Orijinalini görmek için tıklayınız : Araba içindeki Ambiyans led çılgınlığı
darkmoon
03-11-2022, 20:51
Son nesil arabalarda artık segment fark etmeksizin araç içinde bolcana ambians aydınlatma adı altında her yere şerit led yada led bar ki onunda özünde şerit led var neyse çekiyor firmalar..
İlk başlarda iyi güzeldi de artık gerçekten bence suyu çıktı bazı firmalar kapı içi tavan koltuk arkası taban alt kenarlar her yere koyuyor hadi eskiden sabitti en fazla gidip geliyordu şimdi hareketliside çıktı :)
bir şey değil eskiden bu işleri meraklısı aracına yapardı adamlara etmedikleri bazı insanların laf söz kalmazdı şimdi firmalar yapınca ne güzel ne hoş demeye başladı bazı insanlar :) ..
Şimdi görüyorum özellikle ön göğüs kısmına eskidan ahşap falan olan trim takılan kısma şimdi boydan boya uzun led ekran koyuyorlar ince uzun ekran boydan boya Audi de gördüm sanırım o bile faydalı mantıklı hiç olmassa ince de olsa bir şeyler görürsün okursun izlersin :)
Bu led ekran işi yayılırsa geçmiş olsun artık kapılar tavan öngöğüs arka koltuklar taban pandizot her yerden yazılar görüntüler falan oynar geçer :)
Araba içi bana göre bence sade olmalı şahsi fikrim geçen konuşuyorduk bu kapı içi şerit led bar sistemi hazır AliExpress de satılıyor telefondan renkleri falan değiştire biliyorsun hareketli falan elektrikçi arkadaşda çay içiyordum al dedi ver sipariş takalım senin arabaya aman yok dedim bir o eksik kalsın :)
Demem o ki pandalar çok yalnız …
karaduzen bi LED?
ne dersin :cool:
Özgür Güneş
04-11-2022, 00:01
Ben led e karşı değilim de bu ayna altı, kapı altı logoları sonradan takınca apaçi olunurdu, şimdi bmw ile başlayan maceraya tüm markalar ortak oldu ve elitleşti, dicek bişi bulamıyorum…
turboman
04-11-2022, 00:17
Ben arabada ekrana bile karşıyım ne işi var televizyonun arabada derdim ;) led işinede aynı bakış açısı çin keranesi gibi oluyor. Bide şu tavana yıldız sistemi diye millete iteliyolar bilmem kaç tl. Misina gibi iplere alttan ışık verip dönen gece lambası vardı ben çocukken hatta hacden dedem getirmişti merak edip içini açıp bakmıştım bitane lamba var önünde dönen renkli cam vardı o sayede renk değiştiriyordu işte bu tavana taktıklarıda bunla aynı sistem. Baştan sona saçmalık bence
darkmoon
04-11-2022, 00:18
Led olsun olmasına da bence abartıya gerek yok :)
Mesela ben bu tip işlerde her zaman zirvedeki model yada markaları referans alıyorum kendime.. rolls royce misal 2022 modelinde bile iç dış kapı kolları dışında hiç öyle şerit ledler gidip gelen ışıklar falan yok gayet sade 30 milyonluk araç koysa rolls royce koyar tanesi 30 kuruşluk ledi :) rolls royce un starlight muhabbeti var sanırım 12 bin dolar falandı ekstra bir para ödeyip istersen starlight sistemli veriyorlar ama o bambaşka bir şey ..
O sistem misal AliExpress de satılıyor hatta kayan yıldızlara kadar var sistemde pahalıda değil ama bence bazı şeyler orjinal aracında güzel başka araca yaptın mı ne kadar güzel kaliteli yaparsan yap bence biraz eğriti o araca ait değilmiş gibi duruyor..
