PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İzmir Ülkü Park'ın Kapatılması!!!

rahmitanir
19-12-2022, 11:17
Sevgili arkadaşlar,

Hatırlayanlar vardır, geçen sene de benzer şeylerden bahsetmiştik. İzmir Ülkü Park'ın bulunduğu alana, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Expo 2026 için botanik bahçe yapma kararı ile pistin tahliyesi için karar alınmıştı. Hatta 9 Şubat 2022'de büyükşehire ait kamyonlar piste tahliye ve yıkım için girmiş, o gün pist yönetiminin son bir çabası le İzmir Valisi devreye girip, 1 yıllık uzatma verilmişti.

Gel zaman git zaman, o gün için bahsedilen Expo alanı için Büyükşehir Belediyesi kararını değiştirdi, Pınarbaşı'ndaki pistin yıkılması için geçerli bir karar kalmamıştı. konuyla ilgili Tunç Soyer'in kendi ağzından yaptığı açıklama için videoyu 2:18'i itibari ile izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=_QoZqTd0yEo

Expo alanı değişmiş olmasına rağmen, Cumartesi günü Pist Yönetimi'nin, bizim gibi piste gönül veren tayfaya yaydığı habere göre, an itibari ile büyükşehirden gelen yeni bir tebligat ile 21.12.2022 Çarşamba günü pistin boşaltılması talep ediliyor.

Pist boşaltıldıktan sonra ne yapılacağına dair hiç bir açıklama yok ama pek ümit vaad eden şeyler olacağına dair duyumlarımız da yok.

Koca Ülke'de sadece 3 adet pist varken, halkın hem etkinlikleri izlemesi hem de amatör seviyede motorsporlarını güvenli şekilde icra etmesini sağlayan belki de en el verişli pistin kaderinin bu şekilde karartılmasına suskun kalmamamız gerekiyor.

Müsait olan herkesi, sadece sesimizi duyurmak adına, pist yönetimi Çarşamba günü sabahı piste davet etmektedir. Bu etkinlikte sadece legal sınırlar içinde sesimizi duyurmak istediğimizi tekrar vurgulamak isterim, fazlası kesinlikle değil.

eminkilic61
19-12-2022, 11:18
abi 10 dakika arayla aynı başlıkla konu açmışız, sen konuya daha hakimsin. diğer konuyu yöneticiler kapatabilir
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/244153-izmir_pistinin_kapatilacak_olmasi_.html

eminkilic61
19-12-2022, 11:20
diğer konudaki yazımı buraya bırakıyorum, o konu silinirse burada kalsın;

aranızda belki konuya hakim olanlar ya da kulaktan kulağa duyanlar vardır.
izmir ülkü parkı'nın kapatılması yıllardır gündemde ve hiçbir şekilde 'izmir büyükşehir belediyesi' bu kararından vazgeçmiyor.
pistin işletmecisinden gelen son bilgiye göre 21 aralık çarşamba günü sabah 9'da belediye tebligatla pistin tahliye edilmesini istemiş.

gerçekten haberi aldığımda çok üzüldüm, bu sporu yapabileceğimiz Türkiye'de üç pist var ve İzmir pisti iyisiyle kötüsüyle en çok organizasyona ev sahipliği yapan pist.
orada birçok insanın ailesiyle, arkadaşlarıyla ve en önemlisi çokca emek verdikleri canlarından çok sevdikleri arabalarıyla çok güzel anıları vardı ve şimdi hepsi bir kepçe darbesiyle kaybolup gidecek.
keşke kararlarından vazgeçip, pisti ve çevresini güzelleştirip gönül kazansalar ama bu çok zor gibi.

buradan bu konuyla alakalı birileri bir şeyler yapabilir mi bilemiyorum ama sadece sizlerle de üzüntümü paylaşmak istedim...
güzel ülkemde kötü habersiz gün geçmiyor maalesef.
kalın sağlıcakla

Eren G.
19-12-2022, 11:27
Bu tunç soyer kadar rezil bir belediye başkanı görmedim. Adamın işi gücü sadece şov, sıfır icraat %100 şov. Bu saatten sonra ağzıyla kuş tutsa gözümde 5 para etmez.

Seven7
19-12-2022, 11:41
Biz piste hasretiz 3 tane yetmiyor diyoruz, adam olanı yıkma derdinde.

Ekşi'de Twitter'da gündem yapılması gereken bir konu bence. Bu zamanda sosyal medyadan daha güçlü bir şey yok.

johnie
19-12-2022, 12:05
Biz piste hasretiz 3 tane yetmiyor diyoruz, adam olanı yıkma derdinde.

Ekşi'de Twitter'da gündem yapılması gereken bir konu bence. Bu zamanda sosyal medyadan daha güçlü bir şey yok.

Hayır yani, bu insanları hem piste yönlendirmek için o kadar çaba sarf edilirken aktif olan yeri yıkıp botanik bahçesi yapınca ne olacak ?
Ondan da vazgeçip siteleri koca koca binaları dikecekler öyle kalacak.
Gerçekten şu güzelim ülkenin doğru düzgün yönetilemediğine acıyorum artık, imkan çok ama milletin beyni beton harici başka bir şey almıyor.

131mirafiori
19-12-2022, 12:14
Pist yönetimi ile aralarında siyasi bir güç gösterisi durumu var mı?

Schumi
19-12-2022, 12:18
Ülkede spor denilince akla sadece futbol geldiği için oluyor bunlar. Otomobil sevdalıları her zaman zibidi, züppe vs.vs. görülecek bu ülkede. Bu asla değişmeyecek maalesef. İzmir ve yakınlardakileri herkes bence orada bulunmalı.

BARR
19-12-2022, 12:23
Bu tunç soyer kadar rezil bir belediye başkanı görmedim. Adamın işi gücü sadece şov, sıfır icraat %100 şov. Bu saatten sonra ağzıyla kuş tutsa gözümde 5 para etmez.

Aynı şekilde düşünüyorum seçildiğinde de aynı şekilde olacağını söylemiştim yanıltmadı beni sağolsun.

Yıkım kararının da siyasi olduğunu düşünüyorum ben şu an işletenler vs. belediye olarak.

eminkilic61
19-12-2022, 12:29
Pist yönetimi ile aralarında siyasi bir güç gösterisi durumu var mı?

var diyorlar :(

CloudGrey
19-12-2022, 12:42
chp ; buraya neyi aday diye koysam seçilir değip gözünde kazanmasının " garanti " olduğu hiç bir yeri güzelleştirmeye çalışmıyor.
nede olsa benim nolcak diyor.

ben beşiktaşta oturoyum burdan belediye seçimlerinde chp'ye %95 oy çıkıyor.
bende veriyorum.

ama karşılığından hiçbir hizmet alamıyor.
beşiktaş çarşının içi moloz enkaz kaynıyor , bütün dükkanlar terkedilmiş çatıları çökmüş içlerine yağmur yağıyor.
enkazı kaldırcaklarına gecen gelip önünü 15 metre kola reklamı ile kapattılar.
her gün twitterdan başkana laf sokuyorum foto atıyorum , nafile..

bu seçimlerde bağımsız aday olucam valla

rahmitanir
19-12-2022, 13:09
Şunu vurgulayayım ki kimseyi yanlış yönlendirmek istemem.

