Orijinalini görmek için tıklayınız : F10 xd525 Aracım blok patlattı
Arkadaşlar uzun bir aradan sonra herkese merhaba.
1 hafta önce aldığım 260bin km'de motoru yeni rektefiye görmüş 2014 xd525 aracım otobanda 200 ile giderken bir anda puff diye bir ses geldi motor soğutucu sıvısı eksik motoru durdurun uyarısı verdi. Kenara çektim ve altı komple yağ boşaltmıştı. Ustalar motoru indirdi görüntüde gördüğünüz üzere blok patlamış. Servis tüm parçaları söktükten sonra sebebine dair fikir verebileceklerini söylediler ama ben sizlere de danışmak istedim.
Sebebi ne olabilir? Satıcı bunu biliyor olabilir miydi?
https://i.hizliresim.com/iy98v2t.jpeg
Çok geçmiş olsun,
Rektifiye yapan servisten başlamak lazım sorgulamaya, eski sahibinin veya ustanın işgüzarlığından dolayı yaşanmış olması muhtemel,
Geçenlerde klasik bir mercedeste iyi bir usta motor yaptıktan sonra servis sırasında yere yağ boşalmasın diye kör tıpa yaptığı yağ soğutucunun tıpasını çıkarmayı unutmuş, araba yatak sarıp gerisin geri gelmişti :)
belki öyle bir şeyler olabilir. bence işçilik hatası olması daha büyük ihtimal. fazla arabanız ve vaktiniz varsa aracın yapıldığı yerden faturası da varsa tüketici mahkemesi, bilirkişi raporları vs uzun bir süreçle uğraşılmalı. motor toplama faturası yoksa zaten baştan aracı almak hata olmuş, bir şey çıkacağını sanmam o şekilde
MURAT_HLX
25-09-2024, 09:40
n47 serisi motorlar bildiğim kadarıyla rektfiyeye yanıt vermiyor,geçmiş olsun
rektifiyeyi kim yaptı ise görüşün,gerçi sanayi ortamında garanti hak getirede
tequila818
25-09-2024, 09:55
hocam çok geçmiş olsun çok can sıkıcı bir durum ancak 260 bin kmde motoru yapılmış bir araç satın alarak bu riski almışsınız malesef. Biraz da şans işi.
eminkilic61
25-09-2024, 10:22
geçmiş olsun. muhtemelen motoru toplayan ustayla alakalı bir sorun, eski sahibinin de durumu bilme ihtimali var. ucuza toplayıp satalım kafasında, ustaya ucuz iş yaptırmış olabilir.
N47 iyi bakılmazsa çok sıkıntılı, iyi bakılırsa da performans ve tüketim konusunda mükemmel bir dizel motor.
Aynı araç 0 km'den beri bizim evde vardı. gerekli bakımları yaptırdım ve sorunsuz şekilde tapa gaz binmeye devam ettikten sonra sattım. alan arkadaş hala arayıp teşekkür eder.
https://www.youtube.com/watch?v=GCNnQjh11Rw buradan yapılan işleri izleyebilirsiniz.
geçmiş olsun. avukat bir arkadaştan hukuki danışmanlık almanız daha doğru olacaktır
denizhandinc
26-09-2024, 15:18
Aracın akıbeti noldu acaba?
livaneli
26-09-2024, 16:36
Ayıplı mal olarak değerlendirilebilir, bir avukata danışın.
babayimben
30-09-2024, 10:52
1 hafta önce almışsanız direk avukata gidin
Yakın bir arkadaşımın başına geldi. 2.el olarak Satın aldığı Mini CooperS aldıktan kısa bir süre sonra conta yaktı.
Bilirkişi, mahkeme vs. En son kazanamadı maalesef expertiz raporu vs tamdı .
3-4 sene önce Antalya'dan 2.el bir Citroen aldı bir abimiz, eksper vs derken satış yapıldı, araba daha Antalya'dan çıkmadan motoru alev aldı yolda giderken.
Çekici ile direk servise alındı, mahkeme süreci vs başladı,
Sonuç olarak ne aracın eski sahibi, ne ekspertiz firması bu işten zarar gördü,
Araba 1 sene boyunca orada serviste yattı, abimizde bir sene sonra arabayı yaptırdı, tüm masraflarıda kendi ödedi,
3-4 sene önce Antalya'dan 2.el bir Citroen aldı bir abimiz, eksper vs derken satış yapıldı, araba daha Antalya'dan çıkmadan motoru alev aldı yolda giderken.
Çekici ile direk servise alındı, mahkeme süreci vs başladı,
Sonuç olarak ne aracın eski sahibi, ne ekspertiz firması bu işten zarar gördü,
Araba 1 sene boyunca orada serviste yattı, abimizde bir sene sonra arabayı yaptırdı, tüm masraflarıda kendi ödedi,
https://www.kedistan.net/wp-content/uploads/2021/09/justice-adalet.jpg