Orijinalini görmek için tıklayınız : APP plaka sahte plaka ilan edildi hayırlı olsun..
BORAGUNDOGDU
09-02-2024, 12:54
Az önce haberleri izlerken denk geldim. Şimdi anladığım kadarıyla baştan app plaka artık dert zaten ama başıma iş almayalım gidip QR kodlu app alalım polis sıkıntı yapmasın diye düşündüm ama, QR kodlu App plaka da QR kodu polis okuttuğu'nda okunmadığı durumunda sahte plaka kullanımı konusunda ciddi bir ceza uygulanacağı söyleniyor.
(32bin tl) ve 5 hapis olarak gibi birşey söylediler.
Bir App plaka nasıl bu kadar dert oldu anlamıyorum herhâlde o kadar orijinallik bekliyorlar ki senin bayi cıkışlı koltuk poşetlerin nerede diyip ceza kesecekler sonucunda hayırlısı artık...
https://i.hizliresim.com/pzc6ldo.jpg (https://hizliresim.com/pzc6ldo)
konu app plaka değil de sahte ve yanıltıcı plaka kullandığı tespit edilenler için o cezalar.
Düz app nin de cezası güzelmiş ama 2.647 TL durduk yere vermek manasız.
APP kullanmaya devam edenlere 2 bin 647 lira, sahte plaka kullananlara ise 32 bin 170 lira para cezası ve resmi belgede sahtecilikten dolayı 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilecektir.
BORAGUNDOGDU
09-02-2024, 13:08
konu app plaka değil de sahte ve yanıltıcı plaka kullandığı tespit edilenler için o cezalar.
Düz app nin de cezası güzelmiş ama 2.647 TL durduk yere vermek manasız.
Abi haber'de öyle bir anlattılar ki bildiğin app plaka adam app'yi gösteriyor sahte plaka diyor korkutmaya çalışıyorlar gibi.
huseyinturk
09-02-2024, 13:09
app store plaka esnafsa iyi reklamı olmuş. Atv' de çıkan haberler genelde gaz almak için oluyor
Abi haber'de öyle bir anlattılar ki bildiğin app plaka adam app'yi gösteriyor sahte plaka diyor korkutmaya çalışıyorlar gibi.
Hocam normal Atv ve A haber uzak durmak lazım :)
BORAGUNDOGDU
09-02-2024, 14:24
Hocam normal Atv ve A haber uzak durmak lazım :)
Evde anneanne olunca Müge Anlı gibi programlar yüzünden izlemek zorunda kalıyoruz :)
şimdi app si olanlar tekrar plaka mı bastıracak :)
Bursa dernek baskısı çok güzel, tavsiye ederim.
barracuda
09-02-2024, 16:00
Bursa dernek baskısı çok güzel, tavsiye ederim.
örnek var mı hiç , benim plaklar sultanbeyli basımı rezil ötesi :( gider bastırırım orda yeniden
zaten APP sahte plaka, aracın üzerindeki ile bire bir olsa bile orjinal plaka değil. Bunda şaşıracak birşey yok, yıllardır da yasaktı.
örnek var mı hiç , benim plaklar sultanbeyli basımı rezil ötesi :( gider bastırırım orda yeniden
Hızlıca bunu bulabildim telefonda.
https://i.ibb.co/TtmyC2h/IMG-1136.jpg (https://ibb.co/dDGZhMK)
site image (https://tr.imgbb.com/)
Baslik beni bile dusundurdu,
2024 oncesi basilan qr kod mecbur degil,
App ise cezasi 2.600,
Simdi her muhurlu duzgun baski boya plaka cezasi mi 32bin?
Yoksa normal zaten ciktigi gibi 2024den sonra qr’siz app ler icin mi?
Bir ara tr zorunluydu, simdi ortalikta tr siz eski arabalar gezmeye basladi,
O plakali arabalar hic mi muaneye girmedi,
Eski plaka imha olmadan yeni basilamiyor, klasiklerdeki tr’siz plakalar bir anda mi hortladi,
app store plaka esnafsa iyi reklamı olmuş. Atv' de çıkan haberler genelde gaz almak için oluyor
reklam için bile olmuş olabilir :D
Sakarya baskı da iyidir font olarak.
onn_dear
09-02-2024, 17:29
Mersin'de yeni arkadaşım APP'den araç bağlattı. Bir dönem demek ki gördükleri yerde ceza kesecekler. Dikkat etmek lazım küçük ceza da kalmadı, yazık, orijinale dönün derim.
BarışSever
09-02-2024, 17:37
bugün çevirmeye girdim soracaktım ama dur şimdi adamın aklına kurt düşürmeyeyim diye sormadım:)eski plakanın çerçevesini tinerle silip o şekilde takacağım
BORAGUNDOGDU
09-02-2024, 17:44
bugün çevirmeye girdim soracaktım ama dur şimdi adamın aklına kurt düşürmeyeyim diye sormadım:)eski plakanın çerçevesini tinerle silip o şekilde takacağım
O şekilde muayeneden geçmiyor haberiniz olsun.
BarışSever
09-02-2024, 17:52
O şekilde muayeneden geçmiyor haberiniz olsun.
motosikletimde öyle,geçen sene geçmiştim şuan belki değişmiştir
BORAGUNDOGDU
09-02-2024, 18:13
motosikletimde öyle,geçen sene geçmiştim şuan belki değişmiştir
İlden ile yada istasyondan istasyona değişiyor adana'da bizi bırakmışlardı.
Burak Mehmet
10-02-2024, 12:18
zaten APP sahte plaka, aracın üzerindeki ile bire bir olsa bile orjinal plaka değil. Bunda şaşıracak birşey yok, yıllardır da yasaktı.
aynen öyle App zaten sahte.. niye şaşırıyoruz ki..