Panjura led koymuş adam, başkası yapsa apaçi deriz, üretici yapıyor :)
darkmoon
04-11-2022, 00:31
Ben arabada ekrana bile karşıyım ne işi var televizyonun arabada derdim ;) led işinede aynı bakış açısı çin keranesi gibi oluyor. Bide şu tavana yıldız sistemi diye millete iteliyolar bilmem kaç tl. Misina gibi iplere alttan ışık verip dönen gece lambası vardı ben çocukken hatta hacden dedem getirmişti merak edip içini açıp bakmıştım bitane lamba var önünde dönen renkli cam vardı o sayede renk değiştiriyordu işte bu tavana taktıklarıda bunla aynı sistem. Baştan sona saçmalık bence
Ben yazarken yazmışsın o sistem rolls royce un starlight ismini verdiği sistem pahalı değil yapmasıda basit onun setleri var arabanın tavanına göre o misina dediğin şeyler serum hortumu gibi aslında onların sayısı var 150 den başlar 550 ye kadar çıkar o artık senin tavanına ve ne kadar sık yan yana yıldız ışığı görmene bağlı … birde o hortum misina gibi şeylere ışık veren projektör var onlarda 5w dan başlıyor 30w kadar çıkıyor onuda ne kadar yüksek alırsan o kadar gür parlak ışık veriyor .. yıldız kayma effecti var müzikle ışıklar oynuyor istesen falan filan
O sistemim en full+ full 3 bin tl civarı orta hallisi 1500 tl civarı giriş sınıfı 600-700 tl .. yani çok pahalı değil yağımıda basit … sadece tavanı söktürüp siyaha kaplatman lazım o gece effectini iyi Alman için birde tavanı deliceksin gelişi güzel artık kaçlık aldıysan o kadar delik açıcaksın …
darkmoon
04-11-2022, 00:39
Ben geçen sene arkadaşın 2021 model daha sıfır aldığı bir araca bindim airbag yazısı varya koltuk yanındaki hani b sütunun orda olur ışıklı led yapmışlar .. yahu dedim yazık günah sıfır araba ile niye oynuyorsun sandım AliExpress den almış çünkü satılıyor öyle şeyler yok dedi o orjinal fabrikasyon kendi ışığı ..
Tuhafıma gitti yani eğreti duruyordu bana göre… orjinal fabrikasyon değilde sanki sonradan yapılmış gibi ..
Aranel Ciryatan
04-11-2022, 07:35
BMW'ler her taraf ekran. İstanbul34 gibi bu bilgi ve trafik paylaşan sayfalarda devamlı görüyoruz ekranları çalıyorlar. Bizim ülkemize olmaz böyle şeyler çalarlar. Araba alıyorsun anasını satayım devamlı bugün ekranlar çalınacak mı korkusu. Yıllar önce o korkuyu 2 yıl yaşadım. Yeminle rüyalarıma girerdi. Bir dönem 206 GTi'ların sunroof camlarını çalıyorlardı ve ayakları plastik idi çekip koparıp alıyorlardı. İyi para idi o zamanlar bile 1000 TL falandı anasını satayım arabayı zaten 9000 TL'ye almıştım :D Sonra Ankara'da bir usta çelik ayak üretmişti de bir çok kişi o şekilde rahatlamıştı. Bende aracı satmıştım zaten :D
gece yolculuklarında multimedia ekranını kapatıyorum zaten, sağında solunda led olayı gizli aydınlatma modeli ve loş absürt bir ışık değilse şık durabiliyor. örneğin f30 kapı ve klima çerçevesi altı aydınaltma orjinallerde güzel ama aliexpress mallarında çok fazla ışık çıkıyor, bir de b sütun airbag yazısına bile ışık satan/takanlar var
eskiden böle bol ledli bol ışıklı arabalara bişey k ..nesi diyolardı :D
turboman
04-11-2022, 08:22
