Orijinalini görmek için tıklayınız : Apartman etrafında kedi beslemek hk.
Arkadaşlar apartman da sağolsun en alt komşumuz apartman sınırları dahilinde kedi besliyor.Yaklaşık dün saydım 30 adet kedi var.
Arabayı vs çizmelerini geçtim artık (o da büyük bir sorun da dünya malı diyoruz, arabamın her yeri tırnak çiziği içinde)
Tabi bunu dışında, kötü kokular apartmana girmeleri vs çok daha buyuk sorun.Konuştuk arkadaşla ama fayda etmedi ısrarla beslemeye hatta wp grubu olusturduk apartmanca ordanda yazdık ama halen devam ediyor.
Bizde hayvan düşmanı değiliz ama her şeyin bir sınırı var diye dusunuyorum.1-2 tane olsa okey deriz de 30-35 kedi hoş olmuyor.
Biliyorsunuz böyle insanlar biraz sıkıntılı oluyor "aşırı" hayvan sever insanların psikolojılerının normal olmadıgını dusunurum hep :) O yuzden konusarak bu işi çözemeyeceğiz belli oldu.
Bunun dışında ne yapılabilir belediye vs bu tarz konularla ilgileniyormu tecrübesi olan varmı ?
(kiracı bu arada arkadaş,ev sahibi ile konusmayı dusunuyorum son çare olarak)
Kolaylıklar diliyorum, aynı dert bende vardı. Kediyi besleyen vatandaşa söyleyince düşman ilan edildim, kendisini hayvanlara bakan kahraman beni hayvan düşmanı ilan etti. Bu arada evimde kedi, işyerinde 2 tane köpeğim var. Gerçekten çok farklı bir kafa. Adama dediğim tek şey ise hayvanlara yiyemeyeceği kadar fazlasıyla saçtığı ve özellikle kışın yağmurdan dolayı ıslanınca yemedikleri mamaları, apartman kapısı önünde değil evin karşısındaki parkın içinde verebilir mi diye sormaktı. Taşınınca kurtuldum...
mikelazi
29-09-2021, 10:24
kayınpederim giriş dairede ve bahçeli,kömürlük falan var.pandemi basında 3 sokak kedisi sahiplendi.yavruyken dert değil.3 de dişi ve büyüyünce 4 der yavruladılar.ilk hamile kalan,sütten kesilince tekrar hamile kaldı bir 4 daha yaptı.
ciğerler,ıslak,kuru mamalar bahçenin her tarafında.bahçenin %40ı toprak leşş gibi koku.yazın bahçede oturup kahvaltı ederdik.kokudan sağda solda dolaşan kediden bahçede oturamaz olduk.kömürlüğüde yuva edindiler.
kayınpedere ne dedikse anlatamadık sürekli besledi.kediler kömürlüğün üstünde yan gelip yattılar aylarca.
vee sonunda bahçeyi pire sardı,tabi bahçeye kapısı camı olan evede :))))
sonra kediler toplanıp.özelbir hastane bahçesine bıraktılar.kayınpeder oraya gidip besliyor halen... :)
hayvanı bende severim sakat,kimsesiz yavru kedi,güvercin,karga,martı çok besledim baktım.ama zamanı gelincede hepsini saldım.
bana göre bazı şeylerin pokunu çıkarmamak lazım.
Day Walker
29-09-2021, 10:42
Direk ev sahibi ile görüşün. Başka yolu yok.
Bu konular malesef bıçak sırtı mevzular ben müstakil evde oturuyorum,arka sokakta 6 katlı 24 hane bir apartman var.O apartman henüz yapılmamışken biz bahçemizde kedi köpek baktık besledik ama son dönemde apartman sakinleri evde yemedikleri ne varsa sokağa döküp hayvanseverlik yapıyorlar.
Geçen gün biri sokakta özellikle de motorsikletimin yanına tavuk sakatatı ve lor peynirini karıştırıp koymuş heryer tavuk parçası ve lor peyniri oldu hayvanlarda ishal gelip bahçenin türlü köşesine dışkıladılar. Ne yaparsın ?
Tabi aynı apartman sakinleri dişi kedi yavruladı diye apartmandan yavruyu da anneleri de kovdular hepsi bizim bahçeye geldi.Hoş sonra apartmanda akrep salgını oldu pişman olmuşlardır. Yani ne yapılabilir kısmına gelirsek ev sahibi ile görüşmek ve belediyeye şikayet oluşturmaktan başka çare yok gibi.
Bizim de köşede kedileri besleyen bi teyze vardı, dün baktım dönerken neredeyse tüm Bostancı'yı besler hale gelmiş. Allah akıl fikir versin dedim. Belli, psikolojik sorunlu.
İnsanlara kedi köpeği evde besleyeceksin çok istiyorsan deyince saldırıya geçiyorlar.
Hoşlanmayan var, mikrobu var, bilmemnesi var. Hayvan sevmeme rağmen ben de istemiyorum. Burada bile bunları yazınca sorun oluyor, olmaya da devam edecek.
