PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç sürekli su eksiltiyor

olcay_bora
04-10-2020, 16:04
1 ay kadar önce triger ile birlikte devir daim pompasinida degistirttim. Ama o günden beri su eksiltmeyen araç artik surekli su eksiltiyor 2 gunde bi radyatore su koymak zorunda kaliyorum yaklasik 1lt icme suyu ilave ediyorum. Arac benzinli 307. Neden olabilir bu?

ErayArslan
04-10-2020, 16:23
Bizim başımıza şöyle bir şey geldi ; Araç bazen yere damlatıyor bazen de damlatmıyordu ama borularda bir kaçak gözükmüyordu üstten veya alttan , sabahları ilk çalıştırmada bir tuhaf ve sallantılı çalışıyordu netice olarak conta yanık çıktı . Kontrol etmekte fayda var

olcay_bora
04-10-2020, 17:04
Bizim başımıza şöyle bir şey geldi ; Araç bazen yere damlatıyor bazen de damlatmıyordu ama borularda bir kaçak gözükmüyordu üstten veya alttan , sabahları ilk çalıştırmada bir tuhaf ve sallantılı çalışıyordu netice olarak conta yanık çıktı . Kontrol etmekte fayda var

Evet sabah ilk caliismalarda bende de o sorun var bazen gaz yememezlik filanda yapiyor. Sanirim biraz masraf gorunuyor demekki

EREN34
04-10-2020, 19:50
Devirdaym dibinden bir yerden kaçırıyor ancak motor bloğu sıcak olduğundan yere damlatmıyordur.

Oznsrl
04-10-2020, 21:44
Devirdaym dibinden bir yerden kaçırıyor ancak motor bloğu sıcak olduğundan yere damlatmıyordur.

conta yanık olsa durduğu yerde eksiltmez abi dimi zaten kullanırken eksiltir

EREN34
04-10-2020, 22:07
conta yanık olsa durduğu yerde eksiltmez abi dimi zaten kullanırken eksiltir

Devirdaym contası yanmaz. Muhtemel eskisini sökünce conta artığı vs zımparalamadan takıldı yenisi. Yeni conta da tam basmıyor vs. Tabi bu basit bir tahminden öte değil.

Bu tip vakalarda genelde su basıncı artınca sızıntı başlar. Basıç da su ısındıkça artar

ErayArslan
04-10-2020, 22:11
Evet sabah ilk caliismalarda bende de o sorun var bazen gaz yememezlik filanda yapiyor. Sanirim biraz masraf gorunuyor demekki

İlk çalıştırmada beyaz duman atıyor mu birde onu takip edebilirsiniz . Ayrıca yanık contadan üst kapağı da çatlatmışız geç olmadan müdahale edilmeli eğer böyle bir durum varsa . Ek olarak araç kullanıldıktan sonra ; durduğu yerde bir gecede tüm suyunu boşalttığı da oldu 1-2 gün hiç yere su damlatmadığı da ama eksiltme mevcuttu yine. Umarım konuştuğumuz aksine basit bir şeydir ve maddi/manevi en az maliyetle atlatırsınız geçmiş olsun şimdiden .
araç 97' 316i

livaneli
04-10-2020, 22:39
Devirdaimden kaçırıyor. Suya %30 KIRMIZI ANTİFİRİZ koyup gözleyin.

olcay_bora
05-10-2020, 21:08
Ben o zaman komple bosaltip 4lt antifirzle icme suyu koyup yine bi deneyeyim. Ins sorun cozulur zaten uzun yolda 90 dereceyi gunduz vakitlerinde geciyor aksam 80 90 arasi motor isisi

olcay_bora
01-11-2020, 21:47
Usta conta yanık motoru acmamiz lazim dedi. Ama conta yanik olsa arac durdugu yerde calismaz iken yere su damlatir mi? Ben damlatmaz biliyorum yani bi kacak bisey var degil mi?

EREN34
01-11-2020, 22:05
O usta dışında bir yere gidip conta testi yaptırın. Kapağı açmadan contada sorun olup olmadığını tespit edebilen aletler var artık

DOHC
01-11-2020, 23:10
Usta conta yanık motoru acmamiz lazim dedi. Ama conta yanik olsa arac durdugu yerde calismaz iken yere su damlatir mi? Ben damlatmaz biliyorum yani bi kacak bisey var degil mi?

Nasıl anlamış conta yanık olduğunu?
En basiti genleşem tankı kapağını söküp, oraya uygun kapak takarak (ortası delik ve hortum bağlı diyeyim kabaca) el pompası ile 1.5-2 bar hava verip beklemek. Basınç düşerse contadır, düşmezse başka yere gidiyordur su.

