Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Printer Sorunsalı :)

.::EmrE::.
08-02-2022, 15:53
Arkadaşlar selamlar,

Sitemizden her konuda destek ve bilgi çıktığı için yine şansımı sizinle denemek istiyorum.

2013 senesinde aldığım bir HP Deskjet 3525 Printer var. Senelerdir kullanılmıyor, fakat kullanıldığı dönemde herhangi bir sorunu yoktu. Geçenlerde dolapta durduğunu görünce çıkarıp bari arada bir kullanmak için kurayım dedim. Kartuşları kurumuş herhalde, seviyeler minimum görünüyor. Gittim Vatan Bilgisayar'a 4 kartuşa 600 TL para çektiler. İnternetten falan da baktım kartuşlar ortalama 500-600 civarında HP olarak.

Ben de gidip yan sanayi kartuş aldım, geldim taktım. Sarı, mavi ve kırmızıda sorun yok, test yaptığım zaman tüm renkli barlar görünüyor ancak siyah hiçbir şekilde yazmıyor. İz bile yok, siyah hiçbir karakter, bar, çizgi hiçbiri yok. Eski HP kartuşu takıp denemeye çalıştım, en azından az da olsa bir iz çıkarır diye onda da siyah görünmüyor. Makine içinde yeni kartuş da eski kartuş da seviye olarak görünüyor.

Neyse HP ile iletişime geçtim, sorunun ya kartuştan ya da yazıcı kafasından olabileceğini ancak bu printer'in artık parçasının ellerinde olmadığını ve üretilmediğini, özel servise gitmem gerektiğini söylediler. Özel servisi arıyorum,muhtemelen yazıcı kafasının değişmesi gerektiğini ancak HP'nin bu printerin parçalarını dışarı vermediğini ve bulamayacağımı söylüyorlar. Tekrar sıfır HP kartuş alıp denemeye bir tarafım yemiyor açıkçası çünkü sadece siyah 140 TL civarında.

Aramızda HP'de çalışan, veya bu işlerden anlayan var mıdır? Ne yapılabilir, güzelim Printer çöp olsun istemiyorum :)

Bugraaa
08-02-2022, 16:12
printer çöp olur neden dersen kartuşlu cihazlarda hergün 1 tane renkli yada siyah beyaz alman gerekir diğer türlü kartuş donuyor ve senin yaşadığın sorunu yaşatıyor hiç masraf etme derim :) uyguna yaptırsan bile haftaya aynı sorun yine teşkil edecektir.

08-02-2022, 16:23
printer çöp olur neden dersen kartuşlu cihazlarda hergün 1 tane renkli yada siyah beyaz alman gerekir diğer türlü kartuş donuyor ve senin yaşadığın sorunu yaşatıyor hiç masraf etme derim :) uyguna yaptırsan bile haftaya aynı sorun yine teşkil edecektir.

Hmm bunu bilmiyordum açıkçası. Teşekkür ediyorum tavsiye için

Tayfun.O
08-02-2022, 16:44
Muhtemelen yazıcı kafası donmuştur o da muhtemelen yazıcıdan daha pahalıdır. Ben mürekkep doldurmalı yazıcı aldım brother marka çok memnunum 1.5 yıldır benimle bunlarında tek sıkıntısı yazdırma kafası eskiyormuş ömrü varmış ama ucuz diyorlar parça değişimi için ayda min 1 çıktı lazım

08-02-2022, 17:18
Muhtemelen yazıcı kafası donmuştur o da muhtemelen yazıcıdan daha pahalıdır. Ben mürekkep doldurmalı yazıcı aldım brother marka çok memnunum 1.5 yıldır benimle bunlarında tek sıkıntısı yazdırma kafası eskiyormuş ömrü varmış ama ucuz diyorlar parça değişimi için ayda min 1 çıktı lazım

Peki bu yazıcı kafasını sökme şansımız yok mu temizleme için?

Evrenoz
08-02-2022, 17:20
Çözüm yenisini almak
Eski bir kartuşlu printerla uğraşmak hem ömürden götürür hem de inat edilirse cüzdandan

08-02-2022, 17:26
Çözüm yenisini almak
Eski bir kartuşlu printerla uğraşmak hem ömürden götürür hem de inat edilirse cüzdandan

Tavsiye edebileceğiniz uygun rakamlı bir printer var mıdır peki :D

Evrenoz
08-02-2022, 18:29
Tavsiye edebileceğiniz uygun rakamlı bir printer var mıdır peki :D

Kendi kullandığım printerı bile tavsiye etmek istemiyorum her ne kadar memnun olsam da..
püskürtmeli printerlar cidden dert.
Lazerler ise pahalı..

2 ucu boklu değnek.

Tayfun-E30
09-02-2022, 08:44
Kafasini x biyer tamir edebilir, bitmeyen kartus sistemi de takilabilir.

Ben olsam degisirim ama, is yerimde epson kullaniyorum. Bir tanesi bozuldu bir iki kere hemen yaptilar hepsi bozuluyor. Servis alabilecegin birsey olmasi daha onemli..

yiiter
09-02-2022, 08:50
Biraz el becerin varsa boş siyah kartuşun içine şırınga ile dezenfektan bas veya yazıcıyı belirli ölçüde parçalyıp kafayı dezenfektan ile güzelce temizle ama çok fazla birikmiş kartuş kalıntısı gelebilir biraz zorlaya zorlaya kurumuş kafayıda temizleyebilirsin.

Zaten 2 seçenek var ya çalışır ya çalışmaz çalışırsa biraz daha götürür seni çalışmazsa zaten yenisi almış olacaksınız

Tayfun.O
09-02-2022, 09:15
abi sökersin de yeni parçası var mı o önemli tamiri olmuyor diye biliyorum yeni parça alman lazım o da printerdan pahalıdır

said_
09-02-2022, 10:21
printer ı ne amaç ile kullanıcaksınız, yani sadece döküman basmak içinmi. yoksa resim vs gibi profesyonel şeylermi çıkartılacak.

ev tipi printerlar kullan at mantığında artık. Kartuş bitse git yenisini al daha mantıklı oluyor.

Hepsiburada.com | Guvenlik (https://www.hepsiburada.com/hp-deskjet-2721-fotokopi-tarayici-wi-fi-airprint-yazici-7fr54b-p-HBV00000WUAB2)
evde bundan kullanıyoruz, standart döküman çıktı almak için felan.