PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lpg işletme-muayene

c20let
02-01-2021, 12:49
Bazı konuları inceledim ama 10 yıla yakın zaman geçmiş. Yakın zamanda bu işlemi yaptırmış birileri mutlaka vardır forumda. Araca lpg takılmış ama muayene gelmediği için işletilmemiş. Haftaya muayene doluyor nasıl bi yol izlemem gerekli.

207_TR
02-01-2021, 13:43
Bazı konuları inceledim ama 10 yıla yakın zaman geçmiş. Yakın zamanda bu işlemi yaptırmış birileri mutlaka vardır forumda. Araca lpg takılmış ama muayene gelmediği için işletilmemiş. Haftaya muayene doluyor nasıl bi yol izlemem gerekli.

Yanlış hatırlamıyorsam ( daha önce yapmadım ama şirkete gelen takas araçlarda yapılmıştı)

Lpg takan yerin kestiği fatura, uygunluk belgesi
Sızdırmazlık testi belgesi
Ek-1 düzenleme formu (Şoförler odasından alınır)

Bunlar yeterli olması gerekli.

M.Emin
02-01-2021, 14:26
Zamanı geçmiş lpg nasıl işletilir (maksat google indexlesin :))

Ek 1 belgesi artık doldurulmuyor, sızdırmazlığa da tuv muayenesinde bakılıyor.

Önce emniyette kendinize ceza kestiriyorsunuz :D, daha sonra lpg evrakları ve ceza seri no su ile noterden ruhsat yeniletiyorsunuz, en son olarak egsoz ve muayene

Geçmiş olsun

Sadece ekstra olarak 136tl idi 2020 de (ceza) ödüyorsunuz diğer masraflar normal işletmeyle aynı.

M.Emin
02-01-2021, 15:15
Zamanı geçmiş lpg nasıl işletilir (maksat google indexlesin :))

Ek 1 belgesi artık doldurulmuyor, sızdırmazlığa da tuv muayenesinde bakılıyor.

Önce emniyette kendinize ceza kestiriyorsunuz :D, daha sonra lpg evrakları ve ceza seri no su ile noterden ruhsat yeniletiyorsunuz, ̶e̶n̶ ̶s̶o̶n̶ ̶o̶l̶a̶r̶a̶k̶ ̶e̶g̶s̶o̶z̶ ̶v̶e̶ ̶m̶u̶a̶y̶e̶n̶e̶

Geçmiş olsun

Sadece ekstra olarak 136tl idi 2020 de (ceza) ödüyorsunuz diğer masraflar normal işletmeyle aynı.

Edit yapamadım mesajı kusura bakmayın, ilk olarak egsoz ve tuv muayene sonra diğer işlemler olacak

c20let
02-01-2021, 16:32
Edit yapamadım mesajı kusura bakmayın, ilk olarak egsoz ve tuv muayene sonra diğer işlemler olacak

Muayeneyi yaptırıp ceza kestireceğim sadece anlaşılan. Oradan da notere. Ek1 belgesi dolduruluyordu eskiden kalkmış anlaşılan.