PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 3D Printer Tavsiyesi

aykutsafakyaman
03-04-2023, 08:16
Millet selamlar,
Uzun süredir aklımda olan fakat hep ertelediğim 3D Printer alma işini neticeye bağlamak istiyorum.
Eski firmamda Ender 3 Pro vardı onla biraz acemiliği attım sayılır. Fakat o makinanın plate'e yapışma sorununu bir türlü tam anlamıyla giderememiştik.
Fiyat konusunda bir barem koymadım ülke şartlarında geçtiğimiz aylara oranla herşey 2 katına çıkmış durumda fakat çok üst segment bir şey de istemiyorum.
Tavsiye edecekleriniz, dikkat etmemiz gerekenler nelerdir ?
Şimdiden teşekkürler.

Schumi
03-04-2023, 09:32
Ender serisi başlangıç için güzel cihazlar. Ender 3 Pro v2 var. Ama bütçe gerçekten önemli bu işlerde. Plate yapışma sorunu filament yada tabla kalibrasyonu kaynaklı olabilir. Ender en kolay forum / facebook grubu desteği alabileceğiniz cihazlardan.

aykutsafakyaman
03-04-2023, 14:47
Ender serisi başlangıç için güzel cihazlar. Ender 3 Pro v2 var. Ama bütçe gerçekten önemli bu işlerde. Plate yapışma sorunu filament yada tabla kalibrasyonu kaynaklı olabilir. Ender en kolay forum / facebook grubu desteği alabileceğiniz cihazlardan.

Bütçe olarak f/p ürünü bişey almak istiyorum abi çok fazla açılma taraftarı değilim. Biraz araştırayım söylediğiniz modeli.
2-3 kere kalibrasyon denedik o makinede, daha sonra flamenti değiştirdik ama fayda etmedi. En son nozzle ucu tıkandı kaldı öyle.

d3n1s
03-04-2023, 15:11
kurcalamaya en acik, en fazla kullanici yorumu bulabileceginiz makine yine ender olacak. Eski firmamda Zortrax vardi, cok yakin arkadasimda ender var. Birinin yapip da digerinin yapamadigi sey yok. Zortrax ama gelistirmeye cok acik degil, size ne satiyorlarsa hemen hemen onunla yetinmek zorundasiniz. Arkadasim kendi ender'ini su an oyle bir mod'ladi ki neredeyse 10 kati fiyata satilan Zortrax'a toz yutturur halde.

Sozun ozu, bu gibi aletlerde open source olayi onemli, hatta bana kalirsa garanti maranti gibi seylerden kat kat daha onemli. Ille de ender alin demiyorum, kendiniz de arastirin, en fazla kullanicisi olan, internette en fazla yorumu bulunan, en kolay mod'lanan cihaz neyse onu tercih edin.

Schumi
03-04-2023, 20:25
Alayım hiçbirşey ile uğraşmayayım diyorsan BamboLabs in yeni cihazları şahane. Ama fiyatlarıda ona göre. Yurt dışı fiyatı 1000$ civarında. Ama bence Ender iyidir.

Schumi
03-04-2023, 20:53
Bu arada unutmuşum Prusa MK4 çıktı. Onu da düşünebilirsin.

deeperblack
03-04-2023, 23:50
3 sene önce Anycubic Mega-S almıştım. İlk 3 ay çok boğuştuk kendisiyle fakat kalibrasyon oturup doğru ayarı bulduktan sonra evdeki lazer yazıcıdan farksız oldu. 2. senenin sonunda filament iten sistem kaynaklı bir sorun oldu. Küçük bir upgrade ile onuda çözdüm gayet mutlu mesut geçiniyoruz. Yeni nesil cihazlarda tabla yüksekliği sanırım otomatik. Bu çok gerekli bir detay. Başlangıçta cihazdan soğumadan kullanmana yardımcı olacaktır. Bütçe en önemli detay ama f/p olarak Anycubic te bakabilirsin.

