Orijinalini görmek için tıklayınız : ketenpereye dusmeyin
CloudGrey
16-04-2024, 15:54
sıfır araçlarda ilk muayane , tescil tarihinden 36 ay sonra idi.
mk biri bunu "arabanın fabrikadan çıkış tarihi" + 36 ay yapmış.
ve buna göre ceza kesiyorlar.
gittiniz galeride 2021 model araç var, sıfır duruyor.
almak istiyorsunuz alıp direk muayaneye sokmanız gerekiyor. neden fabrika çıkışı 2021 yılı
saçmalığın önde gideni...
CloudGrey
16-04-2024, 16:00
ulan benim köylülüğümmüş, bu uygulama böyle olalı 13 yıl olmuş :D
haberim yok benim
https://capskomik.com/wp-content/uploads/mememe/2020/01/Caps_59704ecf5e1271b683037419439fe46f-1.jpg
tescil değil aracın ithalat tarihi sanırım önemli olan muayenede
Model yılı da olabilir...
Ama asıl tescil tarihinin esas alınması gerekli. Bu arada 36 ay giç görmedim, kendimizi bildik bileli muayene hep 2 yılda bir oldu "binek"lerde.
Bir de "galeri"deki sıfır araç eğer bayiden çıkarken plakalandırıldı (ki aksi pek olmuyor) ise o araç artık trafiğe çıkmış oluyor. Sıfır vs olması fark etmiyor. Sigorta, muayene şu bu her ne varsa tarihleri işlemeye başlıyor.
"2.el sıfır araç" deniliyor onlara :)
Sıfır araç aldığınızda trafik tescil tarihinden itibaren 3 yıl sonra muayene yaptırmak durumundasınız. Bakın trafiğe çıkış değil tescil tarihi, bundan dolayı ceza yiyen çok oluyor.
Sıfır araçlarda 3 yıl,
Bende aracı aldığımız tarihten itibaren hesaplamıştım, 15 gün önceden gidip 15 günlük ceza ödemiştim :)
İthalat tarihine bakıyorlar sanırım,
mesela benim 2021 mayıs ilk tescil ama 2024 şubattı muayane bitiş
CloudGrey
17-04-2024, 09:05
Sıfır araç aldığınızda trafik tescil tarihinden itibaren 3 yıl sonra muayene yaptırmak durumundasınız. Bakın trafiğe çıkış değil tescil tarihi, bundan dolayı ceza yiyen çok oluyor.
evet abi bende öyle biliyordum ama bu kanun değişeli çok olmuş.
artık ilk muayene için başlangıç tarihi tescil tarihi değil.
aracın ithalat gümrüğe geliş tarihi imiş.
sıfır corolla aldım araç 11mart tescilli , ama ilk muayane tarihi tam 3 yıl sonra değil.
aracın gümrüğe geliş tarihi olan şubat bilmem kaç...
2020 model 2021 çıkışlı clio aldım. Trafiğe çıkışı Nisan veya Mayıs 2021. 31 aralık 2023 muayene tarihiydi.
arkadaşlar düzenleme gayet olması gerektiği gibi en basit örneğinden fren hidroliğini ele alalım DOT 3 fren hidroliği aracın sürün sürmeyin kendi kendine içine nem alır bu nem oranı nem oranı düşük illerde yıllık %1-1.2 nem oranı yüksek şehirlerde yıllık %1.3-1.5 civarı gerçekleşir. %3 nem almış bir DOT 3 fren hidroliğinin kaynama noktası tam %25 düşüyor yani aracın üretildiği bantda fren hidroliğinin konulduğu tarih önemli ve esas size aracın ne zaman satıldığı değil.
İthalat tarihi değil de aracın imalat tarihi diye biliyorum. İthalat tarihide saçma çünkü. Araç herhangi bir sebeple üretimden 6 ay sonra ithal edilse bunun muayene tarihine etki etmemesi lazım. Sonuçta bakılan şeyler hep teknik. Eskime yıpranma vs.vs. Buda üretim ile başlar. Hiç kullanılmayan trafiğe çıkmamış araçta neyin eskimesi derseniz orasıda biraz karışık tabiki.
kelalper
17-04-2024, 10:00
Forumda herkes zengin anasını satiim herkes 0 araba muayene tarihini konuşuyor.
CloudGrey
17-04-2024, 10:10
Forumda herkes zengin anasını satiim herkes 0 araba muayene tarihini konuşuyor.
abi kiralık kiralık şirket spec :D :D :D
Otomobillerde imalat tarihi sonrası 3 Yıl
Transporter,Doblo gibi Kamyonet sınıfında geçen araçlar imalat tarihinden 1 Yıl sonra muayeneye giriyor.
Gumruk uygunluk kontrol tarihinde basliyor sanirim,
Motosiklet aldim, ayni gun muane cikti,
7 gun zaman tanidilar.
Cok uzun suredir hep boyle.
Ruhsatta yazan ilk gecerlilik tarihi onemli olan trafige cikis degil
Benim ruhsatta yazıyor matbu olarak muayane geçerlilik tarihi diğer bilgiler kısmında.
Araç ilk tescil ve tescil tarihi 8 ağustos 2020, ilk mua geçerlilik tarihi 26 haziran 2023 diye.
Trafiğe çıkış ile tescil tarihi aynı,
ancak fabrika üretimden başlıyor muayene süreci.
Size daha farklı bir olay söyleyeyim belki bilenler vardır
Meselaa kamyon satın aldınız, 2023 aralık ayında, 2024 ocak ayında da kasa-dorse yaptırdınız. Üst yapıcının yetkisi dahilinde aracı 2024 olarak model yılı yazdırıyorsunuz. Tamamlanmamış araç olarak geçiyor çünkü.
Aracın üretim yılının ocak ayından itibaren +36 ay sanırım. Sanırım araç ağustosta üretildi geldi yine ocaktan itibaren sayılıyor gibi geliyor bana. Ben aracı şubat sonu teslim aldım o zaman heldi ama muayene 2027 ocak
İlk emir neydi: ''Oku'' :)
Ruhsatını edindiğim tüm araçlarda direkt muayene geçerlilik tarihine bakarım. İkinci elde ise egzoz muayenesine ayrıca bakarım. Bu yükümlülükler alıcının sorumluluğunda çünkü.