PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çanakkale Biga nasıldır, İş değişikliği nedeni ile yerleşmeyi düşünüyorum.

oguz
04-11-2020, 13:14
Selamlar,

Çanakkale de bir firmadan iş teklifi aldım , Olacak gibi de duruyor..Madencilik sektöründe kolay kolay denk gelmeyen fırsatlardan biri oldu benim için,, Hanım da destekledi sağolsun..

Normalde Ordu'da ki işim den de gayet memnunum , ailem burada eşimin ailesi de ( Eşim ise Niğde'de Tayin işleri olmadı )

Ancak mesleki açıdan ise yerimde sayıyorum. Firmamda global bir firma ama küçülüyor.. Tepe Yöneticiler de süreci iyi yönetemediler vs eninde sonunda işin ucu bize de dokunacak ( maliyetli diyerek yıllardır çalışan insanları yurt dışında dahi çıkardılar).

Aldığım teklife olumlu dönüş yaptım. Biga tarafında olacak iş yeri ve orada ikamet edeceğim , bölge nasıldır. fiyatlar yaşam standardı vs . Aramızda varsa Çanakkale de yaşayan, akıl verecek ve yardımcı olabilecek kişiler ))?

Mevcutta şirketimde maden sahaları operasyonları sorumlusuyum. ( etikette güzel de amelelik had safhaya ulaştı. Formenimi çıkardılar işten iyice saçmalaştı ortam) Formenin çıakrılması Moralimi bozdu ve cidden üzdü.. Emekçi kaliteli bir adamdı...

Yeni işte ise hem tesis hem sahalar var ve daha büyük bir şirket.. Beni iki level üste çıkarıyor.. ekonomik olarak da haliyle avantajlı..

Yakın arkadaş grubumda İzmir'de )))

Eş'im de tayin işi bu tarafa daha kolay olacak gibi duruyor.. Aile'den uzak olacak olmak kötü özellikle çoçuk için destekleri mutlaka olacaktır. Bakıcı bulmak zor etraftan gördüğüm kadarı ile ( çoçuğumuz yok ilerde inşallah olur)

Bilgi verecek destek olacak herkese teşekkür ederim.

Bu kriz ortamında Allah herkese yardımcı olsun. Herkese hayırlı kazançlar nasip etsin..

burkaykalyon
04-11-2020, 13:31
Eşim Çanakkale-Biga'nın Karabiga köyünden. Biga'nın deniz kısmında kalıyor. Haliyle senede 5-6 sefer Biga'ya gitme durumunda kalıyoruz. Hanımcılık yüzünden. :)

Abi şöyle bahsedeyim. Biga güzel bir yer ama çok büyük beklentin olmasın. Yaşam standardı olarak yeterli seviyede. Evler bayağı değişti son 3-4 senede. Yeni yapılar yapıldı vs. En önemlisi çarşıya indiğinde otopark sorunu diye bir problemin yok. Tek yön iki tane caddesi var o caddenin ortasından bir dere geçiyor sağı solu ücretsiz park yeri. :)

İnsanı iyidir. Esnaflıkları güzeldir. Fiyatlar ise cidden makul seviyede. İstanbul'a kıyasla yani. Biz hep eşimle şöyle konuşuruz: Asgari ücret biri alan bir kişi çok rahatlıkla geçimini sürdürebilir. Kiralar max 1000 TL civarında ki 1000 TL'lik ev bile Biga'nın sayılı evlerinden biridir. Büyüklük ve ferahlık olarak yani.

Yanlış bilmiyorsam 2 tane AVM var. Gezmelik yer olarak 1 saatte Bozcaada'ya gidersin, Bandırma'ya gidersin. En olmadı Erdek yapar gelirsin.

Ev fiyatları da makul seviyede. Hanımın halası geçen hafta ev aldı. 270 bin liraya ters dubleks. Yaklaşık 190 m2 dediler. Videodan gördüğüm kadarıyla burada öyle bir muadil ev rahat 400+ bin TL olur.

Çarşısında çok fazla gezecek yer yok. Hani bir gideyim kafeye oturayım vakit geçireyim kafası olmaz abi. Genellikle ilçenin biraz dışındaki mesire alanlarını tercih ediyor oradaki insanlar. Çarşıda ihtiyacını karşılar dönersin ancak.

He bu arada Biga esnafı deli gibi Çanakkale köprüsünün bitmesini bekliyor. Bütün planları onun üzerine. :) Fiyatları uçurdular uçuracaklar. Öyle bir durum var şu an.

Yemek yenecek en iyi yer ve zaten meşhur yiyeceği olan köfte var abi. Tarzan diye bir köfteci var. Elini kolunu kemirirsin öyle güzel. :) Akif var bir de rakibi ancak Tarzan bana her zaman daha güzel gelmiştir. Bir de meşhur peynir tatlıları var abi. Kızarmış olanı favorimdir.

Başka soracak sorun olursa abi seve seve yardımcı olmaya çalışırım.

MBuğra
04-11-2020, 14:00
Biga ve maden olduğuna göre sanırım İÇDAŞ'tan aldınız iş teklifini, hayırlı olsun. :)

18 sene Çanakkale'de ikamet ettim, bunun 4 senesi ( 2005-2009) Biga'da geçti.

Ordu tarafını hiç bilmediğim için, şu an ki yaşantınızla karşılaştırma yapamayacağım. Ama dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım.

Biga, ufak bir yer. Ortada bir tane çarşısı mevcut, 2 tane minibüs hattı var. O kadar ufak yani. Ben ayrıldıktan sonra 1-2 AVM filan açılmış, bir miktar daha renklenmiştir. Esnafı iyidir, Çanakkale merkez esnafı gibi kansız değildir.

Konumu tam Bursa ile Çanakkale arasında, aşağı yukarı iki tarafa da aynı süre mesafesinde. Ç.Kale Merkez'e uzaklığı 90 km. Yolu biraz virajlı olduğundan 1 saatten biraz fazla sürüyor.

Burkay'ın da dediği gibi komik kiralara güzel evlerde kalabilirsiniz. Son hali nasıl bilmem ama, aile için en uygun yerlerden biri devlet hastanesinin arkasındaki Siteler olur.

Küçük bir yerde büyümüş biri olarak, çocuğun serbestce yetişmesi için ufak yerin çok avantajlı olduğunu düşünüyorum. Güvenli, otokontrol var, herkes birbirini tanır. Henüz yokmuş ama ilerde olursa, çocuk hapşursa haberiniz olur :)

Ordu'da denize alışmış bünyeler hafta sonları için sıkıcı kalabilir. Tabi olay sadece deniz değil, öyle olsa Karabiga'ya nur yağardı :D Yanında biraz kordon canlılığı, canlı müzik vs. isteniyorsa arabayla atlanıp 1 saate Merkez'e inebilirsiniz.

Hangi marka araç kullanıyorsunuz bilmiyorum ama çok yaygın olmayan bir marka/motor araç kullanıyorsanız sanayide istediğinizi bulamayabilirsiniz. Bu konuda Bursa Sanayi daha avantajlı olur.

Bir diğer alternatifte Merkez'de oturup, Biga'ya işe gitmek olabilir. Nitekim Biga Yüksekokulundaki hocalar genelde öyle yapıyorlar. Ama bunun kişi özelinde değerlendirilmesi daha mantıklı olur. Çünkü zaman/harcanacak/iş saatleri vs. hepsi değerlendirilmesi gereken parametreler.

Deniz.
04-11-2020, 14:52
Yeni işte ise hem tesis hem sahalar var ve daha büyük bir şirket.. Beni iki level üste çıkarıyor.. ekonomik olarak da haliyle avantajlı..

Yakın arkadaş grubumda İzmir'de )))

Eş'im de tayin işi bu tarafa daha kolay olacak gibi duruyor.. Aile'den uzak olacak olmak kötü özellikle çoçuk için destekleri mutlaka olacaktır. Bakıcı bulmak zor etraftan gördüğüm kadarı ile ( çoçuğumuz yok ilerde inşallah olur)

yukarıdaki 3 cümleden sonra daha fazla düşünmenin gereğini görmedim ama yazmakta istedim. Yazacaklarım bölge ile ilgili değil maalesef.

2005'ten beri ailemden ayrıyım üniversite diye aldım ceketi çıktım o gün bu gündür senede 2 defa görüyorum onları. Nasip olurda evlat sahibi olursanız aile fertlerinden birinin bakmasına lütfen müsade etmeyin. Eğitimli bir annenin bakması (bakıcı olur kendisi) aileden birisinin bakmasından kat ve kat daha iyidir. Maddi yönden biraz yoracaktır ama evladınızın daha bebeklikten eğitim alması çok çok daha iyi olacaktır evet eğitimli bakıcı bulmak biraz zor artık idare edeceksiniz okadarınıda. ***** ülkemizde eğitimli insan sayısı %20 civarında.