Ben yazarken yazmışsın o sistem rolls royce un starlight ismini verdiği sistem pahalı değil yapmasıda basit onun setleri var arabanın tavanına göre o misina dediğin şeyler serum hortumu gibi aslında onların sayısı var 150 den başlar 550 ye kadar çıkar o artık senin tavanına ve ne kadar sık yan yana yıldız ışığı görmene bağlı … birde o hortum misina gibi şeylere ışık veren projektör var onlarda 5w dan başlıyor 30w kadar çıkıyor onuda ne kadar yüksek alırsan o kadar gür parlak ışık veriyor .. yıldız kayma effecti var müzikle ışıklar oynuyor istesen falan filan
O sistemim en full+ full 3 bin tl civarı orta hallisi 1500 tl civarı giriş sınıfı 600-700 tl .. yani çok pahalı değil yağımıda basit … sadece tavanı söktürüp siyaha kaplatman lazım o gece effectini iyi Alman için birde tavanı deliceksin gelişi güzel artık kaçlık aldıysan o kadar delik açıcaksın …
Sistem basit led lamba fiberoptik kablo mantığı hatta fiberoptik diyebiliriz ama 3bin 5 bine kimse yapmaz bunu bence. Tavanı söküp siyaha kaplamak 3 lira tutar döşemecide bide arkaya power ledlerin olduğu zımbırtı falan bide dediğin gibi kayan yıldız renk değiştirme modülü falan buda ekstra bi maliyet. Yani gereksiz bir iş ama hevesli olanlar yaptırıyor. Kendin yaparsan maliyet 3/1 civarı tutar dışarıya göre
turboman
04-11-2022, 08:24
eskiden böle bol ledli bol ışıklı arabalara bişey k ..nesi diyolardı :D
Yukarda yazdım: ulusal olarak çin keranesi, bölgesel olarak aydın nazilli keranesi ;)
BMW'ler her taraf ekran. İstanbul34 gibi bu bilgi ve trafik paylaşan sayfalarda devamlı görüyoruz ekranları çalıyorlar. Bizim ülkemize olmaz böyle şeyler çalarlar. Araba alıyorsun anasını satayım devamlı bugün ekranlar çalınacak mı korkusu. Yıllar önce o korkuyu 2 yıl yaşadım. Yeminle rüyalarıma girerdi. Bir dönem 206 GTi'ların sunroof camlarını çalıyorlardı ve ayakları plastik idi çekip koparıp alıyorlardı. İyi para idi o zamanlar bile 1000 TL falandı anasını satayım arabayı zaten 9000 TL'ye almıştım :D Sonra Ankara'da bir usta çelik ayak üretmişti de bir çok kişi o şekilde rahatlamıştı. Bende aracı satmıştım zaten :D
Yıllar önce arkadaş 206 alıyor sunrooflu. Bir sabah işe gidecek arabaya biniyor, benzinciye gidiyor. Pompacı diyor -abi geçmiş olsun. Bu anlamıyor hala. Sunroofu gece sökmüşler, bizim eleman farketmiyor sabah sersemliğiyle :D
Bu da böyle bir anımdır :D
Ambiyans aydınlatmalarını ben de sevmiyorum. He belki çok ufak yerlerde aşırı loş şekilde olabilir ama fazlası çok kötü geliyor gözüme. Onun da rengi çingiş pembesi falan olmayacak tabi, gün ışığı falan belki.
muratburunce
04-11-2022, 08:45
arap ledi bol bulunca bi tarafına sürermiş :D
Aranel Ciryatan
04-11-2022, 09:25
Yıllar önce arkadaş 206 alıyor sunrooflu. Bir sabah işe gidecek arabaya biniyor, benzinciye gidiyor. Pompacı diyor -abi geçmiş olsun. Bu anlamıyor hala. Sunroofu gece sökmüşler, bizim eleman farketmiyor sabah sersemliğiyle :D
Ambiyans aydınlatmalarını ben de sevmiyorum. He belki çok ufak yerlerde aşırı loş şekilde olabilir ama fazlası çok kötü geliyor gözüme. Onun da rengi çingiş pembesi falan olmayacak tabi, gün ışığı falan belki.
İnanılmaz çok yaşayan vardı o yıllar önce olan 2011-2012 dolayları gibi.
