PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4tsi 122 sabah geç çalışma

Ahmet Saraçoğlu
08-01-2022, 12:53
Bir aydır kullanıyorum.Herhangi bi problem yoktu.Dün iş dönüşü ve bu sabah şöyle bi problem yaşamaya başladım.İlk çalıştırmada marş sorunsuz dönüyor , ama motor 3 4 sn sonra çalışıyor.Sanki immoyu tanımıomuş gibi.Bu sorun motor ısınana kadar yaptığım denemelerde de devam ediyor.Çalışmada herhangi bi sarsıntı , isteksizlik vss hiçbişey yok.Isındıktan sonra yine eski usül hemen çalışıyor motor.Marşın dönmesinde de sıkıntı yok.O açıdan aküyü eledim diyebilirim.Ve dikkat mi ettim , bundan sonra mı olmaya başladı bilmiyorum.İlk çalıştırmada benzin kokusu alıyorum içeride.Bi süredir benzinli araç kullanmamıştım.İlk çalıştırmada normalmi bilmiyorum ama bi sızıntı vs. farketmedim.Araç stock.Ptesi ustaya götürücem ama en azından basit bişeyse bilerek gideyim.Fikri olan , yaşamış olan var mı?

207_TR
08-01-2022, 13:38
Yüksek basınç pompası olabilir mi acaba ?

MeRtCaN
08-01-2022, 14:48
Buji ler ne zaman değişti ?

Ahmet Saraçoğlu
08-01-2022, 14:58
Yüksek basınç pompası olabilir mi acaba ?
bu arıza yanında, yağ seviyesinin benzin sızıntısı ile artması ve yağ çubuğundan benzin kokusu gelmesini de getiriyor demişler bikaç yerde.Birazdan inip yağda benzin kokusu varmı diye de bakıcam.

Buji ler ne zaman değişti ?
3 4 ay önce zincir , debriyaj balatası vss kapsamlı bi bakım yapıldığından bahsetmişti eski sahibi.Ama bujileride ihtimaller arasına alayım.

207_TR
08-01-2022, 22:00
bu arıza yanında, yağ seviyesinin benzin sızıntısı ile artması ve yağ çubuğundan benzin kokusu gelmesini de getiriyor demişler bikaç yerde.Birazdan inip yağda benzin kokusu varmı diye de bakıcam.

3 4 ay önce zincir , debriyaj balatası vss kapsamlı bi bakım yapıldığından bahsetmişti eski sahibi.Ama bujileride ihtimaller arasına alayım.

serviste mi yapılmış?

Ahmet Saraçoğlu
08-01-2022, 23:09
ankarada özel serviste.Bikaç saat önce indim , geç çalışmayı yapmadı ama kaput içinde benzin kokusu var.

4LaRKaD
10-01-2022, 09:02
Aklıma gelenler, yakıt pompası, ateşleme sistemi veya düşük bir ihtimal olsa da, ufak bir conta sızıntısında piston kafasında biriken su atılınca aracın tek marşla çalışması.

individual
10-01-2022, 10:44
zincir değişimi yapılmış.acaba sente sorunu olabilirmi ?

Edit:

sente olayı düşük bir ihtimal aklıma yakıt'da geldi.

son zamanlarda benzin'de dizel'de kalitesiz çok denk geliyor.

Diyadin
10-01-2022, 11:26
Anahtar pili zayıflamış olabilir.
Enjektör teflonları eskimiş olabilir. (Benzin kokusu için tahmin)
Sente düşük bir ihtimal ama vagcomdan egzoz emme egzantrik farkına bakabilirsiniz.
Aynı şekilde benzin basıncını vagcomdan bakabilirsiniz.

Ustanızda kapsamlı bir servis bilgisayarı yada vagcom varsa bulmanız çok kolay olacaktır.

Ahmet Saraçoğlu
10-01-2022, 21:20
https://i.hizliresim.com/8nqewli.jpg
sabah götürdüm.fotodan belli oluyomu bilmiyorum ama yoldaki tüm iz benim benzin izi :) ustalar şaşkın :):)
enjektör diplerinden atıyormuş. oringleri ve dibindeki başka bi plastik parça daha değişecekmiş.Daha teslim almadım ama olabilecek en temiz yerden kurtardık sanırım.Yağı vs genel bi bakım da yapılacak.Kafam rahat gezmiş olucam en azından.

Seven7
12-01-2022, 16:13
İyi herhangi bir yangına sebep olmamış, ucuz atlatmışsınız. Geçmiş olsun.

Ahmet Saraçoğlu
12-01-2022, 19:12
aynen saolun.Bugün teslim aldım , satın aldıktan sorna bakım da yapmamıştık.Bu vesile o da halloldu rahatladı kafam.

drago
13-01-2022, 07:54
Verilmiş sadakanız varmış, bir tur daha verin bence

Bununla geçmiş olsun

Aracı tam göremedim ama doningtonlar roccodan daha çok yakışmış, güle güle kullanın :)

Ahmet Saraçoğlu
13-01-2022, 13:19
Verilmiş sadakanız varmış, bir tur daha verin bence

Bununla geçmiş olsun

Aracı tam göremedim ama doningtonlar roccodan daha çok yakışmış, güle güle kullanın :)
teşekkür ederim :) , ilk sahibi bayanmış , bende ikinci sahibinden aldım.Orjinali bu jantla mı çıkıyor , eski sahiplerinden biri mi değiştirmiş bilmiyorum ama güzel duruyor aynen.