Gecen cumartesi aksami beylikduzunde arkadasim ceza yedi appden.
2600 kusur lira. 32 lira olan ceza direk ruhsattan farkli bir plaka takilmasi durumu.
App nasıl sahte mesela ? Ben bizzat Bursa şoförler odasından app olarak fiyat farkı vererek bastırdım. Bunun sahteliği illegalliği nerede ? Hatta aynı odadan 2 hafta önce karekodlu app de bastırdım bununda neresi sahte ?
aynen öyle App zaten sahte.. niye şaşırıyoruz ki..
App nasıl sahte mesela ? Ben bizzat Bursa şoförler odasından app olarak fiyat farkı vererek bastırdım. Bunun sahteliği illegalliği nerede ? Hatta aynı odadan 2 hafta önce karekodlu app de bastırdım bununda neresi sahte ?
Buraya alıntı yaptığımı sanmıştım yapamamışım
Dönem dönem böyle haberler çıkıyor, kaçıncı kere app , cam filmi konusu açıldı. Hepsi de bir şekilde geldi geçti, ceza yemeden kurtulan kurtuldu, yiyenin de yanına kaldı.
Daha 2 gün önce app ve ön cam filmi olan aracım ile 4 şehir değiştim, girmediğim çevirme kalmadı. Hiçbirinde de ceza yemedim, en ufak bir problem dahi yaşamadım. Şans meselesi de diyebiliriz
Benimde gözüm korktu zaten plakalar eskimişti önce notere 200 küsüratını unuttum bir para verdim sonra basıma 490 tl verdim. Benim plakam 2 harf 3 rakam. 3 harf 3 rakam plakalardan sık bastıklarından mı yoksa harf konumları artık bu şekilde mi kabul ediliyor bilmiyorum çok çirkin oldu göze batıyor.
https://i.hizliresim.com/7wrq5wc.jpg (https://hizliresim.com/7wrq5wc)
Burak Mehmet
12-02-2024, 10:46
Buraya alıntı yaptığımı sanmıştım yapamamışım
avrupa press plaka 2017 de yasaklandığı için o tarihten sonra aldığınızın hepsi sahte.. Basan adam sahte plaka basıyor.. adamın şöförler odası olması bir şey değiştirmiyor.. Yani polise gidip bu mühürlü diyemiyorsun..
avrupa press plaka 2017 de yasaklandığı için o tarihten sonra aldığınızın hepsi sahte.. Basan adam sahte plaka basıyor.. adamın şöförler odası olması bir şey değiştirmiyor.. Yani polise gidip bu mühürlü diyemiyorsun..
Emniyet plaka degisiminde al bu evragi karsida cemiyet var diyerek, onundeki yere gonderiyor, suan gayet presle cat cut orda odada basiyorlar,
Avrupa uyumlu plaka basil basiliyor, var mi bunu yapan?
Motosiklette ufak plaka ile park, hiz vs epey bi ceza yazdilar ama plakanin tipine karismadilar.
Bu haberler her dönem gelir geçer.
3 tane çevirmeden geçtim son 1 haftada hiç kimse birşey demiyor.
Sefa_vts
12-02-2024, 12:37
Şöförler odası resmi bir kurum değil yetkilendirilmiş kurum.
Bunu şu şekilde düşünebilirsin, egzoz muayenesini istasyonda yaptırsa geçemeyecek araç sahipleri, gidip sanayide yetkilendirilmiş '' Egzoz Muayene İstasyonu'' gibi yerlerde aracı ve ruhsatı götürüp yapabiliyor. Kontrolsüz usüle aykırı yapılabiliyor.
APP istemeyince APP basmıyor o odalar ekstra fark alarak dışarıda herhangi bir dükkana vereceğin mebla ile bu hizmeti sağlıyor ve gelir kapısı oluşturuyor.
Teneke aynı teneke, mühür aynı mühür oda aynı oda.. Sadece baskıya koyduğu kalıp farklı.. Evet polise gidip mühürlü orijinal dediğinde belki anlatamazsın ama misal şuan karekodlu tenekeyi şoförler odasından başka kimse kullanamıyor alamıyor tedarik edemiyor eee karekodlu app'de basıyorlar.. Bu da mı sahte olacak şimdi ?
Şöförler odası resmi bir kurum değil yetkilendirilmiş kurum.
Bunu şu şekilde düşünebilirsin, egzoz muayenesini istasyonda yaptırsa geçemeyecek araç sahipleri, gidip sanayide yetkilendirilmiş '' Egzoz Muayene İstasyonu'' gibi yerlerde aracı ve ruhsatı götürüp yapabiliyor. Kontrolsüz usüle aykırı yapılabiliyor.
APP istemeyince APP basmıyor o odalar ekstra fark alarak dışarıda herhangi bir dükkana vereceğin mebla ile bu hizmeti sağlıyor ve gelir kapısı oluşturuyor.
resmi kurum değil evet ama egzoz muayenesini tüv dışında yaptırınca bu geçersiz sahte demiyorlar.. Ben de bu saçmalığı anlamıyorum karakter mi yasak karakodlu olmaması mı yasak
Ben de bu saçmalığı anlamıyorum karakter mi yasak karakodlu olmaması mı yasak
Kontrolsüz usüle aykırı yapılabiliyor.
. cevap zaten verilmiş aslında anlayamayacak bir şey yok.
belirlenen kriterler belli plaka konusunda, bunun dışına çıkılması usulsüz.
