PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Peugeot 2008 Bakım sonrası yağ damlatma sorunu

derece43
13-06-2023, 08:45
Selam ekip Yetkili servis 45.000 bakım sonrası hergün resimdeki gibi yağ birikintileri olmaya başladı. Tekrar götürüldüğünde tapa değişimi yaptıkar ücretsiz ancak 15 gün sonunda tekrar aynı oranda hergün yağ birikiyor durduğu yerde. Sorun nedir arkadaşlar tekrar tekrar servise gidip gelmek yerine şikayet öncesi bilen var ise fikir sahibi olmak adına ve sonrasında şikayet oluşturucaz.
https://i.hizliresim.com/3rrmyf6.jpeg (https://www.hizliresim.com/3rrmyf6)

cnzdmr
13-06-2023, 09:02
aracı lifte kaldırıp bakmak en sağlıklısı. Tapadaki boşluktan dolayı karterden yağ boşaltıyor gibi araç.

İlk gittiğinizde tapayı değiştirmişler sanırım. Ayarsız ve bilgisiz bir şekilde çok abanarak sıktılarsa tapayı, oraya yalama etmiş olabilirler gibi geldi aklıma.

2. seferde de yine aynı yerden kaçak yaptığını varsayarak. Bu durumda yeni karter takmalarına kadar gidebilir iş.

Yetkili servis dediğiniz için oraya tekrar gidip sorunu çözebilirsiniz diye düşünüyorum. Değişim gerekli ise garantiden vs hallederler.

Onun haricinde kronik bir durum yoktur sanıyorum 2008 lerde bu konu ile alakalı.

DOHC
13-06-2023, 09:03
Tapa ve pul değişimi sonrası devam ediyorsa araç altından bakmak gerekir nereden süzülüyor diye.
Belki yağ filtresinden sızıyordur belki yağ dolum kapağından, kim bilir.

derece43
13-06-2023, 09:14
aracı lifte kaldırıp bakmak en sağlıklısı. Tapadaki boşluktan dolayı karterden yağ boşaltıyor gibi araç.

İlk gittiğinizde tapayı değiştirmişler sanırım. Ayarsız ve bilgisiz bir şekilde çok abanarak sıktılarsa tapayı, oraya yalama etmiş olabilirler gibi geldi aklıma.

2. seferde de yine aynı yerden kaçak yaptığını varsayarak. Bu durumda yeni karter takmalarına kadar gidebilir iş.

Yetkili servis dediğiniz için oraya tekrar gidip sorunu çözebilirsiniz diye düşünüyorum. Değişim gerekli ise garantiden vs hallederler.

Onun haricinde kronik bir durum yoktur sanıyorum 2008 lerde bu konu ile alakalı.

Teşekkür bu şekilde bir yol izlenecek 2.tapa değişimi yapılıyor.

Omak
13-06-2023, 14:00
Aracin boyle bir kronigi yok, tapantakilirken basinda durun teflonmu sariyorlar ne yapiyorlar bu sefer acaba? Ya arkadaslarin dedigi gibi yalama yaptilar, yada yag filtresi oring i kistirdilar oradan kaciriyor. Yagi nereden kacirdigini gormek isteyin

gökan
13-06-2023, 17:28
Filtreyi sıkarken oriingin lastiğini içeri yada dışarı taşırmış olabilirler

livaneli
13-06-2023, 21:59
Filtreyi sıkarken oriingin lastiğini içeri yada dışarı taşırmış olabilirler

Hatta eski filtrenin oringi orda kalıp üzerine yeni oringli filtre bile takılmış olabilir.