Bir de böyle diyenlere, rahatsız olana, fobisi olana "git tedavi ol" demiyorlar mı, kürekle dalasım geliyor.
Ya da mahallede çocuğa köpekler saldırdı haberi gösteriyorsun, "çocuk kesin bişey yapmıştır" diyorlar. Yahu köpekten korkup yola koşan ezilen ölen kaç tane çocuk, kaç tane vatandaş var....
Migros'un içine köpek girmiş, meyve sebze reyonunda yatıyor, onu dışarı çıkaran güvenlik görevlisini linç ediyorlar. Arkadaşıma bile yazıyorum "olmaz" orada diye, "senden benden temiz o" diyor.
Ya arkadaş ne biliyorsun? Olmaz...
Ha bir de "onların da yaşamaya hakkı var" deyip bir de "insanlaştırmak" bunları, en büyük çelişki ve güldüğüm şeylerden.
İnsan engel oluyor, insan bunların yaşamlarına karışıyor, ama yine haklarını savunmak da insana düşüyor, sanane arkadaş, belki böyle bi hak talepleri yok? :D Ona da insan karar veriyor yaşamaya hakkı olup olmadığını... Vay canına :)
Bunları anlatamıyoruz milletimize, yine burada da linç başlar birazdan :)
Madem böyle, Avrupa'da Amerika'da orada burada niye etrafta hiç sokak hayvanı görmüyoruz? Bir de bunu sorayım konuyu kapatayım :)
Böyle durumlar şikayetten ziyade zor yoldan çözülüyor maalesef.
İki yan binadaki bir abla kediler için bizim apartmanın önüne yemek koyuyordu. Neymiş, buraya alışmışlarmış. Pisliğini falan geçtim, kediden korkuyorum da. Eve girip çıkamaz olmuştum. Kaç defa konuştuk, anlamıyor. Belediyeyi arasam yaptırımları olmazdı. Kendisine son uyarımı yaptım. Bir daha o mamaları ya kendi apartmanının önüne koyarsın, ya da yarın buraya iki köpeğimle gelip katliam yaparım dedim. Ertesi gün baktım, eğitim başarılı olmuş.
Bu tiplere asla müsamaha göstermemek lazım. Kibar davrandıkça kendilerini haklı sanıyorlar.
Sti_Ozan
29-09-2021, 11:29
Aynı durumu bizim apartmandan bile olmayan kadınla yaşıyoruz. Apartmanın otoparkında aracım en sonda yanında arabadan yüksek duvar var. Ablamız sağolsun arabayla duvar arasında hayvan besliyor dediğiniz gibi arabanın çizilmesinden yada siyah arabada sürekli pati izi görmekten geçtim artık arabanın yanına gittiğimde iğrenç bi koku oluyor. Bir defa tam beslerken yakaladım. Ablacım allah razı olsun hayvan besliyorsun ama bak çöp konteyneri 20m kenarda ve onun yanı açıklık orda besle, hayvanlar arabanın altına giriyor bak aceleyle çıkmam gerekir hayvanlara bir şey olur vebale gireriz dedim yok dinletemedim. Hala da hayvan besliyor,her arabaya binmeden önce arabayı ufak ufak tekmelemem ve altına bakmam gerekiyor.
Allah sabır versin cidden zor. Kediler sanırım lavanta kokusunu mu sevmiyordu öyle bir durum vardı. Belirli periyotlarla bahçeye sıkarsanız sanırım bir süre sonra kediler oradan uzaklaşacaktır.
psikolojisi bozuk , çocuğu olmamış/olamamış , evde kalmış , derinlerde başka sıkıntıları olan yada feminist/mizojini olan insanlar yüzde 99 bu işe merak sarıyor ve etrafındaki insanlara zarar vermeye başladığınıda anlamıyor, uğraşılmaz bu tiplerle biri apartmanda k9 besler biri apartmanda 10 kedi besler.kedi köpek severler ayrı kedi köpek taparlar ayrı. kim sevmez evcil bir hayvanı ? fakat bunlar artık yüzsüzlük yapmaya başlıyor sen laf söylemeyince , eski apartmanda hıyarın biri apartman girişine k9unu yatırıyordu e ailem giremiyor içeriye korkuyor ? napacaz adam sopalayalım ? sopalasan anlar mı ? anlamaz beyin yok çünkü,ölmüş. geçen gün apartmanın içinde kedi mamasıyla kumunun kapalı pakedini gördüm , aha dedim ayvayı yedik kedi köpek taparın biri geldi başımıza , şuan beklemedeyim bakalım ne olacak
Bir de bunlar güya "hayvansever" ama hep karşılaştığım mevzu, köpekçiler, kediciler diye ayrılmaları.
Köpekçi, koyduğu yeme kedi gelirse haytttttttt höyyyyyyyyytttt hştttttttttt diye tepki gösteriyor, kovalıyor hayvanları, kediciler de aynı şekilde, ellerinde bir de bazılarının bir sopa, köpek gelirse sopayla vuracak-korkutacak..
