Orijinalini görmek için tıklayınız : F30 316i Motor Arızası Hakkında
pashaboy
26-11-2021, 19:13
Merhaba 2014 316i aracımda yokuş yukarı biraz sıkıştırdığımda ‘motor tam performansta kullanım mümkün değil’ gibi bir hata veriyor stop edip çalıştırınca gidiyor ve arıza ışığı yandığında araç çekişten düşme veya sarsıntı vs hiç bir şey yapmıyor.bu problemi yaşayan dwneyimleyen var mıdır?
Çok farklı sebepleri olabilir. Buji-bobin ilk akla gelen ama cihaza abğlayıp hata kodu almanız sağlıklı olacaktır.
turbo o ringleri, ateşleme, yakıt vs bir çok farklı olasılık var.
pashaboy
26-11-2021, 19:26
Çok farklı sebepleri olabilir. Buji-bobin ilk akla gelen ama cihaza abğlayıp hata kodu almanız sağlıklı olacaktır.
turbo o ringleri, ateşleme, yakıt vs bir çok farklı olasılık var.
Abi değerli yorumunuz için teşekkür ederim,1,500km önce buji bobin yağ ve filtreler değişti fakat cihaz da arıza vermedi sanıyorum sadece arıza ışığı yanarken gözüküyor arıza.
ghibli06
26-11-2021, 19:51
Abi değerli yorumunuz için teşekkür ederim,1,500km önce buji bobin yağ ve filtreler değişti fakat cihaz da arıza vermedi sanıyorum sadece arıza ışığı yanarken gözüküyor arıza.
start stop aküsü ne durumda?
pashaboy
26-11-2021, 20:38
start stop aküsü ne durumda?
Abi usta rutin bakımda arabayı pcye bağlayınca akünün değişme zamanı gelmiş dedi fakat çalışmasında bir problem yok start stop hiç devreye girmiyor ben yazılımdan kapatmışlar diye düşünmüştüm .
ghibli06
26-11-2021, 20:46
Abi usta rutin bakımda arabayı pcye bağlayınca akünün değişme zamanı gelmiş dedi fakat çalışmasında bir problem yok start stop hiç devreye girmiyor ben yazılımdan kapatmışlar diye düşünmüştüm .
akünü değiştirirsen sorun çözülür gibi görünüyor...
denizhandinc
27-11-2021, 17:00
Buji bobin yeni değiştiyse diğer olasılıklar;
-Vanos + selenoid valfleri (yüksek masraf)
-Turbo hava hortumunun ağzının çatlaması (düşük masraf)
-Turbo oringleri (düşük masraf)
Cihaza bağlamadan hangisi olduğunu bilemezsin. İnşallah vanos değildir
Tayfun-E30
28-11-2021, 09:08
Turbo emisi yirtilinca yada oringler kacirinca agriza vermez, dumpvalve diyaframi yirtilmis olabilir, yuksek basinc pompasi olabilir