Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : E36 m50 cekis problemi

Ramoxa
22-04-2021, 13:43
Merhabalar, gecen ay corsa 1.7 mi satıp 1993 model e36 aldim. Ancak şöyle bir problemim var araba ilk aldıgım zamanlar calısmıyordu birden stop ediyordu ve yaklasık 10 dk bekleyince calisiyordu. Atesleme ve enjeksiyonu kestigini tespit edip buna dayanarak krank sensörünü yan sanayi degistirdim. Calismama problemim cozuldu ancak soyle bir sorunum var alt devirlerde hiç yürümüyor. Akısmetre degisti ve biraz daha düzeldi daha sonra oksijen sensörünün soketini söktüm ve o sekilde test ettigimde biraz daha iyilesme oldu oksijen sensörünüde degistirdik ancak halen daha alt devirler bitik durumda ve araba kesiciye girmiyor. Yardimlarinizi bekliyorum tesekkurler.

dkaya87
22-04-2021, 15:06
araç yazılımını kontrol ettirdiniz mi? en temizi öncelikle orijinal yazılımı bi yükleyerek problemleri tespit ederek ilerlemek olur sanırım

ghibli06
22-04-2021, 15:13
olağan şüpheliler:

1- akışmetre (muhtemelen bozuktur zaten sağlam gezenini görmedim)
2- egzantrik sensörü kirli ya da bozuk olabilir
3- bujilerin olması gereken kod değildir
4- vakum kaçağın vardır ya da kelebeğe gide hortumun yırtıktır

şimdilik bunlara bir bak bakalım...

Ramoxa
22-04-2021, 15:23
Aracta yazilim yok zaten halihazirda

Ramoxa
22-04-2021, 15:25
Akismetre saglam cıkma aldim taktim test ederek baska bir arabadan alip denedim yine degisen birsey olmadi.
Egzantrik sensörünü yan sanayi alip takicaktim(orjinali 1700tl) olmaz sorun cikarir v.s dediler valeo marka nasildir bu konuda

DenizKaan
22-04-2021, 15:30
BMW'den anlamam fakat;
Bence birde sente ve avansa baktırabilirsin.

Ramoxa
22-04-2021, 15:38
Simdi şöyle bir durum yasadım, otobanda seyir halindeyken bagajdaki balata spreyi aklima geldi ve emmenin hortumunu söküp kelebeğe ve akismetreye sıkayım belki kirlenmisdir umuduyla balata spreyini bocaladım :D sonra akismetreyi takip arabayi calistirdim balata spreyini cok fazla sıktıgım icin arabayı bogmusum dip gaz yaparak calıstırdım ve kalkıs yaptıgımda ilk defa arabanin bu kadar performanslı gittigini farkettim yaklasık 500mt kadar asırı seri sekilde ilerledim sonra tekrar performansı düstü acaba yakit ilemi ilgili bir sorun olabilirmi

ghibli06
22-04-2021, 15:39
Akismetre saglam cıkma aldim taktim test ederek baska bir arabadan alip denedim yine degisen birsey olmadi.
Egzantrik sensörünü yan sanayi alip takicaktim(orjinali 1700tl) olmaz sorun cikarir v.s dediler valeo marka nasildir bu konuda

Valeo alabilirsin ama öncelikle iyi bir diagnoz yaptır, Ankara'dasın işinin ehli çok bmw ustası var, sen sen ol bütün arabalara bakıyoruz diyerek sadece tofaş yapanlardan uzak dur, adam gibi bir garaj edin...

Ramoxa
22-04-2021, 15:43
Valeo alabilirsin ama öncelikle iyi bir diagnoz yaptır, Ankara'dasın işinin ehli çok bmw ustası var, sen sen ol bütün arabalara bakıyoruz diyerek sadece tofaş yapanlardan uzak dur, adam gibi bir garaj edin...

Abi simdi durum su sanayide hangi garaja hangi ustaya gidersem hep dilim yandi artik yogurdu ufluyerek yiyorum o yuzden pek sanayi gidesim gelmiyor ancak varsa bir önerın gidip ugrayim en azindan diagnoz yaptirip fikir elde edebilirim.

Ramoxa
22-04-2021, 15:44
BMW'den anlamam fakat;
Bence birde sente ve avansa baktırabilirsin.

Kulbitör kapaginda yag terlemesi vardi hazir sokmusken senteyide kontrol edeyim yarin ben

ghibli06
22-04-2021, 15:47
Abi simdi durum su sanayide hangi garaja hangi ustaya gidersem hep dilim yandi artik yogurdu ufluyerek yiyorum o yuzden pek sanayi gidesim gelmiyor ancak varsa bir önerın gidip ugrayim en azindan diagnoz yaptirip fikir elde edebilirim.

bak yüzlerce bmw garajı açıldı sanayide ama toplasan hepsi 10 tane eski garajdan dağılmadır... Ostimde isen TBS Harun usta, Şaşmaz'da isen Tüm Oto Erkan Usta, İvedikteysen de Meba Metin usta... google yazarsan yerlerini bulursun, hangisine gidersen Bülent abi yolladı dersen sana yardım ederler...