Umarım istediğin gibi şekillenir ve yeni işine başlarsın.

oguz
04-11-2020, 14:55
Biga ve maden olduğuna göre sanırım İÇDAŞ'tan aldınız iş teklifini, hayırlı olsun. :)

18 sene Çanakkale'de ikamet ettim, bunun 4 senesi ( 2005-2009) Biga'da geçti.

Ordu tarafını hiç bilmediğim için, şu an ki yaşantınızla karşılaştırma yapamayacağım. Ama dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım.

Biga, ufak bir yer. Ortada bir tane çarşısı mevcut, 2 tane minibüs hattı var. O kadar ufak yani. Ben ayrıldıktan sonra 1-2 AVM filan açılmış, bir miktar daha renklenmiştir. Esnafı iyidir, Çanakkale merkez esnafı gibi kansız değildir.

Konumu tam Bursa ile Çanakkale arasında, aşağı yukarı iki tarafa da aynı süre mesafesinde. Ç.Kale Merkez'e uzaklığı 90 km. Yolu biraz virajlı olduğundan 1 saatten biraz fazla sürüyor.

Burkay'ın da dediği gibi komik kiralara güzel evlerde kalabilirsiniz. Son hali nasıl bilmem ama, aile için en uygun yerlerden biri devlet hastanesinin arkasındaki Siteler olur.

Küçük bir yerde büyümüş biri olarak, çocuğun serbestce yetişmesi için ufak yerin çok avantajlı olduğunu düşünüyorum. Güvenli, otokontrol var, herkes birbirini tanır. Henüz yokmuş ama ilerde olursa, çocuk hapşursa haberiniz olur :)

Ordu'da denize alışmış bünyeler hafta sonları için sıkıcı kalabilir. Tabi olay sadece deniz değil, öyle olsa Karabiga'ya nur yağardı :D Yanında biraz kordon canlılığı, canlı müzik vs. isteniyorsa arabayla atlanıp 1 saate Merkez'e inebilirsiniz.

Hangi marka araç kullanıyorsunuz bilmiyorum ama çok yaygın olmayan bir marka/motor araç kullanıyorsanız sanayide istediğinizi bulamayabilirsiniz. Bu konuda Bursa Sanayi daha avantajlı olur.

Bir diğer alternatifte Merkez'de oturup, Biga'ya işe gitmek olabilir. Nitekim Biga Yüksekokulundaki hocalar genelde öyle yapıyorlar. Ama bunun kişi özelinde değerlendirilmesi daha mantıklı olur. Çünkü zaman/harcanacak/iş saatleri vs. hepsi değerlendirilmesi gereken parametreler.

Selamlar ,

Cevabınız için teşekkür ederim,

Fransız firmasından aldım teklifi )) endstriyel mineraller konusunda iyi bir firma, Eşim tayin olana kadar tahminen 1 sene geçer 2021 boyunca yalnız yaşayacağım gibi, Küçük yer problem değil , Ordu da zorla büyükşehir olan küçük şehirlerden , Ailem de perşembe ilçesinde anladığım kadarı ile perşembe gibi ufak tefek bir yer,
Maden ocakları Karabiga da Biga'da oturmak daha mantıklı olur. Artık haftasonları imkan oldukça bir yerlere giderim. ilk 3-4 ay iş yoğunlu ile geçer diye düşünüyorum.
İşlerin durumuna görede hayatımız şekil alacak , Orduda aklımda yokken olmuştu. inşallah hakkımızda iyi olur

oguz
04-11-2020, 15:02
yukarıdaki 3 cümleden sonra daha fazla düşünmenin gereğini görmedim ama yazmakta istedim. Yazacaklarım bölge ile ilgili değil maalesef.

2005'ten beri ailemden ayrıyım üniversite diye aldım ceketi çıktım o gün bu gündür senede 2 defa görüyorum onları. Nasip olurda evlat sahibi olursanız aile fertlerinden birinin bakmasına lütfen müsade etmeyin. Eğitimli bir annenin bakması (bakıcı olur kendisi) aileden birisinin bakmasından kat ve kat daha iyidir. Maddi yönden biraz yoracaktır ama evladınızın daha bebeklikten eğitim alması çok çok daha iyi olacaktır evet eğitimli bakıcı bulmak biraz zor artık idare edeceksiniz okadarınıda. ***** ülkemizde eğitimli insan sayısı %20 civarında.

Umarım istediğin gibi şekillenir ve yeni işine başlarsın.

Dediklerinizde haklısınız, Çoçuklar anane babane ve Dedeleri inanılmaz kullanıyorlar.. Abimden biliyorum Çoçuklar istediklerini yaptırıyorlar ve disiplin olsun , ders çalışma düzeni olsun hep dağınık..

Eşimin annesi ilk okul öğretmeni babasıda emekli öğretmen ben avantajlı olur diye düşünmüştüm ( üstteki yazım ile çelişiyor ))

Aslında Ordu'ya tayin olabilseydi yinede burada şartları zorlayacaktım. Ancak olmadı..

Birde bizim sektör ufak isim yapmak hem çok kolay hem çok zor.. fırsat varken kullanmam lazım

Görüşmelerim olumlu geçti. Artık Firmadan dönüşü bekliyorum.

207_TR
04-11-2020, 18:22
Üstad bölgeyi bilirim, çalıştım, gittim geldim gezdim vs vs.

Biga Çanakkalenin en önemli ve büyük ilçesi.

Ticareti çok hızlıdır, çarşısı vs aktiftir sıkılmazsın bir ilçeye kıyasla.

Çanakkale ye yakın.,

Eğer imkanın varsa Çanakkale de otur, Çanakkale sana yaşantı olarak çok fazlasını sunar.

İçdaş da gelirler kazançlar iyidir.

Biga da da oturulur asla sorun yaşamazsın. Çanakkale olursa daha güzel olur.

Kışlar biraz serttir ama yaşanmaz burada denecek gibi değildir.

Ben Biga yı çok severim.

Diğer arkadaşların dediği gibi Bandırma yakın, Erdek yakın, çanakkale yakın vs vs.

Balıkesir uzak sayılmaz, Karşı taraf Gelibolu vs.

Biga ya gezmeye gidersen ön araştırma vs. Çarşıda Cemil Koyuncu var. Koyuncu telekom.

Biga da tanınır bir abimdir, beni de çok sever.

Cemil abiye git, Mercedes-Vw Tuğbay ın selamı var de. Sana Biga da nasıl yaşanır, nerede oturmak mantıklı iyi olur kötü olur herşeyiyle anlatsın.

Biga da bir ihtiyacın olursa çok eş dost var yardımcı olmaya çalışırım.

Rockford
04-11-2020, 19:33
Kucuk sakin ilçe, koftesi guzel yollarda radari bol istanbula düşündügunden yakin. Kışın biraz soğuk ama ordununda cok sicak oldugunu sanmiyorum karadenizdede kış zordur. Terfi imkani ve gelecegide varmis bence her turlu denemeye deger bi gecis olur.

yigitblr
04-11-2020, 21:18
Bigalıyım, İstanbulda ikamet ediyorum. Yılın aşağı yukarı 3-4 ayını buralarda geçiriyorum. Hatta benimde yerleşme gibi bir düşüncem var. Öncelikle şunu söyleyebilirim ki Biga İstanbula göre çok daha ucuz bir yer olsa da çevre ilçelere göre bir tık daha pahalıdır. Esnafı genellikle tok satıcıdır. Kiralar makul seviyelerde.
Şöyle örnek vereyim amcam yazın iki üç ay kalmak için eşyalı 3+1 daireyi aylık 800 liraya tutmuştu. Ufak bir ilçeye göre çokta hareketsiz sayılmaz. On sekiz mart üniversitesi iibf kampüsü burada. Üniversite öğrencisi olarak gelecek olsaydınız tavsiye etmezdim. Devlet hastanesi tarafı daha sessiz ve sakindir. Hastanesi var yakında diş hastanesi de açılacak fakat hastanede fazla doktor olmadığı söyleniyor(Hiç gitmedim bilmiyorum). Şehir içinde hız sınırı 50 kmh özellikle hastaneye giden yolda dikkat etmek gerekiyor yoksa ceza yersiniz. İçdaş, doğtaş gibi büyük şirketleri mevcut. Aklıma geleni aklıma geldiği anda ve yelefondan yazdığım için biraz savruk oldu kusura bakmayın. Aklınıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz.

