PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Peugeot 308



Respect
18-03-2021, 13:07
Karşınızda c sınıfının tartışmasız yeni kralı...

Rakipleri artık dizel getirmez iken , çok doğru bir kararla 1.5 dizel otomatik seçeneğiyle de gelmesi sonucu satış rekoru kırmasını bekliyorum ülkemizde...

https://www.smhkoto.com/wp-content/uploads/2021/03/2021-yeni-peugeot-308-950x500.jpg.webp

https://www.smhkoto.com/wp-content/uploads/2021/03/2021-yeni-peugeot-308-arka-tasarim-1024x709.jpg.webp

https://www.smhkoto.com/wp-content/uploads/2021/03/2021-yeni-peugeot-308-on-tasarim-1024x683.jpg.webp

cnzdmr
18-03-2021, 14:06
Yeni logo güzel olmuş

srknzfr
18-03-2021, 14:18
ben yeni 308'i cidden beğendim. hatta almayı bile düşünebilirdim fakat belki küçük ve önemsiz bir detay olsa da beni arabadan soğuttu aşağıdaki olay.. şu arabaya amortisörlü kaput yapmak çok mu zordu?

https://i.ibb.co/M9QX66t/IMG-5024.jpg (https://ibb.co/4J3QddX)

Respect
18-03-2021, 14:23
ben yeni 308'i cidden beğendim. hatta almayı bile düşünebilirdim fakat belki küçük ve önemsiz bir detay olsa da beni arabadan soğuttu aşağıdaki olay.. şu arabaya amortisörlü kaput yapmak çok mu zordu?

https://i.ibb.co/M9QX66t/IMG-5024.jpg (https://ibb.co/4J3QddX)

Golfde de yok leonda da yok astrada da yok bu amortisör...

Bence haddinden fazla abartılıyor bu kaput amortisörü olayı araba camiasında sürekli goruyorum bu yorumları...

Yılda kaç kere kaputu açıyoruzki :)

srknzfr
18-03-2021, 14:34
Valla 2016 model megane 4 kullanıyorum şu an ve bu araçta amortisör mevcut. Haliyle bu konudaki beklentim yükseldi :D

Ormanci
18-03-2021, 14:49
2011 Giulietta'da vardı, hemi de çift taraflı :D

Bazı araçlarda da tek taraflı falan koyuyorlar, ondan bile kısıyor adamlar, artık nası bi maliyetse :D

İnsan bir yerde gördü mü "diğerinde niye yok" demeye başlıyor.

Bu arada alet kesinlikle çok güzel olmuş, içiyle dışıyla.

darkred
18-03-2021, 14:55
Peugeot'un şu aslan dişi gündüz farı tasarımını bir türlü kabullenemedim.

Çok abartı geliyor bana, gereksiz uzun. Gözüm alışmıyor nedense.

Şu güzelim led farların içinde çift U şeklinde bir gündüz farı olsa bence çok daha şahane olacak.

cookies
18-03-2021, 16:10
2011 Giulietta'da vardı, hemi de çift taraflı :D

Bazı araçlarda da tek taraflı falan koyuyorlar, ondan bile kısıyor adamlar, artık nası bi maliyetse :D

İnsan bir yerde gördü mü "diğerinde niye yok" demeye başlıyor.

Bu arada alet kesinlikle çok güzel olmuş, içiyle dışıyla.

Toptan almıyorlar mı ya acaba.. :)) 2009 Bora'da kaputta tek bagajda çift vardı.. Enteresan..

aslan
18-03-2021, 16:20
Amlem proton gibi olmuş

janet
18-03-2021, 16:49
çok önemli bişey değil bence kaputtaki amortisör
ben aracı çok beğendim. sıkıcı bir araç değil 208 gibi.Çok talep olacağı şimdiden belli
hayırlısı olsun.

Eworen
18-03-2021, 16:51
Fiyatları leon civarı olur öyle olursa
Satış adeti uçuk olur hatta 3008-2008 başarısının aynısı bu segmentte devam eder liderlik çok zor olmaz
Özellikle dizel alternatifi olması dizel sever ülke için ciddi avantaj.