Led ambians mevzuna gelince evde bilgisayarın her yerine led döşedim fanlar, şeritler falan severim yani normalde ama araba mevzunda bence ayak aydınlatma dışında gereksiz. Hatta bazen o bile göz alıyor karanlık bir yolda yolculuk yaparken. Araç işi şeritler ekranlar falan bence çok dikkat dağıtıcı.
darkmoon abicim sen zaten kara düzen bir araç almayacakmısın neden böyle şeylere takılıyorsun ki? Alacagın araçta bu denli ışıklar olmayacak gayet sade ve şık bir araç yakışır sana
https://imgyukle.com/f/2022/11/04/JE2IZ6.jpg
darkmoon
04-11-2022, 11:51
Sistem basit led lamba fiberoptik kablo mantığı hatta fiberoptik diyebiliriz ama 3bin 5 bine kimse yapmaz bunu bence. Tavanı söküp siyaha kaplamak 3 lira tutar döşemecide bide arkaya power ledlerin olduğu zımbırtı falan bide dediğin gibi kayan yıldız renk değiştirme modülü falan buda ekstra bi maliyet. Yani gereksiz bir iş ama hevesli olanlar yaptırıyor. Kendin yaparsan maliyet 3/1 civarı tutar dışarıya göre
Dediğim zaten o burda bir yere yaptırsan herhalde 15 bin isterler sen kiti getirtsen basit bir şey olsun dersen 600/700 ortalama olsun dersen 1500 civarı ki o yeterli bence hadi full +full olsun desen 3 bin civarı burda kendin tavanı kaplatsan elektrikçi de kendin yaptırsan 6-7 bin gibi çözersin ucuza gelir gene ..
Sadece kapı göğse yapılan kayar ledlere 6-7 bin tl isteniyormuş …
AliExpress de full 22 parça kolonlar kapı ön göğüs Ceplik ayak aydınlatma aklına gelecek her yer kayar led sistem beyinleri telefondan kontrol falan her şeyi dahil full set 2 -2500 tl falan biraz elin yatkın elektrik işlerinden anlıyorsan işçiliğe para bile vermessin .. sadece kapı ön göğüs olsun dersen 800-900 tl ye satılıyor ..
darkmoon
04-11-2022, 12:04
darkmoon abicim sen zaten kara düzen bir araç almayacakmısın neden böyle şeylere takılıyorsun ki? Alacagın araçta bu denli ışıklar olmayacak gayet sade ve şık bir araç yakışır sana
https://imgyukle.com/f/2022/11/04/JE2IZ6.jpg
Takıldığım bir şey yok sohbet ediyoruz takılsam ben bu ülkede 2000 yılında ilk e36 bmw ye yağmur sensörü takmış biriyim Türkiye de ilk daha multimedia m si yokken ben Opel vectrama öne thermaltake indash monitör alıp takıp bagaja compaq ekranı söküp laptop bağlamış biriyim , pek çok arkadaşlarımın ve kendi araçlarıma koltuk ısıtma koltuk soğutma yapmış biriyim bu ledler daha fabrikalar takmazken içinden geçmiş biriyim sana şu an o arabalardaki ledler de kullanılan çipsetlerine Çin’deki birim fiyatına kadar söyleye bilirim ..
Bazı firmalar özellikle bu extra Ambiyans aydınlatma için 3 bin 5 bin euro opsiyon pakette fiyat yazıyor ben sana o paketin maliyetini söylesem şok olursun .. neyse yani takıldığım bir şey yok sohbet ediyoruz ..
Ek olarak karadüzen alıcam demedim alasım var bıktım yoruldum dedim alada bilirim o başka şu an elimdeki bütün araçlar full elektronik Jaguar stype ım var 2001 model araba bile full elektronik direksiyonundan iç dış aynasından koltuklarından her yeri.. her elektronik şey yanında arıza verdimi çok ciddi maliyetler sorunlar çıkartıyor marka model farketmek sizin ..