Pisti boşaltma için talimat var, yıkılacak mı biliyorum. Ama iyi ihtimalle başkasına bile geçse ciddi uzun sürecektir. Yani, zaten başkasına da geçecekse, bunu herkese açık, yalın ve şeffaf şekilde yapmaları gerekir diye düşünüyorum. ama bu noktada özellikle siyası polemiğe sebep olmak istemem.

BARR
19-12-2022, 13:11

Pisti boşaltma için talimat var, yıkılacak mı biliyorum. Ama iyi ihtimalle başkasına bile geçse ciddi uzun sürecektir. Yani, zaten başkasına da geçecekse, bunu herkese açık, yalın ve şeffaf şekilde yapmaları gerekir diye düşünüyorum. ama bu noktada özellikle siyası polemiğe sebep olmak istemem.

Ya olalım artık yeter yani.

Burada filler tepişiyor çimler eziliyor çimler de biz oluyoruz. Bu kararın yanlış ve yersiz olduğunu en çok belediye ile aynı görüşü paylaşan onları seçen kendi seçmeni sölüyor. Daha ne olsun ya...

eminkilic61
19-12-2022, 13:15

şahsi düşüncem, pisti yalan edecekler :mad:

rahmitanir
19-12-2022, 13:20
Lütfen konuyu mümkün olduğunca sosyal medyada yayalım arkadaşlar. Benim imzamda yer alan trackmach hesabında story olarak konuyu en yalın şekilde anlatmaya çalıştım. Oradan copy paste ile alıp yayabilirsiniz.

131mirafiori
19-12-2022, 13:46
var diyorlar :(

Filler tepişiyor olan çimenlere gibi... Yapacakları işi s.keyim...

pirasa
19-12-2022, 14:35
pist bir nürburgring olmadığı için korunmasının gerektiğini düşünmüyorum, şehirden yarım saat, bir saat uzakta bir konumda maliye hazinesi bir araziye yatırım yaparak yeni bir pist kurulmasının daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. mesela intercity istanbulpark ı ihya etmese onu bile konut alanı olarak görebilirdik, yakın tarihte eğer yeterli rant oluşursa tekrar konuta dönebilir şuan bilinmez. kurumlar bile şehir içindeki mülklerini satarak yada devrederek şehir dışına çıkıyorlar. şuan bence yapılması gereken ülküyü kurtarmak değil yeni alternatif yatırımlara siyasileri yönlendirmek. mesela kütahya aslanapa yı açın bakın kocaman bir arazi, koy pisti ortaya hem bölge kalkınsın hem de ihtiyaç karşılansın.

eminkilic61
19-12-2022, 15:00
şuan bence yapılması gereken ülküyü kurtarmak değil yeni alternatif yatırımlara siyasileri yönlendirmek. mesela kütahya aslanapa yı açın bakın kocaman bir arazi, koy pisti ortaya hem bölge kalkınsın hem de ihtiyaç karşılansın.

maalesef yetkililer BENCE böyle bir şey düşünmüyor yoksa haklısınız, o yüzden eldekini kaybetmek üzücü
bunu yıkmadan şunları şurada daha iyi yaptık deseler kimse ses çıkarmadı, yani şahsen ben tamam olurdum daha iyi bir tesise

utkunoa
19-12-2022, 15:50
Su forumda okudugum en sacma ve mantiksiz yorumdu tesekkurler. Zaten sizdeki bu zihniyet ile pek biryere varilmaz. Listin daha nerde oldugundan haberiniz yok sehir merkezinde pistin ne isi var gibi sacmasapan demagoji yapmissiniz. Vallahi pes :D

eminkilic61
19-12-2022, 15:50
Desteğin büyüğü küçüğü olmaz :welcome:

Watch this story by Emin Kılıc on Instagram before it disappears. (https://instagram.com/stories/mek61r/2996724677954685493?utm_source=ig_story_item_share&igshid=YmMyMTA2M2Y=)

pirasa
19-12-2022, 16:23
Su forumda okudugum en sacma ve mantiksiz yorumdu tesekkurler. Zaten sizdeki bu zihniyet ile pek biryere varilmaz. Listin daha nerde oldugundan haberiniz yok sehir merkezinde pistin ne isi var gibi sacmasapan demagoji yapmissiniz. Vallahi pes :D

alsancak sahilde olacak hali yoktu. gayet şehrin içinde bir pist

Schumi
19-12-2022, 23:16
Bu herşeyi şehir dışına itme sevdası saçma. Şehirler bir süre sonra büyüyünce gene şehir içinde kalacak. Trafiğe sebep olmayan herşey şehir içinde kalmalı bence.

BARR
20-12-2022, 06:49
Pistin konumu ne konut bölgesinde kalıyor, ne şehir içinde kalıyor, ne trafik ile ilgili bir ilişkisi var ne de başka bir halkı etkiliyen duurmu var. Allahın unuttuğu yerde Pınarbaşında... Pist olmasa oraya kim gider merak konusu...

Expo dediler botanik dediler ondan da vazgeçtiler çünkü oradaki botanik bhçesine kimse gitmez şehirden o kadar uzak ki tam tersi...

Siyasi görüş diyorum susuyorum.

Eren G.
20-12-2022, 10:15
Yahu pist orada 25 senedir var 25 sene, şehrin göbeğinde falan da değil rahatsız olan taşınmasın o tarafa, oturmasın etrafında. Bugün dün açılan bir pist değil orası. Körfezde de aynı muhabbetler döndü yıllar önce ses için. Benim evimin önünde her hafta maç yapılıyordu olay çıkıyordu, allahın barzoları birbirini bıçakla kovalıyordu rahatsız oldum taşındım defolup gittim. Futboldan dolayı çıkan gürültü, magandalık, olay motorsporlarının 1000 katı. Ülkede spor denilince akla futbol geliyor sadece, ki en rezil olduğumuz branş da futbol nasıl oluyorsa :)

sekizsilindir
20-12-2022, 10:25
peşkeş ve rant kokuyor

arda35
20-12-2022, 10:53
Pisti işleten zat Akp'ye gayet yakın bi isim. Başkalarından neden destek istiyor. Nüfuzunu kullanıp işletmeye devam etsin.

not: Şovmen belediye başkanımızdan da hazzetmiyorum. Fakat diğer haksızlıklara susup, hatta iktidarı destekleyip kendi menfaatleri söz konusu olunca destek istemelerini doğru bulmuyorum.

eminkilic61
20-12-2022, 10:58
Pisti işleten zat Akp'ye gayet yakın bi isim. Başkalarından neden destek istiyor. Nüfuzunu kullanıp işletmeye devam etsin.

not: Şovmen belediye başkanımızdan da hazzetmiyorum. Fakat diğer haksızlıklara susup, hatta iktidarı destekleyip kendi menfaatleri söz konusu olunca destek istemelerini doğru bulmuyorum.

mevzu bizler için siyasi olmamalı, sorun 'pistin başka birine devredilecek olması' değil,
pistin yıkılacak olması, ister belediye işletsin, ister ihaleye çıksın. amaç, pist yerinde kalsın ve biz motorspor severlere hizmet etsin

BARR
20-12-2022, 13:34

Başkasından destek istenirse organik olmaz ve ters teper, pistin kullanıcılarından istemesi çok normal değil mi.

