Orijinalini görmek için tıklayınız : 3D printerdan RC ucak basimi hk
Arkadaşlar selamlar, printer üzerinden rc uçak basımı hobi amaçlı heveslendik peder beyle.
Elektronik vs hazır sayılır kumanda aramaktayım 6-9 kanal arası bir şey, daha öncesinde 6 kanallı helikopter tecrübem var.
Sorum şu ki; Printerdan gövde basan oldu mu, ayarlarını anlayamadım 1 haftadır araştırıyorum. Elimde PLA filament var , LW-PLA yok. PLA ile denemek istiyorum fakat yazıcı ayarları kafa yaktı.
3D Printed Piper CUB Model Airplane (107cm). Print, Build, Paint, Fly, Have Fun. Free Build. - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=cpPV16hEia0)
Youtube bir çok basma ve uçurma videosu mevcut fakat yazıcı ile ilgili ayarlar olan video denk gelmedim.
Yazıcım ender 3 pro. App: ultimaker cura
calamityeas
16-05-2023, 08:07
Yazıcı ayarlarınızı araştırarak bulursunuzda pla sıcakta yamulur minimum PETG deneyin ama ABS basmaya alışmanızı öneririm en sağlam filament.Birde uçak büyük olacaksa büyük çaplı nozzle ile basmayı bir deneyin derim.
Hocam PLA ve LW-PLA dışında rc uçak basılmıyor. PLA bile tavsiye edilmiyor. Nozzle max. 0.4 mm olmalı.
Ağırlık önemli faktör. Dekor ürün gibi düşünmeyin. Printerlara oldukça hakimim tasarıma da hakimim. Problemim rc uçak+printer işin içine girince farklı bi dünya. :) Araştırarak pek bulamadığım için buraya yazdım.
Daha önce tecrübeli biri varsa bu konuda verimli olur
Emre-Dylan
17-05-2023, 20:17
Eve geçince bende çizimleri mevcuttu netten bulmuştum f117nin belki işinize yarar videosunu da atarım YouTube’dan
melihyilmaz
19-05-2023, 18:29
Pla değilde petg basın. Abs zaten basamazsıınız. pla50 derece üstü kendini bırakmaya başlıyor.
dilerseniz dm yolu ile numaramı paylaşayım sorunlarınızı whatsap yolu ile çözelim ama herşeyden önce ender3 pro broadway yada doğan gibi yazıcıdır eski ama iş görür
Pla değilde petg basın. Abs zaten basamazsıınız. pla50 derece üstü kendini bırakmaya başlıyor.
dilerseniz dm yolu ile numaramı paylaşayım sorunlarınızı whatsap yolu ile çözelim ama herşeyden önce ender3 pro broadway yada doğan gibi yazıcıdır eski ama iş görür
Normal parçalarda problem yok, çok kaliteli yüzeyler elde ederek basabiliyorum hocam fakat bu kanat / uçak işi biraz sorunlu, tek katmak basıyor 0.3 mm duvar, içinde destekler var, support iptal, infill iptal, şu anki sorunum saçaklar oluşuyor, dış duvar pürüzsüz, fakat sanırım geri çekme ya da Z seam ile ilgili bir sorunum var :) mesaj ileteyim numaramı akşam tekrar bi test basarım, elimde çıkan ürün fotosu da var, siz bence sorunu direk anlarsınız
Eve geçince bende çizimleri mevcuttu netten bulmuştum f117nin belki işinize yarar videosunu da atarım YouTube’dan
Olur valla şefim
oguzhanguner1991@gmail.com
iletebilirsiniz teşekkürler
melihyilmaz
23-05-2023, 07:24
[QUOTE=weST.27;8768404]Normal parçalarda problem yok, çok kaliteli yüzeyler elde ederek basabiliyorum hocam fakat bu kanat / uçak işi biraz sorunlu, tek katmak basıyor 0.3 mm duvar, içinde destekler var, support iptal, infill iptal, şu anki sorunum saçaklar oluşuyor, dış duvar pürüzsüz, fakat sanırım geri çekme ya da Z seam ile ilgili bir sorunum var :) mesaj ileteyim numaramı akşam tekrar bi test basarım, elimde çıkan ürün fotosu da var, siz bence sorunu direk anlarsınız
Olur bir bakalım.
print | Planeprint – Planeprint – very light 3d printable rc planes (https://www.planeprint.com/print)
Bu ayarları uygulayınca sorunum çözüldü şükür.
Teşekkürler