Schumi
04-04-2023, 13:09
3 sene önce Anycubic Mega-S almıştım. İlk 3 ay çok boğuştuk kendisiyle fakat kalibrasyon oturup doğru ayarı bulduktan sonra evdeki lazer yazıcıdan farksız oldu. 2. senenin sonunda filament iten sistem kaynaklı bir sorun oldu. Küçük bir upgrade ile onuda çözdüm gayet mutlu mesut geçiniyoruz. Yeni nesil cihazlarda tabla yüksekliği sanırım otomatik. Bu çok gerekli bir detay. Başlangıçta cihazdan soğumadan kullanmana yardımcı olacaktır. Bütçe en önemli detay ama f/p olarak Anycubic te bakabilirsin.

Şuan Ender 3 yada Sovol dışında Anycubic ler F/P dışında kaldılar. :)

weST.27
04-04-2023, 13:35
Ender 3 pro mevcut, orj ender cam tabla var, hiçbir şekilde yapışma sorunu yaşamadım çok şükür.

Tek derdim makine yavaş, sabırsız adamım..

Pro v2 vs bakabilirsiniz. Ne basacağınıza da bağlı aslında resin printerlar ile daha detaylı ürünler basabilirsiniz.

Kalibrasyonu oto ypan bi model de olabilir fakat yedek parçası bol bi marka tercih edin bence.

Ender iyidir :)

Schumi
04-04-2023, 16:09
Ender 3 pro mevcut, orj ender cam tabla var, hiçbir şekilde yapışma sorunu yaşamadım çok şükür.

Tek derdim makine yavaş, sabırsız adamım..

Pro v2 vs bakabilirsiniz. Ne basacağınıza da bağlı aslında resin printerlar ile daha detaylı ürünler basabilirsiniz.

Kalibrasyonu oto ypan bi model de olabilir fakat yedek parçası bol bi marka tercih edin bence.

Ender iyidir :)

Bambu Lab ürünlerine bak. Hız gör. :)

aykutsafakyaman
05-04-2023, 07:23
Bu arada unutmuşum Prusa MK4 çıktı. Onu da düşünebilirsin.

Abi BambuLabs ve Prusa'ya da baktım ama gümrük vergileri ile rakamlar çok yukarı çıkacak gibi geliyor :) Ama makineler çok güzel.

Tavsiyeleriniz için tekrardan teşekkürler. Creality'nin cr-10 modelini biraz yoğunlaştım. Kullanıcı videolarını izleyip son kararı veririm.

Schumi
05-04-2023, 18:16
Abi BambuLabs ve Prusa'ya da baktım ama gümrük vergileri ile rakamlar çok yukarı çıkacak gibi geliyor :) Ama makineler çok güzel.

Tavsiyeleriniz için tekrardan teşekkürler. Creality'nin cr-10 modelini biraz yoğunlaştım. Kullanıcı videolarını izleyip son kararı veririm.

Valla sırf bambulab için yurt dışına gidip gelicem sanırım. Yada arabayla gelen birisine aldırıcam. :)

Carmageddon
05-04-2023, 21:17
Anycubic Mega Zero kullanıyorum ben. Enderle aynı diyebilirim. Isıtmalı tabla yok bende, PLA basıyorsanız çok ihtiyacınız olmuyor. Tabla ayarını bir kez yaptım, üstüne 100 baskı almışımdır sorunsuz. Bence otomatik tabla ayarı özelliğine çok ihtiyaç yok.

Sadece aldıktan kısa bir süre sonra E1 Thermal Runaway arızası aldım. Garantiden onarım yaptılar, termistör değişti sanırım.

Bunun haricinde sorunsuz kullanıyorum.

SerkanKurt
05-04-2023, 21:43
Zaxe iyidir, fiyat almak isterseniz pm den bana ulaşın.

Schumi
05-04-2023, 21:50
Anycubic Mega Zero kullanıyorum ben. Enderle aynı diyebilirim. Isıtmalı tabla yok bende, PLA basıyorsanız çok ihtiyacınız olmuyor. Tabla ayarını bir kez yaptım, üstüne 100 baskı almışımdır sorunsuz. Bence otomatik tabla ayarı özelliğine çok ihtiyaç yok.

