PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 97’ Mustang 4.6 GT

Bcaner
23-03-2024, 18:04
Arkadaşlar merhaba. Bilgi eksiğim de olduğu için yeni bir konu açma isteği duydum.
97’ 4,6 GT Mustang’lere çok yükseldim ve Ankara’da bir araca baktım ancak kondisyon olarak pek de tatmin etmedi. Gen4 Mustang için 1 milyona kadar bütçe ayırabilirim. Genel olarak 700-800 bandında güzel görünen ilanlar var ama kısmetimize ne çıkacak bilmiyorum.

Amacım da açıkcıkcası bir Amerikan V8’e binmek. Ancak bel air, impala vs gibi değil de biraz daha yolda gidişi olan kemikli,biraz daha youngtimer bir araca binmek. Belki sonrasında daha düşük model daha sağdan sağdan gitmelik birşey olabilir.

İlanlara baktım ancak buradan da belki ilan dışı güzel makinalar çıkar diye sizlere de danışmak istedim. Var mıdır kendisinde, etrafında gen 4 mustang olup da satmak isteyen?

Şimdi ben bu araba yükseldim yükselmeye de bunun nesine dikkat etmeliyim ben? En önem göstermek gereken nokta nedir? Bakarken şuyu önemli, şuyu masraflıdır dikkat et diyebileceğiniz neler vardır?

İstanbul’da bir kaç adet favoriye attığım Mustang var. İstanbul’u çok da bilmem. İstanbul’a bu araçlara bakmaya geleceğim büyük ihtimal. İstanbul’da bu araçlardan anlayan iyi bir yer var mıdır almadan önce götürüp göstermek için? Her türlü öneri, bilgi ve tavsiyeye açığım.

Şimdiden teşekker ederim.

ghibli06
23-03-2024, 21:01
sesi güzeldir, V8 de cezbedici ama performans seni tatmin eder mi bilemedim...

Dogukankyn
24-03-2024, 02:31
2008-2010 yılları arasında sevgili amcamın bir adet sarı renk full opsiyon bir gt cabriosu vardı sesi çok güzeldi çok severdim bakırköy de esnafken her gün onunla işe gider gelirdi haftasonları beraber giderdik, eski anıları hatırlattı bu topic.
Velhasıl kelam zevkli arabadır lakin hiç bir zaman sesinin hissettirdiği kadar hızlı gidemez -stock olduğu sürece- :)

Sinan58
24-03-2024, 11:56
masrafı, vergisi, yakıtı, sigortası vs derken değmez. bu tarz arabaları yürütmek zaten çok masraflı.

gitmemesi de başka bir dert, bence başınıza bela olur.

Bcaner
25-03-2024, 07:16
sesi güzeldir, V8 de cezbedici ama performans seni tatmin eder mi bilemedim...

Evet gücü ve sesine göre gitmeyeceğini biliyorum fakat amacım hem trafikte farklı ve gürültülü bir araçla olmak hem de gücüne göre az gitse de sesi ve gidişiyle tatmin olmaktı. Ama sizlerin de dediği gibi yürütme maliyeti biraz yorar gibi geldi. O yüzden odağımı daha yeni model şeylere çevirdim.

Bcaner
25-03-2024, 07:17
masrafı, vergisi, yakıtı, sigortası vs derken değmez. bu tarz arabaları yürütmek zaten çok masraflı.

gitmemesi de başka bir dert, bence başınıza bela olur.

Hafta sonu biraz düşününce dediklerinize hak verdim açıkcası. Daha modelli araçlara yöneldim ben de ;)

Bcaner
25-03-2024, 07:19
Arkadaşlar tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

Şuan çok farklı yerlere fikir değiştirip c117 c45 amg ve fk3 typ-r odaklandım. Daha modern, daha hızlı yürütme maliyeti daha düşük, parça ve upgrade konusunda kolaylık sağlıyacak kanısındayım. Bakalım sonuç ne olacak.

Bcaner
25-03-2024, 08:37
Bir de 2018 S3 buldum bakalım. Typ-r dan ziyade A45 ya da CLA45 amg ve S3 odaklıyım.

207_TR
25-03-2024, 10:13
Bir de 2018 S3 buldum bakalım. Typ-r dan ziyade A45 ya da CLA45 amg ve S3 odaklıyım.

CLA 45 En yakışıklısı ama bence en kıvrağı A45

S3 ise en piyasa olanı. S3 birde en kolay parça tedariği olanı.

Bcaner
25-03-2024, 15:27
w176 C45 amg'yi aldık bakalım. Hayırlısı olsun bakalım neler yaşıcaz :D

DOHC
25-03-2024, 15:57
w176 C45 amg'yi aldık bakalım. Hayırlısı olsun bakalım neler yaşıcaz :D

Hayırlı olsun.
Makyajlı mı oluyor bu?