Abi gerilme sakin birşey demedim konuşuyoruz yazışıyoruz ama yazdıklarına göre fazla elektronik seni yıpratmış sanki öyle anladım
Arabalar oldu Japon kerhanesi :D
Aranel Ciryatan
04-11-2022, 13:28
Şöyle direksiyon altına ve pedalların oraya falan ambiyans led fena olmaz sanki :D
https://i.hizliresim.com/o6gzy28.jpg (https://www.hizliresim.com/o6gzy28)
darkmoon
04-11-2022, 15:02
Abi gerilme sakin birşey demedim konuşuyoruz yazışıyoruz ama yazdıklarına göre fazla elektronik seni yıpratmış sanki öyle anladım
Yok gerilmedim :) bende yazdımda gülücük atmayınca ciddi gibi olmuş sanırsam mesleki deformasyon benimki :))
darkmoon
04-11-2022, 15:05
Şöyle direksiyon altına ve pedalların oraya falan ambiyans led fena olmaz sanki :D
https://i.hizliresim.com/o6gzy28.jpg (https://www.hizliresim.com/o6gzy28)
Benim arkadaş şahinin göğsünü aldı kokpitini koltuklarını aldı yaptı bundan… instegrama koydu birileri resimleri alıp caps falan yapmış sildi sonra resimleri :)
Aranel Ciryatan
04-11-2022, 15:22
Benim arkadaş şahinin göğsünü aldı kokpitini koltuklarını aldı yaptı bundan… instegrama koydu birileri resimleri alıp caps falan yapmış sildi sonra resimleri :)
Tahminen görmüşümdür. Araç göğüsü falan işin fantazisi tabi. Biz profesyonel yarıştığımız için ekipmanlara para bayılıyoruz genelde :D
.Oku çıkan şeylerin modası çabuk geçer.
FF çıktığında araç altı ledler nasıl prim yaptıysa bu led modası da bir süre sonra geçecektir. Hee araplar gösterişi şatafatı sever, onlarda tavana gerçek kristal koy ver coşkuyu diyende vardır illaki ama bana göre kapı içi gözü yormayan led arabalar için max olmalı.
Led işini özellikle alman premiumlar inanılmaz abarttı. 2010'lardan önce ambiyans aydınlatma işini çok kıvamında yapıyorlardı. Vw ve Opel dahil.
Uzun yolda çok aydınlatma ve bolca ekran dikkat dağınıklığı, odak bozukluğu, göz yorgunluğu olarak geri dönüyor.
https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/c_fit,f_auto,g_center,pg_1,q_60,w_965/73b0126765f846ffdfe8cbd91ecdd7cb.png
I mean, look how much is going on here! Does anyone really need a door panel illuminated that much? Look at the glare on the windshield — it’s huge; how will that not be crazy distracting? And that overhead console neon horseshoe — what’s that doing for anyone?
This is noise, a lot of visual noise, a cacophony of light, and very little of it actually providing useful information. Does any of this make it any easier to find a particular control? Where’s the radio volume? The climate controls? The rear defroster?
Plus, look at the main instrument display, one of the “five screens, OLED displays, and 3D displays” — it’s still pretending to be old-school analogue gauges, and not actually taking advantage of the information design possibilities afforded by a matrix OLED screen.
Other companies are doing much more interesting things with their instrument displays as opposed to just making more, brighter ones, so maybe wake up, Mercedes.
I remember when the idea of minimizing visual light distractions for night driving was a feature on some cars — remember Saab’s Night Panel mode?
https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/c_fit,f_auto,g_center,pg_1,q_60,w_1165/4257f6d9b203af3cd2df54ca9e5f2e69.png
Kaynak/Reference: Does Anyone Want This Lightshow Mercedes-Benz Is Showing Off? (https://jalopnik.com/does-anyone-actually-want-this-bonkers-lightshow-merced-1846934581)
darkmoon
04-11-2022, 22:06
Ben bunu birazda tozu halının altına süpürme gibi görüyorum artık en premium prestij markalar bile üst seviye malzeme fazla kullanmıyor ağaç kaplamalar orjinal hakiki kromaj parçalar hakiki alacantra birinci kalite orjinal deriler artık bu tür şeyleri led ekranlar şerit ledler le bence kamufle etmeye çalışıyorlar bazı firmalar şahsi fikrim ..
Yeni golf :)
Valla aynısını söylüyorum. Başka bir marka modeline yapsa hemen apaçi vs muhabbetleri olur. Ama ülkemizde ki golf aşkı başka olunca on numero :)
darkmoon
04-11-2022, 22:47
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRPsCcIZn3vh138-hRJ2FP1swsU83GIF01OVg&usqp=CAU
2022 rolls royce Phantom gece sürüşü içi .. 30 milyonluk araç ne kadar içi sade be güzel .. şimdi rolls royce gibi en üst seviye firma şerit ledler ekranlar koymayı bilmezmiydi ..
