Orijinalini görmek için tıklayınız : 32/3 Egsoz Ceza
CloudGrey
25-07-2022, 13:09
Selamlar ,
Bu 32/3 egsoz cezasını polis kesip elimize verdi aracı bağlamadı , bizde çıktık geldik.
Buna birdaha cevre şehircilikten ceza geliyormu ?
yoksa bunu ödeyince helalleşiyormuyuz ?
Gürültü mü? O zaman Çevre Şehircilikten ceza gelmiyor olsa gerek ama emin değilim. Egzoz muayenesinde oradan ceza geliyor diye biliyorum.
İptal işine girmek isterseniz "neye göre kime göre gürültülü"den yürüyerek, desibel tespiti yapılmamasından hareket edilebilir :)
Aracın mevzuata uygun duruma getirilmesi ve muayene istasyonunda
tespitin yaptırılması için çekici/kurtarıcı marifetiyle götürülmek üzere
ek-33/A düzenlemek suretiyle yedi iş gününe kadar izin verilerek
teslim edilir. böyle yazıyor korkuttu bu yazı beni .:/
CloudGrey
25-07-2022, 15:09
Gürültü mü? O zaman Çevre Şehircilikten ceza gelmiyor olsa gerek ama emin değilim. Egzoz muayenesinde oradan ceza geliyor diye biliyorum.
İptal işine girmek isterseniz "neye göre kime göre gürültülü"den yürüyerek, desibel tespiti yapılmamasından hareket edilebilir :)
yok abi birdaha itiraz edemeyiz , kullanın 5 yıldır ehliyeti arabanında 5 yıldır muayanesi yok.
polise ağladıkta 2 maddeden yazdı biri muayane yok cezası ötekide bu 32/3 ...
ama 32/3ün açıklamasında ; Mevzuata uygun olarak yapıldığı belgelenemeyen teknik değişikliğin çevredekileri rahatsız edecek derecede gürültü çıkaracak özellikte olması yazıyor.
bunda cevreden ceza gelmiyorsa ucuz yırttık gibi
eminkilic61
25-07-2022, 15:17
çevreden ceza gelmesi için 'katalizör iptali tespiti' yapması lazım
yani benim başıma gelen oydu
turboman
25-07-2022, 15:18
Benim bildiğim hem ses hem çevreyi kirletmekten ceza gönderiyorlar eksoz sesi dumanı veya yüksek sesli müzik bile ceza yeme sebebi. Ama şansa gelmiyedebilir :)
kalipson
25-07-2022, 15:24
Geçmiş olsun kardeşim :(
Merhaba , aynı şekilde ceza yemiştim. Aracım trafikten men edildi , tespit muayenesine gittim ve sonrasında kat orta susturucu vs hepsi kontrol edildi uygun hale geldiği anlaşılınca oradan aldığım kağıt ile trafik şubeye gidip aracımı trafiğe çıkarttım. Sizin aracınız da men olmuş olabilir, geçmiş olsun.
Merhaba , aynı şekilde ceza yemiştim. Aracım trafikten men edildi , tespit muayenesine gittim ve sonrasında kat orta susturucu vs hepsi kontrol edildi uygun hale geldiği anlaşılınca oradan aldığım kağıt ile trafik şubeye gidip aracımı trafiğe çıkarttım. Sizin aracınız da men olmuş olabilir, geçmiş olsun.
Presodür aynen bu şekilde. Düzenli olarak egz cezası yediğimiz için artık alışkanlık oldu :D
CloudGrey
25-07-2022, 16:18
Presodür aynen bu şekilde. Düzenli olarak egz cezası yediğimiz için artık alışkanlık oldu :D
arabada men edilince aracı çekerek almıyolarmı ?
biz arabayı aldık geldik geri :) hiç men falan denmedi..
bana muayane yok diye madde yazdı 7 gün için izin yazısı verdi..
birde bu gürültü zımpırtısını yazdı.