Eee, hani hayvanseverdin?
"Tapar" bunlar cidden... Başka açıklaması yok. Hayvanseverlik başka şey gerçekten kesinlikle.
Şeytan diyor al bir tane de köpek sen besle ama.
ya hoca bende köpek varken bir tane kedi yoktu ama bu sefer de bana köpek bokuyla uğraşmaktan gına gelmişti :)
immortalboss
29-09-2021, 15:26
Eee siz başka insanlardan şikayetçisiniz. 2 daireli apartmanımızda annem babam eşim ve ben yaşıyoruz. Annem 2-3-5-7 derken 15 kadar kedi topladı. Şimdi bahçemizde oturamıyoruz. Kafası çalışan kadındır. Bunun sebebini çözemedim. 1 tane çok güzel kedimiz var. Diğerleri bana göre gereksiz. Aç bırak gider hayvanlar diyorum ama nafile. Ben de bir Rotweiler mı alsam? :D
cevaplarda eşimi gördüm diyebilirim. Pek bir şey yapılamaz en iyi ihtimal çoğalmalarını engellemek adına belediyeyle görüşüp kısırlaştırma yapmak.
kukuleta
29-09-2021, 15:42
Bizim apartmandada aynı sorun var karşı aparmandaki bir yaşlı teyze gelip bizim otopark girişine mama koyuyor yavru kedide var ( kendi binası bahçeli oraya koymuyor ama). arabalar girip çıkarken otoparka dalmış 2 yavru hanım, apartman görevlisi, yönetici, komşular seferber olmuş çıkartamamışlar 1 kediyi. Bir kaç gün sonra arabanın birinin altında kaldı öldü yavrucağız. Kadınla konuşmak v.s. çözüm olmuyor. Bizim aparmanın önünde köpek besliyor, aynı köpekleri bende besliyorum ama fark var ben mamasını koyuyorum 5 dakikada yerse yiyor yemezse bekliyorum çöpünü pisliğini çöpe atıyorum. o camdan atıyor aşağı pisliği çöpü bizim kapı önünde laftan anlamıyor.
O kadar fazla sayıda kedi gerçekten dert, ben de garaja gelen 1-2 farklı kediye su verdim yemek verdim. Kendi kedim de sürekli dolaşır sokakta, geçen hatta bizimki kaçıp apartman kapısı ve ev kapısı açık olunca birinin evine girmiş bi ton tantana oldu. Dedik tamam kedi girmese iyiydi ama siz de kapıyı mı kapatsanız acaba.
Arkadaşa laf anlatamadık. İnsanları rahatsız eder boyutta ise kolluk kuvvetine gitmenin zamanı gelmiş gibi duruyor. Ben de istemem açıkçası 35 tane kedi evimin etrafında.
Türkiye'de her şeyin boku çıktığı gibi bu hayvanseverliğin de boku çıktı. her mahalle bozuk yemek kokusundan bozuk mamadan geçilmiyor. bunu da hayvanseverlik kisvesinde yapıyor paşalarım bir de. feminazilerle aynı kafalar işte ne yaparsın, laf anlatsan anlatılmaz. dün en son kız arkadaşımın evinden çıkarken bir baktım bahçeyi karıncalar basmış yine kapının önünde her yer yemek artığı pislik. kendi kendime söylene söylene bindim arabaya gittim. iki apartman yandaki kedili kadın ben gidince kapıya çıkmış bağrınmış kız arkadaşıma beni oraya getirtme bu sandalyeyi kafanda parçalarım diye :) . bahsettiği yer de kendi kapımızın önü. bugün klorak aldım beş litre oraları komple yıkıycam şimdi o kapı önünü. bir daha çıkarsa kapıya veya yemek dökerse o sandalyeyi kim kafasına yiyormuş göreceğiz.
HondatugraL
29-09-2021, 17:33
Bizim eskiden temizlik hastası olan bir tanıdığın evinde 20 sokakta ise 60-70 tane kedisi vardı beslediği. Pek normal değildi. Apartman bir kenara sokak komple rahatsızdı durumdan. En son sanırım huzurevine yerleştirmeye götürdüklerinde evi temizlemeye belediye gelmişti söylenene göre görevliler 5 eşya atıp 2 kere kusuyormuş kokudan. Kolay gelsin size de bu tüpler çok sıkıntılı oluyor bir kediye pistt deseniz instagramda gündem ederler adamı sanki bir onlar hayvan seviyor
onn_dear
29-09-2021, 19:06
Çok seven varsa evine alıp beslesin o zaman kim hayvansever belli olur. Koy yemek artığını oldun hayvansever. Bizim sitenin otoparkında da aynı dert var, her yer yemek artığı, pislik vs. Bamya koyan var, kuru fasulye koyan var, mantı koyan var düşün. Neyse sokakta havyan severler! gelip bizi linç etmeden ben kaçayım...
