PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tekel Bayii Devralmak?

AhmetBakan
21-07-2020, 00:06
Merhaba Techturkey ailesi, bir fikir almak istiyorum.
Ankara'da araba trafiği yüksek düzeyde, yaya trafiği çok fazla olmayan bir yerde 4yıllık bir tekel bayii devralmayı planlıyorum (Cadde üzerindeki tek tekel kendisi, yakın çevresinde bir çok apartman bulunuyor. Belki eşi dostu tekel bayii işleten veya kendisi daha önce işletmiş olanlar vardır. Artısı eksisi nedir? Tek başıma işletmeyi düşünüyorum. Fikirlerinizi merak ediyorum.
Teşekkür ederim, saygılar.

bilalMW
21-07-2020, 00:52
yancıları içeri alma. sonu gelmez.

naci
21-07-2020, 07:33
Tek başına işletebileceğini düşünüyormusun?
Cumartesi-Pazar, bayram tatili yok 365 gün sabah erken den açacaksın akşam en geç 22 de kapatacaksın (alkol satışın varsa) dükkanı. Güvenebileceğin biri varsa (ki bu devirde zor) en azından dinlenerek çalışabilirsin. Aksi durumda inan 2-3 yıl içinde bıkarsın.

Ome_RS
21-07-2020, 07:37
Sebep olan yapan gibidir.
Haram bro :D

Bugraaa
21-07-2020, 07:37
Hayatını adamak istiyosan devral, ama şu zamanda sıkıntı bence tek başına hiç düşünme.

darkred
21-07-2020, 07:49
Tekel işi kolay gibi görünsede çok zor.

Sosyal yaşam neredeyse sıfıra iniyor. Herşeyin tüm zamanın dükkan olmak zorunda.

Bir tanıdığım vardı tekeli olan darphane gibi çalışıyordu o kadar güzel işi vardı 6 yıl dayanabildiler 2 ortak.

Zor iş iyi düşünmek gerekir.

DOHC
21-07-2020, 08:09
Tek başına işletebileceğini düşünüyormusun?
Cumartesi-Pazar, bayram tatili yok 365 gün sabah erken den açacaksın akşam en geç 22 de kapatacaksın (alkol satışın varsa) dükkanı. Güvenebileceğin biri varsa (ki bu devirde zor) en azından dinlenerek çalışabilirsin. Aksi durumda inan 2-3 yıl içinde bıkarsın.

Alkol satışı varsa 22'de kapatmak şart değil. 22'den sonra alkol satmayacaksın.

Tek başına zordur bu iş. Sigaradan 50 kuruş, rakıdan %2-3 kazanırsın. Satabilirsen yabancı içki iyi kar bırakır ama alıcı pazarlık eder.
Meze satabilirsin.
Gecen gündüzün yoktur.
Yancısı ayrı derttir.
Sigara satın alma ödemeleri peşindir.
İçki de keza 1-2 gün valörlüdür.
Kirası, stopajı, faturaları, senin Bağkurun, aileni geçindirecek para vs hepsini sağlayabilecek mi?
İşi bırakan adam niye bırakıyor? Kaç yıl yapmış bu işi?

EREN34
21-07-2020, 08:10
Kavga gürültü eksik olmuyor. ***** alkol alan herkes ayık kafa gelmiyor.
Arkadaşların dediği gibi zaman büyük olay.
Dükkan adeta evin oluyor.
Bizim mahallenin en eski ve büyük tekelini 3 kişi ailecek işletiyor. Onlar bile artık ev-iş dışında bir şey yapamamaktan isyan ediyorlar.

sedat s
21-07-2020, 08:28
benzer bı işi 12 senedir yapıyorum şarküterim var benımde. tek basına zaten ımkansız hıc boşa yenı heves yaparım deme olmaz. kenarda 1 1,5 mılyon paran olması lazım. sakız alan adam bıle kafana parayı fırlatacak al lan şu parayı dıyecek her gun bı ton bos beles adama abı hosgeldın demek zorunda kalacaksın. her gun yuzlerce ınsana hosgeldın gunaydın falan dıyeceksın cevap vermeyecekler bı tane sundan ver dıyecek dırek olarak :) he dıyorsan elemanda bulucam ondada şöle bı durum var, benım tek subem var depomda 3 sube daha acacak daha mal var ve sube acamıyorum cunku eleman yok. aslında var ama az çalan bıle yok az çalan bulsam gene alıcam. bızım ıslerde hırsızlık cok enteresan boyutlarda (barkod sıstemı falan hcı bırseye yaramaz). bu işin artısı ne nıye bu kadar ınsan yapıyor dıyosan iş tutarsa cok para kazanırsın ayda 30-40 lıranın lafı olmaz ıstedıgın arabaya alırsın ama bınemezsın kapının onunde yatar :) hayırlı olsun sımdıden

jeffy
21-07-2020, 08:33
İzmir Buca da Bar-Cafe-Üniversite lokasyonunda 5 senedir Tekel bayii işletiyorum. Öncelikle şunu söyliyeyim tek başına isen hiç kalkışma. Baba-Kardeş gibi aileden yanında olabilecek biri varsa öyle düşün.

