PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Volvo 760 icin Kol Piston Ozel Uretim ?

Orhun1907fb
01-04-2021, 20:40
Cok fazla arastirdim belki buralardan birsey cikar bir umit.

B230et kodlu motor icin 96.5mm piston ve 13mm kalinliginda kol ariyorum.

Piston icin bir cozum var gibi (konya) ancak kol cok zor.

Bunlarin her ikisinide ozel olarak ureten bir firma varmi acaba.

delyyy
01-04-2021, 21:32
PPR ile görüştünüz mü?

Schumi
01-04-2021, 23:07

Bu motor için zaten üretilmiş forged kol var. Magic Performance Murat Uzun ile görüşürseniz sizin için yurt dışından temin edebilir.

Orhun1907fb
01-04-2021, 23:24
Suan icin yurtdisi kol piston 1400 euro larda.

Orhun1907fb
02-04-2021, 13:13
PPR ile görüştünüz mü?

Sanirim baya ust duzey bir oneride bulundunuz. Suan almadigim forged kol piston cometic conta setinin 2 ksti fiyat verdi yerli ve milli arkadasimiz :)

Uzay fiyatlar olmadan bu isi yaptirabilecegimiz bir yer varmi acaba.

hddsheriff
02-04-2021, 17:35
Sanirim baya ust duzey bir oneride bulundunuz. Suan almadigim forged kol piston cometic conta setinin 2 ksti fiyat verdi yerli ve milli arkadasimiz :)

Uzay fiyatlar olmadan bu isi yaptirabilecegimiz bir yer varmi acaba.

Başka çözümü olsa o fiyatları vermezlerdi diye düşünüyorum.

Orhun1907fb
02-04-2021, 20:10
Volvo B230ET / FT / GT - Wiseco pistons, Cometic gasket, K1 connecting rods (http://www.qualitec.eu/volvo-b230)

13bin tl lik bir urunden ne kadar gumruk vergisi alinir acaba :)

Eger uretim yapan bir yer bulamazsam

ghibli06
02-04-2021, 20:28
Volvo B230ET / FT / GT - Wiseco pistons, Cometic gasket, K1 connecting rods (http://www.qualitec.eu/volvo-b230)

bence yeni tip turbolu volvo motoru swaplamak daha mantıklı olur, bu iş sadece kol pistonla bitmez...

Schumi
02-04-2021, 21:01

Ben konu açarken ürün bulamadığınızı sanmıştım. Siz var olen kendini kanıtlamış marka forged ürünler yerine ucuz alternatifler arıyorsunuz sanırım. Bunu belirtirseniz daha kolay yardımcı olabiliriz forum olarak.

Schumi
02-04-2021, 21:04

2000 euro üstüne ticari ürün olarak bakıldığı için oldukça yüksek vergi ödersiniz. Parça parça alın tek sefer yerine. 2000 euro altı şahsi eşya olarak Avrupa'dan geliyorsa %18 Avrupa dışından %20 vergi ile alabilirsiniz.

Orhun1907fb
02-04-2021, 23:00
bence yeni tip turbolu volvo motoru swaplamak daha mantıklı olur, bu iş sadece kol pistonla bitmez...

Evet sadece motor yapmiyoruz. Standalone beyin yapildi. Tum enjeksiyon atesleme sistemimiz degisti. Ama motor ufleyince acmak zorunda kaldik. Mekanik olarakmi sadece kol pistonla olmaz diyorsunuz?

Su noktada bende gercekten acip bakilmayacak garantili al tak seklinde t5 bulabilsem dediginiz gibi yapmak isterim. Suan sadece beyin wideband diger sensorler vs vs 15 bin tl para yedi. Yeni alacagim motorda supriz cikarsa butce yok :)

2000 euro üstüne ticari ürün olarak bakıldığı için oldukça yüksek vergi ödersiniz. Parça parça alın tek sefer yerine. 2000 euro altı şahsi eşya olarak Avrupa'dan geliyorsa %18 Avrupa dışından %20 vergi ile alabilirsiniz.

Attigim urun set halinde 2 bin euro altinda kaliyor.

@ kusura bakmayin ben urunu bulmakta degilfe fiyat konusunda dediginiz givi daha uygun denk gelebilirmi diye arastiriyorum. Olmazsa eger linkteki set 15 bin maliyetle en uygunu.

Schumi
02-04-2021, 23:11
Evet sadece motor yapmiyoruz. Standalone beyin yapildi. Tum enjeksiyon atesleme sistemimiz degisti. Ama motor ufleyince acmak zorunda kaldik. Mekanik olarakmi sadece kol pistonla olmaz diyorsunuz?

Su noktada bende gercekten acip bakilmayacak garantili al tak seklinde t5 bulabilsem dediginiz gibi yapmak isterim. Suan sadece beyin wideband diger sensorler vs vs 15 bin tl para yedi. Yeni alacagim motorda supriz cikarsa butce yok :)

Attigim urun set halinde 2 bin euro altinda kaliyor.

@ kusura bakmayin ben urunu bulmakta degilfe fiyat konusunda dediginiz givi daha uygun denk gelebilirmi diye arastiriyorum. Olmazsa eger linkteki set 15 bin maliyetle en uygunu.

Gümrük memurları kanunu uygulasa normal vergi alıp geçersin ama bazen öyle büyük süprizler yapıyorlarki mal tutarı kadar masraf çıkabiliyor. Bunları da unutmayın. Türkiye'de bu motora hazır ürün bulmanız bence imkansız. Ancak Türkiye'de bu işi yapanlar vasıtası ile ürün temin edebilirsiniz.

ghibli06
03-04-2021, 15:13

hocam sonuçta piston kol alacaksın, rektifiyeye gidecek motor, subaplar vs durumlarına da bakılacak, üst kapak contasıydı, oringiydi, yataklardı, segmanlardı işçiliğiydi derken, güzel bir T5 motor çok daha mantıklı rakamlara gelir...

Orhun1907fb
03-04-2021, 18:49
Yataklar Turkiye de mevcut zaten suanda rektefiye listesi cikti abi.

Subab gaydi subab lastigi ana yatak kol yatak ve kol piston.

ghibli06
03-04-2021, 19:39
Yataklar Turkiye de mevcut zaten suanda rektefiye listesi cikti abi.

Subab gaydi subab lastigi ana yatak kol yatak ve kol piston.

tamam işte demek istediğim buydu, bence bir t5 motoru daha ucuza alırsın... zaten stand alone yapmışsınız tesisata da gerek kalmaz...

Tayfun-E30
03-04-2021, 21:18
ben olsam lifter, horoz, yağ pompası, yağ jeti de eklerim listeye.

Orhun1907fb
04-04-2021, 00:39
Peki t5 motor uzerine yogunlasirsak hangi hacim makbulu 2.3 2.5 ?

T5 Volvo konusunda cikmaci tavsiye edebilirmisiniz

Sahibinde pek elle tutulur ilan yok.