Bu desteği verenler çok büyük kısmı pisti işletenler işe zıt siyasi görüşe sahip değil mi? O zaman bu haklı bir destek, belediyeninki anlamsız bir karar.

rahmitanir
21-12-2022, 10:39
An pist tahliye ediliyor ve mühür vuruluyor.

Bir dönemin sonuna gelmişiz, haberimiz yokmuş.

rahmitanir
21-12-2022, 10:40
An pist tahliye ediliyor ve mühür vuruluyor.

Bir dönemin sonuna gelmişiz, haberimiz yokmuş.

Edit yok:
An itibari ile pist tahliye ediliyor.

Dragger
21-12-2022, 10:50
Tahliye ediliyor diye bilgi gelmedi, birkaç garaj mühürlendi diye söylendi ama?

Sanırım olay kira anlaşmazlığı, pistin kirası şu an çok düşük ve belediye çok daha yüksek bir rakam istiyor.

Özgörkey istiyor diye de bilgi var, pist olarak devam etmesi için. Özgörkey'in müzesi vs düşünüldüğünde bu işi profesyonel şekilde yapabilirler gibi düşünüyorum.

Onlar da almazsa spor kompleksi olarak geçtiği için ona uygun birşeyler yapılacak sanırım.

Umarım Ülkü anlaşabilir veya en kötü ihtimalle Özgörkey alır da pist olarak devam eder.

eminkilic61
21-12-2022, 11:28
özgörkey işin içindeyse, pistin kalitesi ve işletmesi kesinlikle farklı boyutlara gelir,
böyle bir şey söz konusuysa, ihale vs boş belediye işleri uzamadan işletme kiralanmalı

uluckaban
21-12-2022, 12:33
Edit yok:
An itibari ile pist tahliye ediliyor.

Bilgi kirliliği çok, kesin sebep nedir?

levent
21-12-2022, 17:29
Bilgi kirliliği çok, kesin sebep nedir?

işletme kira bedelinde anlaşamamak diye kestirelim Uluççum :)

+1 gelen bilgi daha , tosfed e yıkıma dair herhangi bir bilgi henüz gelmemiş, yıkılacak olsa gelirdi denildi görüşmelerde :)

yılbaşından sonra belli olur tam akıbet.

rahmitanir
22-12-2022, 09:35
Bendeki güncel bilgiyi tekrar paylaşayım, sadece garajlar değil, tüm pist kapatıldı, mühürlendi.

Mühürlemeye ek olarak garaj kepenklerine kaynak bile vurulmuş.

Dün, pistte bulunan bir kaç kişi insta'da story olarak paylaştı, baya ne var ne yok kamyonlara yüklenip çıkıldı.

Güncel durumda temel anlaşmazlık sözleşmenin güncellenmesi ile kira ücretinde anlaşamama gibi dursa da, belediye 1 yıl önce neden botanik bahçe yapacağım diye çıkardı o zaman? Yani belediye bir şekilde bu insanları pistten çıkarmayı kafaya koymuş benim gördüğüm.

Bundan sonrasında başkasına verilecek diye dedikodular dolaşıyor ama alacağı iddia edilen hiç bir kişi / kurumdan bir duyumum yok. O sebeple karamsar bakıyorum ben duruma.

Ümit Ülkü dün pistte kameralar karşısında açıklama yaptı bilgisi mevcut, onun sosyal medya ya da haber sitelerine düşmesini bekliyoruz, belki biraz daha net bilgi oradan gelir.

8.000rpm
22-12-2022, 09:53
bu konu acaba neden medyada hiçbir şekilde yer almıyor?
sahipsiz kaldı resmen

eminkilic61
22-12-2022, 09:56
sahipsiz kaldı resmen

sahibi belli de (belediye) , sahibinin napacağı belli değil

rahmitanir
22-12-2022, 10:08
sahipsiz kaldı resmen

Benim asıl merak ettiğim, tosfed nasıl sessiz kalır böyle bir şeye? Ne işe yarar bu tosfed?

8.000rpm
22-12-2022, 10:15
bilemediğimiz ama tahmin edebildiğimiz gayet kirli bir sahne arkası var bu işte de..
kepenklere kaynak atılması ne demek ya? oha derler adama !!!
Atatürk havalimanında apar topar pistleri kırdıkları gibi bir oldu bitti ham hum şaralop durumu var , çok belli

eminkilic61
22-12-2022, 10:45
Benim asıl merak ettiğim, tosfed nasıl sessiz kalır böyle bir şeye? Ne işe yarar bu tosfed?

tosfed'in işine gelir, artık seve seve körfez'e gitmek zorundayız :D
ya da sokaklarda geceleri canavarlık yapmaya devam :D

8.000rpm
22-12-2022, 12:20
makas veya drift cezası 20.000 TL olmuş :D

arda35
22-12-2022, 13:50
Kira hususunda biraz araştırdım. Fakat net bilgiye ulaşamadım. 2019 yılındaki Sayıştay raporuna göre sözleşme 2015 yılında bitiyormuş. O tarihten sonra bir şekilde devam edilmiş. Fakat sayıştay'dan uyarı yapılmış. Bu doğrultuda bir kira anlaşmazlığı olması kuvvetle muhtemel.

https://www.sayistay.gov.tr/reports/download/3874-izmir-buyuksehir-belediyesi

rahmitanir
22-12-2022, 14:50
Kira hususunda biraz araştırdım. Fakat net bilgiye ulaşamadım. 2019 yılındaki Sayıştay raporuna göre sözleşme 2015 yılında bitiyormuş. O tarihten sonra bir şekilde devam edilmiş. Fakat sayıştay'dan uyarı yapılmış. Bu doğrultuda bir kira anlaşmazlığı olması kuvvetle muhtemel.

https://www.sayistay.gov.tr/reports/download/3874-izmir-buyuksehir-belediyesi

Çok güzel yakalamışsın hocam bu detayı, tebrikler. Kısaca, 2015'te aslında yeni bir ihale yapılması lazımmış, ancak yapılmamış. Onun yerie yine belediye pist yetkililerini çıkarmak için 2017'de Eshot garajı yapacağız deyip, o günün kuru ile yaklaşık olarak 1M$'dan fazla para harcayarak pistin sadece pist kısmını yenilemiş, binalar vesaire ellenmemişti. Kaldı ki, el konulan kısma Eshot garajı da yapılmadı, at yarışı gibi etkinliklerde kullanılan bir toprak pist yapıldı sadece. 2018'de bu hali ile pist tekrar devreye alındı. Ülkü ekibi de "ecrimisil" diye tabir edilen eski sözleşme referanslı bir miktar kirayı ödemeye devam edip, süreci o hali ile devam ettirmiş.

Yani, burada soru, bu ihaleyi neden zamanında belediye yapmadı? İhale yapmak için ila bu adamları dışarı mı atması lazımdı?

Uzun süre ihale yapılmaması,
2017 Eshot garajı diye pistin kısmen yıkılıp, sonra garaj yapmadan pisti yenilemesi,
2020'de botanik bahçe yapılacak denip, sonra vazgeçilmesi,
Bugün de 1 hafta öncesindeki tebligat ile pist işletmecisinin kapıya konulması

Tüm bunlar bir araya getirince, belediye pisti başkasına vermek ya da yaşatmak yerine, pistten komple kurtulmak istiyor intibası veriyor.