oguz
05-11-2020, 07:20
Bigalıyım, İstanbulda ikamet ediyorum. Yılın aşağı yukarı 3-4 ayını buralarda geçiriyorum. Hatta benimde yerleşme gibi bir düşüncem var. Öncelikle şunu söyleyebilirim ki Biga İstanbula göre çok daha ucuz bir yer olsa da çevre ilçelere göre bir tık daha pahalıdır. Esnafı genellikle tok satıcıdır. Kiralar makul seviyelerde.
Şöyle örnek vereyim amcam yazın iki üç ay kalmak için eşyalı 3+1 daireyi aylık 800 liraya tutmuştu. Ufak bir ilçeye göre çokta hareketsiz sayılmaz. On sekiz mart üniversitesi iibf kampüsü burada. Üniversite öğrencisi olarak gelecek olsaydınız tavsiye etmezdim. Devlet hastanesi tarafı daha sessiz ve sakindir. Hastanesi var yakında diş hastanesi de açılacak fakat hastanede fazla doktor olmadığı söyleniyor(Hiç gitmedim bilmiyorum). Şehir içinde hız sınırı 50 kmh özellikle hastaneye giden yolda dikkat etmek gerekiyor yoksa ceza yersiniz. İçdaş, doğtaş gibi büyük şirketleri mevcut. Aklıma geleni aklıma geldiği anda ve yelefondan yazdığım için biraz savruk oldu kusura bakmayın. Aklınıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz.

Desteğiniz için teşekkür ederim, inşallah yerinde deneyimleme imkanım olur.

Üstad bölgeyi bilirim, çalıştım, gittim geldim gezdim vs vs.

Biga Çanakkalenin en önemli ve büyük ilçesi.

Ticareti çok hızlıdır, çarşısı vs aktiftir sıkılmazsın bir ilçeye kıyasla.

Çanakkale ye yakın.,

Eğer imkanın varsa Çanakkale de otur, Çanakkale sana yaşantı olarak çok fazlasını sunar.

İçdaş da gelirler kazançlar iyidir.

Biga da da oturulur asla sorun yaşamazsın. Çanakkale olursa daha güzel olur.

Kışlar biraz serttir ama yaşanmaz burada denecek gibi değildir.

Ben Biga yı çok severim.

Diğer arkadaşların dediği gibi Bandırma yakın, Erdek yakın, çanakkale yakın vs vs.

Balıkesir uzak sayılmaz, Karşı taraf Gelibolu vs.

Biga ya gezmeye gidersen ön araştırma vs. Çarşıda Cemil Koyuncu var. Koyuncu telekom.

Biga da tanınır bir abimdir, beni de çok sever.

Cemil abiye git, Mercedes-Vw Tuğbay ın selamı var de. Sana Biga da nasıl yaşanır, nerede oturmak mantıklı iyi olur kötü olur herşeyiyle anlatsın.

Biga da bir ihtiyacın olursa çok eş dost var yardımcı olmaya çalışırım.

Tuğbay bey teşekkür ederim,

Gelişim netleştiğinde , Cemil bey'i ziyaret edip Selam'ınızı ileteceğim , yine kafama takılan şeyler olursa Özel den yazıp rahatsız edebilirim. )

Hakkımız da hayırlısı olsun )

gokhankenar
05-11-2020, 07:33
Son zamanlarda Çanakkale tarafına yerleşmek hemen hemen herkesin hayalidir heralde :)

tequila818
05-11-2020, 07:33
Ben farklı bir yönden yaklaşacağım. Varsın Biga kötü bir yer olsun, bir takım dezavantajları olsun ama kariyer olarak iyi bir adımsa muhakkak gidin. Ben sırf kariyer için zamanında Bursa'dan Adapazarı'na taşındım. Bilen bilir, ramazanda dışarıda sakız çiğnedim diye dayak yiyordum. Ancak o zaman çalıştığım Toyota'nın referansı sayesinde şu an İzmir'de iyi bir firmaya iyi bir pozisyonda iş buldum.

Sözün özü Biga muhakkak güzel bir yerdir ancak kötü ise de böyle bir fırsat geldi ise tereddüt edecek bir şey yok. Hayırlısı olsun.

16EC813
05-11-2020, 08:49
yaklaşık 25 senedir bursa bandırma çanakkaleye gidip gelirim tüm ilçe ve köylerini bilirim tüm belediyelerine altyapı içmesuyu arıtma tesisi yatırımlarını biz yaptık biganın altyapı sorunu yok içmesuyu sorunu arıtma tesislerinide yaptık daha geçen sene bitirdik teslim ettik ,biz kimiz biz türkiyenin yapıcı gücü :D iller bankası kısacası ilbank ,neyse bigaya gelirsek ne beklediğine baglı diyorum ama çok güzel bi yer çevreside çok güzel özellikle kara biga dogası ve denizi ,içdaş da mı çalışacaksınız ,lapseki de alternatif olabilir lapsekiyi de büyük yatırımlar yaptık lapsekinin o bölgede bence gelecekte ki en güzel sahil beldesi olacak çünkü lapsekinnin tüm kanalizasyon altyapısı nı yeniledik sıfır hatlar ve kanalizasyon arıtma tesisini yaptık ayrıca içmesuyu işi o bölgenin en temiz ve sıkıntısız ve yeterli içmesuyu arıtma tesisi de yaptık yani kısaca o bölge güzel neresi olursa olsun en azından dogal ve bozulmamış şuanda ki nadir bölgelerdendir
şimdiden hayırlı olsun yeni işiniz

16EC813
05-11-2020, 08:53
bu arada lapsekinin çevresinde biz ordayken eczacıbaşıydı sanırım bi maden açmıştı ama sonra ne oldu bi bilgim yok

oguz
05-11-2020, 09:10
yaklaşık 25 senedir bursa bandırma çanakkaleye gidip gelirim tüm ilçe ve köylerini bilirim tüm belediyelerine altyapı içmesuyu arıtma tesisi yatırımlarını biz yaptık biganın altyapı sorunu yok içmesuyu sorunu arıtma tesislerinide yaptık daha geçen sene bitirdik teslim ettik ,biz kimiz biz türkiyenin yapıcı gücü :D iller bankası kısacası ilbank ,neyse bigaya gelirsek ne beklediğine baglı diyorum ama çok güzel bi yer çevreside çok güzel özellikle kara biga dogası ve denizi ,içdaş da mı çalışacaksınız ,lapseki de alternatif olabilir lapsekiyi de büyük yatırımlar yaptık lapsekinin o bölgede bence gelecekte ki en güzel sahil beldesi olacak çünkü lapsekinnin tüm kanalizasyon altyapısı nı yeniledik sıfır hatlar ve kanalizasyon arıtma tesisini yaptık ayrıca içmesuyu işi o bölgenin en temiz ve sıkıntısız ve yeterli içmesuyu arıtma tesisi de yaptık yani kısaca o bölge güzel neresi olursa olsun en azından dogal ve bozulmamış şuanda ki nadir bölgelerdendir
şimdiden hayırlı olsun yeni işiniz

Selamlar ,

İçdaş firmasından teklif almadım))

Abi beklenti kısmında; ilk olarak düzenli sakin bir yer olması yeterli benim için , keza gördüğüm kadarı ile öyle bir yer.

Benim asker devreleri olsun üni. arkadaşlarım olsun İzmir de , İzmir'ide seviyorum oraya yakın olması bile yeterli şimdilik))

tabi temel imkanlar olması Eş'im geldiğinde de rahat edebilmesi önemli. İş'i kabul edeceğimi belirttim , Artık bana dönüşlerini bekliyorum.. çok şanslıyımdır TEK aday olup elenmişliğim var :D:D

Malesef ekonomik nedenlerde oldukça önemli oldu.. Maaşlar artık yok hükmünde..

ön araştırmamı Forum sayesinde yapmış oldum )) destek olan bilgi veren herkese teşekkür ederim.

