PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trendyol yemek ve go kurye rezaleti

naci
10-11-2022, 14:07
Selamlar.

Dün yani 09.11.2022 tarihinde Trendyol yemek den sırf çocuklarımın canı çektiği için yemek siparişi verdim. Sözde ilk siparişte 50 tl indirim yapacaklar ki sipariş aşamasında yaptılar. Neyse konu adres değişiklik işleminin günler önce yapılması ve konum olarak yeni adres seçilmesine rağmen sistem eski konumu silip yenisini kaydetmemiş. Ben de bir hata yaptım sipariş verirken konuma değil yazılı adres olan tarafa baktım. Sipariş verildikten sonra ürün yola çıktı mesajı yolladılar. Hemen takip ettim bir baktım eski adrese gidiyor. Hemen firma ile canlı destek den yazdım müşteri temsilcisine gerekli bilgiyi verdim. Müşteri temsilcisi kuryenin başka bir siparişi olduğunu onu verdikten sonra size ürün teslimi yapacak dedi. Sonrası ürün teslim edildi diye mesaj geldi, ne gelen oldu ne giden tabi. Firma ile sürekli telefon trafiğinden sonra kusura bakmayın siz hatalısınız para iadesi yapmıyoruz deyip geçiştirdiler.

Böyle bir şey başına gelen var mı? özellikle trendyol yemek konusunda. İptal edilen ürün için para iadesi alınabilir mi?

wolkanku
10-11-2022, 14:31
trendyolda daha önce bunu 2 kere yaşadım.

ürün teslim edildi gözüküp, iletişime geçip ürünü almadım ki dedim. para iadesi yaptılar.

yahu kardeşim acıkmışım , evde yemek yapmaya üşenmişim, 30 dkkada bişeyler gelsin demişim, 45 dk sonunda bana paramı geri vermişsin, ben tekrar sipariş geçicem de yemek gelecek de vs bekleyeceğim.

neyse sonra airfryer aldım, istediğim her yemeği 20 dakikada yağsız yapıp mis gibi yiyorum , dışarıdan pislik yememiş oluyorum. teşekkürler trendyol

naci
10-11-2022, 14:59
Ürün teslim edildi mesajı geldikten sonra, ürün siparişi iptal edildi diyorlar sonra para iadesi yapmıyorlar. Tüm uğraşlara rağmen iade yapmıyoruz demeleri de ayrı bir dert.

turboman
10-11-2022, 15:00
Valla ben böyle sipariş işlerini hiç kullanmam illaki hata yaparlar diye sinirli olduğum için ortalık karışır diye. En temizi gidip yiyorum ne yiyeceksem :)

naci
10-11-2022, 15:44
Valla ben böyle sipariş işlerini hiç kullanmam illaki hata yaparlar diye sinirli olduğum için ortalık karışır diye. En temizi gidip yiyorum ne yiyeceksem :)

En güzeli o da, yakın civarda yok almak istediğim ürün. El mecbur sipariş geçiyorum, bir de 50 tl indirim var diye yaptım. Bilsem hiç bulaşmazdım. :)

207_TR
10-11-2022, 16:48
Yemeksepetinde yaşadım :)

Balıkesirden sipariş verdim, Eski oturduğum ev Çanakkale'ye gitti sipariş :)

Sistem eski kayıtlı adresi öne çıkarmış :)

CloudGrey
10-11-2022, 22:55
ist / bjkde haftada en kötü 4-5 kere sipariş veririz,
trendyol yemek , getir , yemeksepeti....

illa ikisinde sorun çıkar , açar ana avrak söverim kapatırım.

daha dün yaşadım tam 80dakika sipariş gelmedi , gelceği yerle evinin arası 400 metre.
her aradığımda farklı yalan atıyorlar :D o kadar yüzsüzler..

ilk önce dediler kuryenin motoru bozuldu , lan dedim 400 metre ilerdeyim.
sonra kuryeye araba çarptı oldu.
3. aramamda abi kurye bugün hiç işe gelmedi dediler :)

en üzüldüğüm nokta şu ; hayat hem giderek pahalandı hemde vasatlaştı.
bari pahalılığın hakkını alsaydık...

d3n1s
11-11-2022, 08:49
Yazsam roman olur konusu acilmis :) Kurulusumun 34. yili, artik iyice anladim ki belayi cekiyorum bir sekilde.

Neyse, paket yemek hizmeti veren butun platformlar ayni. Paket yemek hizmeti veren restoranlarin da pek farki yok.

