Orijinalini görmek için tıklayınız : Bmw f30 320ied ilk çalıştırmada aldıgım bazı hatalar
aracımı alalı 1 hafta oldu aracımı ilk çalıştırmada bazen şu arızaları beraber veriyor.
aracımın gidişinde sesinde vs hiç bir problem yok.
hata verdiği zaman motoru durdurup yeniden başlattığımda kayboluyor.
2013 320ied
lastik basınç sensörü
sürüş stabilizasyonu
tahrik
3ünü birden veriyor yada hiç hata vermiyor.
bi fikri olan var mı?
https://i.hizliresim.com/ir2xear.jpeg
hata vermeyip yürümeye başladıktan 1-2 km sonra da arızaları birden vermeye başladı.
Bu tarz toplu hataların sebeplerinden birisi akü olabiliyor bazen.
evet aklımdan geçmedi değil.. bilgisayara bağlatıp hataları göreceğim, sonra aküyü ölçtüreceğim.
gelişmeleri buraya da yazarım.
Bende akü diyorum , bekleyen araçta akü voltajı düştüğü için ilk marşta hataya geçiyor olabilir baktırmakta fayda var
Akü gibi duruyor sonucu paylaşırsan biz de öğrenmiş oluruz
denizhandinc
15-09-2023, 07:33
Cihaza bağlatmak tek çözüm. Tahriğin 50 tane sebebi var bobinden tut vanosa kadar. Sonucu paylaşırsan biz de görelim neymiş
selamlar aracı cihaza baglattım, gaz kelebeği arızası görünüyor.
ustam öncelikle silip gaz kelebeğine program attıgını söyledi. bu şekilde bi deneyelim dedi. sildikten sonra hiç bir arıza kalmıyor ve yolda giderken bir anda yeniden arıza verip hafifçe güçten düşüyor.
yine aynısını 2-3 km sonra yaptı. aynı arızalar görünüyor.
gaz kelebeği değişimi için aracı bıraktım.
eğer bu şekilde çözülmezse beynine bakmamız gerek dedi.
edit: n13 320ied orjinal gaz kelebeği 18,5 bmw logosuz 13
yan sanayi 8 civarı bişey dedi. parça fiyatlarından bir anormallik var gibi geldi lakin bana.
edit: vdo marka 8,5 üstünden çıkan continental markaymış 2013 üretim yazıyor üzerinde. planımız şu an yine continental takmak sanırım o da o fiyatlarda 8 falan.
eminkilic61
15-09-2023, 12:26
edit: n13 320ied orjinal gaz kelebeği 18,5 bmw logosuz 13
yan sanayi 8 civarı bişey dedi. parça fiyatlarından bir anormallik var gibi geldi lakin bana.
2023 ocak ayında, F10 525d gaz kelebeği logosuz 3.5, logolu 7-8 falandı. yan sanayiyisi hatırlamıyorum
2023 ocak ayında, F10 525d gaz kelebeği logosuz 3.5, logolu 7-8 falandı. yan sanayiyisi hatırlamıyorum
vdo marka 8,5 sıfırı, aracın üstünden çıkan continental markaymış 2013 üretim yazıyor üzerinde. planımız şu an yine continental takmak sanırım o da o fiyatlarda 8 falan.
Aracı teslim aldım. Gaz kelebeği değişimi ile Sorun çözüldü çok şükür. Beyni de kontrol ettirdik toplu arıza veriyor diye. Onda da oynama yokmuş arıza da yokmuş. İlginiz için teşekkürler .