Sadece aldıktan kısa bir süre sonra E1 Thermal Runaway arızası aldım. Garantiden onarım yaptılar, termistör değişti sanırım.

Bunun haricinde sorunsuz kullanıyorum.

Tabla ayarına ihtiyacın en büyük sebebi zaten ısıtmalı tabla. Isınma soğuma sonucundan kaynaklı ufak çarpılmalar yada yataklarda yer değişimi gibi faktörler sebebi ile tabla ayarları bozuluyor bazen.

aykutsafakyaman
06-04-2023, 08:14
Söylenilen üzere Ender'e yoğunlaştım.
Hepsiburada.com | Guvenlik (https://www.hepsiburada.com/creality-ender-3-s1-pro-3d-yazici-pm-HBC00002OS8TI)
Hepsiburada.com | Guvenlik (https://www.hepsiburada.com/creality-ender-3-s1-plus-3d-yazici-pm-HBC000037M7NY)

Bu iki model arasında tabla ölçüsü harici bir fark yoksa en güncel versiyonu alıp geçmek daha mantıklı gözüküyor. Akşam kullanıcı videolarına bakıp bi de Anycubic için biraz araştırıcam sağı solu.

aykutsafakyaman
06-04-2023, 08:15
Zaxe iyidir, fiyat almak isterseniz pm den bana ulaşın.

İnternetteki fiyatlar gerçekse benim o rakamlara çıkmam imkansız maalesef :)

calamityeas
06-04-2023, 09:41
Two trees bluer candır.10 adet kullanıyoruz.Yapışmama olayınıda en iyi buildtak tan performans alırsınız.

melihyilmaz
07-04-2023, 07:43
Merhaba yaklaşık 8 senedir yazıcı kullanırım. Yapışmanın yazıcı ile ne alakası var ısıtıcı tabla aynı nozzle aynı en fazla ısıtıcı tablan yamuktur onu da kontrol etmen lazım. Yazıcı demonte gelir bunu güzel kurman gerekiyor. Ev tipi kullanacaksan ender 3 pro büyük istiyorsan cr6 se plus gibi cihazlara bak. Bende ender 3 pro var. 1 Senedir tablasını bile silmedim senedir kullanıyorum. Sadece kartı takıp yazdırıyorum. Zamanında iyi bir kurulum, direct drive geçiş ve yay çeliği tabla ve mavi bant. Bunu güncellemeleri her yazıcı için yapmanız şart.

aykutsafakyaman
07-04-2023, 10:53
Merhaba yaklaşık 8 senedir yazıcı kullanırım. Yapışmanın yazıcı ile ne alakası var ısıtıcı tabla aynı nozzle aynı en fazla ısıtıcı tablan yamuktur onu da kontrol etmen lazım. Yazıcı demonte gelir bunu güzel kurman gerekiyor. Ev tipi kullanacaksan ender 3 pro büyük istiyorsan cr6 se plus gibi cihazlara bak. Bende ender 3 pro var. 1 Senedir tablasını bile silmedim senedir kullanıyorum. Sadece kartı takıp yazdırıyorum. Zamanında iyi bir kurulum, direct drive geçiş ve yay çeliği tabla ve mavi bant. Bunu güncellemeleri her yazıcı için yapmanız şart.

Şirkette kullanıldığı için kendi malım gibi detaylı kurcalamam mümkün olmuyordu.
F/P olarak hangisi makul oluyorsa uygun benim için, tabla ölçüsü arasında çok fark yoksa sorun değil.

melihyilmaz
07-04-2023, 16:53
Ender 3 pro ender 3 pro v2 al geç parçası ucuz ve kolay bulunur ayrıca internette dünya kadar çözüm konuları mevut. Bir yazıcı için olmazsa olmaz direct drive, yay çeliiği + mavi bant, Silikon yay. Ender 3 proya bu güncellemeleri yaparsan hiç sorun yaşamazsın. pro 2 alırsanda daha sessiz olur.

