Orijinalini görmek için tıklayınız : Kızdırma Buji&Enjektör Kırık,Kaynamış, bloktan ayrılmıyor.
REWANWEST
01-11-2021, 17:07
Merhaba,
Saygı değer forum üyeleri, sormak istediğimiz kiminiz için komik kiminiz için gerekli bütün yorumlara şimdiden teşekkür ederim.
Sormak istediğim soru;
Kaynamış ve kırılmış enjektörü motor bloğundan ısıtarak çıkartmak mı mantıklı?
Yoksa üst silindir kapağını sökmek mi daha mantıklı?
Kaynamış buji ve enjektörün çıkartılması veya tornalama işlemi vb işlemlerin detaylı ve temiz şekilde rehberini bulamadım. Gittiğim ustalar teknik bilgi olarak yetersiz. Adam üst kapak saplamaların kaç torkla sıkılacağını bilmesini bırakın inkar ediyor 😅
Şimdi akılda iki soru silindir kapağı sökülmesi mi mantıklıdır? (Orijinalliği bozulacak, ruh sağlığımda bozulacak)
Isıtarak tornalama işlemi yaparak mı çıkarmak mantıklıdır?
İnternette ve sosyal medya içerisinde detaylı bilgi bulamadım. Bari başına gelenler bu konudan faydalansınlar.
Teşekkür ederim.
süleymann
01-11-2021, 17:10
Merhaba,
Saygı değer forum üyeleri, sormak istediğimiz kiminiz için komik kiminiz için gerekli bütün yorumlara şimdiden teşekkür ederim.
Sormak istediğim soru;
Kaynamış ve kırılmış enjektörü motor bloğundan ısıtarak çıkartmak mı mantıklı?
Yoksa üst silindir kapağını sökmek mi daha mantıklı?
Kaynamış buji ve enjektörün çıkartılması veya tornalama işlemi vb işlemlerin detaylı ve temiz şekilde rehberini bulamadım. Gittiğim ustalar teknik bilgi olarak yetersiz. Adam üst kapak saplamaların kaç torkla sıkılacağını bilmesini bırakın inkar ediyor
Şimdi akılda iki soru silindir kapağı sökülmesi mi mantıklıdır? (Orijinalliği bozulacak, ruh sağlığımda bozulacak)
Isıtarak tornalama işlemi yaparak mı çıkarmak mantıklıdır?
İnternette ve sosyal medya içerisinde detaylı bilgi bulamadım. Bari başına gelenler bu konudan faydalansınlar.
Teşekkür ederim.
araç nedir?
REWANWEST
01-11-2021, 17:18
araç nedir?
1.5dcı megan 2 2009
Talih.b16
01-11-2021, 17:47
senin kapak sökülecek mecbur, hatta enjektörden dolayı kapağı bile değişebilirsin
turboman
01-11-2021, 20:04
Şöyle bi olay anlatayım arkadaşta jeep renegade vardı dizel ısıtma bujilerini değiştirirken birini içerde kırmış sonra da tamirciye gitmiş ve kapak sökülecek demişler buda cebimden para çıkmasın arabanında orjinalliği gitmesin diye elletmedi çalışmasında bi sıkıntı yok diye 2 ay kadar bindi sonrasında havalar soğudu ve antalyadayız bis sıkıntı yok ama kışın yaylaya çıktı ordada eksinin altında hava. Hava değişiminden silindir kapağı genleşiyor ve kırılan parça pistona iniyor ve ne varsa dağıtıyor. 2 liralık iş 23 liraya mal oldu. Yani aklınızda olsun ihmale gelmez böyle bir durumda karşılaşırsanız...