Ben bu işe başlarken belli bir süre koymuştum kendime , bu süre sonunda başladığım sermayeyi katlamış olarak devredip daha sakin bir işe geçme planım vardı. Kendime verdiğim süre bu sene sonunda doluyor ve şu an düşündüklerimi gerçekleştirmiş gibi duruyorum. Sanada tavsiyem bu işi ömürlük bir iş olarak değil kendine herşeyinden belli bir süre vazgeçip belli bir sermaye yapabilecek bir basamak olarak görmen.

Alkol yasakları gerçekten çok can sıkıcı çok dikkatli olman gerekiyor ( ki ben bir tane yedim 42 bin tl ödedim şu anda daha da yüksek cezalar ) Evet kazanç oranları düşük özellikle sigara bu oranı çok aşağı çekiyor ancak yüksek sürümünden dolayı o açığı telafi ediyor. Bira-Rakı gibi baremler %8-10 , İthal alkol %20 nin altına inmez ,gıda-meşrubat yine %20-%40 arası kar oranlarıyla satılır ancak cironda çok yer kaplamaz.. eğer bu tarz ürünlerin satışı yüksek bi noktaysa kaçırma al.

Arkadaşların yazdığı gibi sosyal hayat sıfır, Bayram seyran yok , haftasonu yok , uzun soluklu bir tatil yok , hatta özel gün bile zor.. Eğer 22 den sonra kapatmayacaksan alkol almak isteyenlere laf anlatmak zor , Kredi kartıyla sigara satışına komisyon alırsın sebebini anlatmak zor ki almasan %4 karının %1.5 -%3 arası oranı banka kesintisine gider. Müşteriler tarafından fiyatlar daimi olarak büyük marketlerle kıyaslanır kazıkçı olursun :) Zam zamanları firmalardan mal tedarik edemezsin elindeki sermayeyi korumak istersin stokçu oluırsun :) Bunlar muhakkak göze alman gereken eksiler bana göre :)

Artılarının en başında ise dışardan göründüğünden daha güzel kazancı olan bir iş olduğuna emin ol. Dükkanını güzel yönetebilir , hesaba hakimiyeti kaçırmazsan firmaların sermayesi ile para kazanırsın.. Yıllık raf-satış anlaşmaları ile masraflarının büyük bölümünü (kira-elektrik) buralardan gelen paralarla ödeyip maliyetini çok düşük rakamlara indirebilirsin.

rebelh
21-07-2020, 08:35
Ankara'da araba trafiği yüksek düzeyde, yaya trafiği çok fazla olmayan bir yerde 4yıllık bir tekel bayii devralmayı planlıyorum (Cadde üzerindeki tek tekel kendisi, yakın çevresinde bir çok apartman bulunuyor. Belki eşi dostu tekel bayii işleten veya kendisi daha önce işletmiş olanlar vardır. Artısı eksisi nedir? Tek başıma işletmeyi düşünüyorum. Fikirlerinizi merak ediyorum.

şaşmaz sanayiinde 200 bine tekel bayii aldı arkadaşlar ama ufak bit market gibi tost vs yiyecek de yapıyorlar
alırken "yuh mmm oraya o para verilir mi?" dedik kirası da 7000 lira
şimdi maşallah çok güzel işleri var aldıkları ciroyu sadece müşteri memnuniyetiyle 2ye katladılar
çok yoğun çalışıyorlar götlerinden ter akıyor ama karşılığını alıyorlar
tabi bu her yerde böyle olacak değil lokasyon çok önemli

GökhanÖzkan
21-07-2020, 09:08
benzer bı işi 12 senedir yapıyorum şarküterim var benımde. tek basına zaten ımkansız hıc boşa yenı heves yaparım deme olmaz. kenarda 1 1,5 mılyon paran olması lazım. sakız alan adam bıle kafana parayı fırlatacak al lan şu parayı dıyecek her gun bı ton bos beles adama abı hosgeldın demek zorunda kalacaksın. her gun yuzlerce ınsana hosgeldın gunaydın falan dıyeceksın cevap vermeyecekler bı tane sundan ver dıyecek dırek olarak :) he dıyorsan elemanda bulucam ondada şöle bı durum var, benım tek subem var depomda 3 sube daha acacak daha mal var ve sube acamıyorum cunku eleman yok. aslında var ama az çalan bıle yok az çalan bulsam gene alıcam. bızım ıslerde hırsızlık cok enteresan boyutlarda (barkod sıstemı falan hcı bırseye yaramaz). bu işin artısı ne nıye bu kadar ınsan yapıyor dıyosan iş tutarsa cok para kazanırsın ayda 30-40 lıranın lafı olmaz ıstedıgın arabaya alırsın ama bınemezsın kapının onunde yatar :) hayırlı olsun sımdıden

öyle bir anlatmışsınız ki.... :) :)çiğköftecilerden, künefecilerden sonra tekelciler online :) :hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hoo::ho o::hoo::hoo::hoo::hoo:

KÖROĞLU
21-07-2020, 09:28

Kardeşim 3 sene işletti ben de arada takılırdım + sını eksisini gözlemlediğim kadarıyla yazayım.