Schumi
18-03-2021, 21:05
Geçen günkü yarım yamalak fotoğraflarında nefret etmiştim ama gerçek fotoğraflarda bayıldım. Ben ki çok sıkı Peugeot'cuyumdur 308'i başarılı ama çirkin (yada yeterince güzel değil) buluyordum neredeyse her kasası ile. Ama bu olmuş. Sadece fazla 208'e benzemiş önden ve arkadan. Ama otomobil tasarımları ne kadar üst seviyelere çıksa da jant tasarımları bir o kadar kötü. Son 10 yıldır hiçbir Peugeot jantı güzel değil maalesef. :(

mimarsertac
21-03-2021, 06:57
Zimba olmus zimba.

BARR
22-03-2021, 10:40
Arabanın retocuhlı fotoları gayet güzel ama şu almanyadaki mavi ve yeşil ön inceleme videosunda arka tampon boyasından iç mekandaki havaya kadar gözüme albenili gelmedi. Eskisine göre çok güzel ama tercih eder miyim etmem sanırım.

Dragger
22-03-2021, 10:53
Tasarım cidden çok iyi oldu, golften çok daha başarılı.

3008-2008-308 derken cidden iyi pazar sahibi oldu peugeot.

Ama alır mıyım yine almam sanırım :)

Kaput amortisörü olayı da komikmiş, 2012 a3te vardı koy bi zahmet artık 2021 model arabaya da...

majesty
22-03-2021, 12:49
Jantlar dışında başarılı bence, GTI versiyonu baya baya agresif olacaktır.

aslan
22-03-2021, 14:11
Yıl 1986 bundan tam 35 yıl önce adamlar kaputu bu şekilde ne amörtisör nede çubuk bir şekilde komple açılır yapmışlar halen günümüz mühendislerinin yaptığı kaputa bak gülünecek durumdalar.
https://i.imgyukle.com/2021/03/22/NtEOot.jpg

Ome_RS
22-03-2021, 14:45
kaput amortisörü dacia dokker da bile varken bunda olmaması komik olmus :)
diğer yönleri ile ben com begendim. son zamanların güzel arabaları peugeottan geliyor.

.::EmrE::.
22-03-2021, 22:57
Kaput amortisörü sanayide 150 lira falan bu kadar konusulduguna değmez :D

Schumi
22-03-2021, 23:40
Yıl 1986 bundan tam 35 yıl önce adamlar kaputu bu şekilde ne amörtisör nede çubuk bir şekilde komple açılır yapmışlar halen günümüz mühendislerinin yaptığı kaputa bak gülünecek durumdalar.
https://i.imgyukle.com/2021/03/22/NtEOot.jpg

2010-2020 Mercedes'lerde var mı bu şekilde kaput olan ?

aslan
23-03-2021, 08:03
2010-2020 Mercedes'lerde var mı bu şekilde kaput olan ?

Yok tabiki onlar z kuşagı mühendisleride ondan

Schumi
23-03-2021, 08:49
Yok tabiki onlar z kuşagı mühendisleride ondan

Yani o yılların köşeli tasarımlarında birçok şeyi yapmak kolay. Ama şimdi en basitinden EuroNCap dan iyi puan alması için yaya güvenliğinde yaya ya çarptığında yayanın ilk düşeceği kaputun tasarımı bile kısıtlayıcı birşey. Olay mühendislerin beceriksizliği değil. Mühendise işi veren tasarım, maliyet, satış pazarlama ekiplerinin istekleri. :)

Respect
23-03-2021, 11:26
kaput amortisörü fetişistliği var harbiden araba camiasında :)

Frid
23-03-2021, 11:33
kaput amortisörü fetişistliği var harbiden araba camiasında :)

milyon kişi kaput nereden açılır bilmezken amortisörü yok diye yakınıyor :D

bende amaca yönelik gerekli olduğunu düşünüyorum, bu araç fiyatlarına bizim ülkemiz kesin hak ediyor kaput amortisörü :D

HaKo
23-03-2021, 11:35
çok merak ediyorum kaput amortisorlu olunca ne oluyor, yılda kaç kere açılıyor bu amortisor, benim hiç kaputunu açmadan alıp sattığım arabalamarım oldu :)

_driver_
23-03-2021, 15:31
çok merak ediyorum kaput amortisorlu olunca ne oluyor, yılda kaç kere açılıyor bu amortisor, benim hiç kaputunu açmadan alıp sattığım arabalamarım oldu :)

+1
Ayrıca eski 106 aracımda vardı diye hatırlıyorum demek ki adamlar yapamıyor değil yapmamışlar

TolgaEsentepe
23-03-2021, 16:31
olması kolaylık, olmaması dert değil :)

Dragger
23-03-2021, 16:35
Niye takıldınızki bu kadar kaput amortisörü algımıza?