Sefa_vts
13-02-2024, 08:59
Teneke aynı teneke, mühür aynı mühür oda aynı oda.. Sadece baskıya koyduğu kalıp farklı.. Evet polise gidip mühürlü orijinal dediğinde belki anlatamazsın ama misal şuan karekodlu tenekeyi şoförler odasından başka kimse kullanamıyor alamıyor tedarik edemiyor eee karekodlu app'de basıyorlar.. Bu da mı sahte olacak şimdi ?
resmi kurum değil evet ama egzoz muayenesini tüv dışında yaptırınca bu geçersiz sahte demiyorlar.. Ben de bu saçmalığı anlamıyorum karakter mi yasak karakodlu olmaması mı yasak
cevap zaten verilmiş aslında anlayamayacak bir şey yok.
Berk007 de belirtmiş, kriterleri paylaşmış olayım olay daha da netleşsin. Aşağıda yazan standard ve usüle uymayan tüm plakalar sahtedir.
KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ
Resmi Gazete Tarihi: 18.07.1997 Resmi Gazete Sayısı: 23053
Tescil Plakaları
Nitelik ve Ölçüleri
Madde 53- (Değişik:RG-9/9/2011-28049)
Tescil plakalarının niteliklerine ve ölçülerine ait esaslar aşağıda gösterilmiştir.
a) Nitelikleri
Tescil plakaları, 0.97 mm. kalınlığında DIN 1745 standardına uygun AL 99,5 F11 ½ sertlikte, gerilme kuvveti 100-150 N/mm, % 0.2 akıcılık sınırı, en az 90 N/mm, uzama direnci en az % 6 (a 10) standardında dikdörtgen biçiminde alüminyumdan yapılır.
Harf ve rakamlar ile plaka kenarları preste en az 1, en çok 3 milimetre kabartılır ve köşeleri 1 santimetre yarıçapla yuvarlatılır. Plaka kenarları (bordürü) genişliği 5 milimetre olur.
Geçici plakalardan gümrük plakaları ile altı güne kadar verilen plakalar, plastik veya karton kâğıttan yapılabilir. Bunların üzerinde ayrıca sol üst köşeden sağ alt köşeye doğru 2 santimetre genişlikte beyaz renkli bir bant bulunur.
Ölçüler ile ilgili ekler var ancak bunlara kimse uymuyor o sebepten Polis isterse ceza yazabilir. Ama bu plakayı ben şöförler odasından aldım diyerek sıyrılamıyorsunuz kanun önünde.
wolkanku
13-02-2024, 09:06
sabah motorla giderken çevirdi polis , rutin kontrol.
app plakayı sordum, app yasak dedi. Arabamda var dedim , sök başına iş alma dedi.
kimliğimi cüzdana koyarken yanımızdan app plakalı F10 geçti gitti :)
Konudaki ilk mesajda plakanin Giresun olmasi guzel, her memlekete gittigimde gozlerim belerirdi, oyle kotu bir fontu var ki Giresun'daki yetkili plaka basan artik her kimse, yani Ankara-Istanbul'daki herhangi bir aracta o plaka olsa her polis ceza yazar. Neyse, 2 gun sonra gene gidiyorum, gittigimde gordugum degisik fontlari fotograflar burada paylasirim.
Sozun ozu, ulke genelinde bu font isi standart olmadikca cok bas agrir. Karadenizde neredeyse her ilin fontu farkli, ve trafikte denk geldigimiz gercekten kotu merdiven altinin merdiven alti sahte app'lerinden de kotu fontlari genel olarak. Simdi oyle bir plakam olsa, mesela Gumushane'den alinma, bana sahte veya app plaka muamelesi mi yapacaklar yani?
"Krc app" karekodlu app basıyor arkadaşlar alabilirsiniz
Ek bilgi:Plakaları çok güzel kullanıyorum örnek isteyene atabilirim.:)
"Krc app" karekodlu app basıyor arkadaşlar alabilirsiniz
Ek bilgi:Plakaları çok güzel kullanıyorum örnek isteyene atabilirim.:)
Karekodlu app diye bi plaka çeşidi yok. Bastıkları sahte karekodlar yakalanınca cezayı ödeyecekler mi yoksa biz onu süs olarak basmıştık, araca takılmasına karışmayız mı diyecekler. O kısmı önemli...
turboman
13-02-2024, 14:44
Motosikletle çevirmelerde bi sıkıntı olmadı küçük plaka ile 2022 sonuna doğru çevre yolunda arkadan yazmışlardı 750 tl gittik ödedik paşa paşa. İşin garibi başka ilçesi olan kumlucada motosiklete normalinden küçük plaka veriyor cemiyet, memleket a dan z ye sıkıntı. Kime derdini anlatacaksın, bu kameralarda plaka okumuyor dedikleri de yalan madem okumuyor o kadar hgs ogs otogar hava alanı gibi yerler nasıl okuyor. Tamamen soygun başka açıklaması yok...
Benimde gözüm korktu zaten plakalar eskimişti önce notere 200 küsüratını unuttum bir para verdim sonra basıma 490 tl verdim. Benim plakam 2 harf 3 rakam. 3 harf 3 rakam plakalardan sık bastıklarından mı yoksa harf konumları artık bu şekilde mi kabul ediliyor bilmiyorum çok çirkin oldu göze batıyor.
https://i.hizliresim.com/7wrq5wc.jpg (https://hizliresim.com/7wrq5wc)
Kalıpta basımı yapan arkadaş amatörmüş. Ortalayamamış. :)
Evet o kısım önemli fakat "Ben takayım güzel gözüksün qr kod bulunsun göze batmasın yeter" diyenler kullanabilir tabii
Karekodlu app diye bi plaka çeşidi yok. Bastıkları sahte karekodlar yakalanınca cezayı ödeyecekler mi yoksa biz onu süs olarak basmıştık, araca takılmasına karışmayız mı diyecekler. O kısmı önemli...
alıntılamayı unuttum
cevap zaten verilmiş aslında anlayamayacak bir şey yok.
