Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sigorta sürekli atıyor

Mesut929
25-11-2020, 16:49
Merhaba 2008 fabia 1.4 tdi aracımda sigorta sürekli atıyor, sigorta plaka lambası ve gösterge ışığının, far açma anahtarını 1. Kademe getirince sigortası atıyor kısa uzun far farketmiyo açıldığı gibi sigorta yakıyo,far soketlerini arka ışık soketlerini park dahil söktüm, plaka lambasının soketini ve göstergeyi komple çıkardm sonuç aynı yardımcı olur musunuz

MeRtCaN
25-11-2020, 17:02
Bi yerde kısa devre vardır
tek tek tesısatı kontrol etmek gerekır

ılk once hangı far soketını ve arka ısık soketlerını sok
yenı sıgotra takıp

tek tek soketlerı takmaya basla
hangı far veya stop ta sıgorta atıyor ıse o sıstemın tesısatını konrol et

DOHC
25-11-2020, 17:41
Far açma anahtarında olmasın sorun?

Mesut929
25-11-2020, 17:53
Bi yerde kısa devre vardır
tek tek tesısatı kontrol etmek gerekır

ılk once hangı far soketını ve arka ısık soketlerını sok
yenı sıgotra takıp

tek tek soketlerı takmaya basla
hangı far veya stop ta sıgorta atıyor ıse o sıstemın tesısatını konrol et

Dedipinizi yaptım gene aynı

Mesut929
25-11-2020, 18:06
Far açma anahtarında olmasın sorun?

Olablir normalde far anahtarı, 0 konumdayken üzerinde ışık yanmaz 1. Kademe getirince cam açma düğmesi klima falan düğmesimin ışıkları yanar , dün farkettim 0 konumda far düğmesinin üzerinde ışık yanıyor 1.kademe alınca sönüyor siz hatırlatınca yazmadığımı farkettim, anahtarı nasıl test edebilirim?

DOHC
25-11-2020, 20:22
Olablir normalde far anahtarı, 0 konumdayken üzerinde ışık yanmaz 1. Kademe getirince cam açma düğmesi klima falan düğmesimin ışıkları yanar , dün farkettim 0 konumda far düğmesinin üzerinde ışık yanıyor 1.kademe alınca sönüyor siz hatırlatınca yazmadığımı farkettim, anahtarı nasıl test edebilirim?

Anahtara giren kablolar doğru mu ona bakabilirsin.
Belki giren kablolar doğrudur ama kablo sisteminde arada bir yerde hatalı ek vardır.
Daha önce anahtar değişmiş olabilir mi?
Elektrikçi baksa daha iyi gibi veya arkadaş varsa onun anahtarını arabana tak dene.

Mesut929
25-11-2020, 20:28
Anahtara giren kablolar doğru mu ona bakabilirsin.
Belki giren kablolar doğrudur ama kablo sisteminde arada bir yerde hatalı ek vardır.
Daha önce anahtar değişmiş olabilir mi?
Elektrikçi baksa daha iyi gibi veya arkadaş varsa onun anahtarını arabana tak dene.
Hocam araba 1 yıldır bende herhangi bir işlem yapılmadı anahtara gelen kanlolara baktım bir sıkıntı yok gibi, ben anahtardan şüpheleniyorumda arkadaşımda falan yok test edebilsem olay netlik kazanacak ,

Oznsrl
25-11-2020, 20:34
Atan sigorta atıyorum 10 luk oraya 50 lik takarsan o sigorta atmaz ama sorun olan yerden patlak verirr muhtemelen biraz riskli bi yöntem ama nokta atışı olur :)

Mesut929
25-11-2020, 21:24
Atan sigorta atıyorum 10 luk oraya 50 lik takarsan o sigorta atmaz ama sorun olan yerden patlak verirr muhtemelen biraz riskli bi yöntem ama nokta atışı olur :)

Çok riskli bunu yapmak akıl işi değil hocam

bluestain
25-11-2020, 21:26
Öncelikle geçmiş olsun
Atan sigortanın yerine daha büyük sigorta takmak masrafınızın da büyümesine sebep olur böyle birşey kesinlikler denemeyin.
Buradan tahminle bu sorunu çözmek çok zor ama bir yerde kısa devre olduğu kesin eğer kendiniz anlamıyorsanız kurcalamanızı tavsiye etmem.
Park lambalarıyla alakalı bir sorununuz var ve bakması en basit yerden başlayarak sorun olan yer bulunmalı.
Bir oto elektrikçi ye gitmenizi tavsiye ederim yok ben kimseye güvenmiyorum kendim bakıcam derseniz özelden tel no yazarsanız gün içerisinde yardımcı olmaya çalışırım