Birde Turkiye'den Amerika'ya kopek kedi sahiplendirenler var...
Amerika'da bir cok eyalette barinaktaki hayvanlar 1-2 hafta sonra uyutulur... Bir cani kurtarin diye yolluyorlar birde... Burada ki adam bakmasa, barinaga gitse olduruluyor hayvan...
Bir tanesi delirtmisti beni... Amerika'da yasayanlari eklemis... Devamli mama parasi istiyordu 'canlari' icin... Sonra Facebook postlarimin altina ' ooo bunu almissiniz, birazda bizim canlar icin yardimca bulunsaniz' muhabbetine kadar girince yuh dedim engelledim...
degisik degisik tipler var...
Konu sahibinin isine yarayavak bir sey degil bu yazdiklarim, bahane ile icimi doktum, sorry :D
turboman
30-09-2021, 02:44
Konu kedi olunca bazı insanlar aşırıya kaçıyor ama yinede içlerindeki acıma duygusu yoğun olan insanlar. Bu sebeple evine alamıyor ve her gördüğü yere yemek artığı bırakıyor ve bazı binalarda sıkıntı oluyor. Bende kedi köpek zamanında besledim ama ev müstakil bahçeliydi. Şimdi dairede oyuruyorum bide sokakta ölmek üzere bi gözü kör yavru kedi aldım eve şimdi 1 yaşında bakıyoruz. Asıl demek istediğim sokaktan alıp beslemek ama bizim milletimiz gösterişi hayvan sevgisiyle harmanlayıp cins kediye para verip evde besliyor 3 gün sonra bakamayıp sokağa atıyor. Evde kedim var diyorum cinsi ne diyorlar hemen bende buna ayar oluyorum. Cinsinin ne önemi var kedi işte...
Bizim sokaktada sagolsun bir abimiz sokak kopeklerini besliyor... Sokaktan yuruyerek gecerken problem yokta motorla gecerken surekli kovaliyor.. ***** bazen esim bazende cocugum oluyor.. haliyle korkuyorlarda... Bir iki sefer abiyi uyardim ama ne yazikki anlatamadim.. zabitayi aradim kopek sahipli ise hicbirsey yapamayacaklarini soylediler.... En son dayanamayip abimize sert yaptim ve suan 1 2 tanesine bahcesinde bakiyor ve hic salmiyor.. ne yazikki konusarak veya tatli dille bu islere care bulunmuyor
Aslında Belediye'ye şikayet etseniz barınaktan ekip gönderip toplatırlar. Deneyebilirsiniz.
Diğer alternatif biraz maliyetli olabilir. Kedi-köpek kaçıran kimyasallar mevcut. Arabanın belirli yerlerine ya da apartmanın bahçe duvarına dökerseniz belki gelmezler..
Evet bi arkadaş güzel söylemiş, ülkemizde her şeyde olduğu gibi "hayvanseverlik"in de boku çıktı gerçekten de. Mesajlara bakarsak daha bi farkındalık oluşmuş, tek ben emekli albay modunda değilmişim, güzel :)
Bu arada, çok fazla kedilerle uğraşmak, rakamın artması gibi şeylere "psikolojik sorunlu" gibi bir genelleme yaptım ama, şimdi yazan olmuş, yazmayan da vardır, eşi dostu, anası babası falan, yanlış anlaşılmaya mahal vermek istemem :) Yanlış bilmiyorsam kedilerde böyle bi olay var, bi bakteri mi, bir şey insana geçiyor ve kedi sevgisi, bağlılık vb gibi bir durum oluşturuyordu. Nikotin bağımlılığı gibi düşünün, böyle bir şey olabilir.
Aynı muhabbet psikolojik sorunlularda iyice saçmalıyor olabilir belki böyle, bilemiyorum...
Bir de işin başka boyutu da "sahipli" hayvanların "sahipleri" oluyor.
Ya çocukla parka gitmişiz, çocuk parkı ulan orası, adam salmış eşşek kadar köpeği, hayvan koşarak geliyor, çocukların arasına dalıyor.
Ya arkadaş, hasta mısınız?
Adı üzerinde, "hayvan" bu. Birkaç defa kimisini uyardım, ya hanımefendi, beyefendi, çocuk parkı burası, köpek atlar eder, çocuk korkar, kaçmaya çalışırken bakın yanda yol var oraya atar kendini, kaçarken düşer kafayı gözü patlatır falan...
Yeeaaaa bişey yapmaaz yeaaaaa.... Ya belli mi olur, garantisini nasıl veriyorsun, kaldı ki olay olduktan sonra ne halt edeceksin? Bir gün birine ben de bu yüzden dalacağım da du bakalım.
Öncesinde yazmıştım, efendim köpekle dost olmayı öğretmek lazımmış çocuklara, büyük-küçük, korkanları tedavi ettirecekmişiz, bunlar travma yaşamışmış...
Yani kendileri hiç bir şey yapmayacak, etrafındakiler bunlara uyacak. Çok güzel kafalar.