Sonuç belli olduğunda yazacağım )

16EC813
05-11-2020, 09:21
valla bilmiyorum ama bana bandırmadan başlayıp edremit körfezine kadar olan sahil bandındaki heryer çok güzel geliyor ,ama lapsekiyi bence çok iyi düşün degerlendir o bölgenin parlayan yıldızı olacak gerçi herkes köprü ile parelıycak diyor ama köprünün oraya bi arısı yok tabi ki bittikten sonra diyorum yoksa şuanada lapsekiye çok şey kazandırıyor inşaaat aşamasındayken biz bile orda iş yaparken kıytırık 40 - 50 milyonluk işlerde baya bi katkımız olmuştu ,ama köprü bittikten sonra köprü lapsekiye tam tersi kaybettircek ,neyse benim demem o ki lapseki sorunsuz bi sahil beldesi olacak çünkü altyapısı komple yenilenmiş sıfır hattlarla ve artıtması bitmiş su sorunu çözülmüş içmesuyu arıtma tesisi ile birlikte yolları bu nedenle hepsi yenilenmiş bi tatil beldesinden bahsediyoruz emekli olunca bende düşünüyorum oraya gitmeyi ,neyse sonuç olarak sen sanırım o bçlgede uzun yıllar kalacaksın hele ki bide işin olursa iyide para kazanırsan deyme keyfine ,ayvacık asos yaklaşık 1 saat ordan

KÖROĞLU
07-11-2020, 20:51
Bölgeyi bilmem hiç gitmedim. Ama çalışacağın insanlar umarım iyidir çevremde bir kaç örnek iyi şartlarda iş bulup ayrıldı sonra bir sürü sıkıntı yaşadılar. Değişime adapte olma konusunda ve insan idare etme konusunda iyi isen sorun yok.

İstediğin gibi olur umarım, çalışacağın insanlar ile önceden mutlaka bir görüş derim.

prodorian
08-11-2020, 18:11
dostum selamlar konuyu yeni gördüm çanakkalede yaşıyorum.
yedi yıl oldu istanbuldan taşındım hayatımın en doğru kararı çok mutlu olacaksın inan :)
telefonumu paylaşayım her konuda ev dahil yardımcı olmaya çalışırım.
05323649910
gürsan çıralı

oguz
09-11-2020, 07:39
Bölgeyi bilmem hiç gitmedim. Ama çalışacağın insanlar umarım iyidir çevremde bir kaç örnek iyi şartlarda iş bulup ayrıldı sonra bir sürü sıkıntı yaşadılar. Değişime adapte olma konusunda ve insan idare etme konusunda iyi isen sorun yok.

İstediğin gibi olur umarım, çalışacağın insanlar ile önceden mutlaka bir görüş derim.

Şu an kafa olarak hazırım , işimi severek yapıyorum ama şyerinde mutlu değilim , ( orduda olmaktan da mutluyum ancak işyerinde mutlu olmayınca genel olarak keyfi kaçıyor insanın)

yedi yıl oldu istanbuldan taşındım hayatımın en doğru kararı çok mutlu olacaksın inan :)
05323649910
gürsan çıralı

Teşekkür ederim Gürsan Bey , telefonu kaydettim Whats upp tan yazacağım )

KÖROĞLU
09-11-2020, 09:06
Şu an kafa olarak hazırım , işimi severek yapıyorum ama şyerinde mutlu değilim , ( orduda olmaktan da mutluyum ancak işyerinde mutlu olmayınca genel olarak keyfi kaçıyor insanın)

Bu duyguyu çok iyi biliyorum, geçen sene aynı şehirde hatta 1km mesafe de x şirketten y şirkete geçtim, kendi alanım içerisinde de bölüm değiştirdim. Eskiye oranla ciddi iyi şartlarda bir değişiklik oldu, ama ilk 6 ay çok da ciddi zorlandım. Hatta bir ara sanırım yapamayacağım düşüncesi de hasıl oldu,

Sen çok ciddi mesafeden geleceksin şehir değiştireceksin. Şartlarını bilmiyorum ama eski ücret + %50 nin altına imza atma derim. Çünkü çıktın geldin yol masrafı ev taşıma masrafı ıvır zıvır masrafın olacak. Ailenden bir süre uzak kalacaksın bunların hep maliyeti var sana.

Bir de iş değiştirmek her zaman risktir, askerlik gibi biraz başındaki komutan iyyise askerlik güzel yerdir, değilse ızdırap.

Umarım hayırlısı olur hakkında.

oguz
09-11-2020, 09:24
Bu duyguyu çok iyi biliyorum, geçen sene aynı şehirde hatta 1km mesafe de x şirketten y şirkete geçtim, kendi alanım içerisinde de bölüm değiştirdim. Eskiye oranla ciddi iyi şartlarda bir değişiklik oldu, ama ilk 6 ay çok da ciddi zorlandım. Hatta bir ara sanırım yapamayacağım düşüncesi de hasıl oldu,

Sen çok ciddi mesafeden geleceksin şehir değiştireceksin. Şartlarını bilmiyorum ama eski ücret + %50 nin altına imza atma derim. Çünkü çıktın geldin yol masrafı ev taşıma masrafı ıvır zıvır masrafın olacak. Ailenden bir süre uzak kalacaksın bunların hep maliyeti var sana.

Bir de iş değiştirmek her zaman risktir, askerlik gibi biraz başındaki komutan iyyise askerlik güzel yerdir, değilse ızdırap.

Umarım hayırlısı olur hakkında.

Normalde iş ile lgili konuşmak etik değildir ama ..

Tepe yöneticileri değişti, yeni gelen haliyle kendi ekibini kurmk istiyor, ayrıca pandemiyi bahane edip bir sürü insan ile yollar ayrıldı, tatlı tatlı mobing yapıyorlar ( karınca beli hesabı ))))

Çok emek verdiğim bir yerdeyim, ancak gelenler hem kibirli hemde saha'dan uzak konforlu alanlarından çıkmayan ve sadece sorumluluğu gerek mail gerek iş olarak nasıl üzerimden atarım tarzı tipler, ve ekonomik sebeblerde var ,

Şartlar Ordu için iyi mi? yeterli , araç var özel hayat sigortası vs.. ancak zam konusu çok düşük ( güya global ve büyük şirket) ayrıca 5 sene emek vermişim saha'yı fabrika'yı idare edebilmişiz ve Ekip olarak bunu uyumlu şekilde başarmışız , Eğer müdür olmayacaksam ( burda kibirli olarak söylemiyorum normalde liyakat vardır, üstteki gidince alttaki gelir yada alttaki olmuyorsa da sebebi açıklanır ve pozsiyon da değişemiyorsa yollar ayrılır ) çıkar beni kardeşim, istiyorlar ki ben istifa edeyim.. Başımızda ki Müdür istifa etti gitti, yeni yönetimde fırsata çevirdi..

Yeni gideceğim yer de dediğiniz zorluklar olacaktır. depresyon durumları da oluşacaktır. Ancak denemez isem kapasitemi ve sınırlarımı göremem, maaş olarak 2 kattan fazla kazanacağım , en azından emeğimin karşılığını almış olurum. İllaki orada da sıkıntılar olacak ama ben mücadelemi edeyim de sonrası olmasın .. mevcut yerde çok uğraştım ama yerimde saymaya başladım ve en az 2 sene daha bu böyle gidecek kalırsam.. kalmak istemiyorum , Çanakkale olmaz ise de başka yerlere bakmaya devam edeceğim. İşyerin deki keyifsiz durum da özel hayata yansıyor. daha önce bunu yaşadım.. o zaman daha toyduk cv miz de boştu sabrettik elimden de bir şey gelmiyordu.
Birde benim formenimi de çıkardılar , Elimden birşey gelmedi.. Madenci için iyi bir formen çok değerlidir.

İş süreci bekliyor.. inşallah olur.. olmaz ise de hayırlısı olsun..

KÖROĞLU
09-11-2020, 09:53
şu şartlarda kalmak zarar verir gibi duruyor. Tepeden indirme Müdür yönetici yapılası gerçekten manasız.

Ben de geçmişte yaşadım benzer örnekleri, dün başka firmada uzman olarak çalışan insanı kalkıp müdür diye getirdiler,

Eğitimi tecrübesi yarım kadar olmayan insanı benzer açtı altında farklı departmana şef yaptılar falan filan.

En önemlisi yerinde saymak düşüncesi yıpratıyor adamı. Ben fırsat bulduğum her an iş değiştirdim, şartlarım genel olarak iyiye gitti, ya da tecrübe kazandım.

Ama süreç zorlu, zor olmadan da olmuyor hayat mücadelesi, göğüslemeye hazırsan bence devam et. Umarım kabul edilirsin :)

oguz
09-11-2020, 10:13
şu şartlarda kalmak zarar verir gibi duruyor. Tepeden indirme Müdür yönetici yapılası gerçekten manasız.

Ben de geçmişte yaşadım benzer örnekleri, dün başka firmada uzman olarak çalışan insanı kalkıp müdür diye getirdiler,

Eğitimi tecrübesi yarım kadar olmayan insanı benzer açtı altında farklı departmana şef yaptılar falan filan.

En önemlisi yerinde saymak düşüncesi yıpratıyor adamı. Ben fırsat bulduğum her an iş değiştirdim, şartlarım genel olarak iyiye gitti, ya da tecrübe kazandım.