Bluttbeton
08-04-2023, 23:12
3 sene önce ender 3 pro almıştık zamanla upgrade yapıp ender 3 v2 ayarına getirdim kapalı kutu yapıp abs baskı alıyorum ufak tefek sorun yaşadım ama her sorunun muhakkak bir çözümü oluyor şuan evde 1 adet de cr10 var ondan da herhangi bir sorun yaşamadan abs baskı alıyorum ben creality markasını öneriyorum yedek parça ya da bir sorun olduğun da sizi uğraştırmaz

207_TR
06-03-2024, 09:01
Bir aracın iç aksam parçası için 3D yeniden üretim yapacak birisini arıyorum. Tavsiyeniz var mı işinde uzman ?

punto_multijet
06-03-2024, 14:51
Bir aracın iç aksam parçası için 3D yeniden üretim yapacak birisini arıyorum. Tavsiyeniz var mı işinde uzman ?

Kendimde 3d yazıcı olmasına rağmen aracım için ABS olarak 3dkafasi.com da daha önce farklı parçalar yaptırdım ve memnun kaldım.

KÖROĞLU
06-03-2024, 15:41

Çizim / tarama mı yapılacak yoksa baskı mı alınacak ?

Konu baskı ise destek olabilirim. Konu tarama + çizim ise yardımcı olamam.

Bu arada 4 aydır falan neptune 3 kullanıyorum fiyatına göre yaptığı iş gayet yeterli. Bolca parça bastık , ufak tefek sorunlar harici dert yaşatmadı.

Ama şunu gördüm en çok satılan neyse onu almak lazım, sana gelene kadar yaşanan sorunlara çözüm üretilmiş oluyor.

Schumi
06-03-2024, 15:52
Ben bir açık kaynak sever olarak maalesef bu işin şuan zirvesinde son 2 yıldır kapalı bir ekosistemi olan Bambu Lab ürünleri. Ekosistem kapalı ama istediğiniz marka model filament ile çalışıyor.

PLA basacaklar için Bambu Lab A1 yada A1 Mini. Ama yok ben ABS vs.vs. de basarım diyenler için P1S tavsiye ederim. Para sorun değil diyenler için Bambu Lab X1 Carbon ve hatta X1C Carbon Combo yani 4 renk / 4 farklı filament takılan modelini şiddetle tavsiye ederim.

207_TR
06-03-2024, 16:00
Çizim / tarama mı yapılacak yoksa baskı mı alınacak ?

Konu baskı ise destek olabilirim. Konu tarama + çizim ise yardımcı olamam.

Bu arada 4 aydır falan neptune 3 kullanıyorum fiyatına göre yaptığı iş gayet yeterli. Bolca parça bastık , ufak tefek sorunlar harici dert yaşatmadı.

Ama şunu gördüm en çok satılan neyse onu almak lazım, sana gelene kadar yaşanan sorunlara çözüm üretilmiş oluyor.

kırık parçayı göndereceğim yenisini isteyeceğim :)

KÖROĞLU
06-03-2024, 16:18
kırık parçayı göndereceğim yenisini isteyeceğim :)

insta da böyle arkadaşlar var, eski den tarama yapıp üretiyorlar, daha güzel yardımcı olurlar.

Bu gidişle ben de bir tarama cihazı alacak gibiyim.

207_TR
06-03-2024, 16:28
insta da böyle arkadaşlar var, eski den tarama yapıp üretiyorlar, daha güzel yardımcı olurlar.

Bu gidişle ben de bir tarama cihazı alacak gibiyim.

Teşekkürler, önerin var mı yapan kişilerden.

KÖROĞLU
06-03-2024, 16:29
Teşekkürler, önerin var mı yapan kişilerden.

hazırda yok, insta yı kurcalayayım hesapları yazarım dm den.

melihyilmaz
08-03-2024, 03:27
Merhaba parçanın resmini atabilir misiniz? Taramadan halledilecek parçamı?