Ve şu an içinde bulunduğumuz pandemi koşullarında ne kadar tanıdık geliyor değil mi? :D Ben maske takmayayım o taksın, ben aşı olmayayım o olsun...
IbizaFR150
30-09-2021, 08:51
Aklı başında insanlarla bir arada olmak güzel. Bu forumu bu yüzden seviyorum.
Sokakta gördüğünüz tüm kedi ve köpekler, insan üretimi evcil hayvanlardır. Ataları olan kurt ve yaban kedisi gibi türlerden seçici üretimle türetilmiş, doğal olmayan, insanın uzantısı canlılardır. Tıpkı koyun,at,inek gibi. Dolayısı ile yerleri sokaklar,bahçeler,parklar,köyler değil sahibinin yanında kontrollü ortamdır.
Bu “perestlerin” en ciddi sorunu cehalet olduğundan taptıkları kedi-köpeğin kökenini bilmezler,yaban hayvanlarıyla bir tutarlar. Aradaki en önemli farkı görmezden gelirler.
Konu sevme-sevmeme meselesinden ziyade medeniyet sorunudur. Medeni hiçbir ülkede sokakta kedi-köpek göremezsiniz, kazayla görürseniz de oranın belediyesi alır,barınağa götürür. Çünkü bunların bizim ülkedeki gibi başıboş halde milyonlarca olması toplum sağlığı ve güvenliği için tehlike olmasının yanında doğadaki yaban hayvanları için çok büyük tehditdir.
Avrupa’nın kurtulduğu kuduzdan biz bu perestler yüzünden kurtulamadık. Hergün çoluk çocuk saldırıya uğruyor. Dünyanın en önemli kuş göç rotasında bulunan ülkemizde herhangibir şehirde dinlenmek için bir yeşil alana inen bir kuşun hayatta kalma şansı yok denecek kadar az.
Kanunda belediyelerin açıkça bu hayvanları toplama görevi olduğu yazdığı halde uygulamaya geçiren yok. Anca çoluk çocuğa saldıran köpekleri göstermelik topluyorlar. Kedilerin dokunulmazlığı var.
Malesef ciddi uğraşma gerektiren bir konu. Bu perestlerle hiç diyaloğa girmeyip, yapabilirseniz imza toplayıp belediyeye baskı yapın, Cimer’e yazın, apartman sakinleriyle ortak karar almaya çalışın ama adli olay yaşamadan bu perestlerle birşey çözemezsiniz. Önceki mesajlarda durumları özetlenmiş zaten.
İşin bir de mama lobisi ayağı var ki evlere şenlik. 2500 civarı bu kedi köpek üstünden duygu sömürüsü ile milleti sömüren dernek var. Bunlar bir araya gelip bu hayvanları barınağa alıp bakımını yapıp sahiplendirmeye çalışsalar sorun çözülür ama amaç sorunu çözmek olmadığından bu durumdayız.
https://i.hizliresim.com/rfkzo4a.jpeg (https://www.hizliresim.com/rfkzo4a)
https://i.hizliresim.com/599ntd1.jpeg (https://www.hizliresim.com/599ntd1)
https://i.hizliresim.com/2kicv45.jpeg (https://www.hizliresim.com/2kicv45)
İmzamı atıyorum... Efsane yazmışsın hocam.
SENE OLDU 2021 HALA ICINDE FOTOGRAF OLAN MESAJI ALINTILAMAYI OGRENEMEDINIZ...
Aklıma geldi;
Zamanında bisikletle sahilde orada burada geziyoruz, bisiklet forumu falan takip ediyorum, birisi dedi ki ya bisikletle bazen yanlarından geçerken sokak köpekleri kızıp havlıyorlar, bunlara nasıl bir yol izleyebiliriz, ben de köpekten korkuyorum falan filan diye konu baya bi açılmış.
Ben de dedim ki, sakin olun eğer kaçmaya çalışırsanız daha çok kovalıyorlar, aman dikkat edin, böyle birçok çocuk, genç falan köpekten kaçarken yola düştü, yola indi, ezildi, öldü falan... Bunun da en iyi yolu, kaçmak yerine bir anda yön değiştirip köpeğin üzerine gitmeniz, o zaman korkup havlamayı da kesiyorlar, bir daha da peşinize düşmüyorlar dedim.
Vay efendim, benim üzerime birisi öyle sürse ne olurmuş? (yine insanlaştırma)
Vay efendim, başka yolu varken niye üzerine sürüyormuşum, utanmasam ezecekmişim (sanki ben ezin öldürün dedim)
Vay efendim, korkularımla yüzleşecekmişim...
Vay efendim, üzerine sürmek yerine durup iki su verip kafasını okşasam ne olurmuş (sen de gel benim... töbee)
Heaaa dedim anlaşıldı agalar, ne halt ederseniz edin :)
İmzamı atıyorum... Efsane yazmışsın hocam.
SENE OLDU 2021 HALA ICINDE FOTOGRAF OLAN MESAJI ALINTILAMAYI OGRENEMEDINIZ...