izin belgesi veriyor 1 hafta içinde arabanın legalliğini belgeleyip işlem yaptırmazsan araban 7 gün sonra men oluyor
polis egzoz durumunda iki cezadan birini uyguluyor biri anında çekici, biri 1 hafta izin belgesi sonrası men :) sadece para cezalı bir egzoz cezası var mı bilmiyorum da 1 ay önce caddedeki bir polisin beyanı bu şekildeydi bana
CloudGrey
25-07-2022, 21:13
izin belgesi veriyor 1 hafta içinde arabanın legalliğini belgeleyip işlem yaptırmazsan araban 7 gün sonra men oluyor
polis egzoz durumunda iki cezadan birini uyguluyor biri anında çekici, biri 1 hafta izin belgesi sonrası men :) sadece para cezalı bir egzoz cezası var mı bilmiyorum da 1 ay önce caddedeki bir polisin beyanı bu şekildeydi bana
cezayı aşşaya ekliyorum.
bana verilen izin kağıdında "izin kağıdının verilme madde sebebi 34/a işaretlenmiş.
yani anladım kadarı ile bana sadece egsoz ses çıkarıyor diye madde yazmış ve muayeniz yakalandığım içinde 7 gün süre vermiş.
kendi aklımca ; muayeneden 7 gün içind geçip cezayıda ödeyince bu olay kapanıcakmış gibi algılıyorum..
doğrumuyum ?
https://i.ibb.co/bR5KCvM/20220725-220519.jpg (https://ibb.co/4gRVXSn)
Grimlord
25-07-2022, 22:42
Yil olmuş 2023, hala ceza kağıdı gibi bir evraga abarthhhhh egzoz yazıyorlar ya, valla başka ülkede yaşayamayiz haha
Geçmiş olsun bu arada:)
Eskiden bu ceza sonrası gerekli değişikliği yapıp karakola gidip göstermek yeterliydi.
Sonra muayeneye gitmek şart oldu, muayene sonrası karakola gidip 7 günlük izin mevzusunu sistemden düşürmek hala gerekiyor mu bilmiyorum
artık men edilince çekiciyle almıyor , çok ters düşersen alabilir. Aracını men ediyor , aracı uygun hale getirip tespit muayenesine giriyorsun. Muayene istasyonu da herşeyine ayrıntılı bakıyor, umarım çevre ve şehircilik bakanlığından ceza gelmez meblağı çok yüksek.
Muayeneye gitmeden önce trafik şubeden tespit kağıdı alıyorsunuz, muayene sonrası tekrar trafik şube
Sti_Ozan
26-07-2022, 08:37
Hazır konusu açılmışken, kesilen cezaya itiraz edebilmek için aracın çekilmesi daha iyi diyorlar o muhabbet doğru mu? Otoparkta kalsın araç, itiraza antitez üretilemesin diye
Hazır konusu açılmışken, kesilen cezaya itiraz edebilmek için aracın çekilmesi daha iyi diyorlar o muhabbet doğru mu? Otoparkta kalsın araç, itiraza antitez üretilemesin diye
yapacağın itiraz en iyi ihtimalle 2 ay, ortalama 4 ay, en kötü de 6-7 ayda sonuçlanacak.
bunu düşünerek hareket etmekte fayda var
ki ben bu cezadan yesem direkt itiraz ederim, madem gürültülü egzozdan yazmış desibelmetre çıktısı versin, TCK'ya göre delilsiz ceza yazılamaz diye yürürdüm :)
Sti_Ozan
26-07-2022, 10:36
yapacağın itiraz en iyi ihtimalle 2 ay, ortalama 4 ay, en kötü de 6-7 ayda sonuçlanacak.
bunu düşünerek hareket etmekte fayda var
ki ben bu cezadan yesem direkt itiraz ederim, madem gürültülü egzozdan yazmış desibelmetre çıktısı versin, TCK'ya göre delilsiz ceza yazılamaz diye yürürdüm :)
Tespit için otoparkta bilirkişi aracı inceledikten sonra çıkartıp dava sürecinin devam etme durumu olur mu sence abi yoksa dava süresi boyunca araç orada kalır mı?
Tespit için otoparkta bilirkişi aracı inceledikten sonra çıkartıp dava sürecinin devam etme durumu olur mu sence abi yoksa dava süresi boyunca araç orada kalır mı?
itiraz edeceksin hakim değerlendirmesi olacak da bilirkişi atanmasına karar verecek de sonra o adam gelecek de :)
çok güveniyorsan orjinal olduğuna polis ceza yazarken fotoğraflamaya başlar itiraz dilekçene eklersin kendi kendi ispatını yapmış olursun
arabayı otoparka gönderdin mi çıkması uzun sürer itirazla şunla bunla
Selamlar ,
Bu 32/3 egsoz cezasını polis kesip elimize verdi aracı bağlamadı , bizde çıktık geldik.