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRPsCcIZn3vh138-hRJ2FP1swsU83GIF01OVg&usqp=CAU
2022 rolls royce Phantom gece sürüşü içi .. 30 milyonluk araç ne kadar içi sade be güzel .. şimdi rolls royce gibi en üst seviye firma şerit ledler ekranlar koymayı bilmezmiydi ..
Kesinlikle katılıyorum size. Daha önceki postlarda zaten yazılmış ama çok saçma geliyor, ama bazı insanlarda bayılıyor ya. Zevk ve gösteriş meraklılığı meselesi biraz sanki :D
gokhan g.
05-11-2022, 05:30
Kapı içi, bardaklık ve ayak haricinde benim de gözümü inanılmaz yoruyor aynı fikirdeyim. Konudan bağımsız ben de bir anımı anlatayım. 2009 da kuzeni üniversiteye kaydına İstanbul'a gittik. Eniştenin ae101 corollası var pandizotta 4 tane pioneer kayık hoparlör 😎
Neyse işler bitti eniştenin Bayrampaşa taraflarında bir arkadaşı varmış onu görmeye gittik arabayı da otoparka bıraktık. İsimiz bitti boluya kadar kritik yapıldı sohbet muhabbet filan boludan sonra teyp açıldı ama arkadan ses gelmiyor. Herhalde sigortası filan atmıştır diye düşünerek mersine geldik. Valizleri indirirken gördük ki adam pandizottaki hoparlörlerin hepsini almış, anlamayalım diye de kapaklarını yerinde bırakmış 😅
darkmoon
07-11-2022, 21:41
Zaten led şerit işi bitiyor yeni trend passenger Side led screen diye geçen şeyler trend
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQD67qRbOkxY0Gse2tP004Sv__yS2Nu6 S6EJA&usqp=CAU
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQzea3yfnMuH8lEaW9SkcBaEJmHKeuCS O719g&usqp=CAU
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQea08VRhJZHxLIIpNsyysHg8317RMsY li7Cw&usqp=CAU
Bende ışıklara karşıyım. Astigmat var arabada bişeyler açıksa önümü göremiyorum :D
En güzeli sade :)
Zaten led şerit işi bitiyor yeni trend passenger Side led screen diye geçen şeyler trend
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQD67qRbOkxY0Gse2tP004Sv__yS2Nu6 S6EJA&usqp=CAU
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQzea3yfnMuH8lEaW9SkcBaEJmHKeuCS O719g&usqp=CAU
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQea08VRhJZHxLIIpNsyysHg8317RMsY li7Cw&usqp=CAU
Bunu 10 yildir, belki daha fazladir Ferrari yapiyordu. Bana ilk gordugumde cok cirkin, cok gereksiz, cok sacma gelmisti, simdi herkes yapmaya baslamis, inanamiyorum. Yani, Ring Taxi olarak kullanilacaksa arac, ancak o zaman anlamli bu zimbirti.
darkmoon
08-11-2022, 10:18
Bunu 10 yildir, belki daha fazladir Ferrari yapiyordu. Bana ilk gordugumde cok cirkin, cok gereksiz, cok sacma gelmisti, simdi herkes yapmaya baslamis, inanamiyorum. Yani, Ring Taxi olarak kullanilacaksa arac, ancak o zaman anlamli bu zimbirti.
Bunların androidlileri var AliExpress de satılıyor her şeyi oynatıyorsun face Twitter hesabına girebiliyorsun YouTube da bir şeyler izleyebiliyorsun:)
eminkilic61
15-11-2022, 12:39
mükemmel güzel bir şey, keşke tüm arabalarda yaygınlaşsa
darkmoon
15-11-2022, 13:16
mükemmel güzel bir şey, keşke tüm arabalarda yaygınlaşsa
AliExpress de var istersen aracının ölçüsünü alıp oraya uygun led ekran panel satılıyor ölçüsüne göre geri uydurması diy kısmı sana ait .. yapanlar var YouTube sa izlemiştim 2000 model golfe yapmıştı adam
eminkilic61
15-11-2022, 13:44
AliExpress de var istersen aracının ölçüsünü alıp oraya uygun led ekran panel satılıyor ölçüsüne göre geri uydurması diy kısmı sana ait .. yapanlar var YouTube sa izlemiştim 2000 model golfe yapmıştı adam
'diy' değilde 'retrofit' kıvamına gelirse düşünürüm
teşekkürler
darkmoon
15-11-2022, 16:07
Oda gelir çünkü inanılmaz bir aftermarket pazarı oluştu talep artarsa direk Çinli yapar ..