Ama süreç zorlu, zor olmadan da olmuyor hayat mücadelesi, göğüslemeye hazırsan bence devam et. Umarım kabul edilirsin :)

Desteğin için teşekkür ederim.

İnşallah iyi olacak )

Saygılarımla.

Dogukansambur
30-11-2020, 14:39
Merhaba Çanakkale Üniversite hastanesine yeni atandim, İstanbul'dan taşıncam. Çanakkale Merkezde oturmayı düşünüyorum neresini hangi mahallesini tavsiye edersiniz, uzun bir süre tek başıma yaşıycam.Yardimci olursanız sevinirim

Dogukansambur
30-11-2020, 14:40
05323649910
gürsan çıralı

Merhaba Çanakkale Üniversite hastanesine yeni atandim, İstanbul'dan taşıncam. Çanakkale Merkezde oturmayı düşünüyorum neresini hangi mahallesini tavsiye edersiniz, uzun bir süre tek başıma yaşıycam.Yardimci olursanız sevinirim

prodorian
30-11-2020, 14:43
DOĞUKAN merhaba gürsan ben dostum 0532 364 9910 ara yardımcı olurum

DOHC
30-11-2020, 16:23
Desteğin için teşekkür ederim.

İnşallah iyi olacak )

Saygılarımla.

Başladınız mı işe?

oguz
30-11-2020, 16:33
Başladınız mı işe?

Selamlar ,

Hala bekliyorum , sürecin olumlu yada olumsuz bitmesi lazımdı şimdiye kadar ,

Fransa'dan onay bekleniyor dedi ve öyle kaldı , Pandemi vs etkisi diye düşünüyorum.

Olumlu yada olumsuz durumda buradan yazacağım.

Not: alacağım ( almak istediğim) bir forester var )) iş durumu yüzünden oda bekliyor. ( kıskanma favorilerini paylaş konusunda var )

desteğiniz için teşekkür ederim

207_TR
30-11-2020, 21:40

Size yakın olan bir bölge. Kepez. Kepez üst taraf yani Yeni Devlet Hastahanesinin olduğu muhitler.

Sitelerin bir çoğu deniz görüyor.

Sakin yeni bir muhit. 2+1 çok.

Ana caddeye yakın olan bir site tercih et.

Yada yine oraya yakın sayılacak Terzioğlu Kız Öğrenci Yurdu Üst tarafında mavi yeşil sitesi var. Eski oturduğum yer. Öneririm o bölgeyi de.

Esenler diyen çok olacaktır. Kepez e göre biraz daha ucuz ama sebebi oturan insan çeşitliliği. Kimse yanlış anlamasın orada oturan çok arkadaşım vardı.

Kepez derdine çare olur.

Dardanel fabrikasına yakın sakın bakma. Acayip kokuyor.

Ayrıca Troya Caddesi de olabilir. Orada da çok iyi evler var. Heryere yakın.

Can1993
01-12-2020, 00:30
Size yakın olan bir bölge. Kepez. Kepez üst taraf yani Yeni Devlet Hastahanesinin olduğu muhitler.

Yada yine oraya yakın sayılacak Terzioğlu Kız Öğrenci Yurdu Üst tarafında mavi yeşil sitesi var. Eski oturduğum yer. Öneririm o bölgeyi de.

Esenler diyen çok olacaktır. Kepez e göre biraz daha ucuz ama sebebi oturan insan çeşitliliği. Kimse yanlış anlamasın orada oturan çok arkadaşım vardı.

Kepez derdine çare olur.

oturan insan çeşitliliği. Derken ?

207_TR
01-12-2020, 08:39
oturan insan çeşitliliği. Derken ?

Yanlış ifade ettim.

Esenlerde her kesimden insan var. İşçi çalışan memur Vs.

Kepez biraz daha yüksek maliyetlerde oturulan bir bölge. Gözlemlediğim bu.

İfademi yanlış anlamayın sınıfçı bir insan değilim.

mikelazi
01-12-2020, 08:53
komşumun yeğeni çanakkale bigada yaşıyor.üniv mezunu,iş için istanbula geldi.

geçen pazar biraz konuştukta,malmısın ne işin var burda dedim.iş,para burda abi diyor.

p.o.k var burda

Yogi
01-12-2020, 11:31
Selamlar ,

Hala bekliyorum , sürecin olumlu yada olumsuz bitmesi lazımdı şimdiye kadar ,

Fransa'dan onay bekleniyor dedi ve öyle kaldı , Pandemi vs etkisi diye düşünüyorum.

Olumlu yada olumsuz durumda buradan yazacağım.

Not: alacağım ( almak istediğim) bir forester var )) iş durumu yüzünden oda bekliyor. ( kıskanma favorilerini paylaş konusunda var )

desteğiniz için teşekkür ederim

Mitsubishi Outlander 2.0 MT Turbo Fiyatları & Modelleri sahibinden.com'da (https://www.sahibinden.com/arazi-suv-pickup-mitsubishi-outlander-2.0-mt-turbo)

mitsubishiler hem uygun hemde daha yeni modelli bir bak istersen

oguz
01-12-2020, 16:05
Mitsubishi Outlander 2.0 MT Turbo Fiyatları & Modelleri sahibinden.com'da (https://www.sahibinden.com/arazi-suv-pickup-mitsubishi-outlander-2.0-mt-turbo)

mitsubishiler hem uygun hemde daha yeni modelli bir bak istersen

Normalde araç düşüncem yoktu , forumda paylaşıldı, vede güven verdi, Mitsubishiler için hiç bilgim yok , Seceresi bilinen ve bir araç almak bu yaşlardaki araçlar için daha ideal , Birde forester oldu bitti aklımda olan bir araç , bakalım nasipse alırım olmaz isede yapacak bir şey yok

Dogukansambur
05-12-2020, 19:46
DOĞUKAN merhaba gürsan ben dostum 0532 364 9910 ara yardımcı olurum

çok teşekkür ederim hocam düşünmeniz bile yetti :)

Dogukansambur
05-12-2020, 19:58

Kepez derdine çare olur.

Çok Teşekkür ederim değerli bilgileriniz için :)

Acayip çok emlakçı var hep kepez barbaros taraflarına bakıyorum,

eşyalı 1+1 daire arıyorum açıkcası aylık kira bütçem maksimum 900 1000tl civarı

esenler kordon civarına hiç bakmıyorum zaten istanbul karmaşasından gelmişim çok karmaşık geldi oralar

Daha şimdiden Çanakkaleye gelmeden çok sevdım her yer denize yakın bol yeşillik ferah bir yer birçok gezilecek yerleri varmış birçok insan bir daha istanbul'a gelmezsin diyorlar haklılar mı sizce?

Esnafı çok kazıkçıymış ulaşımı sorunlu diyorlarmış doğrumu sizcede?

Birde sanayi siteleri yok galıba araçlarınızı bakım-tamir yıkama gibi işlerde sıkıntı çekiyormusunuz?

Dogukansambur
05-12-2020, 20:00
komşumun yeğeni çanakkale bigada yaşıyor.üniv mezunu,iş için istanbula geldi.

geçen pazar biraz konuştukta,malmısın ne işin var burda dedim.iş,para burda abi diyor.

p.o.k var burda

bende tam tersi kafamdaki işi istanbulda bulamadım çanakkalede buldum oraya göç ediyorum :D

Can1993
05-12-2020, 20:37

esenler kordon civarına hiç bakmıyorum zaten istanbul karmaşasından gelmişim çok karmaşık geldi oralar

Daha şimdiden Çanakkaleye gelmeden çok sevdım her yer denize yakın bol yeşillik ferah bir yer birçok gezilecek yerleri varmış birçok insan bir daha istanbul'a gelmezsin diyorlar haklılar mı sizce?

Birde sanayi siteleri yok galıba araçlarınızı bakım-tamir yıkama gibi işlerde sıkıntı çekiyormusunuz?

Sanayi sitesi var Cezaevinin hemen yan tarafında.Otobüsler var Ç hatlar her yere ulaşırsın.Esnafta gayet iyimseverdir kazıklamazlar.

Dogukansambur
05-12-2020, 20:39
Sanayi sitesi var Cezaevinin hemen yan tarafında.Otobüsler var Ç hatlar her yere ulaşırsın.Esnafta gayet iyimseverdir kazıklamazlar.

siz merkezde ne tarafta oturmamı önerirsiniz? emlak işiyle uğraşıyordunuz galiba

Can1993
05-12-2020, 20:43
siz merkezde ne tarafta oturmamı önerirsiniz? emlak işiyle uğraşıyordunuz galiba

ben istanbulda yapıyorum bu işi fakat memleketim Çanakkale.İşiniz nerede ?