Buna birdaha cevre şehircilikten ceza geliyormu ?
yoksa bunu ödeyince helalleşiyormuyuz ?
Polis aracı bağlamayarak güzelliğini yapmış zaten. Aracı bağlaması bir 3-4 bin daha harcamanızı gerektirirdi.
Çevre ve şehircilikten kesin ceza geliyor. Ben 3 kere yedim, mazdayla, ttyle ve megane ile. Üçünde de geldi kol gibi. O yüzden artık ateş açsalar durmuyorum.
Kanun belli, belli bir desibelden yukarı ses çıkaramaz, belli bir emisyondan fazla kirlilik yayamaz. Adam geliyor benim egzoz ucum krom diye egzozdan ceza yazıyor. Ölçüm mölçüm yok.
O yüzden duranı sevsinler, bir tarafı yeten de yetişsin de durdursun beni. Her şey layığıyla yapılsa eyvallah duralım ama o başka konu.
Burak-Akın
26-07-2022, 13:02
almazlar, ocağın ilk haftası egzozdan ceza yedim. varex kapalı iken durduk yere durdurup bakıp egzoz cezası yazdı. trafikten men ediyorlar ve 1 hafta süre için izin belgesi veriyor. trafik şubeden kağıt alıp tespit muayenesine gidiyorsun, orjinale çevirdiğine dair kağıt veriyor ve trafik şube o belge ile men'i kaldırıyor. eğer çevre ve şehirciliğe yollamamışsa oradan ceza gelmez. sadece sana yazdığını öder kurtulursun
CloudGrey
26-07-2022, 21:04
artık men edilince çekiciyle almıyor , çok ters düşersen alabilir. Aracını men ediyor , aracı uygun hale getirip tespit muayenesine giriyorsun. Muayene istasyonu da herşeyine ayrıntılı bakıyor, umarım çevre ve şehircilik bakanlığından ceza gelmez meblağı çok yüksek.
varmı rakam hakkında bilgin :)
birde cevre ce sehircilik bakanlığı ruhsat sahibinemi ehliye sahibinemi yazıyor cezayı ?
CloudGrey
26-07-2022, 21:06
yanlız beyler atladığınız bir şey var.
bana verilen 7 gün izin kağıdı "arabanın muayanesi olmadığı için(34/a)" egsoz gürültü çıkartıyor git düzelt diye değil.
bence ben az kullanılan bir muayene istasyonundan bu arabayı bu egsozla muayeneden geçirir , hayarıtıma devam ederim gibi duruyor :)
Bu durumu defalarca tecrübe etmiş birisi olarak opsiyonlar şöyle:
- Memur isterse men edip aracı bağlar, isterse mühlet verir
- İsterse aracı bağlamaz ya komple muayene ister yada sadece egsoz için tespite çağırır(artık bununla uğraşmıyorlar direk muayeneye gönderiyor haliyle araçta teknik değişiklikleri sökmek durumunda kalıyorsunuz)
- Aracı bağlayıp egzosu yedieminde söktür getir diyene de denk geldim. Egsozcudan şahin egsozu alıp şubeye götürüp öylece izin almıştım.
Sizin durum sil baştan muayene ama çevre ve şehircilik kısmı muamma, biraz da şans.
Sti_Ozan
27-07-2022, 14:02
bana verilen 7 gün izin kağıdı "arabanın muayanesi olmadığı için(34/a)" egsoz gürültü çıkartıyor git düzelt diye değil.
bence ben az kullanılan bir muayene istasyonundan bu arabayı bu egsozla muayeneden geçirir , hayarıtıma devam ederim gibi duruyor :)
Valla abi o ceza işleri bi enteresan bizim arkadaşın golfü yolda siviller çeviriyor arkada 100 lük akrepleri görünce ceza uyguluyorlar çocuğa da git o egzozu söktür sonra meni kaldır diyorlar 1 hafta süre verip. Gittik egzozu söktürdük ettik meni kaldırmak için trafik şubeye gittik egzoz tespite geldik diye kağıda baktı cam filminden men edilmiş bu araba egzozluk bir şey yok ki dedi. Gittik birde cam filmi söktürdük. Bi teyit etmek iyi olabilir.