Bcaner
08-03-2024, 09:46

Hocam merhaba. Ben de bir Raise pro2+ kullanıcısıyım. Takip ettiğim çorumda bir arkadaş var hatta şuanda 1:1 ölçekli supra mk5 yapıyor 3D printerda. İnsta hesabı junior_builders.
Ankara'da bir kaç yer var ama çok memnun kalmadım açıkcası. Gelişmelerden haberdar ederseniz biz de yeni bir yer kazanmış oluruz.

sinisa
08-03-2024, 10:20
Bi kaç senedir Creality cr30 almak istiyorum ama fiyatlar yükseldikçe yükseldi.
bu modelin bir boyutunun sınırsız olması cazip gelmişti siz de inceleyebilirsiniz.

sinisa
08-03-2024, 10:31
Bi kaç senedir Creality cr30 almak istiyorum ama fiyatlar yükseldikçe yükseldi.
bu modelin bir boyutunun sınırsız olması cazip gelmişti siz de inceleyebilirsiniz.

konu başlangıcı geçen seneymiş ya

207_TR
08-03-2024, 13:45
Merhaba parçanın resmini atabilir misiniz? Taramadan halledilecek parçamı?

tarama gerekir gibi
iletişim yada mail adresi atabilirmisiniz ileteyim

melihyilmaz
11-03-2024, 00:47
tarama gerekir gibi
iletişim yada mail adresi atabilirmisiniz ileteyim

melih.yilmaz@bcdmakina.com

21dc963
11-03-2024, 21:09
2018 den beri 3d yazıcı konusunda tarama baskı cihaz imalatından tutunda en çok satılan markanın bayisi olmaya kadar tüm konularda tecrübemiz var tüm marka tarayıcı yazıcı ( sla ,fdm ) filament reçine vs vs mevcut dilerseniz özelden ulaşın techturkey referansı ile en uygun fiyatları sunayım size
ama size sektörün içinden biri olarak şu tavsıyede bulunabilirm teori ile pratik çok farklı oluyor
yazıcı filkament tarayıcı vs incelemeleri yada teknik dökümanlar maalesef ki reel olmuyor

207_TR
12-03-2024, 07:48
melih.yilmaz@bcdmakina.com

3D Printing house a gönderdim, çözüm alamazsak iletirim, teşekkürler.

aykutsafakyaman
24-11-2024, 19:57
Güncel olsun.
Yaklaşık 10 gün önce bir kaç arkadaşımında tavsiyesi ile creality k1c aldım. Fakat deneme filamenti bittikten sonra tekrar hyperpla ile basmak istediğimde filamenti itememeye başladı. Problem filament olabilir diye onu söküp pla-wood'a geçtim. Bu arada 2-3 kez kılavuz ile nozzle'ı temizledim. Ne yazık ki çözüm olmadı. Tekrar tıkandı. Aldığım arkadaşlara yazdım. Muhtemelen pla'ya b*k atacaklar ama nozzle sıkıntılı bana göre. 10 günlük makinede'de böyle birşey olması canımı sıktı işin açıkçası. Neyse bi şekilde start verdik en azından :)

Schumi
25-11-2024, 23:48
Creality ile başladıysanız bir eliniz makina üstünde olması gerekecek. Ama hayırlı olsun. Wood ve simli filamentlerde tıkanma yaşanması çok olası. Genelde bu filamanetler için 0.6 nozzle öneriliyor. Bu arada PLA basarken ön yada üst kapağı aralayın yada açık bırakın. Heat creep denilen olaya maruz kalabilirsiniz.

aykutsafakyaman
26-11-2024, 07:23
Creality ile başladıysanız bir eliniz makina üstünde olması gerekecek. Ama hayırlı olsun. Wood ve simli filamentlerde tıkanma yaşanması çok olası. Genelde bu filamanetler için 0.6 nozzle öneriliyor. Bu arada PLA basarken ön yada üst kapağı aralayın yada açık bırakın. Heat creep denilen olaya maruz kalabilirsiniz.

Hyperpla ile de aynısını yaptı. Dün gece slicer programı değiştirip hanı için bir saksı basmayı denedim. Şuan sanki saç baş yoldurmamış gibi hyperpla ile cayır cayır basıyor, ara ara kameradan takip ediyorum bir problem gözükmüyor. Dediğin gibi ben direk üst kapağı söktüm abi bi süre böyle devam edicem. 0.4 mm sertleştirilmiş çelik nozzle sipariş vermiştim, bi de 0.6 vereyim o zaman.