Orijinalini görmek için tıklayınız : Trim sesi ile uğraşan bir yer varmı
darkmoon
26-04-2023, 10:49
Elimde bir tane 2005 s350 long var yeni aldım öncesinde çokmu sökmüşler anlamadım parçalarını aracın her yerinden plastik akşamlarından ses geliyor gıcık kaptım bir kaç ustaya gittim onlarda şöyle böyle olur öyle deyip uğraşmak istemeyip geçiştirdiler
İstanbul’da bu işlerle uğraşan bir yer varmı birde benim stype kapı içlerini de ses izalasyonu yapmak istiyorum ..
Şu sitemizin meşhur postacısı böyle bir işlem yaptırmıştı w211'di hatta yanılmıyorsam araç. Ankarada yapıldı diye aklımda kalmış. bulursam atarım konuyu.
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/178922-sadece_3_5_gunlugune_iyi_para_kazanmak_isteyen_tri m_ustasi-2.html
Ses çok noktadan mı geliyor ? 1,2 yerden mi ?
Örnek veriyorum kapıdan geliyorsa iç döşeme sökülüp,plastik sekmanlar yenilenir,altına yalıtım süngeri eklenir. Bu şekilde ses sorunu ortadan kalkar.
Çok fazla yerden geliyorsa arabayı komple soyup bakmak lazım. Ses yalıtımı ile çözüm bulunur.
Birde geçmişte oluşan kazalarda eksik takılan, sabitlenmeyen şeyler olabilir.
Grimlord
26-04-2023, 12:56
Subigarage var sanırım, işinin ehli gibi duruyor, bir göz atın isterseniz
SubiGarage (@subigarageistanbul) • Instagram photos and videos (https://www.instagram.com/subigarageistanbul/)
darkmoon
26-04-2023, 14:26
Kapılardan geliyor genelde arkadan geliyor araç orjinal değişen yok boya bile bir avuç ama eski sahibi Kolonları değiştirmiş falan bir kaç akseuar almış takmış yurtdışından birde Kolçak kısımımda bağlantı Menteşe yeri kırılmış oda oynuyor trim izalasyon tamir işleri var sağolun bakıcam diğer mesajlarada
O halde 4 kapıya yeni klips alınacak. Aracın yalıtımı iyidir, yeniden yapılırsa çok çok daha iyi olur.
Ekonomik olmasını isterseniz yeni klips + trim süngeri ( 1 cm kalınlığı olur. Ezilince 1 mm ye kadar sıkışır, üzerine takılan parçanın oturmasına engel olmaz )işinizi görür. Elinizden iş geliyorsa zor bir işlem değil. Kendiniz halledebilirsiniz.
ilk etapta ses gelen yerlere Würth silikon spreyi ile kendiniz bir uygulama yapabilirsiniz.
Benim aracımda da var benzer sesler, bu hafta müsait zamanda sprey ile deneyeceğim.
ilk etapta ses gelen yerlere Würth silikon spreyi ile kendiniz bir uygulama yapabilirsiniz.
Benim aracımda da var benzer sesler, bu hafta müsait zamanda sprey ile deneyeceğim.
Yaşlı arabalarda klips yenilemek daha uzun soluklu olacaktır. Silikon sprey kısa süreli iş yapar.
Tabi uğraşacak vakit veya bütçe yoksa kısa aralıklarla tekrarlanıp sessizlik sağlanabilir.
darkmoon
26-04-2023, 16:04
Klipleri yenilerim sıkıntı yok onda ustalarda pek girmek uğraşmak istemiyor olmadı yiğeni alıyım biz söker bakarız izolasyonda jaguarın 4 kapıya istiyorum ona orjinal yerlerine sağlam kicker kompenant sistem taktım şimdi biraz sesi açıyım tısslıyor ordaki plastik çerçeve falan ses geliyor onada bir izalasyon şart ..
GokhanRS
26-04-2023, 16:28
Bu firmanın birkaç videosuna denk gelmiştim sitesine baktığımda trimden filanda bahsediyor.
https://www.dbsesyalitimi.com/