Tespit muayenesi de kalkmış artık komple baştan giriyor araç muayeneye. 3-5 ateşleyip arabayı dümdüz geçirtenler var ama meni kaldırmak için şubeye gittiğinde yine kontrol edeceklerdir video çekmek için. Onda da birebir aynı başka bir araç bulup plaka değiştirenler vardı nasıl olsa şase vs bakılmıyor diye.
eğer son susturucu vanalı değilse orta susturucu da varsa tüm istasyonlardan kesin geçersin. kat iptal olması sorun değil. egzoz pulu istiyorlarsa pulu dışarıdan al devam.
pekiii orjinalinde spor egzoz olupda fazla ses çıkaran arabamız varsa ne yapacağız? delinin biri çıkıp yarın bir gün durdurup ceza meza yazmaya kalktığında ne yapmalı? sonra uğraş dur işin gücün yokmuş gibi bilirkişisiydi ölçümüydü adliyesiydi evrağıydı vs.
eminkilic61
28-07-2022, 09:49
pekiii orjinalinde spor egzoz olupda fazla ses çıkaran arabamız varsa ne yapacağız? delinin biri çıkıp yarın bir gün durdurup ceza meza yazmaya kalktığında ne yapmalı? sonra uğraş dur işin gücün yokmuş gibi bilirkişisiydi ölçümüydü adliyesiydi evrağıydı vs.
ya polisi ikna edeceksiniz :( yada dediğiniz gibi uğraş dur
Selamlar,
Bugün egzoz kapalıyken polisin yanından geçtim gittim arkamdan üşenmeyip motora binip geldi. Durdurup egzozdan ceza yazdı ve aracı trafikten men etti. 30/1-b'den işlem uyguladı. 7 günlük izin belgesi verdi.
Şimdi tam olarak ne yapmam lazım ? Orjinal egzozu takıp muayneye mi gireceğim yoksa direk emliyete gidip gösterek miyim ? O kadar karışık yorumlar varki ne yapacağımı bilemedim.
Selamlar,
Bugün egzoz kapalıyken polisin yanından geçtim gittim arkamdan üşenmeyip motora binip geldi. Durdurup egzozdan ceza yazdı ve aracı trafikten men etti. 30/1-b'den işlem uyguladı. 7 günlük izin belgesi verdi.
Şimdi tam olarak ne yapmam lazım ? Orjinal egzozu takıp muayneye mi gireceğim yoksa direk emliyete gidip gösterek miyim ? O kadar karışık yorumlar varki ne yapacağımı bilemedim.
Geçmiş olsun kardeşim. Süreç adımları;
Orijinal ekzoz yada aç kapa varex tarzı egzoz motorunu sökerek tüvtürk tespit muyanesine gireceksin.
Verilen kağıt ile Emniyet müdürlüğüne gidip men kaldırma işlemi yapacaksın.
Ülke ve İstanbul Ankara İzmir trafiğinin tek derdi egsoz anasını satayım.
Taksi, dolmuş, halk otobüsü, minibüs gibi onun bunun çocuklarına bulaşmak yok. Trafiği çözeyim edeyim yok. Tek sorunumuz egzoz. Ondan sonra polise laf etti oluyoruz.
arefe günü bayram hediyesi 4064 tl :)
Diyadin sağolasın abi. Egzozu taktırdım emliyete gittim muayne olmadan belki kaldırırlar diye memur men etmemiş dedi. 7 gün izin vermiş sadece egzozla gezebilir orjinale dönmesi gerek diye ama tekrar yakanırsan bağlar filan dediler.
Ormanci akşama kadar seçim otobüsleri milletin kafasının içine etsin sıkıntı yok ben egzoz kapalı olduğu halde ceza yiyorum. Bir kişiyi rahatsız etsem dicem ki hak ettin sus otur ama kimseyide rahatsız etmiyorum. Eve giderken belediye otobüsü önümden gidiyor abi inan warex açık olsa o kadar ses çıkmaz ona kimsenin birşey dediği yok.
@Ocanner yok o kadar değil çok şükür 951TL ile yırttım. Ama egzoz değişim filan hepsi yine 1500lük olduk:ofk:
Edit geri gelsinn
Oconner yok o kadar değil çok şükür 951TL ile yırttım. Ama egzoz değişim filan hepsi yine 1500lük olduk
Edit geri gelsinn
Oconner yok o kadar değil çok şükür 951TL ile yırttım. Ama egzoz değişim filan hepsi yine 1500lük olduk
Büyük şans bence, şanssızlık olarak bakmamak gerek.
