PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Güneş yanığı sorunu yardım lütfen



4rd4
31-03-2023, 08:06
Merhaba herkese,

Aracım 2007 model seat ibiza 6l kasa. Kazası yok, değişeni, trameri de yok:) ilk sahiniyim ama kaput ve tavanda hatta direklerde güneş yanıkları mevcut. Tavanı siyah folyo kaplattım idare ediyorum fakat kaput baya kötü durumda. Size sorum siz olsanız ne yapardınız? Boya mı, kaplama mı yoksa hiç ellememek mi? Görüşleriniz benim için önemli. Aracı komple de kaplatmak mümkün tabi çünkü güneş yanıkları dışında hatalarda mevcut. (çamurluk ve marşpiyel kısımlarındaki ufak paslanmalar gibi) ***** eski araba bunlar normal ama sadece kaput boyanda tavan ne olacak bilemiyorum. Kaporta işlerini çözüp komple boya yada komple kaplama mı yapmalı? Bana bir yol gçsterirseniz sevinirim. İyi forumlar.

weST.27
31-03-2023, 08:08
Ne kadar daha binmeyi düşünüyorsunuz araca

4rd4
31-03-2023, 08:10
Ne kadar daha binmeyi düşünüyorsunuz araca

Açıkcası böyleyken satsam bile bu temizlikte bir araç almam pek mümkün gözükmüyor. Kaputtaki durum kafama çok takıldığı için sanırım bir çözüm üretmem gerekiyor. Birde boyansa renk tutar mı o var.

drago
31-03-2023, 08:17
İmkan varsa, ben olsam kupadaki kusurları da hallettirir komple boyatırım

2. elde de güneş yanıklı ya da kaplamalı araç almaktansa, komple boyalı aracı alır, hatta daha fazla öderim emsallerinden

Boya takıntısı artık eskisi gibi değil, en azından 10 yaş üstü araçlar için. Yeni araçlarda bile bir farın 20-30bin olmasından dolayı yüksek kayıtlara da alıştı insanlar.

Hoş, eskisi gibi yer gök araba olsa, camdaki taş izine bile takardı insanımız :D

4rd4
31-03-2023, 08:23
İmkan varsa, ben olsam kupadaki kusurları da hallettirir komple boyatırım

2. elde de güneş yanıklı ya da kaplamalı araç almaktansa, komple boyalı aracı alır, hatta daha fazla öderim emsallerinden

Boya takıntısı artık eskisi gibi değil, en azından 10 yaş üstü araçlar için. Yeni araçlarda bile bir farın 20-30bin olmasından dolayı yüksek kayıtlara da alıştı insanlar.

Hoş, eskisi gibi yer gök araba olsa, camdaki taş izine bile takardı insanımız :D

Keşke herkes sizin gibi baksa bu boya işine. Şu hali zaten göze hiç hoş görünmüyor kaput direk göze çarpıyor. Hataları düzeltip kaplama yapsam (15-20bin tl civarı) bana en fazla bir kaç sene gider gibi. Ruhsata işletip tüv ü de cabası ama işte araç komple tertemiz görünecek o ayrı. Dediğiniz gibi komple boyatsam satarken ne sorun yaşarım bilemiyorum. Zaten çok para eden bir araç değil ama işte boyasız sonuçta. Kaput tavan boyansa baya değeri düşer diyenlerde çok. Gerçekten zor bir durum içindeyim. Komple boya da şuan ne kadar oldu acaba?

mrwope
31-03-2023, 08:36
Boya takıntısı olacak çok sayıda potansiyel alıcı olduğu için boya masrafını araç rakamından düşüp öyle satarsanız alıcı kişinin daha çok içine siner diye düşünüyorum.

drago
31-03-2023, 08:38
Üstadım kısa bir hikaye anlatayım, kararı yine size verin, mal kolay kazanılmıyor çünkü haklısınız

İş arkadaşımın 12 yaşında 10 senedir kullandığı bir aracı vardı, kilometresi yaşına göre çok düşüktü, (senede 5.000 km anca), aracın tavan dahil tüm parçaları ya değişen ya da boyalıydı, ama çizgileri muazzamdı. Şasede direklerde airbaglerde kısacası önemli yerlerde hiç bir şeyi yoktu. Aracın kusuru -ki bana sorarsanız kusur değil- macun gereken hiç bir yerde düzeltme yapılmamış değişmiş olmasıydı, düzeltme olmadan boyanabilecek yerleri ise boyalıydı.