Canım memleketim yine nerden tutsak elde kalıyor.. Madem bi kurum bunu basıyor tek tip ölçüde boyda karakterde baskıyı zorunlu kıl olsun bitsin her şehirde her oda da farklı karakterler
Konudaki ilk mesajda plakanin Giresun olmasi guzel, her memlekete gittigimde gozlerim belerirdi, oyle kotu bir fontu var ki Giresun'daki yetkili plaka basan artik her kimse, yani Ankara-Istanbul'daki herhangi bir aracta o plaka olsa her polis ceza yazar. Neyse, 2 gun sonra gene gidiyorum, gittigimde gordugum degisik fontlari fotograflar burada paylasirim.
Sozun ozu, ulke genelinde bu font isi standart olmadikca cok bas agrir. Karadenizde neredeyse her ilin fontu farkli, ve trafikte denk geldigimiz gercekten kotu merdiven altinin merdiven alti sahte app'lerinden de kotu fontlari genel olarak. Simdi oyle bir plakam olsa, mesela Gumushane'den alinma, bana sahte veya app plaka muamelesi mi yapacaklar yani?
Giresunlu olarak giresun karakterinden nefret ediyorum ve ne yazık ki aynı saçmalık burda da geçerli.. Font asla app olarak geçmiyor.. Galeriden sıfır araba al ve standart normal fontta plaka basılsın basılan plaka fotodaki gibi rakamlar kuyruklu çentikli falan.. Adamların komple şehir olarak normal baskısı bu :) Dediğin gibi başka bi şehirde asla anlatamazsın.. Bahsettiğin karakterlerde bunlar kesin :)
COŞKUN APP PLAKA PLEXI PLAKA PLEXI PLAKALIK MERKEZİ - Gemiler Cekeği Mah.Sagae Cad (https://tr.foursquare.com/v/co%C5%9Fkun-app-plaka-plexi-plaka-plexi-plakalik-merkezi/56a1f7bf498e217b6a1af22f?openPhotoId=5b45a621d3cce 8002ce87e77)
Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-hatasiz-boyasiz-tramersiz-1139275559/detay)
Canım memleketim yine nerden tutsak elde kalıyor.. Madem bi kurum bunu basıyor tek tip ölçüde boyda karakterde baskıyı zorunlu kıl olsun bitsin her şehirde her oda da farklı karakterler
Giresunlu olarak giresun karakterinden nefret ediyorum ve ne yazık ki aynı saçmalık burda da geçerli.. Font asla app olarak geçmiyor.. Galeriden sıfır araba al ve standart normal fontta plaka basılsın basılan plaka fotodaki gibi rakamlar kuyruklu çentikli falan.. Adamların komple şehir olarak normal baskısı bu :) Dediğin gibi başka bi şehirde asla anlatamazsın.. Bahsettiğin karakterlerde bunlar kesin :)
COŞKUN APP PLAKA PLEXI PLAKA PLEXI PLAKALIK MERKEZİ - Gemiler Cekeği Mah.Sagae Cad (https://tr.foursquare.com/v/co%C5%9Fkun-app-plaka-plexi-plaka-plexi-plakalik-merkezi/56a1f7bf498e217b6a1af22f?openPhotoId=5b45a621d3cce 8002ce87e77)
Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-hatasiz-boyasiz-tramersiz-1139275559/detay)
aha hemseri ciktik :D tam olarak bahsettigim font bu. Bir ara elime Gumushane plaka araba gecmisti, onun font bundan da beterdi, araba da sifirindan beri ayni plaka, ilk sahibinden gelmisti bize.
initial-D
15-02-2024, 21:40
Ön app, sayının üstünde delik var, arka plakam da düştü, bagaja koydum
Polis arabası yanıma geldi, plakanız düşmüş bilginiz olsun dedi. Haberim var bagajda dedim. İyi akşamlar dedi gitti, hala şoktayım
::ZaFeR::
15-02-2024, 21:45
Colt boyada şu an APP plaka bastırırım diyordum. En iyisi şoförler cemiyetine gidip bastırmak sanırım. Durduk yere güzel durucak diye ceza yememek lazım :D
Sabah çevirmeye girdim mahalle arasında (İzmir-Bostanlı) APP olsaydı ceza yazacaktık dedi :) Öndeki arabaya yazmıştı çocuk söküyordu.
individual
16-02-2024, 12:19
sayfa sayfa boy boy instagram reklam verilirse app plaka ertesi gün teslim.en parlak bizde teslim.vernikli app teslim diye sayfalar açıldı.sonunda devlet el attı.nede olsa yasa dışı bir olaydı.warex olayı gibi çevirmeye girmeden cadde başında arabayı bağırttırım sonra çevirde düğmesine basıp kapatıyorlardı.birde facebook instagram video attılar.
ChuckBartowsKi
19-02-2024, 09:52
APP plaka ile ilgili zaten büyük satışları olan satıcılara müdahale etmişlerdi artık %90'ı ruhsat görmeden plaka basmıyordu en büyük sorun sahte veya ikiz plaka sorunu bence.
kelalper
20-02-2024, 08:49
Hergün köprü trafiğinde polisin dibinden geçiyorum kavacıkta. 2 gün önce durdurdu aha plakadan kitleyecek dedim. Ehliyet sordu verdim. Kontrol etti iyi günler dedi yolladı.
Bi iki gündür instagramda görmeye başladım qr kodlu app yapıyolar. Bunun yaptırımı olur mu acaba ?