BARR
22-12-2022, 15:05
Daha öncede konutlara ses gidiyor bahanesi ile kapatılmak isteniyordu bu arada hatırlatırım.

8.000rpm
22-12-2022, 15:31
evet
etraftaki villalar gürültüden şikayet ediyor diye gazetelere haber olmuştu
ama şimdi google'da bulamıorum

eminkilic61
22-12-2022, 15:41
Daha öncede konutlara ses gidiyor bahanesi ile kapatılmak isteniyordu bu arada hatırlatırım.

evet, o yüzden gece pistte yapılan kapalı etkinlikler kaldırılmış :D

rahmitanir
22-12-2022, 16:32
evet
etraftaki villalar gürültüden şikayet ediyor diye gazetelere haber olmuştu
ama şimdi google'da bulamıorum

Villa konusu, Yelki'deki karting pisti içindi. Güzelbahçe Belediyesi yakınlardaki villaların şikayetlerinden ötürü pistin yapımını yarıda kestirmişti. O alan da atıl kaldı. Ve ne hikmetse, söz konusu villaların bir kaç adetinde Güzelbahçe Belediye Meclis üyeleri oturmaktaydı, ama bunun Ülkü Pisti ile direkt ilgisi yok.

Fakat, Pınarbaşı'nda Ülkü pisti etrafındaki apartman / gecekondu tarzı çok fazla yerleşim olduğu da doğru. O yerleşim yerlerine de ciddi gürültü gittiği doğrudur. Ancak pist kurulduğunda burada bir yerleşim yokmuş, sonradan ehrin büyümesi ve çarpık kentleşme ile bu durum ortaya çıkmış. Dip not olarak, isteyen pistin apartmanlar tarafına ses duvarı da örer, o sorunu da çözer. Neredeyse her yerleşim yeri yakınından geçen otobanda yapılan bir uygulama bu.

131mirafiori
22-12-2022, 16:38
Belediye ve İşletmeci arasındaki saçma sapan olaylar yüzünden Bursa'da ki çok güzel bir karting pisti yok oldu. Umarım hatalarını erkenden anlayıp bu tesisi yıkmazlar.

8.000rpm
22-12-2022, 16:53
Villa konusu, Yelki'deki karting pisti içindi. Güzelbahçe Belediyesi yakınlardaki villaların şikayetlerinden ötürü pistin yapımını yarıda kestirmişti. O alan da atıl kaldı. Ve ne hikmetse, söz konusu villaların bir kaç adetinde Güzelbahçe Belediye Meclis üyeleri oturmaktaydı, ama bunun Ülkü Pisti ile direkt ilgisi yok.

Fakat, Pınarbaşı'nda Ülkü pisti etrafındaki apartman / gecekondu tarzı çok fazla yerleşim olduğu da doğru. O yerleşim yerlerine de ciddi gürültü gittiği doğrudur. Ancak pist kurulduğunda burada bir yerleşim yokmuş, sonradan ehrin büyümesi ve çarpık kentleşme ile bu durum ortaya çıkmış. Dip not olarak, isteyen pistin apartmanlar tarafına ses duvarı da örer, o sorunu da çözer. Neredeyse her yerleşim yeri yakınından geçen otobanda yapılan bir uygulama bu.

evet şimdi buldum haberleri
gokart pistindeymiş bu olay

rahmitanir
02-01-2023, 20:07
İzmir pisti ile ilgili ilk kez nette elle tutulur haberler bugun dustu.

Malesef, pistin devami konusunda ciddi umitsizdim, ozellikle bornova beledoye baskaninin aciklamalari bunu ciddi sekilde hakli cikariyor.

Bizi bu duruma getiren kimseye hakkimi helal etmiyorum.

Buyukşehir Belediyesi İzmir’in yarış pistini kapattı (https://www.yeniasir.com.tr/izmir/2023/01/02/buyuksehir-belediyesi-izmirin-yaris-pistini-kapatti)

Başkan İduğ’dan ‘yarış pisti’ cağrısı: Rekreasyon alanı olsun! (http://www.egedesonsoz.com/haber/Baskan-Idug-dan-yaris-pisti-cagrisi-Rekreasyon-alani-olsun/1128139)

BARR
03-01-2023, 08:05
Yazık, yazık yine yazık. Bu insanlar güyya çağdaş vizyonda olduklarını iddia ediyorlar...

rahmitanir
23-01-2023, 07:51
Cumartesi günü vaktim vardı biraz, meraktan piste gidip, etrafını turladım.

Daha önce dış giriş kapısının önüne konulan betonlar kenarı çekilmiş, içeride de bir adet resmi plakalı symbol vardı.
Porsche garaj olarak tabir ettiğimiz garaj açıktı.
Dış kapı da zinciri üstünde idi ama kilitli değildi.
İçeride ise bir koyun sürüsü ve çobanı vardı, pistin ortasındaki yeşilliklerde otluyorlardı.
Çoban ve koyunlar hariç kimseyi göremedim malese, iki laf atıp, olası yorum alayım diye.

https://i.hizliresim.com/asvan5c.jpg (https://www.hizliresim.com/asvan5c)

https://i.hizliresim.com/182z0wt.jpg (https://www.hizliresim.com/182z0wt)

https://i.hizliresim.com/hiwjix7.jpg (https://www.hizliresim.com/hiwjix7)

https://i.hizliresim.com/73u5pni.jpg (https://www.hizliresim.com/73u5pni)

dkaya87
23-01-2023, 08:25
kaderine terk edildi artık, yazık.

drago
23-01-2023, 09:01
Koyunlara transponder taksınlar bari bir işe yarasın

Kimi bilemez, kimi bulamaz işte

Yazık

HHE
23-01-2023, 11:45
rahmitanir

Pist olarak kalacak, ama 2023 TPSye yetisir mi bu hepimizin cevap bekledigi bir soru.

Garajlar muhurlendi kaynaklandi, ben sana anlik kendi garajimin halini iletmistim, Porsche Garajinin kepenk sistemi otomatik oldugu icin ve dograma kapisi oldugu icin muhurlenmedi.

Malesef ekip artik calismiyor, mekanik ekip ve destek ekibi ile yollar ayrildi Ulku tarafinda. Akademi tarafinda da biz egitmenler ile yollar ayrildi.

2023 TPS takvimi 5 yaris, taslak kural kitabinda Serres icin bir madde var ama ne Izmir, ne Korfez ne Istanbul hepsi muallak. Nisanda IstanbulPark ihalesi var, Korfez icin de benzer sikayetler (ses) ile bosaltilma talebi var.

Ilerleyen donemde hem Pinarbasi kalabilir hem de Cigli Jet Ussu yakinlarinda yeni bir UlkuPark olabilir, bekleyip gorecegiz.

Saygilarimla

rahmitanir
23-01-2023, 12:00
rahmitanir

Pist olarak kalacak, ama 2023 TPSye yetisir mi bu hepimizin cevap bekledigi bir soru.

Garajlar muhurlendi kaynaklandi, ben sana anlik kendi garajimin halini iletmistim, Porsche Garajinin kepenk sistemi otomatik oldugu icin ve dograma kapisi oldugu icin muhurlenmedi.