Ramoxa
22-04-2021, 15:52
bak yüzlerce bmw garajı açıldı sanayide ama toplasan hepsi 10 tane eski garajdan dağılmadır... Ostimde isen TBS Harun usta, Şaşmaz'da isen Tüm Oto Erkan Usta, İvedikteysen de Meba Metin usta... google yazarsan yerlerini bulursun, hangisine gidersen Bülent abi yolladı dersen sana yardım ederler...

Tamamdir abi normalde yarin direk giderdim ancak sokaga cikma yasagi geldi pazartesi ugrarim ve buraya durum hakkinda yazarim tekrar

delyyy
22-04-2021, 16:09
Kapak açılacaksa subap ayarlarına baktır derim. O da arabayı sıkar.

Oguzhan.Ozturk
22-04-2021, 19:40
Kapak açılacaksa subap ayarlarına baktır derim. O da arabayı sıkar.

M50 motor subaplarını otomatik kendi ayarlar.

Aracındaki muhtemelen sorunlardan biri halen krank sensörü illa orjinal bmw logolu al demiyorum ama hella alabilirsin mesela.. egzantirik sensöründe anlattığına göre arızalı aracının, güzel orjinal bir cihaza bağlat kafadan parça alma derim.

Zorbey
22-04-2021, 19:50
Yukarıdaki bilgilere ek olarak aracın kesiciye girmemesi normal. Bosch beyin tesisat ile kesiciye girer, diğer beyinlerde yazılım yaptırman gerekir.

Aracında kuvvetle ihtimal kat iptaldir. Aracım 2.0 iken kat takılınca alt devirler çok güzel olmuştu.

Ayrıca emme manifoldunda boğaz harici bi yerden hava alıp almadığını da kontrol etmenizi öneririm

livaneli
22-04-2021, 20:27
Vanos sökülüp takıldıysa yanlış kurulmuş olabilir.

ghibli06
22-04-2021, 20:39

o yüzden dedim ya, iyi bir diagnoz lazım, vanos testi de yapabilen...

Ramoxa
22-04-2021, 22:59
M50 motor subaplarını otomatik kendi ayarlar.

Aracındaki muhtemelen sorunlardan biri halen krank sensörü illa orjinal bmw logolu al demiyorum ama hella alabilirsin mesela.. egzantirik sensöründe anlattığına göre arızalı aracının, güzel orjinal bir cihaza bağlat kafadan parça alma derim.

Ankarada bmw parcalari satan bir garajla konustugumda bana krank ve egzantrik sensörlerinin orjinal dısında sorun cıkarcagını cıkma orjinal bmw bul dediler hella ve valeo ikisinden birini secip alicam uzerindeki duduco marka ayrica, cihaza pazartesi baglatıcam bakalim sonuc nasil olucak.

Ramoxa
22-04-2021, 23:02
Yukarıdaki bilgilere ek olarak aracın kesiciye girmemesi normal. Bosch beyin tesisat ile kesiciye girer, diğer beyinlerde yazılım yaptırman gerekir.

Aracında kuvvetle ihtimal kat iptaldir. Aracım 2.0 iken kat takılınca alt devirler çok güzel olmuştu.

Ayrıca emme manifoldunda boğaz harici bi yerden hava alıp almadığını da kontrol etmenizi öneririm

Arabada zaten ms40 var, kesiciye girmedigi gibi 7bin devre kadar gidiyor acaba diyorum kesici iptali v.s varda benimmi haberim yok,kat iptal degil bugun baska yerden hava aliyormu diye kontrol ettim hicbir yerde kacak hortumlarin hepsi saglam.

Ramoxa
22-04-2021, 23:08

Vanos hakkinda ve isleyisi ile cok detayli bilgim yok ancak vanos arızasında ust devirlerde sorun olmazmi yinede isin ehli olan ustaya bırakma vakti geldi sanırım

livaneli
23-04-2021, 10:22
Vanos hakkinda ve isleyisi ile cok detayli bilgim yok ancak vanos arızasında ust devirlerde sorun olmazmi yinede isin ehli olan ustaya bırakma vakti geldi sanırım

Tam tersine alt devirlerde daha fazla hissedersiniz. Bülent Abi'nin önerdiği ustalardan birine gidin, çözerler.

Ramoxa
24-04-2021, 11:32
Tafsiyeler icin tesekkurler arabayi saglam bir ustaya birakip detaylari paylasicam

Ramoxa
21-06-2021, 16:49
Merhabalar sorunu cözdüm nasıl cozdugumu paylasmak istedim.Öncelikle herhangi bir ustaya gitmedim.
Hararet göstergesi çalışmadığı icin emme manifoldunu söktüm ve yeni sensörü taktım ancak yinede çalışmadı multimetreyi alip basladim incelemeye nasil olduysa vanos selenoid soketini hararete, harareti ise vanosa takmışlar. Sadece bununlada kalmayıp nerdeyse bütün soketleri yanlis yerlere takmıslar hatta zorlayip bikacinin tirnagıni kırmıslar. Soketlerin dogru yerlerini bulup taktim ve sorunum cözüldü.
Yardimci olan herkese tesekkur ederim.