3 gün evvel izmir alsancakta arkadaşım f30u aracıyla mühürlü app sebebiyle 2700 lira civarı ceza yedi
3 gün evvel izmir alsancakta arkadaşım f30u aracıyla mühürlü app sebebiyle 2700 lira civarı ceza yedi
Onuda anlamıyorum kimi yer app olarak değil direk o kalın karakter ile basıyor klişyi ama orijinal mühür olsa bile cezamı kesecekler şimdi gerçi benim derdim değim Muğlada herkes app gibi geziyor
Bende de app vardı ne olur ne olmaz diye söktüm orijinale döndüm
individual
26-02-2024, 16:04
kopya plaka isini cozmekse mesela qr kod ile olmaz.
plakanin icinde nfc etiket olucak.soforler odasi yada emniyetden icine yazilmis ozel bir kod ve araba bilgisi yer alacak.
polis cevirdiginde plakadaki nfc okutacak orjinal olup olmadigi sahte olup olmadigi ortaya cikar.
app plaka basanlar nfc icine emniyetin verdigi o kodu yazamayacak kilitlencek nfc.
anca o sekilde olur.
Plaka kisiye verilsin,
Her yeni arabasina plakayi gecirsin,
Ekstra arac aldiginda satin alsin fikri var ama
Clone taksi haberi vardi,
Adam plaka ve araci kiraya vermis,
2 model arabayi saselerine kadar kopyalamislar,
2 araba yan yana duruyor,
Hangisi kendisinin bilemedi, adamlar kaplama sase kosu herseyi kopyalamis.
Qr mi bunun cozumu
Plaka kisiye verilsin,
Her yeni arabasina plakayi gecirsin,
Ekstra arac aldiginda satin alsin fikri var ama
Clone taksi haberi vardi,
Adam plaka ve araci kiraya vermis,
2 model arabayi saselerine kadar kopyalamislar,
2 araba yan yana duruyor,
Hangisi kendisinin bilemedi, adamlar kaplama sase kosu herseyi kopyalamis.
Qr mi bunun cozumu
Keşke siyah bulgar tesla alsaydım bir GK plaka basmaya bakardı :hehe:
Tayfun-E30
27-02-2024, 09:00
Yeni muayeneden gectim muhurlu App ile. Belki Bodrum daha rahat diye bilemedim.. Clickbait bir haber yapip zorla ceza yazdiricaklar gibi geliyor bana instagramda bedel odendi 32k diye app soken kolpacilar dolu..
Keşke siyah bulgar tesla alsaydım bir GK plaka basmaya bakardı :hehe:
Suan banada mantikli geldi :)
siyah ustune beyaz kaplama, izmir cift plaka seceneginoldu :)
huseyinturk
29-03-2024, 12:19
Son durum ne düz app ile ceza yiyen var mı yakın zamanlarda? Arka plakayı kareye çevirmek istiyorum hazır el atmışken ön arka app yapayım dedim
onn_dear
29-03-2024, 20:07
Son durum ne düz app ile ceza yiyen var mı yakın zamanlarda? Arka plakayı kareye çevirmek istiyorum hazır el atmışken ön arka app yapayım dedim
Hep orijinale döndük ama ne durduran ne soran oldu. Zaten trafik öyle yoğun ki çevirme yapamıyorlar uzun zamandır denk gelmedim. Yine de bir süre daha dikkatli olmakta fayda var.
seçim dönemi genelde pek çevirme uygulama olmuyor. olsa da asayiş ve eksik evrak takibi yapılıyor diye görüyorum. vatandaşı fazla bunaltmamak için hatalı parklara bile ceza yazılmıyor bir süredir. herkes kafasına göre takılıyor resmen. app ye de bu ara o sebeple fazla yüklenme olmuyodur. bir ara icabına bakarlar
kelalper
01-04-2024, 11:24
Cuma app ile muayeneye girdim ve geçti dudullu da.
Qr kodlu mühürlü app plakalar yine sorun yaratıyor mu? Bi plaka bastılar baktıkça midem bulanıyor.
Qr kodlu mühürlü app plakalar yine sorun yaratıyor mu? Bi plaka bastılar baktıkça midem bulanıyor.
Aynı şeyi bende merak ediyorum dünya para verdik özel plaka aldık bi sefer ondada qr işi çıktı. Cemiyetin bastığı plakalar kelebek gibi duruyor arabanın üstünde
Sefa_vts
20-05-2024, 08:31
Geçenlerde instagram uygulamasında bir kısa video gördüm, 61 OF plakalı bir Scirocco sahibi, polis çevirmesinde videoya alıyordu. Araçta APP olduğunu söylemiş Memur beyler, QR kodu gösterip, ''Cemiyetten aldım ben'' diyordu. Ancak görünen ( Videodaki ) APP plakaydı ama QR vardı. Polis ceza keseceğiz beyefendi gibi cümleler söylüyordu vs.
Özetle memuruna bağlı anladığım kadarıyla. Tabii yasal olanı unutmamak lazım, cemiyetten de almış olsanız, APP'nin cezası var. Bunu bilip kullanmanızda fayda var. Ben QR kodlu plaka sahibiyim vs diye itiraz etmenin çok bir faydası olmaz, nihayetinde Polisler de biliyor neyin ne olduğunu.
Geçenlerde instagram uygulamasında bir kısa video gördüm, 61 OF plakalı bir Scirocco sahibi, polis çevirmesinde videoya alıyordu. Araçta APP olduğunu söylemiş Memur beyler, QR kodu gösterip, ''Cemiyetten aldım ben'' diyordu. Ancak görünen ( Videodaki ) APP plakaydı ama QR vardı. Polis ceza keseceğiz beyefendi gibi cümleler söylüyordu vs.
Özetle memuruna bağlı anladığım kadarıyla. Tabii yasal olanı unutmamak lazım, cemiyetten de almış olsanız, APP'nin cezası var. Bunu bilip kullanmanızda fayda var. Ben QR kodlu plaka sahibiyim vs diye itiraz etmenin çok bir faydası olmaz, nihayetinde Polisler de biliyor neyin ne olduğunu.