Malesef ekip artik calismiyor, mekanik ekip ve destek ekibi ile yollar ayrildi Ulku tarafinda. Akademi tarafinda da biz egitmenler ile yollar ayrildi.

2023 TPS takvimi 5 yaris, taslak kural kitabinda Serres icin bir madde var ama ne Izmir, ne Korfez ne Istanbul hepsi muallak. Nisanda IstanbulPark ihalesi var, Korfez icin de benzer sikayetler (ses) ile bosaltilma talebi var.

Ilerleyen donemde hem Pinarbasi kalabilir hem de Cigli Jet Ussu yakinlarinda yeni bir UlkuPark olabilir, bekleyip gorecegiz.

Saygilarimla

Hazal hocam selamlar,

Çok net özetlemişşin, teşekkürler. İstanbul Park ihalesi de pek bilinen bir konu değil, çok az kişiden duydum bunu da. Yani 2023'te hiç bir piste hem time trial hem de TPŞ olarak çıkamama ihtimalimiz ciddi şekilde mevcut.

Ama 2024'te, inş yeni bir Ülkü Park ve Pınarbaşı'nın bir başka işletmeci ile yaşatıldığına şahit oluruz.

uqurxx
23-01-2023, 12:07
En kısa sürede pist severlerin kullanabileceği şekilde hizmete açılması en büyük temennimizdir.
Hakkımızda hayırlısı

Ers
25-01-2023, 09:58
Mersinli Eshot Atölyesi pistin olduğu alana taşınacaktı , iduğ seçim öncesi bölge haklına söz verdi vazgeçildi, şimdiki akıbeti bakalım ne olacak . Eshot atölyesi taşınacak diye bir söylenti yok şu an.

Ers
25-01-2023, 10:00
TUNC BAŞKAN bu resme., (https://www.gaze-temiz.com/tunc-baskan-bu-resme/HaberDetay/6022)

böyle bir haber var.

ghibli06
25-01-2023, 10:28
bu nasıl bir gazete? pistin kirasını bilerek almıyorlar, piste de 5 milyon harcadı belediye, bunlar Ülkü ile ortan demiş şair ve suç duyurusunda bulunmuş... bravo...

canimrecepcim
25-01-2023, 11:43
Ticari sır neymiş ya, iBB 'nin pist için yer kiralayan başka bir rakip belediye var mı İzmir içerisinde ? Nasıl oluyor tam olarak Nevşehir Belediyesi gelip İzmir'de bir alanı, pist olarak kullanılması üzere bir şirkete falan kiralıyor mu ? Veya Van Belediyesi yeni bir pist alanı açacak ve daha ucuza Ülkü Park'ın eski yönetimine daha ucuza kiraya verecek diye mi korkuyorlar tam anlamadım orayı :D

Yok ise eğer kamu faydasına olan bir arazinin kira ödemeleri hakkında " ticari sır " adı altında bilgi saklaması da ayrı bi saçmalık.
Ecrimisal konusuna da değinilmiş, eğer eski pist yönetimi kirasını ödemediği veya iBB'yi maddi zarara uğratıyor, ve bir şekilde bu yükümlülüklerden sıyrılıyor ise ( anladınız onu bilgim olmadığından ithamda bulunmak istemiyorum ) Tunç başkan kamuoyu ile gerekli bilgileri paylaşsın madem.

Cidden büyük akıl tutulması Ülkü Park'ın başına gelenler.

ghibli06
25-01-2023, 13:13
açıkçası ben bu tarz yerel gazete haberlerine zerre inanmıyorum... 20 yıl boyunca Gökçek güzellemesi yapıldı Ankara'da hemen hemen bütün yerel gazetelerde ve gazetelerin Ankara köşelerinde... şimdi ANKAPark dahil bütün suçlu Mansu başkan oldu, ya adamlar bir yolda 10 cm lik çukurun başında foto çekiliyor bütün mahalleyle 'Mansur sözünü tut yollarımızı yap!' diye ültimatom veriyor, sonra o yolun büyükşehire dahil olmadığı, kendi belediyesininse usulsüz ihalelerle teknik şartnameye uygun yapmadığı ortaya çıkıyor...

bu gazetedeki vatandaşın dili de tam olarak bu, belediyenin suçu açık açık herşeyi açıklamaması...

ghibli06
25-01-2023, 13:43
yok dayanamadım, bu rezalet Türkçe ile yazılmış yazıya kendi yorumumu yazmak istiyorum bildiklerim kadarıyla:

TUNÇ BAŞKAN bu resme.,
Dikkatli bakın! Bakın ki ne yaptığınızın farkına varın.

(yahu adama pistte usulsüzlük var diye onlarca yazı yazmışsın, adam şimdi pisti boşalttırıınca da bu resme bak diyorsun???)

Pınarbaşı motor sporları pisti ile ilgili,

Onlarca yazı yazdım,

İBB'nin Bilgi Edinme Birimine sordum,

Sorularıma kaçamak cevap verildiğini,

Anlayınca bu işin içinde bir şeyler var dedim,

İhalesiz burada nasıl işletme var dedim,

Ecrimisil ödeniyor dendi,

Ne kadar ecrimisil ödeniyor diye sordum,

"TİCARİ SIR"dendi,

Savcılığa suç duyurusu yaptım,

Sonrasında bir yazı kaleme aldım,

Savcılığı da "TİCARİ SIR" dersiniz dedim,
(bu nasıl üslup??? savcılığa da ticari sır dersiniz dedim diyor bu arkadaş... İBB zaten mahkemeye vermiş işletmeciyi, bu esnada da her şey savcılığa teslim edilmiş zaten, sözleşmeler, ödeme dekontları falan, bu arkadaşı muhattap almamışlar belli ki, bu da çok bozulmuş bu işe!)
Savcılık soruşturma başlatınca,
(savcılığın açtığı soruşturma dediği, İBB nin yaptığı mahkeme başvurusu)

Alel acele pist kapandı,
(pisti mühürleyen İBB değil, mahkeme)

Pistte ecrimisil ödeyen arkadaşa,

İddialara göre 6 Milyon TL geçmişe yönelik borç çıkmış!

6 Milyon borç çıktı ise bu arkadaş ecrimisil de ödemiyormuş diyebilir miyiz?

Öyle ise vah ki vah!
(adam zaten ödemeleri yapmadığı için çıkartılmış, İBB nin tezi de bu)

Bu gün beni motorsiklet sporlarlarına gönül vermiş biri aradı,

".,yazılarınızı takip etim suç duyurusunda bulundunuz kanunsuz olan birşeyin önüne geçtiniz. oradaki işgalci tahliye edildi ancak Türkiyede motorsiklet yarışlarının yapıldığı tek bir pist olan Pınarbaşı pisti sayenizde kapandı yaptığınızı eleştirmek için aramadım önemli olan bundan sonrası güzel birşey yapmış olabilirsiniz ancak bu spora gönül vermiş insanlar ne yapacak? Şu an pist kapalı bizler nerede çalışacağız sokaklarda mı? Tunç Soyer orada zaten bir pist olmasını istemiyordu, burada başka bir planları var lütfen buranın pist olarak kalması lazım. Bir an önce ihaleye çıkmak zorunda süreç uzarsa oraya illaki birileri girecek tır parkı olabilir. Şu an orada güvenlik yok elini kolunu sallayarak herkes girebilir muhtemelen hırsızlar orayı talan ederler."

