Orijinalini görmek için tıklayınız : bursa ve ilçeleri
arkadaşlar tayin olayım var aslında gönüülsüz geliyorum ama aşagıdaki ilçeler nasıl ve kiralar nasıl yaşam nasıl eşimle boşanma aşamasındayım ve aslında çokta gelmek istemiyorum bursaya ama seçenek kalmadı yazmak zorundayım
gemlik
orhangazi
osmangazi
karacabey
ben bursada oturuyorum dışardan gelip yerleşeyim desem karacabeyi tercih ederim. diğerleri arasında en gelişmemiş olanı karacabey en doğalı orası. araba, sanayi sosyal yaşam falan düşünüyorsan osmangaziden başka seçeneğin yok. bu arada en az suriyeli olan yine karacabey. tamamen benim görüşüm.
131mirafiori
20-08-2020, 11:11
Abi Bursa'nın her yerinde yaşanabilir. pirasa nın dediği gibi karacabey en ellenmemiş doğaya sahip olan bölge. Gemlik ve Orhangazi arasında kalacak olursam Gemlik'i seçerim orada sosyal imkan daha fazla ve şehir merkezine daha yakın.
Şehir merkezine çok yakın olsun vs dersen en yakını Osmangazi ama şöyle bir durum var Osmangazi çok büyük bir ilçe Bursa'da köylerin en çok bağlı olduğu ilçe diyebiliriz. Kira konusunda oturulabilecek bir apartman dairesi istersen minimum 1000 TL yi gözden çıkartman gerekebilir.
OnurÖzden
20-08-2020, 12:44
Bursa'da işiniz tam olarak nerede ona göre yardımcı olalım hocam, saydığınız ilçelerin çoğu Bursa merkeze uzak yerler.
şuan osmangazi içinde okullar var onlara bakıyorum ve gemlik merkez okullar var orhangazideki okullarda merkez ama ben kararsızım orhangazi ve gemlik karacabey yazarsam gelir ama osmangzi braz zor gibi
o yüzden alternatif olarak mustafakemalpaşa var
Eşim Bursa'lı, Ailesi Osmangazi'de oturuyor. Ben yerinde olsam Iğdır'dan sonra Karacabey'i tercih ederdim.
yıldırım nasıl arkadaşlar
OnurÖzden
20-08-2020, 13:47
şuan osmangazi içinde okullar var onlara bakıyorum ve gemlik merkez okullar var orhangazideki okullarda merkez ama ben kararsızım orhangazi ve gemlik karacabey yazarsam gelir ama osmangzi braz zor gibi
o yüzden alternatif olarak mustafakemalpaşa var
Hocam, ben olsam gemlik ilçesini tercih ederdim.
Sosyal yaşam olarak Karacabey ve Orhangazi'den daha iyidir. Gemliğin hem güzel bir sahili var. Konum olarak diğer ilçelerden daha avantajlı, Bursa merkeze yakın ayrıca yazlık bölgelere de yakın kurşunlu, kumla gibi.
Yıldırım'ın alt kısmına hiç bakma bence abi :) Üst tarafta yani dağ kısmına yakın havası güzel Kaplıkaya semti olabilir.
Bence Gemlik ya da Karacabey.
Osmangazi büyük bir ilçe, Yıldırım ve çevresini kapsıyorsa açıkcası tercih etmezdim
Osmangazi ye atan, Nilüfer de ev bak bence, gider gelirsin.
arkadaşlar çok kararsız kaldım okullar hep skıntılı yerlerde yıldırımda emir sultan lisesi celebi mehmet lisesi var
gemlik ve orhangazı yazıcam karacabey öneriyorsunuz dimi gürsu var bide
iyi bilen arkadaş bana bır numara verebilirmi arayayım
::ZaFeR::
20-08-2020, 14:02
Daha da sakin diyorsan İznik var ama açık var mı bilmiyorum.