Öncelikle videosunu bahsettiğiniz aracın üstündeki plaka APP plaka değil. Standart plaka basım atölyesinden alınmış plaka. Sadece çerçevelerini silmişler polis memuru arkadaşta o yüzden app sanıyor ve ceza yazıyolar.
Sonuç olarak polisin insiyatifine kalmış, bende çok kullandım çevirmelerden geçtim yeni yıldan sonra kimse bir şey demedi. İşe gidip geldiğim rotada çevirme noktası mevcut üstelik.
EnesAksu
20-05-2024, 09:43
Araç alış satışı yaparken noterci arkadaş eski plakaları getir qr kodlu plaka basım fişi vereyim dedi. tabi biz araba yanımızda olmadığından sökemedik. herhangi bir notere gidip eski plakaları verdiğimiz de , geçen hafta bu aracı almıştık desek plaka basım fişi verirlermi ? bilgisi olan var mı ?
Sefa_vts
20-05-2024, 09:50
Berk007 de belirtmiş, kriterleri paylaşmış olayım olay daha da netleşsin. Aşağıda yazan standard ve usüle uymayan tüm plakalar sahtedir.
KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ
Resmi Gazete Tarihi: 18.07.1997 Resmi Gazete Sayısı: 23053
Tescil Plakaları
Nitelik ve Ölçüleri
Madde 53- (Değişik:RG-9/9/2011-28049)
Tescil plakalarının niteliklerine ve ölçülerine ait esaslar aşağıda gösterilmiştir.
a) Nitelikleri
Tescil plakaları, 0.97 mm. kalınlığında DIN 1745 standardına uygun AL 99,5 F11 ½ sertlikte, gerilme kuvveti 100-150 N/mm, % 0.2 akıcılık sınırı, en az 90 N/mm, uzama direnci en az % 6 (a 10) standardında dikdörtgen biçiminde alüminyumdan yapılır.
Harf ve rakamlar ile plaka kenarları preste en az 1, en çok 3 milimetre kabartılır ve köşeleri 1 santimetre yarıçapla yuvarlatılır. Plaka kenarları (bordürü) genişliği 5 milimetre olur.
Geçici plakalardan gümrük plakaları ile altı güne kadar verilen plakalar, plastik veya karton kâğıttan yapılabilir. Bunların üzerinde ayrıca sol üst köşeden sağ alt köşeye doğru 2 santimetre genişlikte beyaz renkli bir bant bulunur.
Ölçüler ile ilgili ekler var ancak bunlara kimse uymuyor o sebepten Polis isterse ceza yazabilir. Ama bu plakayı ben şöförler odasından aldım diyerek sıyrılamıyorsunuz kanun önünde.
Öncelikle videosunu bahsettiğiniz aracın üstündeki plaka APP plaka değil. Standart plaka basım atölyesinden alınmış plaka. Sadece çerçevelerini silmişler polis memuru arkadaşta o yüzden app sanıyor ve ceza yazıyolar.
Sonuç olarak polisin insiyatifine kalmış, bende çok kullandım çevirmelerden geçtim yeni yıldan sonra kimse bir şey demedi. İşe gidip geldiğim rotada çevirme noktası mevcut üstelik.
Teşekkürler açıklama için, videoyu hatırladığım kadarıyla APP diye aklımda kalmış. Baskı puntosu farklıydı ''OF'' harflerinde ''O'' Sıfır ''0'' dı sanki, neyse önemli de değil. Genelde APP plaka olunca akla ilk gelen daha kalın harfler, ancak yine bu konu içerisinde gönderdiğim başka bir postta (yukarıda alıntı yaptım) plaka basım standardı var. Bunun dışındaki tüm plakalar Cemiyet veya standart basım atölyesi bile basmış olsa uygun değil ( İl il har kalınlığı değişmemesi gerekirken değişiyor biliyorsunuz).
Şahsen ben, bu yıl içerisinde birden fazla kez kibarca APP için uyarıldım, tamamen fabrikasyon Passat Variant aracım ile, cam filmi dahi yok. Ceza yazmadı hiç biri sağolsunlar, ancak ben de değiştirmedim. Artık biliyorum ki yazarlarsa neden yazıyorsunuz dememem gerekiyor.
2024 aracım var qr plakaya baktıkça kırıp atasım geliyor son 5-6 yıldır hep app plaka yapıyordum ben şimdi buna normal app plaka yazsam cezası nedir veya qrlı olanı bagaja koysam ?
2024 aracım var qr plakaya baktıkça kırıp atasım geliyor son 5-6 yıldır hep app plaka yapıyordum ben şimdi buna normal app plaka yazsam cezası nedir veya qrlı olanı bagaja koysam ?
QR kodlu app yapıyolar hocam.Nette var bolca
GuneyOnur
21-05-2024, 08:50
QRlı Appde muayenede sorun olabiliyormuş geçenlerde bir arkadaşımın başına geldi Şoförler Odasından QR'ı sisteme işlettim tarzında birşey söyledi nasıl işliyor bu sistem
Bir satıcı ile görüştüm şoförler odasının bastığı qr kod ile bire bir aynı basacaklarını söyledi. Siparişi verdim gelince buraya yazarım. Okutunca karekodu aynı çıkarsa bi problem yaşayacağımı sanmıyorum.
eminkilic61
21-05-2024, 08:58
Bir satıcı ile görüştüm şoförler odasının bastığı qr kod ile bire bir aynı basacaklarını söyledi. Siparişi verdim gelince buraya yazarım. Okutunca karekodu aynı çıkarsa bi problem yaşayacağımı sanmıyorum.
bizim telefonlarda kare kodu okumuyor. muhtemelen iç işleri bakanlığı yazılımı olan cihazlar okuyordur.
bizim telefonlarda kare kodu okumuyor. muhtemelen iç işleri bakanlığı yazılımı olan cihazlar okuyordur.