Buradan bu sonuç çıkıyor,

İBB'nin beceriksizliğinin bedeli, motor sporlarına gönül vermiş kişilere çıkmasın!

(tam yavuz hırsız olayı, İBB beceriksiz ama nereye güvendiği belli olan işletmeciden hiç bahsetmemiş bu arkadaş, neden?)

Bu konuşmanın üzerine dernek üyemizden rica ettim,

Pınarbaşı pist alanının güncel fotolarını çeksin diye,

Fotoları görünce çok üzüldüm,

Türk bayrağımız yerde,

Bayrağımız nasıl yerde olur?

Bu kabul edilebilir bir şey değil!

İBB neden bir görevli koyamamış oraya!
(evet vatan millet yerli milli güzellemeleri ne zaman gelir diyordum, yanılmadım, mahkeme burayı mühürlemiş, henüz İBB de giremez buraya, aynen ANKAPark gibi, bütün yargı yolları tüketilir ondan sonra belediye girer oraya)

Dernek üyemiz iki vatandaşı orada görmüş,

Yarış direktörü kulesinde bu vatandaşlar ne arar?

Kuleden neye bakmaktalar?

Bir çok hurda varmış bu alanda,

Dernek üyesi arkadaştan yeniyıl sonrası tekrar gitmesinini rica etim,

Hurdalar yerinde duruyor mu diye bakacak,

Tunç Soyer; Milyonlarca TL konserlere harcıyorsun,

(hah işte asıl konuya geldik, konser monser kültürel etkinlikle ne işimiz var? hele ki İzmir gibi bir yerde, bir de utanmadan İzmir marşı çaldırmıştır bu başkan)

İzmirlinin pistine sahip çıkacak bir güvenlik koyun oraya,

Motor sporlarına gönül veren bu kişilerin pistini elinden almayın,

Bu alana başka bir şey yapamazsınız,

(ulan suç duyurusunda bulundum diyorsun, sonra da pisti halkın elinden almayın diyorsun... kaldı ki suç duyurusuyla alakalı bir işlem olmamış, İBB sadece yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletmeciyi çıkartmaya çalışıyor)

Sayıştay Raporlarına giren 5 Milyon TL'nin üzerinde bir harcama yaparak pistin asfaltını yaptınız,

Başka bir faaliyet yaparsanız bu 5 Milyon TL kişi borcu olarak çıkar,

Üstelik pistin asfaltını ecrimisil çıkardığınız kişi yaptırması gerekmekteyken yapmadınız mı?

Yanlış isem lütfen düzeltin,
(evet yanlışsın, pistin sahibi İBB, zannedildiği gibi Ülkü değil... kanalizasyon, altyapı vs sahibi yapar, ayrıca kiralık yerin asıl amacı neyse iyileştirmeleri de sahiip yapar, pist asfaltını da belediye yapmış, adam zaten mahkemelik olduu işletmeciye kıyak mı yapmış? bari mantık hatalarını görün diyeceğim de...)
Çok üzgünüm kamunun parasını koruyayım derken,

(ah canım yaaa, gerçekten vah vah...adam hala pisti kendisnin kapattırdığını zannediyor)
Sporcuları mağdur ettim,

Konuyu takip etmeye devam.

eminkilic61
25-01-2023, 14:14
bir vatandaş ve araba tutkunu olarak, pistleri kimin işlettiği beni ilgilendirmiyor.
'x park'ın' ihale süresi bittiyse, yeni ihaleyle 'y park' olarak devam etsin, maksat amacına uygun güzelce kullanılsın.

istanbul park nisan'da ihaleye çıkacakmış, muhtemelen aynı firma alır. bizde az çok kullanmaya devam ederiz.
izmir işi arap saçına döndü, umudum da yok pek
körfez için hep bir dedikodu var. keşke GSB, tosfed'den alsa da eli ayağı düzelse bi

başkent'te pist olmaması başlı başına bir facia. koca şehirde 3 kilometre asfalt döküp bu işi yapmak zor mu?

ghibli06
25-01-2023, 14:22
bir vatandaş ve araba tutkunu olarak, pistleri kimin işlettiği beni ilgilendirmiyor.
'x park'ın' ihale süresi bittiyse, yeni ihaleyle 'y park' olarak devam etsin, maksat amacına uygun güzelce kullanılsın.

istanbul park nisan'da ihaleye çıkacakmış, muhtemelen aynı firma alır. bizde az çok kullanmaya devam ederiz.
izmir işi arap saçına döndü, umudum da yok pek
körfez için hep bir dedikodu var. keşke GSB, tosfed'den alsa da eli ayağı düzelse bi

başkent'te pist olmaması başlı başına bir facia. koca şehirde 3 kilometre asfalt döküp bu işi yapmak zor mu?

OPET drag faciasıyla başladı maalesef bu süreç... kimse güvenliğini adam gibi alalım demiyor, herkes kaçıyor... şu an Ankara'da bir pist yapılsa, doblonun biri takla atsa Mansur ölüme sebebiyet verdi diye manşetler atılır... park bahçe vs milyarlar harcanıyor, bir pist yapmak bu kadar zor değil aslında... ha TOSFED vs, mektepler kapatılsa ne güzel de idare edilir bakanlık fikrinde, neredeyse hiç yarış yapılmasa çok mutlu olacaklar...

DERAN_TUYNER
25-01-2023, 14:47
Sözde gazetenin sayfasına da yazdım

Adı sanı belli olmayan kendini gazeteci sanan şahsın saçma sapan yazısı sinir bozmaktan başka bir şey değil...

Zamanında Erol Hülagünün ve Ümit Ülkünün ne kadar emek verdiğine bizzat şahit olan biri olarak tek temennim daha mototrsporları demeyi beceremeyen bu şahsı bulup hesap sormaları

Bu gün beni motorsiklet sporlarlarına gönül vermiş biri aradı,

neuras
25-01-2023, 21:06
Refah düzeyimiz de, alım gücümüz de yükselse bu ülkede motor sporlarıyla alakalı olumlu hiçbir şey yaşanmayacak. Çok yazık, ülkemizde itibarı pek olmayan motor sporlarını bir noktaya getirmeye çalışan büyüklerimize de, gönül verenlere de, canı sıkılıp pistte iki tur atanlara da. TOSFED ve Intercity hakkında yorum bile yapmayacağım. Al birini vur ötekine. Umarım birileri çıkıp gerçekten ülkemizde motor sporları ile ilgili "gerçekten" bir şeyler yapmaya başlar. Belediyeler hakkında da yorum yapmayacağım, kişiler gelir gider, zihniyet aynı zihniyet. Botanik bahçesi yapsınlar aynen, hatırlıyorum o haberleri. :D

rahmitanir
27-01-2023, 13:07
Belediye'den ilk kez resmi açıklama var ve bu güzel bir açıklama. Pist Mart ayında geri dönüyor.

Ama işletmeci kim olacak çok net konuşulmamış, belediye kendisi yapacak sanki, açıklamada net olmasa da o yönde algı çıkıyor.

https://www.hurriyet.com.tr/yerel-haberler/izmir/pinarbasi-yaris-pisti-kapilarini-acmak-icin-gun-42210655

BARR
27-01-2023, 13:17
Belediye'den ilk kez resmi açıklama var ve bu güzel bir açıklama. Pist Mart ayında geri dönüyor.