Hiç açmasam da kaputu benim için bir kalite göstergesidir, kolaylıktır. 400 bin liraya satılacak bir arabada da bir zahmet olsun ister insan.

Golfte yoksa sen tam tersine koyacaksınki bazı detaylarda öne geçeceksin. Yoksa öyle 30 sene izler durursun golfü.

umut01
23-03-2021, 18:21
araba güzel olmuş, saçma sapan elektronik arızası vermezse, çok plastik değilse içi iş yapar.

DR059
24-03-2021, 07:46
Öncelikle aracın tasarımını beğendim.
Yakın tarihte Peugeot'nun evrimine tanıklık etmek de ayrı bir şans kendi adıma
İlk 307'nin sorunlarından sonra bugün gelinen nokta, gerçekten takdire şayan.
Bundan 10 sene sonra, çok daha farklı bir Peugeot marka algısı olacak bizlerde.

Yapılan uygulamalarla ilgili mühendislere serzenişte bulunulmuş ama Seri Üretim otomobillerde hikaye biraz farklı işliyor.
Her OEM'in büyük/küçük bir R&D centeri var.
Ben bunların birinde 2 hafta kadar zaman geçirme şansı yakaladım.
Araç parkında Renault Clio Symbolden, Tesla'ya kadar çeşit çeşit aracı görünce çok şaşırmıştım.
İnceledikleri detaylar ufkumu açmıştı.
Burada bilmemeleri ya da dahil oldukları kuşaktan ötürü uygulamamaları gibi bir durum yok. Söz konusu bile olamaz.
Peugeot yeni 308 için, piyasada o ana kadar satılmış güncel tüm C segment HB'leri söküp, biçip, tartmıştır. Hem de defalarca... :ninca:

Ama işte, işin bir de gerçek yüzü var. Hiç bir üretici bizlere ''DAHA İYİ'' bir araç üretmek için çalışmıyor. İsterleri karşılayan bir aracı, ''minimum'' maliyetle üretmek asıl amaç günümüzde. Bunu yapabilen firmalar kazanıyor. Kazandıkça büyüyor. Büyüdükçe daha iyi tasarımlar ortaya çıkarıyor, trendi yakalıyor, vs vs. Bu zincir şekilde ilerliyor.

''Overengineering'' günümüz seri otomobil dünyasında firmaları ciddi bir biçimde zarara uğratan bir ''hata''dır aslında.
(Hey gidi 90'ların Mitsubishi'si... :angel:)

Bizde konu olan durum ise;
2 tane kaput amortisörü toplamda hardware'leri ile beraber maliyeti 5 euro filan yapar fabrikaya yaklaşık.
Bunun yerine 1 adet rod kullandığından toplam maliyet 2 euronun altına iner.
Araç başı yaklaşık 3 euro extra kazanç. Yılda 500bin araç, ortalama 7 yılda : 10 Milyon Euro kabaca.
Aşağı yukarı çoğu üretici bu gözle bakıyor olaya.

Bir önceki aracım Leon mk3'tü, kışlık/yazlık lastik değişimleri için jant söküldüğünde, jantın arkasında kalan bölgenin haline üzülüyordum. Pas içindeydi...
Çünkü üretici o bölgeye uygulanması gereken astar ve boyayı silerek bir kazanç sağlamıştı. Ama bu durumdan haberi olmayan milyonlarca potansiyel müşteri için bu bir problem değildi. :rolleyes:

İş burada biraz satış ve pazarlama departmanlarında bitiyor. (Bu arada bu ekiplerin bir kısmı ''Mühendis'' değil :argue:)
Bu tarz maliyet düşürme fikirleri hep oluyor. Bu ekip ciddi bir biçimde; anket ve raporlara dayanan gerçeklerle veto etmezlerse; sonuç olarak elimizde kaput çubuğu kalıyor.
Eğer bölgesel olarak bize (Middle East Region) kaput çubuğu, Avrupaya kaput amortisörü gibi bir durum yoksa; Peugeot'un satış ve pazarlama ekibi bu ayrıntıya bizim kadar takılmıyormuş demektir.