Gemlik nasıl tam bilmiyorum ama Karacabey aralarında diğer arkadaşların da dediği gibi daha çok çiftçi ağırlı ve betonlaşmamış bir ilçe. M.K.Paşa'lı olarak bugün istanbuldan dönsem kendi ilçem yerine yine gider Karacabey'de yaşardım. İnsanı da iyidir fiyatlar da uygun. Bir tek sosyal faaliyet olarak canınız sıkılabilir, öyle durumlarda Bursa zaten 45dk.
arkadaşlar tayin olayım var aslında gönüülsüz geliyorum ama aşagıdaki ilçeler nasıl ve kiralar nasıl yaşam nasıl eşimle boşanma aşamasındayım ve aslında çokta gelmek istemiyorum bursaya ama seçenek kalmadı yazmak zorundayım
gemlik
orhangazi
osmangazi
karacabey
Ben başka bir açıdan bakacağım olaya, çocuk varsa eğer (eski) eşinizin lokasyonuna yakın olmakta fayda var.
Eğer çocuk yoksa hiç sıkıntı yok, bursalı arkadaşların önerilerini dinlemekte fayda var.
çocugum yok eşimle ayrıyım boşanma aşamasındayım o yenişehirde ona yakın olmak istemıyorum ozaman osmangazı gemlik ve karacabey yazıyorum en sonada orhangazi evet sosyal hayat isterım yanı cıkıp bı gezmek arabayla ısterım bi kahve içmek isterım
çocugum yok eşimle ayrıyım boşanma aşamasındayım o yenişehirde ona yakın olmak istemıyorum ozaman osmangazı gemlik ve karacabey yazıyorum en sonada orhangazi evet sosyal hayat isterım yanı cıkıp bı gezmek arabayla ısterım bi kahve içmek isterım
Gemlik'i seç sen güzeldir. hem deniz kenarı hem de yenişehir'e uzak. :D bana da yakın sayılır arada gelirim kahveni içmeye. ;)
şuan bakıyorum okullara hiç gelesim yok ama zorunluluktan yazıyorum boşancagım kişiyle aynı sehır zor olacak
diablopolis
20-08-2020, 15:22
karacabey bursa'ya 40-50 km, gemlik de 20-30 km uzaklıkta. yazabiliyorsanız daha yeni yerleşim yeri olduğundan nilüfer tercih edin.
olmuyorsa osmangazi yazıp evi nilüferde ayarlamaya çalışın derim çok da uzak değiller.
deniz havası severseniz mudanya da değerlendirilebilir.
melihyilmaz
20-08-2020, 15:34
hocam 543 beşyüzkırküç 15 otuzbir ben doğma büyüme bursalıyım istersen ara anlatayım daha rahat olur.
gokhankenar
20-08-2020, 17:29
gemlikte hangi okullar var çıkması muhtemel ?
Ben gemliğin yerlisiyim. Çok fazla kendini köreltmeden çok rahat yaşarsın asosyal olmazsın. Osmangazi seni çok yorar ığdırdan sonra merkez ilçe çünkü. Çok kalabalık çok sıkışık bir yer ve çok suriyeli var. karacabey ve orhangazide çok sıkılacağını düşünüyorum. Ailevi mevcut durumundan ötürü epey canının sıkkın olduğunu tahmin ediyorum. Deniz havası iyi gelecektir...
Sen bana gemlikteki okulları söyle ben sana okullar hakkında da bilgi vereyim
Çocuk yoksa eğer eski eşe en uzak ama en sosyal yer seçilmeli.
Kişiye göre değişir illa ama ilk 6 ay biraz depresif geçebilir.
Oyalanacak bir şeyler bulmak daha kolay olur kalabalık yerlerde.
Boşanma konusunda tavsiye lazımsa öm ile ulaş..
Geçtik o dönemden eşekten düşen anlıyor bazen halden.
gemlikte hangi okullar var çıkması muhtemel ?
Ben gemliğin yerlisiyim. Çok fazla kendini köreltmeden çok rahat yaşarsın asosyal olmazsın. Osmangazi seni çok yorar ığdırdan sonra merkez ilçe çünkü. Çok kalabalık çok sıkışık bir yer ve çok suriyeli var. karacabey ve orhangazide çok sıkılacağını düşünüyorum. Ailevi mevcut durumundan ötürü epey canının sıkkın olduğunu tahmin ediyorum. Deniz havası iyi gelecektir...
Sen bana gemlikteki okulları söyle ben sana okullar hakkında da bilgi vereyim
gemlik mesleki ve teknık anadolu
gemlik celal bayar anadolu lisesi
gemlikşehit esat akbaba
hocam ben dağın başından gelıyorum ermenıstan sınırından orhangazi bana şehir gibi gelıyor:)
Çocuk yoksa eğer eski eşe en uzak ama en sosyal yer seçilmeli.
