Orijinalini görmek için tıklayınız : Forum baya sessiz olmuş
darkmoon
02-08-2022, 20:08
Sanırım araç fiyatlarının artması , parça akseuar sarf malzeme fiyatlarının artması usta servis ücretlerinin bile artması foruma da yansımış insanlar soğumuş artık araba işlerinden ..
Onlarda haklı elini soksan bir motorda iyileştirme yapsan şimdi dünya para , ses sistemi yapsan dünya para , body kit jant lastik yapsan dünya para …
Tam olarak sebep o değil aslında. Forumda yazılanların eskiden güven ortamında yazılıp, artık içimizde şikayet edenlerin olduğunu da gördüğümüzden girip yazmıyor, okuyup çıkıyoruz. Yoksa bir şekilde herkes aracını yapıyor, biniyor, kendi arasında wp gruplarından toplanıyor. Malesef forum devri bitti.
kanashibari
02-08-2022, 21:03
wp grupları facebook grupları derken forum olayı geri plana atıldı maalesef.
Ben bıraktım mesela araba işini yeter ben zevk almıyorum tabi kişisel
Bir şey :) honda için yaptıgım DIY konuları vs vs :) ne günlerdi
darkmoon
02-08-2022, 21:58
Ayıp size beni niye kimse eklemiyor wp Telegram tinder tiktok gruplarına
darkmoon
02-08-2022, 22:02
Sanırım motorsiklete de yönelen çok oldu özellikle pandemiden sonra kendi çevremde bile motora yıllarca şeytan işi iki teker diyenler ki yaşları 35-50 arası motora geçti ..
Bence nacizane fikrim tech de motorsiklet üstüne de ayrı bir bölüm kısım olmalı onlardada setup lar falan var aksesuar işleri var ..
turboman
02-08-2022, 23:25
Araba işleri eskisi gibi değil artık lüx oldu desem yeridir. Bulunduğum iklim şartları nedeniyle hep motosikletim olmuştur, her çeşit motorum olmuştur.eskiden zevk için bile motorla gezmeye giderdik ama arada sırada şimdi gezmeyi bırak işe gidip gelme dışında kullanamaz olduk. Arabada yata yata bozulacak masraf çıkaracak onuda yaz sonu satacağım. Yakında bisiklete geçerim heralde :) hayatta bi zevkimiz vardı onuda *** ettiler turbo takacaktım arabaya evde malzemeler duruyor. 1 vida sıkasım gelmiyor...
turboman
02-08-2022, 23:32
Sanırım motorsiklete de yönelen çok oldu özellikle pandemiden sonra kendi çevremde bile motora yıllarca şeytan işi iki teker diyenler ki yaşları 35-50 arası motora geçti ..
Bence nacizane fikrim tech de motorsiklet üstüne de ayrı bir bölüm kısım olmalı onlardada setup lar falan var aksesuar işleri var ..
Motosiklet malzemeleri ucuzmuki onlarda uçmuş. Kıçıkırık honda beat debriyaj bakımı+değişime 2 bin lira olduysa, bi top case çanta 15 bin tl olmuşsa nasıl düzgün bir psikolojimiz olacakki para harcıyalım 2 tekere. Yakında bisiklet bile lüx olacak böyle giderse. Benim modum motorsiklet çalışıp gidiyorsa tamam en mutlu benim :)
sekizsilindir
02-08-2022, 23:42
tt de ikiteker bölümü var zaten, ama burasıda canlı değil, facede custom, bobber, caferacer, 2t-4t tuning yerli ve yabancı guruplar günlük etkileşimli ve gayet hızlı.
burda açtığım bir başlık 2184 hit almış ama 0 etkileşim
sekizsilindir
03-08-2022, 00:06
edit geri gelsin:
darkmoon senden bir cevap gelir diye bir hissiyat oluştu :)
http://www.techturkey.com/forum/motosiklet/242780-pz_22_a.html
darkmoon
03-08-2022, 00:45
Motorsiklet bölümü varmış gerçekten hiç dikkat etmedim benim zamanımda yoktu yeni açılmış galiba yada eskidir ben yollardır girmiyorum foruma benden sonra olduğu kesin
Ayıp size beni niye kimse eklemiyor wp Telegram tinder tiktok gruplarına ��
telegramda ekonomi grubu var abi tt olarak :) Arabayla uğraşmak pahalı meziyet olduğu için ceptekini nasıl koruruz a geldi olay :)
*Nasıl eklenir bilmiyorum ama aramaya Tt Ekonomi yazıp bulursun sanırım.
PiscocuK
03-08-2022, 08:20
Eskiden arabadan önce parçalarına bakardım ne gelir nasıl gelir diye.Şimdi arabayı alıyorum yapsam mı yapmasam mı diye 500 kere düşünüyorum.
Filtre kiti olmuş 15/20 bin yazılım desen min 10 bin.En basiti kimse hiç birşey yapmasa jant lastik alırdı, merhaba 55/60 bin
Stok candır modundayım kendi adıma.Benzin dışında birşey almıyorum.
Bunların dışında hayat da eskisi gibi değil.Heryer herkes sorun.Senin iyi geçen gününü en sevdiğin kişi başına gelen kötü olaydan dolayı zehiredebiliyor.Sevinip mutlu olmak ve yaşamak için sebep arıyorsun.Onun dışında geçen sadece zaman, nefes alıp veriyoruz..Bugün hadi beyler kapatıyoruz diyip fişi çekseler çok da pipimde olmaz.Modum bu
sekizsilindir
03-08-2022, 08:28
telegramda ekonomi grubu var abi tt olarak :) Arabayla uğraşmak pahalı meziyet olduğu için ceptekini nasıl koruruz a geldi olay :)
*Nasıl eklenir bilmiyorum ama aramaya Tt Ekonomi yazıp bulursun sanırım.
TT Ekonomi
Bist Döviz Bilgi Paylaşımı
TT Coin'ler
TT Muhabbet
olmak üzere telegramda 4 gurup var, ekonomi gurubuna referanslı giriş yapılabiliyor (!)
Bu zamana kadar heralde 1 araba parası harcamısımdır arabalarla ugrasmak için. günlük ayrı hafta sonu ayrı arabalar devrinden geldik depoyu nasıl fullerize.
ben de subarudan sonra bıraktım araba işini. iki çocugu zor doyuruyoruz :)
eğer gerçekten sıfır ayarında içime sinen güzel bir araç alma imkanım olursa kendi jubilemi yapıcam ama içimde kaldı :)
eskiden buralar dutluktu :D igrenç bi espri ama yaptım :D
Facebook grupları buna neden olabilir, artık buradan çok orada paylaşım yapılıyor. Roll videoları aranan satılıklar vs.
Herşey bir yana hayat pahalılığıda cabası, eskiden gerçekten ne kadar alım gücümüz varmış hesap ediyorum da şimdi jant lastik alamıyoruz cidden...
sekizsilindir
03-08-2022, 09:03
Ayıp size beni niye kimse eklemiyor wp Telegram tinder tiktok gruplarına ��
telegram kuruluysa cep teli özel mesaj atın muhabbet, bist, coin gurubuna eklerim.. ekonomiyide hallederiz
genelde forumdaki isimleri telegramda da kullanıyoruz millet birbirini tanısın diye, farklı bir isimde kullanabilirsiniz
immortalboss
03-08-2022, 09:23
Aslında bir watsapp grubu varsa her şey çok pratik olabilir. Direk parça arayanlar, aracındaki arızayı özetlemek isteyenler. Ancak burada herkes hayırlı cumalar, iyi iftarlar diye birer mesaj attı mı hafızalar iptal. :D
Yaş ve zaman da etken bence.
Ben eskiden a'dan z'ye aracımı söker takardım mesela. Eğrinmezdim. Zaman vardı. olmadı mı? Gider ustaya hallettirirdim.
Geçen pazar aracın sağ angel'lar yanmıyor diye bir tampon 2 far söktüm. Hayatımdan soğudum. Bir daha sökmem sanırım.
mikelazi
03-08-2022, 10:07
sadece TT değil.çoğu forum eski düzeni kalmadı.
forumlarda edinilen tecrübe,dostluklar wp-face-instg. taşındı.
CüneytIşıkkent
03-08-2022, 10:22
Maalesef forumlar eskisi kadar revaşta değil artık e birde ekonomik şartlar sıkıntılar vs.. derken insanlarda pek tat keyif kalmadı
Öğrenci halimle, kısıtlı kaynaklarla arabaya bi şeyler alıp eğlendirebiliyordum kendimi, şimdi maddi gelir olsa ne olacak.. Alışımız kuvvetli değil :o Her şey çılgın..
Çıkma jant lastik 10 bin yazmış.. Niye alayım.. Maket fln yaparım, ufak bi tatil yaparım.. Buzdolabı alırım..
Bu arada tiktok grubu varsa link alayım.. :D
GokhanRS
03-08-2022, 11:00
güzel günlerdi ama ekonomik şartlar bizi soğuttu. ben basıp yurtdışına attım kendimi kurtardım ama birşey de paylaşasım gelmiyor. 3 kişi normal yorum yapsa 4ncü kişi sanki gurbetçi görgüsüzlüğüymüş gibisinden laf çakabiliyor yapılanlara.
hem yaşlandık zaten vakit bulamıyoruz eskisi kadar çok yazıp çizmeye.
Sti_Ozan
03-08-2022, 11:01
Yaş ve zaman da etken bence.
Ben eskiden a'dan z'ye aracımı söker takardım mesela. Eğrinmezdim. Zaman vardı. olmadı mı? Gider ustaya hallettirirdim.
Geçen pazar aracın sağ angel'lar yanmıyor diye bir tampon 2 far söktüm. Hayatımdan soğudum. Bir daha sökmem sanırım.
Abi onu bunu boşver redbulları bitirdin mi :D
darkmoon
03-08-2022, 11:45
İçimi karattınız bende aynıyım :)) jaguar ın aküsü bitmiş 7 gün oldu takviye bile yapmaya üşeniyorum Seat ateca aldım yeni kadınlar kullansın diye yeminle koltuğuna 2 kez oturdum alalı 2-3 hafta oldu geçen akşam hatun geldi camdan baktım aaa bu araçta Ambiyans aydınlatma mı var dedim :))
Bir tane auris var onunda öyle bir elim geri geri gidiyor 10 ay oldu yağını değiştirmedim ama oda çok kullanılmıyor devamlı kapıda 10 ayda 3 bin km yapmamışımdır …
Şimdi sanayiye girsem diyorum en basit bir şeyde kafadan 3-5 bin liralık oluyorsun eskiden parçamı alır giderim işçilik servis ücreti öderim diyordun şimdi oda inanılmaz pahalı oldu hatta bazı yerler yeni yeni duyuyorum arabanın dükkanda kaldığı her güne bile ekstra para yazıyormuş..
Bir Yandan da elektrikli araba diyorlar ne alt yapısı oturdu yıllardır ne fiyatları ucuzladı alınabilir iyi şeyler 2-2.5 milyondan başlıyor belki togg çıkarsa uygun olursa o olucak gibi oda sanırım bence 900 bin 1 milyondan aşağı olmaz onlardada batarya durumu muamma ömrü 8 yıl diyorlar değiştirmesi komple bir araba parası tutuyormuş menzili hala kısa kağıt üstündeki o menziller ideal hız ideal ortamların toplamı uzun yolda şarj bitmesinden ötürü yolda kalan benim bildiğim 3 elektrikli araba vakkası var neyse o konuda ayrı bir şey ikinci eli ayrı bir dert neticede 2-3 sene sürsen batarya ömrü %60 düşse kim alıcak ben almam şahsen çünkü batarya dünya para bende sürsem 3 sene %30 düşse benden kim alır yani çok sorular sıkıntılar var o konuda ..
Neyse bakalım bir önümü görsem valla düşünüyorum bir minübüs alıp karavana çevirmeyi en azından yaptığımıza değer gezerim hakkını veririm ..
Neyse
8.000rpm
03-08-2022, 12:00
sosyal medya dönüşümü buraya da yansıdı
bir dönem chat programları popülerdi
sonra blog'lar başladı
şimdi tamamen instagram-youtube-telegram-watsapp sistemine evrildi herkes
sanırım daha kolay geliyor bu platformlarda olmak
forumculuk emek işi , çakır çakır metin yazacaksın , foto paylaşmak için biyerlere upload yapacaksın , gireceğin post'e fotonun ya da videonun linkini ekleyeceksin
oooo hoooo babam
kolay yöntemler çıktıkta , yazılı içerik yerine artık foto ve video içerikleri daha tercih edildikte forumculuk da maalesef ölecek
okumak ve yazmak zor geliyor anladığım kadarıyla
zaten ne geldiyse başımıza okumayı ve yazmayı bıraktığımız için geldi
en kolayında ver babacım ordan bana iki tane :):):)
bence işin özeti bu
acı
Instagram araba plakası ile açılmış hesap dolu.Artık oraya dönmüş iş.Aralarında gerçekten güzel kullananlar da var , güzel arabalar da var ama çoğu piyasacı diye tabir ettiğimiz tiplerden.Forumlardaki eski canlılık kalmadı.Bence forumlara takılan kemik kitle her zaman var ama ***** Tr şartlarının çok etkili olduğunu düşünüyorum ben :)
ChuckBartowsKi
03-08-2022, 12:48
Forum işi maalesef sosyal mecralar yüzünden azaldı diyebilirim. Ama TR içinde sanırım en aktif forumlardan birisi olabilir tech gerçekten iyi başarı.