Son olarak; üreticiler artık çok ciddi güvenlik regülasyonlarına tabii.
Regülasyonlara uyan, güvenlik standartlarını karşılayan en optimum tasarımlar birbirine benziyor. Benzemek de zorunda kalıyor.
Siz 50 euroluk kaput için, extra 30 milyon euro daha ARGE yapıp, farklı olacaksanız; o kaputun fiyatını amortismanla 300 euro'ya çıkarısanız.
O aracın fiyatı da muadillerinin üzerinde kalmaya mahkum oluyor. Ya da diğer tüm firmalardan daha az kar edip, kendini zora sokuyor.

Respect
24-03-2021, 09:49
Niye takıldınızki bu kadar kaput amortisörü algımıza?

Hiç açmasam da kaputu benim için bir kalite göstergesidir, kolaylıktır. 400 bin liraya satılacak bir arabada da bir zahmet olsun ister insan.



Bu bakış açısı da yanlış...

Evet ülkemizde 300-350.000 birim paraya satılıyor bu araçlar, yahuu bu paraya o nasıl olmaz bu nasıl olmaz diyebiliyoruz , kaput amortisörü rüyalarımızı süslüyor olabilir çünkü gerçekten büyük para ama yurt dışında 30.000 bilemedin en fazla 35.000 birim paraya satılıyor bu segment araçların en babası...

Keza yurtdışında bu araçlar evin 2. 3. araçları olacak konumda,bizde lüks.

Buyrun Golf 8 almanya fiyatı; 308 bu fiyatın bile altında satılacaktır muhtemelen;

Volkswagen Golf 8’in Almanya fiyatı açıklandı. 1.5 litre benzinli 130 ve 150 HP, 2.0 lt TDI dizel 115 ve 150 HP seçenekleri ile satılacak. Volkswagen Golf 8’in Almanya fiyatı 27.510 Euro’dan başlıyor. 150 beygir dizel motor seçeneğiyle Volkswagen Golf 8’in fiyatı 33.840 Euro.

Ome_RS
24-03-2021, 10:38
Öncelikle aracın tasarımını beğendim.
Yakın tarihte Peugeot'nun evrimine tanıklık etmek de ayrı bir şans kendi adıma
İlk 307'nin sorunlarından sonra bugün gelinen nokta, gerçekten takdire şayan.
Bundan 10 sene sonra, çok daha farklı bir Peugeot marka algısı olacak bizlerde.

Yapılan uygulamalarla ilgili mühendislere serzenişte bulunulmuş ama Seri Üretim otomobillerde hikaye biraz farklı işliyor.
Her OEM'in büyük/küçük bir R&D centeri var.
Ben bunların birinde 2 hafta kadar zaman geçirme şansı yakaladım.
Araç parkında Renault Clio Symbolden, Tesla'ya kadar çeşit çeşit aracı görünce çok şaşırmıştım.
İnceledikleri detaylar ufkumu açmıştı.
Burada bilmemeleri ya da dahil oldukları kuşaktan ötürü uygulamamaları gibi bir durum yok. Söz konusu bile olamaz.
Peugeot yeni 308 için, piyasada o ana kadar satılmış güncel tüm C segment HB'leri söküp, biçip, tartmıştır. Hem de defalarca... :ninca:

Ama işte, işin bir de gerçek yüzü var. Hiç bir üretici bizlere ''DAHA İYİ'' bir araç üretmek için çalışmıyor. İsterleri karşılayan bir aracı, ''minimum'' maliyetle üretmek asıl amaç günümüzde. Bunu yapabilen firmalar kazanıyor. Kazandıkça büyüyor. Büyüdükçe daha iyi tasarımlar ortaya çıkarıyor, trendi yakalıyor, vs vs. Bu zincir şekilde ilerliyor.