Dogukansambur
05-12-2020, 20:48
ben istanbulda yapıyorum bu işi fakat memleketim Çanakkale.İşiniz nerede ?

18 mart üniversite hastanesine atandım, doğma büyüme istanbulluyum sizce istanbuldan sonra çok adaptasyon sorunu yaşarmıyım?

207_TR
05-12-2020, 21:41

Oto sanayisi gelişmiş değildir. Bir ilçe sanayisi gibidir dışarıdan gelen için.

Esnafı kazıkçı değildir ama keyfe keder tarzdadır :)

Sizin tek çözümünüz Kepez.

Akşamları Hangover yada Varuna Memphis takılmak için 10 numara mekanlardır. Sahibi tanıdığım bir abimdir.

Market olarak Uysal Market (17-18 şubesi var Çanakkale bölgesinde) tavsiye ederim. Sahibi çok yakın bir abimdir.

Can1993
05-12-2020, 21:47
18 mart üniversite hastanesine atandım, doğma büyüme istanbulluyum sizce istanbuldan sonra çok adaptasyon sorunu yaşarmıyım?

İstanbuldaki yaşam tarzın Çanakkaleye adaptasyonun da etken bi yol izler. Eğlence hayatından cok bir beklentin varsa sorun yaşarsın. Pub ve rakı balık yapıcam dersen sorun yaşamazsın. Bi yerden bi yere ulaşım kolay eğer aracın varsa bence merkezde sahil yoluna yakın yerlerde otur derim. Sonuçta bir yerden bi yere ulaşım araç ile 10 dk maksimum. Aracım yok diyorsan eğer kepez veya 17 burada avm nın arka taraflarında oturabilirsin.Ben Esenlerde doğdum 2011 yılına kadar da orada yaşadım.9 senedir istanbuldayım işim gücüm herşeyim burada yaptığım meslegi oraya tasıyabilsem 1 gün düşünmem oraya gelmek için. Yazın bozcaadası altınoluk tarafları gayet canlı ve eğlenceli oluyor.

MBuğra
05-12-2020, 21:59
Eğer ÇOMÜ hastanesinde çalışıyorsa, Cezaevi uzak kaçar bence.

Evim, Beldemiz, Aydınkent Siteleri veya Kipa'nın yan tarafındaki dairelere bakılabilir. Böylelikle yürüme mesafesinde olur ev-işyeri.

Aslında Aydınkent Sitesinde bulunan bizim dairemiz şu an eşyalı ve boş ama hem 3+1 hem de kira olarak bütçenden yukarı. Fakat pandemi sebebiyle üni açılmadığından çok rahat ev bulabileceğini düşünüyorum bu devirde :)

Kolay gelsin.

Can1993
05-12-2020, 23:22

Evim, Beldemiz, Aydınkent Siteleri veya Kipa'nın yan tarafındaki dairelere bakılabilir. Böylelikle yürüme mesafesinde olur ev-işyeri.

Aslında Aydınkent Sitesinde bulunan bizim dairemiz şu an eşyalı ve boş ama hem 3+1 hem de kira olarak bütçenden yukarı. Fakat pandemi sebebiyle üni açılmadığından çok rahat ev bulabileceğini düşünüyorum bu devirde :)

Kolay gelsin.

Bende öyle düşünüyorum. Arabası varsa aslında heryerde kirada oturabilir.Araba varsa kordon tarafına baksın. yazın sahile yürüyerek gider Hangover felan :d barlar caddesine ehliyet kaptırma derdi yok

prodorian
06-12-2020, 14:04
dostum sana çanakkaleyi biraz yanlış anlattılar sanırım. burada oto galeri sahibiyim. yeterli bir sanayi mevcut. istanbulda yaptıramadığım işlçilik fiyatlarına burada işimi çözüyorum fakat parça fiyatı biraz pahalı onu da çözüyoruz bir şekilde.
kepez biraz daha üst kesimin yaşadığı yer denmiş çanakkalede herkes her yerde oturur zaten g.ö.t kadar şehir yaşadığın zaman anlarsın zaten...

Dogukansambur
06-12-2020, 14:07
Bende öyle düşünüyorum. Arabası varsa aslında heryerde kirada oturabilir.Araba varsa kordon tarafına baksın. yazın sahile yürüyerek gider Hangover felan :d barlar caddesine ehliyet kaptırma derdi yok

arabam var çok şükür :D en çokda o konuyu merak ediyordum trafik polisleri çok sıkıyor mu?Yerli halk Bira su gibi içiyor diye şehir efsaneleri var doğrumudur? açıkcası yazları publardan sahil&bira ortamlarından çıkmam hele rakı balık boğaz olayını her hafta yaparım :)

Dogukansambur
06-12-2020, 14:12
öyle tabi özellikle yeni yapılmış site tarzı evler çok var, tekzen bölgesi sizce nasıldır?Hiç gitmediğim bir yerdi çekindiğim noktaları vardı, içime su serptiniz çok teşekkür ederim bilgileriniz için :)

Dogukansambur
06-12-2020, 14:13
dostum sana çanakkaleyi biraz yanlış anlattılar sanırım. burada oto galeri sahibiyim. yeterli bir sanayi mevcut. istanbulda yaptıramadığım işlçilik fiyatlarına burada işimi çözüyorum fakat parça fiyatı biraz pahalı onu da çözüyoruz bir şekilde.
kepez biraz daha üst kesimin yaşadığı yer denmiş çanakkalede herkes her yerde oturur zaten g.ö.t kadar şehir yaşadığın zaman anlarsın zaten...

öyle tabi özellikle yeni yapılmış site tarzı evler çok var, tekzen bölgesi sizce nasıldır?Hiç gitmediğim bir yerdi çekindiğim noktaları vardı, içime su serptiniz çok teşekkür ederim bilgileriniz için :)

prodorian
06-12-2020, 14:22

benim iş yerim tekzen bölgesinde yeni oluşan bir bölge. çanakkalenin her yeri güvenlidir merak etme. evim yeni kordonda benim gitme sürem de 6 dakika çanakkaleye geldiysen bir ucundan diğer ucu 15 dk nekadar uzak olabilir ki?

Dogukansambur
06-12-2020, 14:45
benim iş yerim tekzen bölgesinde yeni oluşan bir bölge. çanakkalenin her yeri güvenlidir merak etme. evim yeni kordonda benim gitme sürem de 6 dakika çanakkaleye geldiysen bir ucundan diğer ucu 15 dk nekadar uzak olabilir ki?

süpermiş valla istanbul da 5 km yolu 1 saate gidemiyoruz, buraya hiç aklımdan yokken son anda atandım haftaya gelecem inşallah :)

STP
06-12-2020, 16:48

Son 4 senedir canakkalede yasiyorum, cocuklugumdan beri her sene sikca gelirdim , istanbuldan gelmeyim. EcuFast bayisiyim, arabayla ilgili aklina ne gelirse cozum icin gelmen araman yeterli, esyali bahsettigin meblaglara tekzen bolgesinde ozellikle egepark sitesini tavsiye ederim. Evler cok kaliteli sorunsuzdur.1+1 im mevcut, ilk donemde kendim kalmistim, simdi anne babayida getirdim onlar yasiyor.
Hayat istanbula nazaran ucuz, esnafin paraya ihtiyaci yok, keyifleri yerinde o yuzden is yaptirmak biraz zahmetli olabilir. Araba konusunda bilgili esnaf sayili, onlarda zaten istanbuldan gelme :) genel yapi ile sakin sorunsuz dertsiz sehir.heryer yakin. Denize giricem de 10 dk, mangala gidicem de 10dk, kordonda gezeyim de 4 dakika vs.

207_TR
06-12-2020, 16:50

Tekzen bölgesinde oturanları tenzih ederek söylüyorum, ben oturmazdım. Gece silah sesleri, karanlık bölge, vs vs daha olumsuzluklar yazabilirim. Cezaevi falanda yakın.

Tekzen civarı yeni evler var evet ama gerek yok. Senin çözümü Kepez, yada yeni kordon, yada Troya caddesi.

207_TR
06-12-2020, 16:51
Mesela imkanım olsa Güzelyalı da otururdum ki Çalışırken orada oturanlar vardı.