Makyajsız ise
Gucunden cok daha az gıder.
Fena yakar.
Pıstte kafadan kayar.
Mod ıle gucte zor cıkıyor. Hos dedıgı gucude cıkartamıyor bızım benzınle
Makyajlı almak lazım

207_TR
25-03-2024, 16:09
Hayırlı olsun.
Makyajlı mı oluyor bu?

Makyajsız ise
Fena yakar.
Pıstte kafadan kayar.
Makyajlı almak lazım

ben fena yakar ve gücünden az gidiyor kısmına katılmıyorum, kafadan kayma kısmı evet doğru.

Modifiye ile ile çok yüksek güçlere çıkmak için biraz yüksek upgrade ler gerekiyor dediğiniz gibi.

kelalper
26-03-2024, 14:41
arkadaş troll galiba bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. 1m luk arabadan 4m luk arabaya gitti.

207_TR
26-03-2024, 15:16
arkadaş troll galiba bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. 1m luk arabadan 4m luk arabaya gitti.

4milyonluk birşey almadı galiba,

kalipson
26-03-2024, 15:21
Bizi koparıyo

207_TR
26-03-2024, 15:50

Neden böyle birşey yapsın ki, yapıyorsa çok ilginç.

sportwagon
26-03-2024, 16:21
Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-1997-ford-mustang-4.6-gt-177.000-km-1152279718/detay/)

Bende buna yükseliyorum durduğum yerden... Bu paraya çok güzel hafta sonu arabası olur, varsın gitmesin v8 sesi dinlemenin ucuz yolu gibi geliyor bana, sanayi aksaray 2.sınıf pavyonuna dönmeseydi 40 yaşıma bende kendime böyle bir hediye alırdım

kelalper
27-03-2024, 08:33
Benim arkadaşımda vardı Gt o kadar yakıp bu kadar gidemeyen verim ziyanı motorlu, şanzımanı içler acısı, yol tutuşu berbat başka bir araba ben görmedim. İlk önce Saxo VTS im vardı onunla denerdik geçemezdi, T4 ü aldım ona hiç yaklaşamadı.

Bcaner
28-03-2024, 10:02
Hayırlı olsun.
Makyajlı mı oluyor bu?

Makyajsız ise
Fena yakar.
Pıstte kafadan kayar.
Makyajlı almak lazım

hocam A45'ler makyajsız kasalar, makyajlılar A45s olarak geçiyor.
kafadan kayması doğrudur ancak Ankara'da pist olmadığından ve İstanbul park'a da gider miyiz bilmediğimizden çok da takmadık. Güzel bir lastikle ve ısıtmayla o sorun da minimize edilir diye düşünüyorum.
Güç konusunda da katılmıyorum 2-3 günlük deneyime göre. Gidişi, duruşu, hissiyatı, sesi, hızlanması gayet güçlü ve başarılı duruyor şimdilik. Bir çok inceleme videosu da izledim ancak gücünü vermediği yönünde de bir şeye denk gelmedi. Sağlam bir dinamoya çıkarmadık tabi bu sadece bizim tecrübemiz. Ama inanın gidiyor, hem de üüüüüf :D

DOHC
28-03-2024, 10:05
kafadan kayması doğrudur ancak Ankara'da pist olmadığından ve İstanbul park'a da gider miyiz bilmediğimizden çok da takmadık. Güzel bir lastikle ve ısıtmayla o sorun da minimize edilir diye düşünüyorum.
Güç konusunda da katılmıyorum 2-3 günlük deneyime göre. Gidişi, duruşu, hissiyatı, sesi, hızlanması gayet güçlü ve başarılı duruyor şimdilik. Bir çok inceleme videosu da izledim ancak gücünü vermediği yönünde de bir şeye denk gelmedi. Sağlam bir dinamoya çıkarmadık tabi bu sadece bizim tecrübemiz. Ama inanın gidiyor, hem de üüüüüf :D

İlk 30 gün gidiyor gibi gelir sonra bir A45s gelir, hayattan soğutur :).
Kazasız belasız tekrar.

Bcaner
28-03-2024, 10:08

Trollük bir durum yok hocam. Mustang için 1 milyonluk bütçe ayırdığımı söylemiştim, fikrimi değiştirip daha modern ve hızlı bir makina bakmaya karar verdik ve bu minvalde de bütçemizi arttırdık. Ayrıca 4M rakamlara da çıkmadık, yarısı rakama bağladık. Sizin bahsettikleriniz A45S AMG'ler olabilir, trollük tartışılmadan önce konunun devamını okumanızı öneririm. Saygılar.