Ama işletmeci kim olacak çok net konuşulmamış, belediye kendisi yapacak sanki, açıklamada net olmasa da o yönde algı çıkıyor.

https://www.hurriyet.com.tr/yerel-haberler/izmir/pinarbasi-yaris-pisti-kapilarini-acmak-icin-gun-42210655

Hadi bakalım inşallah.

ghibli06
27-01-2023, 13:58
açıklama güzel, mantıklı... pistin 2015 de devir alındığını da belirtmişler özellikle, Ülkü ile kiralama sözleşmesini yapan belediye değil çünkü, kiracıyı da yasal yollarla çıkarttık diyorlar... bu yerel gazete ne yazdı konu hakkında çok merak ettim...

RafetAraç
27-01-2023, 17:08
TUNC BAŞKAN bu resme., (https://www.gaze-temiz.com/tunc-baskan-bu-resme/HaberDetay/6022)

böyle bir haber var.

gazete gazete değil köy kahvesi ak yazdığı dile üsluba bak. kesin 65-70 yaşında andropoza girmiş sigara ve alkolden ses telleri telef olmuş dayının teki

ghibli06
27-01-2023, 17:59
gazete gazete değil köy kahvesi ak yazdığı dile üsluba bak. kesin 65-70 yaşında andropoza girmiş sigara ve alkolden ses telleri telef olmuş dayının teki

Soruşturma İzni Verilmemesi., (https://www.gaze-temiz.com/sorusturma-izni-verilmemesi/HaberDetay/6058)

bi de şunu oku :) aynen tahmin ettiğim gibi mahkeme iplememiş bu adamı, bunlar da itiraz etmiş... neye itiraz etmiş acaba?

rahmitanir
09-03-2023, 16:05
Belediye kendisi işletmekten vazgeçmiş.

Buyukşehir’den ihale kararı… Ralli geri donuyor! (https://www.egedesonsoz.com/haber/buyuksehir-den-ihale-karari-ralli-geri-donuyor/1135954)

İhaleye çıkıyorlar ancak İhale 2024 sonuna kadar kiralamak üzere denmiş. 2 senelik kiralama ne kadar verimli olur, göreceğiz.

utkunoa
09-03-2023, 17:33
km alıyorsa alson bi an önce acılsın havalar zaten 20 derece :D

ghibli06
09-03-2023, 20:40
Belediye kendisi işletmekten vazgeçmiş.

Buyukşehir’den ihale kararı… Ralli geri donuyor! (https://www.egedesonsoz.com/haber/buyuksehir-den-ihale-karari-ralli-geri-donuyor/1135954)

İhaleye çıkıyorlar ancak İhale 2024 sonuna kadar kiralamak üzere denmiş. 2 senelik kiralama ne kadar verimli olur, göreceğiz.

seçim var ya o sebeple... bence doğru karar...

alp1903
10-03-2023, 21:32
Haber altına yazılan yorumlar çok komik :)

Ers
15-03-2023, 12:06
o yorumları yazan zihnşn sonucu

Ralliye fren... Son soz Pınarbaşılılarda! (https://www.egedesonsoz.com/haber/ralliye-fren-son-soz-pinarbasililarda/1136593)

rahmitanir
15-03-2023, 12:19
Muhteşem bir Türk siyasi mizanseni izledik, bunu parti bağımsız söylüyorum.

Aralık ayında Ülkü çıkarılırken "içiniz rahat olsun, pistin yeni kiracısı şimdiden belli" diye laf atan asalaklara da selam olsun.

BARR
15-03-2023, 12:26
Ahahaha işte modern,vizyoner belediyecilik.

Sizin yapacağınız işi seveyim ben.

Eren G.
15-03-2023, 12:33
Yahu aziz kocaoğlu gibi bir adamı bile arayacağım aklıma gelmezdi. Şehir zaten bitik vaziyette dökülüyor çarpık kentleşmeden. Rezil ötesi bir başkansın tunç soyer.

mikelazi
15-03-2023, 13:27
bir ist. olarak harbi üzüldüm.

arda35
15-03-2023, 14:43
Yahu aziz kocaoğlu gibi bir adamı bile arayacağım aklıma gelmezdi. Şehir zaten bitik vaziyette dökülüyor çarpık kentleşmeden. Rezil ötesi bir başkansın tunç soyer.

Soyer tam bir şovmen. Fakat Aziz Kocaoğlu ve vizyon düşmanı yönetimi, bu şehrin başına gelmiş en kötü yönetimdir. Pistin kiralama süresi kendisinin döneminde ihalesiz uzatılmak suretiyle belediye zarara uğratılmış ve işletmeciye rant sağlanmış. İlgili sayıştay raporu;
https://www.sayistay.gov.tr/reports/download/peYMqxzYd9-izmir-buyuksehir-belediyesi

Çevre sakinlerinin itirazına gelince; pist yapıldığı dönemde hemen hiçbiri orada oturmuyordu. Dolayısıyla bir hak kayıpları falan yok. Lakin seçim öncesi haklı / haksız her kesimin talepleri dikkate alınıyor. Pistin kapanacağını sanmıyorum. Lakin akıbeti seçim sonrasına bırakılır.

rahmitanir
15-03-2023, 15:09
Düne kadar, TPŞ'de profesyonel olarak yarışan bir arkadaşım belediye ile ihaleye girmek için ön koşulları görüşüyordu. Hatta talep edilen teminat mektubu, ön görülen yıllık kira bedeli bile belediyenin ilgilileri tarafından dile getirilmişti.

Bugün ise yaptıkları telefon görüşmesinde belediyenin ihaleyi iptal ettiğini içeriden de teyitledir.

Sözüm ona halk için alınan bu karardaki "halk" kimi temsil ediyor acaba?

BARR
15-03-2023, 15:13
Piknik ve mangal bölgesi yapılsın ben halk olarak bunu istiyorum. Doblom ile gideceğim mangala sucuk köfte yapacağuk.

Halkın sesine kulak verin eyyyy cehape.

Eren G.
15-03-2023, 15:22
Orada oturanların ayrıca bıdı bıdı etmeye hakları yok. Ben piste iş gereği sabahtan akşama tüm saatlerde girdim, bu pist gerek yol testi olsun gerek yarışan takımların araçları olsun gerek özel firmaların test alanı olarak olsun gerek tsk'nın kullanımı gereği olsun sürekli faaldi. Günün hemen her saatinde hem de. Ve bu senelerdir devam eden bir durum. 1997'den beri o pist orada ve sürekli faal. Kışın kış kupası ayrı yazın drift etkinliği ayrı drag yarışları v.b etkinlikler ayrı ayrı türlü türlü bir ton kullanım şekli var bu pistin ve 1997'den beri orada Sonradan gel taşın kira nispeten ucuz diye sonra ağlan "burada e taş madeni var e burada pistte yarışıyorlar kafamız şişiyor" ne güzel dert vay be. Pist başka yere taşınsa -mesela menderese- bundan 10 sene sonra yine aynı sebepten dolayı ağlayacaklar çünkü şehirler büyüyor doğal olarak.