1-) Çalışma saatleri çok uzun, gecenin körüne kadar takılıp kalıyorsun.
2-) Sürekli nakit dönen bir iş kasayı başkasına bıraktığında 3-6 ay arası çok sağlam içeri girersin ( birebir şahit oldum, uyardım yok çalmazlar etmezler dedi ama tırtıkladılar)
3-) Lokasyona bağlı olarak müşteri kitlesi önemli, 2 bira 1 paket fıstık alayım poşete sarayım köşe başında içeyim tayfası çok ise dükkanın olduğu yerde illa bir zaman diliminde arıza çıkar.
Örn. içer içer gelir 1 bira daha ister abi yarın getiririm der, vermezsin küfreder ileri geri yapar mevzu çıkar.
4-) Dükkanı açması kapaması (dükkanın koşullarına göre) ürünleri dizmesi temizlemesi gerçekten zahmetli olabilir.
5-) Tek başına belli saatlerde özellikle 18-20 arası yetişemezsin en az 2 kişi olman lazım bu da ek maliyet demek.
6-) Dolapların elektrik tüketimleri gerçekten can sıkıcı olabiliyor özellikle yaz aylarında faturalar üzebilir.
7-) Bayram seyran tatil olayı olmaz, aklın hep dükkanda olur. İstediğin kadar sistem kur bir şekilde bir şeyler kaçar.
8-) Yasak saatlerde alkol isterler vermezsin, gider şikayet ederler yasak saatte alkol satıyor diye polislerle muhatap olmak zorunda kalırsın.
9-) Bu bizim semte özel olabilr, sofi geçinen ama bulduğunda götürecek tipler çok iyi nazarla bakmaz yaptığın işe.
10-) Parasından hayır görmezsin, bizimki dükkanı bedavaya yaptırdı bir alkol firmasına, sonra devretti çok ta güzel paraya ama elde avuçta kalan bir şey yok. Bir şekilde bereketsiz bir durum var. Bu tabiki benim subjektif yorumum sende durum farklı olabilir.

Yapılmaz bir iş değil, ama sağladığı fayda ile senden götürdükleri / götürecekleri birlikte değerlendirildiğinde ben yapmam şahsen.

Alkollü insan tribi çekilmiyor, muhatap olunan kitle bir şekilde insanı yoruyor ( Alkol tüketene yada alkole karşı bir karşı duruşum yok)

Ama 2 bira içip mahalleyi esir aldığını sanan tipler her yerde var ve bundan sonra da olacak.

gokhankenar
21-07-2020, 09:52
tek birşey yazacağım gerisini siz anlarsınız. Arkadaşım var 2 yıldır bu işi yapıyor. 13 ay önce Opel astra aldık buna beraber. Kilometresi aldığımızda 53750km falandı. Arabasıyla dün biyere kadar gittim km 56900 olmuş :) :)

i-vtec07
21-07-2020, 10:36
Samimi arkadaşım bu işle uğraşıyo nadiren de olsa gidip yanında oturup dükkanda vakit geçeriyorum, günlük para kazanmak gerçekten güzel tabiki giderleride na göredir ama en az 2 kişiyle yapılıcak bir iş, en kötü yanı saçma salak insanlarla çok uğraşıyosun parayı üzerine atıp gidenimi kafası iyi gelenimi, artist artis konuşanımı dersiniz, gergin çabuk sinirlenen bir insan asla yapamaz bu işi, ben hayatta girmem katil olurum, ama şu zamanda getirisi güzel olan işe katlanmak gerekli, seçim sizin..

mikelazi
21-07-2020, 10:38
20 senedir yapıyorum.
12 sene biraderle beraber yaptık.şuan yalnızım.
8 senedir sayısal bayiliğim var.6 senedir alkol işinide bıraktım çok şükür.
sabah 7:30 akşam 19:30 arası çalışıyorum.pazar açmıyorum.

hem vücut hem kafa yorar.belası boldur,derdi çoktur.alkolikle sarhoşla uğraşamazsın,laf anlatamazsın :)

individual
21-07-2020, 10:40
bundan 5-6 sene önce çok sevdiğim bir abim çalıştığı sektörü bırakıp ani bir kararla istanbul pangaltı taraflarında bir tekel devraldı.

3 sene dayanabildi.arada sırada alışveriş için yanına gidiyordum (hem ziyaret hem alışveriş) ilk senesinde tek başına çalıştı sonra kardeşi ile dönüşümlü devam etti.

sorunları özel hayat bitiyor,dükkandan çıkamıyorsun kardeşinde olsa dükkanda çoğunlukla sen kalıyorsun.gece sarhoş ile uğraşmak dert.ver bi bira yarın gelirim diye vermezsin çıkar gider dışardan dükkanı taşlar falan.

youtube'da bu tarz videolar çok

https://www.youtube.com/watch?v=50cpIGD2_DY

https://www.youtube.com/watch?v=cQsfYRZOTpw

ilk video zamanında çok viral olmuştu.

