Orijinalini görmek için tıklayınız : Yolda sallanma sorunu
Arkadaslar merhaba 206 1.4 hdi aracim yola seyir halinde iken vites topuzu saga sola guclu sekilde kafa salliyor . Bu durum oldugunda aracta balansi cok bozukmus gibi saga sola sallaniyor. Gaz pedalindan da hissediliyor.
Direksiyonda bi sallanti titreme yok . Vites kolunu iki parmagimla tuttugumda hiza paralel olarak sarsinti hizlaniyor veya yavasliyor. Setir halinde viteste iken debriyajada bassam sallanti devam ediyor. Kalkista herhangi bir sarsinti yok. 2. Vitesten sonra hissedilmeye basliyor. İsin ilginci her zaman olmuyor genellikle yola ilk ciktigim zamanlar oluyor. Bu sorun neden olur bilgisi veya tecrubesi olan var mi ?
Aklıma ilk motor kulakları geldi niyeyse
Acaba volan baski balata debriyaj rulmani falan yapar mi ki. Kalkista herhangi bir sorun olmadigi icin kafam karisti acikcasi
Vites kolu burçları eskimiş olmasın?
Benzer sorunun tespiti için çok uğraştım.
Akslar değişti ve düzeldi..
Vites kısa cubuklari ( 2 adet) orijinal olani ile degisti
Donen hareketli bi parcadan gibi geliyor bana . Akslar da olabilir aslinda mantikli
to_84 masrafli bir işmi iscilik falan
Donen hareketli bi parcadan gibi geliyor bana . Akslar da olabilir aslinda mantikli
Sabit gazda/hızda giderken de var mı?
Veya dip gaz yapınca şiddetleniyor mu?
Bende her koşulda vardı.
İşciliği kolay, malzemesi pahalı.
Tabi arabasına göre değişir.
Boost Up
16-09-2020, 15:27
bu şekildeyse sorun ne olabilir? öğrenme odaklı soruyorum
bu şekildeyse sorun ne olabilir? öğrenme odaklı soruyorum
Sabit gazda yok, hızlanırken varsa motor/şanzıman kulağı ihtimali artıyor.
Ama sabit gazda da varsa bu durumda vites kolu tertibatından başlayarak boşluk kontrolü yapılması faydalı.
3 -4 gun once sorun kendiliginden duzeldi. Gecen hafta sonu sanayide usta vites cubugu cikarsa sanzimanin ustunden vites gecirmeyi gostermisti. Sanirim o sira kollarda bir bosluk veya oturmayan yer oldu zamanla vites degistirdikce duzeldi. Aklima baska bisey gelmiyor. Doch un dedigi gibi vites kolu tertibatindaki bir bosluktan oldu galiba.