Biz hala elimizden geldiğince aktif tutmaya çalışıyoruz.
Biz hala elimizden geldiğince aktif tutmaya çalışıyoruz.
olması gereken bakış açısı bence bu, yemişim inst,face hiçbiri bu forumlar gibi etkileşim,bilgi birikimi vs içermiyor şahsi fikrim.
fren balatası 300 işcilik 150 tl istiyor usta :) triger değişimine 1000 tl istiyor artık araba fiyatları, yakıt, bakım derken ister istemez uzaklaşıp millet motosiklet grubuna yöneldi
mobilden forum a giriyormusunuz bilmiyorum ama, bilgisayar / laptop kullanma oranı çok düşük, herkez artık telefondan sosyal medya kullanıyor.
Ben lise'de üye oldum foruma, şimdi 30 yaşındayım, o günden bugüne, kullanım alışkanlıklarımız değişti. e forum mantığını evirmekte zor.
Belki Discord gibi bir yer olsa daha çok kullanıcı çeker, çünkü kullanımı mobilden çok kolay. birşeyler paylaşmak anlık yazışmak.
ama tabiki forum yöneticileride diyebilirki, yoo burası böyle güzel. :)
olması gereken bakış açısı bence bu, yemişim inst,face hiçbiri bu forumlar gibi etkileşim,bilgi birikimi vs içermiyor şahsi fikrim.
Kesinlikle aynı fikirdeyim. Bir alanda kendimizi geliştirebildiysek, bilgi edinebildiysek bu forumlar sayesinde.
Dün üşenmedim sırf ileride hatıra kalsın diye aldığım aracın konusunu açtım görsel linki eklemeyi unutmuşuz o kadar uzun zaman olmuş :)
Sosyal medya anlık etkileşim platformları fakat buradaki arşiv ve bilginin yerini hiç bir şey alamaz.
Bende sosyal medyaya kayma olduğunu düşünüyorum. Kendime ait bir hesabımda var.
2010 model TFSI kullanıcıyım hala bir çok bilgiyi burada bulabiliyorum.
15 yıldır foruma üyeyim bir çok arkadaşlığımın temeli buradan atıldı. Kardeş gibi olduk :)
Sosyal medyadaki çok başlılık bilgi kirliliğinden dolayı Techturkey değerini hiç bir zaman kaybetmeyecek benim için.
Konu açarken yazarken imla kurallarına dikkat eder, defalarca önizlemede okurdum uyarı almamak için. :)
Forumun değeri içindeki bilgiler kolay kolay silinecek rafa kaldırılacak şeyler değil. Herkesi çok seviyorum sağlıkla kalın. :)
8.000rpm
03-08-2022, 13:49
forum "anlık" etkileşim ortamı değil
dediğim gibi , yazmak için de okumak için de "emek" isteyen bir zemin
ama artık herşeyimiz "anlık" olduğu için forumculuk azaldı
sosyal medyanın bu boş beleş halinden gerçekten nefret ediyorum
nefret ediyorum sevmeye sevmeye kullanıyorum , akış o yöne kaydı istesek de istemesek de
SpeedlinE™
03-08-2022, 14:05
Hayat telaşının hobilerin önüne geçmesi..... Ortaokul,lise'de kurulan hayallerle Üni son sınıf veya üni bitirince ki öncelikler bambaşka. İşimi oturtayım,piyasaya gireyim yok onu yapayım yok bunu yapayım. Akla araba gelmiyor, Pahalılıkta bu konuda önemli bir etken tabi.
darkmoon
03-08-2022, 14:52
Şimdi yukarda arkadaş da yazmış bence en büyük etkenlerden biri forumda ben mesela telefondan safari üstünden giriyorum mobilde olsa zor oluyor ve her daim aklıma gelmiyor ..
Ama sosyal platformlar aplikasyon merkezli olduğu için devamlı uyarı veriyor bildirim geliyor şu bunu yazdı şu resmini yazını beğendi yazına cevap yazdı haliyle meraktan girip bakıyorsun yada cevap vermek için giriyorsun..Bazı forumlar mobile adapte oldu app falan gidiyorlar böyle analog zor oluyor..
Bence techin admini şahsi fikrim vbulletin en son sürümünü alırsa onda yüzde yüz zaten bütün sosyal platformlara entegrasyon etkileşim vardır hatta app si bile olabilir yoksada iyi bir yere forumun hem iOS hem android store için app sini yaptırsa bence etkileşim çok yüksek olur çünkü devamlı bildirim gelicek şu yazına cevap verdi şu yazdığını beğendi falanca yeni konu açdı falan filan ..
Abi onu bunu boşver redbulları bitirdin mi :D
hahahahahah
Onlar doğaya bile karıştı.
Keşke devamı olsa da alsam:) Bizim evde ufak çaplı bir bar kadar tüketim var
En son arabayı garaja kapattım 2.5 yıl oldu bu süre zarfında 17 km yapmışım sadece içimden uğraşMak gelmiyor eskiden olsa Lego gibi sökerdim heryerini temizlerdim… arka cama biri küçük tuvaletini yapmış sanırım ben yoktum babam biraz su döküp temizlemiş 😊
https://i.hizliresim.com/m440uc4.jpeg (https://www.hizliresim.com/m440uc4)
Sti_Ozan
03-08-2022, 15:37
hahahahahah
Onlar doğaya bile karıştı.
Keşke devamı olsa da alsam:) Bizim evde ufak çaplı bir bar kadar tüketim var
Abi vallahi o dönem birinin düğünü mü vardı bir aksiyon vardı kalanı bana vermişlerdi bende nakite çevirmiştim :D olsa da paslaşsak :D 206 duruyor mu hala?
Herkes face ve wp gruplarından işlerini hallediyor, alım satımını yapıyor. Bu nedenle pek aktif değil maalesef.
Bende sosyal medyaya kayma olduğunu düşünüyorum. Kendime ait bir hesabımda var.
2010 model TFSI kullanıcıyım hala bir çok bilgiyi burada bulabiliyorum.
15 yıldır foruma üyeyim bir çok arkadaşlığımın temeli buradan atıldı. Kardeş gibi olduk :)
Sosyal medyadaki çok başlılık bilgi kirliliğinden dolayı Techturkey değerini hiç bir zaman kaybetmeyecek benim için.
Konu açarken yazarken imla kurallarına dikkat eder, defalarca önizlemede okurdum uyarı almamak için. :)
Forumun değeri içindeki bilgiler kolay kolay silinecek rafa kaldırılacak şeyler değil. Herkesi çok seviyorum sağlıkla kalın. :)
Hoşçakal Samet kendine iyi bak özleyeceğim seni :D
Çabuk gel diye FSI arkasından su döküyorum :D kusura bakma maliyetler arttı
https://d.neoldu.com/news/3079.jpg
XoR
Koray abi veda etmedim durum bildirdim. Bi yere gittiğim yok :D
Elimiz alışmış sabah bilgisayar açıyorum. SAP Outlook peşine techturkey hergün giriyorum yani :D
Ne güzeldi eski günler izmir gezimiz sultanoğlu mangal uykuluk vs vs... özlüyor insan...
En son arabayı garaja kapattım 2.5 yıl oldu bu süre zarfında 17 km yapmışım sadece içimden uğraşMak gelmiyor eskiden olsa Lego gibi sökerdim heryerini temizlerdim… arka cama biri küçük tuvaletini yapmış sanırım ben yoktum babam biraz su döküp temizlemiş 😊
off tam projelik :) bunun hala durduğunu bilmiyordum ibizayı alınca sattın sanıyordum.
aslında tam yeniden başlamalık, güzel bir far temizliği, komple boya spoon ayna spoon spoiler biblo olur otur izle ama bununla uğrşmak yerine daha hayırlı işlerle uğraşıyorsun.
Sabah, öğlen, akşam belli saatlerde bakma gereği duyuyorum foruma. Yeni birşeyler var mı diye...
Ama eskiden DIY konularına özenirdik, bakar öğrenirdik. Teknik konularda bayadır detaylı paylaşım vs olmuyor.
Forumun kaliteli seviyesinde takılıyoruz...
XoR
Koray abi veda etmedim durum bildirdim. Bi yere gittiğim yok :D
Elimiz alışmış sabah bilgisayar açıyorum. SAP Outlook peşine techturkey hergün giriyorum yani :D
Ne güzeldi eski günler izmir gezimiz sultanoğlu mangal uykuluk vs vs... özlüyor insan...
Ben operasyon elverdikçe ve ofiste vakit geçirdikçe mutaka giriyorum foruma :)
Evet eski tadı yok ama bu çok normal bir durum. Lokomotif tayfa'nın büyük çoğunluğu evlendi çoluk çocuk herkesin farklı bir hayat mücadelesi başladı.
Eskiden arabalara harcadığım paraları düşünüyorum ve dönüp Tiguan'a bakıyorum 3 senedir bizimle, üç yetkili servis periyodik bakım ve 1 takım yaz lastiği dışında sıfır harcama yapmışım :D
Şu saatten sonra arabaya mecburi bakım giderleri dışında harcayacak bütçem yok :)
Bütçemin %80'i artık kızıma ayrılmış durumda zira :D kalan %20 ile eşimle biz idare ediyoruz.
Bir halı saha organizasyonuna bakar tekrar hareketlendirmek :)
PiscocuK free-hifi Akizilkaya ahmet3425
01.Ağustos.2022, 21:23
Mutu
PiscocuK
04-08-2022, 09:24
Mutu
Geçti artık bizden :) kale direği bile olmaz benden :)
Şu saatten sonra arabaya mecburi bakım giderleri dışında harcayacak bütçem yok :)
Bütçemin %80'i artık kızıma ayrılmış durumda zira :D kalan %20 ile eşimle biz idare ediyoruz.
K&N mi Apexi' mi tercihinden, Cybex mi bugabo mu' ya evrildiğinden bu yana benzer şekildeyim.. :)
Geçti artık bizden :) kale direği bile olmaz benden :)
İlk maç kuru fasulye olursun. İkinci maç direk de olsan Alptuğ gibi yatar, top gelirse zımbalarsın. :D Ama üçüncü maç Maradona'sın bro :) Hiç şüphem yok.
PiscocuK
04-08-2022, 09:43
İlk maç kuru fasulye olursun. İkinci maç direk de olsan Alptuğ gibi yatar, top gelirse zımbalarsın. :D Ama üçüncü maç Maradona'sın bro :) Hiç şüphem yok.
İnşallah biri öncü olurda hem buluşur görüşürüz hem de biraz ter atarız
En son arabayı garaja kapattım 2.5 yıl oldu bu süre zarfında 17 km yapmışım sadece içimden uğraşMak gelmiyor eskiden olsa Lego gibi sökerdim heryerini temizlerdim… arka cama biri küçük tuvaletini yapmış sanırım ben yoktum babam biraz su döküp temizlemiş
ver dedım bana vermedım :)
Evlat Edinmek istersen iletişim bilgilerim mevcut abi sende. İşe özel teknesi ile giden bir iş insanının bütçesinin %80 i benim için yeterli.
off tam projelik :) bunun hala durduğunu bilmiyordum ibizayı alınca sattın sanıyordum.
aslında tam yeniden başlamalık, güzel bir far temizliği, komple boya spoon ayna spoon spoiler biblo olur otur izle ama bununla uğrşmak yerine daha hayırlı işlerle uğraşıyorsun.
Benim hayatım bitmiş ne projesi yaşadığıma şükür
Cimmeria
04-08-2022, 10:46
sosyal medya dönüşümü buraya da yansıdı
bir dönem chat programları popülerdi
sonra blog'lar başladı
şimdi tamamen instagram-youtube-telegram-watsapp sistemine evrildi herkes
sanırım daha kolay geliyor bu platformlarda olmak
forumculuk emek işi , çakır çakır metin yazacaksın , foto paylaşmak için biyerlere upload yapacaksın , gireceğin post'e fotonun ya da videonun linkini ekleyeceksin
oooo hoooo babam
kolay yöntemler çıktıkta , yazılı içerik yerine artık foto ve video içerikleri daha tercih edildikte forumculuk da maalesef ölecek
okumak ve yazmak zor geliyor anladığım kadarıyla
zaten ne geldiyse başımıza okumayı ve yazmayı bıraktığımız için geldi
en kolayında ver babacım ordan bana iki tane :):):)
bence işin özeti bu
acı
yurtdisi forumlarda da boyle, ozellikle yerel Facebook grupları cok aktif, sehirsel ya da mahallesel düzeyde marka bazli gruplarda cok takılıyor insanlar, forumlara yazanlar genelde bizim gibi 35 ustu olanlar :)
burda tek fark bir cok insanin garajı oldugu ve temel bakımları, degisiklikleri kendileri yaptıkları icin biraz daha aktifler hala... ozellikle pistlere araba hazırlayanlar surekli bir evdeki garajlarda aksiyon icindeler cok kıskanıyorum :)
İnşallah biri öncü olurda hem buluşur görüşürüz hem de biraz ter atarız
Abi sadece sahada attığımız ter değildi orada, öncesi-sonrası oturup ettiğimiz muhabbet bile kafamızı boşaltıyordu. Yemin ediyorum işteki 2 gün boşum gibi maç günü olsun da kafamı dağıtayım diye bekliyordum.