CloudGrey
21-07-2020, 11:46
babam bundan 33 yıl önce başlarım mali müşavirliğine diyip tekel bayi devir almış :)
taksimde hemde , baya pavyon gibi iş yapıyordum diyor.

bana anlatıyor ; sen doğdun diyor seni 3 yaşına kadar görmedim , sabah evden çıkıyorum uyuyosun akşam geliyorum uyuyorsun.
herşeyini kaçırdım diyor yürümeni , konuşmanı çocukluğunu...

ulan demiş bir dahamı hayata gelicem, şu cocugu biraz sevim bana baba demesini duyyim. tekel bayiyi devir etmiş dönmüş gene mali müşavirliğe...

işin ironik tarafı annemin alıştırması sonucu hiç bir zaman anne-baba demedim , hep isimle hitap ettim , babam bi kere baba kelimesi duyamadı :)
gitt pavyon gibi tekel :D

AhmetBakan
21-07-2020, 13:54
Alkol satışı varsa 22'de kapatmak şart değil. 22'den sonra alkol satmayacaksın.

Tek başına zordur bu iş. Sigaradan 50 kuruş, rakıdan %2-3 kazanırsın. Satabilirsen yabancı içki iyi kar bırakır ama alıcı pazarlık eder.
Meze satabilirsin.
Gecen gündüzün yoktur.
Yancısı ayrı derttir.
Sigara satın alma ödemeleri peşindir.
İçki de keza 1-2 gün valörlüdür.
Kirası, stopajı, faturaları, senin Bağkurun, aileni geçindirecek para vs hepsini sağlayabilecek mi?
İşi bırakan adam niye bırakıyor? Kaç yıl yapmış bu işi?

Bu adam 4 senedir yapıyor, dediğine göre eşi öğretmen ve Van'a tayini çıkıyor şehir değişecekler. Adamın dediği rakamlar doğru ise geçimi sağlıyor güzel bir şekilde. Şuan için dükkanın orda her gün oturup belli bir süre giden geleni inceliyorum. Daha sonrasında kafama yatarsa içerde adamla oturup bakma planım var.

AhmetBakan
21-07-2020, 13:56
İzmir Buca da Bar-Cafe-Üniversite lokasyonunda 5 senedir Tekel bayii işletiyorum. Öncelikle şunu söyliyeyim tek başına isen hiç kalkışma. Baba-Kardeş gibi aileden yanında olabilecek biri varsa öyle düşün.

Ben bu işe başlarken belli bir süre koymuştum kendime , bu süre sonunda başladığım sermayeyi katlamış olarak devredip daha sakin bir işe geçme planım vardı. Kendime verdiğim süre bu sene sonunda doluyor ve şu an düşündüklerimi gerçekleştirmiş gibi duruyorum. Sanada tavsiyem bu işi ömürlük bir iş olarak değil kendine herşeyinden belli bir süre vazgeçip belli bir sermaye yapabilecek bir basamak olarak görmen.

Alkol yasakları gerçekten çok can sıkıcı çok dikkatli olman gerekiyor ( ki ben bir tane yedim 42 bin tl ödedim şu anda daha da yüksek cezalar ) Evet kazanç oranları düşük özellikle sigara bu oranı çok aşağı çekiyor ancak yüksek sürümünden dolayı o açığı telafi ediyor. Bira-Rakı gibi baremler %8-10 , İthal alkol %20 nin altına inmez ,gıda-meşrubat yine %20-%40 arası kar oranlarıyla satılır ancak cironda çok yer kaplamaz.. eğer bu tarz ürünlerin satışı yüksek bi noktaysa kaçırma al.

Arkadaşların yazdığı gibi sosyal hayat sıfır, Bayram seyran yok , haftasonu yok , uzun soluklu bir tatil yok , hatta özel gün bile zor.. Eğer 22 den sonra kapatmayacaksan alkol almak isteyenlere laf anlatmak zor , Kredi kartıyla sigara satışına komisyon alırsın sebebini anlatmak zor ki almasan %4 karının %1.5 -%3 arası oranı banka kesintisine gider. Müşteriler tarafından fiyatlar daimi olarak büyük marketlerle kıyaslanır kazıkçı olursun :) Zam zamanları firmalardan mal tedarik edemezsin elindeki sermayeyi korumak istersin stokçu oluırsun :) Bunlar muhakkak göze alman gereken eksiler bana göre :)

Artılarının en başında ise dışardan göründüğünden daha güzel kazancı olan bir iş olduğuna emin ol. Dükkanını güzel yönetebilir , hesaba hakimiyeti kaçırmazsan firmaların sermayesi ile para kazanırsın.. Yıllık raf-satış anlaşmaları ile masraflarının büyük bölümünü (kira-elektrik) buralardan gelen paralarla ödeyip maliyetini çok düşük rakamlara indirebilirsin.
Aynen bu şekil düşünüyorum bende. Bilgiler için çok teşekkürler.

AhmetBakan
21-07-2020, 13:59
Samimi arkadaşım bu işle uğraşıyo nadiren de olsa gidip yanında oturup dükkanda vakit geçeriyorum, günlük para kazanmak gerçekten güzel tabiki giderleride na göredir ama en az 2 kişiyle yapılıcak bir iş, en kötü yanı saçma salak insanlarla çok uğraşıyosun parayı üzerine atıp gidenimi kafası iyi gelenimi, artist artis konuşanımı dersiniz, gergin çabuk sinirlenen bir insan asla yapamaz bu işi, ben hayatta girmem katil olurum, ama şu zamanda getirisi güzel olan işe katlanmak gerekli, seçim sizin..