''Overengineering'' günümüz seri otomobil dünyasında firmaları ciddi bir biçimde zarara uğratan bir ''hata''dır aslında.
(Hey gidi 90'ların Mitsubishi'si... :angel:)

Bizde konu olan durum ise;
2 tane kaput amortisörü toplamda hardware'leri ile beraber maliyeti 5 euro filan yapar fabrikaya yaklaşık.
Bunun yerine 1 adet rod kullandığından toplam maliyet 2 euronun altına iner.
Araç başı yaklaşık 3 euro extra kazanç. Yılda 500bin araç, ortalama 7 yılda : 10 Milyon Euro kabaca.
Aşağı yukarı çoğu üretici bu gözle bakıyor olaya.

Bir önceki aracım Leon mk3'tü, kışlık/yazlık lastik değişimleri için jant söküldüğünde, jantın arkasında kalan bölgenin haline üzülüyordum. Pas içindeydi...
Çünkü üretici o bölgeye uygulanması gereken astar ve boyayı silerek bir kazanç sağlamıştı. Ama bu durumdan haberi olmayan milyonlarca potansiyel müşteri için bu bir problem değildi. :rolleyes:

İş burada biraz satış ve pazarlama departmanlarında bitiyor. (Bu arada bu ekiplerin bir kısmı ''Mühendis'' değil :argue:)
Bu tarz maliyet düşürme fikirleri hep oluyor. Bu ekip ciddi bir biçimde; anket ve raporlara dayanan gerçeklerle veto etmezlerse; sonuç olarak elimizde kaput çubuğu kalıyor.
Eğer bölgesel olarak bize (Middle East Region) kaput çubuğu, Avrupaya kaput amortisörü gibi bir durum yoksa; Peugeot'un satış ve pazarlama ekibi bu ayrıntıya bizim kadar takılmıyormuş demektir.

Son olarak; üreticiler artık çok ciddi güvenlik regülasyonlarına tabii.
Regülasyonlara uyan, güvenlik standartlarını karşılayan en optimum tasarımlar birbirine benziyor. Benzemek de zorunda kalıyor.
Siz 50 euroluk kaput için, extra 30 milyon euro daha ARGE yapıp, farklı olacaksanız; o kaputun fiyatını amortismanla 300 euro'ya çıkarısanız.
O aracın fiyatı da muadillerinin üzerinde kalmaya mahkum oluyor. Ya da diğer tüm firmalardan daha az kar edip, kendini zora sokuyor.

hesap dogru arabanin fiyatine 3 eur daha eklemek kimseye koymaz.
ben sahsen bayide 50tl fark ile opsyion olarak sunsalar hayir demem. Diyecek cok az insan oldugunu dusunuyorum.

DR059
24-03-2021, 11:31
hesap dogru arabanin fiyatine 3 eur daha eklemek kimseye koymaz.
ben sahsen bayide 50tl fark ile opsyion olarak sunsalar hayir demem. Diyecek cok az insan oldugunu dusunuyorum.

Fabrika maliyetleri ile bayideki fiyat farkını karşılaştırmak gerçekçi bir yaklaşım olmaz. Dünyanın hiç bir yerinde de böyle değildir.
Seri üretim mantığında (Günlük ortalama 3bin adet) alınmış, çeşitli anlaşmalarla vergilerden arındırılmış bir parçanın maliyet oradaki ortalama 5 euro.
(Peugoet fabrika çalışanı değilim bu arada, tahminen fiyat verdim)

Bayide satmaya kalktığınızda, 5 euro diye bir şey ortada olmayacak artık.

Öte yandan ''kaput amortisörlü'' ve ''kaput çubuklu'' 2 ayrı speci üretmek, lojistiğini yapmak, depolamak vs maliyetleri daha da artıracak. Üretim için oluşturulan her spec maliyetleri arttırır.
Kaput amortisörü için önden sipariş vereyim, yaklaşık 3 ay beklerim derseniz, o da ayrı bir hikaye olur.

Bu arada kaput çubuğunu savunan adam olarak gözükmek istemem.
Benim önceki aracımda da, şimdi ki aracımda da amortisör yok. Olsun isterdim.

Ome_RS
24-03-2021, 13:39
Fabrika maliyetleri ile bayideki fiyat farkını karşılaştırmak gerçekçi bir yaklaşım olmaz. Dünyanın hiç bir yerinde de böyle değildir.
Seri üretim mantığında (Günlük ortalama 3bin adet) alınmış, çeşitli anlaşmalarla vergilerden arındırılmış bir parçanın maliyet oradaki ortalama 5 euro.
(Peugoet fabrika çalışanı değilim bu arada, tahminen fiyat verdim)

Bayide satmaya kalktığınızda, 5 euro diye bir şey ortada olmayacak artık.