Bcaner
28-03-2024, 10:10
Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-1997-ford-mustang-4.6-gt-177.000-km-1152279718/detay/)

Bende buna yükseliyorum durduğum yerden... Bu paraya çok güzel hafta sonu arabası olur, varsın gitmesin v8 sesi dinlemenin ucuz yolu gibi geliyor bana, sanayi aksaray 2.sınıf pavyonuna dönmeseydi 40 yaşıma bende kendime böyle bir hediye alırdım

bu çok çok güzel görünüyor hocam. Buna da niyetlendik ama İstanbul'da olduğu için gidemedik maalesef. Bir de Bordo renk ve orjinal cobra beyaz var ilanda. Onlara da yükseleceğinizi düşünüyorum. Umarım sahip olmak nasip olur sizlere.

Bcaner
28-03-2024, 10:15

Neden böyle birşey yapsın ki, yapıyorsa çok ilginç.

Hayır burada trollük ya da koparmalık birşey göremiyorum anlamadım mevzuyu. Sonuçta modern ve daha hızlı bir makinada karar kılındı ve bu doğrultuda da bütçeyi biraz arttırdık bu kadar. Ha gidip 4milyonluk birşey de almadık, kaldı ki ilanda da en babası 2,3M. Hem modern, hem hızlı hem de aynı bütçede bir şey de kafamıza göre bulamadık.
Burada saolsun arkadaşlarım fikirlerini yazmış, biz de önemsedik söylenenleri ve vazgeçtik Mustang kararından. Yürütme maliyeti, hantallığı, parça sorunları vs denilince en azından güncel aracın parçası daha kolay bulunur, 4 silindir bir motor sigorta/kasko konusu daha ekonomik vs vs konularından başka yönde karar kıldık. Bu kadar olay olmasının sebebini anlayabilmiş değilim kaldı ki sebeplerimi de sıralamışım konunun ilerleyen yerlerinde.

Bcaner
28-03-2024, 10:17
Kazasız belasız tekrar.

İyinin iyisi hep var hocam maalesef. Gönül ister ki daha hızlısına binelim ama imkanlar bu şekilde. Bir A45S'i de hayattan soğutacak makinalar var :D

Bcaner
28-03-2024, 10:38
Kazasız belasız tekrar.

Bu arada güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
Şimdi biraz detaya bakma şansım oldu da 0-100'de bile 0,7 saniye fark var 45 ve 45S arasında, hp olarak da 60 hep daha iyi 45S. Bu kadar fark hem mercedesin teknik ve yazılım olarak üzerine koyaması, hem de zamanla gelişen teknolojiden dolayı çok normal. Varsın soğutsun hayattan ona da maşallah demek düşer bize :)

207_TR
28-03-2024, 11:34
Güle güle kullanın. O launch control varya :)
anlayamazsınız :)

weST.27
28-03-2024, 12:16
Hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin keyifle kullanın :icon_tup::icon_tup:

Bcaner
28-03-2024, 15:31
Güle güle kullanın. O launch control varya :)
anlayamazsınız :)

Çok teşekkür ederim, hepimizde daha iyileri nasip olur umarım. Launch control'e de bakımları yapılıp servisten bir çıksın da bakacağz :D

Hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin keyifle kullanın

Çok teşekkür ederim, daha iyileri sizlerin olsun inşallah.

Omak
06-04-2024, 15:14

A45S makyajlı değil yeni kasa oluyor. senin aldığın A45 w176 kodlu kasa bahsettiğin A45s w177 kodlu kasa. W176 A45 yılına göre makyajlandı face lift diye gecer A45 fl 2015 veya 16 sonrası.

Hayırlı olsun bu arada bu fiyatlara alabileceğin en zevkli aracı almışsın bence. Bende 4 senedir sahibim.

CLA45 daha yumuşaktır. A45 ise tam bir go-kart gibi.

Bu arada ben piste çıkmadım ama hiç bir zaman kafadan kaydıramadım. hatta kavşaklarda ve şehir içi asfalt da hafif direksiyon kırıkken gaza basarsam arkası kayıyor, bir arkadaşım arkadan itişe çevirdim sanıyor zor ikna ettim.

Yakıtı hiçte söylendiği kadar aşırı fazla değil.

Yazdığı güç kadar gitmiyordan kasıt seleflerine göre biraz ağır. aktarma da biraz ağır sanırım kilit fln (gtr misali) ama gidiyor daha binipte ağzı kulaklarına varmayan olmadı. sesi olsun popu bang i burppları olsun sertliği (100km lik uzun yol dan sonra tövbeliyim) hissiyatı ve özelliklede frenleri. Mesela yüksek hızlarda brembolar çok çok güzel iş çıkarıyor.

Mod ile güç zor çıkmıyor; bizim ülkede çok modlanmıyor bence. Yurtdışında 550-600 hp binen çok var. Gtx3071r turbo ile 600 hp güçte 1 seneden fazla yol ve dyno testi yapmış adamlar videosu aşağıda.