Bende sinirli bir insanım aslında çabuk parlarım ama ekmek parası bu işlerin değişiceğini düşünüyorum. Sinirlerime hakim olabilirim sonuçta müşteri sayesinde para kazanacağım

AhmetBakan
21-07-2020, 14:00
babam bundan 33 yıl önce başlarım mali müşavirliğine diyip tekel bayi devir almış :)
taksimde hemde , baya pavyon gibi iş yapıyordum diyor.

bana anlatıyor ; sen doğdun diyor seni 3 yaşına kadar görmedim , sabah evden çıkıyorum uyuyosun akşam geliyorum uyuyorsun.
herşeyini kaçırdım diyor yürümeni , konuşmanı çocukluğunu...

ulan demiş bir dahamı hayata gelicem, şu cocugu biraz sevim bana baba demesini duyyim. tekel bayiyi devir etmiş dönmüş gene mali müşavirliğe...

işin ironik tarafı annemin alıştırması sonucu hiç bir zaman anne-baba demedim , hep isimle hitap ettim , babam bi kere baba kelimesi duyamadı :)
gitt pavyon gibi tekel :D

Şuan için bekarım yoksa bu işe girmeyi düşünmezdim, sosyal hayatı da olan biriyim ama belli bir süre ara vericem gibi duruyor.

GÖKTÜRK
21-07-2020, 14:01
ankarada lokasyonu neresi devralmak istediğiniz bayinin?

Bayrampaşalı
21-07-2020, 14:05
Tek basina yapicaksan eger hic bulasma :)

Dogma buyume marketciydim babadan kalma darphane gibi para basiyorduk babam birakip tek basima devam edince 5 sene dayabildim devrettim parasi guzeldir ama bir sure sonra isyan basliyor kolumda serum ile calistigim gun bu is olmaz demistim

Hayirlisi olsun simdiden hakkinda

AhmetBakan
21-07-2020, 14:19
ankarada lokasyonu neresi devralmak istediğiniz bayinin?

Cevizlidere de

mert_can 41
21-07-2020, 17:52
Uzun süredir esnafım ( Kırtasiye) 3 tekel bayiği işleten yakın tanıdığım var. 3 de aynı 1 km lik alan içinde olmalarına rağmen 3 de Allah bereket versin iyi paralar kazanıyorlar ancak yazılanlar gibi hepsinin sosyal hayatı yok ömürleri dükkan içinde geçiyor. Kavga gürültü hiç birinin hayatından eksik olmuyor gün boyu yolda gördüğün Zaman sokak değiştirceğiniz tiplerle muhattap oluyorlar. 2 tanesi için çıkan hapis kararı var kendilerini veya ekmek paralarını korumak için çıkan kavga yüzünden. Diğer davası olmayan kişiyide ne yazıkki geçen sene bir alkoliğe içki vermediği için kalabalık gelip darp ettiler. Eğer bu tarz olaylarla başa çıkabilirim sosyal hayat ikinci planda para kazanıcağım bir iş olsun derseniz kesinlikle kazanırsınız ancak bu tarz olayları göz önüne almanız gerekiyor.

baskan96
21-07-2020, 18:47
Cevizlidere de

Keklik tarafına mı yakın?

İbrahim33
21-07-2020, 19:04
kazancını yiyemediğim paranın taaaaa damına koyayım.... askerlik bir sefer yapılır 2 sefer değil :D büfecilik ömür boyu askerlik gibi bişey. açık cezaevi hatta.

_opeth
21-07-2020, 19:40
mikelazi yorumun var mıdır?

AhmetBakan
21-07-2020, 20:08
Keklik tarafına mı yakın?
Koşuyolu var biliyor musunuz? Orda

AhmetBakan
21-07-2020, 20:10
kazancını yiyemediğim paranın taaaaa damına koyayım.... askerlik bir sefer yapılır 2 sefer değil :D büfecilik ömür boyu askerlik gibi bişey. açık cezaevi hatta.

Ömürlük değil ya zaten belli bir süre yapılacak, eleman bulunursa devam edilir tabi ara sıra uğrarım.

Ferhat_V
21-07-2020, 20:15
2 3 kişi değilseniz hiç girme..tekelci değildim ben ama bodrumda 3 tekelci tanıdığım var bende otelde bira satıyordum..
sarhoşu veresiye isteyeni 3 4 kişi gelip dolabı kapatıp bira çalanı eksik olmuyor..işin içinde alkol olunca ne kavgalar oluyor huzurun kaçar başına bela alırsın..ama 2 3 kişi dönüşümlü olcaksanız ki bu bile yetmeyecek 3 4 metrelik dükkanı 3 kişi dönüşümlü çalıştırıyor hiç biride doğru düzgün gezmeye tatile bir şeye gidemiyordu..ama getiris güzel..sigara alkol fatura ödeme ve otobüs kartları dolumuda yaparsın.