Kişiye göre değişir illa ama ilk 6 ay biraz depresif geçebilir.
Oyalanacak bir şeyler bulmak daha kolay olur kalabalık yerlerde.
Boşanma konusunda tavsiye lazımsa öm ile ulaş..
Geçtik o dönemden eşekten düşen anlıyor bazen halden.
eyvallah kardeşim bianda yedik bir darbe anlamadım bende
gokhankenar
20-08-2020, 18:50
gemlik mesleki ve teknık anadolu
gemlik celal bayar anadolu lisesi
gemlikşehit esat akbaba
hocam ben dağın başından gelıyorum ermenıstan sınırından orhangazi bana şehir gibi gelıyor:)
Şu an gemlikteki en düzgün okul Celal Bayar Anadolu Lisesi :icon_tup::icon_tup:
kiralar 800-1100 arası geziyor Gemlik içinde
gespenster
20-08-2020, 19:17
gemligi tercih et arada kursunluya gidersin gün batımı iyidir koy rakını iç kafanı dinle. merkezden uzak dur kardeşim
Eğer çıkarsa dostum seninle irtibata geçicem tanışmış oluruz olursa tabi olmazsada yapacak bir şey yok
gokhankenar
20-08-2020, 19:44
Eğer çıkarsa dostum seninle irtibata geçicem tanışmış oluruz olursa tabi olmazsada yapacak bir şey yok
Gemlik çıkarsa mutlaka haberim olsun. her konuda yardımcı olurum
ChuckBartowsKi
20-08-2020, 20:25
Türkiye'nin bence en güzel şehirlerinden birisi Bursa her şeye sahip fakat tanıdığım tanıştığım Bursalılar genel olarak garipler öyle bir problem var :)
Bence Karacabey en güzeli seçenekler arasında sakin doğal yaşam.
sabaha kadar onaylıcam en sonra karacabey yazıcam izmirede yakın zaten
gemlik umurbey meslek lisesi var orası nasıl dostum uzakmı gemliğe
Burak K.
20-08-2020, 21:51
iyi bilen arkadaş bana bır numara verebilirmi arayayım
Numaranı pm atarsan abi yarın arayayım seni anlatayım detaylıca. Gemlik Karacabey vs düşünme bile detaylı anlatırım.
Maxiboost
20-08-2020, 21:52
gemlik umurbey meslek lisesi var orası nasıl dostum uzakmı gemliğe
Umurbey yakin gemlige,, guzel yerdir. Bursa da her yer birbirine yakin. Gemlik fay hattina yakin olmasi lazim.
Cok eskiden gorusmuslugumuz var bence osmangazi senin icin en uygun yer olur. Imkan varsa nilufer gorukle taraflari daha eglencei olur :D
Burak K.
20-08-2020, 21:56
Bursa’da en baba trafikte bi uçtan bi uca gitmek 1 saat, merkeze uzak ilçeleri yazmaya hiç gerek yok. Efkarlanırsan, sahilde dolaşmak istersen merkezden 30-45 dk yol gidersin sahildesin, 30-45 dk yol gidersin dağdasın. Gemlik, Karacabey, Mustafa Kemal Paşa vs sil hepsini kafandan Nilüfer, Osmangazi en sona da Yıldırım yaz abi ev vs buluruz yardımcı oluruz merkezde ol uzak ilçelere gitmek gibi bir hata yapma.
Burak K.
20-08-2020, 21:59
Bursa’da en baba trafikte bi uçtan bi uca gitmek 1 saat, merkeze uzak ilçeleri yazmaya hiç gerek yok. Efkarlanırsan, sahilde dolaşmak istersen merkezden 30-45 dk yol gidersin sahildesin, 30-45 dk yol gidersin dağdasın. Gemlik, Karacabey, Mustafa Kemal Paşa vs sil hepsini kafandan Nilüfer, Osmangazi en sona da Yıldırım yaz abi ev vs buluruz yardımcı oluruz merkezde ol uzak ilçelere gitmek gibi bir hata yapma.