STP
06-12-2020, 17:00
Mahalleyi kaldiriyolar artik, o dediklerin bitti nerdeyse :) yuzde 80 asfaltlandi, aktif bir bolge oldu

207_TR
06-12-2020, 17:40
Mahalleyi kaldiriyolar artik, o dediklerin bitti nerdeyse :) yuzde 80 asfaltlandi, aktif bir bolge oldu

2 sene öncesine göre konuşuyorum :)

Konu sahibi için yazıyorum ;

Çanakkale ye taşınmadan önceki dönemlerde sık sık Çanakkale ye iş ziyaretine gidiyordum ve çokça gezmeye gidiyordum. Çanakkale yi çok severim.

Taşınmak için hanımla 2 gün öğretmen evinde kalacak şekilde gittik. Her yeri gezdik. Evlere baktık çevreye baktık vs.

Bize hitap eden yer Yeni kordona yakınlığından dolayı 17 Burada nın arkasındaki güzel bir site oldu :) Mavi Yeşil sitenin adı. Her yere yakındı.

Orasını tercih etmeseydik Troya caddesini seçecektik.

Can1993
06-12-2020, 20:46
Kesinlikle Yenikordon tarafı, 17 Burda avm nin arka tarafları yada Esenler tarafını tercih ederim.Acıkcası sahil hattı diyelim. Tekzen biraz da zor bi bölge. Sahil hattında yaşaman sana söyle avantaj getirir yazın mekanda publarda içersin alkolünü yürüyerek evine geçersin. taksiye binsen maks 15 tl ye eve gidersin. Kepez tarafı hep bana ters gelmişti halende ters geliyor. Kepezde oturcagıma Güzelyalıda villada kalırım daha iyi olarak düşündüm hep.

207_TR
06-12-2020, 21:42
Kesinlikle Yenikordon tarafı, 17 Burda avm nin arka tarafları yada Esenler tarafını tercih ederim.Acıkcası sahil hattı diyelim. Tekzen biraz da zor bi bölge. Sahil hattında yaşaman sana söyle avantaj getirir yazın mekanda publarda içersin alkolünü yürüyerek evine geçersin. taksiye binsen maks 15 tl ye eve gidersin. Kepez tarafı hep bana ters gelmişti halende ters geliyor. Kepezde oturcagıma Güzelyalıda villada kalırım daha iyi olarak düşündüm hep.

Evet kepez i ben çarşıya yakınlığı olmadığı için tercih etmemiştim, yada diş hastahanesi civarındaki deniz gören evleri.

5 dk yürüme mesefesinde denize ulaşabileceğim bir ev tercih etmiştim, Her akşam yeni kordondaydık.

Kızım her akşam dondurma-mısır yerdi, scooter sürerdi. Biz denizi izlerdik :) her kahve de cafede alkol serbest :) 2 bira midye her zaman yapabiliyorsun :) ahhh ahh

Çanakkale nin yaşantısı güzeldi. İş imkanı uygun değildi otomotiv için.

Dogukansambur
06-12-2020, 21:43

tam aradığım hayat :) çok sağolun

Dogukansambur
06-12-2020, 21:46
Evet kepez i ben çarşıya yakınlığı olmadığı için tercih etmemiştim, yada diş hastahanesi civarındaki deniz gören evleri.

5 dk yürüme mesefesinde denize ulaşabileceğim bir ev tercih etmiştim, Her akşam yeni kordondaydık.

Kızım her akşam dondurma-mısır yerdi, scooter sürerdi. Biz denizi izlerdik :) her kahve de cafede alkol serbest :) 2 bira midye her zaman yapabiliyorsun :) ahhh ahh

Çanakkale nin yaşantısı güzeldi. İş imkanı uygun değildi otomotiv için.

evet iş imkanı kısıtlıymış genel olarak emekli şehiri diyorlar yaşım genç inşallah sıkılmam :D ama ömür boyu kalmayı düşünüyorum şu yorumlarınızdan sonra günüm dolsada hemen çanakkaleye gitsem demeye başladım :)

Dogukansambur
06-12-2020, 21:52

Kolay gelsin.

aynen çomü hastanesinde çalışcam, orda çalışan bir arkadaşımda ev çok hemen hepsi aynı yakınlıkta diyordu.Eviniz 1+1 olsa hemen tutardım zira ev sahibinden bulmakda zor birde techturkey üyesisiniz çiçek gibi olurdu valla :D

Dogukansambur
06-12-2020, 21:57
Son 4 senedir canakkalede yasiyorum, cocuklugumdan beri her sene sikca gelirdim , istanbuldan gelmeyim. EcuFast bayisiyim, arabayla ilgili aklina ne gelirse cozum icin gelmen araman yeterli, esyali bahsettigin meblaglara tekzen bolgesinde ozellikle egepark sitesini tavsiye ederim. Evler cok kaliteli sorunsuzdur.1+1 im mevcut, ilk donemde kendim kalmistim, simdi anne babayida getirdim onlar yasiyor.
Hayat istanbula nazaran ucuz, esnafin paraya ihtiyaci yok, keyifleri yerinde o yuzden is yaptirmak biraz zahmetli olabilir. Araba konusunda bilgili esnaf sayili, onlarda zaten istanbuldan gelme :) genel yapi ile sakin sorunsuz dertsiz sehir.heryer yakin. Denize giricem de 10 dk, mangala gidicem de 10dk, kordonda gezeyim de 4 dakika vs.

valla techturkey canmış gerçekten bunu anladım burdaki dayanışma kardeşlik hiç bir yerde yok, çanakkaleye yerleşince uğrayacam dükkanıza :)

oguz
06-12-2020, 22:19
Selamlar ,

cevaplar için herkese teşekkür ederim , Konunun herkese faydalı olması iyi oldu )) Forum'un bu dayanışma yönünü seviyorum.

Kendi işimden yarın ayrılacağım ( İş teklifinin sonucunu beklemeden anlaşmalı ayrılık moduna geçtik)

Pandemi süreci biraz sakinleşirse ( çok zor görünüyor) Kendim 2-3 gün için gelip gezeceğim , ön araştırma gibi,

Herkese teşekkür ederim.

Saygılarımla.

207_TR
06-12-2020, 22:44
Selamlar ,

cevaplar için herkese teşekkür ederim , Konunun herkese faydalı olması iyi oldu )) Forum'un bu dayanışma yönünü seviyorum.

Kendi işimden yarın ayrılacağım ( İş teklifinin sonucunu beklemeden anlaşmalı ayrılık moduna geçtik)

Pandemi süreci biraz sakinleşirse ( çok zor görünüyor) Kendim 2-3 gün için gelip gezeceğim , ön araştırma gibi,

Herkese teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Gitmeden önce kesinlikle burada belirt.
Kilit noktalar öneririz :)

turbo&quattro
07-12-2020, 01:53
Konunun ilk mesajini okudum gerisine hic bakmadim. Bigaliyiz. Annem babam 2002 den beri 6-7 ay Biga geri kalan zamanlar Istanbul yasiyorlar.

Bu yaz 3 ay Bigada kaldim, gecen senede iki aya yakin kalmistim. Ist da dogmus buyumus biri olarak tabiki yasinda etkisiyle Biga kesinlikle Istanbuldan cok daha guzel yasamak icin.

Ist da aile varsa yada gitmen gerekiyorsa Biga Bandirmaya yaklasik 45dk. Gunde 3-4 kere Yenikapiya feribot var ve 2.5 saat suruyor, 70-100tl arasi bilet bulabilirsin.

Biga esnafi aman diyim. Paraya ihtiyaclari yok heraldeki is yaptirmK inanilmaz zor. Ev tadilat islerimiz vardi normalde 2.5 haftada bitmesini planliyorduk ama 2 aya yakin surdu. Gelirim deyip gelmezler, haftaya gelirim derler sonra telefonlara cikmazlar. Esnaflik isin varsa eger onden kesinlikle kurus para verme.

Kucuk biryer. Ufak bir avm ve sehir merkezi var. insanlar genelde birbirlerini tanir. Trafik yok, korna sesi duyamazsin.

Sirintepe mah. yasamak icin ideal yer. Biraz disarida kaliyor ama kucuk biryer oldugu icin ulasim cok kolay. Ev kiralari 700-800tl civarinda diye duydum. 200-250k tl bandinda cok guzel yeni evler bulunabilir.

Canakkaleye 1 saat fln. Heryer radar dolu. Biga da hastane var ama en yakin buyuk hastane Canakkalede. Havalimani 1 saat fln surer.

Karabiga ya termik santral yaptilar eski keyfi kalmadi. Ido feribot seferleri baslatacak diye soylenti var olursa Ist git gel cok kolaylasacak.

Biga merkezde yasayanlar yazin genelde koylerine donerler.

Pazar carsamba gunleri kurulur AVM nin hemen karsisinda.