CüneytIşıkkent
21-06-2021, 17:01
Böyle can sıkıcı bir olay bu kadar basit bir şeyden ortaya çıkınca gelde sinirlenme..Çok geçmiş olsun.

Ramoxa
22-06-2021, 23:55
Teşekkürler, Duzeldiğinde resmen gözlerim yaşardı sevinçten ancak sonrasında ettiğim küfürlerin haddi hesabı yok silindir kapaği catlamıs ve sunfixle yapıstırmıslar tamir olmadi ve yeni kapak aldım mecburen bir Ankaralı olarak ankaradan bmw alınmaz lafıni destekliyorum artık.

gorkemcaglayan
23-06-2021, 12:34
Teşekkürler, Duzeldiğinde resmen gözlerim yaşardı sevinçten ancak sonrasında ettiğim küfürlerin haddi hesabı yok silindir kapaği catlamıs ve sunfixle yapıstırmıslar tamir olmadi ve yeni kapak aldım mecburen bir Ankaralı olarak ankaradan bmw alınmaz lafıni destekliyorum artık.

merhaba kardesim benımde e36 niyetim var ***** fiyatlarda uçmuş nasıl cok yoruyormu 93-95 arası 2.0 düşünüyorum bende herkes bela olur diyor fikrini merak ettim :)

dkaya87
23-06-2021, 13:02
merhaba kardesim benımde e36 niyetim var ***** fiyatlarda uçmuş nasıl cok yoruyormu 93-95 arası 2.0 düşünüyorum bende herkes bela olur diyor fikrini merak ettim :)

temizini bulmak makul bütçelerle çok zor, e34'e yönelebilirsiniz.

Ramoxa
23-06-2021, 15:49

Simdi durum su e36 temizi kalmadı kalanlarda 100k civarına kadar para istiyen var. Orta halliside iste benim konudaki gibi sac bas yolduruyor oturup agliyasin geliyor anla iste :)

ghibli06
23-06-2021, 16:38

bir Ankaralı ve çok eski bir bmw ci olarak bu tespite katılıyorum ne yazık ki, oynanmamış BMW kalmadı gibi bir şey, hadi oynadınız da keşke adam gibi garajlara mıncıklatsalardı... gümrükten hurda bir bmw alıp motorundan tesisatına kendim dizesim var...

Ramoxa
23-06-2021, 18:21
Vallahi abi elimi dokundugum heryere modifiye adi altinda sacma sapan islemler yapilip kurcalanmis kendime araba degil dert aldim ama adam edicem .

gorkemcaglayan
24-06-2021, 10:15
Simdi durum su e36 temizi kalmadı kalanlarda 100k civarına kadar para istiyen var. Orta halliside iste benim konudaki gibi sac bas yolduruyor oturup agliyasin geliyor anla iste :)

yıkma hayallerimi 65 -70 e alıp yavas yavas bakarız diyordum :)

Ramoxa
23-07-2021, 15:30
Gönül ister ki oyle olsun, ancak dışı cok temiz duran ici bitmis cok fazla e36 var ben aldığım günden beri uğraşıyorum. Parça v.s bulunuyor onlar sorun degil, sorun arabaların gecmisi akilli vidalar bantlar ekler v.s elini attigin her yer oynanmis oluyor.

MURAT_HLX
24-07-2021, 11:36
kardeşim sana tavsiyem hayellerin yıkılmasın yinede 316 318ler genelde daha temiz olabiliyor onlara yönelebilirsin,genelde bmwlerin sunroofsuzları alınmaz elde kalır diye bir olay var,sunroofsuz ve otomatik araçlar genelde yıpranmamış orijinal şekilde kalmış olabiliyor bende çok aradım,sunroofsuz ve otomatik 46 sahibi oldum,ve sana ayrıca bir tavsiye daha vereyim bulunduğun ilde sadece bmw'ye bakan bir usta bul,her markaya yönelen ustalara götürme alacağın arabayı,ekspere felande sokma,bmwnin cihazları olabiliyor böyle adamlarda tek tek sensör değerlerine baksın gerekirse kompresyonunu ölçtür öyle al,gönlünce olur inşallah gorkemcaglayan

Zorbey
24-07-2021, 13:27

E36 yerine 3.0 stroker yapılmış e34 tavsiye ederim. Bu arada motoru kendim yaptırırım gibi düşünceniz varsa, 2 ay içerisinde motor ,şanzuman ,kilit difo, harici beyin, 340 cc enjektör totalde 60 bin lira para harcadım. Halen eksikleri bitmiyor :) Hazır kurulu araç almak bence daha mantıklı

Enes50/06
24-07-2021, 17:28
Ben Zorbey ile de iletişime geçmiştim, 105k civarına düzgün bir sedan E36 bulamadım, gerçekten düzgün araç zor denk geliyor, beklemeye vaktim olmadığından 1.4 tsı golf 5 aldım. E36 arayanlara Allah sabır ve bol para versin :)