darkmoon
15-11-2022, 16:08
Audi lerin direk hazırı satılıyor paneliyle beraber sök tak o kadar basit ..
Bizim f10larda misal tam tadında ambiyans aydınlatmaları, ne göz yoruyor ne birşey harika da görünüyor gece.
Ama kekomatikler bunu çıkarıp yerine 64 renk aliexpress takıyorlar :)
darkmoon
15-11-2022, 20:32
Bu led işi güzel iş hepsi değil tabiki ama bazı firmalar ahşap deri nubuk alacantra gibi pahalı parça kullanacağına çimde üretilen 10 cent lik ledi çakıyor geçiyor ..
Bu led çılgınlığının güvenlik tarafındaki etkileri, sonradan yapılmışta değil üstelik, bazen oem araç üreticilerinin dahi gözünden kaçabiliyor. Örneğin GLA’lardaki klima menfez içi aydınlatmaların, gece sürüşte yan dikiz aynalara yansıdığına dair şikayetler mevcut internette.
Misal: GLA 200 (H247) dış aynalar hatalı, dunyada bunu benden başka fark eden yok mu? | Mercedes Benz Club Turkiye (http://mbclubtr.com/index.php?threads/gla-200-h247-dış-aynalar-hatalı-dünyada-bunu-benden-başka-fark-eden-yok-mu.53796/#post-793853)
eminkilic61
16-11-2022, 08:20
Bu led çılgınlığının güvenlik tarafındaki etkileri, sonradan yapılmışta değil üstelik, bazen oem araç üreticilerinin dahi gözünden kaçabiliyor. Örneğin GLA’lardaki klima menfez içi aydınlatmaların, gece sürüşte yan dikiz aynalara yansıdığına dair şikayetler mevcut internette.
Misal: GLA 200 (H247) dış aynalar hatalı, dunyada bunu benden başka fark eden yok mu? | Mercedes Benz Club Turkiye (http://mbclubtr.com/index.php?threads/gla-200-h247-dış-aynalar-hatalı-dünyada-bunu-benden-başka-fark-eden-yok-mu.53796/#post-793853)
bu yansıma olayı çok normal, benim oem hayalet kadranım sol cama, multimedya ekranımda sağ cama yansıyor
hele ki cam filmi çekerseniz yansıma 1e 1 gerçek gibi oluyor
darkmoon
16-11-2022, 13:31
Yansıma gece sürüşünde iyi bir şey değildir görme, biliş ve motor fonksiyonlar gece sürüşünde tamamen yola vermeli kendini dikkati dağıtıcak unsurlar olmamalı gece karanlıkta Karanlık bir ortama aniden geçiş yaparsanız ilk 5 – 10 saniye hiçbir şey göremezsiniz. Daha sonra iris tabakasında bulunan kaslar kasılır ve göz bebeği büyür ortama adapte olur görmeye başlarsınız .. iris küçüldümü ışığı gördüğünde karanlıkta tekrar büyümesi vakit alır ..
Kısaca gece sürüşünde aracın içinin Işıl Işıl gidip gelen parlayan ledler çokta iyi bir şey değil .. bazıları birde fabrikasyon ledleri çıkartıp yerine AliExpress de satılan çok daha parlak hatta aşırı parlak gidip gelen müzikle hareket eden falan ledlerden takıyor ben hayatta süremem öyle gözüm kayar dikkatim dağılır ./
That's My Blup Oyun Dunyası 🌊 on Instagram: "Evini ozlemiş" (https://www.instagram.com/reel/CkiqQK8PQqT/?igshid=YmMyMTA2M2Y=)