İnanın, hatasızından sadece %10 gibi daha uygun bir rakama sattı ki, arayan çok oldu, kendisi düşündüğü rakamın altına vermek istemediği için ilanda kaldı.

Ki zaten, araca takla attırmadığınız sürece, muhtemelen döviz bazında bile aldığınız rakamın üstüne satacaksınız; mevcut konjonktürden ötürü memlekette el arabası bile olsa 2. elde döviz bazında arttı.

d3n1s
31-03-2023, 08:38
Daha uzun zaman binmeyi dusunuyorsaniz, her asamasini etraflica fotograflayarak boyatin derim ben. Tertemiz binersiniz. Satarken de sizin dilinizden anlayan birine satarsiniz araci. Neticede araba yine kazasiz olacak, boyaci da isinin ehli biri olursa arabanin her yeri yine ayni mikron degerlerine sahip olacak. Bilmiyorum, ben takilmazdim sahsen boyle boyanmis bir aracin komple boyali olmasina.

4rd4
31-03-2023, 08:45
Teşekkür ediyorum yorumlarınıza. Yani benim aklımdan geçende boyatmak. Tavan ve kaput boyansa renk tutmaz ise gerçekten sıkıntı olacak. Komple kaplatma ise kesin bir çözüm görünmüyor. Birde kaplatma fiyatına sanırım komple boyama yapılabilinir gibi. DBY garaj var ankarada bilenleriniz vardır kesin. Orası ile konuşmuştum komple boya yada parça boya için ama şuan boyacısı değişti arkadasımın da bır amerıcanı var dby de boyasını begenmedı tekrardan boyatacak. Bu aracı uyguna komple boyayacak bir yer var mı bildiğiniz ankarada?

drago
31-03-2023, 08:59
Boyacı tavsiye etmek riskli iştir; çöpçatanlık gibi, iyi olursa Allah'tan bilinir, kötü olursa senden :D

Devam ediyorsa Özel Renk İş Oto vardı Ostim'de, ama 13-14 yıl oldu sanırım benim işim düşeli, şu an nasıldır bilmiyorum.

4rd4
31-03-2023, 09:05
Peki bu boya işinde sorunlu yerlerin tamirinde macun gerekebilir ama aracın sorunsuz yerleri macunlanmadan mı boyanıyor? Demek istediğim araç macunsuz boyanabilir mi?

makif84
31-03-2023, 09:09
eğer 1 2 yıl içinde satacaksanız bence boyatmayın.İnanın Ankarada pert muamelesi görüyor araç.

Yarbay
31-03-2023, 09:18
abi şimdi ben şahsen:


1) sevdiğim bir klasik araç bulsam (atıyorum Mercedes 560 SEC) sahibi bana güneş yanıklı fotosunu gösterse ve deseki orijinal boya kodu sıkıldı,en kral yerde en kral muammele gördü ben takla ata ata alırım o aracı.


2) herkesin yüklediğini bildiğim bir seri (S2000,Type r, AGU motorlu herhangi birşey :), Cupra ,Gti vs) görsem ve araç en kral kondisyondaymış gibi dursa bile bana bu araç komple boyalı dediği an içime çok ama çok pis kurt düşer kuvvetle muhtemel uzaklaşırdım.



3) kendi adıma konuşuyorum ben E46 hastasıyım, bana bugün kral bir E46 M3 bulsanız bilsemki motor/mekanik 10 üzerinden +8 ve güneş yanıklı olduğu için piyasa değerinin az altında zaten bende aldım ise 3sn durmaz o aracı en kral ustaya belkide direk servise boyatırdım çünkü eminim uzunca süre saklayacam ve yine eminim sabahları baktığımda boyanmış halin daha çok içime sinecek en önemliside satarken (satmazdım o ayrı :) ) 3-5 altına verebilirim çünkü ben zaten başta 3-5 altına almışım= zararım olmazdı olsada canım sağolsun diyebilirdim çünkü araç sevdiğim bir araç yani bakış açım ticari olmazdı öylesi bi araca.