Dip Not: Doğma büyüme Bursalıyım, Yıldırım, Osmangazi ve Gemlik bu üç ilçede de yaşadım.
orkuteren
20-08-2020, 22:32
gökhan merhabalar , konu için başka bir şey soracağım. Neden bu süreçte aynı ilde olmak zorundasın ? eş durumu tayini vs gibi bir durum mu var ?
0551 214 76 51
yenişehirliyim
yıldırım doğma büyüme
eşim gemlikte çalışıyor
ben nilüfer de çalışıyorum.
gençliğim osmangazide geçti.
benim de tavsiyem gemlik olur
nilüfer den ev tut osmangaziye gider gelirsin diyenler heralde kanser etmeye çalışıyor seni trafikten
osmangazi kesinlikle yazma merkez ilçedir çok yorar insanı
orhangazi gemliğin denizi ve sosyal hayatı daha düşük olan yeri gibi düşün
karacabey ve gemlikte kafa dinlersin.
gemlik yalova yolu üzerinde olduğu için istanbula kaçma olaylarında yolunda kısa olur.
hakkında hayırlısı olsun elimden geleni yapmaya çalışırım.
0551 214 76 51
yenişehirliyim
yıldırım doğma büyüme
eşim gemlikte çalışıyor
ben nilüfer de çalışıyorum.
gençliğim osmangazide geçti.
benim de tavsiyem gemlik olur
nilüfer den ev tut osmangaziye gider gelirsin diyenler heralde kanser etmeye çalışıyor seni trafikten
osmangazi kesinlikle yazma merkez ilçedir çok yorar insanı
orhangazi gemliğin denizi ve sosyal hayatı daha düşük olan yeri gibi düşün
karacabey ve gemlikte kafa dinlersin.
gemlik yalova yolu üzerinde olduğu için istanbula kaçma olaylarında yolunda kısa olur.
hakkında hayırlısı olsun elimden geleni yapmaya çalışırım.
yanlış ifade etmişim orhangazi de hiç deniz yok yakınında iznik gölü var.
Hakkında hayırlısı olsun kardeşim, Bursa iyidir.
gökhan merhabalar , konu için başka bir şey soracağım. Neden bu süreçte aynı ilde olmak zorundasın ? eş durumu tayini vs gibi bir durum mu var ?
evet reis eş durumu var bende kararsızım aynı ilde olmak konusunda
arkdşlar osmangazı gelmesi cok dusuk yıldırımda oyle gemlik yada karacabey gelicek buyuk ıhtımal ondan dıyorum gemlik ve ya karacabeyde yaşanmazmı
ikisinde yaşarsınız. 2 sene memur olarak bursa merkez de yaşadım osmangazi de oturuyordum ama nilüfer hariç yaşanacak ilçesi yok gibi maddi durumunuz iyi değilse. ki memursunuz osmangazi sosyal olarak iyi gelebilir ancak yaşam şartlarınız ağır olur. geçim sıkıntısı çekersiniz insan gibi yaşayayım derseniz.
gemlik bursa merkeze daha yakın ve deniz kenarında olduğu için sosyal hayat daha iyi. ama deprem konusunda sıkıntılı yeni ve deprem yönetmeliğine uygun bir binada oturmanızı tavsiye ederim gemlik olursa.
karacabey küçük bir ilçe ama görükle tarafına da çok uzak sayılmaz görükle uludağ üniversitesine yakınlığı sebebiyle bursanın sosyal hayatı hızlı olan yerlerinden ama ilçe merkezi köyden bozma küçük bir yer. hakkınızda hayırlısı olsun.
bursanın inegöl orhaneli vs tarafı hariç her yeri yaşanabilir he ığdırdan sonra heryer yaşanır orası da ayrı. Sakın yanlış anlaşılmasın ığdır o bölgede cennet gibi bir il gerçekten doğası olsun yaşam şartları olsun çok güzel bir yer. ama heryere çook uzak :D
Gemlik'te asla oturmazdım, zemin olarak çok sağlıklı değil,
Her gün git/gel yapmak içinde uzak sayılır,
Bir tık kasaba hayatım olsun diyorsanız Karacabey, yazın daha şenlikli olur, Bursa'nın yerlisi dışında da çok gelen olmuyor bildiğim,
Osmangazi,Yıldırım,Nilüfer yanyana zaten,
Gürsu'yu çok tercih etmezdim, biraz sıkışık bir yer,
Olursa merkez olsun, olmazsa Karacabey...
canozgur106
21-08-2020, 20:35
Gökhan geçmiş olsun,hakkında hayırlısı olsun boşanmayla alakalı olarak..