K&N mi Apexi' mi tercihinden, Cybex mi bugabo mu' ya evrildiğinden bu yana benzer şekildeyim.. :)
Yapacak bir şey yok :) zaman geçiyor ve artık öncelikler farklı :)
Arkadaşımız'dan çıkma Mamas & Papas hediye geldi 5 sene tepinmişler üstüne ama çiçek gibiydi :D bizde aynı şekilde 5 sene binip devir ederiz ihtiyacı olana :)
Oto koltuğu BeSafe :D
Bununla başladık puset sonrası ama arkadaş fasulye sırığı gibi uzamaya karar verip 100cm'e ulaşınca sığmaz oldu buna. 1,5 sene kullandık ancak ki zaten covid'den bir yere gidemedik.
Besafe Izi Comfort X3 Isofix 9-18 Kg Bebek Cocuk Oto Koltuğu Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL (https://www.trendyol.com/besafe/izi-comfort-x3-isofix-9-18-kg-bebek-cocuk-oto-koltugu-p-1123176)
Şimdi buna geçtik mecbur :D
Besafe Izi Flex Fix I-size Oto Koltuğu Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL (https://www.trendyol.com/besafe/izi-flex-fix-i-size-oto-koltugu-p-310907906)
Evlat Edinmek istersen iletişim bilgilerim mevcut abi sende. İşe özel teknesi ile giden bir iş insanının bütçesinin %80 i benim için yeterli.
Bi cv atarsan Leyla ile paylaşayım abi kategorisinde değerlendirelim :D
Whatsapp ve facebook grupları, instagram vs derken forumlar maalesef popülerliğini yitiriyor.
Benim için yeri hala çok farklı, forumun tadı başka.
Bir de forumun top yaptığı zamanlarki tayfa ben dahil evlendi barklandı, çoluk çocuk derken öncelikler değişti.
Hoş ben hala arabayla uğraşıyorum, modifiyesiz binemiyorum ama cidden maliyetler çok arttı. Geçen bakımdı ıvırdı zıvırdı 25k verdim işte daha ötesi yok. Eskiden bu paralara neler yapardık arabalara.
darkmoon
04-08-2022, 13:08
Gezenbilir mesela hala bayağı aktif bir forum belki forumun içeriğini değiştirmek bazı artık ölü bölümleri kapatıp daha güncel popüler tutan bölümler kurmak biraz hareket can getire bilir.
Ama forumu da tabii güncellemek lazım bu vbulletin sürümü çok eski 3 bu galiba şimdi 5 i var pek çok tonla özelliği var kendi Messenger sistemi var wp entegrasyonu var …
Whatsapp ve facebook grupları, instagram vs derken forumlar maalesef popülerliğini yitiriyor.
Benim için yeri hala çok farklı, forumun tadı başka.
Bir de forumun top yaptığı zamanlarki tayfa ben dahil evlendi barklandı, çoluk çocuk derken öncelikler değişti.
Hoş ben hala arabayla uğraşıyorum, modifiyesiz binemiyorum ama cidden maliyetler çok arttı. Geçen bakımdı ıvırdı zıvırdı 25k verdim işte daha ötesi yok. Eskiden bu paralara neler yapardık arabalara.
Kesinlikle katılıyorum; her arabama iyi kötü bir dokunuşum olmuştur ama bu seneki kadar hiç biri acıtmadı.
Ocak ayından beri 60k bakımı + Jant Lastik + Kasko sadece 36k burası, Sigorta + Cam filmi ıvır zıvır incik boncuk 40k harcamışım.
8.000rpm
04-08-2022, 13:26
1,5 senedir elimi sürmedim arabaya
ne temizlemek ne biyerine bişey yapmak incik boncuk
elim gitmiyor
eminkilic61
04-08-2022, 14:40
yıllardır dışardan takip ederdim, bir süredir de üyeyim. eski halinden maalesef eser kalmadı
haa ben elimden geldiğince hem bu foruma hem yurtdışı forumlarında aktif olmaya çalışıyorum
ama sizlerinde dediği gibi, büyüklerimiz evlendi barklandı. 20-30 yaş arasıda sosyal medya tercih ediyor
ve şunu da not düşmek isterim, bazı yaşça büyüklerimiz 'senin yaşın kaç? sen ne anlarsın?' benzeri söylemlerle gençleri böyle ortamlardan çok uzaklaştırdılar.
darkmoon
04-08-2022, 16:45
Tamam yaş bir faktördür ama bu işlerde tecrübede büyük etken ..
Benim maslak ta gittiğim usta var arkadaş 28 yalında 6-7 yaşında bana sanayiye vermiş yıllardır bir sürü yerde çalışmış eli işçiliği çok iyi ben ona mesela ustam diyorum ban göre işinde usta ..
Forum un sakinlemesinin en büyük sebebi Özgün forumdan elini ayağını çekti..
Tarayıcının Sol üstünde GÜVENİLİR DEĞİL yazıyor neden yazıyor bilen varmı ?
Ozgunu havaalanında forumda yazılan bazı gereksız yazılar yuzunden Polıs tuttu dıye duymustum
o zamandan sonra forum boyle oldu
eskiden yazarmıydı boyle bısı
Forum bile guvenilirdeğil daha ne olsun. yonetıcılerden kımse ugrasmıyor oyle forum rolantıde kendı halınde takılıyor
Bu saaten sonrada pek bı ılereye gıtmez
eskı dostluklar eskıde kaldı ne yazkkı
Ben bazen teknık konuları acıp 2-3 saat okudugum oluyor
cıdden cok ıyı yazılar bılgıler var forum ıcınde
Bence en önemlisi eskisi gibi insanlar artık bilgisayar başında saatlerce vakit geçirmiyor, bütün etkileşim programlarının hepsi telefona aktarıldı. Eskiden msn,mirc vs gibi bir sürü program vardı ve saatlerce oturur arkadaşlarımızla konuşurduk. Bunların yerini Whatsapp,İnstagram,Telegram gibi programlar aldı. Yeni gelişen sosyal medyayla herkes artık saatlerce telefonda vakit geçiriyor haliyle bilgisayarı açmadıkları için foruma erişim bu konuda zor çünkü bi aplikasyonu mevcut değil.
Yaşım forum üyelerinin çoğundan küçüktür ama bu forumda her gün girip bakmadan edemiyorum çoğu bilgiyi buradan öğrendim, öğrenmeye devam ediyorum. Bir çok gerçek arabacı insanın bu forumdan haber olmadığı bile vardır. Şuan alttan gelen nesil air jant xenon kafasında olduğu için bu forumdaki bilgiler onlar için pek önemli değil. Kaldı ki yeni nesil okumayı çok sevmediği için buraya pek vakit ayırmaz. Çünkü sosyal medyada bunları görüyorlar. Eskisi gibi gerçekten araba yapmanın maliyetleri oldukça yükseldi ve çevremdeki çoğu abilerimde sanayiye uğrayası bile yok :D
İnsanlar artık daha hit alan reels,story gibi şeylere yöneldi mesajların arasında da gördüm çoğu insan instagram araç hesapları açıyor ve yaptıkları işleri oradan paylaşıyorlar gerçekten aralarında bu forum kalitesinde paylaşımlar,modifiye edenler var.
::ZaFeR::
04-08-2022, 20:32
En son aracıma bir hevesle Evo tampon ve kaput taktım.Onu da geçtiğimiz kış karda kayıp kaldırıma vurunca kırdım. Yan sanayi malzeme olunca tamirine pek yanaşan kimse olmadı. Yenisini alayım desem piyasada aldığım tarzda tampon yok. Var ama o da karaborsa olmuş.
Neyse o şekilde binmeye devam ediyordum ta ki buji ve bobin son dakika golü atana kadar. Şimdi öylece yatıyor araç. 2 tane araç olunca biraz da önemsemedim açıkması. Onu da en kısa sürede orjinale çevirip öyle binerim biraz daha artık. Aslında kafamda yapmak istediğim çok proje var ama Türkiye koşulları diyorum.
2028 gibi boyatır mısın abi bunu :D
Yapısal bir değişiklik yapılması gerek bence. Forum sahiplerinin ticari kaygısının olmaması yapısal değişikliğin önünü kapatıyor sanırım. Güzel bir kaç örneğe rastladım eski forumlardan sistem değişikliğine gitmiş. İyi bir gelir modeliyle emeğin karşılığını da fazlasıyla verebilir. Yada dernek mantığıyla üyelerden bu işlere gönül verenlerin ufak katkısıyla sürdürülebilir.
darkmoon
04-08-2022, 22:41
Benim arabalar hakkında düşüncemde değişti çok artık menfaatim bana artı bir getirisi yoksa girmem o yüzden kredilerim var 2023 de bitiyor işler yolunda giderse ucuz yollu bir ducato falan bulursam alıp karavana çeviricem en azından hem ev hem gezme hem ucuz yollu tatil hem gezer ofis yani amortismanı çok olucak ..
2028 gibi boyatır mısın abi bunu :D
100. Yıla özel boyatayım diyorum 1999+100=2099
Vip üyelikler geri gelmeli.
131mirafiori
05-08-2022, 06:51
Foruma yeni üye olduğum yıl ya da bir sonraki yıl olmalı, Sakarya'ya yerleştim üniversite için.
Gecenin bir vakti yorum yazdım konunun birinin altına tam hatırlamamakla beraber ''Nerde bu Sakarya'nın hızlıları geldik göremiyoruz'' vb gibi, Talip abiydi yanlış hatırlamıyorsam Tekel Bayisi
vardı o zamanlar. Neyse geldi evden aldı beni gecenin bir vakti Honda Jazz ile arabaya bindim bu yengenin arabası dedi, sana biraz tur attıralım dedi bayağı bir gezdik güzel otomobiller gördük vs
derken çorbacıda sabah yapıp tekrar eve bıraktı sağolsun. O günden beri bu forumda olmayı çok seviyorum.
Talip abiye ve tüm Sakarya'ya selamlar :)
-Murat Özcan-
05-08-2022, 08:05
Genel olarak tüm yorumları okudum arkadaşların dediğine bende katılıyorum.
Her şey çok ilerledi kimse pek pc başında vakit geçirmiyor. Doğal olarak forum olayı biraz zayıfladı.
Keşke böyle olmasaydı ve daha da aktif olsaydık ama sanırım zaman bunu gerektirdi.
Ama şunu da söylemek isterim ki dışarıda öğrenemediğim bir çok bilgiyi ben burada ağabeylerimizden ve arkadaşlarımızdan öğrendim.
Güzel dostluklar edindik yeri geldi yol üstü uğradık yeri geldi misafir olduk ağırladık. Ciddi anlamda çok değerli bir forum burası bence hala öyle.
Keşke kendi haline bırakılmasaydı ama zamanla whatssap-telegram vs uygulamaların gelişmesiyle çoğumuz oralara kaydık.
Genel olarak soranlar olmuş bizimde kendi içimizde 2 adet grubumuz var katılmak isteyenler için katılım linkini bırakıyorum.
Genel Sohbet grubumuz; WhatsApp Grup Daveti (https://chat.whatsapp.com/HGr7Q6sQbT80H9DpkwsQkt)
PS 4-5 Oyun grubumuz: WhatsApp Grup Daveti (https://chat.whatsapp.com/EiTkyD2UN7Y90KAYnYtIIS)
prodorian
05-08-2022, 08:09
100. Yıla özel boyatayım diyorum 1999+100=2099��
gökan satsana bunu bana :)
Yapacak bir şey yok :) zaman geçiyor ve artık öncelikler farklı :)
Arkadaşımız'dan çıkma Mamas & Papas hediye geldi 5 sene tepinmişler üstüne ama çiçek gibiydi :D bizde aynı şekilde 5 sene binip devir ederiz ihtiyacı olana :)
Oto koltuğu BeSafe :D
Bununla başladık puset sonrası ama arkadaş fasulye sırığı gibi uzamaya karar verip 100cm'e ulaşınca sığmaz oldu buna. 1,5 sene kullandık ancak ki zaten covid'den bir yere gidemedik.
Besafe Izi Comfort X3 Isofix 9-18 Kg Bebek Cocuk Oto Koltuğu Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL (https://www.trendyol.com/besafe/izi-comfort-x3-isofix-9-18-kg-bebek-cocuk-oto-koltugu-p-1123176)
Şimdi buna geçtik mecbur :D
Besafe Izi Flex Fix I-size Oto Koltuğu Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL (https://www.trendyol.com/besafe/izi-flex-fix-i-size-oto-koltugu-p-310907906)
Aynen öyle :)
Cybex melio serisini takım olarak aldım araba - ana kucağı - oto koltuğu ''ADAC testlerinden kaç yıldız almış fln'' - Odasının tadilatları - anne yanı, babasının arkası - yürüyüş bandı - muayeneler testler - doğum - extra gıdalar takviyeler - kıyafetleri (kendi gardrobu var henüz doğmadı :D ) v.s
Bu maliyetler cidden orta yollu bir otomobil alırdı..
Ama umrumda bile değil yapabildiğimin en iyisini yapacağım kimin umurunda araba maraba :o Ondan sonra forum niye durgun ana baba olunca anlarsınız ;)
Sanşları bahtları açık olsun umarım bizlerden çok daha nitelikli insan olurlar :hihih:
Cybex melio serisini takım olarak aldım araba - ana kucağı - oto koltuğu ''ADAC testlerinden kaç yıldız almış fln'' - Odasının tadilatları - anne yanı, babasının arkası - yürüyüş bandı - muayeneler testler - doğum - extra gıdalar takviyeler - kıyafetleri (kendi gardrobu var henüz doğmadı :D ) v.s
Ama umrumda bile değil yapabildiğimin en iyisini yapacağım kimin umurunda araba maraba :o Ondan sonra forum niye durgun ana baba olunca anlarsınız ;)
Sanşları bahtları açık olsun umarım bizlerden çok daha nitelikli insan olurlar :hihih:
Mdfym Nuri oldu Baba Nuri :love: :D
Ozan Özer
05-08-2022, 11:59
Bu cümlelere şapka çıkartıyorum :)
immortalboss
05-08-2022, 12:44
Bir de eskiden her şey farklıydı. Burası teknik bir forum. Küçük detaylara kadar anlatılırdı. Şimdi çakallıklar dönüyor. Araçların ufak detayları sır gibi saklanıyor. O zaman gerçekten paylaşımlar kaliteliydi. Şöyle söyleyeyim yolda kalıp konu açan arkadaşlara çözüm bulup aracını yürüterek evine getirdik. :D
kiraccemal
05-08-2022, 13:06
arabayı otoparkta yatırıp motorla gezenler kervanına katıldım. ***** artan yakıt fiyatları bunda en büyük etken. ailemle bir yere gitmeyeceksem araca hiç dokunmuyor motorla özgürce ve keyifle geziyorum.
ufuksaracci
05-08-2022, 13:16
100. Yıla özel boyatayım diyorum 1999+100=2099��
Aldığın zamanı hatırlıyorum yıllar geçti resmen. Yine de bir HJU değil :P
SekoLive
05-08-2022, 13:50
Eskiden olsa bu konuya girip, ne sessizi kim diyor diye dalıp egsoz patlatıp fırtına yaratacak en az on kisi vardı.
Eskiden olsa bu konuya girip, ne sessizi kim diyor diye dalıp egsoz patlatıp fırtına yaratacak en az on kisi vardı.
O kişileri göremiyoruz, bizi muayne et seko bey.
turboman
05-08-2022, 18:10
Hatta bazı üyeler perdenin arkadından bakan emekli amcalar gibi bakıp bakıp kaçıyorlar. Yaşlanmışlar galiba ;)
Shadow_Dancer
05-08-2022, 21:45
Eski çamlar bardak oldu :) Normaldir. Bende her gün girerim foruma, girmezsem eksiklik hissediyorum.
darkmoon
05-08-2022, 22:55
Edindiğim bir izlenim varsa yıllar içinde özellikle şu son 2-3 sene gençlerin de çok merakı yok sanayide mesela ses sistemi motor modifikasyon akseuar işleri hep 35 yaş üstü orta yaş sanki bizim nesille bu işlerde biticek demiyelim ama azalacak gibi bir his var içimde gençlerin merakı daha çok iPhone 13 mü olsun laptop Asus mu olsun özellikle pandemiden sonra motorsiklete çok fazla yönelim var ..
Özellikle 50cc liklerde satış patlaması var .. araba ehliyeti kullanılabildiği için trafik sigortası mtv den muaf oluşu da gençlere ayrı bir ekonomi sunuyor sanırım..
darkmoon
05-08-2022, 22:58
Eskiden kadın motorsiklet sürücüsü tek tük çok çok az görürdük şimdi bayağı fazla var paket şirketlerinde çalışan kadın motorsiklet sürücüleri falanda var .. yani motor kadını erkeği çok fazla son iki üç senede sattı satıyor ..
gökan satsana bunu bana :)
Olur satayım değişensiz 99 model ne verirsin boya istiyor ama
forum kültürü genel olarak kan kaybediyor yani epeydir süren bir durum ancak bence yinede tech direniyor az da olsa
forum ortamını bilgi aktarımını severdim bu şekilde ıssızlaşması kötü hissettiriyor
sekizsilindir
07-08-2022, 13:01
aktif olan uye ve konu kısırlığı olarak evet, sebepleri ekonomi vs yazıldı, fakat forum ölü değil :) baya misafir var
https://i.hizliresim.com/alsdotj.jpg (https://www.hizliresim.com/alsdotj)
10 seneden fazla olmuş üye olalı foruma. Bu forum aracılığı ile çok fazla arkadaş edindim, bir sürü bilgiye ulaştım, pek çoğunuz ile de muhabbetimiz oldu konuda yazanlardan. Hala araba konusunda öğrenmek istediğim bir şey olduğunda girip forumda arıyorum öncelikle. Ekonomi vs zaten yazılmış, zamanımız da azaldı sanırım foruma ayıracak. Eski heves yok yaş ilerliyor. darkmoon çok güzel söylemiş bence, forum app'i olsa canlılık daha fazla olur bence de. Telefondan foruma bakmak, yazmak eziyet oluyor. Bir de eskiden saçma sapan konular falan olurdu onlar da eğlendirirdi bizi. Şimdi eski hareket olmayınca o işlerde kalmadı tabi.
maddi imkansızlıklar ve insanların interneti mobil telefonlardan daha fazla kullanmaya başlaması sebepler arasında bence de. ancak mobil uygulama yazdırma olayı ucuz bir olay olmasa gerek bu maddi yükü kim üstlenecek forumun bir para kazancı var mı nasıl olacak gibi bir kaç sorun var
ayrıca araba forumlarının içinde tech hala yaşayan ve devam eden bir oluşum olarak direniyor. umarım bu alışkanlığımız devam eder
Bence forumun en büyük kan kaybı nedeni çıkan ceza ve ban yemeler oldu diye düşünüyorum
Bence forumun en büyük kan kaybı nedeni çıkan ceza ve ban yemeler oldu diye düşünüyorum
Ben gecmıste kac defa banlandım hatırlamıyorum, ama hala burdayım :)
Evet forum oldukca hareketlıydı. Hormonlar tavanda gezınıyorduk . F5 tuşları bozuktu herkesın. :p Ama hem yeni jenerasyon un farklı zevkleri hem de ekonomik sıkıntılar torpuledı bu isleri. Yoksa yaşlıların hepsı burda hala :)
IbizaFR150
10-08-2022, 09:38
Yeni jenerasyonun forum kültürü yok. 2 yazı okumaya,kendini düzgün ifade edecek kadar düzgün yazı yazmaya, daha önce açılmış konuları araştırmaya,özen göstermeye,emek vermeye vakti,sabrı,ilgisi yok. Facebookta,instagramda,Twitter’da kalıcı şekilde,takip edilebilir,uzun soluklu paylaşım yapılmıyor zaten doğasına ve arayüzüne ters. Bilgi paylaşımı bitip iş 3-5 foto ve 3-5 kelime ile gösteriş yapmaya dönünce de böyle oldu. Ben forumcuyum, 99 yalından beri de böyle benim için.
muratburunce
10-08-2022, 09:50
Yeni jenerasyonun forum kültürü yok. 2 yazı okumaya,kendini düzgün ifade edecek kadar düzgün yazı yazmaya, daha önce açılmış konuları araştırmaya,özen göstermeye,emek vermeye vakti,sabrı,ilgisi yok. Facebookta,instagramda,Twitter’da kalıcı şekilde,takip edilebilir,uzun soluklu paylaşım yapılmıyor zaten doğasına ve arayüzüne ters. Bilgi paylaşımı bitip iş 3-5 foto ve 3-5 kelime ile gösteriş yapmaya dönünce de böyle oldu. Ben forumcuyum, 99 yalından beri de böyle benim için.
+1 katılıyorum yeni jenerasyon araştırma olayına kapalı aynı konudan 10 tane olsun yenisini açıp tekrar sorup hızlı şekilde cevabı öğrenip formu terk ediyor
ilkerhan
10-08-2022, 22:37
Allah affetsin facebook grupları da ayrı rezillik içerisinde. Marka model yazmış, arıza lambası yanıyor neden? Soru bu başka detay yok :)
Egzoz rulmanındandır diyorum, enjeksiyonlu arabaya platindendir diyorum :)
Yeni jenerasyona yönelik mesajlardan beni en çok üzen senin mesajın oldu abi :( Yeni jenerasyon hakkındaki genel kanıya katılıyorum, forum kültürü çoğumuzda yok; özellikle de günümüz sosyal medyasının aktifliği göz önünde bulundurulduğunda merakını foruma yönlendiren çok akranım da yok. Fakat ben kendi adıma konuşmam gerekirse, kendimi bildim bileli forumları hep çok sevmişimdir; vaktim oldukça da girip gezinirim, bir konu hakkında araştırıyorsam teche mutlaka bakarım. Aktif olan çoğu kullanıcıyı biliyorum, takip ediyorum fakat biraz daha takipçi tarafında kaldığım için çok tanındığım söylenemez :D Bir iki buluşmaya da katıldım, hatta bir dönem tt whatsapp grubunda da vardım fakat hem bölümümün yoğunluğu sebebiyle aşırı aktif olamadım hem de çok sonradan katılmış olduğum için herkes birbirini tanırken bir nebze daha zor olabiliyor ortama dahil olmak; bu sebeple de bi iki defa grup kapatılıp yenisi kurulduğunda en son karambole gittim, alınmadım :(
Forumda aktif olamama sebebi olarak yoğunluk bahanesini bir kenara koyarsak, bunun yanında sizler arabacılığın en güzel zamanlarını yaşamışsınız gibi geliyor bana, geçmiş konularda ne projeler, ne arabalar var. Araba fiyatları malumunuz, bir de üstüne aldığın arabanın yarısının ekleme olma ihtimali gibi saçma şeyler karşına çıkıyor :D Parça fiyatları da arabalardan farksız durumda. Hal böyleyken siz abilerimi kenardan köşeden okumak bana daha yakın geliyor biraz :D
-Murat Özcan-
11-08-2022, 08:10
Bir de eskiden her şey farklıydı. Burası teknik bir forum. Küçük detaylara kadar anlatılırdı. Şimdi çakallıklar dönüyor. Araçların ufak detayları sır gibi saklanıyor. O zaman gerçekten paylaşımlar kaliteliydi. Şöyle söyleyeyim yolda kalıp konu açan arkadaşlara çözüm bulup aracını yürüterek evine getirdik. :D
Güzel bir konuya değindiniz hocam, eskiden bende hatırlarım adam yola çıkar belli bir bölgede yolda kalır bir şey olurdu.
Gece saat kaç olursa olsun burası hele ki hafta sonu full aktifti. Adam yolda kalmış gece bilmem kaç kaldığı yere yakın oturan bir kaç arkadaş yardıma gitmiş hatta bir tanesi evinde ağırlamıştı arkadaşı.
Ertesi gün kahvaltı fotoğrafı paylaşıp teşekkür mesajı yayınlamışlardı.
Bu forum böyle dostluklar kazandı hep hey gidi günler hey..
IbizaFR150
11-08-2022, 09:03
Üzülecek bir durum yok, çağın gereği diyelim. Ayrıca bu durum sadece otomobil forumu ile ilgili değil, başka hobi forumlarında yöneticilik yapıyorum, oralarda da aynı durumlar var. Konuyu jenerasyona bağlamak istemezdim ama durum feci gerçekten forum kültürü ve bilgi paylaşımı açısından. Burası iyi yine diyelim.
Yeni jenerasyonun derdi Yutuptan Instadan takipçi kasmak veya gösteriş yapmak araçlarıyla başka dertleri yok.
8.000rpm
11-08-2022, 09:17
özet geçelim
bizim zamanımızda arabalarımızın kendilerinin blogları veya web siteleri yoktu :):)
şimdi arabaların instagramları var :):):):)
özet geçelim
bizim zamanımızda arabalarımızın kendilerinin blogları veya web siteleri yoktu :):)
şimdi arabaların instagramları var :):):):)
Yahu benim de Instagram sayfam var, ama amacı kolay ulaşım. Aynı paylaşımı burada açıklayarak veya yazarak yapmak çok çok daha keyifli oluyor. Olay biraz da foto edit, upload gibi şeylerle milletin artık uğraşmak istememesi. Ama forumun keyfini okuması goygoyu Instada vs yok.
Forum işi biraz kültür galiba, eskiden sosyal medya bu kadar aktif değildi, eski konularıma baktımda katalizör için bile konu açmışım, öğrendiğim her bilgiyi techturkeyden öğrenmişim.
Şuan bile google'da birşey arattığımda konu ismi + techturkey diye aratıyorum :)
Jenerasyon farkı mutlaka var bence, facebook ve instagram ile doğup büyüyen kişiler ister istemez oralarda sorularına cevap arıyor veya kulaktan dolma bilgiler ile bir takım işler yapıp pahalıda tecrübe edebiliyor.
Birde işin maddi boyutu var eskisi gibi alım gücü yok, insanlar geçim derdine düştüğünden araba zaruri arıza ve ihtiyaçları dışında ulaşım aracı kaldı. Sorunu halledip güne devam ediliyor modifiye kısmıda geri planda kaldı biraz, yukarıki postlarda da bahsedildiği gibi yaşlanan bir kesim var. Evlenen, çocuk sahibi olan önceliği değişen.
Kıssadan hisse forumun pek aktif kişi sayısı olmaması normal bu hayat seyrinde :(
melihyilmaz
11-08-2022, 12:38
İnstegram, Facebook gibi platformlar çok entegre arayüzleri çok düzgün ve kullanıcı dostu. Forumda bir resim ekliyeceksin 40 takla attırıyor. Baska yere upload ediyorsun onu linkliyosun foruma yapıştırıyorsun. Çözünürlüğü fazla olsa forumdan fırça yiyiyorsun internetimi bitirdin diye. 20 sene önce forum neyse hala aynı kaldı hiç gelişmedi. Değişim ve gelişim olmayan her platform aynı seneryoda kaybolup gidiyor.
Selamlar! Ben de uzun zamandır yoktum, forum ortamını o kadar çok özledim ki, cuma günü izinli olduğum için bu gece girmeyi fırsat bildim. :)
Sebeplere gelirsek, maalesef hayatımızı idame ettirebilmek için, elimizdeki işi kaybetmemek için, değersiz paramızı kazabilmek için eşek gibi çalışıyorum. Akşam bir şeylere uğraşmaya zaten enerji kalmıyor, hadi onu da geçtim ay sonu aldığımız paranın bi kıymeti olmadığı için arabamıza keyfiyle bir şeyler yapamıyoruz, bir şeyler yapamayınca da paylaşamıyoruz haliyle, geriye kalan ekonomi, gündemsel konular vs de whatsapp gruplarında dönüyor zaten. Ama özlemişim burayı vallahi, yine eskisi gibi aktif olmaya çalışacağım. :)
imprezaWRC
12-08-2022, 11:33
Arada bir detailing bölümüne de bakın olur mu? Zira ben hep oradayım :)
Konuya yazanlar arasında bakarsak MeRtCaN benden önce üye olmuş. Ama ona da ben yaştan fark atmışım :D (ben daha fosilim :D ) 2005'ten beri buradayız şükür. :)
Dynatech
12-08-2022, 12:50
Cok mesaj yazmasamda yıllardır hergün girip bakmayınca rahat edemeyenlerdenim 😊😊
Forum tabiki eskisi kadar renkli degil ama olsun, biz forum insaniyiz, yeni nesil sosyal medya zevk vermiyor.
Bad-Fast
12-08-2022, 23:32
her gün girip bakan ama çok aktif yazmayanlardanım :) , aksiyon yapan proje yapan adamlar çekildiği için bence duruldu gibi gözüküyor , ama eskilerin hepsi girip bakıyordur :)
3 ayda 1 bakıyorum yorum pek yazdıgım yok eskiden F5 ler yanardı :)
Şu anki Jenerasyonun Forum okumasına gerek yokki.
Youtube var Çok dogru guzel bilgilerde var ama Çok yanlıi bilgi kirliligi de var.
Oradan video izleyip en basit orneği k&n hava filtresini yıkayıp üzerine wd40 sıkabılırsın dıye ıdda eden kisiler denk geldi bana :)
imprezaWRC
13-08-2022, 15:21
Ben gecmıste kac defa banlandım hatırlamıyorum, ama hala burdayım :)
Evet forum oldukca hareketlıydı. Hormonlar tavanda gezınıyorduk . F5 tuşları bozuktu herkesın. :p Ama hem yeni jenerasyon un farklı zevkleri hem de ekonomik sıkıntılar torpuledı bu isleri. Yoksa yaşlıların hepsı burda hala :)
Komutanım, hoşgeldiniz, aile salonumuz üst kattadır. :)
imprezaWRC
13-08-2022, 15:22
Şu anki Jenerasyonun Forum okumasına gerek yokki.
Youtube var Çok dogru guzel bilgilerde var ama Çok yanlıi bilgi kirliligi de var.
Oradan video izleyip en basit orneği k&n hava filtresini yıkayıp üzerine wd40 sıkabılırsın dıye ıdda eden kisiler denk geldi bana :)
Rica ederim, WD40 ile biz patates bile kızartıyoruz, her derde deva bir ürün. Far temizliği olsun, lastik parlatma olsun... her şeye kullanabilirsin. (Şaka lan şaka, denemeyin bile :D )
CloudGrey
13-08-2022, 15:29
Rica ederim, WD40 ile biz patates bile kızartıyoruz, her derde deva bir ürün. Far temizliği olsun, lastik parlatma olsun... her şeye kullanabilirsin. (Şaka lan şaka, denemeyin bile :D )
mühendislik ders 101
https://i.hizliresim.com/6tsz2kr.JPG (https://www.hizliresim.com/6tsz2kr)
CloudGrey
13-08-2022, 15:31
buda çok iyi espriydi
https://www.youtube.com/watch?v=APl0edZ8gI8
Komutanım, hoşgeldiniz, aile salonumuz üst kattadır. :)
:p
Aıle salonu olsa iyi be abi, huzurevı modundayız artık :)
imprezaWRC
13-08-2022, 22:10
:p
Aıle salonu olsa iyi be abi, huzurevı modundayız artık :)
Sende o moda geçtiysen ben ne edeyim :(
Sanirrim eski heves yok,istek kalmadı.
Forumun havasını etkiledi. Yoksa sohbet odası gibiydi.
Son 2-3 yılda pist vs videoları hariç neredeyse konu acmamisim.
Son 1 yılda girdigim gün sayısı cok az.
Eskiden de WhatsApp vardı yada başka şeyler....
ghibli06
18-08-2022, 19:27
çook uzun zamandır ben de girmemişim... forumun yavaş yavaş düşmesinin bir çok nedeni var, yoksa ben arabalara ilginin zayıfladığı için olduğunu pek düşünmüyorum... eskiden de pahalılık çoktu ama USD düşük olduğu için çoğu parçayı daha uyguna alabiliyorduk...
bence asıl sorun yeni nesille alakalı... çözüm sunuyoruz ters cevaplar geliyor, felsefemizi anlatıyoruz arkamızdan laf ediliyor, garaj tavsiye ediyoruz oradan çıkarımız olduğu düşünülüyor liste uzar gider... bu süre zarfında 2 tane daha ghibli topladım mesela müşterilere, şimdi br tane de megane2 RS aldım toplamak için, hala bilgiye açız aslında ama kimse bilgiye ulaşmak için yol yöntem bilmiyor..
eskiden büyüğe saygı küçüğe sevgi vardı, Metin abinin ölümüne çok üzüldüm mesela, son mesajını da bana atmıştı... adamı linç ettik resmen, tamam tarzı farklıydı ama her yazdığının altına da Cem Yılmaz tarzı hakaretlerle espri yaptığımızı zannettik, onu nasıl kırdığımızı kimse düşünmedi... ben yazınca 'ulan kaç yaşına geldin hala yazıyorsun, inşallah senin yaşında senin gibi olmayız' diyenler de oldu :)
neyse herkes kendi kendine mutlu olsun...
çook uzun zamandır ben de girmemişim... forumun yavaş yavaş düşmesinin bir çok nedeni var, yoksa ben arabalara ilginin zayıfladığı için olduğunu pek düşünmüyorum... eskiden de pahalılık çoktu ama USD düşük olduğu için çoğu parçayı daha uyguna alabiliyorduk...
bence asıl sorun yeni nesille alakalı... çözüm sunuyoruz ters cevaplar geliyor, felsefemizi anlatıyoruz arkamızdan laf ediliyor, garaj tavsiye ediyoruz oradan çıkarımız olduğu düşünülüyor liste uzar gider... bu süre zarfında 2 tane daha ghibli topladım mesela müşterilere, şimdi br tane de megane2 RS aldım toplamak için, hala bilgiye açız aslında ama kimse bilgiye ulaşmak için yol yöntem bilmiyor..
eskiden büyüğe saygı küçüğe sevgi vardı, Metin abinin ölümüne çok üzüldüm mesela, son mesajını da bana atmıştı... adamı linç ettik resmen, tamam tarzı farklıydı ama her yazdığının altına da Cem Yılmaz tarzı hakaretlerle espri yaptığımızı zannettik, onu nasıl kırdığımızı kimse düşünmedi... ben yazınca 'ulan kaç yaşına geldin hala yazıyorsun, inşallah senin yaşında senin gibi olmayız' diyenler de oldu :)
neyse herkes kendi kendine mutlu olsun...
Nokta …..çok doğru yazılanlar..
Abi vallahi o dönem birinin düğünü mü vardı bir aksiyon vardı kalanı bana vermişlerdi bende nakite çevirmiştim :D olsa da paslaşsak :D 206 duruyor mu hala?
206yı Mart 2019da verip Giulietta’ya geçtim. O da mayıs sonunfa pert olunca 3 aydır 1 serisi kullanıyorum :)
Baya değişti yani:)
Redbull aksa alırım gene valla :)
bu süre zarfında 2 tane daha ghibli topladım mesela müşterilere
Özel işler yapmak için bir garaj planlıyordunuz.Gerçekleştirdiniz mi?
ghibli06
21-08-2022, 20:00
Özel işler yapmak için bir garaj planlıyordunuz.Gerçekleştirdiniz mi?
pandemi sonrası açayım dedim, fiyatlar uzaya çıktı... 5bin tl lik dükkanlar 20bin tl oldu.. şimdi prof. garajlarla anlaşıp müşteri işlerini orada yapıyorum kafam rahat ediyor açıkçası...
Diğer arkadaşlar da yazmış.
Büyüdük, yaş aldık, öncelikler değişmeye başladı, değişti. :)
Çocuk, Ev, İş...
Arada girip bakıyorum.
Yoksa buranın ortamı, buranın akışı bambaşkaydı.
Çok insan tanıdık, çok güldük, çok eğlendik.
eminkilic61
29-08-2022, 08:18
konu ilk açıldığından beri yazıp yazıp siliyorum. gençlere bu kadar yüklenmeyin bence de :D
free-hifi
30-08-2022, 21:34
Mutu
Sen Antalya da değil misin bro
Sen Antalya da değil misin bro
Maç sabahı yola çıkarım ben :)
darkmoon
03-09-2022, 11:38
Burası zombi land dönmüş ne kadar eski ihtiyar varsa gelmiş :)))) şaka yapıyorum..
S.Özeren
04-09-2022, 23:57
Sosyal medyanın etkisi büyük
Heyecanlı geceler için facebook grupları
Sorular için YouTube
Aslında hiç biri buranın yerini tutmaz
Octavia RS
05-09-2022, 05:32
Forum kültürü farklı bir kültürdü ve her güzel şey gibi ne yazık ki bitti aslında uzun bile sürdü dünyada 20 yıldan fazla oldu genel olarak forum kültürü ve techturkey iyi bile dayandı. Bu işin faturasını yeni jenerasyona kesmişler ama aslında çok ilginçtir forum kültürü genç nesil sosyal medya ile tanıştığı zaman değil, orta yaş ve üstü insanlar tanışınca bitmeye başladı bunuda düşünün bence her şeyi gençlere yıkmadan önce :D
Octavia RS
05-09-2022, 05:32
Forum kültürü farklı bir kültürdü ve her güzel şey gibi ne yazık ki bitti aslında uzun bile sürdü dünyada 20 yıldan fazla oldu genel olarak forum kültürü ve techturkey iyi bile dayandı. Bu işin faturasını yeni jenerasyona kesmişler ama aslında çok ilginçtir forum kültürü genç nesil sosyal medya ile tanıştığı zaman değil, orta yaş ve üstü insanlar tanışınca bitmeye başladı bunuda düşünün bence her şeyi gençlere yıkmadan önce :D
Bence temel sıkıntı kolaycılık, bir röle bağlantısını şurada 1 sayfa yazarsın, ama bir video da 5 dk da görerek öğrenirsin. Dolayısıyla kolaycılık gibi geliyor bana, okumayı sevmiyoruz.
sayfayı yukarı kaydırmak, çift tıkalyıp kalp yollamak, yoruma "ateş" simgesi ve "alkış" bırakmak varken kim pc başına geçip de uzun uzun yorum yapacak, foto upload edip linkini alacak konu açacak.
Plakaya bir hesap açıyosun, şak çekip 5 saniye de yüklüyorsun, altına da bir #xxxx şeklinde etiket devam.
Ben hala çok keyif alıyorum, çünkü okumayı da yazmayı da çok seviyorum. Özellikle yazma kısmını daha çok. Çok bilgi aldım buradan, öğrendiklerimi de bir çok kişiye aktardım sorununu çözdüm kafamda hep bir kendi butik garajımı açayım fikri var. Bu işlerin reklam kısmı da artık forumlar da değil sosyal medya da hayat buluyor.
Ben forumu seviyorum bir sürü güzel insan tanıdım buradan. Ama sistem telefonlara evrildike ben gibi eski nesil insanlar azaldı ve azalıyor.
Gittiği yere kadar yazmaya okumaya incelemeye devam.
ghibli06
05-09-2022, 20:23
benim burda demek istediğim aslen şu, bak sanırım 17 yaşında falandın ilk girdiğinde, pist günleri vs bir sürü yazıyordun, bilgi ediniyordun değil mi? ben 25 yaşındaydım bmwteam.net oluşumunda bulunduğumda, 10 sene boyunca resmen forse ettik bmw forumlarını ve de etkinliklerini... 40 yaşşını geçtik ben şu anda gençlerin konularını okumak istiyorum, var mı? yok maalesef... potansiyel yok mu peki? elbette ki var ama insanlar sosyal medyada biir iki foto atalım, mekanda nargile çekerken beğeni alalım bir de aracı yıkatalım onun piyasasını yapalım derdindeler... biraz araç konusu açın, yaptırdıklarınızı buraya da koyun, bilgi paylaşın teknik mekanik konuşalım vs., bilmiyorum çok mu şey istiyorum...
Octavia RS
06-09-2022, 20:41
benim burda demek istediğim aslen şu, bak sanırım 17 yaşında falandın ilk girdiğinde, pist günleri vs bir sürü yazıyordun, bilgi ediniyordun değil mi? ben 25 yaşındaydım bmwteam.net oluşumunda bulunduğumda, 10 sene boyunca resmen forse ettik bmw forumlarını ve de etkinliklerini... 40 yaşşını geçtik ben şu anda gençlerin konularını okumak istiyorum, var mı? yok maalesef... potansiyel yok mu peki? elbette ki var ama insanlar sosyal medyada biir iki foto atalım, mekanda nargile çekerken beğeni alalım bir de aracı yıkatalım onun piyasasını yapalım derdindeler... biraz araç konusu açın, yaptırdıklarınızı buraya da koyun, bilgi paylaşın teknik mekanik konuşalım vs., bilmiyorum çok mu şey istiyorum...
Abi ben forumcu adamım, bana kalsa sadece forum olsun sosyal medya çok umrumda değil açıkçası. Bakın muhtemelen kimse inanmayacak ama ben 2006 senesinde daha 10 yaşındayken ismini vermiyim o zaman için büyük sayılabilecek bir forumda 2 yıl moderatörlük yaptım. Dikkatinizi çekerim yaşım daha 10. 2008 senesinde sbs sınavı gerekçesiyle kendi isteğimle bıraktım modluğu. Yönetim istemedi bırakmamı memnundular çünkü çalışmalarımdan çabamdan, pc başından kalkmıyordum resmen. Sadece o da değil 2010 öncesi daha bir sürü forum sitesinde oldukça aktif üyeydim. Sadece arabalar üzerine de değil mesela türkiyede demiryolu ile ilgili ne kadar forum varsa yöneticilerinin aktif üyelerinin hepsi tanır beni yıllarımı çocukluğumu verdim o forumlara ben.
Yani ben bu forum kültürünün ta en göbeğinden gelen birisi olarak yazdım onları ve hala da arkasındayım yazdıklarımın çünkü çok erken çocukluk yaşlarımdan itibaren forumlar içerisinde yetişmiş birisi olarak forumların neden bittiği üzerine çok kafa patlatmış birisiyim aynı zamanda. Burada farklı bir olay var yani olay sadece sosyal medya çıktı forum bitti değil sosyal medya ismi yeni sadece yoksa bundan 15 sene önce de facebook vardı? Fakat 2010 lu yıllardan sonra instagram, twitter daha basit arayüzleri ile forumlara rakip oldu. 2010 ların ikinci yarısından itibarende orta yaş ve üstü grup ne olduysa birden bire facebook'a akın etti forumlar unutulur oldu. Yani bunu hepimiz el birliğiyle yaptık tek bir kişi veya grup değil bunun sorumlusu. Yarın öbür gün sosyal medya sitelerinden daha iyi bir alternatif çıkarsa o zamanda sosyal medya için ruhuna el fatiha diyeceğiz düzen bu yapacak bişey yok hızlıca tüket ve yok et.
Ayrıca, yazmayacaktım ama yazayım madem önceki sayfalarda bahsedilmiş çünkü. Bakın bu forumu seviyorum, az çok bilgi edindim burası sayesinde çok insan tanıdım ama techturkey üye yapısı itibariyle öyle dışarıdan yeni gelenlere çok açık hoşgörülü bir forum falan değil bunu kabul edin. Ben hatırlıyorum buraya ilk üye olduğumda bazıları yaşın küçük sen ne anlarsın bu işlerden diye saçma sapan ithamlarda bulunmuşlardı yukarıda bahsettim benim hayatım forumlarda geçti ben burada ilk başlarda gördüğüm o kötü muameleyi başka hiç bir forumda görmedim mesela. Ulan benim arkadaşlarım futbolcu kartları biriktirirken ben 10 yaşındayken binlerce üyesi olan forumda modluk yapmışım, 13-14 lü yaşlarımda 2.0 turbo fsi makinanın şanzımanını ustamla indirip açmışım benim o dönem yaşıtlarımın %99'unun yapamadığı her şeyi yapmışım şimdi de beni itham eden o insanlara sorarım o zaman sen 10-15 yaşındayken napıyordun diye?
zyxtellow
06-09-2022, 21:52
Abi öncelikle düşüncelerinde oldukça haklısın beklenti anlamında da eleştiride bulunduğun noktadada. Kendimden örnek verecek olursam son zamanlarda mali açıdan herkesi bir şekilde etkileyen dönemlerden geçiyoruz ve ben şahsım adına bunu yoğun bir şekilde hissediyorum. Örneğin hayatındaki tek hobisi otomobil kullanmak olan ben bir süredir zorunlu ihtiyaçlar harici aracımı kullanmıyorum çünkü gerçekten bütçem buna müsaade etmiyor, şirket araçları da olmasa ne yaparız bilemiyorum. Mesela öncelerde sürekli deneme videoları gelirdi herkesin kendi çabasıyla ve mali gücüyle düzenlenen kimi zaman amatörce kimi zaman daha profesyonel etkinlikler ama şimdilerde insanlar buna ne bütçe ayırabiliyor ne de zaman. Kullandığım otomobil 1.6t bir opel astra ama inanın artık bu bile ağır geliyor, öncelerde bir yerlerden tasarruf eder ve otomobillerimize bütçe ayırabilirdik şimdi ne tasarruf edebilecek bir alan kaldı ne de aklımızda bu kadar soru işareti varken odak noktamızda otomobiller. Maalesef durumlar böyleyken forumda sessizleşiyor haliyle çünkü eminim bu yalnızca benim problemim değil insanlar geçinmenin derdinde deyim yerindeyse. Umarım bu günleri de geride bırakacağız tek temennim bu.
8.000rpm
07-09-2022, 09:00
haftasonu çok genç bir arkadaş ile sohbetteydik
arabacı
ufak tefek modifiye müdahaleleri..
kendi arkadaş çevresinde roll falan yapıyorlar..
ama teknik bilgi yetersiz , testi geçemedi.. :):):)
dedim bak biz yıllardır teknik bilgi teknik bilgi diye yırttık kendimizi , forumlar var , en büyüğü en dolusu en kalitelisi bizim forum falan anlattım...
abi dedi forum okuyamam ben üşenirim dedi
arabasının instagram sayfası bile var
tüm çevresi de aynı mantıkta :):):)
yani olay başka yere gitmiş durumda
ymek kitabı okumuyor , sağlıklı yemek pişirmiyor şimdiki gençler
fast food tıkınıyor , yola devam ediyor
haftasonu çok genç bir arkadaş ile sohbetteydik
arabacı
ufak tefek modifiye müdahaleleri..
kendi arkadaş çevresinde roll falan yapıyorlar..
ama teknik bilgi yetersiz , testi geçemedi.. :):):)
dedim bak biz yıllardır teknik bilgi teknik bilgi diye yırttık kendimizi , forumlar var , en büyüğü en dolusu en kalitelisi bizim forum falan anlattım...
abi dedi forum okuyamam ben üşenirim dedi
arabasının instagram sayfası bile var
tüm çevresi de aynı mantıkta :):):)
yani olay başka yere gitmiş durumda
ymek kitabı okumuyor , sağlıklı yemek pişirmiyor şimdiki gençler
fast food tıkınıyor , yola devam ediyor
Bim'den çiğköfte alıp kaldırıma oturup tüketiyor, onu da çöp olarak yollara saçıyor.
Abi ben forumcu adamım, bana kalsa sadece forum olsun sosyal medya çok umrumda değil açıkçası. Bakın muhtemelen kimse inanmayacak ama ben 2006 senesinde daha 10 yaşındayken ismini vermiyim o zaman için büyük sayılabilecek bir forumda 2 yıl moderatörlük yaptım. Dikkatinizi çekerim yaşım daha 10. 2008 senesinde sbs sınavı gerekçesiyle kendi isteğimle bıraktım modluğu. Yönetim istemedi bırakmamı memnundular çünkü çalışmalarımdan çabamdan, pc başından kalkmıyordum resmen. Sadece o da değil 2010 öncesi daha bir sürü forum sitesinde oldukça aktif üyeydim. Sadece arabalar üzerine de değil mesela türkiyede demiryolu ile ilgili ne kadar forum varsa yöneticilerinin aktif üyelerinin hepsi tanır beni yıllarımı çocukluğumu verdim o forumlara ben.
Yani ben bu forum kültürünün ta en göbeğinden gelen birisi olarak yazdım onları ve hala da arkasındayım yazdıklarımın çünkü çok erken çocukluk yaşlarımdan itibaren forumlar içerisinde yetişmiş birisi olarak forumların neden bittiği üzerine çok kafa patlatmış birisiyim aynı zamanda. Burada farklı bir olay var yani olay sadece sosyal medya çıktı forum bitti değil sosyal medya ismi yeni sadece yoksa bundan 15 sene önce de facebook vardı? Fakat 2010 lu yıllardan sonra instagram, twitter daha basit arayüzleri ile forumlara rakip oldu. 2010 ların ikinci yarısından itibarende orta yaş ve üstü grup ne olduysa birden bire facebook'a akın etti forumlar unutulur oldu. Yani bunu hepimiz el birliğiyle yaptık tek bir kişi veya grup değil bunun sorumlusu. Yarın öbür gün sosyal medya sitelerinden daha iyi bir alternatif çıkarsa o zamanda sosyal medya için ruhuna el fatiha diyeceğiz düzen bu yapacak bişey yok hızlıca tüket ve yok et.
Ayrıca, yazmayacaktım ama yazayım madem önceki sayfalarda bahsedilmiş çünkü. Bakın bu forumu seviyorum, az çok bilgi edindim burası sayesinde çok insan tanıdım ama techturkey üye yapısı itibariyle öyle dışarıdan yeni gelenlere çok açık hoşgörülü bir forum falan değil bunu kabul edin. Ben hatırlıyorum buraya ilk üye olduğumda bazıları yaşın küçük sen ne anlarsın bu işlerden diye saçma sapan ithamlarda bulunmuşlardı yukarıda bahsettim benim hayatım forumlarda geçti ben burada ilk başlarda gördüğüm o kötü muameleyi başka hiç bir forumda görmedim mesela. Ulan benim arkadaşlarım futbolcu kartları biriktirirken ben 10 yaşındayken binlerce üyesi olan forumda modluk yapmışım, 13-14 lü yaşlarımda 2.0 turbo fsi makinanın şanzımanını ustamla indirip açmışım benim o dönem yaşıtlarımın %99'unun yapamadığı her şeyi yapmışım şimdi de beni itham eden o insanlara sorarım o zaman sen 10-15 yaşındayken napıyordun diye?
Ben kalinla isaretledigim yere takildim. Alintiladigin kisi senden yasca cok buyuk biri, akranin degil.
şirket araçları da olmasa ne yaparız bilemiyorum.
Şöyle oluyor aylık akbil yüklüyorsun 602 TL..
Kağıthane' de oturuyorum Maltepe'de çalışıyorum.. Şahsi aracımla her gün köprü parası - yakıt ve diğer giderler 2bin TL civarı na denk gelir..
Maddi yönünü geçtim şirket aracımda olsa ruhen insanı hırpalar.. Metro iyidir..
ghibli06
07-09-2022, 11:16
Tech Turkey yapısı itibariyle bilgili kişileri sever, eskiden bilgi sahibi olmadan yazanlar vardı, 15 yaşında olup 30 yaşında gibi yazanlar da vardı, onu geçmiş şununla gazladim vs... O yıllardan beri bu tarz bir linç var evet, eskiden haklı olan bu tavır şimdilerde farklı farklı üyelere haksızlık durumuna kadar gitti... Teknik mekanik konuşan kimse olmayınca boş muhabbetler saçma sapan yerlere gidiyor simdi, o sebeple gerekli gereksiz atarlar da yapılıyor... Olması gerekeni yazdım, daha çok paylaşım daha çok bilgi...
Octavia RS
07-09-2022, 11:48
Ben kalinla isaretledigim yere takildim. Alintiladigin kisi senden yasca cok buyuk biri, akranin degil.
O yazının ilk iki paragrafı Bülent abi'ye ithafen yazdım son paragraf geneldi tabikide Bülent abi'ye değildi o kelime, 10 yıl olacak neredeyse burada büyük küçük kimseye bir saygısızlığım olmamıştır.
livaneli
07-09-2022, 19:30
Ahh o bmwteam.net yok mu, usta etti hepimizi abi :)
Çocukluğum bu forumda geçti,forum sayesinde çok insan tanıdım ve bu zamana kadar ki edindiğim bilgiler bu forum sayesindedir.Biz bu forumda çok teknik bilgi edindik,çok yardımcı olduk ama malesef şuan herkes para peşinde..Eskiden bir sorun vardı herkez çözmek için çabalardı şimdi destek bitti köstek olma devri.Sosyal medya platformları,maliyetler,değişken sorumluluklar herkezi etkiledi malesef..Eskiler eskiden güzeldi derlerdi öylede oldu..
Ben hala hergün olmasa da 2 günde bir kontrol ediyorum. Ama ilgimi çeken konu sayısı fazlasıyla azaldı. Örnek veriyorum, 2014 yılımda gelirimle baktığım zaman c segmenti sıfır araçlar ilgimi çekiyordu, çünkü o zamanlar 15 -20 aylık gelirimle ve düşük faiz oranlarıyla neredeyse sıfırdan bunları edinebiliyordum. Şuan bu durumdan çok uzak durumdayız ve yaş ilerledikçe alamayacağın şeyler ilgi radarından da çıkıyor... Umarım bir gün kurlar ve Tr alım gücü istenilen seviyelere gelirse, yine renkli günlerine döner forum...
darkmoon
07-09-2022, 21:00
Arabacı gençde kalmadı pek eskisi gibi şimdiki araçlarda play station gibi led ekran koy , led gösterge koy , kapı içlerine şerit led koy bunlar fabrikasyon tabiki genelde ucuz sert plastik , artık deri koltuk bile kalmadı fazla kumaş koltuğu çak ..
Bunu premium markalar bile yapar oldu araçlarda kalite çıtası da malzeme kalitesi olarak çok düştü ..
Artık araçlarda oynamaya çok müsait değil zaten 900cc ,1.0 motorlar rövaşda yazılımsal ne yapılabilirse yapıyor insanlar
Bu işlerden keyif alan insanlar hala eski makinelere yöneliyor dikkat edilirse İstanbul’da e36 e46 2.5,2.8,3.0 lar falan çok görülür olmaya başlandı millet alıp üst blok falan bulgardan ordan burdan getirtip 3.2 falan yapıyor ..
Araba dünyasının içeriğide çok değişti .. şimdi yeni nesil araçlarda en ufak şeyde ya arıza ışığı yakıyor ya araba kendini korumaya alıyor gençler eski araçlara girmeye gözleri korkuyor maliyetlerden eli ekmek tutan ve buna bütçe ayırabilecek insanlar giriyor bu işlere ..
Arabacı gençde kalmadı pek eskisi gibi şimdiki araçlarda play station gibi led ekran koy , led gösterge koy , kapı içlerine şerit led koy bunlar fabrikasyon tabiki genelde ucuz sert plastik , artık deri koltuk bile kalmadı fazla kumaş koltuğu çak ..
Bunu premium markalar bile yapar oldu araçlarda kalite çıtası da malzeme kalitesi olarak çok düştü ..
Artık araçlarda oynamaya çok müsait değil zaten 900cc ,1.0 motorlar rövaşda yazılımsal ne yapılabilirse yapıyor insanlar
Bu işlerden keyif alan insanlar hala eski makinelere yöneliyor dikkat edilirse İstanbul’da e36 e46 2.5,2.8,3.0 lar falan çok görülür olmaya başlandı millet alıp üst blok falan bulgardan ordan burdan getirtip 3.2 falan yapıyor ..
Araba dünyasının içeriğide çok değişti .. şimdi yeni nesil araçlarda en ufak şeyde ya arıza ışığı yakıyor ya araba kendini korumaya alıyor gençler eski araçlara girmeye gözleri korkuyor maliyetlerden eli ekmek tutan ve buna bütçe ayırabilecek insanlar giriyor bu işlere ..
Gelir düzeyimiz belli, zengin arkadaşları es geçersek ortalama maaşla çalışan ve araç hobisi olan adam adam artık o hobiyi devam ettiremiyor.
Ben kendi bakımımı onarımımı %90 kendim yapıyorum. Ama geçen arca dp yaptıracağım zaman travers sökülmesi gerekti, toplam 10+ cıvata var yok.
20 dk sök 20dk tak iş için 700 TL ücret ödedim. Egz. 1 güne yakın uğraştı dp ı yaparken bu adam da 700 tl ücret aldı. Selam vermek 300-500 TL den başlıyor.
Dün 2.0 hdi aracıma bakım malzemesi aldım, filtreler bosch + yağ liqui 1500 TL normal vatandaş için bu rakamlar ciddi rakamlar. Asgari ücretin 4 te 1 ine biz burada bakım malzemesi alıyorken adam benim arabamı aynı birim yabancı para ile komple alıyor.
Örnek: Citroen C5 Sedan in Grey used in Arese - Milano - Mi for € 1,550.- (https://www.autoscout24.com/offers/citroen-c5-2-0-hdi-elegance-diesel-grey-80f78592-7588-4ffb-9435-51b1d1a0b61c?sort=price&desc=0&lastSeenGuidPresent=false&cldtidx=15&position=15&search_id=aqkgnbn86s&source=listpage_search-results)
Böyle olunca araç hobisi maalesef sadece maddi imkanları geniş insanların tekelinde kalıyor. İşte biz de lip alıp / yıkayıp ufak tefek işler yapıp keyif almaya çalışıyoruz.
asmisinsan
08-09-2022, 08:53
Bencede biraz wp face instagram kısımına kaydı olaylar bir çok kişi evde pc açmıyor artık arabalar gene yapılıyor sanayilerde dükkanlar proje araçlarıyla dolu bence kalitede bi hayli arttı artık millet araba yaparken frene de para harcıyor tabii yaş geçti bi çogumuzda evlendik bende 2 çocuk var 2 side okuyor onların masrafları falan derken artanlarlada artık bişe yapılmıyor:D
ChuckBartowsKi
08-09-2022, 11:41
Bu iş artık hobi olmaktan çıktı hobi olarak gören ilgi duyan nesil büyüdü artık çoluk çocuk belki o yaşlara yaklaştı ee tabii öncelikler değişince arabalar belki eskisi kadar önemli gelmemeye başladı.
Bunun yanı sıra artık araçlar eskisi gibi değil direkt fabrikasyon 1.0 0.9 hatta şöyle söylesek yeridir 1.6 üstü motor araçlar sadece makam için kullanılır hale geldi kişisel tercihten çok bunun etkisi de azalttı tabii bu durumları artık insanlar sadece daha iyi bir multimedya daha iyi bir far vs. gibi ufak dokunuşlar hariç başka bir şeye yönelmiyorlar.
Maliyetlerin artışı en büyük etkenlerden biri bence bugün ufak eklemeler yapılsa yarı profesyonel bile olsa 3 hanelere çıkıyor herkesin maddi gücü kendine göre tabii ama genele yayınca kimse bu maliyetlere katlanmak istemiyor yeni iş başı yapan nesil zaten hayalinde bile araba bakmıyor sonuç forumlara azalan ilginin yanı sıra araçlara olan ilgi de azalınca sessizlik artıyor maalesef...
Biliyorum hiç üstüme vazife değil ama gerçekten o yazıyı okurken buna mı takıldınız ve bunu nasıl o kişiye saygısızlık daha doğrusu ona söylenmiş olarak algıladınız? Tek derdiniz bu olsun gerçekten okuduğum en " boş " yorumdu.
Bu iş artık hobi olmaktan çıktı hobi olarak gören ilgi duyan nesil büyüdü artık çoluk çocuk belki o yaşlara yaklaştı ee tabii öncelikler değişince arabalar belki eskisi kadar önemli gelmemeye başladı.
Bunun yanı sıra artık araçlar eskisi gibi değil direkt fabrikasyon 1.0 0.9 hatta şöyle söylesek yeridir 1.6 üstü motor araçlar sadece makam için kullanılır hale geldi kişisel tercihten çok bunun etkisi de azalttı tabii bu durumları artık insanlar sadece daha iyi bir multimedya daha iyi bir far vs. gibi ufak dokunuşlar hariç başka bir şeye yönelmiyorlar.
Maliyetlerin artışı en büyük etkenlerden biri bence bugün ufak eklemeler yapılsa yarı profesyonel bile olsa 3 hanelere çıkıyor herkesin maddi gücü kendine göre tabii ama genele yayınca kimse bu maliyetlere katlanmak istemiyor yeni iş başı yapan nesil zaten hayalinde bile araba bakmıyor sonuç forumlara azalan ilginin yanı sıra araçlara olan ilgi de azalınca sessizlik artıyor maalesef...
Biliyorum hiç üstüme vazife değil ama gerçekten o yazıyı okurken buna mı takıldınız ve bunu nasıl o kişiye saygısızlık daha doğrusu ona söylenmiş olarak algıladınız? Tek derdiniz bu olsun gerçekten okuduğum en " boş " yorumdu.
Gercek hayatta o isaretledigim laf yuzunden kavga ciktigina sahit oldum. Forum ortaminda her sey yazili, kimse kimseyi gormuyor, haliyle nasil bir ruh haliyle yazildigini veya okundugunu bilmiyoruz. Cogumuz birbirimizi gercek hayatta tanimiyoruz. Usluba dikkat edilmesi gerektigini dusunuyorum. Kaldi ki bu konuda, o yazilanlar konusuluyorken asil parmak basilan nokta "gencler" olunca, ve o "genc" lafini ustune alinan biri boyle bir sey yazinca dikkatimi cekti, ve takildim.
O kisiye soylenmis olarak algilama sebebim de o kisiyi alintilamasi. Ben simdi sizin yazdiginizi alintiladim, burada yazdiklarim size cevaben veya ithafen olur, bir baskasina degil.
Sti_Ozan
08-09-2022, 13:04
Ekonomik durumlar için kendi adıma konuşmak gerekirse, kendi maaşım direkt olarak cebime kalıyor yani kira vs yok.
Aracıma 1 jant lastik + komple egzoz + yazılım + filtre + yay kombinasyonunu yapmam 40k gibi bir rakamı buldu. Kendimden kıstım vs vs bir şekilde yaptım ama diğerleri ne yapacak ciddi zor bi durum. Hadi onu da geçtim yaptım arabayı sıkıntı yok gayet keyifli vs vs. E kullanamıyorum, 1 depo doldurmam 1000-1200TL tutuyor e bu depoyla ortalama üstü tempoyla kullanırsam zaten 500km zor görüyorum. E gazlamıyorsun egzozun yazılımın anlamı kalmıyor. Aylık 3 depo harcasam sadece 3000 küsür TL buna param gidiyor. E kafeye gitmeyecek miyim ya da yemek yemeyecek miyim? Yaptığım arabaya bile binmek istemiyorum bazen çünkü artık hobiden çok yürüyen bi maliyet haline geliyor gözümde.
Ek olarak söylemek gerekirse arabaya hatırı sayılır parayı harcadım ama hala aklımdaki gibi değil , bugün araca ön arka RS tampon , Coilover , Hayalet gösterge üstüne bir de ortalama bi fren eklemesi yapsam burdan da bi 100k TL basket atacak bana. E heveslenecek bir şey de olmuyor bu maliyetleri görünce. Satarken 1-1 de karşılamayacak. Bindiğimize sayarız diycem ama öyle bi toto yok bindiğimize sayalım.
Yani konunun özü, ben ve çevremdeki yakınlarım için arabayı yapmak bela, yaptıktan sonra binmek bela, hepimiz bir vida değiştirecek olsak geceden uykusu kaçıp ''ulan nasıl olacak acaba'' '' sorun olacak mı'' vs. şeklinde hevesle koşturan insanlarız ama şu anki ekonomide gerçekten hevesli bile kalmak çok çok zor.
Genel olarak maddi zorluklar insanların hobilerinden uzaklaşmasına sebep oluyor. Ben hala okuyorum ama eskisi gibi değil, içimden bir ses zaten binemeyeceksin zaten yapamayacaksın diyor sürekli. En son ne zaman yazdığımı da hatırlamıyorum mesajımı buraya. Bir şey danışmak istiyorum ama ne danışayım diyorum. Yazılım yaptırmak bile neredeyse asgari ücret olmuş. 10 yıl önce, 2-3 yıla alırım dediğim otomobiller inanılmaz paralara geldi, ki zaten artık nasıl binerim diye düşünmekten binemiyorsun da. Bir tık keyifli olsun, donanımlı olsun, yeni olsun kafam rahat olsun moduna girdim. Yine de eskilerin az çok bir yerlerden bağlantısı oluyor, yüz yüze tanışmadan bile bir çok insan etkileşimde bir şekilde. Daha genç arkadaşlar da denildiği gibi bilgi bulabilecek çok fazla platform var ve çoğu da zaten araştırayım demek yerine sorumu sorayım cevap gelsin modunda. Bir çok sosyal mecrada soru sorulan yerlere bakın, hep aynı sorular tekrar tekrar soruluyor. Buradan bir çok insanı tanıdığım için mutluyum. Herkese selam olsun :)
Kim kullanacak basık arabayı ben şahsen artık girmiyorum o işlere ahaha
ghibli06
08-09-2022, 17:40
beyler sıkıntı burada işte, araba alamıyorsak ya da parçalar uçtuysa, ilgi alaka da mı bitti? yıllardır diyoruz ki, aldığınız bindiğiniz araba kişiliğiniz değildir, arabadır, alınır satılır ya da hiç olmaz, ne fark eder ki? siz arkadaşlarınızı arabalarına göre mi seçiyorsunuz? paylaşım yapılacak bir dünya konu var... ben genelde yapıcı yazarım ama bana bile atarlanan gençler var... biz moruklar daha yapıcı olmalıyız, yaşça küçük olanlar da saygılı.. bu kadar basit yani, değil mi?
Sti_Ozan
09-09-2022, 07:57
beyler sıkıntı burada işte, araba alamıyorsak ya da parçalar uçtuysa, ilgi alaka da mı bitti? yıllardır diyoruz ki, aldığınız bindiğiniz araba kişiliğiniz değildir, arabadır, alınır satılır ya da hiç olmaz, ne fark eder ki? siz arkadaşlarınızı arabalarına göre mi seçiyorsunuz? paylaşım yapılacak bir dünya konu var... ben genelde yapıcı yazarım ama bana bile atarlanan gençler var... biz moruklar daha yapıcı olmalıyız, yaşça küçük olanlar da saygılı.. bu kadar basit yani, değil mi?
Abi ilgi alaka da saygı da aslına bakılırsa büyük çoğunlukta hala var. Yani parça takamadığım için arabadan soğuyorum ama foruma her gün girip yeni konulara ya da teknik konularda yeni bir şey var mı diye bakıyorum. Kendi bindiğin arabaya bile hevesin olmayınca insanı biraz geri çekiyor ister istemez.
onursumer
09-09-2022, 12:58
ırgatlıktan hobiye vakitmi kalıyor :D , kendimce uğraşıyorum ama vakit inanılmaz sınırlı hayat zorlaştıkca hobiye vakit ayıramaz olduk
misery1903
11-09-2022, 22:12
Arabası stok diye internetten bulduğu gruba alınmayan arkadaşım var. Konunun kalanında belirtildiği gibi yeni nesil mi denir günün trendi mi denir artık dostluk arkadaşlık yerine gereksiz şekilcilik peşinde çoğunluk gibi geliyor bana da.Bu iş sidik yarışına ne ara döndü, motorundan şuyundan buyundan çok kaç takipçi yapmışına bakmaya doğru gidiliyor.
EnesPolatdemir
13-12-2024, 12:43
Ben çocuk sahibi olmaktan vazgeçtim ya, sizle XoR'un mesajları görünce. Olacak iş değil gerçekten. Uşak maaliyetleri çok ciddi maaliyetlere ulaşmış. Benim şuanlık başka konularda ilgim olduğu için hiç bakmamıştım bunların fiyatlara...
EnesPolatdemir
14-12-2024, 10:16
Konuyu canlandıracağım tekrardan ama katılıyorum. Arkadaşlarıma söylediğimde amaan onları mı okuyacağız diyorlar. Son 1.5 aydır günde bir 6 7 saat zaman geçiriyorum forumda. Başka yerde öğrenemeyeceğim bilgileri tecrübeleri gördüm. Ben sıkılmıyorum. İçerik tüketmede bu kaydırılan reelsler tiktoklar çıktı mertlik bozuldu. Millet youtube videosu bile izleyemiyor. Kimse kusura bakmasın ama bizim Türk milleti okumayı değil izlemeyi sever. Forumların ölmesinin bir sebebi de bu bence
Bu aşkın alevini küle döndürdün
Yüreğimi yakacak ateş mi kaldı
Güzel derlerdi çocukken aşka
Sanki uçarmış tutulan aşka
Anlatılanlar başka, yaşanan başka
Bir daha sevmek için heves mi kaldı
Bis yaptım bir heves, aküsü bitti sıfır akü aldım onu da kutup başını sökmemişim eski araba kaçırdı bir yerden muhtemelen akü bitti duruyor 7 aydır. Kapalı otoparka abone idim verdiğim para gözüme batmaya başladı s..rim çürümezse dedim açıkta evin önünde yatıyor aylardır.
Superb var aldığımdan beri mekanik bakım ve cam filmi yaptım. Bir kere cila yaptım öyle duruyor 1 yıldır. Toplasan 10 kere yıkanmıştır 1 senede. He bir de jantları boyattım arada onları almaya bile 2 gün gecikmeli gidebildim vakit bulup.
Şirket arabasına seramik yapan adamdım aman parlasın aslan yattığı yerden belli olur diye şu an şirket arabasının sol tarafı zift sıçradı boydan boya öyle duruyor 2 aydır. Evde tiner var elime alıp silmeye vaktim yok.
İşten erken geleyim kendime vakit ayırayım desem 2 çocuk var onlarla mu ilgileneyim evde eşimle mi ilgileneyim arkadaşlarla dışarı çıkıp onlarla kafa mı dağıtayım araba ile mi ilgileneyim.
Hadi vakit buldum hangi birisine para yetiştireyim bıktım yahu. Bu arada foruma girip 2 satır bir şey yazayım birisine belki faydası olur desen ona da heves kalmadı.
AyrtonSenna
15-12-2024, 18:14
Aynen abi katılıyorum size bende'de bir şirket aracı ve 2 tane araba olmasına rağmen yoğunluktan kafamı kaldıramıyorum,dışarı çıkıcak derman yok,arabayla uğraşacak vaktim yok,yazın sıfır araba aldım C4X seramik sonrası bir defa uzun yola gittim temmuz'da İzmir'de amcamın evinin önünde yıkadım,o gün bugün'dür yüzüne bakmıyorum,şirket aracını haftada 2-3 kere bizim işyerindeki yıkamacıya veriyordum onu da yapmıyorum şantiye arabası gibi çamur içinde kaldı,babam vefat etmeden önce A4 1.8Tquattro aldım 2.5 - 3 sene oldu yavaş yavaş uğraşırım dedim 1 senedir otopark parası veriyorum,ve bütçe artık eksi limitlere gittiği için otoparktan çıkarıp sizin dediğiniz gibi evin açık otoparkına koyucam çürürse çürüsün,heves kalmadı,o uğraşacak halim kalmadı yaşım genç ama içimi sorsan min yaş 50 oldum artık,hafta sonu bir yerlere giderim diye hevesleniyorum doğum yapmış hanım gibi yatağa gömülüyorum:D,Forum'da ise 10 sene üzeri olucak eski tadı kalmadığı için bende heveslenip konulara dahil olamiyorum.
alayımızın götündeki kıllar kadayıf oldu
bir kısmımızın kadayıfları bile döküldü
Güzel derlerdi çocukken aşka
Sanki uçarmış tutulan aşka
Bunun altına ismini yaz sonra ileride anonim diye geçmesin.
z kuşağı araba yapayım vs bir yana araba sahibi olmak bile umurlarında değil, bu koşullarda araba almaları dahi zor zaten, tarihi tam hatırlamıyorum 1991 yılında kırmızı bi 3000gt görmüştüm 1 hafta uyku uyuyamamıştım, binada birinde siyah s13 vardı temiz temiz kullanırdı sahibi,
Dolar uzun bir süre sabit kaldığı dönemler ne yapıldıysa yapıldı, sonrasında koptu film, paypal kapanması insanların tüketim alışkanlıklarının değişmesi vs mevzunun sonunu getirdi.
Kıbrıs hala bu ekolü devam ettiriyor, 2000 lerin başı İstanbul'u gibi, her yerde yapılı araba görmek mümkün, hatta kadın sürücüler de var basık egzozlu araba kullanıyorlar. 25 yaş kanunu sonrası zaten bi japon arabası patlaması oldu, imkanı olup da bu kanundan faydalanmamak ne bileyim pişmanlık yaratır, az spoiler vereyim şurada dursun;
https://i.hizliresim.com/smfpkmk.jpeg (https://hizliresim.com/smfpkmk)
https://i.hizliresim.com/5ohhwyq.jpeg (https://hizliresim.com/5ohhwyq)
ülke sessiz olmuş ki forum neden olmasın..
O kadar yorucu ki her şey..
Yine de her gün mutlaka bakmaya çalışıyorum, çünkü çok değerli bir forum.
Bıraktım yoksa çok dıy yapardım ..
EnesPolatdemir
17-12-2024, 11:21
z kuşağı araba yapayım vs bir yana araba sahibi olmak bile umurlarında değil, bu koşullarda araba almaları dahi zor zaten, tarihi tam hatırlamıyorum 1991 yılında kırmızı bi 3000gt görmüştüm 1 hafta uyku uyuyamamıştım, binada birinde siyah s13 vardı temiz temiz kullanırdı sahibi,
Dolar uzun bir süre sabit kaldığı dönemler ne yapıldıysa yapıldı, sonrasında koptu film, paypal kapanması insanların tüketim alışkanlıklarının değişmesi vs mevzunun sonunu getirdi.
Kıbrıs hala bu ekolü devam ettiriyor, 2000 lerin başı İstanbul'u gibi, her yerde yapılı araba görmek mümkün, hatta kadın sürücüler de var basık egzozlu araba kullanıyorlar. 25 yaş kanunu sonrası zaten bi japon arabası patlaması oldu, imkanı olup da bu kanundan faydalanmamak ne bileyim pişmanlık yaratır, az spoiler vereyim şurada dursun;
https://i.hizliresim.com/smfpkmk.jpeg (https://hizliresim.com/smfpkmk)
https://i.hizliresim.com/5ohhwyq.jpeg (https://hizliresim.com/5ohhwyq)
Aslında z kuşağının umurunda ama eskisi gibi değil. Onların ilgisi Air takayım tesisat dizeyim ARCİBİLİ olacak tabi ki. Piyasaya cıkacaklar. Millete iş atacaklar. Ya da sadece başaran coil +lip kombolu arabasını nick olarak plakasını yazdığı insta hesabından "tere de deyil dünyada tek" gibi laflarla paylaşacak ya da arabasının videosuyla exine ithafen kederli tiktok paylaşacak. İş buraya kaydı. Bana sizin devam ettirdiğiniz dava daha yakın geldiği için ben bu taraftayım. He hayat pahalılığı benim bir şeyler yapmamı baya engelliyor tabi... Belki bir gün project cars'ta benim de arabamın konusu olur, nasip...
leventrc
18-12-2024, 01:51
Ben forumda genel olarak hep okuyucuyumdur. Pek yazmayi sevmem. Ama konu dikkatimi çekti. Hazir uykumda kacmisken kendi görüsümle nacizane bir seyler karalayayim dedim.
Forumlarin sessizliginin aslinda bir çok sebebi var;
1. sebep ekonomik koşullar ve canim ulkemizin bir cok noktadaki belirsizligi. Ülkemizde otomobiller çok pahali. Ne yazik ki her gecen gün büyük bir kesim için ulasilabilir olmaktan çikiyor. Özellikle performans otomobilleri. Bu sebeple bu hobiyle ilgilenen malesef cok kucuk bir zumre kaldi. Bir de bunu pistle harmanlayayim derseniz lastigi, freni, bakimi, pist ucreti falan derken garip garip faturalarla karsi karsiya kaliyorsunuz.
2. sebep sosyal medyadaki otomobil gruplari ve bunun getirdiği whatsapp gruplari. Yeni nesil bu olusumla genclige adimini atti. Elestiremeyiz. Cagin gereksinimi buydu. Onlar da caga ayak uydurdu. Forumlardan daha cazip ve surdurulebilir buluyorlar. Keza sosyal medyadan zaten hic cikmiyorlar :) Adamlar direk bu dunyanin icine dogdular.
3. sebep ulkemizde otomobil kulturunun geriye dogru gitmesi. Bu kulturu kaliteli bir sekilde yasayanlarin orani %20, kaliteden bir haber olarak yere sifirlanmis ticari otomobillerle makas atarak, yanlayarak like alan kitle de %80' dir herhalde. Belki de cok iyimser bir rakam verdim. Bilemiyorum. Sosyal medya' da kendime hobi - ani olsun diye bir sayfa actim. Kendi otomobilim haricinde kullanma sansi elde ettigim otomobiller hakkinda da yazi yaziyorum. Okuyanlarin sayisi cok az. Dip not: Like almak vs. umrumda değil. Anlatmaya calistigim sey, kaliteli iceriklerin popularitesi yerlerde. Ama yerlerde surunerek makas atan ticari otomobilin popularitesi inanilmaz. Bunu su sebeple anlattim, bu adamlar gelip zaten bu foruma yazamazlar. Burasi fosillesmiş bir kitlenin forumu. Burada yemez o cahillikler. O da bunu bilir ve yazmaz :)
4. sebep, biraz da olsa pandemi. Pandemi sebebiyle bir kisim insan cok fazlaca kabuguna cekildi. Hobi noktasindaki aliskanliklarini tamamen unutup konfor odakli bir yasama gecis yaptilar. En azindan benim cevremde cok fazla var.
5. sebep; ( Bu tamamen kisisel ) yeni nesil otomobillerin cok ruhsuz olmasi. Evet cok hizlilar, cok yetenekliler ve her seyi yapabiliyorlar. Ama genel olarak cok keyifsiz ve ruhsuzlar. İletisimleri cok filtreli. Surucusune cok fazla is birakmadan kusursuzca viraj donen ve roket gibi hizlanan robot gibiler. Artik eski lezzetleri alamiyorum. Acikcasi beni de bu uzuyor. Yaslandigimi ve eskidigimi hissediyorum. Babamin doneminde 64 İmpala' yi ovdugu gibi kendimi 90' li yillar ve2000' li yillarin basindaki otomobilleri overken buluyorum :) En azindan babami artik daha iyi anliyorum, bu da bir seydir diyip olumlayayim. Bu arada evet; bazi arkadaslarin " E kardesim git o zaman ovdugun otomobillerden birini al. Bunu da biz mi soyleyelim? " dedigini duyar gibiyim :) Sedan ve manual bir BMW E90 335i alip restore etmistim. Bildiginiz sandik motora kadar girerek yaptim. Ama sanayide gecirilen vakit ve yasanan sacmaliklar kitap yazdirir insana. Sanirim yaklasik 40.000km kullanip sattim. Eskiden vakit boldu ama butce zordu. Simdi butce sukur daha iyi ama vakit yok. Ara sira seytan durtuyor ama 335i' deki sanayi gunluklerim ve gecirdigim haftasonlarim aklima geldikce kendimi frenliyorum. Yine de belli olmaz tabi, buyuk konusmamak lazim. O fren her an patlayabilir :) Keza bende futbol vb. baska bir hobi yok. Otomobil harici duz adam samiyim. Su an 2023 model sifir aldigim FL5 Type-R kullanicisiyim. Guncel otomobiller icinde geleneksel mekanik hissiyatlara en yakin buldugum otomobil. O sebeple aldim.
Benim gozumden durum bundan ibaret. Hala haftada iki kez bu foruma girerim. Burada cok sey okudum ogrendim. Vazgecmek imkansiz. Her daim varligini surdurmesi dileklerimle...