Ers
02-11-2020, 09:18

aynen üst kapak yanık ise yere su damlatmaz. kaçak var bir yerde ilk şüpeli devir daim contası. Yerde su olmasa, araçta tüp var ise, regülatör diyaframı delik olabilir derdim.

buda üst kapak conta testi link: WURTH CONTA YANIK TESTİ - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=RFD0FhI2qnk)

ancak lpg regülatör diyaframı soğutma suyuna lpg sızıdırıyor ise yanık gibi alıganabilir.

olcay_bora
02-11-2020, 12:46
aynen üst kapak yanık ise yere su damlatmaz. kaçak var bir yerde ilk şüpeli devir daim contası. Yerde su olmasa, araçta tüp var ise, regülatör diyaframı delik olabilir derdim.

buda üst kapak conta testi link: WURTH CONTA YANIK TESTİ - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=RFD0FhI2qnk)

ancak lpg regülatör diyaframı soğutma suyuna lpg sızıdırıyor ise yanık gibi alıganabilir.

Aracta lpg var peki arac suan sehir disinda araci asıl ustasina goturene kdr araci benzinde kullanirsam eger bu diyaframdan kaynakli ise su eksiltmeyi keser mi?

Ers
02-11-2020, 13:11
Senin sorunun muhtemelen devir daim pompası contası ? ona baktırdın mı ?

regülatör diyarfarmı delik olunca suya lpg yada pistonların üzerine lpg verir, lpg basıncının yüksek olmasından orda bi kafa karışıklığı olmuş. yanlış yönlendirmişim.
ama regülatördeki su giriş çıkışlarını kontrol edilebilir. benzinde olması bu kaçağı kesmez.

34btr1907
02-11-2020, 14:02
kalorifer peteklerine de bakın kacırıyor olabılır suyu,devir daim pompasi degıstıgı zaman eksik deyip antifriz eklemesi yapıldımı ?

olcay_bora
02-11-2020, 16:07
Senin sorunun muhtemelen devir daim pompası contası ? ona baktırdın mı ?

regülatör diyarfarmı delik olunca suya lpg yada pistonların üzerine lpg verir, lpg basıncının yüksek olmasından orda bi kafa karışıklığı olmuş. yanlış yönlendirmişim.
ama regülatördeki su giriş çıkışlarını kontrol edilebilir. benzinde olması bu kaçağı kesmez.

Devirdaim degisirken contasinida degistirmis

olcay_bora
02-11-2020, 16:09
kalorifer peteklerine de bakın kacırıyor olabılır suyu,devir daim pompasi degıstıgı zaman eksik deyip antifriz eklemesi yapıldımı ?

Pompa degisince normal su koymus bana dedi 2 haftasonra filan gel komple suyu bosaltip kirmizi antifirz ile icme suyu koycaz dedi. Ama o gunden itibaren hergun su ilave etmek zorunda kaldim. Sonra aradim ustayi dedim antifiriz koyalim dedi su eksilten araca antifiriz konmaz dedi

Ers
03-11-2020, 08:08
değiştirdiği contayı adam gibi takamamış usta , sen önce ona bi baktır sonra bakarsın başka yere. yukarda kaç kere söylemişler devir daim contası diye, ordan mı burdan mı diye düşünme. ilk devir daim contasına bi baktır yada takılan devir daim kalitesiz ordan kaçırıyor.

livaneli
03-11-2020, 10:32
Pompa degisince normal su koymus bana dedi 2 haftasonra filan gel komple suyu bosaltip kirmizi antifirz ile icme suyu koycaz dedi. Ama o gunden itibaren hergun su ilave etmek zorunda kaldim. Sonra aradim ustayi dedim antifiriz koyalim dedi su eksilten araca antifiriz konmaz dedi

Neden konmazmış? Araç hiç antifrizli su görmemiş mi önceden? Bir yerden çok az kaçırıyor ve kaçan su buharlaşıp iz bırakmıyorsa antifrizli su konur ki renkli izinden belli olsun kaçak noktası. Belki de borulardan/hortumlardan biri korozyon dolayısıyla sızdırıyor. Devirdaime giren ya da ondan çıkan hortumların eski korozyonu temizlenip takılmadıysa mutlaka kaçırır, kelepçe de işe yaramaz bazen.

olcay_bora
03-11-2020, 14:54
Yarın araç bana geliyor zaten söylediklerinizi adam gibi bir ustaya goturup baktirtcam onumuzdeki gunlerde

ErayArslan
10-11-2020, 15:08
Güncel durum nedir merak ettim var mı bir gelişme ?

olcay_bora
11-11-2020, 14:01
Güncel durum nedir merak ettim var mı bir gelişme ?

Cuma gunu netlesecek bu sorun. Sonucu bildiririm yine

gökberk
17-11-2020, 11:33
Devirdaim takılırken sıvı conta da sürülür genellikle, yani devirdaimi eleyebilirsin. Onda sorun yok varsayalım.
Onun haricinde kalorifer giriş-çıkış, lpg regü. hortumlarını vs gözle kontrol edip şüphelendiğini değiştirmen gerek.
Bazen çok basit bir durumdan kaynaklanıyor ama bulana kadar arabadan soğutur insanı.
Antifriz koyma dediyse de masraf etme diye demiştir. Akacak gidecek çünkü.

olcay_bora
24-11-2020, 18:24
Soeun cozuldu egzoz manifoldunun altinda 50 kurus buyuklugunde tapalar varmis. Bu tapanin biri delinmis suda ordan akiyormus. Tapalar degisti suan su kaçagi yok sanirim bikac gun yinede eksiltme var mi yok mu takipte olcam