Geçmiş olsun
Büyük şans bence, şanssızlık olarak bakmamak gerek.
Geçmiş olsun
Kesinlikle allah beterinden korusun
TahaKaradeniz
25-04-2023, 08:59
Hocam geçmiş olsun.
Egzoz konusunda otomobil sevdalısı arkadaşlar genelde devlete kızıyor ama inanın bu egzoz konusu özellikle varoş bölgelerde çok can sıkıyor. Devletin denetimleri bırakın sıkı olmayı oldukça yetersiz. Örneğin Bursa Osmangazi'de şuan daha yaz gelmemesine rağmen gece cam açık yatmak mümkün değil. Gecenin ikisinde egzoz şov yapan mı istersin yüksek sesle müzik açıp uykumuzun içine eden mi...Özellikle çocuğu olan anlar demek istediğimi ama çocuk olmasa da çoğumuz, sevdiklerimiz sonuçta çalışıyoruz, sabah işe gitmek zorundayız.
Bu arada polise şikayet inanın bazı bölgelerde çözüm değil. Ekipleri yönlendiriyorum dedikten sonra başka bir şey yaptıkları yok. Adamlar polis karakolu önünde egzoz şov yapıyorlar.
Hocam geçmiş olsun.
Egzoz konusunda otomobil sevdalısı arkadaşlar genelde devlete kızıyor ama inanın bu egzoz konusu özellikle varoş bölgelerde çok can sıkıyor. Devletin denetimleri bırakın sıkı olmayı oldukça yetersiz. Örneğin Bursa Osmangazi'de şuan daha yaz gelmemesine rağmen gece cam açık yatmak mümkün değil. Gecenin ikisinde egzoz şov yapan mı istersin yüksek sesle müzik açıp uykumuzun içine eden mi...Özellikle çocuğu olan anlar demek istediğimi ama çocuk olmasa da çoğumuz, sevdiklerimiz sonuçta çalışıyoruz, sabah işe gitmek zorundayız.
Bu arada polise şikayet inanın bazı bölgelerde çözüm değil. Ekipleri yönlendiriyorum dedikten sonra başka bir şey yaptıkları yok. Adamlar polis karakolu önünde egzoz şov yapıyorlar.
Bakın bu konuda kesinlikle haklısınız ama ben bu durumun %5'ini yapsam hakkımdır bağlasında cezada yazsın ses çıkarmam. Bu tip insanları rahatsız eden durumlara bende karşıyım. Benim rahatsız olduğum durum kimseyi rahatsız etmediğim ve yolumdan giderken bu cezayı yemem ama diğer arkadaşlarında dediği gibi beterin beteri var diyip şükür edicez.
mehmet4345
26-04-2023, 09:16
Bakın bu konuda kesinlikle haklısınız ama ben bu durumun %5'ini yapsam hakkımdır bağlasında cezada yazsın ses çıkarmam. Bu tip insanları rahatsız eden durumlara bende karşıyım. Benim rahatsız olduğum durum kimseyi rahatsız etmediğim ve yolumdan giderken bu cezayı yemem ama diğer arkadaşlarında dediği gibi beterin beteri var diyip şükür edicez.
Size hak veriyorum hocam. Aynı cezayı varex kapalıyken gece 12 de istanbuldan manisaya dönerken ıssız bir yoldaki gbt kontrolünde yedim. İnsanları rahatsız etmek için egzoz takanların bu forumda olduğunu zaten zannetmiyorum da bizim insanımızın düşüncesiz davranışları yüzünden malesef bizde etkileniyoruz.
Size hak veriyorum hocam. Aynı cezayı varex kapalıyken gece 12 de istanbuldan manisaya dönerken ıssız bir yoldaki gbt kontrolünde yedim. İnsanları rahatsız etmek için egzoz takanların bu forumda olduğunu zaten zannetmiyorum da bizim insanımızın düşüncesiz davranışları yüzünden malesef bizde etkileniyoruz.
Kendini bilmez dengesizlerin yanında bizde yanıyoruz.
Bende eksoz kapalı iken yedim cezayı (: