Orijinalini görmek için tıklayınız : Scirocco 1.4Tsi 160 HP (Wg ayarı)
Merhaba , 2009 model 160hp scirocco aracımda Wastegate sıkışma arızası vardı. Bir kaç yer dolaştım ve aracın orada kalması gerektiği maliyetin yüksek olduğu söylendi. Babamın eski usta olması ve eliminde yatkın olması dolayısıyla aracın turbosunu söküp wg yi kendimiz tamir ettik. Şu an turbo ve wg sorunsuz çalışıyor , ancak wg ayarının nasıl yapılacağı konusunda bir bilgim yok. İlk etapta Ataşehir - Kavacık arası defalarca gazlayarak bir ayar yaptım şu an aracımda kesme sorunu yok. Ama asıl yapmak istediğim şey , işi bilen birinden en stabil ve doğru ayarı öğrenmek. Desteklerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
wg ı ayarlamanın en basıt yontemı
vagcom aracılıgı ıle ıstenılen basınc ıle arabanın bastıgı basıncı log alıp eger dusuk kalıyorsa wg vdasını sıkmak
yada yuksek kalıyor ıse wg ayar vıdasını gevsetmek gerekır
en saglıklı yontemı budur
wg ı ayarlamanın en basıt yontemı
vagcom aracılıgı ıle ıstenılen basınc ıle arabanın bastıgı basıncı log alıp eger dusuk kalıyorsa wg vdasını sıkmak
yada yuksek kalıyor ıse wg ayar vıdasını gevsetmek gerekır
en saglıklı yontemı budur
ayarı tamamen manuel olarak kendim yapacağım , basınç arttırmak için somunu wg ye doğru mu yani sol tarafa gerekiyor ? Bu şekilde denedim sanki ilginç bir şekilde basınç düştü gibi hissettim.
ayarı tamamen manuel olarak kendim yapacağım , basınç arttırmak için somunu wg ye doğru mu yani sol tarafa gerekiyor ? Bu şekilde denedim sanki ilginç bir şekilde basınç düştü gibi hissettim.
kisaltirsan basinc artar, uzatirsan duser
Bu konuyla ilgili destek almanı tavsiye ederim. Motorda hasara sebep olabilir.