PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çakar Lambası HK.



ChuckBartowsKi
07-10-2021, 19:46
Merhaba,

Saçma bir soru olacak ama yeni aldığım araçta panjur içi çakar lambaları var eski sahibi benden önce milletvekili kullanıyordu ondan kalma ben hiç kullanmadım dedi sistem çalışıyor fakat benim bunu söktürmem en erken 2-3 haftayı bulur sanayiye sordum bir de buna para harcamak gerekiyor saçma sapan bağlantıları varmış yanlış takılmış öyle söylediler bakım zamanı da geliyor o ara söktüreyim diyorum. Bu çakar lambaları kullananlara ayrı uyuz olduğum için zaten kullanmam gibi bir durum söz konusu değil fakat bugün bir arkadaşım kullanmasan bile polis görünce ceza yazabilir araç bağlayabilir vs vs. dedi uğraşmak istemiyorum bilgisi olan var mı acaba?

Oznsrl
07-10-2021, 20:58
aynen açık olmasına gerek yok olması yeter görürlerse ceza yazarlar. Bağlantıyı bilmem de panjuru söküp en azından lambaları almak basit birşeydir bence

207_TR
07-10-2021, 22:49
Eski vekil aracıyla aynı plakayı kullanıyorsan yırtar gibisin :)

Dragger
07-10-2021, 22:52
İçeride direksiyon altında biryerde beyni vardır. Ondan çakarlara, sirene ve aküye kablolar gider. Öyle atla deve birşey değil herhangi bir elektrikçi sökebilir. Zaten çakarlar cırtla falan sabitleniyor. Benim sökülmesi 10dk bulmamıştı.

Bir an evvel söktür araçta bulunduğu sürece ceza yeme riskin büyük. Araç biryere kayıtlı görünüyorsa hala yırtabilirsin ama öteki türlü şansın yok.

enesy
08-10-2021, 07:07
Panjur içindeki LED’lerin kablosunu keser bantlarsın. LED’leri söktüğün zaman kalan siren beyin vs onları anlamazlar kullanmadığın sürece. Sonra bakıma gittiğinde komple sistemi söktürürsün.

Çıkan ürünleri çöpe atmak yerine satmayı düşünürsen 2.el alım tamir vs yapan bir tanıdığım var bana ulaşabilirsin.

ChuckBartowsKi
08-10-2021, 11:16
Plaka hiç değişmemiş bilmiyorum fakat söktürmek en iyisi. Kabloları keseceğim direkt kısa devre falan yapmaz diye düşünüyorum kablo kesik olursa polis için sıkıntı olmaz sanırım.

S-works
08-10-2021, 12:00
Plaka hiç değişmemiş bilmiyorum fakat söktürmek en iyisi. Kabloları keseceğim direkt kısa devre falan yapmaz diye düşünüyorum kablo kesik olursa polis için sıkıntı olmaz sanırım.

Kabloları tek tek kesersen sorun olmaz. Kestikten sonra elektrik bandı ile (Yakın zamanda tesisat söküleceği için işini görür ) yalıtımını yap. Kablo ucları birbirine ve araca temas etmesin .

ckrc
08-10-2021, 17:43
Plakanin degismemesi onemli degil, arac satisi yapildiktan sonra var ise koruma karari kalkar ancak cogu milletvekilinin zaten koruma karari yok. Plakalari sisteme kayitli degil, araclar kendi uzerlerine ise cezalar gonderilmiyor sadece.

Panjurden cakarlari sokturmek cok mantikli gibi duruyor su an.