Evet bende aynısını denedim :D Büyük ihtimalle dediğin gibi onların cihazda okutunca bütün bilgiler çıkacak şekilde ayarlanmıştır fakat hiç bi çevirmede denk gelmedim bi polisin QR okuttuğunu plakadan.
ChuckBartowsKi
21-05-2024, 09:42
Evet bende aynısını denedim :D Büyük ihtimalle dediğin gibi onların cihazda okutunca bütün bilgiler çıkacak şekilde ayarlanmıştır fakat hiç bi çevirmede denk gelmedim bi polisin QR okuttuğunu plakadan.
Muhtemelen kamera EDS gibi sistemler için yapılıyordur. Zaten emniyet sistemi plakayı yazınca otomatik tablete döküyor tüm bilgileri ama kameralar anlık pek çok araç geçtiği ve bazen plakalar okunmadığı için kaydedemiyordur diye düşünüyorum ama qr okuma sistemi farklı bir teknoloji saliseden kısa sürede algı çekebiliyor bence o yüzden yapıldı diye düşünüyorum mantıklı bir uygulama desteklediğim nadir uygumalardan biri piyasada kaç tane hacizli yakalamalı kaçak araç var app takıp devam eden.
Çakarlı araçların çoğu app
Mivec_4G63
21-05-2024, 12:48
Çakarlı araçların çoğu app
severiz :)
Muhtemelen kamera EDS gibi sistemler için yapılıyordur. Zaten emniyet sistemi plakayı yazınca otomatik tablete döküyor tüm bilgileri ama kameralar anlık pek çok araç geçtiği ve bazen plakalar okunmadığı için kaydedemiyordur diye düşünüyorum ama qr okuma sistemi farklı bir teknoloji saliseden kısa sürede algı çekebiliyor bence o yüzden yapıldı diye düşünüyorum mantıklı bir uygulama desteklediğim nadir uygumalardan biri piyasada kaç tane hacizli yakalamalı kaçak araç var app takıp devam eden.
Plakayı okuyamayan kamera o minnacık QR kodu okuyamaz. Heleki hareket eden araç üstünden.
Ben 11 Mayıs'da Samsun 'da APP plakadan ceza yedim arkadaşlar. 2643 TL ceza yazdı. aracı trafikten men etti 1 hafta izin kağıdı verdi. Notere APP plakalarla gidip 250 küsür lira para verdim evrak verdi o evrakla şoförler odasında plaka bastırdım 390 TL aldı. bastıktan sonra karekodu plakaya eşliyor. sonra yeni plaka ile emniyete gidip durumu anlattım memur arkadaş geldi plakaların fotoğrafını çekti sonra da meni kaldırdı. aracım öyle modifiyeli dikkat çeken bir araba değil standart bir SUV.
sipariş verdim hocam aracın üzerindeki qr ın aynısını basıcaklar
eminkilic61
21-05-2024, 14:08
Ben 11 Mayıs'da Samsun 'da APP plakadan ceza yedim arkadaşlar. 2643 TL ceza yazdı. aracı trafikten men etti 1 hafta izin kağıdı verdi.
rakam üzücü, men etmesi daha da üzücü...
ne yapacaklarını şaşırdılar.
bence qr uygulamasının sebebi trafik uygulamalarında memurların plakayı yazmak yerine qr'ı okutarak hızlıca bilgilere ulaşabilmesi için
Trabzonlu arkadaş uyanığın önde gideni. Kafasına göre plaka çerçevesini beyaza boyamış, plakam orijinal diye tatava yapıyor polislere. O çerçevenin kameralar için gerekli olduğunu anlamayacak kadar über zekalı.
Bu başlıktaki arkadaşları da anlamakta güçlük çekiyorum aslında. Neyin ısrarındasınız? Eskiden Beşiktaş baskı kabul ediliyordu. qr kod sonrası hepsini tek tip yapıp geçmişler işte. İlla uymak istemeyen, sahte plaka yaptırıp gezmek isteyen cezasını ödeyiversin bi zahmet.
Umarım bu plaka tanımlama işleri yurt dışında olduğu gibi daha da geliştirilir. Sigorta süresi, egzoz ya da fenni muayenesi geçmiş araçlara çevirme dahi yapmadan cezayı kitlerler. Hatta kameradan takip edip bağlarlar. Ülkedeki bu başıboşluk, kural tanımamazlık hiç iyiye gitmiyor ve hepimizi etkiliyor.
ChuckBartowsKi
23-05-2024, 12:37
Plakayı okuyamayan kamera o minnacık QR kodu okuyamaz. Heleki hareket eden araç üstünden.
hocam plakaları okuyamama sebebi plakaların berbat halde olması veya harf/rakam değiştirilmesi vbg. sorunlar
qr teknolojisi olan kameraların görüş açı kalitesi mevzubahis bile değil. qr çalışma prensibi 4k net görüntü istemiyor anlık yakalayabiliyor sistem.
biz şu an ofiste 2008 model bir laptop üzerinden anlık qr çektiriyoruz. kamerası 1.2megapiksel yani karşısına geçseniz tanınmaz haldesiniz o kadar eski bir sistem saliseyle yakalıyor değişen qrları farklı bir sistemi var o yüzden " bence " emniyet sistemi de eds vbg. kameralar üzerinden direkt takip için bu sisteme geçtiler.
Mevcut app veya orijinal plakasını yeni tip kalın baskı ile değiştirmek istesek ne yapmamız gerekiyor ?