Sasalı tarafı yine 2 aydır canlanmaya başladı acaba sebebi ne tunç soyer ?

rahmitanir
16-03-2023, 14:57
Allahtan aklı başında insanlar var, en azından sesimizin duyurulması için çaba gösteriyorlar.

Pistin eski işletmecisi Erol Hülagü güzel bir açıklama yapmış. Faydası olur mu bilinmez...
Bornova'da ralli savaşları... Kapı kapı ikna turları! (https://www.egedesonsoz.com/haber/bornova-da-ralli-savaslari-kapi-kapi-ikna-turlari/1136696)

drago
16-03-2023, 16:38
Allahtan aklı başında insanlar var, en azından sesimizin duyurulması için çaba gösteriyorlar.

Pistin eski işletmecisi Erol Hülagü güzel bir açıklama yapmış. Faydası olur mu bilinmez...
Bornova'da ralli savaşları... Kapı kapı ikna turları! (https://www.egedesonsoz.com/haber/bornova-da-ralli-savaslari-kapi-kapi-ikna-turlari/1136696)

Yorumlara bakılırsa faydası olmaz gibi :(

Change.org falan işe yaramaz mı? Online imza toplama işi?

Dayanamadım şu videoyu paylaşmasam olmazdı 16. Saniyeden itibaren:

“Romaya ne oldu arkadaşlar, bize ne oldu ” #gibi - YouTube (https://youtu.be/Wtl9Lff1hGo)

131mirafiori
07-08-2023, 07:27
Hadi hayırlı olsun.

Pistte İkinci Ayak İzmir Park'ta - TOSFED (https://www.tosfed.org.tr/pistte-ikinci-ayak-izmir-parkta/)

rahmitanir
07-08-2023, 07:34
Hafta sonu yarışları izlemek için pistte olacağız. Ancak belediye hala Tosfed organizasyonu haricinde pist günü gibi etkinliklere pisti kiralamıyor.

Hatta TPŞ'de yarışan, lisanslı bir sporcu arkadaşımız antrenman için pisti günlük kiralamak adına belediyeye başvurduğunda, "TPŞ'den önce iki gün Tosfed zaten antrenman için pisti açacak, o size yeter" tarzında oldukça laubali bir cevabı hem sözlü hem de yazılı verdi.

131mirafiori
07-08-2023, 07:56
En azından pist olarak kullanılmaya devam etmesi bile güzel şu an için.

eminkilic61
07-08-2023, 08:15
TPŞ'ye bakanlık/kurumlar zoruyla açtılar muhtemelen, vatandaşa kolay kolay açmazlar gibi...

BARR
07-08-2023, 09:19
TPŞ'ye bakanlık/kurumlar zoruyla açtılar muhtemelen, vatandaşa kolay kolay açmazlar gibi...

Emin bir el at şu işi be senin Ankarada güzel tanıdıkların vardır, toşpilli bir kardeşimize benziyorsun sen :hehe:

eminkilic61
07-08-2023, 09:57
Emin bir el at şu işi be senin Ankarada güzel tanıdıkların vardır, toşpilli bir kardeşimize benziyorsun sen :hehe:

pille işimiz yok abi, Tesla'cılar ilgilensin :D

BARR
07-08-2023, 10:16
pille işimiz yok abi, Tesla'cılar ilgilensin :D

Biz vegan pist kovalıyoruz bu saatten sonra çocuk koltuğu vs... :D Geçti bizden.

rahmitanir
07-08-2023, 10:35
Biz vegan pist kovalıyoruz bu saatten sonra çocuk koltuğu vs... :D Geçti bizden.

Piste çocuk koltuğu ile çıkan adamın olduğu ortamda bu yazılmaz beeee:hihih:
NOT: O anda koltukta çocuk yoktu :P

BARR
07-08-2023, 10:36
Piste çocuk koltuğu ile çıkan adamın olduğu ortamda bu yazılmaz beeee:hihih:
NOT: O anda koltukta çocuk yoktu :P

Rahmi şaka bir yana bu pist ile ilgili bir gelişme olacak gibi duruyor mu var mı bilgi.

rahmitanir
07-08-2023, 10:40
Rahmi şaka bir yana bu pist ile ilgili bir gelişme olacak gibi duruyor mu var mı bilgi.

Abi sabah yazdığım gibi, günlük kiralama konusunda meclis kararı olmasına rağmen şu ana kadar kiraya vermediler. Ben de kiralamak için istedim, şimdi olmaz dediler.

Ağustos ayından 2 adet TPŞ var pistte. İyimser düşünürsek, TPŞ olana kadar risk almayalım, pisti kimseye vermeyelim diye düşünmüş olabilirler.
Kötümser düşünürsek, göstermelik TPŞ yapıp, kimseye pisti kullandırmamak ve sonrasında da zaten talep yok diyip orayı yıkma senaryosu bile olabilir.

Bu son paragrafım tamamen yorum ama Eylül itibari ile de kiraya vermezlerse ben ümidimi hepten kaybedeceğim artık.

drago
07-08-2023, 10:40

Duyum değil tabii ama tahminim; açacakları varsa da yerel seçimlerden önce sanmıyorum açsınlar

eminkilic61
07-08-2023, 15:16
kimseye pisti kullandırmamak ve sonrasında da zaten talep yok diyip orayı yıkma senaryosu bile olabilir.

ilk günden beri planlarının bu olduğunu düşünüyorum maalesef...

Ers
21-08-2023, 09:57
Pist açıldı sanırım hiç biyerde haber görmedik ama 2 ayak izmirde koşulmuş.

Pist heyecanı İzmir’e taşındı (https://www.egedesonsoz.com/haber/Pist-heyecani-Izmir-e-tasindi/1154269)

OZAN SUZGUN // AVIS 2023 TURKİYE PİST ŞAMPİYONASI 2. AYAK HIGHLIGHTS // İZMİR PARK YARIŞ PİSTİ - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=a_cEL8ErwOQ)

eminkilic61
21-08-2023, 12:22
pist şimdilik açıldı, bu haftasonu pist günü de var

TarikS
22-08-2023, 14:30
3 Eylül'de drift şampiyonasının 3. ayağı izmir'de olacak

eminkilic61
23-08-2023, 09:26
pist şimdilik açıldı, bu haftasonu pist günü de var

belediye ile eski işletmeci arasındaki muhabbetten, tekrar pist günleri iptal...

CND
23-08-2023, 09:46
Artema yetkilileri duy sesimi, gel sponsor ol şu piste. Marka sloganın ile bu kadar uyuşan başka bir reklam alanı bulamazsınız :D

Aç kapa aç Artemaaa :D

https://www.youtube.com/watch?v=qXfTkp4uELM

rahmitanir
18-12-2024, 09:42
Güncel durumda İzmir Büyükşehir Belediye kaynaklarından alınan bilgiye göre, pisti belediyenin her hangi bir hizmet binası şeklinde kullanılacağına dair bilgi mevcut.

Buna istinaden gazeteci arkadaşım linkteki gibi bir haber yaptı. Ben ve ADD Racing'den Aydın Uluç pistin önemini anlatan bir röportaj verdik. Mümkün olduğunca sosyal medyada yayarsanız sevinirim.

https://www.ilksesgazetesi.com/izmir/buyuksehir-in-pist-plani-belli-oldu-hizmet-binasi-olacak-371895