Ferhat_V
21-07-2020, 20:16
ha bu arada alkollu insan cidden dert..11 tl lik birayı 10 tl versem olmazmı diyeni..1 tane bira alıp kredi kartı uzatanı..satış saati sonrası gelip 3 5 tane kapıp gideni kim müşteri kim gizli müşteri belli olmuyo tekelcilerin saat 10 11 den sonra sattıkları için ceza yediklerini biliyordum ama biz hiç ceza yemedik..

207_TR
22-07-2020, 00:01
Bu adam 4 senedir yapıyor, dediğine göre eşi öğretmen ve Van'a tayini çıkıyor şehir değişecekler. Adamın dediği rakamlar doğru ise geçimi sağlıyor güzel bir şekilde. Şuan için dükkanın orda her gün oturup belli bir süre giden geleni inceliyorum. Daha sonrasında kafama yatarsa içerde adamla oturup bakma planım var.

Kadın öğretmenler in tayini eşinin çalıştığı belgelenirse il dışına çıkmaz, eşinin bulunduğu il içinde tayin çıkar.

207_TR
22-07-2020, 00:03
Bu arada bende bulaşma derim. 2000-2005 arası yeğenim-teyzem-enişten işletti. Alkol tüketiminin aşırı yoğun olduğu bir bölgede.

vardiya sistemiyle çalışırlarda 6 şar saat.

Tuvaleti gelir, emanet bırakacak birisini arardı benzinliğe gidip gelmek için...

mikelazi
22-07-2020, 07:38
mikelazi yorumun var mıdır?

#16 yorumumu yaptım vedat

mikelazi
22-07-2020, 07:40
Bu arada bende bulaşma derim. 2000-2005 arası yeğenim-teyzem-enişten işletti. Alkol tüketiminin aşırı yoğun olduğu bir bölgede.

vardiya sistemiyle çalışırlarda 6 şar saat.

Tuvaleti gelir, emanet bırakacak birisini arardı benzinliğe gidip gelmek için...

wc işi tek çalıştığım için çok çok sorun.

çevremdekiler çok iyi bilir doğru düzgün su-çay bile içmem :)

rebelh
22-07-2020, 09:23
Kadın öğretmenler in tayini eşinin çalıştığı belgelenirse il dışına çıkmaz, eşinin bulunduğu il içinde tayin çıkar.

evet eşi sabit esnaf olan bir memurun tayini il dışına olmaz aile bütünlüğünü bozar
kendileri istemişlerdir büyük ihtimalle

ulasoztas1
22-07-2020, 10:13
Benim iki ayrı dostum tekel işine girdi.
İlk başlayan arkadaşım yıllarca dükkandan çıkamadı sonra yanına çırak aldı o da kasadan para çalınca gene tek başına devam etti ama son zamanlarında sosyalliği bitmişti psikolojim bozuldı diyip duruyordu işleri de iyi gitmedi 6-7 yıl sonunda dükkanı battı.
Diğer arkadaşım iki sene önce iki ortak olarak tekel devraldılar. Ekonomik olarak memnun ama gece geç saatlere kadar duruyor çocuklarını az görmekten şikayetçi.
Onlardan öğrendiğim dükkanın yeri ve yanındaki kişi(ortağın,çalışanın) ile olan uyumun belirleyici faktörler.

kasırqa
22-07-2020, 11:47

İlk atamaysa çıkar. Hatta ilk atama sözleşmeli olacağı için 4 sene de gelemez.

leon45
22-07-2020, 12:22
ben de babamla birlikte tekel bayi işletiyorum, sosyal hayat, düğün, bayram,cenazede bile kapatamıyorsun. Ben de bir yolunu bulsam kapatıp başka işe yöneleceğim

leon45
22-07-2020, 12:25
Tek basina yapicaksan eger hic bulasma :)

Dogma buyume marketciydim babadan kalma darphane gibi para basiyorduk babam birakip tek basima devam edince 5 sene dayabildim devrettim parasi guzeldir ama bir sure sonra isyan basliyor kolumda serum ile calistigim gun bu is olmaz demistim

Hayirlisi olsun simdiden hakkinda

şimdi ne iş yapıyorsunuz? Ben de kapatmayı düşünüyorum yapacak iş bulamıyorum

AhmetBakan
22-07-2020, 23:05
Şuan için sadece dışarıdan izliyorum. Durum pek iç açıcı gözükmüyor bayram öncesi bir tatil planım var. Dönünce tekrar bakacağım 1 hafta gelişmeleri buraya yazarım. Teşekkür ederim herkese yararlı bilgiler edindim.