dragstar
01-11-2021, 20:36
Şöyle bi olay anlatayım arkadaşta jeep renegade vardı dizel ısıtma bujilerini değiştirirken birini içerde kırmış sonra da tamirciye gitmiş ve kapak sökülecek demişler buda cebimden para çıkmasın arabanında orjinalliği gitmesin diye elletmedi çalışmasında bi sıkıntı yok diye 2 ay kadar bindi sonrasında havalar soğudu ve antalyadayız bis sıkıntı yok ama kışın yaylaya çıktı ordada eksinin altında hava. Hava değişiminden silindir kapağı genleşiyor ve kırılan parça pistona iniyor ve ne varsa dağıtıyor. 2 liralık iş 23 liraya mal oldu. Yani aklınızda olsun ihmale gelmez böyle bir durumda karşılaşırsanız...
senin arkadaş kızdırma bujisini plastik zannetmiş
turboman
01-11-2021, 21:22
senin arkadaş kızdırma bujisini plastik zannetmiş
Aslında plastik değilde kendini uyanık zannetti sonrasında piston kendine girdi ;)
Isıtarak çıkmayadabiliyor. Onuda göz önünde bulundurmak lazım.
Yaşadığınız yer vs daha detaylı bilgi verirseniz eğer yardımcı olacak üye vardır, tavsiye edebilecekleri usta gibi
süleymann
01-11-2021, 23:01
1.5dcı megan 2 2009
Dizelcilerde aparatı var. Ben enjektör için kapak sökülen 1.5 daha görmedim. Kapak sökülsede enjektör çöp olacaktır. Telefondan yazıyorum resim atamıyorum sana enjektör çektirme aparatları var onunla rahatlıkla çıkar. Kapak söktürtmektense enjektörü kırdır çıkar sıfır enjektör tak devam et.
Kızdırma bujisini kırmadıkıysanız ellemeyin en fazla kışın zor çalışır.
Tork olayına gelince ustana güveneceksin. Kaç tork sıkacaksın diye sorarsan al kendin diye verir tork anahtarını. Çok takılıyorsa bu olaya yetkili servisde yaptırmanı tavsiye ederim
Benim arabalarda da zor sökülme kaynama durumu var.Fb gruplarında gördüğüm değişmeden önce 1 ay boyunca her gün enjektör , ısıtma bujisi diplerine wd40 sıkmış ve kolay sökülmüş.Denenebilir bi yöntem bence :)
REWANWEST
02-11-2021, 09:33
M8x18mm ters vidalama kilitleme civatası ile tornalama işlemleri ile enjektör yerinden söküldü.
Söküm işi sırasında pistona pislik kaçmaması için vakumla çapaklar aynı anda temizlendi.
Sonuç olarak psikolojik olarak iyiyim tansiyonum 13 9.
600 TL gibi bir ücrete üst silindir kapağı açılmasından kurtuldum. 3 enjektör temizlenecek 1 tanesinin kırılan manyetizması revize olacak.
Fotoğrafları paylaşacağım.
M8x18mm ters vidalama kilitleme civatası ile tornalama işlemleri ile enjektör yerinden söküldü.
Söküm işi sırasında pistona pislik kaçmaması için vakumla çapaklar aynı anda temizlendi.
Sonuç olarak psikolojik olarak iyiyim tansiyonum 13 9.
600 TL gibi bir ücrete üst silindir kapağı açılmasından kurtuldum. 3 enjektör temizlenecek 1 tanesinin kırılan manyetizması revize olacak.
Fotoğrafları paylaşacağım.
Geçmiş olsun, bence enjektörlerin 4 ünü birden yenilerseniz daha sağlıklı olacaktır.
REWANWEST
05-11-2021, 20:17
Geçmiş olsun, bence enjektörlerin 4 ünü birden yenilerseniz daha sağlıklı olacaktır.
Şefim, Enjektörlerin tanesi 1600 TL idi.
3 enjektörüm basınç manyetizması çok sağlıklı olduğu için gerek duymadık.
1 tanesinin kütüğü değişti. 900TL Delphi marka orijinaliyle birebir basınç veriyor. Sorun görmedik.
Enjektörler takıldıktan sonra tekrar kodlandı.
Sorunum çözüldü. 210.000 km deyim şu an bakalım nereleri göreceğiz baba yadigarında :)