Kuryesi kapinda artistlik yapar, restorani ararsin, restoran muduru oldugunu iddia eden vatandas kuryesini korur.

Restoran menu olarak verilen siparisin yemegini yanlis gonderir, arar durumu soylersin, tamam yemegi degistirelim derler, e tatlisi da var bunun, bu da soguyacak, bunu da degistirin dersin zira sufle soguk bir halta benzemez, restoran der ki "hata sadece yemekte, yemegi degistiririz" o sinir harbiyle "e tamam madem oyle komple iade alin siparisimi" dersin, kabul ederler, sen de restorani silersin, bir daha siparis vermezsin.

Platformlara gelince, gelmeyen siparis "teslim edildi" girilir, arar sen ugrasirsin. Pesin odedigin parayi, sisteme acilan "sikayet" cevaplandiktan sonra, ki bu da 3-5 gun suruyor, iade ederler. Ustte bahsettigim artist kuryeyi sikayet edersin "e efendim paraniz iade edilmis ya" derler, derdinin para olmadigini anlatmaya calisirsin, anlamazlar.

Fazla uzatmayayim, artik platformlari kullanmiyorum. Totomu kaldirip alisverisimi kendim yapiyorum. Illa disaridan yemek soyleyeceksem de bir kac restoran belirledim, onlari telefonla arayip siparisimi veriyorum, yemek geldigi zaman kontrol edip parami oyle oduyorum. Musteri memnuniyetini, o da en fazla, para iadesi olarak algilayan bir sistemde sinirlerimi en az yipratmanin yolunu ben boyle buldum.

Ahmetfikri
11-11-2022, 10:53
bir yerden sipariş vereceksem telefonla arıyorum komisyon yeme diye platformdan değil telefonla sipariş verdiğimi söyleyince hem öncelik veriyorlar hemde doğru düzgün geliyor yemek

CloudGrey
11-11-2022, 11:17
hele yemeksepeeti baya bir sıçtı.
adamlar site ile uygulamayı yeniledi , birine demişler gel bunları anasını ağlat oda ağlatmış.

birşey yenilip nasıl daha kötüye gidebilir bu kadar amatörlük nasıl olur ? biri deneyip demedi amk eski versiyon daha iyidi diye

berkaym
11-11-2022, 11:35
donuk ürünler ve airfry kombini ile paket yemek sayısında baya düşüş yaşadık ev içinde, kalan şiparişler içinde zaten yıllardır söylediğim belli başlı restoranları kullanıyorum sadece kuryeler bile tanıyor artık :D yeni bir lezzet deneyelim dediğim her an sinir stres sahibi oluyoruz bu çılgın uygulamalar sayesinde

ardicli2000
17-11-2022, 12:16
uyuglamalara restoranlar komisyon ödediklerinden sevmiyorlar. doğrudan arayıp sipraiş verirseniz kapıda ödemeli olacak şekilde ve bir de adresiniz önceden kayıtlıysa sorun olasılığı azalıyor. ama ne yemeksepeti ne de trendyol... aman aman....

DOHC
18-11-2022, 17:21
uyuglamalara restoranlar komisyon ödediklerinden sevmiyorlar. doğrudan arayıp sipraiş verirseniz kapıda ödemeli olacak şekilde ve bir de adresiniz önceden kayıtlıysa sorun olasılığı azalıyor. ama ne yemeksepeti ne de trendyol... aman aman....

Doğrudan sipariş verirsem aracı firmanın aldığı komisyonu düşerek bana satmıyor ama. Keşke satsalar ama satamıyorlar galiba sözleşmeleri gereği.

Emre-Dylan
18-11-2022, 22:51
İşim gereği bir restoranda müdürlük yapıyorum daha doğrusu meşhur yeşil kafede neler neler var. Müşterinin siparişi teslim etmeyip müşteri evde yada iş yerinde yok deyip gönderilen ürünleri "imha edildi altında tüketmelerimi dersiniz" yanlış adrese götürüp hatalarını kabul etmemesi mi dersiniz neler neler var her gün kuryelerle atışmaktan mh ile atışmaktan kına geldi. Kafam atıp çoğu zaman bende satışı kapatıyorum kuryelerle uğraşmamak için...

Ormanci
21-11-2022, 08:27
Bir de bunları sanıyorum online ödeme rahatlatıyor.
Kapıda ödemede henüz parayı almamış oldukları için parayı almaya da gelecek, diğer türlü daha az umurlarında oluyor.

