PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : E36 m52 siglon sorunu. Oil catch tank

06bmw
02-08-2020, 17:21
Öncelikle herkese merhaba

E36 m52b20 aracımız var, son zamanlarda eksozdan gelen mavi dumanla karşılaştık ve siglon valfinin bozuldugunu , motor icinde buharlaşan yağın tamamının yanma odasına gönderilerek eksozdan duman gelmesine sepep oldugunu anladık . Ve siglonumuzu değiştirdik . Ancak 1 hafta sürmeden meyle marka aldıgimiz siglonda bozuldu ve siglon valfini iptal etmeyi düşündük .

Külbütör kapagından gelen hortuma bir (T) hortum bağlayıp bir ucuna karterde hava basıncalı olmaması icin krank filtre takıp diger ucunu direkt kartere indirmeyi düsünduk . Boylece emme manifolduna gitmeyen yağlar eksozdan duman atmasina engel olacagini düşündük .

Bu işlem icin yaptigimiz arastirmalarda oil catch tank sistemi kullanıldigini gorduk .

Sistem hakkinda bilgisi olan yada öneride bulunabilecek olan varmi acaba

ghibli06
02-08-2020, 18:43
bu konuda bir çok başlık var aratırsan bulabilirsin ama özellikle Godless Commie ninkileri incele derim... yıllarca e36 kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim, meyle 1 haftada bozuluyorsa aracın ciddi yağ yakıyor olabilir, uyumsuz bir yağ kullanıyor olabilirsin, onları da göz ardı etme derim...

06bmw
02-08-2020, 20:22
Evet aracımda yağ yakma mevcut . Motoru daha hiç açtırmadık işin doğrusu şu an içinde motoru rektefiye etmek icin gerekli maddi gücüm yok . Ancak eksozdan gelen bu mavi duman canımı çok sıkıyor ve ben bu yağ buharını emmeye göndermek istemiyorum

selcukkoylu
10-08-2020, 23:24
Evet aracımda yağ yakma mevcut . Motoru daha hiç açtırmadık işin doğrusu şu an içinde motoru rektefiye etmek icin gerekli maddi gücüm yok . Ancak eksozdan gelen bu mavi duman canımı çok sıkıyor ve ben bu yağ buharını emmeye göndermek istemiyorum

motor yağı ne kullanıyosunuz