GTX3071R 600HP Turbo kit for A45 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=ll90IF5HT-8&t=14s&ab_channel=SpeedyHouse)

Dikkat etmek gereken; arka diff yağı her 10bin km bakımında değişmesi gerekli.(kesinlikle servisteki orjinal diff yağı al parça kodu : A002989020309 )
Bana sorarsan bujileride kesinlike servisten orjinal olarak alıp her 10 bin de bir değiştirmen.(Orjinal buji parça kodu: A 004 159 75 03 )

Yağ bakımını da bana sorarsan 7-8k da bir yapman ( hoş ben daha az km de yapıyorum takıntı meselesi)

Lastik olarak kesinlikle Michelin ps4 den aşağısı kurtarmaz diye düşünüyorum. ps4 lerle bile 4 tekere sararak gittigi oluyor kaymak asfaltta.

Sormak istediğin başka birşey olursa istediğin zaman yazabilirsin.

Birde hangi aracı aldın ilan görüntüsü yada foto var mı?

Omak
06-04-2024, 15:24
mod ile ilgili olarak da

100-200 stock internal 6,12 koşan cla videosu

MERCEDES CLA 45 AMG 600ps 6,1sec 100-200 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=SKxPX8XNtBQ&ab_channel=0-400TUNE2RACE)

Motora bullet prof diyorlar.

Bcaner
08-04-2024, 11:02
A45S makyajlı değil yeni kasa oluyor. senin aldığın A45 w176 kodlu kasa bahsettiğin A45s w177 kodlu kasa. W176 A45 yılına göre makyajlandı face lift diye gecer A45 fl 2015 veya 16 sonrası.

Hayırlı olsun bu arada bu fiyatlara alabileceğin en zevkli aracı almışsın bence. Bende 4 senedir sahibim.

CLA45 daha yumuşaktır. A45 ise tam bir go-kart gibi.

Bu arada ben piste çıkmadım ama hiç bir zaman kafadan kaydıramadım. hatta kavşaklarda ve şehir içi asfalt da hafif direksiyon kırıkken gaza basarsam arkası kayıyor, bir arkadaşım arkadan itişe çevirdim sanıyor zor ikna ettim.

Yakıtı hiçte söylendiği kadar aşırı fazla değil.

Yazdığı güç kadar gitmiyordan kasıt seleflerine göre biraz ağır. aktarma da biraz ağır sanırım kilit fln (gtr misali) ama gidiyor daha binipte ağzı kulaklarına varmayan olmadı. sesi olsun popu bang i burppları olsun sertliği (100km lik uzun yol dan sonra tövbeliyim) hissiyatı ve özelliklede frenleri. Mesela yüksek hızlarda brembolar çok çok güzel iş çıkarıyor.

Mod ile güç zor çıkmıyor; bizim ülkede çok modlanmıyor bence. Yurtdışında 550-600 hp binen çok var. Gtx3071r turbo ile 600 hp güçte 1 seneden fazla yol ve dyno testi yapmış adamlar videosu aşağıda.

GTX3071R 600HP Turbo kit for A45 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=ll90IF5HT-8&t=14s&ab_channel=SpeedyHouse)

Dikkat etmek gereken; arka diff yağı her 10bin km bakımında değişmesi gerekli.(kesinlikle servisteki orjinal diff yağı al parça kodu : A002989020309 )
Bana sorarsan bujileride kesinlike servisten orjinal olarak alıp her 10 bin de bir değiştirmen.(Orjinal buji parça kodu: A 004 159 75 03 )

Yağ bakımını da bana sorarsan 7-8k da bir yapman ( hoş ben daha az km de yapıyorum takıntı meselesi)

Lastik olarak kesinlikle Michelin ps4 den aşağısı kurtarmaz diye düşünüyorum. ps4 lerle bile 4 tekere sararak gittigi oluyor kaymak asfaltta.

Sormak istediğin başka birşey olursa istediğin zaman yazabilirsin.

Birde hangi aracı aldın ilan görüntüsü yada foto var mı?

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Şimdilik araca alışma aşamasındayım, daha çok hardcore kullanmadım.
Ama dediğiniz gibi binen herkesin yüzünde bir gülümseme bırakıyor, en çok benim tabi :D
yakıt konusunda evet dediğiniz doğru, böyle bir araç için aman aman bir yakıtı yok şehir içi confort modda sakin gidildiğinde ancak daha hevesin taze olmasından dolayı sesin gazına geliyorum hep, çok da sakin kalamdım :D
Buradan bir arkadaşın yazısında denk gelmiştim bakım işlerini harfiyen uyup dediğiniz tüm değişimleri bakım yapılırken Güven Mercedes'te yapıldı.
Lastikleri de yeni aldım bugün ya da bayram sonrası takılacak, goodyear asymmetric 6 aldım, duruma göre bir sonraki sefere sizinle iletişimde olup farklı bir lastik alabilirim.