Öte yandan ''kaput amortisörlü'' ve ''kaput çubuklu'' 2 ayrı speci üretmek, lojistiğini yapmak, depolamak vs maliyetleri daha da artıracak. Üretim için oluşturulan her spec maliyetleri arttırır.
Kaput amortisörü için önden sipariş vereyim, yaklaşık 3 ay beklerim derseniz, o da ayrı bir hikaye olur.

Bu arada kaput çubuğunu savunan adam olarak gözükmek istemem.
Benim önceki aracımda da, şimdi ki aracımda da amortisör yok. Olsun isterdim.

dediklerine katılıyorum. Benim demek istediğim standart üretim prosedürü olarak 30k küsür fiyatı olan aracın satıs bedeli 2-3 eur daha artmış olsa hiç bir şeyi değiştirmeyeceği yönünde idi. Yoksa tabiki kaput amortiörünün opsiyonu cok mantıksız. Benim anlamadığım, firmaların gereksiz bir çok maliyet arttıran seylerden kaçınmazden temelde kolaylık sağlayacak ve algıyı yükseltecek bir parçanın eklenmesininden erinmesi.

Low-Rider
24-03-2021, 22:58
Almayacak adam kaput amortisörü olsa da almayacak zaten, o zaman başka bir şey bulacak laf edecek :)

Difüzörümsü kromaj çakma egzosların olduğu bölümü hiç beğenmedim, çok abzürt duruyor.

huseyinturk
24-03-2021, 23:34
Difüzör aksarayda x tuningden 150 liraya alınıp nerdeyse her araca uyan difüzörlere benzemiyor mu?

erhanarici18
31-03-2021, 17:20
kaput amortisörü kırmızı çizgimiz.

Dragger
31-03-2021, 17:42
Bu bakış açısı da yanlış...

Evet ülkemizde 300-350.000 birim paraya satılıyor bu araçlar, yahuu bu paraya o nasıl olmaz bu nasıl olmaz diyebiliyoruz , kaput amortisörü rüyalarımızı süslüyor olabilir çünkü gerçekten büyük para ama yurt dışında 30.000 bilemedin en fazla 35.000 birim paraya satılıyor bu segment araçların en babası...

Keza yurtdışında bu araçlar evin 2. 3. araçları olacak konumda,bizde lüks.

Buyrun Golf 8 almanya fiyatı; 308 bu fiyatın bile altında satılacaktır muhtemelen;

Volkswagen Golf 8’in Almanya fiyatı açıklandı. 1.5 litre benzinli 130 ve 150 HP, 2.0 lt TDI dizel 115 ve 150 HP seçenekleri ile satılacak. Volkswagen Golf 8’in Almanya fiyatı 27.510 Euro’dan başlıyor. 150 beygir dizel motor seçeneğiyle Volkswagen Golf 8’in fiyatı 33.840 Euro.

Neye göre kime göre yanlış?

Ben de biliyorum Avrupa'da hangi araç kaç paraya satılıyor vs ama ben burada aldığım rakama bakarım. Orada satış fiyatı veya fabrika maliyetleri vs beni pek ilgilendirmiyor, tüketici gözüyle bakıyorum.

Bana göre büyük eksi, böyle güzel bir tasarımla gelip golfü tahtından indirebilecekken sen detaylarla öne geçmelisin.

Dragger
31-03-2021, 17:48
Stopları çok beğenmiştim ama şu difüzör, çakma uçlar ve sis - geri vites kısmı ne kadar uydurma olmuş.

https://i.hizliresim.com/0FfBaF.jpg (https://hizliresim.com/0FfBaF)

Bu arada golf ve bazı mercedeslerde de var şu çakma uç olayı, yazık cidden. Yakında bundan takarlar.

http://www.toptanarabaaksesuar.com/images/urunler/renault-clio-4-arka-tampon-difuzor-gri-resim-56815.jpg

huseyinturk
31-03-2021, 20:33
aksaray xx tuningten rol çalmış tasarımcılar. O sahte uçları takmak onların işiydi normalde :D