4rd4
06-04-2023, 08:48
Peki Ankara içinde uyguna folyo kaplama yapan önerebileceğiniz bir yer var mıdır? Folyo fiyatları uçuk halde daha uygun bir yer gerekiyor.

yyk
06-04-2023, 11:27
bolca foto alın boyatmadan , boya esnasında ve sonunda ; zamanı gelince alıcıya sunarsınız , bende hiç sorun olmayacaktır boyatın gitsin

Burak Mehmet
06-04-2023, 12:48
tabi ki komple boya.. ama işin ucuzuna kaçıp dandirik boyatıp hem arabana hem parana yazık etme.. yayetkilide ya yetkiliye bağlı alt grup servisler var.. peugeot eurorepar gibi... onlara ver gitsin

Anu
06-04-2023, 22:17
Kafanıza göre davranın. 2006 model Corsa C vardı bizde. Tavan, direkler sağlam güneş yanığı, kaputta ise astar bile yanmış paslanmalar vardı. Ama araba düşük km de tamamen hatasız kazasız, çizgiler harikaydı. 2 haftada sattık, satarken kaputta pas var deyip indirim isteyen oldu, keşke komple boyatsaydınız alırdık diyen oldu, iyi ki boyatmamışsınız yoksa hiç düşünmezdik diyen de oldu. Acelemiz olduğundan piyasasına göre % 5 gibi indirdik fiyatını ve kısa sürede sattık. Alan arkadaş direk kaputu boyattı :) Keşke biz boyatsaydık yıllarca satılmaz diye diye paslı yanıklı arabaya bindik.

4rd4
07-04-2023, 07:48
Haklısınız aslında. Çok düşünmeye gerek yok ***** araba boyasız kazasız. Belirli bir yaşa gelmiş mecbur boyanacak. Ya parça parça yada komple. Biraz fiyat ve boyacı araştırması yapacağım bakalım piyasa ne kadar uçmuş.

Schumi
07-04-2023, 07:58
Kaplama yaptırma. Söktürmek isterlerse alırken bütün kalan boya vernik astar ne varsa alır. Zaten zarar görmüş boya hiç durmaz metal üstünde. Eğer senin gözüne batıyor ve rahatsız ediyorsa boyat. Herşeyi satış odaklı görmemek lazım. Her malın alıcısı var. Takla atıp ağır hasar kayıtlı 5 parça değişenli araba bile satılıyor. Önemli olan doğru fiyat. Sen boyatmasan bile gene emsallerinden ucuz olmak zorundasın.

darkmoon
07-04-2023, 08:16
Kaplama kesinlikle yaptırma zaten kaplama yapıcak yer eğer uzman bir yerse oda aynısını söyler o kaplama sökülürken ne kadar kavlanmış vernik astar ne varsa gelir ..

Bu kadar büyütücek bir şey yok komple boyat tertemiz bin . Boyatmadan önce videosunu halini Çek fotolarını Çek ..
Komple boyalı aracı tercih eden çok insan var o araçda güneş yanığı olmuşsa bu genel kronik bir şeydir demek ki ortalama o aracın boya ömrü o kadar yani tek değilsindir tam aksine boyanmışı değerli olur satılırken akranları içinde ..

Sen o aracı o halde satarsan ona göre gene fiyat düşeceksin alan şahıs kardeşim ben bu aracı komple boyuycam böyle binmem dedimi tekrar zarar ediceksin.. devir öyle eskisi gibi değişen yok boya yok devri değil millet olabildiğince kondisyonu kozmetiği güzel masrafsız almaya çalışıyor ..
Zaten ekspertiz denilen bir şey var bir araba kazadan mı yoksa güneş yanığından mı boyanmış anlaşılır ..

Tekrar ediyim devir eski devir değil herkes olabildiğince kondisyonu güzel masrafsız kendini sanayiye sokmayacak araç arıyor eski yeni farketmez ..

Son olarak üstün başın yırtık pırtık gezmeyi sevmiyorsan güneş yanıklı vernik kabukları atan araçla gezmekte pek hoş bir görüntü oluşturmaz bence ..

4rd4
30-05-2023, 08:47
Herkese tekrar merhaba. Uzun düşünceler ve sizlerin yorumlarına güvenerek aracımı kaporta boyaya verdim. Yaklaşık 1 hafta sürdü. Birçok boyacı aradım konuştum. Aldığım fiyatlar gerçekten tutarsızdı. En sonunda bir tanıdığımın boyacısı ile anlaşıp aracımı teslim ettim. Aracın rengini tutturmak konusunda güzel bir sonuç çıktı ve bu beni oldukça mutlu etti açıkcası. Boya ile birlikte aracın ön ızgaraları ve orijinal valeo ön farlarını da değiştirdim. Tüm güneş yanıkları ve çamurluklardaki ufak paslanmalardan kurtulduk. Arabanın son halini görünce bunca zaman neden beklemişim diye kendime sordum. İyi ki yaptırmışım diyorum şimdi. Bir kaç fotoğraf paylaşayım istedim.