_driver_
23-07-2020, 04:12
Gençliğinize yazık etmeyin

Bayrampaşalı
23-07-2020, 07:33
şimdi ne iş yapıyorsunuz? Ben de kapatmayı düşünüyorum yapacak iş bulamıyorum

Oto kuafor ve alim satim yapiyorum market isi ile kiyaslayinca geliri cok yuksek degil ama kafam rahat sevdigim is

kelalper
23-07-2020, 10:22
Kartal sahilde Jaws oto yıkama var tam karşısında tekel. Tekelin sahibi oto yıkamanında sahiibiymiş. Doğru düzgün iş yapmıyor nasıl ayakta duruyor diye boşuna düşünüyormuşum. Tekel besliyormuş oto yıkamayı.

atituti
23-07-2020, 10:40
hayatta zamandan başka değerli birşey yok , bende dükkan açtım -kapattım , esnaf olmak zor iş :)

mr.korhan
23-07-2020, 13:53
Kartal sahilde Jaws oto yıkama var tam karşısında tekel. Tekelin sahibi oto yıkamanında sahiibiymiş. Doğru düzgün iş yapmıyor nasıl ayakta duruyor diye boşuna düşünüyormuşum. Tekel besliyormuş oto yıkamayı.

alper , aynı zamanda o tekelin üstündeki bina da da yıkamacıda çalışan türkmenistanlı çocuklar kalıyor, tekelin orayı beslemesine gerek yok , evet doğru aynı sahipleri , ama yıkama baya baya iyi kazanıyor, eskiden köprünün hemen bu tarafında cag kebapcının orada haydar vardı , oda galeri açıp gidince o muhitte tek kaldılar baya yoğunlar, bende orayı pek kullanmam (evime 50m filan belkide) ama bazen acil giriyorum kullanmayıp çıkarttığım bir başka aracımı yıkatmaya , hep sıra var valla :D

MeRtCaN
23-07-2020, 16:54
Tekel işi yerine Chip Tuning işi yapın bence En gözde meslek Şu an :D

Yigit-Y
23-07-2020, 17:04
Ben eşimden dostumdan işletenlerden gördüğüm duyduğum

İyi yer devredilmezdir.

7/24 çalışanlar var whatsapp dan eve servisle verenler var

Trilyon ciro yapan tekel bayisi var şaka değil

O yüzden kesinlikle 2 kişi olmalı ve ürün satışı için değişik yollar izlemelisin

Tiktokda düello yapan tekelciler var ne dükkanlar yapmışlar

İşleri süper olanda var çakıp kurtulanda

Ama kesinlikle tatilin gecen gündüzün kalmaz

2 kişi şart

sedat s
23-07-2020, 20:50
Ben eşimden dostumdan işletenlerden gördüğüm duyduğum

İyi yer devredilmezdir.

7/24 çalışanlar var whatsapp dan eve servisle verenler var

Trilyon ciro yapan tekel bayisi var şaka değil

O yüzden kesinlikle 2 kişi olmalı ve ürün satışı için değişik yollar izlemelisin

Tiktokda düello yapan tekelciler var ne dükkanlar yapmışlar

İşleri süper olanda var çakıp kurtulanda

Ama kesinlikle tatilin gecen gündüzün kalmaz

2 kişi şart

aslında ıyı yer devredılır fakat o ıyı yer sana bana dusmez toptancılar alır genelde o dukkanı. hastalık ortaklık bozulması bıkmıslık falan gıbı durumlarda mıllet baslarım böyle paraya deyıp satıyor dukkanı ama dedıgım gıbı o dukkan ne ılana duser ne sen ben duyarız zaten devır edılmesı 3 gunde olur bıter toptancılarda yada orda calısanlar bırı atlar hemen

osmanaydo
23-07-2020, 21:02

Ben o işi yaptım. Kölelik.

kelalper
24-07-2020, 09:37
annemde adabalık ın yan binasında oturuyor oradan biliyorum. Benim volvo sürekli orada kapıda

Eworen
24-07-2020, 09:56
Zamanında en iyi bilinen firma için tekel bayilerini ben yapıyordum yanlış hatırlamıyorsam 70 e yakın yer yaptım yapılanlar lokasyona göre eksik fazla olur işletmeciye teslim edilirdi bunun yanında mal yardımı dolap vb şeyler firmanın o lokasyon için beklentisine göre değişirdi firma ile ve işletmecilerle baya içli dışlı oluyorsunuz doğal olarak
İlk yaptığım yerlerden birine yapım aşamasında molotof kokteyl atmışlardı :) ondan sonra buraya ne açılacak sorularına kesinlikle cevap verilmemesini her çalışana tembih etmiştim o yerde tabikide açılmadı bu arada
Genel olarak baktığınız zaman çok çok zor bir iş yani efendi insan ya zorlanır yada zıvanadan çıkar haklı olarak çünkü gelen kitle belli işte
Bazı lokasyonlardaki cirolar uçuk insan duyunca hayatını sorgulamaya başlıyor o denli :)
Para kazanılıyor güzel bi yerdeyse ama o kazanılan paraya lanet ettiriyor genel şikayet kasayı kimseyi emanet edememek vurgun ve kazık yemeyen henüz duymadım bu sebeple hep başında olmak gerekiyor hep derken sabah öğle akşam haftasonu bayram ölüm doğum hep hep hep..
Emanet edebilen insanlar veya az vurgun yiyenler 2-3 tane daha yer açma derdine düşüyor
Yapılır mı bilmem ama aile ve sosyal hayatı biraz önemliyse çok zor bi iş

fthdrn
24-07-2020, 10:39
Bizim caddenin başında tekel var. 4-5 kişilik bir aile işletiyor. İçki için paket serviste var. Akşamları dükkanın önü müsait ufak bi çardak gibi oturma alanı yapmışlar gece 1-2 ye kadar orada vakit geçiriyorlar. 7/24 dükkanda hepsi.

arabasızadam
24-07-2020, 11:46
İstanbul'da iki sene tekel işlettim açık cezaevi gibidir tek başına zor olur iyi düşünmelisin.

