylerine destek olmuþ.. Ne çok yoruluyormuþuz Türkiye'de dedi. evet ülke özleniyor felan da bir kere geliniyor dünyaya yaw.. sürekli fakirleþmek bir gruba ait olmadýkça iþlerin yolun da gitmemesi. Ýstediðin aracý almak için resmen senelerce çalýþmak zorunda kalmak.
duster 190 olmuþ 320 i 500 olmuþ, ))) Eþþek niyetine duster alsan 200 , az premýum olayým desen 500 lüksün..
Vallahi yoruluyorum ya düþünmekten , düþünmeyenler yüzünden dert çekmekten yoruldum.
Ötv yi sýfýrlasada farketmez Dolar avro yükseldikçe faydasý yok. Ülke olarak üretime yönelik olmayan ve geçen her zaman daha çok fakirleþeceðiz.
Bunlar daha iyi günlerimiz bence
Usa de 2 seneye yakýn kaldým sonra döndüm ( ailevi sebeplerden ) Geldikten sonra en çok üzüldüðüm þey , Çok güzel bir ülkede inanýlmaz eþitsizlik içinde inanýlmaz derecede mücadele ederek bir þeyler (aslýnda basit þeyler ) elde etmeye çalýþýyor olmamýz. Hanýma dedim gözün kesiyorsa basalým gidelim yurt dýþýna..
Kuzenimiz devreleri yakýp Yeni zelandaya gitti. Eþinide götürdü, Aile özlemi haricinde çok mutlular. Devlet herþeylerine destek olmuþ.. Ne çok yoruluyormuþuz Türkiye'de dedi. evet ülke özleniyor felan da bir kere geliniyor dünyaya yaw.. sürekli fakirleþmek bir gruba ait olmadýkça iþlerin yolun da gitmemesi. Ýstediðin aracý almak için resmen senelerce çalýþmak zorunda kalmak.
duster 190 olmuþ 320 i 500 olmuþ, ))) Eþþek niyetine duster alsan 200 , az premýum olayým desen 500 lüksün..
Vallahi yoruluyorum ya düþünmekten , düþünmeyenler yüzünden dert çekmekten yoruldum.
Ötv yi sýfýrlasada farketmez Dolar avro yükseldikçe faydasý yok. Ülke olarak üretime yönelik olmayan ve geçen her zaman daha çok fakirleþeceðiz.
Hayatýmda en piþman olduðum þey þu ülkeden gitmemek. Ýkna edebilirsen git ben ikna edemiyorum çocuk sonrasý.
Yunana gitsek yine iyiydi anasýný satayým...
Ve iþin kötüsü, hala satýyor bu arabalar bu fiyatlarla. Millet "mal" gibi alýyor ya ona yanýyorum.
Carmageddon
31-05-2020, 07:56
Fake gibi geldi bana ama doğruysa 30 bin liralık arabaya 50 bin liraya satarsak hapis yatacağız. :)
Cumhurbaşkanı acıkladı: 2020 OTV ile beraber ikinci el otomobil piyasası yuzde 60 duşecek! (https://m.boxerdergisi.com.tr/cumhurbaskani-acikladi-2020-otv-ile-beraber-ikinci-el-otomobil-piyasasi-yuzde-60-dusecek-50497)
Geleceðini sanmýyorum böyle bir þeyin özellikle %60lara kadar düþücek denmesi de inandýrýcý gelmiyor bana þahsen.
" Geçtiðimiz yýl Joy 1.0 SCe 72 bg özelliklerine sahip olan bu otomobil 72 bin TL iken 2020 yýlý içerisinde 127 bin TL gibi uçuk rakamlara kadar çýktý. Bunun önlenebilmesi için hükümetten önlem paketleri geliyor, gerekiyorsa ilgili dev otomobil þirketine ülkemizde satýþ yasaðý getirilecek. Ama devletin koyduðu kurallara uyarsa ülkemizde satýþ yapabilecek. "
Þu kadar fiyata kadar üretebilirsiniz diyecekler sanýrým. Bu da parça kalitesinden ve bir çok opsiyondan vazgeçmek olur diye tahmin ediyorum. Boþline araçlar olucak demek ki. Bu duruma göre ikinci el daha opsiyonlu araçlar sýfýrýndan pahalý olabilir ikinci elde þaþýrmamak gerekir bunu da görürsek artýk dicek bir þey yok :D
Onurkk06
31-05-2020, 11:22
Euro dolar düþmedikten sonra hiçbiþey indirip kaldýramazlar beyler hayal kurmayalým devlette para yok vergiyle dönüyor herþey, yapsa bile kýsa süreli Bi indirim olur çok uzun süreli biþey olacaðýný sanmýyorum
Fake gibi geldi bana ama doğruysa 30 bin liralık arabaya 50 bin liraya satarsak hapis yatacağız. :)
Cumhurbaþkaný acýkladý: 2020 OTV ile beraber ikinci el otomobil piyasasý yuzde 60 duþecek! (https://m.boxerdergisi.com.tr/cumhurbaskani-acikladi-2020-otv-ile-beraber-ikinci-el-otomobil-piyasasi-yuzde-60-dusecek-50497)
okuyunca güldüm habere :) boxer'ýndan atmýþ resmen.
