Orijinalini görmek için tıklayınız : Isınan motor çalışmama
Mesut929
12-09-2020, 10:14
Merhaba fabia 1.4 tdi 2008 model aracımda ilk marşta sorun yok, motor ısınınca kapatıp tekrar marş basınca marş alıyor ama çalışmıyor, önceleri nadir yapardı şimdi daha sık yapıyor vites geçişlerinde boştayken stop ediyor, çalışıncada sorunsuz gün boyu stop edip tekrar çalıştırana kadar, hareret müşürü ve krank sensörü değişti
GokhanRS
12-09-2020, 10:34
marş motorunda veya aküde sorun olabilir. ısınınca ilk marştaki gibi mi basıyor yoksa daha mı yorgun basıyor kontrol edin. bazen sorun yok görünebilir ama sorun vardır. bir kaç kez sorunsuz denen marş motorunun ısınınca gerekeni yapamadığına şahit olduk.
aybarsdnr
12-09-2020, 11:25
Daha once baska bir konuda da yazmistim. Bir arkadasimin peugeot 306 sinda ayni sorun olmustu. Beyin vs baya masraf etti ama duzelmedi. Aku aldi yeni, bir daha tekrarlamadi
Mesut929
12-09-2020, 12:08
Hocam dediklerinize baktırcam yakıt pompasından yapar mı peki böyle birşey
Hararet müşürü veya mazot pompasından olabilir.
ercan26esk
12-09-2020, 17:33
direk hararet müşürü diyorum nokta....
Mesut929
12-09-2020, 20:10
Hararet müşürü yeni değiştim böyle yaptığı için orjinal ürünle arda sırada maf sensörü arızası atıyor motor ışığı yanıyor ondan yapabilir mi
ercan26esk
12-09-2020, 22:19
Hararet müşürü yeni değiştim böyle yaptığı için orjinal ürünle arda sırada maf sensörü arızası atıyor motor ışığı yanıyor ondan yapabilir mi
sensörü nerden aldınız ?
Mesut929
13-09-2020, 08:25
sensörü nerden aldınız ?
İnternetten aldım.
Hocam dediklerinize baktırcam yakıt pompasından yapar mı peki böyle birşey
Yapar.
Hatta benim düğüncem yüksek basınç pompası arızalı.
Araç çalışmadığında pompa üzerine 1.5 lt ılık su dök. Az bekle ve marş yap.
Çalışırsa sıfır pompa veya revizyon işlerini araştırmaya başla derim
ardicli2000
13-09-2020, 12:59
Boşta stop ediyorsa marş motoruyla alakalı olacağını sanmam.
Hareret müşürü bozuk ve temazsız olabilir. Korumadan stop edebilir.
Yakıt gelmeyebilir.
Akü bitiyor olaiblir.
Diesil madem bir de kurum murum vs ne varsa filtre cart curt hepsinin temizlenmesinde fayda var. Müşürleri de yanıltıyor olabilir.
ercan26esk
13-09-2020, 19:54
netten aldığınız her ürün orjinal değildir maalesef servisten tedarik edilmeli
stop etme sorunum yoktu ama ısınınca çok geç marş alıyordu c30 1.6 e drive aracım. enjektörün birtanesinin valfiyle ilgili çıktı problem, değiştirince düzelmişti.
Aynı sorunu 1.4 tdi ibiza aracımda yaşadım. eksantirik konum sensörü arızasıydı. Triger kapağının altında. Değiştirince normale döndü. Araç soğukken marş basıyor. ısındığında önce geç çalışmayla başlayan sorun ileri ki zamanlarda hiç çalışmaz hale gelmişti. Yolda da vites değişim aralarında stop ediyordu gazdan ayağımı çekince.
Merhaba fabia 1.4 tdi 2008 model aracımda ilk marşta sorun yok, motor ısınınca kapatıp tekrar marş basınca marş alıyor ama çalışmıyor, önceleri nadir yapardı şimdi daha sık yapıyor vites geçişlerinde boştayken stop ediyor, çalışıncada sorunsuz gün boyu stop edip tekrar çalıştırana kadar, hareret müşürü ve krank sensörü değişti
Motor kompresyonu iyice düşmüş. Soğukken gergin segmanlar kaçırmıyor ama ısınıp genişleyince basınç kaçırıyor. İnşallah bir segman ile kurtarırsınız (%99,99 ihtimalle kurtaracaktır, ustanızı iyi seçin). Sanayiye gidip motor kompresyonunu ölçtürün ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Aynı sorunu 1.4 tdi ibiza aracımda yaşadım. eksantirik konum sensörü arızasıydı. Triger kapağının altında. Değiştirince normale döndü. Araç soğukken marş basıyor. ısındığında önce geç çalışmayla başlayan sorun ileri ki zamanlarda hiç çalışmaz hale gelmişti. Yolda da vites değişim aralarında stop ediyordu gazdan ayağımı çekince.
Aynısını yazacaktım yazılmış zaten. 1.4tdi ibiza 2008 kimi mazot pompası kimi segman neler neler dediler sensör çıktı. Arıza kodunu ne aracın ?
motor ısındıktan sonra exantrik sensörü veya krank sensöründen de yapar bu problemi.
Yiğit G.
15-09-2020, 12:09
Yapar.
Hatta benim düğüncem yüksek basınç pompası arızalı.
Araç çalışmadığında pompa üzerine 1.5 lt ılık su dök. Az bekle ve marş yap.
Çalışırsa sıfır pompa veya revizyon işlerini araştırmaya başla derim
yüksek basınç pompası soğukken ilk çalıştırmada çalışmamazlık yapar ama arkadaş ilk marşta sorun yok, araç ısınınca bir daha çalışmıyor yazmış.. Tam tersi yani olay.
GokhanRS
15-09-2020, 15:16
sorunu çözülünce yazsa bari merak ettik.
Mesut929
25-11-2020, 16:31
Sorunu çözemedim havalar soğudukça yapmamaya başladı en son gösteegeden dediler gene yapamadılar benden boşverdim.
arıza tespit cihazına bağlayıp değerlere bakın özellikle maf sensörü ;)