SerkanYazgan.
25-07-2020, 13:21
Lokasyon çok önemli, eğer cadde üzeri ise müşteri portföyünü sağlam kişilerden oluşturursan güzel para kazanırsın. Kazanmayan tekel yok gibidir. Yazları sadece su satışı bile günlük masrafını çıkarır. Ayrıca firmalarla anlaşma yapıyorsun, en kötü 3000 kasa kotayı doldurursan 200 kasa hibe alıyorsun. Sigaracıdan, kuruyemişçiden stand paraları alıyorsun. Satışların ne kadar iyi olursa bu paralar yükselir. Benim en yakın arkadaşım 15 senelik tekel bayii, hatta bi ara beraber açmayı düşünüyorduk. Ramazan ayında 1 ay kapatır kafasını dinler, gece ise 10 a 10 kala kapatır satış yapmaz. Gündüz 12-1 gibi dükkanını açar. Aslında bu şekil baktığında dükkanda geçirdiğin saat 10 saattir fazlasını istemezsen. Malesef bizim insanımızda hep bir doyumsuzluk var ve fazlasını istiyor bu durumda dükkana bağlı kalıyorsun, köle oluyorsun. Mesela benim arkadaş şaraptan çok güzel para kazanır fakat gelen müşteriye bakar beğenmezse yok çeker. Herşey sende bitiyor yani, kazanç olarakta günlük ciro en az 7 bin. %8-10 arası kar bırakır. Bize 1 kere sokağa çıkma yasağı geldi geçen bayramda, o gün 35-40 arası ciro yaptı.

Can1993
26-07-2020, 15:04
alper , aynı zamanda o tekelin üstündeki bina da da yıkamacıda çalışan türkmenistanlı çocuklar kalıyor, tekelin orayı beslemesine gerek yok , evet doğru aynı sahipleri , ama yıkama baya baya iyi kazanıyor, eskiden köprünün hemen bu tarafında cag kebapcının orada haydar vardı , oda galeri açıp gidince o muhitte tek kaldılar baya yoğunlar, bende orayı pek kullanmam (evime 50m filan belkide) ama bazen acil giriyorum kullanmayıp çıkarttığım bir başka aracımı yıkatmaya , hep sıra var valla :D

Orası dediginiz gibi cok yogun oluyor ne zaman geçsem sıra oluyor 3 aracı aynı anda yıkıyorlar bide

AhmetBakan
30-07-2020, 21:10
Dün tatilden döndüm bugün itibariyle izlemeye devam bugün 19.15-20.45 arası 24 kişi uğradı dükkana her gün izlemeye devam farklı saatlerde bakalım hayırlısı.

BORAGUNDOGDU
28-08-2020, 09:58
Amcam 46 yaşında 13 yaşından beri tekel bayi işletiyor evleri arabaları var fakat bizim evimize bile ziyarete hiç gelemedi bundan 8 yıl önce kendine ev yaptırdı 7 yıl önce gittim daha gitmedim görmedim diyor oturdugumuz mahhallenin suanki halini bilmiyor bile dukkandan çıkıp dışarıyı gördüğü kadarını bırak tatil yapmayı evlenemedi bile sabah yedi bucuk sekiz akşam on onbucuk eğer tekel bayi işletirseniz gözüme gözükmeyin diyor biri gelip para hesabi saçma sapan hesaplar yapanlara kafayı yiyp sen beşmi herdin al ben ikiyüz yakıyorum senın gözünün önünde yakar halde üç kez vurdular bikaç defa hırsız girdi neler neler yasadı bence kısa dönem güzel para kazandırıcak biyerse alıp birikim yapılabilir kazanıp yiyemediğim parada olmasada olur bence.. sizin için en hayırlısı olur umarım.

DOHC
28-08-2020, 11:00

Kararın ne oldu?

Omak
30-08-2020, 16:55
https://scontent.fadb3-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/fr/cp0/e15/q65/118398088_3756016297766388_5371731550207437175_o.j pg?_nc_cat=108&_nc_sid=8024bb&efg=eyJpIjoidCJ9&_nc_ohc=MCkIdlOTlKsAX-Zn8Zf&_nc_ht=scontent.fadb3-2.fna&tp=14&oh=1b4f94ef05070a632f50d8c499732de0&oe=5F721ACE

Zor iş.

canozgur106
31-08-2020, 00:17
jeffy nickli arkadaşın söyledikleri durumu tamamen özetliyor..Onu dikkate al..!!

Killah
23-05-2021, 22:56

Hortlatayim konuyu. Ne oldu acaba son durum? Ben de su donemde tekel/sarkuteri acmaya niyetlendim.

kelalper
24-05-2021, 16:57
tam zamanı esasında. ***** hükümete göre covid in yayılmasının ana nedeni alkol tüketimiyken.
Nasıl bir mantıktır arkadaş. Kimsin neyi kime yasaklıyorsun. Dünyada eşi benzeri yok bu uygulamanın. Nasıl bir beyin fırtınasına yakalandınız da bu fikri buldunuz emenike.