Bunun tespitini nasýl yapacaklarmýþ ? Toplumsal olarak arabayý yatýrým malý olarak gördükçe, alayým 6 ay biner 10 lira üstüne koyar satarým kafasýndan çýkmadýkça.
Devlet de üreten adamýn 2-3-5 katý kar ederek satýþýna aracýlýk etmekten vazgeçmez ise hiçbir þey deðiþmez.
Cumhurbaþkaný acýkladý: 2020 OTV ile beraber ikinci el otomobil piyasasý yuzde 60 duþecek! (https://m.boxerdergisi.com.tr/cumhurbaskani-acikladi-2020-otv-ile-beraber-ikinci-el-otomobil-piyasasi-yuzde-60-dusecek-50497)
Daha öncede böyle bir fake haber yapmýþlardý bu dergi itibar etmeyiniz.
Böyle bir açýklama yapýlmamýþ olmasý dýþýnda haberde sorun yok. :)
Valla tam bu dertlerden ben de müzdaribim. Herhangi birþey için plan yapýlamýyor ülkede.
Birþey için 1 sene para biriktircem alacaðým de, 1 senenin sonunda o rakamý biriktiriyorsun ama o ürünün fiyatý artmýþ oluyor. En basit þeyler, oyun konsolu, coilover, drone, bilgisayar. Araba gibi büyük taþýtlardan bile bahsetmiyorum.
Az önce bir ilana denk geldim.
2020 sýfýr liste fiyatý hala güncel 28.000 olan motosiklete, 2.el 80kmde ilana giren satýcý 32bin fiyat belirlemiþ. Kendince haklý olduðu gerekçe sýfýr araç stoklarda olmamasý. Geleceklerin de zamlý gelecek olmasý.
Bizim ülkemizde hoþumuza gitse de gitmese de herkes fýrsatçý. Her 2.el hareketlenmesinde hepimiz açýp "aa benim araba kaç para olmuþ bakiyim" diyoruz. Ama bunun sebebi, ayný þekilde 2.ellerin fiyatýný yükseltenle ayný, her dönem düþen alým gücü. Biz de buna karþý kendimizi, malýmýzýn deðerlendiðine kendimizi inandýrarak karþý koyuyoruz. Baþkasýnýn alým gücü vs. umrumuzda deðil. Kendimizi düþünüyoruz sadece. :)
31yasýmdayým bu ülkede fiyatý düþen biþey henüz göremedim gören olduysa benide bi dürtsün.
31yasýmdayým bu ülkede fiyatý düþen biþey henüz göremedim gören olduysa benide bi dürtsün.
Var var olmaz mý "insan hayatý"
Boxer dergisinin editörü de S2000 kovalayanlardan sanýrým. :D
Kaynak yok resmen dünden beri herkes ötv düþecek diyor. Bu kadar çabuk kanan bir millet olduðumuz için sonuç bu þekilde zaten:)
Kaynak yok resmen dünden beri herkes ötv düþecek diyor. Bu kadar çabuk kanan bir millet olduðumuz için sonuç bu þekilde zaten:)
ÖTV düþecek dedikleri muhtemelen matrahlarýn yeniden belirlenmesi.
Böylece bazý arabalar matrah artýþý sayesinde düþük ÖTV'ye girecek.
Var var olmaz mý "insan hayatý"
Obedava degýl mýydý? Ornek soma.
Lobi yapýlýyor millet arabayý elden çýkarsýn galericiler çökmek için bekliyor pusmuþ.
ÖTV düþecek dedikleri muhtemelen matrahlarýn yeniden belirlenmesi.
Böylece bazý arabalar matrah artýþý sayesinde düþük ÖTV'ye girecek.