Çok sakin boş yerler yerine bence şehiriçi en güzel tercih olacaktır..Bildiğim kadarıyla beden öğretmenisin ulaşımı ufak bir scooter vs ilede çözebilirsin uzun yıllardır doğudasın yaşın genç daha fazla sakin bi ilçede yaşama derim..
Hem sıkıldığında gezmek hem arabayla uğraş olması açısından şehre yakın olan ilçe olmalı..
ha_SaaaN
22-08-2020, 14:28
Gökhan benim akrabalar gitti yerleştiler Bursa'ya kendisi polis onunda tayini çıktı. Senin gibi onlarda çok kararsızdı evleri de Bursa stadyumuna çok yakın. Konum olarak nedir bilmiyorum tabi. Şu anda 4 yıldır bursa da yaşıyorlar evde aldılar çokta mutlular bilgin olsun. İzmir le bursa arasıda 3 saate filan düştü zaten. Bence yaşanılacak güzel bir şehir ben çok seviyorum.
Bu arada hayırlısı olsun.
huseyinturk
22-08-2020, 18:28
orhangaziliyiz, köyümüz var merkeze yakın. Birçok akrabam istanbula lanet edip orhangazi merkeze yerleşti, aralarında pişman olan yok. İstanbulda iyi denilebilecek işini bırakıp, aynı pozisyonda yarı maaşla işe başlayan bile oldu orhangazide. Giden herkes çok mutlu. Osmangazi merkez kesinlikle tavsiye etmem, gemlikde güzel yer her geçişimde içimden geçiriyorum burda yaşanır diye. Zemini sağlam değil diyen olmuş, istanbuldaki izmirdeki bir çok ilçeden iyidir, yeni bina tercih edin sorun olmaz
orhangaziliyiz, köyümüz var merkeze yakın. Birçok akrabam istanbula lanet edip orhangazi merkeze yerleşti, aralarında pişman olan yok. İstanbulda iyi denilebilecek işini bırakıp, aynı pozisyonda yarı maaşla işe başlayan bile oldu orhangazide. Giden herkes çok mutlu. Osmangazi merkez kesinlikle tavsiye etmem, gemlikde güzel yer her geçişimde içimden geçiriyorum burda yaşanır diye. Zemini sağlam değil diyen olmuş, istanbuldaki izmirdeki bir çok ilçeden iyidir, yeni bina tercih edin sorun olmaz
Onu diyen neye dayanarak söylemiş, acaba geçerliliği var mı diye bir araştırmak lazım önce,
99 depreminde ne oldu, sonrasında ne oldu, nereler dolgu, ilçe ne zaman,nereye taşınacak vs vs,
Ozgu_Akcan
25-08-2020, 08:00
Gemlik çıktı beyler ����
bende yıllarca kumlada yazlığı olan biri olarak söyüyorum gemlik en güzel tercih bencede
not: kumla gemlıkden 8 km uzakta yaz aylarında gece hayatı olan yaklaşık 2-3 km sahili olan bir belde. kumlada mahkeme pastanesi var al ordan böreğini poğçanı sabah erkenden git yunusların oraya denıze karsı yap kahvaltını keske ımkanım olsada gemlık-kumlada yaşayabilsem.
her bursaya gıdışimde (iş için) sabah gıdıceksem mutlaka 1 saat önce cıkarım ki kumlada kahvaltımı yapayım dıye ;)
Gemlik çıktı beyler ����
Hayırlısı olsun....
gokhankenar
25-08-2020, 20:38
Gemlik çıktı beyler ����
Hayırlı olsun içime doğmuştu :) hangi okul çıktı ?
AliDogukan
28-08-2020, 15:22
Konuyu okurken eşinizin Yenişehirli olduğunu görünce haydaa oldum. Yenişehirli kız arkadaşımdan ötürü çok sıkıntı yaşadım hala da devam ediyor, bu ilçede bir sıkıntı mı var arkadaş :) Bursa ile falan hiç alakam yok bu arada Adanalıyım.
hayırlısı olsun huju, gelince ararım :)
orkuteren
29-08-2020, 23:47
Gemlik çıktı beyler ����
hayırlısı olsun