Çamurluklaıdaki pasların tamiri
https://i.hizliresim.com/rpzt7fi.JPG (https://www.hizliresim.com/rpzt7fi)
https://i.hizliresim.com/19fg82d.JPG (https://www.hizliresim.com/19fg82d)

Marşpiyellerin tamiri
https://i.hizliresim.com/tgzj8qb.JPG (https://www.hizliresim.com/tgzj8qb)

Zımpara işlemi
https://i.hizliresim.com/clgkiwb.JPG (https://www.hizliresim.com/clgkiwb)
https://i.hizliresim.com/o63xlec.JPG (https://www.hizliresim.com/o63xlec)

Astar işlemi
https://i.hizliresim.com/1i0uawl.JPG (https://www.hizliresim.com/1i0uawl)
https://i.hizliresim.com/h79n1v7.JPG (https://www.hizliresim.com/h79n1v7)

Ön panjur boyama
https://i.hizliresim.com/q879oco.jpg (https://www.hizliresim.com/q879oco)

Sisleri elden geçirdim
https://i.hizliresim.com/ehr7m6d.JPG (https://www.hizliresim.com/ehr7m6d)

İlk boya
https://i.hizliresim.com/tj4p6lf.JPG (https://www.hizliresim.com/tj4p6lf)
https://i.hizliresim.com/lt9eh0b.JPG (https://www.hizliresim.com/lt9eh0b)

Yeni farlar
https://i.hizliresim.com/ehwm04x.JPG (https://www.hizliresim.com/ehwm04x)

Yenilenmiş ön tampon ızgaraları ve farlar
https://i.hizliresim.com/dxvkla9.JPG (https://www.hizliresim.com/dxvkla9)

Ve son :)
https://i.hizliresim.com/68z1czw.jpg (https://www.hizliresim.com/68z1czw)

Ssamet
30-05-2023, 09:22
Çiçek gibi olmuş hocam.Kesene bereket.İnsan keyifle binmek istiyor arabasına.En güzelini yapmışsınız.

KÖROĞLU
30-05-2023, 09:29
Gayet güzel olmuş, bu fotolar mecvut olduğu sürece satarken sorun yaşanmaz.

Zaten artık araba işinden azıcık anlayan adamın bakışı boya fiyatlarından sonra değişmeye başladı, aynı paraya boyasız güneş yanıklı araba alacağıma şu ibizayı alırım fotolarını gördükten sonra şahsen.

Mis gibi boyanmış tertemiz olmuş. Geçen sene bu zamanlarda benzer şekilde hatay dan bol güneş yanığı ile aldığım aracımın tavan bagaj kaput yan direklerin üst kısımlarını boyattım mis gibi oldu, satacağım zaman fotoğrafını gösteririm ikna olmayan adam doğru bayiye gidip sıfır araba baksın der geçeriz.

4rd4
30-05-2023, 09:36
Aracın ilk sahibi olduğum için bu zamana kadar hiç kaza boya işlem görmedi araba. 15 senenin verdiği yorgunluk, güneş yanıkları ve ufak paslanmalar sonucu boyatmaya mecbur kaldım. Sonuç olarak bu benim suçum olmadığı ve yapılan işlemlerin fotoğrafları mevcut olduğundan satarken sorun yaşarsam da böyle almak istemeyen de zaten aracı almasın. Zaten şu halini gördükten sonra da satmayı düşünmüyorum:)

SkY
30-05-2023, 09:57
tertemiz olmuş..güle güle kullanın.. :)

drago
31-05-2023, 10:48
en iyisi olmuş kazasız belasız

CüneytIşıkkent
01-06-2023, 09:18
Gayet güzel ve yerinde bir karar olmuş güzel günlerde kullanın.

Grimlord
01-06-2023, 09:42
Çok güzel duruyor, kazasız belasız çiziksiz. Ortalama maliyet ne çıktı hocam? benzer renk Fluence var bizde de, tavan başladı kelleşmeye :(

4rd4
01-06-2023, 11:34
Çok güzel duruyor, kazasız belasız çiziksiz. Ortalama maliyet ne çıktı hocam? benzer renk Fluence var bizde de, tavan başladı kelleşmeye :(

Tavan, kaput, 2 tampon, 2 marşpiyel ve ufak çamurluk pasları 11bin tl civarı tuttu. 30bin tl fiyat aldığım yerde oldu.