Ben þu ortamda " güzellik " yapacak birini göremiyorum. Elimizde olaný korumaya çalýþýyoruz,sýfýra yakýn zamanda halihazýrda en düþük 8 bin tl zam geldi. Bu süreçte zaten sýfýr araç bulmak neredeyse imkansýz. Gelen de hemen satýlýyor zaten, neden indirsin ki?
Otomotiv sektoru vergi duzenlemesi istiyor (https://www.haberturk.com/otomotiv-sektoru-vergi-duzenlemesi-istiyor-2697199-ekonomi)
Cumhurbaþkanýnýn ötv de %60 indirim getireceðiz dediði haberler geziyor sosyal medyada bir bilgisi olan varmý??
Pardon yazýlmýþ özür diliyorum ben yeni görmüdüm.iki tane araç aldým bize girdi dedim bir an Heyecandan atladým buraya.
ötv bu ortamda düþmez. Düþerse yurtdýþýna döviz akýþý olur ve döviz yükselir.
senelik 500-600 bin düþük ötv ile araç satmak gibi bir amacý yok devletin. Ýthalatý düþürme derdinde tamamen. Her hafta farklý kalemlere ek gümrük vergisi gelirken, döviz-altýn alýmlarýn %1 vergi konmuþken hayal satmanýn bir anlamý yok.. Sadece dilimler düzenlebilir çünkü en alt dilimde araba kalmadý :)
Onun için 500 yerine 300 satýp ayný vergiyi almak niyetinde tamamen. 250'ye golf mü olur dediðimiz günleri bile özleyeceðiz korona sonrasý..
2. el için kasko bedeli ve araç satýþ fiyatý arasýnda ki uçuruma, al sat yapanlara çere bulunmalý.
10 yýldýr bordolu çalýþýyorum hangisi benim kadar vergi vermiþtir, ciddi para kazanýyorlar ama vergi vermiyorlar.
Talep fazlalýðýndan dolayý sýfýr araç piyasada kalmadý diye ÖTV indirimine ihtimal yok gibi görünüyor da þu günleri hatýrlayýn 2016 ötv zammý öncesi millet deli gibi araba alýrken bile istediðiniz renk ve istediðiniz model arabayý bulabiliyordunuz piyasada ki o zaman alým gücümüz çok daha yüksekti. Þu an türkiyeye araba gelmiyor, 2018 de arabalar firmalarýn ellerinde kaldý ve ciddi zarar ettikleri için araç getirmiyorlar Türkiyeye. Bu nedenle devletin ÖTV geliri oldukça düþtü. Þu an ÖTV'yi indirmek belki al satçýlara biraz darbe vurur ama piyasada sýfýr araç olmadýkça çok iþe yaramayacaktýr. Ama coronanýn yarattýðý global ekonomik kriz nedeni ile ile diðer ülkelere satýlamayan araçlar TR'ye giriþ yapar ise daha olasý olabilir. Eðer öyle bir durum olur ise zaten al satçýlarda saðlam patlar yüksek fiyattan kakalamaya çalýþtýklarý araçlar.
Resmî gazeteye baktým bi umut ama boþ :)
Ikinci el araclara 0.82 faizle kredi gelecekmis.
Daha da artacak yani ikinci el fiyatlari :D
Ikinci el araclara 0.82 faizle kredi gelecekmis.
Daha da artacak yani ikinci el fiyatlari :D
Opel arttýrdý bile fiyatlarýný,
150binden 158 bine çýktý astra
Ýbrahim33
01-06-2020, 21:09
ötv falan yok beyler. araç alacak olanlar alsýn. daha da yükselecek 2.el araçlar..
Ötv indirimi vs diye piyasayý poh pohladýlar, honda'da 5-6 bin lira arttýrmýþ modelleri :)
Hyundai Ý10
138.500 TL fiyat gördüm az önce
:)
Kardeþim küfür etmeyen kardeþim bile okkalý sövdü
Pert bakmaya baþladýk hemen :)
Bundan 5 sene once 150 bin tl ile ufak/orta capli bir galeri kurardin, 10 12 araclik.
Simdi 1.0 polo aliyosun.
Neyse o baska konu.
Her banka dusuk faiz kredi aciklamaya baslamis. 7 yasa kadar araclara 0.82lik 0.85lik 0.79luk oranlarla. Bu sadece 7 yas ve daha genc araclarin fiyatini arttirmayacak, bence daha eski araclarin da fiyatini yukari cekecektir.
Golf 8 filan gelseydi sýfýr alaydýk bari :(
hemen zammý patlatmýþlar tüm firmalar ...
þunuda söylemeden geçmeyelim.