Diğer taraftan işin kötülüğü, bu tip platformların restoran üzerinde hiç bir yaptırımının bulunmaması. Adam 10dk mesafede, 1 saat oldu diyorum, iptal edin, yok restorana ulaşamıyorum yok bilmemne. Ya arkadaş iptal et, restorana da uyarı gönder, bir daha yaparsan platformdan çıkarsın vs. diye. Komisyonu sevmiyorlar kısmı hem haklı hem de aslında saçma bir durum. Komisyon sevmiyorsan girme kardeşim. Platforma tavır yapacağına bana mı yapıyorsun yani nedir :D

Veya mesela sipariş yanlış gelmiş, fişin üzerinde öküz gibi yazıyor, ulan zaten 2 tane menü koyacaksın, onu bile düzgün yapamayan-yapmayan personelin hıyarlığı, destekten başvuruyorum, sipariş eksik, aaaa onu iade edelim. Lan iyi de biz aç kaldık? İade ne boka yarayacak ben o kadar bekleyip bi daha mı sipariş vereceğim? Et peki, ama mal restorana yaptırımın yok mu? Yok.

Vintage
22-11-2022, 08:30
Konu rezalet olay ile Airfry ürün yerleştirme reklamı gibi bi şekilde güzel tempoda gidiyor :)

d3n1s
22-11-2022, 09:22
Konu rezalet olay ile Airfry ürün yerleştirme reklamı gibi bi şekilde güzel tempoda gidiyor :)

rezalet sebebi platformlar ve restoranlar kendi kendilerine yerlestirmis oldular aslinda airfryeri :D kendimi cok devlet bahceli gordum, o da ayri konu...

loiz
22-11-2022, 09:34
airfry candır. 1 saat bekleyip sipariş ederken hayal ettiğimden çok uzak, soğumuş buruşmuş bir ürünü bekleyip sinir harbi yaşayacağıma 15-20 dkda hızlı birşey pişirip üstüne kalan vakitte kestane yapıp yiyorum

aslan
22-11-2022, 09:38
https://youtu.be/ySZXHmlntU4

İstemsizce bu video geldi aklıma :D

pirasa
22-11-2022, 10:41
yemek sektörü resmen tıkanmış durumda. siz pakette sorun yaşıyorsunuz ben direk restoranda sorun yaşıyorum paketler yüzünden. sipariş veriyorum masada oturuyorum bekliyoruz paketler yola çıksın sonra bana yemek versin diye. eskiden fast food çok yerdim ama artık lokanta müdavimi oldum. gidiyorum oturuyorum yemeğim tabağa koyulup geliyor yiyorum kalkıyorum tertemiz. hele istanbula ne zaman gelsem balkan lokantasında kesin 1-2 öğün yemek yerim.

individual
23-11-2022, 13:32
istediğiniz şekilde çok büyük yatırımlar yaparak programlar yapsanız dahi insan faktörü arada olduğu sürece eksik gelmesi yanlış gelmesi unutulması durumları her zaman yaşanıyor.

bu sene istanbul izmir otobanında dinlenme tesisinde durduk hanımla çok açıktık sırada bekledik sipariş alıcak arkadaşa dedik biz çok açıktık hemen bize ne verebilirsiniz köfte pilav menümüz var hemen hazır olur dedi tamam o zaman ondan verin dedik oturduk bekliyoruz 20 dakika geçti sipariş bi geldi çöp şiş :)

ya dedik biz köfte pilav bekliyoruz bu nerden çıktı bide idda ediyor çöp şiş istediniz diye dedim dalgamı geçiyorsunuz elinde telefon ağzında sakız sipariş aldın kendin söyledin köfte pilav hazır olur diye.neyse sonra onuda bi 20 dakika bekledik toplam 40 dakika sonra yemeğimiz geldi.

adama sipariş veriyorsun hamburger kola patates diyorsun sipariş sistemden çıkıyor eline fiş veriyorsun bakıyor paketleme yaparken koymuyor niye umrunda değil takip etmiyor.

melihyilmaz
24-11-2022, 08:20
Tüylerim diken diken oldu konu başlığını görünce. Sövmekten günahkar, sinirden saçlarım döküldü o derece. Ne zaman sipariş versem özellikle aksam saatlerinde hepmi bir problem olur. Sipariş veriyorsun bir buçuk saat geliyor eksik yada soğuk. Yaptırım desen zaten yok. Sipariş vermiyorum. Fastfood da yemiyorum gidiyorum mis gibi lokantada yemek yiyiyorum. Bak yine sinir oldum.