Is varsa yada emekli, calisma zorunlulugu yoksa Biga da yasanir. Benim esnafi haric hic bir kotu tecrubem yok Biga ile ilgili.

mikelazi
07-12-2020, 09:09
bende tam tersi kafamdaki işi istanbulda bulamadım çanakkalede buldum oraya göç ediyorum :D

fırsatın varsa kaç

ayku82
07-12-2020, 14:18
Arkadaşlar bilgiler çok değerli herkese çok teşekkürler. Forumda epey yaşayan veya oraya taşınan, taşınmayı planlayan arkadaşın olması çok güzel. Bende her sene Çanakkale Assos Küçükkuyu tarafına eşimle tatile gidiyorum. Havası - denizi vs. herşeyi bize çok hitap ediyor. Ufak bir arsa alıp kendi evimizi yapabilir miyiz fikri var ama nerden arsa alınır, imar oranları nasıldır o bölge ve taraflarda bilmiyorum. Küçükkuyunun içinde bilenler bilir çok müstakil ev yapmaya uygun arazi yok, olanlarda gördüğüm kadarıyla mütahite verip apt. yaptırıyor. Assos yolu üzeri harika ama orası da ıssız , gece biri gelse bahçeden içeri girip kapımıza dayanıp bizi öldürse heralde 5 gün cesedimiz bulunmaz :)

Arsa alıp ev yapma işi nasıl olur bilenler biraz fikir verip yazarsa çok sevinirim, teşekkürler.

Can1993
07-12-2020, 19:58
Arkadaşlar bilgiler çok değerli herkese çok teşekkürler. Forumda epey yaşayan veya oraya taşınan, taşınmayı planlayan arkadaşın olması çok güzel. Bende her sene Çanakkale Assos Küçükkuyu tarafına eşimle tatile gidiyorum. Havası - denizi vs. herşeyi bize çok hitap ediyor. Ufak bir arsa alıp kendi evimizi yapabilir miyiz fikri var ama nerden arsa alınır, imar oranları nasıldır o bölge ve taraflarda bilmiyorum. Küçükkuyunun içinde bilenler bilir çok müstakil ev yapmaya uygun arazi yok, olanlarda gördüğüm kadarıyla mütahite verip apt. yaptırıyor. Assos yolu üzeri harika ama orası da ıssız , gece biri gelse bahçeden içeri girip kapımıza dayanıp bizi öldürse heralde 5 gün cesedimiz bulunmaz :)

Arsa alıp ev yapma işi nasıl olur bilenler biraz fikir verip yazarsa çok sevinirim, teşekkürler.

Kesinlikle küçükkuyuda yapılabilir. Orası olmazsa Çanakkale merkez güzelyalı tercih edilmeli. Assos tarafına geri gelmen 20 dk sürer ��

ayku82
08-12-2020, 13:09
Can1993 teşekkür ederim cvbın için,imar durumları nedir Çanakkalede peki bilgin var mı mesela Küçükkuyu - Assos taraflarında? Arsa aldık mesela 1 dönüm kaç m2 ev yapılabilniyor?

Can1993
08-12-2020, 20:54
Onları oranın belediyesi ile görüşmeniz gerekmekte. Ben sadece yaşanılabilirlik adına tavsiye verdim sadece :)

207_TR
12-12-2020, 16:07
O değildi bu hafta sonu yasağını fırsata çevirdik. Cuma geceden Manici Kasrı an geldik. Yeşilyurt köyünde. Pazartesi sabaha kadar buradayız.

Efsane güzel öneririm

prodorian
12-12-2020, 16:24
O değildi bu hafta sonu yasağını fırsata çevirdik. Cuma geceden Manici Kasrı an geldik. Yeşilyurt köyünde. Pazartesi sabaha kadar buradayız.

Efsane güzel öneririm

çok güzel bir yer
yer varmıymış ben geçen hafta aradım fulldü...

207_TR
12-12-2020, 19:33
çok güzel bir yer
yer varmıymış ben geçen hafta aradım fulldü...

Halen dolu.

Sahibi ve işletmecisinin tanıdığı bir abim yer ayırttı saolsun.

Birkan61
12-12-2020, 19:58

Efsane güzel öneririm

minik kapadokya :D yakın bölgedekiler için o otantik havayı yaşamak için gerçekten güzel bir yer

günlük fiyatları 1000 lira civarımı halen?

207_TR
12-12-2020, 20:54
minik kapadokya :D yakın bölgedekiler için o otantik havayı yaşamak için gerçekten güzel bir yer

günlük fiyatları 1000 lira civarımı halen?

Hesabı çıkarken göreceğiz :)

Web den baktığımda deluxe oda 1200 civarı.

Akşam yemeği kişi başı 220

Yani ekstralar hariç 2 kişilik maliyet 1.640

Birkan61
12-12-2020, 21:15
Hesabı çıkarken göreceğiz :)

......

Keyifli tatiller dilerim

Dogukansambur
19-12-2020, 16:17
Abiler İstanbul'dan taşındım, yerleştim güzelce Çanakkale'ye gerçekten dedikleriniz kadar varmış buralar çok sakin huzurlu güvenli bir yermiş, bir yerden bir yere gitmek saatleri almıyor büyükşehirler gibi, şehiri henüz gezme fırsatım olmadı daha bu hafta geldim ama hiç acelemde yok ömürlük yaşamayı düşünüyorum burda :)

STP
19-12-2020, 18:59
Dukkana beklerim :)

oguz
01-01-2021, 16:08
Selamlar,
Öncelikle herkes iyi yıllar dilerim.
Çanakkale işim olmadı , İnsan kaynaklarının geri zekalılığı diyelim,, mevcut işimden de ayrılmıştım, ( her halukarda işyerimden ayrılacaktım , telegramda bahsetmiştim biraz kavgalı dövüşlü oldu)
Bir süre kafa dinleyeceğim. Çanakkale deki işin olmaması biraz şoke etti sanırım.

Fildişi sahillerin de çalışan arkadaşım var, Ay sonunda oraya gidiyorum , bir süre orada çalışacağım ve ticaret fırsatlarına bakacağım. Yeterince başkalarına kazandırıp elimiz boş kaldık. Son atımlık kurşunum var , Yurt dışında deneyeceğim , bakalım neler olacak ,

Konu ile alakalı destek veren yazıp çizen herkese teşekkür ederim.

Allah herkesin işini rast getirsin.

Saygılarımla.

DOHC
01-01-2021, 16:32
Hayırlısı olsun.

207_TR
01-01-2021, 17:06
Selamlar,
Öncelikle herkes iyi yıllar dilerim.
Çanakkale işim olmadı , İnsan kaynaklarının geri zekalılığı diyelim,, mevcut işimden de ayrılmıştım, ( her halukarda işyerimden ayrılacaktım , telegramda bahsetmiştim biraz kavgalı dövüşlü oldu)
Bir süre kafa dinleyeceğim. Çanakkale deki işin olmaması biraz şoke etti sanırım.

Fildişi sahillerin de çalışan arkadaşım var, Ay sonunda oraya gidiyorum , bir süre orada çalışacağım ve ticaret fırsatlarına bakacağım. Yeterince başkalarına kazandırıp elimiz boş kaldık. Son atımlık kurşunum var , Yurt dışında deneyeceğim , bakalım neler olacak ,

Konu ile alakalı destek veren yazıp çizen herkese teşekkür ederim.

Allah herkesin işini rast getirsin.

Saygılarımla.

Hakkında hayırlısı olsun.

Belki gittikten sonra işinle alakası sorun yaşayacktın. Ki ben Çanakkale de çok güzel bir iş fırsatı diye değerlendirip Avek Audi ye başlamıştım. Evimi hayatımı taşımıştım. Bana büyük bir kazık attılar. Arada sövüyorum aklıma gelip.

Seni yönetici adayı düşünüyoruz vıdı vıdılarından sonra insan kaynaklarının dediğin gibi geri zekalılığı mı diyelim firma sahibinin tarzı mı diyelim ne dersen de.

Sancılı bir süreçte olsa Balıkesir e geri dönüp Vw e başladım. 1.5 yıl oldu ve iyi ki dönmüşüm diyorum her açıdan.

Yurtdışı imkanın varsa gidip güzel para kazancı ihtimali varsa denenebilir. Zor olacaktır tabi.

oguz
22-01-2021, 11:40
Selamlar ,

Yurt dışına gitmeye karar verdim , fildişi sahillerine gideceğim , bir yandan da ticaret için olasılıkları değerlendireceğim , son atımlık kurşunum var ))

ülkede şartlar malumunuz oldu,

Çanakkale konusu ile igili yazan herkese tekrar teşekkür ederim.

Saygılarımla.