M_PROJECT
Hahahah, bunda foto var mı, ben mi göremedim :P :)
Alıntı da mı yassah :D
M_PROJECT
30-09-2021, 13:52
M_PROJECT
Hahahah, bunda foto var mı, ben mi göremedim :P :)
Alıntı da mı yassah :D
editledigim icin goremedin
alinti yaparken fotolari silerseniz sayfa duzeni bozulmaz herkes daha rahat konulari okuyabilir.
editledigim icin goremedin
alinti yaparken fotolari silerseniz sayfa duzeni bozulmaz herkes daha rahat konulari okuyabilir.
Takılıyorum hocam :) işyerinde bazı içerikler çıkmıyor, foto-video vs. gibi, sırf metin alıntısı bile gereksiz oldu zaten hemen peşine yazınca, affediniz :)
TolgaEsentepe
30-09-2021, 14:05
hükümet, belediye, dernekler organize olmadıkça bu işler düzelmez. Dişi kısırlaştırması şart.
Sizin olayda ise ev sahibiyle konuşmakta bir çözüm olur mu bilemedim. Yargının da bir çözüm bulacağını sanmam.
Konunun özeti malesef insanımız bencil ve laftan - sözden - güzellikle iyilikle konuşmaktan anlamıyor. Türk insanı malesef olaylara tek taraflı bakıyor, karşı tarafın rahatsız olabileceğini empati yapamıyor. Bu sadece sokakta kedi köpek besleme konusunda değil, apartmanda kapının önüne çöp koymak, gürültü patırtı yapmak, girilmeze girip karşısındakine bön bön bakarak hatalı gibi davranmak say say sabaha kadar bitmez.
Herkesin önce toplumda kaybolan ahlak - vicdan ve empatiyi geri kazanması dileğiyle.
Bizim kapı önünde de bi abimiz vardı. Kediler iyiydi hoştuda sürekli bizim kömürlüğe girer yavrulardı, sonrası adım dahi atamıyack kadar pire. Ne kadar söylesemde uyarsamda sevdiğimiz abimizdi kıramadık, oda bizi takmadı. En sonunda kedilerin bi kaçını yakalayıp başka biyere götürüp bıraktık. Ama günaha girdik bilmiyorum ama çare bırakmamıstı bize.
zOnstyLe
30-09-2021, 22:35
Bende sokak hayvanı besliyorum ama psikolojik sorunlarım oldugunu dusunmuyorum. Rahatsız olabilirsiniz ama genellemeyi bu sekilde yapmanız gercekten cok sacma ve rahatsız edici olmus. Konuya dahil olmak istemiyordum ama bu sekilde yakıstırmalarda hos değil.
Konu sahibine tavsiye olarak, hayvan besleyen kisiye hayvan besleme noktası olarak bos bir alan varsa o alanı kullanmasını önerirseniz ve bunu tatlı bir dille yaparsanız anlayısla karsılayacaktır. Hukuksal olarak birsey yapabileceğinizi sanmıyorum suanda belediyeler bu konuda cok hassas aksine oda ugrasmaya kalkarsa sorun yasamanız cok olası.
Çocukarından endişe duyanlarında çocuklarını çöp tenekelerinin yanlarında oynatmamalarını tavsiye ediyorum, aç kalan kayvan çöpe girer ve çöpün kenarında takılır.
Bende sokak hayvanı besliyorum ama psikolojik sorunlarım oldugunu dusunmuyorum. Rahatsız olabilirsiniz ama genellemeyi bu sekilde yapmanız gercekten cok sacma ve rahatsız edici olmus. Konuya dahil olmak istemiyordum ama bu sekilde yakıstırmalarda hos değil.
Konu sahibine tavsiye olarak, hayvan besleyen kisiye hayvan besleme noktası olarak bos bir alan varsa o alanı kullanmasını önerirseniz ve bunu tatlı bir dille yaparsanız anlayısla karsılayacaktır. Hukuksal olarak birsey yapabileceğinizi sanmıyorum suanda belediyeler bu konuda cok hassas aksine oda ugrasmaya kalkarsa sorun yasamanız cok olası.
Çocukarından endişe duyanlarında çocuklarını çöp tenekelerinin yanlarında oynatmamalarını tavsiye ediyorum, aç kalan kayvan çöpe girer ve çöpün kenarında takılır.
Karşıdaki anlayışlı olduktan sonra mesele yok zaten. Kimse hayvan düşmanı değil neticede.
Buradaki örneklerde hiçbir uyarıyı dikkate almayıp kendi bildiğini okuyanlar konuşuluyor. 3-5mt öteye koy diyorsun, oraya alıştırdım diyor. Karşıda park var oraya koysan diyorsun, seni hayvan düşmanlığıyla itham ediyor. Ortak alanda 30 kedi besleyip istemiyorsan taşın deniliyor.
