PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Egzozdan kalırmıyım

Phantom34
13-11-2020, 19:18
Arkadaşlar selam e90 2012 320d aracım var benden önceki sahibi susturucuları iptal etmiş, fakat araçta ses yok normal nasıl çalışıyorsa öyle çalışıyor gaza basıncada ses yok, bu şekilde 2 kere vizeden geçmiş araç sorunsuz, egzoz pulunuda bu şekilde almış araca, aracın 2 hafta sonra muayenesi geliyor bu şekilde orta ve son susturucu olmadan vizeden geçer mi? diyelimki geçmedi susturucu bende mevcut gidip taktırabilirim ama kaynak yapacağı için akünun kutup başlarını sökmemiz gerekecek bu seferde aracın beynine zarar vermeyelim? Kutup başlarını tektar taktığımızda sorun çıkmasın bu konu hakkında fikrinize ihtiyacım var.

Zorbey
13-11-2020, 19:30
oksijen kaynağı ile egzozları yaptırabilirsiniz

Oznsrl
13-11-2020, 21:01
kaynak yapılırken kutup başı neden sökülüyor hadi söküldü diyelim beyine neden zarar versin bu akü ömürlük bir parça değil zaten sökülüp takılan birşey

turboman
13-11-2020, 21:27
Eksoz genelde oksijen kaynağıyla yapılır bazı yerlerine gaz altıyla yapılınca kutup başı sökülür eğer eksozcu işin ehliyse aküye artı eksiyle bağlanan bi parça var onu takınca kutup başı sökülmesine gerek kalmıyor. Zaten sökülsede bi problem olmaz...

Phantom34
25-11-2020, 12:23
Gidip şansımı denemek istedim, egzoz muayesini sanayide yaptırdım ve geçtim ardından vizeye gittim 15dk içinde sıra geldi ve yaklaşık 30dk içerisinde aracım muayeneden geçti, muayeneyi yapan arkadaş egzoza bişey demedi, sorunsuz ek masraf yapmadan vize konusu atlattım arkadaşlar.

TolgaEsentepe
25-11-2020, 12:30
orta ve son susturucu olmadan ses gelmemesi mantıklı değil, o şekilde emisyondan geçmeside mantıklı değil. ben anlamadım.
tabi sonuç olarak sıkıntısız atlatılmış geçmiş olsun :)

rahmitanir
25-11-2020, 12:40
Geçen cumartesi Çiğli'deki Tuvtürk'te orijinalden tek susturuculu benzimli aracım içi yarım saat dil döktüm, orijinali böyle diye, çok zor ikna ettim adamları. Ama meth kitten bıraktılar sonra.

Siz ise şansınıza susturucu olmadan geçmişssiniz. Bu iş gerçekten denk gelen muayne görevlisine bağlı.

Geçmiş olsun.