Bu kadar uçuk fiyatlara raðmen varýný yoðunu araba almak için ortaya koyan milletimize helal olsun.
CelalMrz
02-06-2020, 09:22
8 R'a milyon milyon para isterler bu gidiþle
Bu kadar uçuk fiyatlara raðmen varýný yoðunu araba almak için ortaya koyan milletimize helal olsun.
Valla bunun için ayrý bir konu açalým krediciler ortaya çýksýn :D
Bu yerli araçlara düþük faizli kredi kullanan oldumu.
bayiiler, o iþin çok anlamsýz olduðunu, kredi çekerken, banka kendi verdiði kaskoyu ve hayat sigortasýný zorunlu kýlýyor, ve fiyatlar yüksek çýkýyor, çok bir anlamý yok dediler.
Bizde ocak ayýnda Doblo alýrken, devlet bankasýndan deðil Koç finans üzerinden kredi ile aldýk.
Hayat sigortasý vb þeyleride yaptýrmamýza gerek kalmadý
Ben geçen sene son hyundai i20 aldým. 0.49 ile 50.000 çektim 24 ay. Ziraat bankasýndan kullanmýþtým. Hayat sigortasý normaldi, kasko için 3000 TL ödedim 6 taksit yaptýlar. Dýþarýda yaptýrsam 500 - 600 TL ucuza yaptýrabilirdim galiba, eþimin ilk aracý olduðu için zaten yüksek çýkacaktý.Trafik sigortasýný kendi sigortacýmdan yaptýrdým.
baskan96
02-06-2020, 11:18
Beklenen an mý geliyor? A3'ün talipleri olarak önden yerimizi alalým :D
Beklenen an mý geliyor? A3'ün talipleri olarak önden yerimizi alalým :D
Yok yok ironi var orada :) Arabamdan çok þükür memnunum, deðiþiklik düþünmüyorum.
baskan96
02-06-2020, 11:32
Yok yok ironi var orada :) Arabamdan çok þükür memnunum, deðiþiklik düþünmüyorum.
Maþallah abi þaka bir yana kazasýz belasýz sürüþler dilerim scuba blue A3 Ankara'ya fazla gelir :D
imprezaWRC
02-06-2020, 12:01
Forumda bir yerde konularýn arasýdna dersinde olacak; herifin biri hem iþsiz hem de kendisinden istenen GSS'ye sinirleniyor ama abuk sabuk paraya otomobil alma peþinde koþuyor.
Bu milletin hatta gezegendekilerin büyük çoðunluðunun kablolarý olmasý gerektiði gibi baðlanmamýþ.
Honda bayinde çalýþan tanýþ var , ne varsa sattýk dedi, bayinin önünde araç var baya dedim , alanlarýn bazýlarý isterler diye bekletiyormuþ , Sýfýr araç alýyorsun , 1-2 ay coronayýda bahane edip bekletiyorsun ayrýca danýþmana diyorsunki isteyen olursa satarýz komisyon filan alýrsýn vs... Bunu karlý gören zihniyet var , Bayide satýlmýþ arabaya talip olan var , bilerek piyasa yükselten var , anlaþmalý yükselten var , pert arabayý çakan var, pert araba alýp dolandýrýldýðýný anlayýp mahkeme ile uðraþmayýp oda baþkasýna çakan var , ifþacý var , ifþacýyý kovalayan var ))) Experle anlaþmalý ekipler var , aamekkk ülkenin otomotiv dünyasý belgesellere tezlere konu olur..
Bana gelince; zamanýnda almadýðý octavýa rs için her gün kendime sövüyorum , þimdi Þirket aracý var ( çok þükür ) , Hanýmda da fiesta var , daha arabada alamayýz sanýrým , araba almak için 250 bin vereceðime gider 300 e ev alýrým , olmadý yatýrým yapýp devam ederim. bmw hevesim vardý saðolsun þartlar onun da içine etti .. Alanlara kazasýz belasýz sürüþler dileyerek maaþallah diyerek devam ediyoruz. {sayýsal çýkarsa baþka tabi alýrým o zaman :))))
hemen zammý patlatmýþlar tüm firmalar ...
E hani reis tehdit etmisti fiyat dusurmeyenlerin ulkemizde isi yok diye :D
Cimmeria
02-06-2020, 13:54
200 bin liraya egea, 190 bin liraya clio alan aldiktan sonra devletin cilgin olmasi lazim otv indirmesi icin :)
ben olsam arttiririm bile :)
Hiçbirþey deðiþmez hayal kurmayýn.