Bunların hakikaten savunulacak tarafı yok.
zOnstyLe
01-10-2021, 11:56
Karşıdaki anlayışlı olduktan sonra mesele yok zaten. Kimse hayvan düşmanı değil neticede.
Buradaki örneklerde hiçbir uyarıyı dikkate almayıp kendi bildiğini okuyanlar konuşuluyor. 3-5mt öteye koy diyorsun, oraya alıştırdım diyor. Karşıda park var oraya koysan diyorsun, seni hayvan düşmanlığıyla itham ediyor. Ortak alanda 30 kedi besleyip istemiyorsan taşın deniliyor.
Bunların hakikaten savunulacak tarafı yok.
Savunulacak tarafı yok derken beni kastediyorsanız ben yazdıgım mesajda kimseyi savunmadım. Hayvanı yeni yere alıstırırsan orayada gelir zaten derdi yemek yemek yer ayırmaz bunu dusunmek zor değil ama dusunemiyorlar işte bunda sonuna kadar haklısınız, 30 kedi sayısı cok fazla.
Kötü olan insanların psikolojik sorunu oldugunu soyleyip hiç kimse hakkında bi *** bilmeden boyle konusmak. Yani sen karsındakine deli muamelesi yaparsan oda seni hayvan dusmanı olarak nitelendirir. Buna alınacak yada gocunacak birsey yok.
İşte, tam da böyle "anlamak istedikleri gibi" anlayarak durumu başka boyuta taşımayı da çok severler :)
zOnstyLe
01-10-2021, 13:55
İşte, tam da böyle "anlamak istedikleri gibi" anlayarak durumu başka boyuta taşımayı da çok severler :)
Yazdıgım mesajda adama sonuna kadar hak verdiğimi belirtmişim nacizane tavsiyede bulunmusum hala yazdıgınız sacma yoruma bakın.
Sizinle daha oncede anlasamamıstık frekanslarımız tutmuyor, kendi dogrularınızdan baska kimsenin dogrusuna inanmıyorsunuz o yuzden benim yorumuma cevap vermenizi istemiyorum.
Size iyi forumlar.
Alıntı yaptığınız mesaj dahil, söyleneni yanlış anlarken böyle demeniz de komik oldu.
Öyle mi olmuş, hatırlamıyorum bile.
Yine güzel bir çelişki: Yorumunuza cevap vermemi istemezken, kendi doğrularımdan başkasının doğrusuna inanmamakla itham edilmek... Güzeldi :)
İyi forumlar size de...
Aklı başında insanlarla bir arada olmak güzel. Bu forumu bu yüzden seviyorum.
Konu sevme-sevmeme meselesinden ziyade medeniyet sorunudur. Medeni hiçbir ülkede sokakta kedi-köpek göremezsiniz, kazayla görürseniz de oranın belediyesi alır,barınağa götürür. Çünkü bunların bizim ülkedeki gibi başıboş halde milyonlarca olması toplum sağlığı ve güvenliği için tehlike olmasının yanında doğadaki yaban hayvanları için çok büyük tehditdir.
Avrupa’nın kurtulduğu kuduzdan biz bu perestler yüzünden kurtulamadık. Hergün çoluk çocuk saldırıya uğruyor. Dünyanın en önemli kuş göç rotasında bulunan ülkemizde herhangibir şehirde dinlenmek için bir yeşil alana inen bir kuşun hayatta kalma şansı yok denecek kadar az.
Amerika, Houston'da yasiyorum... Amerika ve ozellikle Houston cok medeni, kuralci bir yer diyemem... Belki o yuzden sevdik kaldik :) bir iki gozlemimi aktarayim...
Burada barinaga gittiginde kopek yada kediler uyutuluyor... Bu nedenle barinaklar Ozel karavanlarla vs belli gunlerde belli yerlerde 'sahiplendirme' etkinlikleri duzenliyorlar gonullulerine katkilari ile...
Sokakta basibos bir kopek varsa ve sahipli olma ihtimali yuksekse (tasmali, temiz vs) hemen sosyal medya da payllasiliyor... Benim kopeklerim 3-4 kez kacti, hepsinde Nextdoor uygulamasi ile ulasitidlilar bana...
Bazi kenar mahalleler yada bos arazilere yakin yerlede basibos kopekler olabiliyor. Lakin gordugunuzde garip geliyor..
Kediler biraz daha rahat... Onlar bir sekilde sokaklarda yine varlar... cok asiri olmasalarda bahclerde vs yasiyorlar... Ama burada ciddi sekilde opossum, rakun hatta bobcat gibi hayvanlarda var. Onlar muhtemelen dengeliyor olabilir kedi nusufunu... yavrulari vs telef ediyor olabilirler...
Bahcede kanatli hayvan turevi seyler beslemek yasak... Ben besledim, uyari geldi ve kaldirdim tavuklari...
Gecen sene bir cesit ordek paylasildi ve vurabilirsiniz dediler... Cok fazla cogalmislar, ekosisteme zarar veriyorlarmis...
Karavan kapmi yaptik... Tek kopekle gelen cok azdi neredeyse... herkeste 2-3-4...