Keyfe keder değişim yapılıyor mu ? Yoksa hasarlı veya kayıp mı olması lazım ?
hocam plakaları okuyamama sebebi plakaların berbat halde olması veya harf/rakam değiştirilmesi vbg. sorunlar
qr teknolojisi olan kameraların görüş açı kalitesi mevzubahis bile değil. qr çalışma prensibi 4k net görüntü istemiyor anlık yakalayabiliyor sistem.
biz şu an ofiste 2008 model bir laptop üzerinden anlık qr çektiriyoruz. kamerası 1.2megapiksel yani karşısına geçseniz tanınmaz haldesiniz o kadar eski bir sistem saliseyle yakalıyor değişen qrları farklı bir sistemi var o yüzden " bence " emniyet sistemi de eds vbg. kameralar üzerinden direkt takip için bu sisteme geçtiler.
Ben IT sektöründeyim ve müşterilerime gerektiğinde barkod ve qr sistemlerine destek sağlıyorum. Akıllı telefonlarda bile kadraja tam oturmadan güzel sonuç alınmıyor. Birde QR içinde geçen veri miktarı ve o veri miktarına ilişkin QR standartıda önemli. Çok basit veri içeren QR larda tabiri caizse kareler daha büyük çözünürlük yüksek diyelim. Okuması kolay. 60km ile giden bir otomobilin sadece tek şeritte bakan bir kamera bile tavan hizasında yakın bile olsa üst açıdan kibrit kutusundan küçük 15mm x 15mm qr kodu okuyamaz. En azından şimdilik.
ChuckBartowsKi
24-05-2024, 09:46
Ben IT sektöründeyim ve müşterilerime gerektiğinde barkod ve qr sistemlerine destek sağlıyorum. Akıllı telefonlarda bile kadraja tam oturmadan güzel sonuç alınmıyor. Birde QR içinde geçen veri miktarı ve o veri miktarına ilişkin QR standartıda önemli. Çok basit veri içeren QR larda tabiri caizse kareler daha büyük çözünürlük yüksek diyelim. Okuması kolay. 60km ile giden bir otomobilin sadece tek şeritte bakan bir kamera bile tavan hizasında yakın bile olsa üst açıdan kibrit kutusundan küçük 15mm x 15mm qr kodu okuyamaz. En azından şimdilik.
Tüm tezimi çürüttünüz vallahi tahmini düşünmüştüm bir tek aklıma yatan o gelmişti yoksa o QR kodu tablete okutmak çok saçma gelmişti bana trafik polisleri tablete zaten plaka yazdıkları an tam veri geliyor eğilip plaka okutmazlar diye düşünmüştüm ama bir bilene sormak lazımmış teşekkürler açıklama için :)
ghibli06
24-05-2024, 18:27
Tüm tezimi çürüttünüz vallahi tahmini düşünmüştüm bir tek aklıma yatan o gelmişti yoksa o QR kodu tablete okutmak çok saçma gelmişti bana trafik polisleri tablete zaten plaka yazdıkları an tam veri geliyor eğilip plaka okutmazlar diye düşünmüştüm ama bir bilene sormak lazımmış teşekkürler açıklama için :)
QR la her şey okunabilse köprü ve otoyol için plaka okumak için bu kadar altyapı yapılmazdı :) QR tamamen polis arkadaşlarımızın işini kolaylaştırmak için ve de plaka sahte mi değil mi anlamaları için...
QR la her şey okunabilse köprü ve otoyol için plaka okumak için bu kadar altyapı yapılmazdı :) QR tamamen polis arkadaşlarımızın işini kolaylaştırmak için ve de plaka sahte mi değil mi anlamaları için...
Bence bu kadar alt yapı önce birinin cebini doldurmak için yapılırdı, sonra yeni sistem gelerek ötekinin cebini doldururdu.
OGS sisteminde önce kredi kartı gibi kartımız yok muydu? Durup onu okutup geçmiyor muyduk? Sonra wireless sistem gelmedi mi?
Aynı iş için 2 yıl ara deli gibi masraf yapılmadı mı :) ?
CloudGrey
24-05-2024, 22:38
qr'ı tele okutmayı denedinizmi :)
telefon numamarası gibi birşey çıkıyor :)
birde plakanızı koruyun tanesinin basımı 950 falan
Burada orijinal plakayı övdük ettik, iyte girişinde plakadan ceza yiyorduk az daha
Kardeşimin Swift’te kare plaka var. Normal çevirmede durdum. Ehliyete falan baktılar eksik bulamadılar. Memur arkadaş dedi ki plakanız standart dışı
Dedim yok. Ben bunu şoförler odasında bastırdım. Hatta yıprandı bi daha bastırdım. Aha bu da makbuzu diye çıkardım verdim. Biraz söylendiler kendi kendilerine. Dedim ki ben bu işlere giulietta’dan şerbetliyim. Orada kare bölge varsa orijinal plakayı takar geçerim. Sonra uzatmadan iyi günler deyip uğurladılar.
Özetle; polis memurlarının büyük çoğunluğu bilgisiz. App plakada en ufak şüpheden yazmalarına şaşırmıyorum yani.
Merhaba, APP ilgili ozellikle Ankara’da son aylarda problem yasayan var mi? Plakaligim kirilmis duruma gore onu degistirirken APP’leri de takacagim.
turboman
24-08-2024, 22:35
Dün motosiklet aldım üstünde küçük plaka. Var ana mühür reflektif hepsi orjinal, bunu karekodluya çevirmem gereklimi noterdede birşey demediler çevirmede sıkıntı yaşarmıyım. Motorda çok dikkat çekiyor şekli itibariyle ama herşeyi fabrikasyon allahtan :)