Sonuc olarak... Budqa gozlemin dibidir...
ABD'de oncelik sirasi soyledir...
1. Cocuklar
2. Kadinlar
3. Kopekler
4. Erkekler
Ben konuştum mu yukarıdan o ilahi güç o konuştuklarımı alıyor bi tarafıma tıkıyor ahahaha :D
Bizim kızı anaokulunda bugün hayvanları koruma günü vesilesi ile hayvan koruma görevlisi mi ne seçmişler, çantasına da atmışlar bi paket mama, akşama besleyecekmişiz.
Ula ben sokak hayvanı beslenmez modundayım, kızın çantasına mama konup geliyor, ne güzel değil mi :D
Neyse, ufaktan bi sevap işleriz, mahalleyi dolaşmayacağız ne de olsa :)
Ha ben böyle diyorum da, evde ziyan olacak et, tavuk vb şeyleri de veriyoruz aslında, öyle çok gaddar değilim bu konuda ama işin boyut atlamasına canım sıkılıyor.
Akşam bizim ufaklığı çiş kaka ve dolaştırmaya çıktığımda baktım her yerde yine uzun zamandır olmayan market mamaları. Kafalarına göre saçmışlar yine sokaklara 1 günde yine hayvan kurtarıcısı oldular.
Bunlara zehir atanlar mı uğraşalım, bizimki bunları yemesin diye gece karanlığında yere bakarak dolaşmakla mı uğraşalım neyse söleyecek çok şey var da susalım.
Gelsin o mama bırakanlar sokaklara, sokaklardan evlerine kedi-köpek sahiplensin, aşılarından temizliğine, uykusundan, gezmesine sorumluluk alsınlar görelim. Sokağa mama bırakmayla olmuyor bu işler.
ÇALIŞKAN
05-10-2021, 08:26
köpek dışkıları sokaklarda kuruyup rüzgar'da çıktımı parazit mikrop vs. havaya yayılıyor diye okumuştum
köpek dışkıları sokaklarda kuruyup rüzgar'da çıktımı parazit mikrop vs. havaya yayılıyor diye okumuştum
Sanmam bu şekilde bişey olacağını ama bir de şu durum var;
Evimin önünde park var ve kendi köpeğimi de aynı şekilde oraya çıkartıyorum sonra da dolaşıyoruz. Bir çok köpek sahibi dışkılarını kaka poşeti ile toplamıyor.
Ulan öküz, sokakta parkta çimde yürürken senin mallığın yüzünden boka basmak veya kokusundan rahatsız olmak zorunda mıyız? TR'de her alanda olduğu gibi bu konuda da inanılmaz bir cehalet var.
BARR, sana da %10000 katılıyorum.
Sokakta hayvan besleme muhabbetini geçtim, sahipli olanlar da bahsettiğin gibi apayrı bela. Adamlarda o bilinç, o heves bilmemne olmadıktan sonra... Sahipli olsa neye yarar, dediğin gibi, kimse bakmıyorsa, kimse yoksa toplamadan basıp giden lavuk da çok.
Bir de diyorum ya en nefret ettiğim olay, çocuk parkı yakınında hayvanın tasmayı çıkarıp yaldır yaldır koşturması. Ya arkadaş, çocuğum da seviyor ediyor tamam da, ummadığı bi hareket yapar, çocuk düşer, veya çocuk görmeden bişey yapar, hayvan bi *** var zanneder saldırır, hayvan bu ya, belli mi olur.
Geçende şabalak bi kaniş vardı, eleman parkın orda oturmuş çocuklar da seviyor falan. Bizimki de gitti tabi, neyse bu tasmalı allahtan :) Bizimki severken köpek zırt diye bi hareket yapıp, ufaktan bizimkinin elini dişler gibi yapmış veya koklamak için mi döndü ne yaptıysa dişleri değmiş herhalde. Baktım ağlayarak geliyo elimi ısırdııııııııııııııı diye...
Şöyle bi sahibine döndüm baktım, eleman hiç sallamıyor bile, döndüm tam kalktım yanına gidiyorum, kafasını kaldırıp zahmet etti, yok yok bir şey olmadı dişleri değdi sanırım dedi. Yok dedim tamam sıkıntı yok da, başta niye hava yapıyorsun? Ya da bi yalandan bak di mi çocuğun eline koluna, gerçekten ısırdı mı diye.
Hadi onu da boşverdik, dün ufaklığa verdikleri mamaları sağa sola koydukları kaplara koyalım, dediğin gibi ortalıkta dökülmüş durmasın dedik, anam kediler zaten Şerafettin olmuş, daha hanım kaba eğilirken üşüşmeye başladılar.
Ve ne oldu dersiniz, hanım kaba dökerken bi tanesi alttan hanımın suratına zıpladı. Al işte dedim, şimdi koy tekmeyi bi tane, geriye kaçmasa yüzü gözü tırmalanacaktı. Yürü dedim bu mala mama falan yok :)